Płaski brzuch - walczymy razem :) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 14:44   #1171
ichiko
Raczkowanie

Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)

Fleuri - zgadzam sie z kazdym zdaniem!
mam identycznie
przez cały czas szczupła, kolezanki chwalą, ale słodycze które uwielbiam robia swoje i to TERAZ, kiedy zbliza sie studniowka
dlatego mam nadzieje cos zrobić, bo kiedy patrze na siebie z boku to jak kobieta w 4 mies ciązy

ichiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 14:45   #1172
jagodzianka612
Raczkowanie

hej dziewczynu! Ja takze postanowilam walczyc z moim brzucholemJak zobaczylam ze waze 60kg to sie przerazilam. a oto moj plan:
- a6w + cwiczenia z serii chce miec takie miesnie brzucha
-cwiczenia na boczki ktore sa moja zmora od baaaardzo dawna- unoszenie nog i tulowia, zginanie boczne
- nie jem slodyczy nie slodze herbaty ani nie pije slodzonych napojow i takze nie wiem fastfoodow
- nie jem po 18 jak cos to najwyzej jakiegos wafla ryzowego- i pije duzo wody wczesniej wogole jej nie pilam tylko slodkie napoje
Jestem teraz na 3 dni odchudzania mam nadzieje ze wytrwam jaknajdluzej. trzymajcie kciuki!!
jagodzianka612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 07:46   #1173
tootsie86
Raczkowanie

trzymamy
jak nie piłaś wcześniej wody tylko same słodziaki to duży plus teraz dla Ciebie

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

tootsie86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 23:10   #1174
Fleuri
Raczkowanie

Jejku mi to jednak brak motywacji chyba, hehe Udało mi się wytrzymać bez słodyczy chyba z tydzień a potem pfff... padło. No ale próbuję cały czas i się nie poddaję! Ćwiczenia udaje mi się ciągnąć aż nie zabraknie mi warunków, ostatnio cały czas jakaś rodzinka w domu, co chwile ktoś w każdym pokoju się kręcił, więc ciężko było.
Dlatego powracam na wątek, aby w końcu się udało hehehe, niestety i moja mamuśka ostatnio inteligentnie stwierdziła, że wyglądam jakbym w ciąży była Moim zdaniem powinna popatrzeć najpierw na siebie, ale hihi ok, nic nie mówię.

ichiko - uzależnienie niestety bardzo trudno zwalczyć, tym bardziej że słodycze taaakie pyszne i tak trudno niesięgnąć to okropne! Ale gorsze jest porównanie tego jaka szczupła byłam na brzuszku kiedyś, a jaka jestem teraz! dlatego DO ROBOTY! Pisz o swoich postępach w zwalczaniu miłości do przysmaków, hehe

Ja na razie męczę się z 8 minute abs, pewnie mało mi to da ale jakoś bardzo lubię te ćwiczenia. Generalnie zawsze lubiłam brzuszki robić i czuć jak mi tam mięśnie wszystkie pracują. Oprócz tego jakieś tancowanie z hiphop abs, żeby ogólnie poruszać się trochę (fajne, wesołe i energiczne). Przed chwilką się ważyłam i normalnie... załamka! Czemu nie jest to tak jak kiedyś 50 kg (jestem wysoka i w sumie z taką wagą było mi dobrze)?! Oprócz tego to co zauważyłam, uda zaczynają mi się podejrzliwie powiększać. No tak, najpierw szło w brzuch a teraz w tyłek No pięknie..
Trzeba się wziąć do roboty!
Stary 2009-11-17, 09:00   #1175
tootsie86
Raczkowanie

raz kiedyś można zjeść coś słodkiego :P
bo tak to bedziemy żerować aż się zje dwa razy wiecej :PP

a ja mam w plnach od dziś ćwiczyć 3 razy pump it up

no i koniecznie 2 latry wody

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

tootsie86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 09:24   #1176
jagodzianka612
Raczkowanie

hej znalazlam kiedys jakis filmik gdzie byly pokazane cwiczenie na dolne partie miesni brzucha taki amerykanski byla jakas babka ktora cwiczyla i instruktor. filmik byl na youtubie. nie moge co teraz znalesc na forumwiec ktos moze o jaki filmik mi chodzi??jak tak to prosze podac link z gory dziekuje
Stary 2009-11-28, 09:49   #1177
nicooole
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodzianka612 Pokaż wiadomość
hej znalazlam kiedys jakis filmik gdzie byly pokazane cwiczenie na dolne partie miesni brzucha taki amerykanski byla jakas babka ktora cwiczyla i instruktor. filmik byl na youtubie. nie moge co teraz znalesc na forumwiec ktos moze o jaki filmik mi chodzi??jak tak to prosze podac link z gory dziekuje
o ten? http://www.youtube.com/watch?v=tVog4y4Ziww

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-28, 12:49   #1178
jagodzianka612
Raczkowanie

oooo wlasnie o ten dzikuje slicznie zabieram sie do cwiczen
Stary 2009-12-17, 23:16   #1179
aanik
Raczkowanie

To ja też przyłączam się do walki o płaski brzuch . Właśnie brzuch to moja zmora. Mam oponkę, niestety. Ważę 50kg/160cm no i tu jakieś 3 kilo też przydałoby się schudnąć.
Także czas wziąć się za ćwiczenia, no i zacząć się zdowo odżywiać. Przede wszystkim mniej słodyczy, więcej warzyw i owoców. No i nie jeść późno wieczorem(a ja już tam mam).
Szkoda tylko, że święta niedługo, pewnie będzie ciężko
aanik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 15:28   #1180
ImmortalLover
Zakorzenienie

Pisałam już tu z raz, dawno dawno temu. Ale wracam
Ćwiczę brzuszki-100-150. Staram się nie jeść słodyczy-ale mam ostatnio dość duże napady obrzarstwa wszystkim co jest :/
No i woda+herbata zielona

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 15:46   #1181
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Pisałam już tu z raz, dawno dawno temu. Ale wracam
Ćwiczę brzuszki-100-150. Staram się nie jeść słodyczy-ale mam ostatnio dość duże napady obrzarstwa wszystkim co jest :/
No i woda+herbata zielona
Jak te brzuszki cwiczysz?

Tylko jedno cwiczenie wciaz?

No i jak to ma pomoc, skoro tylko meczysz jedna czesc miesni brzucha, a nad innymi w ogole nie pracujesz?

Jak wyglada ogolnie Twoja dieta? Co cwiczysz poza brzuszkami?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-18, 15:53   #1182
ImmortalLover
Zakorzenienie

Nie wiem jak ma pomóc. Podnoszę nogi i klatkę piersiową na raz.
Na 6w się nie zdecyduję po raz kolejny bo to i tak nie ma sensu dla mnie.
A jeśc jem normalnie jak na siebie. Owoce, warzywa, ograniczam słodycze i tłuste jedzenie.

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2009-12-18, 16:24   #1183
psyhe666
Zakorzenienie

I ja się dołączę... W talii mam nieszczęsne 65cm...;/ Nawet jak jestem na diecie mój brzuch potrafi być wzdęty, twardy i wygląda jak taka piłka...
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 18:03   #1184
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak ma pomóc. Podnoszę nogi i klatkę piersiową na raz.
Ze co robisz ? Malo, ze nie cwiczysz wszystkich grup, to Ty w ogole nie cwiczysz brzucha przez wiekszosc cwiczenia, tylko sobie grzbiet szarpiesz

Miesnie brzucha pracuja tylko przez ~1/3 ruchu podnoszenia gory ciala z podloza - wiec odrywasz glowe, kark i barki przy spieciu brzucha i nie dalej, bo pozniej juz Ci grzbiet pracuje.

Podobnie - jakies znowu odrywanie nog? Sa dwa cwiczenia tego typu - spiecia z nogami na podlozu, zgietymi w kolanach i spiecia z nogami podniesionymi do gory zgietymi w kolanach (tak, ze noga tworzy mniej wiecej kat prosty) - przy zadnym z nich nogi sie nie ruszaja, tylko sa w jednej pozycji i Ty nie robisz zadnego z nich.

W ogole nie cwiczysz dolnych miesni brzucha i bocznych (abstrahujac juz od powyzszego, ze na gore robisz zle te cwiczenia) - o to mi chodzilo z cwiczeniem, a nie o to, ze masz A6W robic.

Bez cwiczen silowych + interwalow/aerobow nie spalisz tluszczu, brzuszki same z siebie nic Ci nie dadza.

Cytat:
Owoce, warzywa, ograniczam słodycze i tłuste jedzenie.
Co rozumiesz przez normalnie? Napisz bardziej szczegolowo, bo dobra dieta jest szalenie wazna.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-12-18, 19:04   #1185
aanik
Raczkowanie

Widzę Wyrak, że orientujesz się trochę w tych sprawach.
Na ćwiczeniach brzucha nie znam się za dobrze - raz w tygodniu chodzę na aerobik, ale wiem, że to za mało, żeby było wiać jakieś efekty. Także chciałabym zacząć ćwiczyć codziennie, a jak już napisałam nie znam się - nie wiem, które mięśnie pracują, a które nie. W domu staram się robić to, co na aerobiku(chociaż nie wszystko da się spamiętać).
Na razie robię zwykłe brzuszki, brzuszki z nogą uniesioną do góry, później z drugą(skośne), później z obiema w gorze(na razie 3 serie po 8 powtórzeń, 2 serie pulsu i jedna przytrzymania - mało, ale póki co i tak więcej nie dam rady, bo mój brzuch to galareta). Aha i jeszcze leżąc podnoszenie nóg.
Powinnam coś jeszcze dorzucić? Same brzuszki to za mało?
Stary 2009-12-18, 19:19   #1186
ImmortalLover
Zakorzenienie

Czyli co mam robić?
http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.asp#1 -znalazłam to. Chciałam robić to co da się jakoś zrobić bez żadnych przyrządów z siłowni. (np.1,6,10,12 z tej strony)
Kanapka rano, dwie w szkole, pół talerza zupy, mieso +sałatka, przed 18 kanapka/serek. W 'międzyczasie' owoce.
Plus 1.5l wody.
Widzę,że dobrze,że jednak tu trafiłam

Edytowane przez ImmortalLover
Czas edycji: 2009-12-18 o 20:14
Stary 2009-12-19, 20:45   #1187
aanik
Raczkowanie

Cytat:
Czyli co mam robić?
http://www.kulturystyka.pl/atlas/brzuch.asp#1 -znalazłam to. Chciałam robić to co da się jakoś zrobić bez żadnych przyrządów z siłowni. (np.1,6,10,12 z tej strony)
Kanapka rano, dwie w szkole, pół talerza zupy, mieso +sałatka, przed 18 kanapka/serek. W 'międzyczasie' owoce.
Plus 1.5l wody.
ImmortalLover, chyba kojarzę Cię z wątku dla brzydulomaniaczek. Swoją drogą ciekawe, jaki jest sposób Filipa Bobka na tą jego piórkową wagę, pewnie ten typ tak ma.

Poczytałam trochę forum no i rozumiem już, że same brzuszki nie. Bo trzeba też spalać tłuszcz, a nie tylko ćwiczyć mięśnie. Tylko, że na bieganie, czy jazdę na rowerze to nie najlepszy czas. Dlatego marzy mi się rowerek stacjonarny, ale to dość spory wydatek i w najbliższym czasie pewnie go nie zdobędę. Może skakanie na skakance byłoby dobrym rozwiązaniem, przynajmniej mnie na ną stać. No i myślę, jeszcze o diecie 1000 kcal, także o tym sobie też trochę poczytam.
Stary 2009-12-20, 17:35   #1188
IsabellexD
Raczkowanie

Ja też marzę o płaskim brzuchu (może być trochę wypukły :P)
Mam oponkę i troszkę boczki.Wszystko przez chipsy :/ i KFC
Ćwiczę na razie tylko na twisterku i 30 min. film z Tamilee Webb o brzuchu co 2 dni.
Dziś przestałam jeść słodycze, przez święta na pewno się złamię, ale to już jakiś postęp
Stary 2009-12-21, 06:40   #1189
psyhe666
Zakorzenienie

Ja wczoraj właśnie sporo zjadłam, ale też sporo ćwiczyłam na orbitreku i coś na brzuch też się pojawiło
so trójka maybe.

Edytowane przez psyhe666
Czas edycji: 2009-12-21 o 06:42
psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 14:52   #1190
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanik Pokaż wiadomość
Widzę Wyrak, że orientujesz się trochę w tych sprawach.
Na ćwiczeniach brzucha nie znam się za dobrze - raz w tygodniu chodzę na aerobik, ale wiem, że to za mało, żeby było wiać jakieś efekty. Także chciałabym zacząć ćwiczyć codziennie, a jak już napisałam nie znam się - nie wiem, które mięśnie pracują, a które nie. W domu staram się robić to, co na aerobiku(chociaż nie wszystko da się spamiętać).
Na razie robię zwykłe brzuszki, brzuszki z nogą uniesioną do góry, później z drugą(skośne), później z obiema w gorze(na razie 3 serie po 8 powtórzeń, 2 serie pulsu i jedna przytrzymania - mało, ale póki co i tak więcej nie dam rady, bo mój brzuch to galareta). Aha i jeszcze leżąc podnoszenie nóg.
Powinnam coś jeszcze dorzucić? Same brzuszki to za mało?
Wiec tak - brzuch bez tluszczu i plaski zapewnia sie przede wszystkich dzieki dobrej diecie i cwiczeniom - silowym i interwalom/lub aerobom. Zeby miec niezly brzuch, wlace nie trzeba brzucha cwiczyc. Ja osobiscie lubie cwiczyc brzuch i zalezy mi na mocnych miesniach brzucha, wiec robie tego typu cwiczenia, ale jako dodatek do innych rodzajow cwiczen.

Rzuc okiem na to: http://www.taekwondo.krakow.pl/download/ABS%20II.pdf Nie mowie, zebys robila program ABSII, tylko masz tam podane przyklady roznych cwiczen na dolne, gorne i boczne miesnie brzucha.

Cytat:
Czyli co mam robić?
Plus 1.5l wody.
Malo jesz, szczegolnie na sniadanie. Niejedzenie po 18 to wielka bzdura - powinnas jesc ostatni posilek, lekki i oparty na bialku ~2godziny przed snem, +- godzine. Zobacz tego pdfa co wkelilem wyzej, wiekszosc tych cwiczen nie wymaga przyrzadow.

Cytat:
Napisane przez aanik Pokaż wiadomość
Poczytałam trochę forum no i rozumiem już, że same brzuszki nie. Bo trzeba też spalać tłuszcz, a nie tylko ćwiczyć mięśnie. Tylko, że na bieganie, czy jazdę na rowerze to nie najlepszy czas. Dlatego marzy mi się rowerek stacjonarny, ale to dość spory wydatek i w najbliższym czasie pewnie go nie zdobędę. Może skakanie na skakance byłoby dobrym rozwiązaniem, przynajmniej mnie na ną stać. No i myślę, jeszcze o diecie 1000 kcal, także o tym sobie też trochę poczytam.
Zgadza sie. Skakanka jest bardzo dobra na spalanie tluszczu. Oprocz tego, cwiczenia silowe, maja lepsze efekty niz aeroby.

1000kcal to niezdrowa, niedobra pseudodieta wg mnie to glodzenie sie. Zrob lekka redukcje, a nie cos takiego, bo pozniej bekniesz za to efektem jojo.

Stary 2009-12-21, 15:04   #1191
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Zeby miec niezly brzuch, wlace nie trzeba brzucha cwiczyc. .
bez brzuszków to można mieć piekną krate a nie niezły brzuch

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-21, 16:04   #1192
ImmortalLover
Zakorzenienie

Popatrze
Co do śniadania- więcej nie zjem. Jestem rano jeszcze nie wyspana i mam mały jedzeniowy wstęrt. A spać chodzę koło 21 bo strasznie zmęczona jestem ;-)

Stary 2009-12-21, 16:22   #1193
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
bez brzuszków to można mieć piekną krate a nie niezły brzuch
Ja mowie o zwyklych smiertelnikach, a nie dietetyczno-fitnessowych idealach

Cytat:
Popatrze
Co do śniadania- więcej nie zjem. Jestem rano jeszcze nie wyspana i mam mały jedzeniowy wstęrt. A spać chodzę koło 21 bo strasznie zmęczona jestem ;-)
To robisz sobie pod gorke. Jesli bedziesz probowala, to z czasem bedziesz mogla zjesc wiecej, ale jak chcesz.

Stary 2009-12-21, 17:13   #1194
ImmortalLover
Zakorzenienie

to co proponujesz? Spróbuję ;-)

Stary 2009-12-21, 20:31   #1195
fifiorek
Wtajemniczenie

niestety ale musze dołączyć do Waszego grona.. niestety ze względu na brzuchola :/
jeszcze rok temu nie było żadnego problemu - a od kilku miesięcy jest i to taki, że wygląda na kilkumiesięczny brzuszek przyszłej mamy ...

odstawiłam wszelkiego rodzaju używki typu chipsy, fast foody, słodycze ograniczyłam do minimum, raczej nie jem rzeczy ciężkich, tłustych, unikam kawy i czarnej herbaty, teraz staram się wrócić do ćwiczeń chociaż przy moim trybie pracy jest z tym ciężko
mimo wszystko brzuch mam taki jak w tej durnej reklamie - jakbym połknęła balon :/
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-21, 21:15   #1196
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
to co proponujesz? Spróbuję ;-)
Zebys jadla wiecej Stopniowo, po trochu...

Cytat:
Napisane przez fifiorek Pokaż wiadomość
niestety ale musze dołączyć do Waszego grona.. niestety ze względu na brzuchola :/
jeszcze rok temu nie było żadnego problemu - a od kilku miesięcy jest i to taki, że wygląda na kilkumiesięczny brzuszek przyszłej mamy ...

odstawiłam wszelkiego rodzaju używki typu chipsy, fast foody, słodycze ograniczyłam do minimum, raczej nie jem rzeczy ciężkich, tłustych, unikam kawy i czarnej herbaty, teraz staram się wrócić do ćwiczeń chociaż przy moim trybie pracy jest z tym ciężko
mimo wszystko brzuch mam taki jak w tej durnej reklamie - jakbym połknęła balon :/
A czemu mialabys unikac kawy i herbaty ?

Stary 2009-12-22, 06:57   #1197
fifiorek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

A czemu mialabys unikac kawy i herbaty ?
a temu, że po kawie mój brzuchol robi się jeszcze większy

w tamtym roku przygotowywałam się do egz. sprawnościowego i to zmobilizowało mnie do ćwiczenia, później to już była przyjemność
dużo biegałam, wzmocniłam brzuch ćwicząc szóstke, dorzuciłam do tego skakankę, drążek do podciągania, pompki w kilku seriach.. sporo tego było
egz. zdałam na 6 i pojechałam na 9 m-cy szkolenia, na którym zapuściłam się masakrycznie i od tego momentu zaczęły się problemy, z którymi teraz trzeba będzie troche powalczyć
ciężko będzie o systematyczność bo praca taka, że jak wyjde z domu przed 7 rano, to wracam po 19 sprana jak beret, albo z kolei wychodze na wieczór a wracam rano po 7 i wtedy pół dnia w łóżku
ale coś wykombinuje
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 11:42   #1198
ImmortalLover
Zakorzenienie

Poćwiczę więcej jedzenia na śniadanie przez święta ;-)
w ogole to dlaczego tak?

Stary 2009-12-22, 14:30   #1199
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fifiorek Pokaż wiadomość
a temu, że po kawie mój brzuchol robi się jeszcze większy
Hm, wzdecia masz czy cos w tym guscie?

Cytat:
Poćwiczę więcej jedzenia na śniadanie przez święta ;-)
w ogole to dlaczego tak?
Jedzac porzadne sniadanie podkrecasz sobie metabolizm, proporcjonalnie najwiekszy posilek powinien byc wlasnie na sniadanie.

Stary 2009-12-22, 15:15   #1200
ImmortalLover
Zakorzenienie

Aha. Okej )

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości