|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko mniej lub bardziej na
Gold Amouage - pełny, lususowy, szyprowo-aldehydowy. Czuję podobieństwo do czegoś, co już znam. Aromatics Elixir? Myrrhe Ardente - podchodziłam trzy razy i nie umiem nazwać tego, co czuję i przekonać się też nie mogę. Nie wiem jak określić to dominujące wrażenie przy wąchaniu, czuję pudrowość, tępe nuty, suchość... Wosk mnie drażni. Indulgence Oriflame - również nie umiem określić, co z nim jest nie tak. Ciekawy jest na pewno, trochę owoców, mleczność, przytulność. Metal Jeans Versace - całkiem udany bukiet świeżych kwiatów. Rose Ikebana - różyczka podobna do Baby Doll i In Love Again. Świeża, miła, ładna, ale niewarta swojej ceny.
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu Tentations i nowe wrażenia- już nie pieczone jabłka z cynamonem, ale gruszki z puszki z goździkami zalane puszkowym sosem brzoskwiniowym. Wciąż uważam, że nie tyle kobiece, co dla łasucha. Albo jako aromaterapia.
|
|
|
|
#2884 |
|
Nindżopesz
|
Wczoraj poszalałam z testowaniem (Kameno, MaryJane, dzięki
Diptyque Opone - kadzidło i róża, tak wyobrażam sobie Incense Rose Tauera. Trochę romantyczno-gotycki ten zapach, w starym dobrym stylu. Gdybym była tró gotką pewnie już bym go zamawiała ![]() Villoresi Patchouli - gdzie on tam ziemniaczano-pleśniowy, ja czuję tylko chłodne zielsko, ziemię i jakaś szpitalną nutę, może jodynę. Fajny, fajny, taki trzymający na dystans. Etro Patchouly - też nieco szpitalna, czuję dodatkowo pieprz, natomiast baza jest taka mięciutka i kremowa, że aż mniam. Le Labo Patchouli 24 - dziwne, ale tym razem mniej w niej shalimarowskiej wanilii, natomiast nawet pojawiła się wędzonka w postaci świeżutkiej, różowej szyneczki w mokrym tekturowym kartonie. Za taką cenę szału nie ma. H&G Skarb - ziółka jakieś... Coś tam jeszcze było ciekawego ale już nie pamiętam... |
|
|
|
#2885 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Gdzieś pisałam, że przypomina mi Jaisalmer - i już wiem skąd, to te przyprawy - cynamon i kardamon je łączą. Dla mnie Jaisalmer jest ciekawym zapachem, ale jak na serię Incense mało kadzidlanym i delikatnym. To czego mi w nim brakowało znalazłam w Theoremie. Jest trwała i wyraźna, momentami ostra na mojej skórze, ale nie jest to killer i nie wiem, ile bym musiała jej na siebie wylać, żeby była killerem... Trochę szkoda. Pierniczki? Może przez moment czuję coś zbliżonego, ale najbardziej mnie kręci połączenie drewnianych nut z przyprawami, wanilii niestety niemal nie czuję, a szkoda, może by trochę złagodziła ten zapach. Sama Theorema jest ciepła, korzenna, zdecydowanie orientalna, nie wiem gdzie te kwiaty??
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że z tymi miniaturkami jest wszystko ok?
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoń za motylami Artisana.
Pierwsze wrażenie- urocze. Naturalnie piękny jaśmin, pobrzmiewający harmonijnie z tuberozą. Ślicznie, ślicznie, ślicznie. Ale po 2-3 godzinach gaśnie wszystko, poza jaśminem, który robi się podobny do Jasmin Noir, tylko bardziej ekstremalny- gryzący, dusząco- ostry. I nic, tylko zmyć. |
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj, jest
Cytat:
Cicho tam być! No bo normalnie zaraz kliknem w ciemno ![]() Chanel no 5 Parfum testuję i dumam. Chyba jednak Premierowa Piątka ładniejsza. Ale w czystych perfumach pod koniec wychodzi taka baza, że jest pięknie
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to powyżej pisałam to testach nadgarstkowych po globalnym noszeniu lekka korekta: faza rosołowa jest bardzo krótka, góra kilkanaście minut da się wytrzymać, tym bardziej, że później to już i mimo, że zapach ewoluuje w typowy lutkowy sposób, to tym razem nie wysłodził się zbytnio mam nadzieję, że tak mu zostanie jednak trwałością to ta dziewczyna nie grzeszy przynajmniej na mnie |
|
|
|
|
#2890 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Po piątkowych testach zapachów przeróżnych (dużo paczul, dużo dymów, dużo słodkości, dużo marchewki
Habanita "Z pół litra zimnego mleka odlać pół szklanki.." Pamiętacie to? Przepis na budyń waniliowy? Tak właśnie pachnie mi Habanita. Tym momentem rozmieszywania wanilinowego proszku z mlekiem i cukrem. Jednocześnie zapach interesująco brzydnie, upodabnia się do Shalimar, z tym, że Shalimarowe otwarcie i późniejsza syntetyczna wanilia brzmią tu jednocześnie. A dalej jest cierpka nalewka na niedojrzałych, zielonych orzechach włoskich.. Niesamowita ewolucja. Acha, z korka czułam paniusiowaty szypr.. Zapach złożony, ale chyba nie mój. I w dodatku nie taki jakiego się spodziewałam. Ale bardzo cieszę się, że mogłam poznać. Red, dziękuję! In the library Pyyyszne maślane ciasteczka z ciasta francuskiego z cukrem. Biblioteki brak..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kameno a jesteś pewna, że nie pomyliły Ci się próbki?
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Nindżopesz
|
Testowałam z tej samej i podtrzymuję ciasteczka
Tylko moje nie były smaczne a takie zleżałe, wytaplane w starym maśle i kurzu.
|
|
|
|
#2893 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd...? ![]() Kameno, ja w Habanicie czuję budyń w końcowej fazie. Waniliowy z goździkiem jednak... Jovan, White Musk - tanie, też wala się po amerykańskich supermarketach, a piękne dość. Ot, białe, pluszowe, przytulne piżmo, ładnie komponujące się ze skórą. Tylko trochę bardziej trwałe mogłoby być...
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Belle de Minuit - próbeczka dzięki uprzejmości Hexx
Piernik, ale nie do końca. Ulotny na dodatek. Wolę Ginestet Botrytis.
|
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Guerlain Terracotta Voile d'Ete
Bardzo... Guerlainowy zapach. Na początku wydawało mi się, że jest to coś pomiędzy Instant a Mitsouko, ale wrażenie szybko minęło. Ogólnie to taki zapach kojarzący mi się z golemami. Takimi, że tak powiem, świeżo wypieczonymi golemami z gliny, prosto z pieca, nieco obsypanymi mieszanka przypraw (choć nie wiem po co, golemy nie są jadalne ). Lekko pikantna, twarda, czerwona ziemia, korzenie kwiatów, potem dochodzi lekki aromat cytrusów. Ciekawy eksperyment.
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
In Black - to moje 2 styczność z nimi, pierwsza zakończyła się traumą, uczuleniem, tarciem ręki i bólem głowy. Ponieważ po ciąży trochę preferencje mi się zmieniły, więc pomyślałam, aby dać mu szansę. No i cóż nos go przyjmuje, czuję wyraźnie wiśnie w likierze, ale skóra nie dała się przekonać, w miejscu aplikacji lekkie zaczerwienienie i kropeczki.
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Ze źródła wszelkich dobroci, znaczy się- Allegro
![]() Niestety tylko miniaturka (bardzo mini mini - 1,5ml w ślicznym maleństwie i jakby pudełku na zapałki z napisem Chanel ).Nie wiecie może, czy pełnowymiarowy flakonik Chanel No 5 Parfumjest bez atomizera (30ml. bodajże), tak jak w reklamie?
|
|
|
|
#2899 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Back to Black-Kilian- wg mojego TZ to piernik, wg mnie "wzbogacony" Botrytis-polecam fankom miodu i piernika
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Aurora Farmacia SS. Annunziata - najpierw rozgrzewająca maść z kotkiem okraszona dużą dawką cynamonu
.
|
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
Lalique le Parfum-Piękne,gęste,mocne i bardzo zimowe.Typowo orientalne.Pięknie się rozwineły w kierunku otulającej wanilii z listkiem laurowym,który dodał zapachowi szczyptę charakterności.Elegancki i taki szalikowy.Bardzo trwały,pachnie i pachnie a mija 6 godzina od uperfumowania się.Stosuję naszyjnie ,bo zapach rozgrzewa w te zimno.
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę to sprawdzić!A odnośnie samego Botrytis, to właśnie go noszę. Kończę testy i cieszę się, że zapisałam się na 20 ml rozbiórkowego |
|
|
|
|
#2903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w pt. różne rzeczyH&G Skarb- czekałam, czekałam - bo wiedziałam, że jak Kamena wpadnie to ona będzie wiedzieć co to jest, to czego ja nazwać nie mogłam a miałam na końcu języka i znajome to takie bardzo, że strach no i już wiemy!Skarb to choinka , ale choinka jest oczywista dla wszystkich( taka rozpuszczająca sopelki w domu, jak już "złapie" ciepełko) ale ten pierwszy niuch- tatadam- mili państwo: szampon pokrzywowy! Pollena-Malwa albo jakas inna Pollena ![]() Cieszę się, że Villoresi Patchouli zdobywa zwolenników. Ona jest piękna - nawet jeżeli to zaciek po kartoflach ![]() Diptyque Opone - kadzidło i róża=popieram.Strasznie fajny zapach.Ale tak jak pisałam - na mnie to potem konfitury z bladoróżowej różyczki spożywane zimą , albo ten krzak dzikich różyczekletnim wieczorem- po upalnym dniu. Reszta potem - będzie o tzw. żulach .Ale nie wiem jak to ująć, żeby nie było, że uczucia religijne obrażam albo co...W każdym razie jodyna i bandaże też były![]() Super wieczór( Kameno,Redhaired Witch- ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Nie będę się chwalić, ale zostało uzgodnione, że moje próbki pachną inaczej - więc proszę się nie dziwić. Ja tam zamiast ciasteczek mam stary, słodki, papier kredowy taki żółty już i z kurzem wgryzionym w skórę ( w skórę papieru).A Habanita - dla mnie luksusowa babcia zakonserwowana na maxa.W wiekowym futrze, na obcasikach z torebunią-damulka . Kiedyś to pewnie tango z różą w zębach tańczyła ale teraz ....
|
|
#2904 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Hihihihahahaha ....
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam czytac wasze opisy, aż chce się testować... albo i nie
|
|
|
|
#2906 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Super, popieram
![]() Cytat:
![]() Acha, Opone. Opone to wąchałam tylko z korka i czułam konfitury z płatków róży. Jestem bardzo ciekawa jak sprawdzi się naskórnie. Ale to już następną razą.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
No i muszę napisać o Etro Messe de Minuit- a własciwie o dwóch
... Pasterkach ja nie wnikam, ale istnieją dwie wersje- jedna tzw. okrągła no i ja muszę powiedzieć, że się różnią - a ta druga co to "okrągła"jest - szok ale zmienia jest w brązowiutki, zeschniety pierniczek w tempie błyskawicznym i śliczna jest - bo to taki pierniczek, co go chce się chrupać jak już nawet niejadalny jest
|
#2908 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cacharel - Scarlett.
Mimo, że męczy mnie okropny katar, to poczułam. Nie no.... no kurcze... no to już było gdzieś, kiedyś...no coś wtórnego. Kwiatki-sratki z początku, z ciepłym kompotem gruszkowym.I mogłoby tak zostać, wszystko byłoby całkiem ok i świeżo, gdyby nie to ,że po jakichś 30 minutach trwania zapachu w ten kompocik wpadł z impetem jaśmin i narobił bałaganu. Skutek : jaśmin zdominował całe to towarzystwo zapachowe - czego nie lubię w perfumach.... i zaprosił do tańca jakąś bliżej nieokreśloną słodycz, coś dusznego, pozostawiając na moim nadgarstku w końcowej fazie coś w rodzaju słodko-kwiaśnego polotu. No nie całkiem to ładne... jeśli tak pachniała Scarlett, to trochę nie dziwne, że Rett sobie poszedł... zapewne po to aby potężnie sobie kichnąć, bo zapach jest słodko-duszno-kwaśny. Gdzie te pomarańcze i liście herbaty? No gdzie... cieszę się, że chory nos nie pozwolił mi się bardziej w to wgłębiać...
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dlatego jest moja
Eau d'Iparie Najpierw zioła i mirra, w takiej kolejności. Ostro, wytrawnie, gorzko. Potem mirra i zioła - nadal ostro, ale już bardziej ciepło i szlachetnie. Na końcu mirra i mirra, czyli... mirra... Jednak nie dla mnie, mimo całego szacunku, jakim je darzę...
Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-12-21 o 19:56 |
|
|
|
#2910 |
|
BAN stały
|
Przez ułamek sekundy dotarło do mnie "penisowaty"
--- French Lover - brat bliźniak EN Lalique, piękny wetiwer i delikatne, "zielone" kadzidło MdM edc ("kanciasta") - trochę dymku, trochę przywiędłych kwiatów, trochę wosku i miodu (a to wszystko w jakimś zatęchłym pomieszczeniu)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

. Obydwa zapachy moim zdaniem mają coś wspólnego, tylko Sensuous, chociaż delikatniejsze, trzyma się o wiele dłużej 

Cicho tam być! No bo normalnie zaraz kliknem w ciemno 

Piernik, ale nie do końca. Ulotny na dodatek. Wolę Ginestet Botrytis.
klik!
.
, albo ten krzak dzikich różyczek