Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 09:51   #2611
stozynka44
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny !!!! Powiedzcie że karp nie jest zabroniony !!!! tak dawno nie jadłam ( w piekarniku usmarze bez tłuszczu )
Karp jest rybą, a ryby są jak najbardziej dozwolone!

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:10   #2612
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Karp jest rybą, a ryby są jak najbardziej dozwolone!
ale jest bardzo tłusty gdzieś czytałam że właśnie jego nie można ale cóz tam
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:19   #2613
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
ale jest bardzo tłusty gdzieś czytałam że właśnie jego nie można ale cóz tam
Bardziej tłusta od karpia jest makrela a my ją jemy... więc myślę, że karp jest tym bardziej dozwolony...

Stary 2009-12-21, 10:35   #2614
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczyny !!!! Powiedzcie że karp nie jest zabroniony !!!! tak dawno nie jadłam ( w piekarniku usmarze bez tłuszczu )

Dokładnie tak jak pisze Stozynka Karp to ryba a nam wolno jeść wszystkie ryby (chociaż ja pomijam tu pangę i tilapie bo to jakieś zmutowane hodowlane świństwa)

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:36   #2615
Parvati
Zakorzenienie

Witam!
Cały weekend się nie pojawiałam...sprzątanko, zakupy etc. etc.

Jeszcze dziś idę do Złotych na poszukiwanie prezentu Ukochanemu, bo już "tylko" dla Niego nie mam prezenciocha

A tak mi się nie chce, śnieg sypie, zimno dzień w dzień. Mogłoby sobie dzisiaj darować.

leana karpika wcinaj smiało! Byleby nie był smażony na tłuszczu.

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:38   #2616
gk7
Raczkowanie

Witajcie Dukanki, dawno się nie odzywałam, ale codziennie Was podglądałam. U mnie dobre wieści,bo zbliżam się do III fazy. Dzisiaj waga 69,1kg i jestem super szczęśliwa bo moje plany się pomalutku realizują.
Jeżeli chodzi o święta to Wigilia u mnie będzie prawie dukanowa i nie zamierzam szaleć z jedzeniem, tylko zgrzeszę ociupinką oleju rzepakowego dodanego do kapusty z grzybami, za karpiem nie przepadam, ale będzie rybka po grecku z sandaczem w roli głównej.
Na Boże Narodzenie to pewnie będępróbowała już wszystkiego po troszku i w Szczepana również. Potem od niedzieli, że do Sylwestra robię same proteinki i od Nowego Roku III FAZA. Mam nadzieję, że zacznę ją z wagą 68,5kg i na niej jeszcze z 1,5kg zrzucę, chocoiaż bardzo boję się, że przytyję na tym etapie. A wczoraj sięgnęłam do książki i sporo tych dodatków: chlebek, ser żółty, makarony i owoce...Aż strach pomyśleć.
Lanka jeżeli miałabym doradzać w sprawie jeansów to ja jestem fanką Lee od ładnych 10 lat. Tylko dobry fason trzeba dobrać, ja teraz noszę Lee Leola i są świetne. Mam też jedne prawie nie chodzone w rozmiarze 31/36 też Leola, ale to już nie mój rozmiar i chyba wystawię na allegro. Ale wiem, że w Anglii po dobrych cenach można kupić super River Islandy, nie to co w Polsce 350-400zł za parę.
Pozdrawiam
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:53   #2617
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Dzis po 2 dniach warzyw stanelam na wage zwykla i elektronichna ...masakra ... na tej co zwakle sie waze a mam tradycyjna sprezynowke wazylam 90 ...no ok po warzywkach wzrost ,,,, ale na elektronichnej pokazalo sie 93 .......................cz y to mozliwe ------------ taka roznica ???
Stary 2009-12-21, 10:56   #2618
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Tak mi jeszcze wpadlo do głowy teraz, że fajne spodnie robi taki sklep BERSHKA czy jakoś tak (nie wie jak się pisze). Jeśli macie w UK ten sklep to zajrzyj tam Aaa i jeansy wcale nie sa tam takie drogie jak w BS czy Levisie a fajnie leżą Z tym że to nie prawdziwy jeans tylko z dodatkiem czegoś...

Mamy Bershke mamy Choc nigdy tam nie bylam
Pojde i poszukam Idealnych Jeansow.

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:57   #2619
e_di
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Nie wiem co to jest Yerba mate ale to bardzo dobrze, że dużo pijesz. Ważne jest tylko, żeby napoje były bez cukru.

No i gratuluję spadku
Dzieki wszystkim za gratualcje. Małymi krokami aby do celu

Yerba Mate Silueta reguluje METABOLIZM (przemiana materii, całokształt przemian biochemicznych i towarzyszących im przemian energii) i „TRAWIENIE”, co ma duży wpływ na utrzymanie równowagi organizmu. Jest moczopędna, zapobiega zatrzymaniu płynów w organizmie i oczyszcza go ze szkodliwych substancji. Dostarcza organizmowi witaminy i minerały niezbędne dla prawidłowego, zdrowego i energicznego trybu życia, co jest szczególnie ważne dla osób przestrzegających ścisłej diety. Likwiduje uczucie łaknienia i niedosytu, co daje poczucie komfortu osobom zmuszonym podczas kuracji odchudzających do ograniczenia pożywienia.
e_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 11:00   #2620
Oliwkaaa
Raczkowanie

Leszczesia ja bym się nie sugerowaa tą waga elektroniczną, bierz pod uwage wynik który uzyskałaś wg. wagi na której się zawsze ważysz. U mnie dzis 91,3 po warzywkach ,ale ja tak zawsze mam ,że po dniach warzywnych mam największy spadek ( jakis ewenement jestem)
GK7 gratuluje uzyskanych rezultatów, ja tez boje się 3 fazy chociaż mi jeszcze do niej 20 zostało do zrzucenia, ale z tego co dziewczyny piszą sa nadal spadki,więc chyba musismy się pogodzić z tym,że wprowadzamy powoli produkty zakazane
Będzie 68 ( a jak zjadę do 62 to będę zimą w bikini biegać )
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 11:04   #2621
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Witajcie Dukanki, dawno się nie odzywałam, ale codziennie Was podglądałam. U mnie dobre wieści,bo zbliżam się do III fazy. Dzisiaj waga 69,1kg i jestem super szczęśliwa bo moje plany się pomalutku realizują.
Jeżeli chodzi o święta to Wigilia u mnie będzie prawie dukanowa i nie zamierzam szaleć z jedzeniem, tylko zgrzeszę ociupinką oleju rzepakowego dodanego do kapusty z grzybami, za karpiem nie przepadam, ale będzie rybka po grecku z sandaczem w roli głównej.
Na Boże Narodzenie to pewnie będępróbowała już wszystkiego po troszku i w Szczepana również. Potem od niedzieli, że do Sylwestra robię same proteinki i od Nowego Roku III FAZA. Mam nadzieję, że zacznę ją z wagą 68,5kg i na niej jeszcze z 1,5kg zrzucę, chocoiaż bardzo boję się, że przytyję na tym etapie. A wczoraj sięgnęłam do książki i sporo tych dodatków: chlebek, ser żółty, makarony i owoce...Aż strach pomyśleć.
Lanka jeżeli miałabym doradzać w sprawie jeansów to ja jestem fanką Lee od ładnych 10 lat. Tylko dobry fason trzeba dobrać, ja teraz noszę Lee Leola i są świetne. Mam też jedne prawie nie chodzone w rozmiarze 31/36 też Leola, ale to już nie mój rozmiar i chyba wystawię na allegro. Ale wiem, że w Anglii po dobrych cenach można kupić super River Islandy, nie to co w Polsce 350-400zł za parę.
Pozdrawiam
Dzieki gk7!
To w Polsce River Island kosztuja 350-400??? Tu sa od £25-£40 funtow, co daje 110-180 zl w cenie regularnej. Lee Leola £60-£90 (270zl - 400zl).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 11:07   #2622
pna1
Przyczajenie

Witam wszystkich!

wczoraj mnie waga zaskoczyla bo rano bylo 1,3 mniej od wagi wyjsciowej, ale wieczorem powrocilam do pierwszej wagi.... dzis juz 1,6 chcociaz mialam nadzieje ze zobacze na wadze 62,9 ale po tych kilku dniach kiedy nie bylo w ogole spadku to i tak mile. najwyrazniej tak jak myslalam bylo to zwiazane z kobiceymi dolegliwosciami. co prawda na ciuchach nie czuje nic bo nie wiem czemu wczoraj nie moglam sie zmiescic w spodnie w ktorych noralnie chodzilam przed dieta no ale mam nadzieje ze waga nie klamie i niedlugo odczuje to rowniez na ciuchach.

Aulija mam nadzieje ze tobie tez sie uda zeby chociaz cokolwiek sie ruszylo to dodaje motywacji.

palenia nie rzucilam ale udalo mi sie niezle ograniczyc po nowym roku podejme druga probe chyba bedzie latwiej rzucic z gora 10 papierosow dzinnie niz z paczki dziennie.

na wigilie jak co roku idziemy do ciotki to bedzie moj pierwszy dzien z warzywami ale nie obawiam sie ze bedzie mnie korcilo bo jej cala rodzina dukuje i sama mi ta diete polecila wiec pewnie cos przygotuje dla dukujacych gorzej bedzie 1 dnia swiat w ciagu dnia to jeszcze looz bo pracuje do 17 ale pozniej obiadek u mamy..... mmmm jakie tam beda pysznosci eh ale nie dam sie i wy tez dziewczyny i chlopcze sie nie poddajcie trzymam za wszytskich kciuki a po swiatach bedziemy sie chwalic ile udalo sie nam zrzucic

pozdrawiam
pna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 11:07   #2623
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Oliwkaaaa ty mnie nie zalamuj i nie gon tak za mna .... Juz sie denerwuje ,ze mnie przegonisz ,a zaczelas sporo po mnie . To oczywiscie zart . Lecisz jak strzala --brawo ...
Stary 2009-12-21, 11:17   #2624
BogaczKa22
Zadomowienie

Hej Lanka, przypominam się z tymi pierogami Jeśli w ogóle będziesz miała czas przed świętami je sklecić to wiesz... a jeśli nie... to trudno, będę musiała jakoś przeżyć

Dukan

Stary 2009-12-21, 11:21   #2625
Arienna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Dzis po 2 dniach warzyw stanelam na wage zwykla i elektronichna ...masakra ... na tej co zwakle sie waze a mam tradycyjna sprezynowke wazylam 90 ...no ok po warzywkach wzrost ,,,, ale na elektronichnej pokazalo sie 93 .......................cz y to mozliwe ------------ taka roznica ???
Ja u siebie mam wagę wskazówkową, Rodzice mają elektroniczną. Co prawda nigdy się nie ważyłam jednocześnie na obu, ale biorąc pod uwagę różnicę jednego dnia myślę, że różnią się ok. 2-2,5kg. Tak że nie martw się nic tylko waż stale na tej samej wadze, żebyś wiedziała jaka jest różnica straconych kg

Pozdrawiam wszystkich
Arienna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 11:35   #2626
Parvati
Zakorzenienie

gk7 nie bój się III fazy

Jako, że w ten czwartek Wigilia, to P przenoszę w tym tygodniu na wtorek.

Co do różnicy wag - ja mam w domu od niedawna obie (kupiłam elektroniczną) i różnica była ok. 2 kg - więc jest to możliwe kochana. Elektroniczne są podobno dokładniejsze i lepsze, bo te zwykłe rdzewieją z czasem.

CBT
Stary 2009-12-21, 11:45   #2627
BogaczKa22
Zadomowienie

A ja tu marznę w tej swojej firmie Na zewnątrz świeci słońce i jest chyba tylko ze 3 st na minusie a tu wszyscy marzną. W ogóle strrrraszne nudy dzisiaj bo z ok. 20 pracowników, którzy zazwyczaj są w biurze dziś jest chyba z 5 osób + ja Nic się nie dzieje ale do domu pójść nie mogę

Dukan

Stary 2009-12-21, 12:13   #2628
gk7
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny! Ja ostatnio mniej jem i waga zaczęła spadać jak szalona, chyba nie ma co przesadzać z tą nieograniczoną ilością.

Lanka to u Was Lee są droższe od Riverów? Chyba się umówimy na sprzedaż wysyłkową haha bo ja za swoje Lee 2mc temu dałam 260zł.

Parvati czy ja dobrze widzę, czy Ty na III fazie dalej chudniesz - 1,5kg? Jesz codziennie te dwie kromki chleba i robisz sobie uczty?
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 12:56   #2629
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny! Ja ostatnio mniej jem i waga zaczęła spadać jak szalona, chyba nie ma co przesadzać z tą nieograniczoną ilością.

Lanka to u Was Lee są droższe od Riverów? Chyba się umówimy na sprzedaż wysyłkową haha bo ja za swoje Lee 2mc temu dałam 260zł.

Parvati czy ja dobrze widzę, czy Ty na III fazie dalej chudniesz - 1,5kg? Jesz codziennie te dwie kromki chleba i robisz sobie uczty?
no chyba bedzie trzeba wysylko sie wymieniac
River Island sa dosc tanie z tego co widze na stronie. Nie wiem, moze w sklepie beda mieli drozsze modele? Ale Lee sa dosc drogie.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Hej Lanka, przypominam się z tymi pierogami Jeśli w ogóle będziesz miała czas przed świętami je sklecić to wiesz... a jeśli nie... to trudno, będę musiała jakoś przeżyć
biore sie za nie kochana codziennie
Jeszcze jutro sprobuje moze. Na razie mi motywacja spadla, bo robie wigilie po polsku we czwartek, potem christmas dinner po angielsku w piatek, oczywiscie dla dwoch zarlokow i gotowanie dodatkowych dukanowych porcji to juz ostatnie co mi sie chce.Skoro i tak NA PEWNO sie zlapie rzeczy niedozwolonych to czy warto sobie glowe zawracac dodatkowym dukanowym pichceniem??
chyba trzeba mi kopa ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 13:04   #2630
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Dziewczyny zrobiłam badania na cholesterol ! nie ciekawe zły mam podwyszony chyba znak że czas przejść na III fazę i zaprzyjażnić się z oliwą i węglowodami

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
A ja tu marznę w tej swojej firmie Na zewnątrz świeci słońce i jest chyba tylko ze 3 st na minusie a tu wszyscy marzną. W ogóle strrrraszne nudy dzisiaj bo z ok. 20 pracowników, którzy zazwyczaj są w biurze dziś jest chyba z 5 osób + ja Nic się nie dzieje ale do domu pójść nie mogę
u nas to samo !! pustka zadzwoniłam do filii tak pani śnięta odpowiedziała mnie o mało nie usłyszałam niech pani dupy dziś nie zawraca na korytarzu na dzwiach wiszą kartki biuro zamknęte tu nie wchodzić itd czuć swięta

Edytowane przez leana1
Czas edycji: 2009-12-21 o 13:09
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:20   #2631
agus30
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkich
Dawno mnie nie było,miałam trochę problemów z komputerem,ale już jest wszystko ok
Ile nowych dukanek dołączyło,miło
A ja mam do was pytanie,męczy mnie ono już jakiś czas a ja nie mogłam się do was zwrócić o pomoc
Mianowicie chodzi mi o III fazę na której jestem.Książkę już wertowałam tysiąc razy ,ale nie było odpowiedzi na moje pytanie.Wiadomo ,że dozwolone są 2 kromki chleba,40g sera,2x w tygodniu produkty skrobiowe i 2 uczty tygodniowo,ale ,właśnie te ale. Jeśli ja dajmy na to jutro chce sobie na obiad urządzić ucztę to na śniadanie i kolacje mogę tylko proteiny i warzywa czy w tym samym dniu mogę sobie zjeść 2 kromki chleba na śniadanie z serem i owoc powiedzmy,na obiad uczta a na kolacje coś tam jeszcze np. makrela? Czy jednak w dniu uczty reszta posiłków proteinowych?
Może ktoś z was mi pomoże na to odpowiedzieć
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:30   #2632
_kasiulka_
Rozeznanie

ja normalnie jem np 2 kromki chleba pozniej robie sobie uczte na obiad a po uczcie zazwczaj juz nie jem... bo sie najem. ale czasem jeszcze zjem sobie jakis serek czy cos. chleb jesz codziennie nawet jak masz uczty i te wszystkie dozwolone rzeczy ja tak jem i waga stoi w miejscu.

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:35   #2633
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Jeszcze jutro sprobuje moze. Na razie mi motywacja spadla, bo robie wigilie po polsku we czwartek, potem christmas dinner po angielsku w piatek, oczywiscie dla dwoch zarlokow i gotowanie dodatkowych dukanowych porcji to juz ostatnie co mi sie chce.Skoro i tak NA PEWNO sie zlapie rzeczy niedozwolonych to czy warto sobie glowe zawracac dodatkowym dukanowym pichceniem??
chyba trzeba mi kopa ...

Wiesz, chyba jednak dam Ci spokój, masz wystarczająco roboty... Chyba zamiast pierogów zrobię sobie łazanki. Prawie to samo a o ile mniej roboty A na pierogi przyjdzie pora później

Dukan

Stary 2009-12-21, 13:38   #2634
agus30
Raczkowanie

Dzięki wielkie kasiulka za szybka odpowiedź. Ja też właśnie jem chleb jak mam uczty tylko jak mam dzień proteinowy to nie.Bałam się że może źle robię a jak tak to mi ulżyło.U mnie waga skacze 1 kg w górę to 1kg w dół,czyli można powiedzieć że stoję w miejscu,ale ważne że nie idzie cały czas do góry
Stary 2009-12-21, 14:02   #2635
BogaczKa22
Zadomowienie

Agus, kasiulka i inne, które jesteście na III fazie - jak ja Wam zazdroszczę Ja muszę wytrzymać jeszcze conajmniej miesiąc a może nawet dwa... w zależności jak miną mi święta i Sylwester. Przy okazji mam jeszcze urodziny mojego Małża - ma 4 stycznia ale wyprawiamy 3 stycznia, bo później nie mamy kiedy... a to 40 ur, wobec tego musi być jakaś imprezka

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Spadam, dziewczynki Mam nadzieję, że pojawię się jeszcze wieczorkiem

Dukan

Stary 2009-12-21, 14:03   #2636
agus30
Raczkowanie

BogaczKa22 na pewno poradzisz sobie Trzymam za ciebie kciuki i za inne dziewczyny też aby ta III faza zbliżała się trochę większymi krokami
Tylko właśnie te święta mogą nieco zepsuć bo pokus co niemiara i jak tu się nie dać tym wszystkim smakołykom.
Ale powiem wam że muszę się zgodzić z gk7 i jej opinią,że jednak jedzenie w nieograniczonych ilościach to trochę przesada pomimo tego że jemy produkty dozwolone,bo rozciągamy w ten sposób żołądek i chce się nam jeść więcej. Ciężko bo ciężko ,ale jak się pasa trochę zaciśnie i będziemy jedli skromniejsze porcje to waga szybciej nam będzie schodzić.Przynajmniej w moim przypadku to się sprawdziło.
Stary 2009-12-21, 14:53   #2637
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
ja normalnie jem np 2 kromki chleba pozniej robie sobie uczte na obiad a po uczcie zazwczaj juz nie jem... bo sie najem. ale czasem jeszcze zjem sobie jakis serek czy cos. chleb jesz codziennie nawet jak masz uczty i te wszystkie dozwolone rzeczy ja tak jem i waga stoi w miejscu.
Ja także jem co dzień chlebek za wyjątkiem Proteinowego dnia oczywiście

gk7 tak jem chlebek i ser żółty (co dzień) i owoce co dzień w zasadzie (w dozwolonych ilościach). Uczty w tym tygodniu wyszły mi niestety 3. za co sama se baty serwuję
Nie jadam tyko tych dozwolonych produktów skrobiowych tygodniowo (choć dziś już 15. dzień), bo nie mam na nie czasu Myślę, że jak po świętach trochę wolnego będzie to spróbuję i je wprowadzić.
Ze strachu przed przytyciem na III fazie, a i po to żeby ujędrnić ciało, które po zrzuceniu 12kg jednak jędrne nie jest zapisałam się na siłownię i 2x w tygodniu ćwiczę ze 2-3 godziny. Może to też się jakoś przyczynia? Nie wiem

Bogaczko niedługo i Ty do nas dołączysz nie martw się i zazdroszczę tego -3 za oknem

CBT
Stary 2009-12-21, 17:42   #2638
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
chyba trzeba mi kopa ...
Profilaktycznie "zasadzam Ci kopa w tyłek"

Stary 2009-12-21, 18:48   #2639
nulqa
Raczkowanie

ja też zazdroszczę tym, którzy są już na III FAZIE heh
Jestem w domu i normalnie tak boję się ,że przytyje, tyle pokus i to głównie pysznych dań ... a co dopiero na Święta ... gdzie jezcze słodkości pachnące dojdą ..... matko ... jakiś kryzys wisi w powietrzu ...
nulqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 18:54   #2640
Parvati
Zakorzenienie

Żaden kryzys!
Nie mazgaić się dziewuchy to zamiast zazdrościć III fazy, niedługo na niej będziecie!
Trzymam za Was kciuki

Ale tu się cicho zrobiło...kiedyś wieczorami się nadrabiało po parę stron a teraz? Świąteczne przygotowania pełną parą widzę

CBT
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości