|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Hej
My dalej kaleki, kręgosłup trochę lepiej ale nadal nieciekawie, jestem już po osttanim zastrzyku więc pewnie lepiej nie będzie...TŻ wygląda jak skrzyżowanie chomika z wiewiórką ![]() Cinusiowa, dla Ninuli. Carolajna, dla Michasia, no widzisz po prostu leń z niego Skąd ja to znam...Fotki z chrzcin cudne, Michaś miał podobny strój do Aleksa tylko kolorystyka inna. Ursull, ależ jesteście podobne z Miluchą do siebie ![]() Malutka, dla Dawida, my jeszcze nawet nie mamy nocnika...Mell, szerokiej drogi Magducha, Marika, za zaliczenia, jesteś genialna...---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Iwciag, zdrówka |
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Witam przedświątecznie!
![]() no wiecie co? ![]() moje dzieci znowu chcą jesc w nocy a juz myslałam, ze pozbyłam sie karmienia na zawsze, a one znowu budzą się, co prawda raz, gdzies koło 3-4 nad ranem, ale dziwi mnie to bardzo. Karmie je ostatni raz koło 20:00, jak zwykle, a one teraz sie budzą takie głodne, ze az sapią, jak zobaczą butelkę gdzieś popełniam błąd w karmieniu, albo co...
|
#2043 | |||||
|
Rozeznanie
|
czesc babolki przy niedzieli
u nas nocka lepsiejsza tzn przyzwoita ale to jeszcze nie TO ![]() wczoraj stanelo na tym ze tz powedzial ze on nie wybierze choinki ( Anulkax2 prawdziwej ale spod Cerfura a nie z lasu )tylko ja mam wybrac bo wybiore ladniejsza i co? stawiam ja pytam czy ladna a on ze jakas za gesta no i we tu chlopu dogodz![]() Caro Michas sie slicznie prezentowal a jakie on ma oczyska wieeelkie i pikne ![]() Cytat:
![]() ![]() , slicznie wygladacie - musisz nam zapodawac czesciej takie usmiechniete zdjeciaMariczka no gratki zdolna bestia a smaka narobilas od rana ![]() Cytat:
pogodzicie sie najpozniej w wigilie ![]() Cytat:
kciuki 3mam za badaniaCytat:
Cytat:
wklejam obiecana choinke - ale jakas taka niebardzo mi sie wydaje zdejme chyba te brazowe bombki i kupie fioletowe jutro i lampki mi gdzies wcielo a kupilam 2 komplety i chyba musialam wyrzucic bo nigdzie nie ma:-(
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-12-20 o 11:22 |
|||||
|
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
iwcia bardzo ładna choinka, moim zdaniem nic nie musisz zmieniac
a skok chyba rzeczywiscie jest, bo z dnia na dzien zaczeły jesc wiecej o 30 ml
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
Anulka tak mysle,moze na wieczor dawaj im wiecej, mi tez Szymek jadl 180 -200 a teraz 240 zjada
a moj synek maruda jaki dzis ![]() choinka dziekuje za komplement ![]() kurka tylko my tu urzedujemy dzis Anulka ja odswiezam co chwila ale to bez sensu wystarczy raz na pol dnia moze jaki post sie pojawi
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
anulka moje dziecko te ciągle głodne
nie wiem ale My cały czas dajemy mleko 1 bo 2 nie mu nie pasowała.Olivierowi wyrasta 2 ząb a wielkością już dogania tamtego .iwcia śliczna choinka |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas snieżek lekko prószy,świat jest biały,a góry osnieżone,może uda mi się potem fotkę trzasnąć to wam pokażę Noc jakoś minęła,nie było tak źle .Iwciag i znowu muszę sprostowac,że to ja byłam dziś pierwsza,zresztą jak codziennie,bo zazwyczj jako ostatnia piszę post i to grubo po północy.Muszę to zmienić To tak jak u mnie,w sumie mam kilka ulubionych piosenek świątecznych,ale co roku non stop lecą wszędzie i po świętach dosłownie nimi .Muszę jednak przyznac,że Wham "Last christmas" to mogę na okroągło słuchać oraz "power of love" Frankie Goes To HollywoodGossik A Milusi nie idą wciąż kolejne zęby.Dwa jej wyszły,gdy miała 3mc i koniec.Niby się ślini,gryzie co popadnie,a zębów nima![]() iwcia dens choina anulka zdecydowanie to skok rozwojowy blondynka brawo dla ząbka ![]() A teraz niespodzianka.Jesli ktoś uważnie czytał to doczytał,że umówiłyśmy się z Eve na herbatę.Vini,Vidi,Vici , oto fotki:1. nasze maluchy 2.ja i Eve |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam wam napisać,że miałam dziś cudny sen o wróżkach,magii i czarach,taki jakie miewałam w dzieicństwie
![]() Illbana juz dawno miałam zapytac i ciągle zapominam,jak tam konkurs bajkowy? I kiedy przyślesz mi tą powieść,proszę .I tak z ciekawości,jesteś "niedobrą nauczycielką" i wstawiasz o byle co jedynki? Robisz niezapowiedziane kartkówki? Czy raczej jesteś kumpelką dla uczniów? Ja bardzo dobrze wspominam wszystkie,moje polonistki.One miały ogromny wpływ na moją osobowość.Najpier pani z podstawówki,świetna babka,zaraz po studiach.Przynosiła mi książki do czytania i tak poznałam "Władcę Pierścieni" już w szóstej klasie i niezapomnianą dla mnie ksiązkę "Ona"H.R.Haggard'a.W szkole średniej miałam za to kosę,ale bardzo sprawiedliwą i ona zauwazyła we mnie potencjał,więc wymagała znacznie więcej ode mnie.Dzięki temu w z matury miałam 5
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, jakby Aleks raz wstawał to ja bym szczęśliwa była...U nas na palcach mogłabym policzyć noce z doma pobudkami a tak to od 3 mocno wzwyż. Faktycznie widać dziewczyny coś nie dojadają, parę dni minie i Ci się przestawią.
Iwcia dens, jaka cudna choinka ![]() Ursull, TZ bierze ketonal i już go prawie nie boli, tylko opuchlizna została No to Aleksowi pierwszy ząb wyszedł w połowie 6 miesiąca, 3 kolejne miesiąc później a teraz te dwójki. W sumie chciałam żeby miał jak najpóźniej ale teraz się cieszę że przynajmniej w miarę szybko wychodzą i nie cierpi miesiącami...Dla mnie Milucha jest zdecydowanie podobna do Ciebie |
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
ursull super, ze sie spotkalyscie....wirtualnie hihihi
iwcia dens super choineczka, ja mam sztuczna i widze, ze prawdziwa robi jednak wrazenie i inny nastroj...w przyszlym roku u nas tez bedzie prawdziwa ![]() anulka Jasiek tez jada raz w nocy i nie wiem jak go oduczyc...mial okres co juz nie jadl, a teraz caly czas wcina. |
|
|
|
#2051 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale mnie korciUrsull i jaka Eve jest w rzeczywistosci nie nudzilas sie u niej![]() ja zaraz OSZALEJE tak lubilam mieszkac tu gdzie mieszkam, ppoki dziecka nie mialam, teraz tak mnie wszystko wkur.... ze wrrrrrr, a dokladnie sasiedzi wszystko slychac po prostu wszystko, wczoraj dyskoteka do nocy - disco polo , nad nami mieszka rodzinka psychopatyczna - baba tak wieczne krzyczy wyzywa, rzuca rzeczami a teraz wlasnie kiedy udalo mi sie mojego marude polozyc po polgodzinnym placzu znow muza leci
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Iwcia dens ja tam bym nic w choince nie zmieniala, a sasiadow wspolczuje. Ja mieszkam na spokojnym osiedlu i halasy zdarzaja sie sporadycznie, chyba, ze u nas hihhihihi
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjasniło się dziwne zachowanie Milenki w ciagu kilku ostatnich dni.Nietypowe pory snu,marudnosc i wymioty.Mamy trzeciego ząbka
.Niestety czekają mnie ciężkie czasy,bo nienawidzę dźwięku zgrzytania zębami,a Milenka wlasnie namiętnie to praktykujeByliśmy na spacerku,piękna zima,ale fotek gór mi się nie udało zrobić.Next time.Cisza dziś tutaj,że szok.Święta i weekend,a ja za wami tesknię Gossik i wykrakałam,zębole się pojawiły i tak jak poprzednie,bez bólu,gorączki i jakichkolwiek większych dolegliowości Superzabula i Iwcia dens spotkanie z Eve było wspaniałe,Eve jest cudowna i upewniłam się,że dobrze ulokowałam swoje uczucia ![]() Iwcia dens my też mamy podobne warunki mieszkaniowe,cienkie ściany i wszystko słychac,szczególnie u małej w pokoju.Pod nami mieszkają Rumuni i imprezują co weekend,nad nami młody Angol,który non stop sprowadza sobie jakieś panienki,a te stukaja tymi szpilami,drą się,piszczą i trzaskają drzwiami.Na szczęśie tylko w weekendy |
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
ursull gratuluje ząbka
![]() swietną strone zapodałaś na klasie ![]() a to spotkanie, no coz...ja sie nie domysliłam, ze to sciema i zazdroszcze wam ze sie spotkałyscie
|
#2055 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosik dziękuje i dla Was też dużo zdrówka
![]() Iwcia d zawstydziłaś mnie tą choinką(tzn moją choinkę)!! Takie choinki najbardziej mi się podobają, żywa brak przepychu na niej, śliczna. Nic chyba mi się nie dzieje, ale jak byłam w piątek po zwolnienie pani dokror stwierdziła, że jestem blada i w ogóle coś tam, a że po ciąży miałam anemię należy sprawdzić co się tam dzieje. Superzabula Ty mnie nie strasz, że jedzenie w nocy może wrócić! U mnie sprawdziło się to co u Anulki(widzę, że u niej powrót do jedzenia) nocne oszukiwanie małego i póki co nie je w nocy. Ursull fajne fotki i fajnie żeście się z Eve spotkały i tak przypadłyście sobie do gustu!!Gratulujemy Milence kolejnego ząbka! |
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
iwciag, ja Dziewczynki karmiłam prawie samym mlekiem z kleikiem, oprócz obiadku raz dziennie, czasem nam sie zdrazyło wsunć jogurcik, deserek, ale to zadne jedzenie. Przed chwilą dałam im gęstą kaszke, przez sen po 20:00 dam im mleko z kleikiem, i zobacze. Bede was inforowac na bieżąco
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka no ja wiedziałam,że ty domyślna jesteś
Iwciag z toba tez mogę się spotkac jak chcesz .To co dziś wieczorkiem?![]() Ponudzę was trochę,zrobiłam jeszcze kilka symulacji fryzur dla mnie i czekam na opinie.Tym razem już wiem,że bedzie grzywka tylko nadal nie wiem co z kolorem i jaka długość.Oto parę fotek.Doradźcie .
|
|
|
|
#2058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A fryzura hmmmm fryz taki jak na drugim foto a kolor kurde myślałam, że w blondzie było by Ci lepiej niż w czarnym a teraz to już nie wiem, bo ta 2 symulacja bardzo mi się podoba, zarówno fryz jak i kolor. Sama bym się na taką fryzurę zdecydowała ![]() W ogóle dopiero teraz zauważyłam, że Ty masz taaakie ładne oczy
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-20 o 18:08 |
|
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
5 albo 6
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Eve zobacz co znalazłam na onecie!
http://wiadomosci.onet.pl/1589796,2679,1,kioskart.html to twój Kubuś ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Iwciag,Anulka,Blondynka
|
|
|
|
#2062 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Ursull
5 5 55 5 5 5 5 |
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
dla takich piątek to na łyso bym się ogoliła
Co u ciebie i maluchów? Zdrowi już? |
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
Iwciag dzieki, mega wybor bombek jest w obi
![]() Ursull 5 jest moja faworytka a moje dziecie rabnelo dzis zabkiem o kant lawy az krew sie polala-ja wiedzialam ze matka dentystka to z zebami bedzie miala problem
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
nie igraj ![]() Ursull juz nie moge sie doczekac naszego kolejnego spotkania Fryz nr 2 lub 5 Czesc Wszystkim Tz wrocil o 2.30 ![]() A ja dzisiaj caly dzien po sklepach latalam i mam wrazenie, ze i tak nic do zarcia nie kupilam Ide kapac Ola i biore sie za pichcenie ![]() Ursullko w wolnej chwili wysle Ci maila ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull no bez makijażu to nie wiem, nie widziałam, mówiłam o tym z fot
![]() Masz rację2ka!! Iwcia d dziękuje, ale moja choinka już stoi, ale w przyszłym roku kto wie, może skorzystam z Twych usług, jeśli będą aktualne ![]() Eve to tż pobalował! Ja też dziś zakupy pół dnia robiłam i nic nie kupiłam Moje dziecko wciąż nie ma kombinezonu, był dziś wybór w jednym świecie dziecka, ale ceny |
|
|
|
#2067 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.To my jutro blujemy,co ty na to?Nie pogratulowałas Milusi nowego ząbka ![]() Czekam na maila Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- iwciag pomogę ci i wrzucę kilka linków,nie ma za co http://allegro.pl/item844524777_baby...iwy_ok_80.html http://allegro.pl/item844524777_baby...iwy_ok_80.html http://allegro.pl/item857981616_komb...ozmiar_80.html http://allegro.pl/item845092481_komb..._ok_80_cm.html itd.,etc... od cholery tego jest na all |
|||
|
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull na all też oglądałam, ale ja potrzebuję, by w środę najpóźniej go mieć, bo jedziemy na naszą wieś, więc all odpada
|
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Iwciag nie ma sprawy - jestesmy umowione za rok
. z kombinezonem mam ten sam pproblem nie kupilam i nie zamawiam bo w srode wyjezdzamy a przy takich mrozach musze go miec, u nas nie ma juz 2czesc. w odp. rozmiarze a jednoczesciowego nie chce bo juz sklepy mi sie skonczaAljaka biednis Wy z tymi chorobskami , poka choine ![]() ![]() Eve nie uwazasz ze podejrzanie krotko byla u Ciebie Twoja ukochana jak ja bym pojechala do Illbanki to juz bym nie wrocila![]() dobranoc lachonki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

My dalej kaleki, kręgosłup trochę lepiej ale nadal nieciekawie, jestem już po osttanim zastrzyku więc pewnie lepiej nie będzie...TŻ wygląda jak skrzyżowanie chomika z wiewiórką 
dla Ninuli.
Skąd ja to znam...Fotki z chrzcin cudne, Michaś miał podobny strój do Aleksa tylko kolorystyka inna. 

gdzieś popełniam błąd w karmieniu, albo co...

)tylko ja mam wybrac bo wybiore ladniejsza i co? stawiam ja pytam czy ladna a on ze jakas za gesta
no i we tu chlopu dogodz

przez to wszystko pożarłam się mamą i siostrą, ogólnie pokłóciłyśmy się każda z każdą
Idę jutro z rana zrobić badania i mam nadzieje, że to chwilowa niedyspozycja.
kciuki 3mam za badania
.Muszę jednak przyznac,że Wham "Last christmas" to mogę na okroągło słuchać oraz "power of love" Frankie Goes To Hollywood

.I tak z ciekawości,jesteś "niedobrą nauczycielką" i wstawiasz o byle co jedynki? Robisz niezapowiedziane kartkówki? Czy raczej jesteś kumpelką dla uczniów? Ja bardzo dobrze wspominam wszystkie,moje polonistki.One miały ogromny wpływ na moją osobowość.Najpier pani z podstawówki,świetna babka,zaraz po studiach.Przynosiła mi książki do czytania i tak poznałam "Władcę Pierścieni" już w szóstej klasie i niezapomnianą dla mnie ksiązkę "Ona"H.R.Haggard'a.W szkole średniej miałam za to kosę,ale bardzo sprawiedliwą i ona zauwazyła we mnie potencjał,więc wymagała znacznie więcej ode mnie.Dzięki temu w z matury miałam 5
nie nudzilas sie u niej
tak lubilam mieszkac tu gdzie mieszkam, ppoki dziecka nie mialam, teraz tak mnie wszystko wkur.... ze wrrrrrr, a dokladnie sasiedzi
wszystko slychac po prostu wszystko, wczoraj dyskoteka do nocy - disco polo