Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-20, 16:18   #4381
kashka
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, czy mogłybyście poratować mnie informacją w jakich godzinach jest czynny COK w Łodzi?? I w ogóle czy na stronie Avonu jest gdzieś takie info, bo ja nie mogę znaleźć
Pon.-pt. 11-19, ale być może w okresie przedświątecznym wydłużyli godziny pracy.
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:19   #4382
aqqA
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny, czy mogłybyście poratować mnie informacją w jakich godzinach jest czynny COK w Łodzi?? I w ogóle czy na stronie Avonu jest gdzieś takie info, bo ja nie mogę znaleźć
godziny otwarcia COK od 01/12/2009 - 23/12/2009 10-19, w soboty 10-14

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:23   #4383
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avOniasta Pokaż wiadomość
Dziewczyny polećcie mi jakieś ładne perfumy męskie.. z tego co wiem to Full Speed się dobrze sprzedaje,ale one odpadają. Moja ciocia chce kupić dla 25letniego syna. Chce wydać tak nawet ze 100zł
Oglądała te ' Christian Lacroix Noir'. Są warte swojej ceny 119zł? A co z 'Tomorrow' dla niego albo z 'Unscripted' ? Pomocy nie mam próbek,a pachnących stron nie widzę..
Avon Essence albo Ironman są super, Unscripted też są bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
pewnie tym ktorzy pracuja przy pakowaniu..

swoja droga ostatnio sie spotkalam z tym, ze klientka mi powiedziala ze kupila na allegro bonda bo byl duzo tanszy niz w katalogu...no comment
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
jestem za ! Bo osoby które sprzedają na allegro to osoby które kradną z fabryki i przy pakowaniu, nie twierdze że wszyscy, ale większość .
strasznie mnie złości cos takiego, ale rzeczywiście nie widzę możliwości w jaki sposób Avon mógłby sobie poradzić ze sprzedażą na allegro, a ceny tam są po prostu zabójcze. nawet największy opust (45%) to i tak za mało dla takich cen, jednym słowem - większa część osób sprzedającychw ten sposób to złodzieje.
Cytat:
Napisane przez jbasia Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomóżcie.... jestem od niedawna konsultantka wiec nie mam jeszcze takiego rozeznania w produktach AVON. Potrzebuję czegokolwiek do demakijażu, przewertowałam katalog i ciężko jest znaleźć coś co by się nadawało...
Powtarzam za wcześniejszymi opiniami - str.143 k1 preparat do demakijażu oczu z odzywka jest bardzo dobry, wydajny, bezzapachowy i delikatny dla oczu. polecam, i tylko za 8,90
Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
Hehehe Krótko - bo widzą jak to się robi. Najbardziej podobała mi się opowieść o tym, co robią z balsamem (czy też kremem), który niechcący wyleje im się z mieszalnicy. Żeby się nie zmarnował, zasysają go takim śmiesznym odkurzaczem...
Ja na to w ogóle nie zwracam uwagi.. A żele senses używają tylko do mycia podłóg. Ja na to w ogóle nie zwracam uwagi.. Bo wiem, że w każdej firmie dzieją się takie i inne rzeczy. Chociaż chciałabym osobiście zobaczyć jak wygląda fabryka mogliby zrobić wycieczki hehe
Byłam kedyś na takiej wycieczce w fabryce innej firmy kosmetycznej, no i cóż, wrażenia mieszane-niby wszystko na pierwszy rzut oka ok, ale inaczej patrzy się na kosmetyki zapakowane w śliczne opakowania a inaczej kiedy się je widzi w zardzewiałych beczkach, płynące w jakiś rurach czy na taśmach...to może troche zniechęca
Cytat:
Na pewno jest w Novej Ty na ostatniej stronie, oraz w strefie Aktualności Serwisowe-godziny otwarcia COK w grudniu.

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:27   #4384
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia

dziekuje za udzielone odpowiedzi jak zawsze można na was liczyć
Stary 2009-12-20, 16:34   #4385
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie zadzwoniłaś do Avon, może jeszcze zanim paczka opuściła firmę, mogliby ją przekierować na właściwy adres.

Teraz trudno radzić, albo próbuj jutro dodzwonić się do UPS w miejscowości, gdzie miała być dostarczona, albo jednak do Avon, żeby oni się tym zajęli, bo chyba tylko nadawca może tak zrobić, by paczka została dostarczona gdzie indziej.
nie zrobiłam tego chyba głównie dlatego, że nigdy wcześniej nie dzwoniłam do nich. zawsze wszystko udawało mi się załatwić przez maila, choć ostatnimi czasy przestałam być i z tego sposobu zadowolona. gdyby nie fakt, że mam klientki i regularnie zamawiają, to pewnie bym się już dawno zniechęciła do avonu.
spróbuję jutro wpaść do biura i poprosić tam kogoś o pomoc.

na chwilę obecną:
status paczki: w przewozie
wysłano lub rozliczono dnia: 18.12.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2009-12-20 o 16:43
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:35   #4386
gosiaczek4you
Przyczajenie

GG do gosiaczek4you

Dziewczynki,, jest może któraś z Was z
138 okręgu ???
Z ciekawości pytam :P
gosiaczek4you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:41   #4387
gohs
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi
Stary 2009-12-20, 17:26   #4388
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Dobry wieczór Avonowym maniaczkom
Dziewczyny polećcie mi jakieś ładne perfumy męskie.. z tego co wiem to Full Speed się dobrze sprzedaje,ale one odpadają. Moja ciocia chce kupić dla 25letniego syna. Chce wydać tak nawet ze 100zł
Oglądała te ' Christian Lacroix Noir'. Są warte swojej ceny 119zł? A co z 'Tomorrow' dla niego albo z 'Unscripted' ? Pomocy nie mam próbek,a pachnących stron nie widzę..
kiedys kupilam mężowi perfumy Christiana-ładny zapach ale jak dostał blue Rush intense to oboje się w tym zapachu zakochaliśmy! Niestety w kat 01 jest już po raz ostatni ale za to w super cenie 34,90!

A ja mam pytanie: w kat 17 miałam zamowienie na ponad 1500zl więc mogę teraz skorzystać z tej oferty z programu lojalnosciowego i kupic za 7 zl... wlasnie co? tą wodę aromadisiac czy ten nowy krem do twarzy?
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:35   #4389
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Oja 84- dzięki za opinie, skutecznie mnie zniechęciłaś
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:35   #4390
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
kiedys kupilam mężowi perfumy Christiana-ładny zapach ale jak dostał blue Rush intense to oboje się w tym zapachu zakochaliśmy! Niestety w kat 01 jest już po raz ostatni ale za to w super cenie 34,90!

A ja mam pytanie: w kat 17 miałam zamowienie na ponad 1500zl więc mogę teraz skorzystać z tej oferty z programu lojalnosciowego i kupic za 7 zl... wlasnie co? tą wodę aromadisiac czy ten nowy krem do twarzy?
ani to ani to w kat 01 mozesz kupic za zakupy w kat 17 nowy krem antycelulitowy z anew za 10,90
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:39   #4391
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

A wiecie może co będzie w zestawie za sprzedaż powyżej 3 tys. zł?
szczesliwa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:45   #4392
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez drotek
mam pytanie bo tu czytałam,że jak masz reklamacje to dzwonisz do Avonu i oni przysyłają kuriera,czy to w każdym przypadku można tak zrobić??mam reklamacje na 2 produkty puder i tusz tusz uczula a puder nie pasuje klientece czy w takim przypadku tez mogę zadzwonić i poprosić o kuriera i czy jest to odpłatne?

skoro masz reklamację, to musisz wysłać produkty do nich poczta przesyłką z zadeklarowaną wartością(chociaz u mnie Panie na poczcie wysylaja tylko priorytetem, sma tak wysylalam i nie bylo problemu)

musisz miec formularz przesyłki zwrotnej jest on bezpłatny w strefie znajdziesz jego numer, wypełnić go zwrot na pewno bedzie przyjęty jeżeli klientka nie zużyła więcej niż 20%pudru .
Oni rozpatrują to i w zależności od tego co zaznaczysz na formluarzu bedzie taki efekt(ja np zaznaczylam ostatnio korekte salda o dana kwote i po 4 dniach juz wszystko bylo zalatwione)

A ja ostatnio byłam mile zaskoczona. Jestem konsultantką od niedawna i reklamowałam perfumy. Nie musiałam ich odsyłać . Klientka ich nie przyjęła bo były sporo wylane i pudełko zmiękło.. szyjka była troche ubita,ale dało się ich używać. Zadzwoniłam na numer do Wa-wy i miła Pani poinformowała je ,ze w następnej paszce doślą nowe perfumy a te 'złe' mogę wyrzucić skoro nie są do użytku. Dałam je bratu
Wiadomo jak wysyłasz priorytetem to juz jakieś grosze dopłacasz.. najlepiej zadzwoń i się dowiedz co ci poradzą

Dziewczyny dzięki za opinie o perfumach męskich
Chociaż właśnie Blue i Full Speed odpadają ,chociaż mi też się podobają. Ale ciocia szuka drogich czyli mogę polecić jej Christian Lacroix Noir ?
tak ale tu byla ich wina ewidentnie wiec dlaczego bys miala pokrywac koszty wysylki a u kolezanki wyzej nic popsute ani uszkodzone nie bylo to niestety trzeba wtedy na swoj koszt wyslac ale ja wole odeslac niz np stracic klientke jak cos jest w probkach to zawsze najpierw kaze klientce wziasc probke dopiero pozniej jej zamawiam na odeslanie produktow mamy trzy mies zawsze jeszcze probuje to sprzedac komus innemu
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:53   #4393
Starlett
Wtajemniczenie

andziat - a może Ty widziałaś kiedyś w COKu kolczyki Marianna? to takie posrebrzane, każdy ma po dwa wiszące łańcuszki zakończone kryształkiem. ładne czy tandetne? w katalogu wyglądają ładnie, ale ciekawa jestem jak jest w rzeczywistości. pytam już trzeci raz, ale do trzech razy sztuka, jak nikt nie wie, to przestaję

Stary 2009-12-20, 18:57   #4394
19patka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
andziat - a może Ty widziałaś kiedyś w COKu kolczyki Marianna? to takie posrebrzane, każdy ma po dwa wiszące łańcuszki zakończone kryształkiem. ładne czy tandetne? w katalogu wyglądają ładnie, ale ciekawa jestem jak jest w rzeczywistości. pytam już trzeci raz, ale do trzech razy sztuka, jak nikt nie wie, to przestaję

Dopiero teraz zobaczyłam ze prosisz o zdjecia tych kolczyków postaram sie zaraz zrobic zdjecia i wstawie na katalogowy

zdjecia kolczyków juz dodałam,co do jakos to jak dla mnie takie sobie sa (za ta cene mogłyby byc lepsze),ale ładnie sie prezentuja na uszach

Edytowane przez 19patka88
Czas edycji: 2009-12-20 o 19:26
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 19:23   #4395
FridaKahlo
Raczkowanie

Powiedzcie mi proszę, bo chcę zaraz zapłacić za paczuchy, ale nie wiem, co sie wpisuje w tytule przelewu?

Teufel
FridaKahlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 19:56   #4396
alloffkowa
Zakorzenienie

Zdaję mi się że numer personalny i numer faktury
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 20:02   #4397
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Zdaję mi się że numer personalny i numer faktury
Dziękuję

Teufel
FridaKahlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 20:19   #4398
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Cytat:
Napisane przez FridaKahlo Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi proszę, bo chcę zaraz zapłacić za paczuchy, ale nie wiem, co sie wpisuje w tytule przelewu?
Wpisujesz nr faktury, Nr personalny jest na końcu nr konta na które wpłacasz pieniądze. gdybyś z jakichś powodów kiedyś wpisała coś innego w tytule albo nie cały nr faktury to nic się nie stanie ważne aby trafiło na odpowiednie konto. Twoje konto w Avon przyporządkowane do Twojego nr personalnego.
Stary 2009-12-20, 21:06   #4399
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

podglądam fakturę z 17/2009 III termin i;
nie ma rękawiczek ella z oferty za 24,90

wy macie????

nie mam zafakturowanego zestawu za 24,90-oferta na III termin-edt+tusz..itd
macie?tak sie wkur...ze jutro zrobie taką jazdę
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 21:11   #4400
malgosia27
BAN stały

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was próbowała na stałe zmienić adres zamieszkania i dostawy w "moich danych" w strefie? dali nam tę możliwość, że można to teraz zrobić za pomocą maila. wysłałam im go prawie 3 tygodnie temu i żadnej reackcji....

w sprawie mojej paczki-niespodzianki:
dostałam maila od UPS z numerem nadania, mogę sobie monitorować, co nie zmienia faktu, że avon nadał ją na adres, pod którym kurier mnie nie zastanie. uprzedziłam osoby, które teraz tam mieszkają, że może przyjść paczka. ale ani oni nie dali znać, ani kurier się ze mną nie kontaktował. z monitoringu wynika, że paczka od wczorajszego rana jest w Katowicach, ale co z ną się dalej dzieje - nie wiadomo. co powinnam zrobić, jeśli do jutra nie pzyjdzie?
Jeśli to pomoże to ja zmieniałam swoje dane ale tylko adres do korespondencji i dostawy paczek.Napisałam ze strefy maila w tej sprawie,na drugi dzień mi odpisali,że jest już zmienione wszystko co chciałam zmienić
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 21:13   #4401
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel

Cytat:
Napisane przez Jul084 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie nie będę kopać na wątku bo jest miliardy stron a wy szybciej mi pewnie napiszecie i pomożecie.
Otóż mam pytanie odnośnie roletek Celebre. Czy one są wycofane? Bo przekopałam katalogi i nie znalazłam. Czy będzie możliwość zamawiania tego zapachu w postaci roletki?

Roletki Celebre narazie nie będą produkowane, jest produkcja wstrzymana juz od chyba 5katalogów, moje klientki też z tego powodu nie sa zadowolone, ale AVON narazie nie przewiduje powrotu.
Stary 2009-12-20, 21:15   #4402
kashka
Rozeznanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15971997]podglądam fakturę z 17/2009 III termin i;

wy macie????

macie?tak sie wkur...ze jutro zrobie taką jazdę[/QUOTE]
A zamawiałaś rękawiczki i zestaw? Bo można zamówić tylko jedną rzecz z tej oferty specjalnej: "Przy zamówieniu w III terminie z K17 Konsultantka może zamówić jeden z proponowanych produktów. Oferta nie podlega wielokrotności. Z oferty można skorzystać tylko 1 raz. Oferta ważna do wyczerpania zapasów."
Może np. zamawiałaś jeszcze plecak i dlatego nie dostałaś pozostałych rzeczy?

Edytowane przez kashka
Czas edycji: 2009-12-21 o 08:57
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 21:53   #4403
mazia84
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15971997]podglądam fakturę z 17/2009 III termin i;

wy macie????

macie?tak sie wkur...ze jutro zrobie taką jazdę[/QUOTE]

Ja zamawiałam tylko zestaw z pur blancą i nie dostałam go. Można zamówić tylko jeden produkt z tej oferty.
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 22:40   #4404
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19patka88 Pokaż wiadomość
Dopiero teraz zobaczyłam ze prosisz o zdjecia tych kolczyków postaram sie zaraz zrobic zdjecia i wstawie na katalogowy

zdjecia kolczyków juz dodałam,co do jakos to jak dla mnie takie sobie sa (za ta cene mogłyby byc lepsze),ale ładnie sie prezentuja na uszach
dziękuję

Stary 2009-12-20, 23:33   #4405
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
ani to ani to w kat 01 mozesz kupic za zakupy w kat 17 nowy krem antycelulitowy z anew za 10,90
o to jeszcze lepiej a skąd wziąć na to kod? bo w novej ty jest tylko na ten krem do twarzy. Czyli ten krem antycellulitowy mam zamowic przy zamowieniu z kat 01 ?
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 05:56   #4406
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
o to jeszcze lepiej a skąd wziąć na to kod? bo w novej ty jest tylko na ten krem do twarzy. Czyli ten krem antycellulitowy mam zamowic przy zamowieniu z kat 01 ?
Kod jest zawsze ten sam, tylko produkty się zmieniają, no i ceny (na początku było to 7 zł).

Wszystko jest w zakładce Avon Club -> Przywileje -> Oferta specjalna.

Edytowane przez MaT
Czas edycji: 2009-12-21 o 05:59
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 05:59   #4407
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Kod jest stały w każdym katalogu. Poprosztu jeśli w katalogu 17 przekroczyłaś tysiąc złotych w katalogu 01 wpisujesz kod na produkt za 1000 zł i już.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 07:20   #4408
margo80
Zakorzenienie

ja jeszcze w sprawie mojej dziwnej paczki.
w tej chwili, z dzisiejszą datą i godziną 5:30, jest info SKAN W MIEJSCU DORĘCZENIA.
co to właściwie oznacza?

i na który numer Avonowy dzownić, żeby to wyjaśnić?
022 878-28-00 czy 0-800-800-888

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 07:27   #4409
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
A zamawiałaś rękawiczki i zestaw? Bo można zamówić tylko jedną rzecz z tej oferty specjalnej: "Przy zamówieniu w III terminie z K17 Konsultantka może zamówić jeden z proponowanych produktów. Oferta nie podlega wielokrotności. Z oferty można skorzystać tylko 1 raz. Oferta ważna do wyczerpania zapasów."
Może np. zamawiałaś jeszcze plecak i dlatego nie dostałaś pozostałych rzeczy?
dziekuje, niedoczytalam
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 07:53   #4410
19patka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
dziękuję
i jak sie podobaja te kolczyki??
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości