Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-20, 15:41   #3391
msk3
BAN stały

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Nic nie widać na tych zdjęciach nawet w okularach
No właśnie.Ostatnio jak dałam fotki,to za duże,powyższych nie widać,więc teraz znowu daję duże.Rio już leszy idealnie.Harmony zwężyłam prowizorycznie na próbę obwód i taki mamy efekt9biały) i jeszcze różowa Ophelia-nie wiem co myśleć.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 15:57   #3392
msk3
BAN stały

Większe zdjęcia rio,harmony i ophelia.
Stary 2009-12-20, 16:24   #3393
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
No właśnie.Ostatnio jak dałam fotki,to za duże,powyższych nie widać,więc teraz znowu daję duże.Rio już leszy idealnie.Harmony zwężyłam prowizorycznie na próbę obwód i taki mamy efekt9biały) i jeszcze różowa Ophelia-nie wiem co myśleć.
jakie to są rozmiary?
w jaki sposób zwęziłaś obwód w Harmony i po co? wydaje mi się, że to właśnie obwód ciągnie fiszbiny i pomniejsza miseczkę. na zdjęciu widać, że miseczka jest za mała i dlatego pierś się w niej nie mieści i nie idzie podsunąć go wyżej.
a Ophelia nadaje nieciekawy kształt chyba sama z siebie.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 19:03   #3394
msk3
BAN stały

Rio to ponoć 60FF(nie ma metki a jest używany),Harmony to 32F,Ophelia chyba też jak Harmony(bez metki).Rio kupiłam i te dwa dostałam od kobiety gratis aby się zorientować w fasonach i rozmiarach.Harmony miał znacznie luźny obwód dlatęgo zwężyłam.czyli co?Odpuścić sobie i Harmony i Ophelie?A czy Effuniak 75FF byłby na mnie dobry/(obwód pod mam luźno 75 a w pochyleniu w biuście 96).Ponoć są ścisłe.Konkretnie mam na myśli beżowego.Co innego dla mnie proponujesz?Nie mogę chyba mieć za wysokiego mostka?
Stary 2009-12-20, 19:12   #3395
nelyen
Zadomowienie

harmony ma chyba po prostu za szerokie fiszbiny. ophelia robi nieciekawy kształt, ale po domu może się jeszcze nada.
a rio całkiem spoko

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 20:58   #3396
Anecka
Zakorzenienie

Bylam w Triumph i mierzylam staniki. Oczywiscie wyszlam zła, poniewaz 70D za małe a 70E za duze. Posredniego DD nie maja w ofercie jak mi powiedziano. Nie mniej dwa staniki z 10 chyba jakie mierzylam.. moglyby miec obwod 65 :/ niektore zas mnie cisnely. No ale przechodzac do rzeczy. W ogole nigdzie nie mozna dostac push up'ow 70D/E. Pani w Triumph mi powiedziala, ze zostaja mi tylko zwykle usztywniane. A ja bym chciala uzyskac efekt taki jak msk3 w tym bialym staniku. Nie mam duzych piersi, dlatego nosze push upy. No i w takim wypadku jak w miescie nie ma rozmiarow na mnie, to znow bede katowac sie tym 75B!
Jestem zła jak nic

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 21:03   #3397
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Bylam w Triumph i mierzylam staniki. Oczywiscie wyszlam zła, poniewaz 70D za małe a 70E za duze. Posredniego DD nie maja w ofercie jak mi powiedziano. Nie mniej dwa staniki z 10 chyba jakie mierzylam.. moglyby miec obwod 65 :/ niektore zas mnie cisnely. No ale przechodzac do rzeczy. W ogole nigdzie nie mozna dostac push up'ow 70D/E. Pani w Triumph mi powiedziala, ze zostaja mi tylko zwykle usztywniane. A ja bym chciala uzyskac efekt taki jak msk3 w tym bialym staniku. Nie mam duzych piersi, dlatego nosze push upy. No i w takim wypadku jak w miescie nie ma rozmiarow na mnie, to znow bede katowac sie tym 75B!
Jestem zła jak nic
Zamiast push upów polecam plunge, one zbierają biust do środka, tworzą ładną dolinkę
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 21:07   #3398
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Zamiast push upów polecam plunge, one zbierają biust do środka, tworzą ładną dolinkę
Mierzylam, ale u mnie totalnie nie tworzyl nic Pamietam, ze Pani mi go bardzo polecala, wiec przymierzylam i sie bardzo rozczarowalam (po jej minie tez widzialam ze jest cos nie tak). Biustonosz kosztowal 150zl masakra. Fakt tylko ze fajnie lezal, ale nie widac bylo za mam biust.
W marks and Spencer mierzylam 32D bo nie mieli DD i mierzylam wlasnie tako push up, ale byl rewelacyjny, poniewaz ten PUSH UP mial na dole i po boku, ze biust sie fajnie zbieral i do dekoltu po prostu MIODZIO! Ubolewalam ze nie mieli DD badz E, bo bym wziela.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2009-12-20, 21:12   #3399
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Mierzylam, ale u mnie totalnie nie tworzyl nic Pamietam, ze Pani mi go bardzo polecala, wiec przymierzylam i sie bardzo rozczarowalam (po jej minie tez widzialam ze jest cos nie tak). Biustonosz kosztowal 150zl masakra. Fakt tylko ze fajnie lezal, ale nie widac bylo za mam biust.
W marks and Spencer mierzylam 32D bo nie mieli DD i mierzylam wlasnie tako push up, ale byl rewelacyjny, poniewaz ten PUSH UP mial na dole i po boku, ze biust sie fajnie zbieral i do dekoltu po prostu MIODZIO! Ubolewalam ze nie mieli DD badz E, bo bym wziela.
Plunge z thiumpha?? Wg mnie Thiumph szyje drogie, rozciągliwe staniki w rozmiarach 70 A, B, C. 70 wyciągnie się do minimum 80-85 i będzie kolejną zasłonką. Jak byłam niedawno w Thimuphie dla hecy to pani na moje pytanie o 65F zrobiła wielkie oczy. Lepiej poszukaj porządnej polskiej Milleny czy Effuniaka, albo jakiegoś anglika.
Stary 2009-12-20, 21:18   #3400
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Rio to ponoć 60FF(nie ma metki a jest używany),Harmony to 32F,Ophelia chyba też jak Harmony(bez metki).Rio kupiłam i te dwa dostałam od kobiety gratis aby się zorientować w fasonach i rozmiarach.Harmony miał znacznie luźny obwód dlatęgo zwężyłam.czyli co?Odpuścić sobie i Harmony i Ophelie?A czy Effuniak 75FF byłby na mnie dobry/(obwód pod mam luźno 75 a w pochyleniu w biuście 96).Ponoć są ścisłe.Konkretnie mam na myśli beżowego.Co innego dla mnie proponujesz?Nie mogę chyba mieć za wysokiego mostka?
może za mocno zwęziłaś obwód w tym Harmony? może lepiej by było 30FF/G albo jest niekompatybilny - nie Twój krój, za szerokie fiszbiny i za szeroki mostek. jeśli chcesz się jeszcze pobawić z tym Harmony to możesz zwęzić mostek, ale nie wiem czy to pomoże.
Ophelie bym zostawiła jeśli nie przeszkadza Ci kształt jaki robi.
mostek w Rio wygląda ok, więc to raczej nie jest wina mostka.
najlepiej jakbyś poszła pomierzyć do sklepu, bo tak na oko to ciężko coś polecić.
wklej te zdjęcia na balkonetkę, tam się udziela więcej dziewczyn zorientowanych w temacie. a na wizażu ostatnio jakiś zastój.

Cytat:
Jestem zła jak nic
DD to nie jest pośredni rozmiar, tylko rozmiar w brytyjskiej rozmiarówce, odpowiada on mniej więcej polskiemu E.
raczej nie polecamy Triumpha, ich staniki są rozciągliwe i kiepskiej jakości, to już lepiej iść do zwykłego bieliźniaka albo kupić na all.

taa nieśmiertelne buły w za małym staniku są seksi..
Stary 2009-12-20, 21:21   #3401
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Plunge z thiumpha?? Wg mnie Thiumph szyje drogie, rozciągliwe staniki w rozmiarach 70 A, B, C. 70 wyciągnie się do minimum 80-85 i będzie kolejną zasłonką. Jak byłam niedawno w Thimuphie dla hecy to pani na moje pytanie o 65F zrobiła wielkie oczy. Lepiej poszukaj porządnej polskiej Milleny czy Effuniaka, albo jakiegoś anglika.
Zostaje mi zamawiac z allegro. Juz przeszlam cale miasto w poszukiwaniach. Wlasnie ostatnio bylam w takim sklepie typowo bielizniarskim i pytam o 70DD to tez wielkie oczy i zdziwienie ze taki duzy rozmiar dla mnie.
Po za tym bylam w Triumph, tylko dlatego ze to ostatnio sklep z bielizna ktory zostal mi na liscie do przetestowania. Wiecie co jest najsmieszniejsze? Ze u nas w Polsce ta marka to jest taki oh i ah biustonosze za stówę, a w UK na targu za funta mozna Triumph znalezc.

75B nie jest za maly. Miseczka jest dobra, fiszbina konczy mi sie pod pacha, tylko oczywiscie obwod za duzy. Moge Wam pokazac jak mi lezy 75B jesli chodzi o miskę. Nie mniej kupie w ciemno 32DD na all

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2009-12-20 o 21:23

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 21:27   #3402
aktogimka
Zakorzenienie

A jaki rozmiar polecacie na 75 cm pod biustem i 91 cm w biuście?

Takie moje postanowienie, że najbliższy przypływ gotówki przeznaczę na dobrze dobrany stanik

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 21:28   #3403
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Zostaje mi zamawiac z allegro. Juz przeszlam cale miasto w poszukiwaniach. Wlasnie ostatnio bylam w takim sklepie typowo bielizniarskim i pytam o 70DD to tez wielkie oczy i zdziwienie ze taki duzy rozmiar dla mnie.
Po za tym bylam w Triumph, tylko dlatego ze to ostatnio sklep z bielizna ktory zostal mi na liscie do przetestowania. Wiecie co jest najsmieszniejsze? Ze u nas w Polsce ta marka to jest taki oh i ah biustonosze za stówę, a w UK na targu za funta mozna Triumph znalezc.

75B nie jest za maly. Miseczka jest dobra, fiszbina konczy mi sie pod pacha, tylko oczywiscie obwod za duzy. Moge Wam pokazac jak mi lezy 75B jesli chodzi o miskę. Nie mniej kupie w ciemno 32DD na all
No to tym bardziej się dziwię, że wybrałaś się do Triumpha, skoro masz takie zdanie o tej marce. Co do zachwytami nad Triumphem to zachwycają się osoby, które nie są uświadomione jakie cechy powinien mieć dobry stanik - ja dostałam kiedyś w prezencie stanik tej marki i z 70 zrobił się 81 cm, więc nie wiem czy jest się czym zachwycać. Na pierwszej stronie masz listę sklepów, które są polecane. Czasami można też znaleźć sklep poza listą - przeszukaj wątek, bo np. mojego sklepu w Bydgoszczy też nie ma, a jest sklep który sprzedaje np. Panache.
Co do marek to faktycznie jeśli masz rozmiar typowy to w zwykłym bieliźniaku można znaleźć dobry stanik. Jeśli jest to rozmiar "nietypowy" (czyli nie 70-85 ABC) to szukaj wśród firm, które się nie rozciągną, bo co z tego, że kupisz Thiumpha super dobranego, jak on się po miesiącu rozciągnie. W całym wątku masz polecane marki.
Stary 2009-12-20, 21:31   #3404
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiem jak Ci może pasować 75B jeśli 32DD ma miseczki większe o 2 rozmiary

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
A jaki rozmiar polecacie na 75 cm pod biustem i 91 cm w biuście?

Takie moje postanowienie, że najbliższy przypływ gotówki przeznaczę na dobrze dobrany stanik
Twój tabelkowy rozmiar to polskie 70E i brytyjskie 32DD (70DD)
Stary 2009-12-20, 21:40   #3405
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Twój tabelkowy rozmiar to polskie 70E i brytyjskie 32DD (70DD)
Dzięki! Już kiedyś na jakimś forum pytałam o rozmiar, bo się zainteresowałam sprawą, ale szkoda było mi pieniędzy, żeby coś kupić... Rozmiar zapomniałam i tyle z tego wyszło
A teraz powiedziałam, że tu chodzi przecież o moje cycki i warto w siebie zainwestować!

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 21:41   #3406
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak Ci może pasować 75B jeśli 32DD ma miseczki większe o 2 rozmiary [COLOR="Silver"]
Ja również nie wiem Jutro zrobie fotki, jak wroce od lekarza, poki co klade się z gorączką

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2009-12-20, 22:09   #3407
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Wg mnie Thiumph szyje drogie, rozciągliwe staniki w rozmiarach 70 A, B, C. 70 wyciągnie się do minimum 80-85 i będzie kolejną zasłonką.

Moja mama przymierzała w Triumphie 70F Było tak ciasne, że przy 73 pod ledwo się dopięła (byłam tego świadkiem ) więc po ich słynnym wyciąganiu się powinien być ok, tylko że on zdecydowanie nie wyglądał na coś, co się rozejdzie W tym Triumphie, do którego czasem z ciekawości wejdę nie mogę jakoś tragicznie narzekać, widziałam nawet miseczkę H, ale nie pamiętam przy jakim obwodzie, do F to było z prawie wszystkich (nie licząc najbardziej "chodliwych" modeli, które ograniczały się do 70-85 A-D)

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 00:12   #3408
Doti666
Raczkowanie

Czy ma któraś może ten biustonosz od mileny? czaje się na niego a chciałabym się dowiedzieć jak rozstawione są w nim fiszbiny i ogólnie czy polecacie.
Stary 2009-12-21, 07:57   #3409
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak Ci może pasować 75B jeśli 32DD ma miseczki większe o 2 rozmiary [/SIZE]
Cytat:
Ja również nie wiem Jutro zrobie fotki, jak wroce od lekarza, poki co klade się z gorączką
Wydaje Ci się, że pasuje, bo luźny obwód sprawia, że nie widać za małej miseczki. Gdybyś choćby ściągnęła go zapinając na chwilę agrafką, wtedy wygarnęła, to zobaczyłabyś piersi... poza miską
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 09:00   #3410
kubuku86
Raczkowanie

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Witam,
obserwuję Waszą dyskusję już od kilku ładnych dni i postanowiłam się wreszcie przyłączyć
otóż byłam już mierzyć kilka rozmiarów i jakoś nie zbyt mi się pokrywają z wyliczeniami kalkulatora 65 E, obwód 73, w biuście 87, w pochyleniu 93.
a mierzyłam np. ściśliwy 70 C gaia (bo akurat 65 E nie mieli) i niby był w porządku, generalnie nosiłam zawsze 70 A (rzadziej 70B) więc dziwna wydaje mi się taka rozbieżność.
starałam się dokładnie wymierzyć i nawet męża prosiłam- co sprawiło mu ogromną frajdę

Edytowane przez kubuku86
Czas edycji: 2009-12-21 o 09:02 Powód: komputer trochę głupieje:)
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:13   #3411
msk3
BAN stały

Simeri i inne dziewczyny pomóżcie!Na dopasowanej są effuniaki.Mój rozmiar to 60G.U Ewy Michalak 70F.Tam są podane rozmiary angielskie effuniaków a ja totalnie zgłupiałam.Chciałabym zamówić a nie wiem jaki.Tam jest np.przy zielonym w duże grochy rozmiar 65FF/30FF ang.Dla przypomnienia moje wymiary:pod :ciasno-68,luźno-75,obwód w luźno-93,w pochyleniu-96.Obliczycie mi tego effuniaka?Wiem,że już marudzę ale gdzie jak nie tutaj mogę spytać i się uświadomić?Na balkonetce nie potrafię wstawiać zdjęć.
Stary 2009-12-21, 09:23   #3412
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Simeri i inne dziewczyny pomóżcie!Na dopasowanej są effuniaki.Mój rozmiar to 60G.U Ewy Michalak 70F.Tam są podane rozmiary angielskie effuniaków a ja totalnie zgłupiałam.Chciałabym zamówić a nie wiem jaki.Tam jest np.przy zielonym w duże grochy rozmiar 65FF/30FF ang.Dla przypomnienia moje wymiary:pod :ciasno-68,luźno-75,obwód w luźno-93,w pochyleniu-96.Obliczycie mi tego effuniaka?Wiem,że już marudzę ale gdzie jak nie tutaj mogę spytać i się uświadomić?Na balkonetce nie potrafię wstawiać zdjęć.
Wg kalkulatora Effuniaka wychodzi Ci 70E, jednak ja celowałabym też w 70F. Rozmiarówka Effuniaków jest brytyjska.

Kubuku - jak ty się zmieściłaś w 70C Gai? Ja mam 70/88 i 70E jest od nich za mały, i to po wyjęciu gąbek... Chyba że trafiłam na jakiś małomiseczkowy model. Radzę spróbować Curvy Kate, Effuniaka, polska MIlena też ma kilka dobrych modeli - są tańsze niż Panache i Freye, tak na początek.

A ja mam inne pytanie:
Dziewczyny, jak sprawa ma się w BYDGOSZCZY? Jest tylko (aż?) jeden sklep na Dworcowej? Czy mają coś oprócz Panache? Marzy mi się poprzymierzać Frejki
A może w Toruniu otworzyli jakiś porządny sklep?
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:28   #3413
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Witam,
obserwuję Waszą dyskusję już od kilku ładnych dni i postanowiłam się wreszcie przyłączyć
otóż byłam już mierzyć kilka rozmiarów i jakoś nie zbyt mi się pokrywają z wyliczeniami kalkulatora 65 E, obwód 73, w biuście 87, w pochyleniu 93.
a mierzyłam np. ściśliwy 70 C gaia (bo akurat 65 E nie mieli) i niby był w porządku, generalnie nosiłam zawsze 70 A (rzadziej 70B) więc dziwna wydaje mi się taka rozbieżność.
starałam się dokładnie wymierzyć i nawet męża prosiłam- co sprawiło mu ogromną frajdę
co znaczy, że niby był w porządku? dlaczego rozmiary niezbyt się pokrywają z wyliczeniami? na 87 w biuście wg tabelki jest 65E (polskie) i 70C, ale wraz ze zmianą wielkości obwodu zmienia się też wielkość miseczki, więc podobną wielkość miseczki ma 65E i 70D, 65D i 70C, ale ciaśniejszy obwód może ciągnąć fiszbiną i pomniejszać miseczkę (więc czasami trzeba przeskakiwać o 2 miseczki).
jeśli czytałaś wątek, to wiesz że rozmiar z kalkulatora jest tylko orientacyjni i to dopiero początek szukania odpowiedniego rozmiaru.
jeśli mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno i na maksymalnym wydechu (?) i wyszło Ci 73 to zaniżenie do 70 powinno wystarczyć. masz dość dużą różnicę między pomiarem normalnym i w pochyleniu, więc możliwe że będziesz potrzebować większą miseczkę niż wynika z tabelki.
no to tyle teorii teraz powiem, że każda firma szyje sobie, nawet w ramach jednej firmy zdarzają się modele mało - i dużomiseczkowe, ścisłe i rozciągliwe, więc może się zdarzyć z każdego modelu będziesz potrzebować inny rozmiar, albo z różnych modeli ten sam rozmiar będzie różnie leżeć, raz dobrze raz źle.
przeczytaj też instrukcję Jak założyć stanik? dobry rozmiar może się wydawać za duży (albo za mały ale to rzadziej) jeśli się go źle założy.

a jeśli za rozbieżność uważasz noszenie złego rozmiar to sorry..

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-12-21 o 09:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 09:31   #3414
Anecka
Zakorzenienie

Wiec tak wyglada u mnie miska,kocham ten stanik ze wzgledu na miseczki, poniewaz wlasnie jako jedyne nie cisną mi piersi i wlasnie fiszbina nie wbija mi się w pierś, tylko konczy sie tak pod pachą.

Co sądzicie o tym? http://moda.allegro.pl/item860838571...nowy_70dd.html

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2009-12-21, 09:34   #3415
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
A ja mam inne pytanie:
Dziewczyny, jak sprawa ma się w BYDGOSZCZY? Jest tylko (aż?) jeden sklep na Dworcowej? Czy mają coś oprócz Panache? Marzy mi się poprzymierzać Frejki
A może w Toruniu otworzyli jakiś porządny sklep?
No niestety ja znam tylko ten jeden. Też mi się marzy pomierzenie Milleny np. Freya jakoś mi nie podpasowała.
Stary 2009-12-21, 09:46   #3416
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
No niestety ja znam tylko ten jeden. Też mi się marzy pomierzenie Milleny np. Freya jakoś mi nie podpasowała.
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie nie mam co do Bydgoszczy uderzać (mam 70km), bo Panache są ponoć szerokofiszbinowe a ja jestem wąsko...

Kurcze, najchętniej sama otworzyłabym jakiś stanikowy porządny sklep Szukam sponsora
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 09:56   #3417
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
65FF może być dobre miseczkowo, ale nie wiem czy nie będzie za ciasne

jak chcesz Effuniaka to najlepiej zamów z nowej kolekcji, wtedy nie będzie problemu z rozmiarami i wymianą w razie czego
http://www.ewa-michalak.pl/
wtedy radziłabym rozmiar 70E

na balkonetce musisz się zarejestrować, potem wchodzisz w 'moja szuflada' i 'dodaj nowy stanik'. jeśli chcesz dodać więcej zdjęć to musisz je sklei w jakimś programie np paint.
na balkonetce jest też forum jakby co

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Wiec tak wyglada u mnie miska,kocham ten stanik ze wzgledu na miseczki, poniewaz wlasnie jako jedyne nie cisną mi piersi i wlasnie fiszbina nie wbija mi się w pierś, tylko konczy sie tak pod pachą.

Co sądzicie o tym? http://moda.allegro.pl/item860838571...nowy_70dd.html
wygląda jak zwykły sutkozasłaniacz. załóż go tak jak radziła Jelonek to zobaczysz buły. a fiszbina nie wbija się w pierś, bo obwód jest za luźny.

La senza jest ok, ale może zapytaj sprzedawcę do ilu się rozciąga obwód, bo taki z siateczki są z reguły rozciągliwe.
Stary 2009-12-21, 10:13   #3418
Anecka
Zakorzenienie

Oki doki, zaraz bede zamawiac:
http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=280
70D mi wyszlo z ichniejszego przelicznika.. Zobaczymy! Przynajmniej jak nie trafię, w rozmiar, to nie bedzie mi żal 50zł.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2009-12-21, 11:16   #3419
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez Doti666 Pokaż wiadomość
Czy ma któraś może ten biustonosz od mileny? czaje się na niego a chciałabym się dowiedzieć jak rozstawione są w nim fiszbiny i ogólnie czy polecacie.
Ja mam. Bardzo rozciągliwy. W obwodzie 60, po dwóch tygodniach zapominam się na ostatnią haftkę. U mnie robi tzw. dzioby. Nie mogę go założyć pod obcisłą bluzkę.
Stary 2009-12-21, 11:37   #3420
kubuku86
Raczkowanie

simeri dzięki za odpowiedz
niby w porządku znaczy że nie mam pewności czy nie powinien być bardziej ściśliwy w obwodzie bo niby ciasny ale po miesiącu jakby się ciut poszerzył to efekt marny.
muszę poszukać jeszcze 65E i poprzymierzać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości