"I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-20, 23:03   #1231
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
a moj TZ chyba ma jakiegos focha dzisiaj, nie wiem z jakiego powodu. Obiecal zadzwonic "jak bedzie mial chwile", no ale caly dzien tego nie zrobil, wiec pewnie jest bardzo zajety. a mnie sie juz znudzilo przypominanie, co mi obiecal. napisalam mu smsa, ze klade sie spac.
Coś on za często ma tego focha. Gorzej niż baba.
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 23:06   #1232
P-o-n-y
Zakorzenienie

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość
Coś on za często ma tego focha. Gorzej niż baba.
dokladnie. GORZEJ niz baba. juz mu to powiedzialam nie raz.
wkurza mnie juz to. przez takie zachowanie przestaje mi na nim zalezec.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 23:18   #1233
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
dokladnie. GORZEJ niz baba. juz mu to powiedzialam nie raz.
wkurza mnie juz to. przez takie zachowanie przestaje mi na nim zalezec.
Mój też fochy stroi, bo przepraszać nie potrafi. Przeprosi w końcu, ale jak się nazbiera i muszą minąć przynajmniej 2 dni (bo musi pokazać, że jest twardy). Mó Tż strasznie się boi, żeby nie być pantoflem, a tak naprawdę każdy widzi, że owinęłam go sobie wokół palca. Cóż faceci są jak dzieci. Moja mama nawet twierdzi, że z każdym rokiem są gorsi i bardziej dziecinni (patrz strojenie fochów, a u mojego ojca niewolno ruszać jego zabawek-starych gazet i modeli samolotów które skleja) i mówi, żebym się cieszyła tym co jest po później będzie gorzej

Też czasem myślę, że przez humory Tżta przestanę go kochać, ale tak nie jest, jak zaczęłam cierpliwie je znosić, to jakby odrazu mniej humorów miał. A jak Tż obrażony to można zrobić coś dla siebie. Ale rozumiem, że czasami fochy u faceta są irytujące. Glowa do góry będzie dobrze
Stary 2009-12-21, 01:14   #1234
justyna_dt
Zakorzenienie

Kamka

A ja, po stosunkowo udanym weekendzie , w końcu idę spać... jutro 11 h :/
Dobranoc

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 05:38   #1235
carmelova
Zakorzenienie

Jestem wściekła i zaryczana:/ Tż miał tu być na 6:30. Ja czekam, rodzice czekają, a on z domu dopiero wyjeżdza i będzie za 30 min.
Czy k*** chociaż w dzień mojej obrony nie mógł być na czas!!!
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 06:44   #1236
Gwizdak
Zakorzenienie

ooooo Matko , Karmelek powodzenia na obronie, pamiętaj, że się nie zdarza, żeby się ie obronić, myśl pozytywnie, wracaj do nas z 5-tką,
nie złość się na tż, na pewno nie specjalnie to zrobił Będzie dobrze. Ja Ci to mówię, a jak mówię, to będzie git

Hawwa uściski dla Ciebie i pozdrowienia dla Taty

A ja mam bardzo db humor. Wczoraj spędziliśmy super udany dzień. Byliśmy na spacerze godzinnym nad rzeką. Zimno jak w psiarni, ale wystarczy się ubrać odpowiednio Potem się przewalaliśmy na kanapie i gadaliśmy pół dnia a dzisiaj rano po otworzeniu oczu uświadomiłam sobie jak mało zostało do świąt I że za 4 dni jedziemy na Słowację i.... ech, jestem szczęśliwa dzisiaj
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 08:11   #1237
butterfly20
Zakorzenienie

Witaaam

Jak dobrze,że coś nabazgrałyście.

Po pierwsze to Carmi trzymam mocno kciukasy,na pewno dobrze pójdzie.Nie rycz tu

A moja Mama też w sobotę wypaliła,że chce kupić M. jakiś prezent i w sumie miałam pomysł na bluzę,ale bez kaptura i nic fajnego nigdzie nie było.To kupiłyśmy mu elegancki sweter do koszuli, czarno-szaro-fioletowy. Jak pójdziemy na urodziny Ignasia w pierwszy dzień Świąt to będzie do mnie pięknie pasował kolorystycznie
Oprócz tego kupiła dla Nas obojga słodycze i da Nam karnety do kina.Miła Mamusia.

Za to w sobotę jeszcze ubierałam choinkę,a TŻ pomagał Mamie w kuchni.Bo robiła domowy makaron a Tata się nie sprawdził w wałkowaniu (za grube mu to ciasto wychodziło) i jak zobaczyła jak mój TŻ ładnie wałkuje to go użyła w tym celu
I on się jej podlizywał,a ona jemu i cieszyła się,jaki jest silny itp.

Olka ja się nie zgadzam z Twoim TŻem.Nooo sorry,ale właśnie najczęściej jest tak,że kobiety chcą dać z siebie maksimum,a faceci olewają.I tak jest też w Twoim związku i Twój TŻ chyba chce się wybielić.
Tymczasem mądra kobieta powinna również wymagać minimum zaangażowania od mężczyzny. I te wszystkie wymagania co do zmiany niektórych nawyków itp. to też po to,żeby mu się w tyłku nie poprzewracało.
Mogę się założyć,że wiele z Nas zmieniło życie swoich TŻów na lepsze,że dzięki Nam oni się rozwijali w dobrym kierunku.
Czy to są duże wymagania?Pewnie,że czasem przesadzamy.Ale często to wszystko wychodzi obu stronom na dobre.

Katarakta a mój fochów nie stroi Mój jedynie czasem zachowuje się jak dzieciak

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
A ja mam bardzo db humor. Wczoraj spędziliśmy super udany dzień. Byliśmy na spacerze godzinnym nad rzeką. Zimno jak w psiarni, ale wystarczy się ubrać odpowiednio Potem się przewalaliśmy na kanapie i gadaliśmy pół dnia a dzisiaj rano po otworzeniu oczu uświadomiłam sobie jak mało zostało do świąt I że za 4 dni jedziemy na Słowację i.... ech, jestem szczęśliwa dzisiaj
Super Ale zazdroszczę.Ja wczoraj byłam w pracy

A w ogóle mój TŻ jest zawsze strasznie zabiegany przed świętami i Teściowa też,bo mają tę produkcję bombek. Tak w ciągu roku to już spokojnie,bo bombki idą głównie na eksport.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 08:22   #1238
Gwizdak
Zakorzenienie

Motylek, zgadzam się z tym z czym Ty się nie zgadzasz Poza tym pamiętać trzeba o tym, że my się tu wyżalamy pisząc o sobie głównie, ale wiadomo, że w realu nie myślimy tylko o sobie. Jakoś nie wydaje mi się, żeby jakakolwiek osoba chciała być w związku z inną osobą, która myśli tylko o własnych potrzebach. My myślimy TEŻ o własnych potrzebach a to różnica
Generalnie, przeeesaada
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2009-12-21, 08:43   #1239
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Arrakis, Hajja boję se tylko ze porywam się z motyką na słońce i że mogą mnie wyśmiać, że staram się o stanowisko. Wiecie chyba o co chodzi?
wysmiac cie nie wysmieja, co najwyzej nie oddzwonia do ciebie. Ale nie masz nic do stracenia wysylajac CV.

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Kawuszka wszystkiego naj naj naj ! Żebyś przegoniła zły humor i osiągnęła w życiu wszystko czego pragniesz

Jutro o 15:00 obrona...
Przeczytalam raz pracę i raz notatki...
Boję się....
POWODZENIA CARMI!!!
Stary 2009-12-21, 08:49   #1240
katarakta
Zadomowienie

Karmelek trzymam mocno kciuki. Masz mieć 5 bo jak nie to komisję czeka
Stary 2009-12-21, 08:56   #1241
Choji
Zakorzenienie

Carmi, trzymam mocno kciuki dasz radę- przecież wszystkie dziewczyny na pewno w Ciebie wierzą. A wiele razy zostało udowodnione że nasza siła potrafi wszystko więc musi być dobrze!!! Zobaczysz że obronisz się na 5!!

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 08:59   #1242
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Carmi powodzenia

mam dziś iść tylko na jedne zajęcia i to jest słuchanie i mi się paskudnie nie chce bububu niby mam L4 ale sie zastanawiam.

wiecie co szczyt... u mnie będą od dzisiaj pływały karpie w wannie do środy ...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:19   #1243
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Kawuszka wszystkiego naj naj naj ! Żebyś przegoniła zły humor i osiągnęła w życiu wszystko czego pragniesz

Jutro o 15:00 obrona...
Przeczytalam raz pracę i raz notatki...
Boję się....
eeeeeee tam nie bój żaby wrócisz tu z piękna 5 bo zdolna bestyja z Ciebie i inaczej być nie może a oczywiście i tak będę trzymać

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Z racji tego, iż dorwałam komputer na dłuższą chwilę, napiszę Wam co powiedział wczoraj mój TŻ.
Stwierdził, że większość z nas zbyt powierzchownie ocenia swoich mężczyzn, za dużo od nich wymaga i... przede wszystkim "patrzycie tylko na swoje potrzeby".
A wie to stąd, że nas czytał kiedyś (tzn. wtedy kiedy nam się zaczęło psuć w związku).
Także ten... znamy już męski punkt widzenia na temat naszego podejścia do życia i chyba warto się nad tym zastanowić.
a ja uważam że nie tyle my myślimy tylko o swoich potrzebach co oni nie myślą o naszych bo jest im dobrze jak jest i nie czują potrzeby zmieniania czegokolwiek takie jest moje zdanie

a my wczoraj w pomijając mojego palca (dzisiaj dalej boli jak nie wiem ) i to że wieczorkiem oboje złapaliśmy doła to spędziliśmy przemiły dzień i o dziwo się nie pokłóciliśmy a tyle co się nasłuchałam wczoraj że mnie bardzo kocha, że chce już żebym była jego żonka, że cieszy się że kolejne święta będzie skazany na mnie i że chce żeby każde święta już takie były itp to chyba przez rok tyle nie słyszałam pod wieczór coś we mnie pękło i się wypłakałam TŻ'towi w ramię a on tylko mocno tulił i obsypywał buziakami i tak sobie myślę że na te święta ktoś mi go chyba normalnie zaczarował bo dziś od rana to samo jeszcze dobrze oczów nie otworzyłam a już usłyszałam że mnie kocha i mnie tulił że prawie by mnie zgniótł
ale samochód nam zrobił psikus i TŻ do pracy musiał iść na nogach skubany nie chce odpalić, mimo że podłączyliśmy akumulator do prądu i nie wiem co się dziadowi stało choć ja go już nie lubię za to że mi chciał paluszka odgryźć

Basiek
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2009-12-21 o 09:20
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:33   #1244
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Doberek

Wstałam z potwornym bólem głowy Ale dostałam ślicznego eska na dzień dobry od Tż'a

Carmi wrócisz do nas z dobrymi wiadomościami

Cytat:

To Wy na święta jedziecie? Ja cały czas myślałam ze na Sylwestra

Grape : cmok:
Stary 2009-12-21, 09:35   #1245
kotek6
Rozeznanie

Carmi będzie dobrze trzymam kciuki uśmiech na twarz i tym zwojujesz komisje

butterfly20 Gwizdak święte słowa bez nas to oni nie przeżyli by ani jednia ...chyba ze mogli by pić piwo i głupie filmy oglądać

Gwizdak jak ja ci zazdroszczę takich wczasów ....... eh ja to tylko w domu siedzie i mówię kiedyś się pojedzie

butterfly20
fajnie że twoja mam tak lubi TZ

sanrioo olej to nie idź ja mam dzis na 14:30 od bóg wie której az facetowi znudzi sie gadka ...ostatnio miał skończyć o 16:30 a gadał do 17 bo stwierdził ze temat musi skończyć a że autobus odjedzie nie ważne przecież on jeździ autem :/

ale mnie dziś TZ irytuje - nawet tym że oddycha :/ niby nic ale dla niego wszystko ze świętami wyjdzie w praniu ..... a może ja potrzebuje mamie powiedzieć że przyjedzie w pierwszy dzień, albo nie chce jechać do niego na 2 dzień gdy tam są wszyscy (lubię ich ale w święta zawsze chodzę smutna i czemu maja to oglądać) to już go nie rusza ... próbowałam pogadać i co i się nie dało on ciągle swoje... dobra nie narzekam już na niego ...

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:38   #1246
Grapefrutka
Zakorzenienie

ehhhh pasowało by posprzątać na święta ale coś wybitnie mi się nie chce
i myślę cały czas co tu zrobić żeby ten dziad odpalił a nie chce popsuć jeszcze bardziej
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2009-12-21, 09:57   #1247
pagka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Podczytuję Was ciągle, ale jakoś ostatnio nie miałam weny żeby pisać.

Carmi trzymam wielkie kciuki! Będzie dobrze, dasz radę!

Grape biedny paluszek

Jutro jadę do domu, o 5:50 rano mam pociąg... I znowu prawie 1h jazdy To PKP mnie po prostu dobija, pociąg nocny, którym zawsze jeździliśmy teraz jedzie 15 godzin! (w XX wieku można się było z Krakowa nad morze dostać w mniej niż 12h, widać jak idziemy do przodu...), a podobno tory naprawili, to ja się do cholery pytam, czemu tak długo się jeździ?!
Nawet mi się mieszkania nie chce sprzątać przed wyjazdem, ale stwierdziłam, że i tak przez ten czas co nas nie będzie to się nakurzy, więc po co się męczyć?
Stary 2009-12-21, 10:03   #1248
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
To Wy na święta jedziecie? Ja cały czas myślałam ze na Sylwestra
My jedziemy na Sylwestra, ale wyjeżdżamy w drugi dzień świąt

Kotek, a Ty kotek jesteś, a piesek w avatarze
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2009-12-21, 10:04   #1249
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość

ehhhh pasowało by posprzątać na święta ale coś wybitnie mi się nie chce
i myślę cały czas co tu zrobić żeby ten dziad odpalił a nie chce popsuć jeszcze bardziej
grape nooo ja bym Ci pomogła i posprzątać i auto odpalić ale tak mi się nie chceeee

kotku no jednak nie idę. skończyłam prawie transkrybować pierwsza czytankę jeszcze 3 potem je poczytam i może zaliczę kolosa jutro z transkrypcji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 10:07   #1250
Gwizdak
Zakorzenienie

no dobra, wiem że zacofana jestem, ale założyłam tą farmę na facebooku, jakby ktoś sąsiadów szukał, to zapraszam
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2009-12-21, 10:09   #1251
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Gwizdak to ja bardziej zacofana jestem bo ja dalej nie mam tej farmy
Stary 2009-12-21, 10:11   #1252
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
My jedziemy na Sylwestra, ale wyjeżdżamy w drugi dzień świąt

Kotek, a Ty kotek jesteś, a piesek w avatarze
Aaaaaaa.. ale super taki tygodniowy odpoczynek Zazdroszczę
Stary 2009-12-21, 10:16   #1253
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
dobrze robisz - mnie koleżanka kazała założyć no i mam. Nawet jakaś kura już się tam krząta

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Aaaaaaa.. ale super taki tygodniowy odpoczynek Zazdroszczę
no ba wyjeżdżamy w 2-gi dzień Świąt, wracamy 3-go, więc 9 dni w sumie w planach: deska, gorące źródła, spacery wysokogórskie, fotografowanie, oglądanie filmów i totaaaalny luz Nie mogę się doczekać

A Karmelku, zrobiliśmy w sobotę tż tiramisu wg Twojego przepisu i wyszło 1 klasa jestem w szoku, że takie dobre i że nic nie popsułam Podział obowiązków był: tż zrobił zakupy, ubił pianę, mieszał twardo, próbował Fajnie było Postanowiliśmy gotować więcej
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 10:20   #1254
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

ja też nie mam tej farmy czy fermy nawet nie wiem co to jest ...
Stary 2009-12-21, 10:25   #1255
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
skończyłam prawie transkrybować pierwsza czytankę jeszcze 3 potem je poczytam i może zaliczę kolosa jutro z transkrypcji
zaliczysz ja tez zaliczyłam, nawet na 4 a z jakiej ksiazki korzystacie???
Stary 2009-12-21, 10:30   #1256
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
grape nooo ja bym Ci pomogła i posprzątać i auto odpalić ale tak mi się nie chceeee
ja jeszcze w piżamie siedzę ale nie no muszę się zebrać i coś zrobić bo przecież cały dzień w piżamie siedzieć nie będę mam trochę do zrobienia i mam zamiar to wszystko dziś wykonać choć jeśli mi się nie uda to tragedii nie będzie a później będę robić bigosik

Cytat:
no dobra, wiem że zacofana jestem, ale założyłam tą farmę na facebooku, jakby ktoś sąsiadów szukał, to zapraszam
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
ja tam nie mam żadnej farmy i raczej mieć nie będę bo nie wiem jak ją założyć a szukać i myśleć mi się nie chce a poza tym nie codziennie zaglądam na facebook więc nie chce mieć zwierząt na sumieniu

a tak wam napiszę jako ciekawostkę że u mnie dziś jest śnieg a to dość dziwne jak na IR
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2009-12-21, 10:34   #1257
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
a tak wam napiszę jako ciekawostkę że u mnie dziś jest śnieg a to dość dziwne jak na IR
Wiesz, w Hiszpanii i Grecji napadało, to dopiero jest dziwne
lecem na wigilijną korporacyjną ucztę
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 10:47   #1258
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
zaliczysz ja tez zaliczyłam, nawet na 4 a z jakiej ksiazki korzystacie???
ale ja się chyba nie nadaję na ten angielski... w ogóle nie kumam a ten nasz gość każe wszystko zamieniać do weak form...
robimy czytanki z Alexandra: Practice and progress...
nie znasz jakiejś książki która by mi pomogła jakoś zrozumieć tego gościa bo ja nie pojmuję a on nic nie tłumaczy prawie

Cytat:
ja jeszcze w piżamie siedzę ale nie no muszę się zebrać i coś zrobić bo przecież cały dzień w piżamie siedzieć nie będę mam trochę do zrobienia i mam zamiar to wszystko dziś wykonać choć jeśli mi się nie uda to tragedii nie będzie a później będę robić bigosik

no ja muszę oddać dziś TŻtowi organy które robiły mi w pokoju za pójkę na książki i teraz musiałam wszytskie moje książki które się nie mieszczą przenieść na biurko...
nie chce mi sie sprzątać bo to dla mnie takie jakieś nie wiem... specjalne sprzątanie na święta ja tam sobie sprzątam jak już nie chce siedzieć w syfie a ludzie dostają jakiegoś eghm... szaleństwa delikatnie mówiąc z tym sprzątaniem. Także grape napewno nic się nie stanie jak nie posprzątasz a bigosik fajna sprawa.

u mnie jest dziś tylko -5 nie ma źle.
Stary 2009-12-21, 10:53   #1259
Grapefrutka
Zakorzenienie

nie no wiesz tak specjalnie pucować nie mam zamiaru bo i po co skoro do świąt i tak się jeszcze nabrudzi jaka temp u mnie to nie wiem bośmy się termometra nie dorobili
dobra idę walczyć z akumulatorem
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2009-12-21, 10:53   #1260
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jest dziś tylko -5 nie ma źle.
U mnie teraz -3 ale termometr do słoneczka a rano było -14 nawet się z domu nie chce wychodzić

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości