|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Raczkowanie
|
Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)
Fleuri - zgadzam sie z kazdym zdaniem! mam identycznie ![]() przez cały czas szczupła, kolezanki chwalą, ale słodycze które uwielbiam robia swoje i to TERAZ, kiedy zbliza sie studniowka ![]() dlatego mam nadzieje cos zrobić, bo kiedy patrze na siebie z boku to jak kobieta w 4 mies ciązy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynu! Ja takze postanowilam walczyc z moim brzucholem
![]() - a6w + cwiczenia z serii chce miec takie miesnie brzucha -cwiczenia na boczki ktore sa moja zmora od baaaardzo dawna- unoszenie nog i tulowia, zginanie boczne - nie jem slodyczy nie slodze herbaty ani nie pije slodzonych napojow i takze nie wiem fastfoodow - nie jem po 18 jak cos to najwyzej jakiegos wafla ryzowego ![]() Jestem teraz na 3 dni odchudzania mam nadzieje ze wytrwam jaknajdluzej. trzymajcie kciuki!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Raczkowanie
|
trzymamy
![]() jak nie piłaś wcześniej wody tylko same słodziaki to duży plus teraz dla Ciebie ![]()
![]() |
#1174 |
Raczkowanie
|
Jejku mi to jednak brak motywacji chyba, hehe
![]() ![]() Dlatego powracam na wątek, aby w końcu się udało ![]() ![]() ichiko - uzależnienie niestety bardzo trudno zwalczyć, tym bardziej że słodycze taaakie pyszne i tak trudno niesięgnąć ![]() ![]() ![]() Ja na razie męczę się z 8 minute abs, pewnie mało mi to da ale jakoś bardzo lubię te ćwiczenia. Generalnie zawsze lubiłam brzuszki robić i czuć jak mi tam mięśnie wszystkie pracują. Oprócz tego jakieś tancowanie z hiphop abs, żeby ogólnie poruszać się trochę (fajne, wesołe i energiczne). Przed chwilką się ważyłam i normalnie... załamka! Czemu nie jest to tak jak kiedyś 50 kg (jestem wysoka i w sumie z taką wagą było mi dobrze)?! Oprócz tego to co zauważyłam, uda zaczynają mi się podejrzliwie powiększać. No tak, najpierw szło w brzuch a teraz w tyłek ![]() Trzeba się wziąć do roboty!
![]() |
#1175 |
Raczkowanie
|
raz kiedyś można zjeść coś słodkiego :P
bo tak to bedziemy żerować aż się zje dwa razy wiecej :PP a ja mam w plnach od dziś ćwiczyć 3 razy pump it up ![]() no i koniecznie 2 latry wody ![]() ![]()
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
|
hej znalazlam kiedys jakis filmik gdzie byly pokazane cwiczenie na dolne partie miesni brzucha taki amerykanski byla jakas babka ktora cwiczyla i instruktor. filmik byl na youtubie. nie moge co teraz znalesc na forum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
oooo wlasnie o ten dzikuje slicznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
To ja też przyłączam się do walki o płaski brzuch
![]() Także czas wziąć się za ćwiczenia, no i zacząć się zdowo odżywiać. Przede wszystkim mniej słodyczy, więcej warzyw i owoców. No i nie jeść późno wieczorem(a ja już tam mam). Szkoda tylko, że święta niedługo, pewnie będzie ciężko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
Pisałam już tu z raz, dawno dawno temu. Ale wracam
![]() Ćwiczę brzuszki-100-150. Staram się nie jeść słodyczy-ale mam ostatnio dość duże napady obrzarstwa wszystkim co jest :/ No i woda+herbata zielona ![]()
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jedno cwiczenie wciaz? No i jak to ma pomoc, skoro tylko meczysz jedna czesc miesni brzucha, a nad innymi w ogole nie pracujesz? Jak wyglada ogolnie Twoja dieta? Co cwiczysz poza brzuszkami?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak ma pomóc. Podnoszę nogi i klatkę piersiową na raz.
Na 6w się nie zdecyduję po raz kolejny bo to i tak nie ma sensu dla mnie. A jeśc jem normalnie jak na siebie. Owoce, warzywa, ograniczam słodycze i tłuste jedzenie.
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
I ja się dołączę... W talii mam nieszczęsne 65cm...;/ Nawet jak jestem na diecie mój brzuch potrafi być wzdęty, twardy i wygląda jak taka piłka...
![]()
![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Ze co robisz
![]() ![]() Miesnie brzucha pracuja tylko przez ~1/3 ruchu podnoszenia gory ciala z podloza - wiec odrywasz glowe, kark i barki przy spieciu brzucha i nie dalej, bo pozniej juz Ci grzbiet pracuje. Podobnie - jakies znowu odrywanie nog? Sa dwa cwiczenia tego typu - spiecia z nogami na podlozu, zgietymi w kolanach i spiecia z nogami podniesionymi do gory zgietymi w kolanach (tak, ze noga tworzy mniej wiecej kat prosty) - przy zadnym z nich nogi sie nie ruszaja, tylko sa w jednej pozycji i Ty nie robisz zadnego z nich. W ogole nie cwiczysz dolnych miesni brzucha i bocznych (abstrahujac juz od powyzszego, ze na gore robisz zle te cwiczenia) - o to mi chodzilo z cwiczeniem, a nie o to, ze masz A6W robic. Bez cwiczen silowych + interwalow/aerobow nie spalisz tluszczu, brzuszki same z siebie nic Ci nie dadza. Co rozumiesz przez normalnie? Napisz bardziej szczegolowo, bo dobra dieta jest szalenie wazna.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Raczkowanie
|
Widzę Wyrak, że orientujesz się trochę w tych sprawach.
![]() Na ćwiczeniach brzucha nie znam się za dobrze - raz w tygodniu chodzę na aerobik, ale wiem, że to za mało, żeby było wiać jakieś efekty. Także chciałabym zacząć ćwiczyć codziennie, a jak już napisałam nie znam się - nie wiem, które mięśnie pracują, a które nie. W domu staram się robić to, co na aerobiku(chociaż nie wszystko da się spamiętać ![]() Na razie robię zwykłe brzuszki, brzuszki z nogą uniesioną do góry, później z drugą(skośne), później z obiema w gorze(na razie 3 serie po 8 powtórzeń, 2 serie pulsu i jedna przytrzymania - mało, ale póki co i tak więcej nie dam rady, bo mój brzuch to galareta). Aha i jeszcze leżąc podnoszenie nóg. Powinnam coś jeszcze dorzucić? Same brzuszki to za mało? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Czyli co mam robić?
http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.asp#1 -znalazłam to. Chciałam robić to co da się jakoś zrobić bez żadnych przyrządów z siłowni. (np.1,6,10,12 z tej strony) Kanapka rano, dwie w szkole, pół talerza zupy, mieso +sałatka, przed 18 kanapka/serek. W 'międzyczasie' owoce. Plus 1.5l wody. Widzę,że dobrze,że jednak tu trafiłam ![]()
Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?". ![]() Edytowane przez ImmortalLover Czas edycji: 2009-12-18 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poczytałam trochę forum no i rozumiem już, że same brzuszki nie. Bo trzeba też spalać tłuszcz, a nie tylko ćwiczyć mięśnie. Tylko, że na bieganie, czy jazdę na rowerze to nie najlepszy czas. Dlatego marzy mi się rowerek stacjonarny, ale to dość spory wydatek i w najbliższym czasie pewnie go nie zdobędę. Może skakanie na skakance byłoby dobrym rozwiązaniem, przynajmniej mnie na ną stać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Raczkowanie
|
Ja też marzę o płaskim brzuchu (może być trochę wypukły :P)
Mam oponkę i troszkę boczki.Wszystko przez chipsy :/ i KFC Ćwiczę na razie tylko na twisterku i 30 min. film z Tamilee Webb o brzuchu co 2 dni. Dziś przestałam jeść słodycze, przez święta na pewno się złamię, ale to już jakiś postęp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj właśnie sporo zjadłam, ale też sporo ćwiczyłam na orbitreku i coś na brzuch też się pojawiło
![]()
and this is crazy! But here's my indeks so trójka maybe. ![]() Edytowane przez psyhe666 Czas edycji: 2009-12-21 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzuc okiem na to: http://www.taekwondo.krakow.pl/download/ABS%20II.pdf Nie mowie, zebys robila program ABSII, tylko masz tam podane przyklady roznych cwiczen na dolne, gorne i boczne miesnie brzucha. Cytat:
Cytat:
1000kcal to niezdrowa, niedobra pseudodieta wg mnie ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
bez brzuszków to można mieć piekną krate a nie niezły brzuch
![]() ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Popatrze
![]() Co do śniadania- więcej nie zjem. Jestem rano jeszcze nie wyspana i mam mały jedzeniowy wstęrt. A spać chodzę koło 21 bo strasznie zmęczona jestem ;-)
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
Ja mowie o zwyklych smiertelnikach, a nie dietetyczno-fitnessowych idealach
![]() To robisz sobie pod gorke. Jesli bedziesz probowala, to z czasem bedziesz mogla zjesc wiecej, ale jak chcesz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
to co proponujesz? Spróbuję ;-)
![]() |
#1195 |
Wtajemniczenie
|
niestety ale musze dołączyć do Waszego grona.. niestety ze względu na brzuchola :/
jeszcze rok temu nie było żadnego problemu - a od kilku miesięcy jest i to taki, że wygląda na kilkumiesięczny brzuszek przyszłej mamy ... odstawiłam wszelkiego rodzaju używki typu chipsy, fast foody, słodycze ograniczyłam do minimum, raczej nie jem rzeczy ciężkich, tłustych, unikam kawy i czarnej herbaty, teraz staram się wrócić do ćwiczeń chociaż przy moim trybie pracy jest z tym ciężko mimo wszystko brzuch mam taki jak w tej durnej reklamie - jakbym połknęła balon :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Zebys jadla wiecej
![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Wtajemniczenie
|
a temu, że po kawie mój brzuchol robi się jeszcze większy
![]() w tamtym roku przygotowywałam się do egz. sprawnościowego i to zmobilizowało mnie do ćwiczenia, później to już była przyjemność dużo biegałam, wzmocniłam brzuch ćwicząc szóstke, dorzuciłam do tego skakankę, drążek do podciągania, pompki w kilku seriach.. sporo tego było egz. zdałam na 6 i pojechałam na 9 m-cy szkolenia, na którym zapuściłam się masakrycznie ![]() ![]() ![]() ciężko będzie o systematyczność bo praca taka, że jak wyjde z domu przed 7 rano, to wracam po 19 sprana jak beret, albo z kolei wychodze na wieczór a wracam rano po 7 i wtedy pół dnia w łóżku ale coś wykombinuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Poćwiczę więcej jedzenia na śniadanie przez święta ;-)
w ogole to dlaczego tak?
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
Hm, wzdecia masz czy cos w tym guscie?
Jedzac porzadne sniadanie podkrecasz sobie metabolizm, proporcjonalnie najwiekszy posilek powinien byc wlasnie na sniadanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Aha. Okej
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.