|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Karp jest rybą, a ryby są jak najbardziej dozwolone!
#2612 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Raczkowanie
|
Bardziej tłusta od karpia jest makrela a my ją jemy... więc myślę, że karp jest tym bardziej dozwolony...
#2614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak jak pisze Stozynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Cały weekend się nie pojawiałam...sprzątanko, zakupy etc. etc. ![]() Jeszcze dziś idę do Złotych na poszukiwanie prezentu Ukochanemu, bo już "tylko" dla Niego nie mam prezenciocha ![]() A tak mi się nie chce, śnieg sypie, zimno dzień w dzień. Mogłoby sobie dzisiaj darować. leana karpika wcinaj smiało! Byleby nie był smażony na tłuszczu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dukanki, dawno się nie odzywałam, ale codziennie Was podglądałam. U mnie dobre wieści,bo zbliżam się do III fazy. Dzisiaj waga 69,1kg
![]() Jeżeli chodzi o święta to Wigilia u mnie będzie prawie dukanowa i nie zamierzam szaleć z jedzeniem, tylko zgrzeszę ociupinką oleju rzepakowego dodanego do kapusty z grzybami, za karpiem nie przepadam, ale będzie rybka po grecku z sandaczem w roli głównej. Na Boże Narodzenie to pewnie będępróbowała już wszystkiego po troszku i w Szczepana również. Potem od niedzieli, że do Sylwestra robię same proteinki i od Nowego Roku III FAZA. Mam nadzieję, że zacznę ją z wagą 68,5kg i na niej jeszcze z 1,5kg zrzucę, chocoiaż bardzo boję się, że przytyję na tym etapie. A wczoraj sięgnęłam do książki i sporo tych dodatków: chlebek, ser żółty, makarony i owoce...Aż strach pomyśleć. Lanka jeżeli miałabym doradzać w sprawie jeansów to ja jestem fanką Lee od ładnych 10 lat. Tylko dobry fason trzeba dobrać, ja teraz noszę Lee Leola i są świetne. Mam też jedne prawie nie chodzone w rozmiarze 31/36 też Leola, ale to już nie mój rozmiar i chyba wystawię na allegro. Ale wiem, że w Anglii po dobrych cenach można kupić super River Islandy, nie to co w Polsce 350-400zł za parę. Pozdrawiam
#2617 |
Raczkowanie
|
Dzis po 2 dniach warzyw stanelam na wage zwykla i elektronichna
![]() ![]()
![]() |
#2618 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy Bershke mamy ![]() ![]() Pojde i poszukam Idealnych Jeansow.
![]() |
#2619 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Yerba Mate Silueta reguluje METABOLIZM (przemiana materii, całokształt przemian biochemicznych i towarzyszących im przemian energii) i „TRAWIENIE”, co ma duży wpływ na utrzymanie równowagi organizmu. Jest moczopędna, zapobiega zatrzymaniu płynów w organizmie i oczyszcza go ze szkodliwych substancji. Dostarcza organizmowi witaminy i minerały niezbędne dla prawidłowego, zdrowego i energicznego trybu życia, co jest szczególnie ważne dla osób przestrzegających ścisłej diety. Likwiduje uczucie łaknienia i niedosytu, co daje poczucie komfortu osobom zmuszonym podczas kuracji odchudzających do ograniczenia pożywienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Raczkowanie
|
Leszczesia ja bym się nie sugerowaa tą waga elektroniczną, bierz pod uwage wynik który uzyskałaś wg. wagi na której się zawsze ważysz. U mnie dzis 91,3 po warzywkach ,ale ja tak zawsze mam ,że po dniach warzywnych mam największy spadek ( jakis ewenement jestem)
GK7 gratuluje uzyskanych rezultatów, ja tez boje się 3 fazy chociaż mi jeszcze do niej 20 zostało do zrzucenia, ale z tego co dziewczyny piszą sa nadal spadki,więc chyba musismy się pogodzić z tym,że wprowadzamy powoli produkty zakazane ![]()
#2621 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To w Polsce River Island kosztuja 350-400??? Tu sa od £25-£40 funtow, co daje 110-180 zl w cenie regularnej. Lee Leola £60-£90 (270zl - 400zl).
![]() |
#2622 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
wczoraj mnie waga zaskoczyla bo rano bylo 1,3 mniej od wagi wyjsciowej, ale wieczorem powrocilam do pierwszej wagi.... dzis juz 1,6 ![]() Aulija mam nadzieje ze tobie tez sie uda zeby chociaz cokolwiek sie ruszylo to dodaje motywacji. palenia nie rzucilam ale udalo mi sie niezle ograniczyc po nowym roku podejme druga probe chyba bedzie latwiej rzucic z gora 10 papierosow dzinnie niz z paczki dziennie. na wigilie jak co roku idziemy do ciotki to bedzie moj pierwszy dzien z warzywami ale nie obawiam sie ze bedzie mnie korcilo bo jej cala rodzina dukuje i sama mi ta diete polecila wiec pewnie cos przygotuje dla dukujacych ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Raczkowanie
|
Oliwkaaaa ty mnie nie zalamuj i nie gon tak za mna .... Juz sie denerwuje ,ze mnie przegonisz ,a zaczelas sporo po mnie . To oczywiscie zart . Lecisz jak strzala --
![]()
#2624 |
Zadomowienie
|
Hej Lanka, przypominam się z tymi pierogami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
gk7 nie bój się III fazy
![]() Jako, że w ten czwartek Wigilia, to P przenoszę w tym tygodniu na wtorek. Co do różnicy wag - ja mam w domu od niedawna obie (kupiłam elektroniczną) i różnica była ok. 2 kg - więc jest to możliwe kochana. Elektroniczne są podobno dokładniejsze i lepsze, bo te zwykłe rdzewieją z czasem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zadomowienie
|
A ja tu marznę w tej swojej firmie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny! Ja ostatnio mniej jem i waga zaczęła spadać jak szalona, chyba nie ma co przesadzać z tą nieograniczoną ilością.
Lanka to u Was Lee są droższe od Riverów? Chyba się umówimy na sprzedaż wysyłkową haha bo ja za swoje Lee 2mc temu dałam 260zł. Parvati czy ja dobrze widzę, czy Ty na III fazie dalej chudniesz - 1,5kg? Jesz codziennie te dwie kromki chleba i robisz sobie uczty?
#2629 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() River Island sa dosc tanie z tego co widze na stronie. Nie wiem, moze w sklepie beda mieli drozsze modele? Ale Lee sa dosc drogie. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze jutro sprobuje moze. Na razie mi motywacja spadla, bo robie wigilie po polsku we czwartek, potem christmas dinner po angielsku w piatek, oczywiscie dla dwoch zarlokow i gotowanie dodatkowych dukanowych porcji to juz ostatnie co mi sie chce.Skoro i tak NA PEWNO sie zlapie rzeczy niedozwolonych to czy warto sobie glowe zawracac dodatkowym dukanowym pichceniem?? chyba trzeba mi kopa ...
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam badania na cholesterol ! nie ciekawe zły mam podwyszony chyba znak że czas przejść na III fazę i zaprzyjażnić się z oliwą i węglowodami
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez leana1 Czas edycji: 2009-12-21 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkich
![]() Dawno mnie nie było,miałam trochę problemów z komputerem,ale już jest wszystko ok ![]() Ile nowych dukanek dołączyło,miło ![]() A ja mam do was pytanie,męczy mnie ono już jakiś czas a ja nie mogłam się do was zwrócić o pomoc ![]() Mianowicie chodzi mi o III fazę na której jestem.Książkę już wertowałam tysiąc razy ,ale nie było odpowiedzi na moje pytanie.Wiadomo ,że dozwolone są 2 kromki chleba,40g sera,2x w tygodniu produkty skrobiowe i 2 uczty tygodniowo,ale ,właśnie te ale. Jeśli ja dajmy na to jutro chce sobie na obiad urządzić ucztę to na śniadanie i kolacje mogę tylko proteiny i warzywa czy w tym samym dniu mogę sobie zjeść 2 kromki chleba na śniadanie z serem i owoc powiedzmy,na obiad uczta a na kolacje coś tam jeszcze np. makrela? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może ktoś z was mi pomoże na to odpowiedzieć ![]()
#2632 |
Rozeznanie
|
ja normalnie jem np 2 kromki chleba pozniej robie sobie uczte na obiad a po uczcie zazwczaj juz nie jem... bo sie najem. ale czasem jeszcze zjem sobie jakis serek czy cos. chleb jesz codziennie nawet jak masz uczty i te wszystkie dozwolone rzeczy ja tak jem i waga stoi w miejscu.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, chyba jednak dam Ci spokój, masz wystarczająco roboty... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie kasiulka
![]() ![]()
#2635 |
Zadomowienie
|
Agus, kasiulka i inne, które jesteście na III fazie - jak ja Wam zazdroszczę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Spadam, dziewczynki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Raczkowanie
|
BogaczKa22 na pewno poradzisz sobie
![]() ![]() ![]() Tylko właśnie te święta mogą nieco zepsuć bo pokus co niemiara i jak tu się nie dać tym wszystkim smakołykom. Ale powiem wam że muszę się zgodzić z gk7 i jej opinią,że jednak jedzenie w nieograniczonych ilościach to trochę przesada pomimo tego że jemy produkty dozwolone,bo rozciągamy w ten sposób żołądek i chce się nam jeść więcej. Ciężko bo ciężko ,ale jak się pasa trochę zaciśnie i będziemy jedli skromniejsze porcje to waga szybciej nam będzie schodzić.Przynajmniej w moim przypadku to się sprawdziło.
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gk7 tak jem chlebek i ser żółty (co dzień) i owoce co dzień w zasadzie (w dozwolonych ilościach). Uczty w tym tygodniu wyszły mi niestety 3. za co sama se baty serwuję ![]() Nie jadam tyko tych dozwolonych produktów skrobiowych tygodniowo (choć dziś już 15. dzień), bo nie mam na nie czasu ![]() Ze strachu przed przytyciem na III fazie, a i po to żeby ujędrnić ciało, które po zrzuceniu 12kg jednak jędrne nie jest zapisałam się na siłownię i 2x w tygodniu ćwiczę ze 2-3 godziny. Może to też się jakoś przyczynia? Nie wiem ![]() Bogaczko niedługo i Ty do nas dołączysz nie martw się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2639 |
Raczkowanie
|
ja też zazdroszczę tym, którzy są już na III FAZIE heh
![]() Jestem w domu i normalnie tak boję się ,że przytyje, tyle pokus i to głównie pysznych dań ... a co dopiero na Święta ... gdzie jezcze słodkości pachnące dojdą ..... matko ... jakiś kryzys wisi w powietrzu ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Żaden kryzys!
Nie mazgaić się dziewuchy to zamiast zazdrościć III fazy, niedługo na niej będziecie! ![]() Trzymam za Was kciuki ![]() Ale tu się cicho zrobiło...kiedyś wieczorami się nadrabiało po parę stron a teraz? Świąteczne przygotowania pełną parą widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.