"I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-19, 23:20   #1111
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19
Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Lecem do spania

Dobranoc Wam

A jutro Tż przyjeżdża, to pewnie wieczorkiem dopiero zajrzę
Stary 2009-12-19, 23:24   #1112
katarakta
Zadomowienie

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Kotku to Tżta masz naprawdę dzielnego Alre my "baby" jesteśmy wredne, tak się z tych Tżtów wyśmiewamy, też ze swojego na początku się wyśmiewałam, że jest delikatny jak "baba" a nie twardy i silny jak facet (chodziło mi o to, że np za delikatnie łapał mnie za rękę, a wg mnie musiał być stanowczy). Bo tak szczerze mówiąc jestem zocha samocha i wydaje mi się, że wszystko zrobię lepiej od Tżta

Odchodząc od tematu mój "mały" (tj najmłodszy) kot zwariował, zabiera wszystkie maszynki do golenia z łazienki i robi z nich gryzaczki, a dosłownie z każdej półki i umywalki je zdejmuje, za drugie hobby przyjęła jedzenie pędzli i pędzelków. Gratisowo potrafi warczeć jak pies
Stary 2009-12-19, 23:46   #1113
kotek6
Rozeznanie

katarakta masz raczej facet to facet musi być silny stanowczy i podejmować zdecydowane decyzje ja tez taka zocha samocha jestem wszytko sama, bo "ja to kawał chłopa jestem" (nawet koła w aucie sobie wymienię) tylko nie karzcie mi więcej niż 1 kg podnieś bo nie dam rady .... Ogólnie to TŻ musiał sie nieźle pomęczyć by mi pokazać że nie jest taki młodzik z niego, ale spisał się dobrze teraz to stwierdzam ze w przeciągu 2 lat on strasznie wydoroślał czasem tylko ma jakieś takie lekkie myli dziecinności ale za to go kocham bo ja jestem perfekcjonistka do bólu nie pozwalam sobie na nic spontanicznego a on mnie potrafi tak rozruszać iż szleje z nim
Co do kota to przez rok mieszkałam z taki łobuzem powiem Ci że na te psoty nie ma rady ale są słodkie gorsze jest jak kotek ma cieczkę (czy jak się to nazywa) po prostu masakra, miła ochotę go wziąć sznurek i przez balkon spuścić w dół i potem rano tylko wciągnąć z powrotem uważaj by się tym sprzętem z łazienki nie pokaleczył.

kładę się już bo rano idę do kościoła, wstaje o 7:30 bo muszę iść na wczesną mszę :/

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 23:54   #1114
aanix
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
heeeej

a ja radosną nowinę głoszę hehe.

właśnie dziś oświadczył mi się mój kochany

nooo... to tyle heh spadam przygotowywać się do imprezki z okazji zaręczyn

http://apart.pl/pl/diamenty,c,kolekc...areczynowe,400
to mój pierścień, który na żywo wygląda ładniej, bo nie widać różnicy tak bardzo pomiędzy białym i żółtym złotem. wygląda jak cały z żółtego

nooo przyszedł do mnie TŻ z rana, jeszcze w łóżku byłam i zrobił mi śniadanko. był taki milutki i w ogóle hehe wstaję z łóżka, odsłaniam rolety a na szybie karta "spędzisz ze mną resztę życia?" :O szok hyhy
a on szybko do pokoju rodziców po kwiaty (byliśmy sami w domu) i pierścionek, na kolanko.... i "czy zostaniesz moją żoną?" a ja "nooo" haha szok totalny.

buziaki dla Was, pewnie większość mnie nie pamięta, ale kit. czułam się w obowiązku poinformować Was
Jeeej! Gratuluje!! I zazdroszczę... Ja też chcę...
A pierścionek śliczny!!

Cześć Kotku

Ech, tż pojechał i mi tak strasznie smutno teraz W ogóle wczoraj przyjechał, a ja musiałam dokończyć sprzątanie i tż wziął lapka... A tam co? Wizaz, ktorego nie wyłączyłam... I żeby to tylko obecny wątek, to może by puścił bokiem, ale akurat sobie podczytywałam 2. część... No to jak w pasku zobaczył "zazdroszczę zaręczonym...", to ja sobie wolę nie myśleć... Czytać chyba nie czytał, na szczęście byłam wylogowana, ale jak zobaczyłam, że ma kompa, to się tak zestresowalam... Nic nie mówił, ale nie wierzę, żeby nie zauważył siedząc przed ekranem, no przynajmniej z 10 min...
aanix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 23:55   #1115
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim Na szczęście cisza tu dzisiaj.
Byłam z Mamą na zakupach,potem u Cioci i po TŻa na uczelnię.
Kupiłam sobie choinkę do mojego pokoju,190 cm ma

No i zrobiliśmy objazd po hotelach...jakie z tego wnioski?LIIIPAAAAA.

A w ogóle wczoraj znów zaczął mnie boleć jajnik lub nerka (bo bolało to i to i ból promieniował jeszcze na nogę:/ ).
Moja ciocia "siedzi" w tym temacie i powiedziała,żebym zrobiła badanie moczu,a potem ewentualnie ginekologiczne.
Zależy co mi tam wyjdzie,bo mogę mieć zapalenie nerki i mogło się przenieść też na jajnik (chociaż to dziwne,bo jajnik mnie bolał tylko przed @ no i teraz jak mam owulację).

Ale myślę,że faktycznie przeziębiłam nerkę w pracy,ostatnio mnie boli po pracy po przebywaniu w klimatyzacji.W poniedziałek pójdę na badania i ciekawe co mi wyjdzie Biska a ty co ty to masz za problemy i jak się objawiają?
Ja miałam zapelenie nerek dwa razy. Za pierwszym to był dyskomfort i pieczenie, później bardzo wysoka gorączka i całą noc wymiotowałam (8 razy?), za drugim razem już jak zaczęłam czuć pieczenie od razu poleciałam po antybiotyk. Jeśli ból promieniuje Ci na nogę, to może to być też rwa kulszowa, ale zrób badania.

Cytat:
heeeej

to mój pierścień, który na żywo wygląda ładniej, bo nie widać różnicy tak bardzo pomiędzy białym i żółtym złotem. wygląda jak cały z żółtego

nooo przyszedł do mnie TŻ z rana, jeszcze w łóżku byłam i zrobił mi śniadanko. był taki milutki i w ogóle hehe wstaję z łóżka, odsłaniam rolety a na szybie karta "spędzisz ze mną resztę życia?" :O szok hyhy
a on szybko do pokoju rodziców po kwiaty (byliśmy sami w domu) i pierścionek, na kolanko.... i "czy zostaniesz moją żoną?" a ja "nooo" haha szok totalny.

buziaki dla Was, pewnie większość mnie nie pamięta, ale kit. czułam się w obowiązku poinformować Was
Gratuluję zaręczyn i bardzo pomysłowego narzeczonego!!

Nie znaleźliśmy żadnego okulisty, który by dzisiaj przejmował, na szczęście z okiem już jest troszkę lepiej, zniknęła opuchlizna i zaczerwienienie, no i boli już mniej, chyba maść pomogła

A ja mam dzisiaj doła jak nie wiem, zobaczyłam jak u Tż rodzice razem ubierają choinkę i w ogóle jaka ciepła atmosfera tam panuje, a u mnie... szkoda mówić, ojciec już drugi tydzień pije i chyba szybko nie skończy

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 23:59   #1116
Hawwa87
Zakorzenienie

Biska

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 00:03   #1117
katarakta
Zadomowienie

Idę spać, już mi oczy same zeza robią. Dobranoc wszystkim
Stary 2009-12-20, 00:07   #1118
aanix
Zadomowienie

Ja też mykam do łóżeczka, miłej nocy
aanix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 00:26   #1119
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

hehhh dziewczyny jestem wielka - przeczytalam cala moja prace (108 stron) i popoprawialam bledy - nawet nie bylo ich tak duzo - i nawet juz poprawilam w kompie i podrukowalam z poprawkami
5 godzin mi to zajelo....ale mam z glowy przynajmniej
Stary 2009-12-20, 00:34   #1120
Hawwa87
Zakorzenienie

Brawo Arrakis

Dobranoc Dziewczynki

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 01:07   #1121
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
heeeej

Jak można Ciebie nie pamiętać Cudowne zaręczyny, takie szczere i bardzo oryginalne. Gratuluję! A ile jesteście razem?

Polecam Wam film, który oglądałam dzisiaj z TŻtem, tytuł "Liczba 23".

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
a ja mam dzis jakis dziwny dzien... moje zycie uczuciowe jest takie jakie od ponad 2 lat czyli - spotykam sie tak srednio 2-4 razy w tygodniu z exem czyli jezdzimy sobie na basen, ogladamy filmy u niego, rzucamy razem mul do pieca, jezdzimy razem na poczte i ogolnie tak niby fajnie... cos ostatnio zagaduje, ze wiatrowke mi kupi na swieta (bo psow sie boje) a ja mu powiedzialam na to by uwarzal, bo wlasna bronia go skrzywdze i bedzie mial srut w tylku - po tym chyba zwatpil koles, chociaz i tak nie wierze by mi cos kupil ... dzisiaj jelop pojechal na jakis festiwal metalowy do Stodoly (chociaz z niego taki metal jak ze mnie kombajn) nie dosc, ze wyjezdzal z kumplem o 4 (!) rano to jeszcze z dziurawa chlodnica (faceci sa jednak bez wyobrazni, ale coz... nie przegada sie mu a potem narzeka jaki to jest niewyspany i zmeczony) i nie bedzie mnie interesowalo to, ze zarwal nocke (bo przy dobrych wiatrach kolo 5-6 rano beda bo festiwal wg planow konczy sie o 1) bo mamy sie jutro widziec i jak bedzie upierdliwy to go zapierd*** (wybaczcie, ze tak ostro)...
w szkole na chwile obecna lajcik, ale od marca bedziemy chodzic gdzies indziej bo moja przekochana uczelnia z pasja nie ma akredytacji i prawdopodobnie pojdziemy na AE (o ile bedzie minimum 45 osob a przypomne, ze na samym poczatku bylo nas ponad 340 a zostalo teraz dokladnie 84 a jestesmy dopiero na 3 semestrze)
i ogolnie to was podczytuje ale nie mam jakos weny pisac

i w ogole to pisze kolejnego drinkacza jakos tak mi sie juz kolybie
Niezłe hasło

To porozmawiaj z nim jak to on Was widzi.

Już coś Ci do główki ten łiskacz poszedł

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość

co tu taka mala produkcja dzis czytac co nie mialam jak ze szkoly wrocilam
Bo weekend jest.

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość

Nie zemdlał, ale miał zawroty głowy i stracił równowagę. W porządku nie jest, cały dzień leży w łóżku i nie wstaje, bo dalej ma zawroty głowy... Wszystko przez te guzy
Jej, biedny jest

Cytat:
Napisane przez kotek6 Pokaż wiadomość
jeśli pozwolicie to się dopiszę bo uczyć mi się nie chce i fajnie was się czyta

Lady Marmalade miała coś podobnego z swoim eksem, rozstaliśmy się po 5 latach bycia razem (odwiedziło mi się ze juz go nie kocham i drażniło mnie wszytko w nim a najbardziej to ze traktował mnie jak przedmiot) a on jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki jakiś czas później był milusi słodki poświęcał się i w ogóle cud miód.... już sie do niego przekonałam na nowo wybaczyłam ale jeszcze rodzinie nic nie mówiłam ...po jakis 3 miesiącach takich słodkości napisałam sms którego on źle zrozumiał (napisałam w smsie że nie było by mi obojętne jak by mnie zdradził - a on zrozumiał że było by mi jedno jak by mnie zdradził) i nawrzucał mi wtedy od najgorszych, pokazał że decyzja była słuszna a to tylko była chwilowa zmiana... teraz znowu próbuje słodzić ale moje serce juz jest zajęte życzę ci by twój jednak zmienił się tak na prawdę - może warto mu dać szansę ????? może zrozumiał i chce wrócić ? co ty na to?
Witamy Cię
Cytat:
coś o mnie
Mam 25 lat mieszkam ną śląsku w okolicach jastrzębia zdroju za 2,5 roku zostanę żoną mojego TŻ . Studiuję pedagogikę (kończę magisterkę ale obrona raczej daleko) ..... z moim TŻ znamy się 2 lata 1 miesiąc i 14 dni , data ślubu jest (bo nasza wymyślona sala wymaga rezerwacji tyle czasu do przodu) pierścionka jak nie widać tak nie widać .... Nawet mi na nim tak bardzo nie zależy (jako na przedmiocie) ale na samym słowie "zostaniesz moją żoną". W moim domu tylko mama i babcia wiedzą o planach i TŻ nikt co jest powodem kłótni :/ ale TŻ chce czekać z tym aż do zręcznym które jak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują będą dopiero pod koniec 2011 nie wcześniej bo niby po co z opinii TŻ :/ Z miłych rzeczy to przez wikszoć tygonida (na studiach) mieszkam z TŻ i jesteśmy prawie jak maż i żona jedynie weekendy spędzamy oddzielnie ...Tak w ogóle to miałam pisać prace zaliczeniową a znowu siedzie na forum i zachwycam się sukniami opisami wesel itp już jakiś miesiac mnei tak mania na wesele trzyma ....
Trochę tak dziwnie, że najpierw data, a potem oświadczyny.

A były dalej się do Ciebie odzywa?
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 01:13   #1122
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość

Odchodząc od tematu mój "mały" (tj najmłodszy) kot zwariował, zabiera wszystkie maszynki do golenia z łazienki i robi z nich gryzaczki, a dosłownie z każdej półki i umywalki je zdejmuje, za drugie hobby przyjęła jedzenie pędzli i pędzelków. Gratisowo potrafi warczeć jak pies
To on jest na avatarze?

Cytat:
katarakta masz raczej facet to facet musi być silny stanowczy i podejmować zdecydowane decyzje ja tez taka zocha samocha jestem wszytko sama, bo "ja to kawał chłopa jestem" (nawet koła w aucie sobie wymienię) tylko nie karzcie mi więcej niż 1 kg podnieś bo nie dam rady .... Ogólnie to TŻ musiał sie nieźle pomęczyć by mi pokazać że nie jest taki młodzik z niego, ale spisał się dobrze teraz to stwierdzam ze w przeciągu 2 lat on strasznie wydoroślał czasem tylko ma jakieś takie lekkie myli dziecinności ale za to go kocham bo ja jestem perfekcjonistka do bólu nie pozwalam sobie na nic spontanicznego a on mnie potrafi tak rozruszać iż szleje z nim
Co do kota to przez rok mieszkałam z taki łobuzem powiem Ci że na te psoty nie ma rady ale są słodkie gorsze jest jak kotek ma cieczkę (czy jak się to nazywa) po prostu masakra, miła ochotę go wziąć sznurek i przez balkon spuścić w dół i potem rano tylko wciągnąć z powrotem uważaj by się tym sprzętem z łazienki nie pokaleczył.
Kotki mają ruję, a suczki cieczkę
Cytat:
Napisane przez aanix Pokaż wiadomość

Ech, tż pojechał i mi tak strasznie smutno teraz W ogóle wczoraj przyjechał, a ja musiałam dokończyć sprzątanie i tż wziął lapka... A tam co? Wizaz, ktorego nie wyłączyłam... I żeby to tylko obecny wątek, to może by puścił bokiem, ale akurat sobie podczytywałam 2. część... No to jak w pasku zobaczył "zazdroszczę zaręczonym...", to ja sobie wolę nie myśleć... Czytać chyba nie czytał, na szczęście byłam wylogowana, ale jak zobaczyłam, że ma kompa, to się tak zestresowalam... Nic nie mówił, ale nie wierzę, żeby nie zauważył siedząc przed ekranem, no przynajmniej z 10 min...
Może zmusi go to do przemyśleń

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
hehhh dziewczyny jestem wielka - przeczytalam cala moja prace (108 stron) i popoprawialam bledy - nawet nie bylo ich tak duzo - i nawet juz poprawilam w kompie i podrukowalam z poprawkami
5 godzin mi to zajelo....ale mam z glowy przynajmniej
Niezła jesteś

Sorki za post pod postem.
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2009-12-20, 01:28   #1123
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Sania - serdeczne gratulacje super oswiadczyny, takie niespodziewane, niby nic specjalnego ale wlasnie inne niz wszystkie-bardzo orginalnie. Oczywiscie zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez aanix Pokaż wiadomość
Aanix - a moze to dobrze jesli zauwazyl tet tytul Moze zda sobie sprawe, ze bardzo Ci zalezy i nie uslyszal tego bezposrednio od ciebie.Taki delikatny bodziec do zmiekczenia kolan

Kawka - WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ - przede wszystkim zeby wszystko sie poukladalo z Tztem

Ja wlasnie zdalam sobie sprawe ze oto juz konczy sie 9 rok odkad jestem z Tztem!!!!! zacznie sie 10 jeej straasznie dlugo, a wcale tego nie odczuwam.Te 9 lat zlecialo jak moze ze 3...Nie mamy niestety takiej swojej oficjalnej daty - zaczelismy spotykac sie w pazdzierniku ale grudzien byl taki przelomowy... Musze sobie chyba wybrac jakis dzien, bo fajnie byloby obchodzic rocznice naszego zwiazku..NO TERAZ TO JUZ NAJWYZSZA PORA NA PIERDZIONEK!!!
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 01:30   #1124
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Kawa Ty się nie łam. Nie jest źle a będzie lepiej. I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!
Bliska buziaki dla Ciebie.
Wróciliśmy z TŻ ze spotkania z jego znajomemymi z klasy. całkiem fajni ludzie. dobre sie bawiłąm. jestem pijana. niestety moje postanowieni żeby niepić wzieło w łeb. oczyswiscie był temat co u kogo slychac z klasy i padlo ze ten sie zareczyl, a ta wyszła za maż. moze da to mojemu chłopu do myslenia ze czas na to. choc jak go znam to niebardzo.

Buła jest z nami od 25.11.2014

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2009-12-20 o 01:39
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 01:30   #1125
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Claris - ode mnie też wszystkiego najlepszego, wczoraj o Tobie myślałam, a jak byłam na wizażu, to z tego wszystkiego zapomniałam złożyć życzenia Ale spełnienia marzeń, radości, pomyślności, zdrówka i zadowolenia z TŻta Następne urodziny będziesz już obchodzić jako żona
Wygląda na to, że jesteś ode mnie starsza o równe dwa tygodnie
To Ty jesteś już styczniowa tak? Nowy Rok > Dziękuję, a zapomnieć miałaś prawo
Strasznie mi przykro z powodu Twojego Taty
dopiero w obliczu choroby zaczyna się doceniać zdrowie i olewać te wszystkie przyziemne, często wyimaginowane problemy...

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Nie znaleźliśmy żadnego okulisty, który by dzisiaj przejmował, na szczęście z okiem już jest troszkę lepiej, zniknęła opuchlizna i zaczerwienienie, no i boli już mniej, chyba maść pomogła

A ja mam dzisiaj doła jak nie wiem, zobaczyłam jak u Tż rodzice razem ubierają choinkę i w ogóle jaka ciepła atmosfera tam panuje, a u mnie... szkoda mówić, ojciec już drugi tydzień pije i chyba szybko nie skończy
ciesze się, że z okiem tżta już prawie wszystko ok
Zabieraj szybko ten pierścionek z powrotem i uciekaj jak najszybciej z tego domu, zasługujesz na swoją własną, dobrą rodzinę, bez alko

Ode mnie niedawno pojechała koleżanka z chłopakiem, byli u mnie na urodzinki. Obaliłyśmy z koleżanką winko na dwie i nic nie czuję w głowie, kurcze ja to żeby się upić potrzebuję całej butelki wina, toż to nieekonomiczne Dostałam 2 filiżanki z podstawkami z home&you.

Kawuszko z okazji Twoich urodzinek życzę Ci zdrówka, zeby Twój tż się wreszcie zdeklarował i przede wszystkim więcej optymizmu, bo ostatnio coś często doła nam łapiesz, a najważniejsze przecież, by być zdrowym, reszta jakos prędzej czy później się ułoży
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 01:45   #1126
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Czarna Kawa, wszystkiego najlepszego, pierdzionka!
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2009-12-20, 08:37   #1127
polka764
Rozeznanie

Cytat:
heeeej

Sania oczywiście że Ciebie pamiętam!!
MOJE GRATULACJE KOCHANA!!
Super pomysłowe zaręczyny i piękny pierścień, ściskam mocno!!! i pisz jake wstępne plany i w ogóle jak po imprezce

26.12.2010

polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:29   #1128
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Kawko, wszystkie co najlepsze, szybkiej deklaracji ze strony TŻta, udanego pożycia przedmałżeńskiego dużo uśmiechu i zawodowych sukcesów... Z okazji urodzinek, oczywiście

A ja muszę iść do sklepu, a nie mogę się zebrać, aby wyjść na to zimnosko
Stary 2009-12-20, 10:30   #1129
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzień dobry

wszystkiego najlepszego solenizantkom

gratuluję the sani no i zazdraszczam

u nas znowu napadało śniegu, wczoraj byłam w empiku z kolegą i kupiłam sobie jedną książke którą chciałam przeczytać i drugą kupił mi kolega bo się uparł że coś mi musi kupić już nie chciałam robić zamieszania w tym empiku... umm

jedna to "Chata" Williama P. Younga a druga to książka Szymona Hołowni "Monopol na zbawienie"

dzisiaj zamierzam upiec te pierniki zobaczymy co mi z tego wyjdzie bo piekę z angielskiego przepisu i nie mam melasy więc zamiast niej chyba dodam miód
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:34   #1130
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

sanrioo, na Twoim miejscu zrobiłabym syrop cukrowy z cukru trzcinowego zamiast melasy

ale miód chyba powinien być też okej
Stary 2009-12-20, 10:38   #1131
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
sanrioo, na Twoim miejscu zrobiłabym syrop cukrowy z cukru trzcinowego zamiast melasy

ale miód chyba powinien być też okej
ooo syrop cukrowy to dobry pomysł nie wpadłam na to wcześniej ale już dziś nie idę do sklepu po cukier trzcinowy... ale miod też powinień pełnić tą funkcję "zalepiającą"

Ins jak tam @? wiadomo coś?
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:41   #1132
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
ooo syrop cukrowy to dobry pomysł nie wpadłam na to wcześniej ale już dziś nie idę do sklepu po cukier trzcinowy... ale miod też powinień pełnić tą funkcję "zalepiającą"

Ins jak tam @? wiadomo coś?
Ano powinien i da chyba trochę więcej koloru złotawego, niż brązowego

A co do @ - dostałam w nocy (czyli w sumie 7 dnia spóźnienia). Dziwnie tak, bo "jakby chciało, a nie mogło"
Stary 2009-12-20, 10:45   #1133
_Remedios
Zadomowienie

the_Sania gratulacje!!

a dla Kawki spełnienia marzeń niech wszystko ułoży sobie tak jak sobie to wymarzyłaś.
Stary 2009-12-20, 10:49   #1134
kotek6
Rozeznanie

Hajja Hawwa Trochę tak dziwnie, że najpierw data, a potem oświadczyny. A były dalej się do Ciebie odzywa? no były się odzywa pisze do mnie często i gęsto - średnio raz na dzień! ale ostatnio nasze relacje się poprawiły traktuję go jak znajomego. TŻ o wszystkim wie i mów że mi wierzy, często rozmawiamy o moim eksie o jego jakiś tam gadkach problemach wiec TZ widzi że nic przed nim nie ukrywam. Termin już mamy bo jak zaczęliśmy gadkę o ślubie to TŻ nie maiła nadmiaru gotówki na pierścionek (jakoś ta rozmowa się spontanicznie zrodziła po weselu jego brata) potem temat przycichł i jakiś czas temu wrócił (po naszej rocznicy gdy liczyłam że już na pewno dostanę pierścionek) TŻ chce być ze mną, chce ślubu ale nie szybko bo chce mieć pewność że będzie miał pracę. Zaczęliśmy rozmowę o tym że trzeba wcześnie wszytko załatwiać bo tak lepiej, Tyle ze wtedy TŻ nie miał kasy na pierścionek (budrzet Tż jest zmienny jedne miesiąc ma kase na 3 pierścionki zamiesica nie ma jej bo kupuje coś do firmy) powiedziałam mu że mi tam nie zależy na pierścionku ze nie chce też przez 10 lat być narzeczoną bo mi ten stan spowszechniej i sama sobie trochę tu przybiłam klina, ale ustaliliśmy że rozejrzymy się za salami, wszytko się przyspieszyło jak weszliśmy do sali i która nas zachwycała i okazało sie ze 2012 już jest bardzo pozajmowany i jak się nie zdecydujemy już to musimy szukać innej (a to było jak jakiś impuls albo ta albo żadna inna stwierdziliśmy obydwoje) Poczekam cierpliwie mino że wiem że zaręczyny nastąpią to i tak może mnie nimi zaskoczyć, przecież nie wiem kiedy czy juro czy za 2 lata mam nadzieje ze coś fajnego wymyśli Czasem tylko jak są jakieś rocznice, urodziny to taka iskierka nadziei i rozczarowanie że jednak nie. Niech mi to powie a ten pierścionek jest nieważny nie chce go chce tylko słowa

arrakis jesteś wielka i wytrwała ja swojej licencjatki w całości nie przeczytałam... magisterki nawet nie zaczęłam pisać jeszcze a w czerwcu obrona :/

gwiazdeczka26 szmat czasu już jesteście z sobą pewnie pierścionek już gdzieś czeka

Biska pamiętaj kochana iż każdą łzę kiedyś wynagrodzi nam los ... zgadzam się z tym co napisała Claris

Ale się rozpisałam wróciłam z kościoła zimno i ślisko a dziś jadę jeszcze na mieszkanie na studia tylko na 2 dni ale zawsze to coś bo spędzę je z TŻ

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:49   #1135
katarakta
Zadomowienie

Hajja Hawwa Nie, to jest moja starsza kotka. Młodsza (ta od maszynek) wygląda tak (tzn tak wygląda jak się złości, a robi to codziennie )
Stary 2009-12-20, 10:56   #1136
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Hajja Hawwa Nie, to jest moja starsza kotka. Młodsza (ta od maszynek) wygląda tak (tzn tak wygląda jak się złości, a robi to codziennie )
ahahahaha, jaaaaka faaaaajna sama słodycz
Stary 2009-12-20, 10:59   #1137
katarakta
Zadomowienie

Kawciu Wszystkiego naj naj najlepszego

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
ahahahaha, jaaaaka faaaaajna sama słodycz

Dzięki sama więc rozumiesz, żę uwielbiam ją złościć Jak jeszcze w tej złości buczy jak pies to mnie rozwala na łopatki
Stary 2009-12-20, 11:06   #1138
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
allleee cuuuudoooooo

kawa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, szybkich zareczyn i mniej nieporozumien z TZ
Stary 2009-12-20, 11:10   #1139
butterfly20
Zakorzenienie

Witam.Taką miałam zajętą sobotę,że nie miałam jak się tu udzielać.

Poczytałam sobie Was.

The sania GRATULUJĘ! Udzielaj się tu częciej i opowiadaj o przygotowaniach

KAWUSZKO STO LAT, STO LAT!!Oby Ci się wszystko z TŻem ułożyło

Biska toja w ogóle nie mam takich objawów.I zauważyłam,że to mnie najbardziej boli wieczorami,rano prawie wcale...dziwne.Ale jajnik też boli,więc nie wiem czy to rwa kulszowa:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 11:12   #1140
rusałka_1
Zakorzenienie

Hej!

Kawka
wszystkiego naj! Żebyście w końcu z Tżtem się dogadali

arrakis
gratuluje! Dużo wczoraj zrobiłaś

A ja mam w końcu wolną niedzielę

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości