|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
cześć dziewczyny
![]() Gratuluje prześlicznych brzuszków. Dziewczyny wyglądacie wspaniale szczególnie z zimą w tle filka 2 - dzięki wielkie za info. o Twoim wózku Jest bardzo ładny.brzoskwinia 82 - czytałam, że najzwyklejsza maść z wit. A, która można kupić w aptece za 2,50 zł, działa podobno tak rewelacyjnie na rozstępy. Pisała o tym jedna z czytelniczek m jak mama w listopadowym numerze. Nie mam pojęcia czy istnieją jakieś przeciwskazania do jej stosowania dla kobiet w ciąży. Ja niestety zupełnie nie znam się na lekach, substancjach chemicznych itp. Można by było ewentualnie zapytać pani w aptece czy maść może w jakiś sposób zaszkodzić. |
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny melduje sie ze jestem ale jakos nie mam weny do pisania. Troche mi smutno bo jak pisalam wam wczesniej jestem w trakcie konczenia pracy mgr no i ten moj promotor sie ciagle czegos czepia, ciagle cos nie tak. Jak jemu sie tak ciagle cos bedzie nie podobac to predzej urodze niz zloze prace. A chcialabym ja chociaz zlozyc przed porodem. Najpierw w planach byla oczywiscie obrona przed porodem ale teraz musze chyba zmodyfikowac marzenia.......
To sie wyzalilam....... |
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki mojego szwagra dziewczyna urodzila dzisiaj ogolenie miala termin na 17 i juz18 dostala na wywolanie ale nic sie nie dzialo no i dzisiaj jej wody przebijali urodzila po 6 godzinach i maly ma 4500 kurcze a na usg kilka dni temu lekarz mowil ze maly ma 3700 wiec chyba do konca nie mozna sie nastawiac na to co z usg wychodzi
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinia ustawie sobie aparat na szafce i sie bedzie nagrywalo
albo poprosze dziewczyne z lozka o bok, jak bedzie miala sile, to moze mi pocykaMalinka u mnie jest zakaz odwiedzin Mamaidy przy cc wiem, ze na bank nikt ze mna nie bedzie mogl byc nawet w momencie przecinania pepowiny ![]() Syla,Xmila thx Pysiamn,Addcited nom, musze jeszcze przemyslec kwestie tych sprzetow Pysiamn sliczne zdjecia Pysiatka i mamuski Celka sliczna mamuska z Ciebie, a brzusio wyglada na malutki Tyle narazie nadrobilam.Teraz musze odpoczac |
|
|
|
#2645 |
|
Raczkowanie
|
gospaj - nie martw się Kochana
Promotor na pewno chce Ci dać najwyższą ocenę z pracy i z obrony, dlatego pewnie tak Cię gnębi Trzymam kciuki żeby udało się jak najwięcej rzeczy przed narodzinami dzidziusia.
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku to juz jedna noga jestes na porodowce
![]() Elcia to zostalas ciocia - gratuluje A ja mam jutro wizyte i mam nadzieje, ze moja Lu zaczela przybierac na wadze, tak jak powinna ![]() ![]() :pro si:![]() Dziewczyny kciukasy za wszystkie jutrzejsze wizyty, bo sporo z nas ma jutro.No i oczywiscie najwieksze kciuki za Lile |
|
|
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
Lila jeszcze raz kciuki za jutrzejszy dzień i spotkanie z synkiem
Kamyczku no to jeśli Ty się cieszysz, to ja też Oby się rozkręcało. Twojej Paulince już nic nie brakuje do pojawienia się po tej stronie brzuchaPysia słodki Twój synuś Celka super z Ciebie mamusia, brzuszek taki malutki zgrabnituki, a Ty chudzinka jesteś ![]() YouYou ja w 34 tygodni miałam zgładzoną szyjkę i na leżąco dotrwałam do dziś Trzymam kciuki, obyś nie musiała do szpitala iść. 18 mm to jeszcze całkiem przyzwoita szyjka Aldii Kocurazab Gosbaj w końcu Ci się uda, czasami ci promotorzy strasznie są upierdliwi ![]() Może by go tak |
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj nie łam się napewno wszystko się uda
![]() Aldii trzymam kciuki za maleńką ![]() Elcia przeważnie tak jest, że dzieciaczki warzą inaczej niż wychodziło z usg
|
|
|
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
Aldii no pewnie, ze będę trzymać kciuki. Ja też czekałam na wieści o wadze córci to Cię bardzo dobrze rozumiem
Przypomniałaś mi o wizytach 21.12 ![]() ![]() : kciuki:![]() dziewczyny za wizyty. Jutro będę czekała na wiadomości, co słychać czy raczej widać u maluszków i szyjek i ciśnień i cukrów i morfologii ...Zaraz zaczynam oglądać "Układy" Dobranoc |
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za komplementy
Jak zwykle kochane jestescieA mi sie caly czas wydaje, ze tu jeszcze sporo czasu do porodu. Jakos mi sie ubzduralo, ze jeszcze 3 miesiace hehe. A tu moze 2 a moze niecale nawet... |
|
|
|
#2651 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za Olusię , oby prawiłowo przybierała na wadze Cytat:
![]() Celka jaka laska z ciebie trzymam ![]() za jutrzejsze wizyty , za moją też ![]() a ja znowu spać nie mogę
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam, że nie będę odpoczywać teraz, bo potem znowu spać nie będę mogła...
Cytat:
![]() O nie, nie... Ja jeszcze jutro jadę na badania, mocz, hbs, wr... Poza tym mam nie spakowane prezenty, nie ubraną choinkę oraz plany na wigilię i oba dni świąt... Nie, nie, nie... Jeszcze do 27 grudnia muszę poczekać ![]() W środę mam gina umówionego... Cytat:
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Aldii trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę i za wagę Lu
![]() ![]() Oczywiście za wszystkie jutrzejsze wizyty też ![]() Ja mam dopiero na 16:20 więc dopiero wieczorem zdam relacje Cytat:
, a teraz zobaczymy ile ma.... byłam grzeczna i dużo leżałam więc mam nadzieję że będzie dobrze
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie dziekuje Wam bardzo, kochane jestescie
Dobranoc mamuski |
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
pysiamn i celka2000 ślicznie wyglądacie
![]() kocurazab nie denerwuj się remontem, wszystko się ułoży... Z dzidzią te na pewno wszystko dobrze... Sama się zaraz na wizycie przekonasz...
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
No to kciukasy za wszystkie wizyty i prosze sie pochwalic co i jak.
Od razu widac, ze ida swieta, tak malo piszecie, malo do nadrabiania ![]() Brzucholki macie sliczne i jestescie slicznymi mamuskami ![]() klask i:Kurcze Lili to juz ostatnie godzinki przed wielkim wydarzeniem - jutro o tej porze bedziesz miala malenstwo przy sobie A jesli chodzi o imie - Tomasz - to tez mi sie bardzo podoba i tez czuje jakis sentyment - moj tz ma tak na imie ![]() ![]()
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziekujemy z synkiem za wszystkie miłe słowa
Aldii miło Cię widzieć to powodzenia na kontroli niech malutka rosnie...I czekamy na fotk małej alduni
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
ja już na dziś zmykam , może jak poleżę to zachce sie spać
![]() jutro po wizycie i ginki jedziemy do reala na końcowe zakupy , mąż się śmieje ze posadzi mnie do wózka żebym za dużo nie chodziła ... tylko gdzie zakupy będą ![]() dla Małej to muszę kupić kosmetyki , ale chciałam na święta żywność , owoce itp. kupić u lekarza musze być na 17.30 więc sądzę, że zdam wam relację jutro bardzo pózno lub dopiero w wtorek ![]() miłej nocki i kolorowych snów
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się przez całą ciążę zastanawiałam, czy mogę sobie usmażyć camembert... No bo niby nie wolno... Ale po obróbce termicznej to w końcu co innego... A teraz i tak nie mogę, bo za dużo soli
|
|
#2660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I miłych zakupów ![]() Cytat:
Ala sieprzyznaje że jadłam i w pierwszej ciąży teżżżżż
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie juz zegnam, bo mnie zmulilo cos, spanie mnie bierze, niemozliwe - gdzie to zapisac
Tak wiec dziewczyny do jutra, bo jutro bedziemy mieli jednego wiecej wizazowego dzieciaczka - lila DOBRANOC |
|
|
|
#2662 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na kółeczkach taką średnią dla siebie i kuferek dla dzidzi... Mam spakowane 2 paczki podkładów, 3 szt. tych przewijaków jednorazowych na łóżko, małą wodę 0,75 i dużą 1,5 litrową... Duży i mały ręcznik, dwie rolki papieru toaletowego, paczkę ręczników papierowych, kosmetyczkę, suszarkę, 3 koszule, klapki, ładowarkę do tel., lekarstwa, 15 wkładek laktacyjnych, dokumenty i badania, majty jednorazowe... Hmmm... Nie pamiętam co jeszcze... A dla dzidzi mam mieć chusteczki, kosmetyki i pieluszki... Ile bierzecie pieluszek? No i ja kupiłam oprócz 1 też 2, bo coś mi się widzi, że Paulinka nie wejdzie w 1... Cytat:
Ale Ci zafundował atrakcje w ciąży... Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Pisałyście o piersiach... Moje się zrobiły bardzo dziwne... Po bokach piersi mam takie ciemniejsze, podobne do skóry na sutkach... Generalnie i tak zawsze sutki miałam ogromne, to teraz są jeszcze większe... Do tego porobiło mi się full takich mikro brodawek jakby... Też są na szyi... Mam nadzieję, że to zniknie...
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Ja też zmykam spać, może uda mi się zasnąć. Kolorowych snów!!
|
|
#2664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posiadam jedynie małą paczkę 1 ![]() Kuba miał 4kg...więc mam cichą nadzieję że Pysiolinka nie będzie większa ![]() A jak tak to mąż dokupi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale tych brodawek to ja nie mialam i nie mam ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
Ale camemberta jogurtowego Lub w wersji kanapkowej camemberta Valbon z zniołami + pomidorek to ![]() Dobranoc
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie o to mi chodziło, że jak będę karmić, to nadal nie będę mogła jeść rzeczy typu smażony camembert...
Kończę, bo zaraz mi bateria padnie... A jeszcze przez ten czop, to sobie zrobiłam zamówienie w sklepie dla biżuteryjek, bo dostałam rabat urodzinowy... I stwierdziłam, że jakbym jednak nagle zaczęła rodzić, to stracę rabat ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Dobranoc...
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
a teraz coś obrzydliwego, ale mam nadzieję że nie groźnego ani dla mnie ani dla dziecka... ale że wyobraźnię mam bujną to mnie coś po żołądku łaskocze ;/
zajadam sobie pomarańcze i kiedy zostaly mi moze z 3 platki do konca to zauwazylam na jednym cos bialego pelzajacego... jakas larwa, dluga na 5-7mm z czarna glowka (z tego co poszperalam w necie to moze byc larwa muchy albo larwa mola spozywczego) to co w buzi wyplulam i patrze a tam w tym listku jeszcze jedno takie biale paskudztwo chwile se popelzalo i myk do srodka w miąsz... natychmiast wszystko wyladowalo w smietniku a ja sie teraz schizuje co to bylo i czy moze zaszkodzic malenstwu albo mnie... wczoraj tez jadlam pomarancze z tego rzutu ale nic nie zauwazylam i nic mi nie bylo zaluje teraz ze to wywalilam, moglam albo wpakowac do jakiegos pojemniczka albo chociaz zrobic zdjecie! jutro zadzwonie do sanepidu, niech ida na kontrole do tego marketu w ktorym to kupilam, bo nie wiadomo czy to tylko jedna pomarancza (i akurat mi sie trafila ;( ) czy ogolnie tam jakis syf i wiecej owocow jest z "dodatkami" jutro tez ide do gina to jej powiem ze sie na cos takiego nacielam i zapytam czy sie martwic czy nie i czy ewentualnie za jakis czas nie robic badan w kierunku jakichs pasozytow czy czegos w tym stylu a pomaranczy to chyba nie tkne przez dlugi czas a nawet jesli juz to kazda obejrze po 1000 razy nim zdecyduje sie ugryzc i od razu mi brzuch zaczal twardniec z tego przejcia
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, ale byle do wiosny ![]() Już się nie mogę doczekać środy wieczór, bo mam wtedy wizytę. Jutro mam na 12:00. Mam z dzieciakami Jasełka dla rodziców, no i taka niby Wigilia. A we wtorek mam na 7:15, Jasełka szkolne, Wigilia z nauczycielami i wolne ![]() Dobranoc! Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-12-21 o 01:15 |
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk tak ustabilizowali Filce ciśnienie
I jest wszytsko dobrzeKamyil o matko obrzydlistwo!!! Napewno złorzyła bym skargę na market oj aż mnie zemdliło... Kocurazab mam podobnie nie mam miejsca na choinkę, remont potrwa jeszcze do wiosny i jakoś już się z tym pogodziłam, że mały nie będzie miał pokoju ani my nawet...
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Bry lachony
kamyil bleee...ale ja też ostarnio kupiłam dziwną pomarańcz była fujjjj ...i też wyladowała w koszu ...mimo że w skórce wyglądala OKkocurazab za wizytę ![]() kocurazab, Zabcia co do choinki iświatechnej atmosfery.... Choinka to nie wszystko...jak to mówią "jedna jaskołka wiosny nie czyni" Nie smutajcie Ponadto zobaczcie do Wigilijnej nocy zostały 4 dni......i jak to mówią "Swięta, Święta i ...zaraz będzie PO ŚWIĘTACH " ps. Ciekawe jak tam Lila już odliczam minuty
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie trzecia mamusia rozpakowana... Teraz sie zacznie Oj te z początku stycznia to już pewnie mają sie na baczności Ja sie własnie nie mogę doczekać aż będzie po świętach Wcale mnie nie cieszą jakoś... Tylko kupa roboty przy tym i tyle.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

albo poprosze dziewczyne z lozka o bok, jak bedzie miala sile, to moze mi pocyka
nawet w momencie przecinania pepowiny 

Oby się rozkręcało. Twojej Paulince już nic nie brakuje do pojawienia się po tej stronie brzucha

klask i:

obrzydlistwo!!! Napewno złorzyła bym skargę na market oj aż mnie zemdliło...