|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witam Wszystkich dukających
![]() ![]() Ogólnie to mam zaległości(tyle stron nadrukowanych szok) bo w pracy młyn i niemam kiedy do Was zajrzeć. U mnie ogólnie spadek więc sie cieszę(-1,6kg) . Gratuluje spadków i miłego wekendu życze ![]() ![]()
#2582 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich Dukających...moja waga byla dzis dla mnie łaskawa jak przez ostatnie dwa tygodnie wachaalo sie miedzy 70 a 71 dzis pokazala 69,2 to wedlug testu jeszcze tylko jakeis 3 kilo do zrzucenia do 26 stycznia..ale chyba pomecze sie jeszcze i dojde do jakis 62-63
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() ![]() Zjadłam właśnie makaron z serem ![]() ![]() ![]()
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich dukających
![]() ostatnio troche się zaniedbałam z pisaniem ale mam czasu mało ![]() ![]() u mnie generalnie nie jest źle (raz w dół raz w górę) ale zasada jakoś się trzyma czyli ok. 1kg w dół tygodniowo. ostatnio co prawda trochę grzeszków było więc i efekty mniej spektakularne, nie mniej jednak nie poddaje się i w święta też się nie poddam (mam nadzieje) ![]() Już tylko 3 kg do celu ![]() ![]() Gratuluje spadków, dziewczyny (zdjęcia) wyglądacie wszytkie cudnie, tym co "stoi" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- ależ tu pusto ![]() wszystkich pewnie już pochłoneły święta..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zadomowienie
|
No własnie, pusto tutaj aż słychać jak wiatr hula
![]() Na pewno wszystkie uszka lepią ![]() A ja jeszcze połowy zakupów nie mam ![]() Dobranoc Dukaczki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w ten zimowy(-20 za oknem) niedzielny poranek
![]() Ja dziś wyjeżdżam do domu ![]() ![]() ![]() Czuję spadek, bo wczoraj przechadzając się po galerii ze znajomą i przypierzając to i owo, czułam wyraźną różnicę ![]() ![]() Wczoraj pełny relaks po całym tygodniu i od jutra wir pracy heh , No nic przed nami nielada wyzwanie Dukanowe - Święta, ale bardzo motywujecie mnie , że też nie przerywacie diety na ten czas, więc też się nie poddam i będę walczyć z pokusami. Żegnam się z Wami na dziś , życzę spadków i dużo silnej woli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Raczkowanie
|
Cześć,
ja mam jutro ostateczne ważenie ![]() ![]() ![]() ![]() Poza sprawami dukanowymi mam jeden problem z moją dr z terapii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2590 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() No widzę,że pustki już się robią,ale to przecież zrozumiałe. Miłego dnia.
#2591 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Koleżanaki i kolega ![]() Mam pytanie, i żyję nadzieją że jeszcze ktoś tu jest żeby odpowiedzieć ![]() Ja dzisiaj mam 5dzień, nie grzeszę i jem dozwolone produkty. Ogólny cel to -7kg żeby osiągnąć moją upragnioną wagę 57 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
U mnie spadek był już na drugi dzień,ale ja startowałam z większej wagi.Nie wiem czy potrzeba Ci aż tyle dni I fazy.
Zdarzały się już takie tutaj przypadki,że nic nie spadało dziewczynom ,bo w I fazie to w większości woda.Najlepiej się nie załamywać i robić swoje dalej,na pewno się ruszy.Nie poddawać się i pić dużo wody.
#2593 |
Przyczajenie
|
Hej witajcie jestem tu nowa a czuję się jak stara. Wasze forum wszystkie 3 części przeczytałam w no 80% i dzieki za wskazówki jakie tu znalazłam, bo pomimo przeczytania ksiązki zrobiłabym kilka głupstw z niewiedzy.
Dzisiaj kończę I fazę - 10 dniową bo mam naprawdę dużo do zgubienia. Dzisiaj waga pokazała mi 3,2 kg mniej ![]() Dieta idzie mi jak narazie sprawnie i dzieki przepisom zafunduję sobie dzisiaj coś z deserów w nagrodę bo do tej pory ich nie robiłam. Mam jednak do Was pytanie odnośnie picia. Dukan mówi o 1,5 litra wody dziennie. Ja piję bardzo duzo jednak nie wody. Piję 2 szklanki obowiązkowo wody rano po przebudzeniu, a później w pracy yerba mate chyba z 8 kubków ( jest to bomba witaminowa i mocząpędna ganiam co godz. do WC) w domu dodatkowo czerwoną herbatę 4 kubki, do tego staram sie wypic chociaż pół litra wody. Czy powinnam zatem pic więcej wody???? ja już nie mam miejsca na płyny I od siebie prywatnie: mam na imię Edyta i pochodze z mazur Pozdrawiam wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może i nie potrzeba mi tyle dni, wstępnie planowałam mniej ale gdy po 3cim dniu nie zanotowałam spadku to postanowiłam przeciągąć I fazę dłużej. Generalnie nie przeszkadza mi jedzenie samych P bo przynajmniej brzuch płaski i mnie nie boli więc lepiej się czuję. Trochę mnie zasmuciłaś tym brakiem spadków u innych dziewczyn ![]() ![]() P.S wody piję duuuzo - bo z reguły to ponad 2 lity dziennie samej wody i około 2 kubki zielonej herbaty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pustki są, faktycznie. Ale generalnie zauważyłam spadek frekwencji w weekendy. Myślałby kto, że w pracy się pracuje ![]() Miłego dnia, ja dziś odpoczywam ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jak do środy nic nie spadnie to chyba się załamie ![]() A ja mimo że niby odpoczywam bo przecież mamy niedzielę to pracuję bo mam straszny nawał pracy z końcem roku i się z niczym nie wyrabiam ![]() Edytowane przez Aulija Czas edycji: 2009-12-20 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Raczkowanie
|
Hej Kochani!
Wróciłam z treningu (3 dni nart) i padam na pyszczek, ale za to jest satysfakcja że ruchu dużo było! Tak jak przewidziałam trener nie pozwolił mi na dietę i nawet specjalnie siedział ze mną przy stole ![]() ![]() Jutro ważenie. Ok przyznajmy szczerze jak zobaczę wzrost lub zastój to zdziwiona być nie mogę. Oczywiście od jutra grzecznie wracam na właściwe tory i następny wyjazd treningowy mam dopiero w styczniu ![]() Pisałyście o prezentach dla facetów. Ja z moim pięknym i bratem i tatą nie mam problemu bo oni wprost proszą by kupić im coś do ubrania ![]() ![]() ![]() Co do świąt hmmm ja mam zamiar trzymać się Dukana. A odstąpić chcę tylko na kolację wigilijną. Ja jestem raczej z tych co to "kosztują" a nie najadają się więc zazwyczaj kończy się na dwóch pierogach, kilku uszkach i jakieś rybce. Myślę, że nie zaszkodzę sobie bardzo. Chociaż po jutrzejszym ważeniu moje zdanie może się zmienić ![]() Uciekam ![]() ![]()
#2598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do środy na pewno spadnie - trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym czasem to faktycznie słabo ![]() 3maj się ![]() Dobranoc Koleżanki Dukanki - idę jeszcze popracować a później spać bo rano czeka mnie wczesne budzenie. Do jutra!!! Edytowane przez Aulija Czas edycji: 2009-12-20 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 |
Raczkowanie
|
Witajcie wszyscy...
odwiedziłam znajomych ze studiów i już się za Wami steskniłam... udało mi sie nie grzeszyc za mocno u znajomych... zrezygnowalam z napojów wysokoprocentowych i słodyczy... zero obiadkow i pizzy ![]() nie wazylam sie dzis rano bo nie bylo wagi jutro sprawdze co i jak... ale najadlam sie na wieczor wiec pewnie szlu nie bedzie... jestem teraz 6 dzien na samym bialku z wyjatekim tego nieszczesnego slodyczowego dnia... jeden dzien byl tez glodoweczki... a do wigilii mam zamiar jeszcze pociagnac same proteiny czyli lacznie wyszloby mi 9 dni protein... potem znowu proteiny z warzywami i na II fazie jeszcze bede ... no schudne... nie poddam sie... chociaz momentami jest mi juz ciezko...ale za duzo juz wysilku wlozylam zeby sie teraz poddac... nyslicie ze mozna wydluzac proteinki i zmniejszac dni z warzywami? mi szczerze mowic juz nie brakuje warzyw no a moze na proteinkach samych szybciej dobije do tych 53 kg... jak zwykle metlik i prosze o rade ![]() pozdrawiam
#2601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też piję czerwona herbatę i inne takie. A o mate to mi przypomniałaś, aż się stęskniłam ![]() Gratuluję spadku i życzę następnych. Rzeczywiście pusto tu. Pewnie od stycznia forum znów ożyje ![]() Wszystkim życzę udanych spotkań z rodziną, cudownych prezentów i pogody ducha! W końcu jest nam wszystkim potrzebna ![]()
9.11.2009 - START 124,5 kg (wzrost 170 cm) 15.07.2010 - 92,2 kg ![]() 25.07.2010 - 93,6 kg 01.09.2010 - 96,2 ![]() najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu! Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010) Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Rozeznanie
|
Witam Szanowne Dukajace i Dukajacych.
Weekend uplynal mi pod znakiem "nie wlaczam komputera, bo jak wlacze to zaczne pracowac, jak zaczne pracowac to bede zestresowana, jak bede zestresowana to zaczne wyc..." Nadrabiam zatem zaleglosci w czytaniu. Jutro napisze cos konkretniej moze... Stozynka dzieki za rade, na pewno sprawdze!
#2603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj E_di ![]() Nie wiem co to jest Yerba mate ale to bardzo dobrze, że dużo pijesz. Ważne jest tylko, żeby napoje były bez cukru. No i gratuluję spadku ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Zapomniałam się przywitać ![]() ![]() Pisałyście na poprzedniej stronie o swoich spadkach w I fazie. U każdego wygląda to inaczej w zależności od przeróżnych czynników. Ja na ten przykład w ciągu 5 dni schudłam aż ...0,5 kg podczas gdy inne dziewczyny po 3-5 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ... no właśnie... ubyło mnie znowu 0,2 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Raczkowanie
|
Bogaczka a mnie przybyło 0,2
![]()
#2606 |
Zadomowienie
|
Jeszcze mam prośbę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ...tylko, że te 0,2 kg to mi ubyło przez jakieś 2 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Warzywa (marchew, pietruszką, seler) starkowałam na grubych oczkach, cebule pokroiłam w kosteczkę i to wszystko dusiłam na patelni (przyprawione solą i pieprzem). A filet doprawiony taką przyprawą do ryb i do piekarnika. potem układałam warstwami warzywa+ryba i gotowe. Do tych warzyw można dać do smaku przecieru trochę-ja nie dawałam. Ale dałam koperku i wyszło pycha!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Raczkowanie
|
A ja się muszę pochwalić, w końcu zważyłam się na porządnej wadze i jest prawie 5 kg mniej od początku diety
![]() ![]() GGdyby nie Wy to dawno , bym zniej zrezygnowała ![]() MIłego dnia kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny !!!! Powiedzcie że karp nie jest zabroniony !!!! tak dawno nie jadłam ( w piekarniku usmarze bez tłuszczu )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.