|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
no super radio
a są tam jeszcze kolędy i ocziwyscie inna muzyka, wszystkie rodzaje, od dziecięcych, przez hip hop, po starocie www.polskastacja.pl
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-12-19 o 16:53 |
|
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
teraz w koncu moge sobie posłuchac, bo załozylismy neta stacjonarnego, a wczesniej miałam bezprzewodowy kicz w Orange
Zastanawiałam sie, kiedy moje Dzieci domyslą się, ze choinke tez mozna pociągnąć...no i doczekałam się, Marta zauważyła ją przed chwilą... ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- jasne...że niby nikt nic nie ma do powiedzenia
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-12-19 o 17:43 |
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
oj dziś to padaka tu niezła jest!
|
|
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
sobota
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Ursull, Eve ...przywołuje Was ![]() czaryyy...maryyyy
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
wolal ktUs ???Co je ??? |
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
łuchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
![]() ide sobie
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Pa pa ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Ej Carola wlasnie wracam z NK, Michas cuuuuuudny Ale jestem w szoku - zdjecie z Oliwka - czy nasze dzieci naprawde sa juz takie duze??? Oliwcia taka malenka, a Michas... kawal chlopa A mnie sie wydawalo, ze nadal mam malutkiego dzidziusia...![]() |
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Dybry wiczur
![]() Co za dzień,pierwszą połowę spędzilismy na zakupach,drugą połowę robiłam kartki świąteczne i przyznam wam się,że już się w tym temacie wypaliłam ,a trzecią połowę dnia przespałam i własnie wstałam .Położył am się o 18 z Milenką na drzemkę,TŻ mnie obudził teraz,a mała nadal śpi,nie chcę myśleć co się będzie działo w nocyCaro superaśne fotki na NK,a Michaś jaki elegancki i jaki duży przy Oliwce .Marika brawa dla ząbka i z pewną dozą zazdrości czytam o tych,twoich popijawach ![]() Superżabula cieszę się,że kartki ok.Pomysł z bombką TŻ mi podrzucił i też uważam,że jest super Gratuluję ciasta i proszę o trochę![]() Iwcia dens ![]() Eve widzę,że nie tylko mojej Milusi coś się dziś poprzestawiało.Pierwsza drzemka dopiro o 14,a druga o 18 do tej pory,gdzie normalnie robi drzemki: 11,14,18 i o 20 idzie spać . W szoku jestem,że xmas party jest obowiązkowe? A co by było,gdyby ktoś nie poszedł? O ffałszywch polaczkach już się wypowiadałam.Dla przykładu tylko powiem,że u nas w firmie od samego początku walczymy o to,aby mówić po polsku,a wczoraj moja siostra zwróciła się do menagera-Polaka po polsku o pomoc,a ten ją o to opieprzył .Rok temu,gdy był zwykłym kucharzem to sam pisma pospisywał w obronie naszego języka---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Iwciag i Anulka anulka cześć babolki,ja tam kolęd nie słucham,bo nie lubię,ale może w tym roku cosik zapodam.W lokalnej tv (angielskiej) cały czas puszczają christmasowe piosenki i już mi się przejadły
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Eve prawda że dopiero przy takich maluszkach widać jakie mamy już dorosłe dzieci Mi się zawsze wydawało że Michał nic nie urósł od dnia narodzin, a poźniej go położyłam obok 4 dniowej Oliwki i zdębiałam Ursull zapomniałam ![]() idę doczytać i zrobię EDIT ![]() już wiem ![]() Zosta Ty babolu Miluśkę w spokoju, niech se śpi ile chce i kiedy chce bo jak nie to ![]() A Michaś dziękuje ![]() A wiecie że nablimy nową umiejętność Robimy "bach" tzn Misiek robi rzuca wszystkim co ma w ręce![]() I śmieje się jak podnoszę CHrzest był szybko trwał 20 min a bo u nas dziś było -20 prawie;/Michał postękał i zasnął Dałam mu torta troszkę i później zrobił brzydko na łóżko i mamine ręce
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-12-19 o 22:51 |
|
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
o są! widzisz Iwciag? potrafie czarować
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
Ja to sie w ogole dziwie, ze Henry (szef) robi to party - pisalam Ci o jego stosunku do ludzi, wiec z cala pewnoscia nie robi tego dla pracownikow, choc robi to z wielka pompa... Upieral sie zebym przyszla, chcial placic za pokoj w hotelu i opiekunke dla Olka - czasami to fajny z niego gosc, jak tz mial wypadek (uraz glowy o ktorym pisalam) to Henry byl jedyna osoba, ktora bez przerwy dzwonila i pytala jak tz i czy czegos mi nie potrzeba, mimo ze akurat wtedy tz u niego nie pracowal - zaden "przyjaciel" Polak, kompletnie nikt sie nie zainteresowal co sie stalo, ale jak pracy szukali, to wiedzieli gdzie... wracajac do Henrego - nie zawsze jest fajny - jak bylam ciazy, raz byla sytuacja, ze puscil tz zeby mnie zawiozl na wizyte do szpitala, ale mial zaraz wracac do pracy a ze szpitala mialam wracac taksowka - 35km Co do tego obowiazku zabawy, to mysle, z facet po prostu bierze to bardzo osobiscie i nie przezylby gdyby sie okazalo, ze przyszla tylko garstka ludzi... A gdyby tz nie poszedl, to zapewne mialby kilka gorszych dni w pracy Po tym ostatnim rozrywkowym dniu okazalo sie, ze to tz wyszedl trzaskajac drzwiami i to on sie pogniewal na Henrego, a nie Henry na niego Ale za kazdym razem jak Heniek zwalnial Tza, to pozniej sie okazywalo, ze to tz sie zwolnil a nie zostal zwolniony A z jezykiem kiedys nie bylo problemu bo bylo malo Polakow, odkad stanowia 95% firmy to jest nakaz mowienia po angielsku, co jest o tyle smieszne, ze angielski znaja moze 3 osoby Agusia ja bym Milenki nie przetrzymywala gdyby sie obudzila - Olus tez mi czasami taki numr robil ze zasypia np o 18 i spi np do 21, wtedy daje mu tylko mleko i klade do wyrka - zasypial bez problemu. Alem sie rozpisala... |
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Caro brawo dla "bach" Michasia,no to teraz sobie pobiegasz za zabawkami
Zostawiłam Milusię,ale już wstała i...nie chce spać,na kolanach mi siedzi teraz i cenzurę wprowadza![]() fotka Milusi z mamusią,zrobiona minutę temu,czyli tzw. "oczy jak pięć złotych" |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Caro ja tez do tej pory myslalam, ze Olus to jeszcze malutki, ale po tym co zobaczylam na Twoim zdjeciu, to zwatpilam... Zal mi, ze tak szybko rosnie Ursull a kiedy Ty biedaku do roboty musisz wrocic ??? |
|
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
ALe fajna Milusia
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie ladne dziewczynki na zdjeciu A Olek z pelna swiadomoscia rzuca smoczkiem, glownie jak lezy w lozeczku... Ursull ---------> poczta ![]() |
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Eve no i za późno,mała obudziła się i ani myśli iść spać,czas jej się poprzestawiał.
Co do polskiego na wyspach,moje zdanie jest podobne,przy klientach i w większej grupie powinno mówić się po angielsku,ale w chwili,gdy rozmawiasz z Polakiem prywatnie lub,gdy nie ma Anglików w pobliżu,to mówienie po angielsku mija się z celem.Podobnie,gdy masz kryzysową sytuację w pracy i musisz zwrócić się do rodaka,a czas jest tu istotny,to chyba logicznym jest,że bardziej efektywnie będzie porozumiewanie po polsku.W mojej firmie,jeden z "mądrych" managerów zakazał mówić po polsku nawet na przerwie w staff roomie-moim zdaniem to przesada.Zgadzam się z tobą co do nieznajomości angielskiego przez Polaków.Sama nie mówiłam,gdy tu przyjechałam,ale musiałam się nauczyć,było to dla mnie oczywiste i teraz już całkeim sprawnie sobie radzę.Jednak znam gro ludzi,którzy są tutaj często dłużej niz ja i po angielsku to tylko "f...k" i ewentualnie "hello",żenuła Też się rozpisałam ![]() Mail doszedł Ach,wracam w lutym. |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka Ty czarowniku |
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Eve doceniam, ze nie nazwałaś mnei czarownicą
![]() Lece spać, papa Ropuszki!
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull abo na kazde pyanie odpowiadaja "YES, YES" - komiczne sytuacje, "co robilas w niedziele?" -----> "yes, yes"
U nas na przerwach polski jest ok i to co piszesz o efektywnym porozumiewaniu sie popieram, tz tlumaczyl Henremu, ze zaden z Polakow nie bedzie krzyczal "Help" w sytuacji zagrozenia, tylko bedzie sie darl po polsku i to bedzie efektywne.Tu, w Kerry jest bardzo specyficzny angielski, przyjechalam pewna, ze znam jezyk, a okazao sie, ze nic nie rozumiem mowia np "faszter" zamiast "faster", "mucz" zamiast "macz", "ja" zamiast "ju" , mowia jakby spiewali i do tego jeszcze gegali - to tak jak pojedziesz na Slask, w gory albo na Kaszuby i juz nie rozumiesz ani slowa, albo prawie nic Ale popracowalam wsrod takiego angielskiego i w pewnym momencie zdalam sobie sprawe, ze rozumiem juz 99,9 Tu jest sporo farmerow - oni sa najgorsi, ale "nasi" ludzie ze wsi tez nie mowia czystym polskim
|
|
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
Elooo gaduły pospolite
A ja dzisiaj zas męczyłam sie w szkole, i najlepsze że jutro powinnam miec od 8-20 bez żadnego okienka, ale zrobie sobie wagary bo jadę do wrogów mych . Po czesci jestesmy spakowani, kolejny raz pojedziemy jak rumuny, obładowani AAaaaaaaaa Caro i Ursull - fotki wywołane i super prezent u mnie familiada rozdzielona i zachwycali sie niemozliwie waszymi dziełami superzabulka - nie no wczoraj stwierdzilismy że to taka sąsiedzka wigilijka z prezentami dla maluszków pod choinką, a troszkę sie chlapło, mamusie daly nawet bardziej czadu niż nasi Tż , i mój nie oglądal bo spał grzecznie niczego nie świadom iwciag - aaaaa egzamin z angla zaliczony na 5 Illbanka - Kasia ja tam swoje widziałam, i mi troche do Ciebie brakuje, a fotkę im dac? . Ja dla odmiany mam łeb jak sklep chyba mi sie polepszyła forma alkoholowa .anulka anulka - my to wnet do AA a dzieci opieka przejmie madzia - no jestem mega szczęsliwa że Igorek się nie męczy przy ząbkach puki co. A teraz stop imprezowaniu ursull - trza przystopowac z tym alkoholizowaniem się a teraz u teściów to dopiero przykładna synówka będzie Eve - ale żeś wypracowanko walneła Caro - prezenty fajne dostał Michaś? ![]() A oto sklad sałatki ala MARICZKA :- pół kg. pieczarek ( pokroic i podsmażyc, ja gotuje bo DIETETYCZNIE - 2 piersi to samo zrobic co wyżej tyle że porzadnie przyprawic - pół kg. brokułów ugotowac - 2 papryki skroic w kosteczkę - puszka kukurydzki -30 dag. sera żółtego w kostce (starłam na tych najdrobniejszych oczkach taki puszek wyszedł. - 7 ząbków czosnku wycisnąc do miseczki lub kubka, dodac pół małego majonezu lub 3/4 i duży jogurt naturalny, przyprawic i dodac szczyior ja jest. (to sosik) I warstwuje sie dowolnie ja dałam brokuly polewalam soseikiem troszkę, pieczarki i troche sera posypałam i tak kombinowałam i wyszla pysznaaaa serio, co jedna lub dwie warstwy polewac lyżkami sosiku żeby się zrobiła bardziej zwarta. I sera nie żałowac. I ja DOBRANOC |
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
o mamo, ale żem zgłodniała
![]() dobranoc ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- HAHA, przeczytałam przepis mariki i tak zgłodniałam, ze zapomniałam, po co przyszłam...chciałam wam przesłać linka do Allegro. Jakaś babka sie ciuszkow pozbywa dla dziewczynki, za złotówke. mata...to dla was, podzielcie się, ja sie nie rzuciłam, bo lubie ubierac Niuńki podobnie, a tu wszycho po jednym: http://www.allegro.pl/item858308067_...c.html#gallery NARRA
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doceniam, ze doceniasz papa Zabolku |
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
No,dziecię śpi
Anulka dobranoc Eve u nas też jest specyficzny angielski.W moim regionie mówi się po cumbryjsku-angielszki i też "mucz","mundej", "aj" zamiast "yes" .Fajnie,ale ja się angielskiego uczyłam od tych ludzi,więc też często mówię po anglo-cumbryjsku,nawet nie zadając sobie z tego sprawyOstatnio pytam kumpeli,która jest tu ok.4lat,zero angielskiego,wz wiązku z czym ciągle prosi mnie o pomoc,więc pytam jej,czemu się nie uczy angileskieg,a ona do mnie: "po co? ja i tak kiedyś wrócę do Polski,zresztą książek nie mam." .Marika gratuluję 5 z angielskiego .Pow odzenia u teściów i grzeczna bądźNo i Milucha już nie śpi |
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Marika a tak mi sie jakos lekko pisalo
A ja myslalam, ze tylko Olek miesci sie w niektore rzeczy 0-3 Gratuluje "ladnych" ocen ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Bo za glosno gadamy ![]() A ja pare minut temu wlaczyam jeszcze odkurzacz, ale Olka nawet koniec swiata nie obudzi |
|
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dawid dał dzisiaj popalić i to nieźle, bo w nocy wybudzał się i popłakiwał, a w południe zanim zasnął na uwaga !!! pół godziny godzinę płakał i nie wiem dlaczego przez to wszystko pożarłam się mamą i siostrą, ogólnie pokłóciłyśmy się każda z każdą Cytat:
Mell bezpiecznej podróży do Polski Marika normalnie kobietko niedługo tu nam wpadniesz w jakiś alkoholizm Gratuluję kolejnego ząbka i zdania egzaminów ![]() Superzabula na razie młody zadowolony z krzesełka, bo może sobie popatrzeć na świat wyżej niż łóżeczko czy podłoga Miłej imprezki ![]() Iwciag Illbana ![]() Magducha Caro bosko Michaś wyglądał na chrzcinach
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie ogladam program o Japonii, oni wyprzedzaja caly swiat o milion lat... I to nie tylko technologicznie, ale i mentalnie...
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka
Eve mam kumpelę w Japoni i ponoć tam faktycznie jest zupełnie inny swiat
|
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziś to na100będę pierwsza!
Nocka nie będę chwalić.. Ale ja się nie czuję dobrze Idę jutro z rana zrobić badania i mam nadzieje, że to chwilowa niedyspozycja.Anulka no jesteś czarownica tzn czarodziejka ![]() Ursull mam nadzieje, że jednak nocka u Was była wporzo A piosenki świąteczne to co rok mi się osłuchują, ale co rok do nich wracam.Marika gratuluje ładnych ocen, ja nie byłam taką dobrą studentką, ja byłam dobrą kombinatorką ![]() A sałatka na pewno pyszna aż mi ślina na lapa kapie z rana!! Malutka hehe jakie bojowe nastawienie przed świtami, pocieszę Cię-to norma. Ja już się stresuje co będzie jak pojedziemy do rodziców, moja mama zawsze jest zdenerwowana, że nie zdąży i przez tą są spięcia ![]() Caro śliczny Michaś i taki dorosły.
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-20 o 09:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

wolal ktUs ???

.Położył am się o 18 z Milenką na drzemkę,TŻ mnie obudził teraz,a mała nadal śpi,nie chcę myśleć co się będzie działo w nocy

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
.Pow odzenia u teściów i grzeczna bądź
Idę jutro z rana zrobić badania i mam nadzieje, że to chwilowa niedyspozycja.