|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Cytat:
![]() Jutro jest ok Przepraszam Milusie ![]() Ja do drineczka zasiade nieco pozniej i przy okazji zajrze tutaj |
|
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwcia d to samo co i u mnie, jutro ostatnie podejście. Ja chcę jedno częściowy z kolei, ale niestety widziałam tylko drogie powyżej 200zł no i tyle to mi szkoda, choć tż mówi, że jak zliczył by kasę na paliwo które przejeździliśmy alby kupić kombinezon to już by był taki
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Iwcia dens dopiero doczytałam o wypadku Szymonka
To musiało być straszne i jak się teraz czuje? Jest juz ok? No i a propos tego,żes dentka to powiedz: myć ząbki maluchom czy nie? jak i czy uzywac pasty? Ja myję małej pastą dla niemowląt.Lekarka zaleciła,bo ponoć w wodzie mamy mało chloru tu w UK.Milucha uwielbia smak pasty Szybko wrociłam od Eve,bo jej TŻ mnie nie lubi,zresztą gniazdko miłości w UK dla nas urządzam,nie pamiętasz?![]() Iwciag a w supermarketach też nic nie ma? ![]() Eve czekam na cię ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Blaneczki i Weronisi |
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, gratuluję trzeciego ząbka
Iwciag, Iwcia dens, ojej, mam nadzieję że z ząbkiem ok? ![]() Aljaka, współczuję tych choróbsk, zdrówka dla dzieciaczków |
|
|
|
#2075 |
|
Rozeznanie
|
Iwciag u mnie to samo sa kombinezony ale za 200 albo i lepiej
a to na chwile za duzo przeciez, zaraz z tego wyrosnie sama bede opylac na all![]() Ursull dziekuje za troske Twoja lekarka miala pewnie na mysli fluor nie chlor - bo to o niego chodzi ze chroni przed prochnica taka pasta z niskim stezeniem fluoru, ktora dziecko moze polykac to tooth moose i mozna ja stosowac np raz na tydzien na 2 ![]() a teraz to wystarczy gazik na palec i przegotowana woda po kazdym posilku przetrzec albo rumiankiem a po nocnej kaszce jak dzidzia spi juz to dac popic woda by kaszka nie przykleila sie da zabkow;-) alez sie rozpisalam ide spac-buziaki
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-12-20 o 22:02 |
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
gossik
iwcia dens dzięki,faktycznie chodziło o fluor.Jessssuuuu jak ja się w tym kraju uwsteczniam .Ja myję Milusi 3 razy w tygodniu pastą,i oczywiście ona ją połyka.Muszę sprawdzić jak jest tą wodą.Jak się wyspisz to napisz jeszcze co gorsze nadmiar fluoru czy niedomiar? Słodkich snów |
|
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull nie ma nic fajnego
zła jestem, że tak późno się zabrałam za kupno, bo teraz to już malutkie albo duże zostały:/Iwcia d ja też myślę, że ponad200zł na jeden sezon to za dużo. Fajnie, że napisałaś o pielęgnacji ząbków, przyda się |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Ale u Was zimno!!!!!!!!! Jestem cala i zdrowa tylko bardzo zmeczona, bo spalam tylko 2 godziny, wyjechalismy o 9 a dojechalismy na 4 takie byly korki...Spac polozylam sie o 5.30 i o 7.30 juz pobudeczka.... Teraz ide poczytac troszke
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
cze
![]() i dobranoc
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Mell cześć
Caro cześć laska,fajna fota na NK.No to pa |
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdzilam, ze nie chce mi sie juz dzisiaj nic gotowac, w koncu jutro tez jest dzien
![]() Ursull
|
|
|
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
Cze fajnie ze dotarliście już na miejsce.
No zimnica u Nas straszna!! |
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje ze zyczylyscie mi szerokiej drogi
Dzisiaj Kupilam Aleksiowi spiworek bo odkopuje sie tutaj a w tym lozeczku nie mam jak kolderki pod szczebelki podlozyc.... Wszyscy sa nim zachwyceni a on caly czas sie smieje...probowalam dzisiaj zrobic juz jakies zakupy ale twarz mi zamarzla tak cholernie zimno... Szykalam czegos na chrzciny i narazie widze same kiecki sylwestrowe ach nie bedzie to latwe...Aleks pieknie zniosl tą dluga podroz, ani razu nie plakał kocham go strasznie....![]() Ursull ale fajne masz symulacje na metamorfozach! Widzisz jak Twoje oczka sie podobaja! Druga symulacja wg mnie bomba! co Ty gadasz ze masz szare oczy...sa okrutnie blękitne! Caro widze ze glosno o Twoich fotkach ... ide zobaczyc... Michas jest taki sliczny!!!! Czysta Ty Gosikk ojj Twoj Tz jest kochany ze tak zarywa noce...a potem idzie do pracy? Macie kolejnego zabka czyli juz o jeden ząbek cierpien mniej. Iwciag no i jak z Twoim zdrowkiem?
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell myślę, że okej, badania zrobię jutro(chyba)
trochę mało jem ostatnio i myślę, że stąd mogę się trochę gorzej czuć i gorzej wyglądać. Dzielny ten Twój maluszek, mój za to dziś na zakupach cały czas ojcu marudził i płakał, chyba nie lubi zakupów |
|
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no,jesteś,bo ja już na niezłe poszłam szukać towarzystwa do piciaCytat:
Brawo dla Aleksia za dzielne znoszenie trudów podróży ![]() A oczy? Gdzie tam błękitne,szare są i już,ale w symulacjach musiałam kolorem i kontrastem sie pobawić i dlatego takie wyszły.Jednakże dziękować,dziękować |
||
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
No gdzie Ty sie podziewasz??? Umawiasz sie ze mna na drineczka i co ??? |
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wy to fajnie macie....
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś to nie lecę do Eve,ale lecę na Eve,a jutro Eve leci do mnie i mam nadzieję ,ze na mnie też
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ha pojawilysmy sie w tym samym momencie, to milosc Ja na "zle" ostatnio nie zagladam, jakos o nich zapomnialam ...Nic nie gotowalam bo tz w domu i mi dupe zawraca, jak nie jestem sama, to nic nie zrobie - jakos nie chce mi sie gotowac, jak on lezy przed tv ![]() Jutro wezme sie za konkrety W sumie to gore ciasteczek mam do upieczenia, ciasta mam zamowione w polskim, ale sama tez cos zrobie.
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie natury branżowej
:Milusi od śliny zrobiła się czerwona plama na brodzie,czy któraś z szanownych mam wie czym to smarować?
|
|
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze Cie znajde ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Ja bym uzyla wazeliny albo masci / kremu do cycuchow Tak robilam jak Olus mial cala szyje czerwona (slina mu tam splywala i gotowala sie w faldzie)
|
||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Eve to tak jak ja,nie chce mi się gotowac i już
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- [QUOTE=Eve1603;15973377] Mam nadzieje, ze Cie znajde ![]() QUOTE] zapachem się kieruj,jak poczujesz ostry zapach gnoju to znaczy,że już blisko jestes ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- motyle + ---- - W moim domu pobudziły się motyle. To niesamowite!!! Fruwają wszędzie, są piękne i kolorowe. Jestem zauroczona!!! Taki wątek dziewczyna założyła na nie-złych mamach.Czy to nie jest super,mieć motyle w domu w środku zimy? Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-12-20 o 23:19 |
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Z irlandzkich "spraw" przeszly do nas :
- mince pies - pychota ![]() - christmas cake - grzane wino... ![]() Za crakersami nie przepadam, nie umiem ich rozerwac ![]() Zapach gnoju powiadasz... ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ja w poprzednim domu mialam motyle w grudniu, ale szybko umarly ... Przestan tak latac na "macochy" bo zazdrosna jestem |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Eve mince pie
,przypomnialaś mi.I lovam mince piesA crakersy fajne sa dzięki tym,badziewnym zabawkom w środku .Grzane wino znam jeszcze z polski i koooooocham .A na złe chodzę,gdy tutaj nuda i nie ma z kim drinkować .Dzis nawet wątek tam założyłamm,chcesz to sprawdź i się dopisz Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-12-21 o 00:01 |
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() watek widzialam, ale pisac mi sie nie chcialo a tak serio, to poza zdrowiem i szczesciem i pieniedzmi, to mi nic wiecej nie potrzeba nie wiem co bym chciala, wiem jesli mowimy o "gornej" polce, ale z takich "zwyklych" rzeczy to nie wiem, choc zapewne istnieje cos, z czego bym sie ucieszyla a nawet o tym nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Ursull czy Ty widzisz, ze zostalysmy tu same ? Teraz mozemy poimprezowac na calego Nawet gosci nie ma - takie jestesmy nudne Tak, to my - dwie mlode - stare, lekko pomarszczone i ciut za grube matki - wariatki ![]() Dzisiaj se zakupilam moj pierwszy krem po 30, juz za kilka dni bede wygladala jak 16tka ![]() |
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,a tak serio: Co??? Dopiero teraz zakupiłaś pierwszy krem po 30-tce? Ja już od 30 lat taki uzywam . Żarytuje,a jaki kupiłaś? Ja używam Vichy dermaderm i jest super.Zreszta wszyscy mi dają gora 25lat .wiec się nie martwię . Moje życie zaczęło się po trzydziestce,a wszesniej to były tylko podrygiwania i podskoki![]() Aha i ja tam za nudną sie nie uważam,gdyby nie my to ten watek by umarł,w końcu my co noc kończymy kazdy dzień,a gdybysmy tego nie robiły,to nikt nie mógł by zacząć i wątek uległ by zagładzie.Ale namotałam.Rozumujesz o czym mowię? Za dużo Baileysa |
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
A ja se Olay'a strzelilam
serio to pierwszy po 30 Jak mam byc szczera, to do ciazy wygadalam na pare lat mniej, a po ciazy widze zmiany na twarzy Tzn nie chodzi o zmarszczki, bo tych nie przybywa, ale nadal mam resztki plam ciazowych, do tego wory pod oczami od siedzenia na wizazu no i co tu ukrywac - pare kilo do przodu, a to nie odmladza ![]() Ursulka chodzmy spac ... blagam... Wlasnie mi w kominku sie rozpalilo Nie pierwszy raz, kiedys mialam juz wychodzic do pracy (ok 7.30 rano) a tu kominek sie rozpalil i to konkretnie Dobranoc |
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
cze znowu nie będę pierwsza, bo te dwa babolki jak się rozgadały, to po północy skończyły!
Dziewczyny mój tż dziś zaspał! Pierwszy raz od kiedy tu razem mieszkamy!! W szoku jestem Dziś podejście do kombinezonu nr któryś tam, ale jak nie kupimy, to na all wyszperałam od pani z Warszawy, dziś kończy się aukcja więc odebralibyśmy sobie jutro ![]() A i ja też uwielbiam wino grzane i to tak mocno grzane
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-21 o 08:27 |
|
|
|
#2099 | ||
|
Zadomowienie
|
No i po urlopie
trzeba dzis do pracy jechac...ale jutro znowu wolne Jasko dzis dwa razy w nocy chcial jesc kurcze czy on sie cofa do czasow niemowlecych![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

.To my jutro blujemy,co ty na to?

To musiało być straszne i jak się teraz czuje? Jest juz ok? No i a propos tego,żes dentka to powiedz: myć ząbki maluchom czy nie? jak i czy uzywac pasty? Ja myję małej pastą dla niemowląt.Lekarka zaleciła,bo ponoć w wodzie mamy mało chloru tu w UK.Milucha uwielbia smak pasty

zła jestem, że tak późno się zabrałam za kupno, bo teraz to już malutkie albo duże zostały:/

takie byly korki...

i nie ma z kim drinkować
Tzn nie chodzi o zmarszczki, bo tych nie przybywa, ale nadal mam resztki plam ciazowych, do tego wory pod oczami od siedzenia na wizazu