|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Wiem że radzisz mi to co najrozsądniejsze. Ale miej tu teraz rozsądek... Chociaż nie rozumiem dlaczego ta sprawa wyszła pół roku temu a ja dalej daję mu się nawijać na palec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem głupia jak but ![]() ![]() Dziewczyny naprawdę nie wiem co mam robić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2009-12-20 o 23:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Musisz być jednak rozsądna i nie dać się usidlić. Ciekawe czy żona wie o jego postępowaniu?? Ja mam wredny charakter, bo jestem miła do czasu aż ktoś mi nie zajdzie głęboko za skórę, a jak już zajdzie to nie ma zmiłuj!! ![]() A twojemu lovelasowi to bym kopa w dupę dała, bo ci marnuje życie. ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]() To nie jest chore tylko albo ona nie wie albo jest zabezpieczona tak, że on zostanie w skarpetkach.
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-12-20 o 23:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Raczkowanie
|
Wie. Rozmawiałyśmy nie raz. Ale jestem pewna że on ją też oszukuje bo przecież jaka kobieta zgodziłaby się na to? Co to za małżeńswo? Jej wciska że już ze mną skończył, ona ma wszelkie dowody na to że on kłamie, ja też mam codziennie dowód na to że okłamuje mnie i wychodzi na to że jest jeden d...pek i 2 pokrzywdzone kobitki. Dodam że jak najadłam się wstydu prosząc swoją ginekolog o zaświadczenie o poronieniu zobaczył tą karteczkę i powiedział że nie zostawi mnie z tym samej. Efekt jest taki że od kilku miesięcy mieszkam z tą kartką... Chciałabym po prostu mieć dziecko i żeby zostawił mnie w spokoju
![]() ![]() ![]() Dla mnie wygląda to tak: jemu może faktycznie nie wydawało się że tak ciężko będzie zostawić dziecko, które na litość boską wciągneli w to wszystko zamiast oszczędzić małemu swoich problemów. Jej z kolei jest wygodnie bo-przynosi kasę do domu, gotuje, zajmie się dzieckiem, zawiezie do przedszkola, posprząta itd...
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2009-12-20 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O matko! Najgorsze co może być to używać dziecka jak kartę przetargową! Oboje są nienormalni. I co mówi dziecku, że tatuś już nas nie kocha, bo odchodzi do innej? ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Pięciolatek nie jest partnerem do takich rozmów. On powinien bawić się z dziećmi i być szczęśliwym dzieciakiem, a oni mu to zabierają. No ![]()
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-12-20 o 23:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Raczkowanie
|
Wiem że to zabrzmi głupio ale...ja jestem przygotowana na to że będe raczej samotną mamą. Jeśli o pomoc chodzi to mogę na nią liczyć u wszystkich bliskich. Mam kochaną mamę, przyjaciółkę która zawsze wyciąga do mnie rękę i mnóstwo innych osób. Co do pracy-tam już niestety wszyscy wiedzą o tym że dałam się oszukać... A że ciążę będę miała na 100% leżącą to będę musiała pójść na zwolnienie i nie grożą mi jakieś nieprzyjemności. Przez ten czas może uda mi się znaleźć inną pracę i uwolnić od tego wszystkiego. Pepus a mogę spytać dlaczego masz staranka zawieszone?
---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
Kochana raz było tak że zadzwoniłam jak był akurat sam z małym w domu. Efekt? Chłopiec zaczął dosłownie wyć. On dał małemu słuchawkę i wiesz co usłyszałam? "mamo proszę cię nie kłóć się z tatą, nie kłóćcie się bo tatuś sobie pójdzie, mamusiu proszę cię". Myślał że dzwoni jego matka. Ryczałam pół dnia po tym. Dzieciak jest tak skrzywdzony że szkoda mówić. Ona mu nie szczędzi takich informacji, rozmawia ze wszystkimi na ten temat swobodnie przy dziecku a mały wszystko łapie i stara się zrozumieć na swój sposób. Dodatkowo w domu są cały czas jakieś awantury (ponoć były nawet zanim się poznaliśmy) i dziecko wszystko widzi , słyszy i czuje. Dla mnie to koszmar. ![]() Powtarzałam mu tysiące razy że krzywdzą to dziecko! Że jeśli on nie chce być z nią i ich małżeństwo to pomyłka to jak mogą w tym trwać i niszczyć małemu psychikę? A on uważa za każdym razem kiedy mi powtarza że nie był w stanie zostawić dziecka że to "mniejsze zło". No i domyślam się że jutro usłyszę tę samą śpiewkę... Dla niej to moim zdaniem już tylko walka. Nie ratowanie małżeństwa tylko walka z inną kobietą. Chyba już tylko nie chce przegrać i dlatego go tam trzyma. A w środku całego zamieszania jest dziecko, którym każde z nich się zastawia a tak naprawdę nikt nie widzi jego uczuć i tego co się z nim dzieje ![]()
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2009-12-20 o 23:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Wtajemniczenie
|
Staranka zawieszone, bo mam gorący okres w pracy
![]()
#2437 |
Raczkowanie
|
Ja teraz robię te testy owulacyjne to dowiem się przynajmniej czy u mnie jest jeszcze jakiekolwiek jajeczko... Chociaż nie wiem, kupiłam na allegro, dużo tańsze niż w aptece więc pewnie jakieś lipne. Dziś jak robiłam pierwszy to nawet ta kreska kontrolna była jakaś taka blada.
![]()
![]() |
#2438 | |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem ale mam dziwne wrażenie jakbym go znała ... albo podobna historia.
---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() |
#2439 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
Sprawdziłam-nie ma producenta.
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2009-12-20 o 23:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisał mi, że przenosi się do niej i będzie bardzo szczęśliwy. Żonie ma zostawić wszystko, dom, samochód i oszczędności byle dostał rozwód. Wiem tyle, że po jakimś czasie żona zaczęła przychodzić do pracy i robić mu jakieś wyrzuty, że zostawia dziecko... Nie wiem jak to się skończyło, bo nie mam wiadomości od niego. Mam nadzieję, że jest szczęśliwy, bo inaczej by napisał. ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tu masz zdjęcie właśnie tego testu, znalazłam w necie: http://img35.imageshack.us/img35/692...278e54acec.jpg Data jest na zgrzewie i jakieś oznaczenia. Producent pewnie był na kartoniku którego nie dostałam bo wysłano mi luzem w kopercie takie właśnie saszetki.
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2009-12-21 o 00:05 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A testy mogą być ok. Tylko dlaczego na all mogą być po 1 zł czy 3 a w aptece po 25 zł? I w dodatku tylko 3 lub 5 testów.
![]() |
#2443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, generalnie nie zastanawiało mnie to wcześniej bo na allegro wszystko jest przecież taniej niż gdzie indziej. Tyle że 25zł w aptece to taniocha, mają nawet takie za 40zł. 5 sztuk oczywiście. A ja kupiłam 20 za 25zł... Pepus a przybliż mi mniej więcej region Polski w którym mieszka ten facet to od razu Ci powiem czy to ten sam. Znalazłam i doszłam po zdjęciach. Ktoś w końcu na jakiejś aukcji podał producenta - EGENS. Co najgorsze, to w Chinach ta firma się mieści więc te testy to najprawdziwsze "made in China" . Eeee...no to już sama nie wiem. Rozumiem czemu tanie ale jakoś tak stały się dla mnie mało wiarygodne. Zobaczymy czy chociaż raz pokażą mi 2 kreski...
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2009-12-21 o 00:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pamiętam skąd on jest i nie jestem pewna czy mi pisał skąd jest. Jak znajdę w poczcie jeszcze te listy to Ci powiem. A teraz idę spać, bo o 6 mam wstać do pracy i mi już niewiele czasu do odpoczynku zostało. Chyba kupię sobie te testy jak pokażą Ci chociaż raz te krechy. Nie wiem skąd jest, ale na 100% to nie jest ten sam facet.
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-12-21 o 00:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Raczkowanie
|
Ja też już idę spać. Jutro znów do pracy a przed świętami mam tam prawdziwy kocioł. Dzięki za rozmowę
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Wtajemniczenie
|
Kolorowych snów!
#2447 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
Generalnie to pomaga, ale na miarę 5-latka i wiem że nie mogę od niej oczekiwać, że będzie sprzątać jak dorosła osoba. Cytat:
Co do ich postawy wobec dziecka, czy chcesz żeby Twoje dziecko kiedyś takie rzeczy przeżywało??? Wiem że kłótnie są nieuniknione i moja 5-letnia córka też nie raz słyszy jak się kłócimy, ale ona jest w to nie wciągana, nie ma takich przeciągnięć bo tatuś to, czy mamusia tamto. I widzę że ona wie że pokłócą się pogodzą i będzie ok. Ech życzę Ci siły do uporządkowania swojego życia, bo jak Ty nie będziesz szczęśliwą Kobietą to trudno będzie Ci być szczęśliwą matką. Zajdziesz w ciążę i tak od razu uwolnisz się od niego??? czy dalej będzie Cię za nos wodził. Jest wielu fajnych facetó na tym świecie i ten jeden jedyny na pewno na Ciebie czeka. Sorki jeśli się wymądrzam, ale nie to było moim celem tylko Twoje dobro, a jak ono wygląda zależy tylko od Ciebie. Musisz być szczęśliwa i o tym pamiętaj podejmując decyzje. ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Carol dzięki za linka, już sobie go dodałam do ulubionych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |
Zadomowienie
|
melduje sie dziewczynki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
WAGA 84 KG. ![]() ![]() ---------WZROST 168 cm.------- ![]() [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku ![]() 21.luty - |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
WAGA 84 KG. ![]() ![]() ---------WZROST 168 cm.------- ![]() [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku ![]() 21.luty - |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zadomowienie
|
no własnie ja ja widze...jest bardzo jasniutka...dałabym zdjecie...ale nie mam aparatu a w telefonie mam tylko 1,3 pixela to wogóle juz nic nie zobaczycie.....no ja tez sie zdziwiłam...ale moze juz dostaje do głowy.. powaznie....i widze to co chce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na teście masz napisane po ilu minutach test jest już zafałszowany ![]()
![]() |
#2459 |
Zadomowienie
|
no juz próbowałam tym telefonem ale ona jest tak słaba ze jak zrobie tym kiepskim aparatem to nic nie widac....pokombinuje jeszcze
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.