Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 19:46   #2791
kocurazab
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
a teraz akcja z gatunku tesciowa
mowilam wam, ze czekamy na paczke z Pl. miala byc w sobote rano, przyjechali w sobote w nocy o 12.30, po czym stwierdzili, ze jednak nasza paczka jest na drugim vanie i jutro nam dostarcza. cala niedziele czekalismy, przyjechali......... o 3 w nocy , wypakowalam jedzenie i dzis rano ogladam reszte rzeczy, ktore nam przeslala tesciowa i pol paczki to ciuchy dla Tz, troche jedzenia, ciuszki dla malej

i uwaga uwaga, jedyna rzecz dla mnie to.............. PLYN TO HIGIENY INTYMNEJ!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
nie zebym liczyla na cos, ale juz mogla sobie darowac tego typu prezenty.
Twoja teściowa normalnie powaliła mnie na łopatki
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 19:50   #2792
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki ja własnie dotarłam do domu i jestem po wizycie Widzę że mamy już obstawione 3 miejsce na podium
Lila nie będę oryginalna i powiem że serdecznie Ci gratuluję!

a co do mojej wizyty to zdaję relację:

1. żelazo - krwinki podskoczyły do (aż!) 4,13mln - to prawie najlepszy wynik od początku ciąży , (a już było 3,7...) Najlepsze jest to że ostatnio nie łykałam żelaza bo zaczęła się tendencja wzrostowa i tylko po tej mojej fazie na barszczyk czerwony chyba tak wzrosło . Hemoglobina 12,6

2. Szyjka- UWAGA! dziś miała 27mm i zamknięta normalnie nie spodziewałam się takich wieści, bo ostatnio na wizycie było 18mm i leżałam plackiem.
Ta moja szyjka to jakaś dziwna jest bo podobno nie może się wydłużać a moja tak ma.. Tak historycznie to około 21tc miała ok 3cm, potem się skróciła to 27mm (zaczęłam leżeć) i potem miała 34mm (zaczęłam szaleć na zakupach), skróciła się do 18mm... a teraz 27mm
Wszystkie badania robione przez tego samego gina na tym samym sprzęcie...

Gin powiedział że tak jest spoko jak na ten wiek ciąży, co nie oznacza że mam szaleć, dalej polegiwać..... mam brać dalej magnez, Fenoterolu mi nie zapisał. ale jestem szczęśliwa

Na moje twardnienia brzucha powiedział że jeśli nie są za częste to całkowicie normalne, mogą świadczyć o tym że szyjka się skraca, ale po badaniu szyjki powiedział ze widać u meni nie ma to wpływu..

Kolejna wizyta 4 stycznia i wtedy da mi skierowanie na USG małego.

.........a teraz idę Was nadrobić
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 19:53   #2793
zebra666
Zakorzenienie

Xmila, Youyoudobrze, że z dzidziolkami w porządku... Ale co do wyników nie pomogę

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 19:55   #2794
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizyty. Ja mam w środę i nie mogę się doczekać, dowiem się co z szyjką i czy możemy na wigilię do rodziców pojechać.
No to będziemy razem przeżywały środowe wizyty, bo ja też mam tego dnia, a raczej wieczoru O której masz? Ja około 19:30.

Ale mnie gardło boli

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2009-12-21 o 19:56
Stary 2009-12-21, 20:00   #2795
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
No to będziemy razem przeżywały środowe wizyty, bo ja też mam tego dnia, a raczej wieczoru O której masz? Ja około 19:30.

Ale mnie gardło boli
na 15.30, ale zawsze jest poślizg.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:06   #2796
kocurazab
Zadomowienie

[QUOTE=PatkaM84;15977497}A ja bym powiedziała mężowi normalnie najpierw bym pokazała wszystko co przyszło dla niego, potem wszystko pozostałe a zakonczyłabym mówiąc "a dla mnie Twoja mama w prezencie przysłała to"[/QUOTE]

Myślę, że zrobiłabym tak samo, jak Ty
Stary 2009-12-21, 20:07   #2797
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
pysia ty blenderowa kusicielko.
Nie chciałam być kusicielką
To w dobrej wierze ...nie mam z tego profitów...ale mi naprawdę to wiele upraszcza w kuchni...np dziś

ps W środę będę w nim mieliła (tz blenderowała ) mak do makowca...bo nie posiadam...maszynki do mięsa o ona sprawdza się bo już w zeszłym roku robilam Świąteczny makowiec

Xmila, Youyou dziewczyny widzę że wizyty udane

Cytat:
Witam w klubie ja też idę w środę przed Wigilią

Cytat:
Ale mnie gardło boli
Może Tandum V ?

Noga mi spuchła jak bania ......idę poleżakować

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:13   #2798
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Mój mąż w koncu przywiózł z apteki zamówione rzeczy, a i tak zapomniał dokupić jedną maść... No cóz... to już przy okazji...

A generalnie to mnie wkurzył i wygarnełam mu wszystko, że mnie nie docenia, że jak siedzę w domu to uważa mnie za Marysię co wszystko zrobi itp. a jak ja go o coś poproszę to marudzenie, że on to musi zrobić... ale jak ja robię to wszystko jest ok! No więc obiecał poprawę - pożyjemy - zobaczymy. W każdym bądź razie bez skrupułów będę mu wypominać jak cos będzie nie tak.

Miał mi też pofarbować włosy i oczywiście znowu gadanie, że czemu on, że mogę iść do fryzjera... itp... No to z fochem powiedziałam, że sama sobie zafarbuję, nie potrzebuję jego pomocy, to on z gadką że nie, że mi zfarbuje, itp... To w końcu z łaską pozwoliłam mu zafarbować mi włoski jutro hehehe, bo dziś chciał wyjść grać na PS3. No niech mu będzie. Raz na jakiś czas niech sobie idzie. Mam wieczór dla siebie.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:26   #2799
ula 87
Zadomowienie

hej słoneczka ja już po wizycie
rozwarcie na 2 palce ,ale główka wcześniej siedziała w kanale a teraz poszła do góry i balansuje
gina mówi ze to dobrze
zmniejszyła dawkę leku i mam brać do nowego roku

w realu byłam iiiii masakra , nawet nie kupiłam połowy rzeczy co maiłąm na liście bo masa ludzi , nawet na koszyk musieliśmy czekać

a teraz mi tak niedobrze , zaraz chyba zwymiotuję
przepraszam ale jutro was nadrobię

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:29   #2800
youyou
Zakorzenienie

Nadrobiłam..

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
witam
ja już w domku,jak pojechałam do szpitala to nie wiadomo czemu wzieli mnie na porodówkemiałam skoki cisnienia,mała sie malutko ruszala i bóle brzucha.
potem po 3godz na patologie i dzis wypisali,cisnienie spadło do 120(nawet w szpitalu nie było w ogóle wysokie),mała wariowała w brzuchu a brzuch też juz nie boli,rozwarcia nie ma wiec do nowego roku powinnam dotrwać.powiem wam ze cholera mnie już tam brała,tak gorąco ze oddychać nie szło.
czytam ze nie wiadomo co u lilli?zajrze pózniej i nadrobie,ide zapiekanke ziemniaczana zrobić
dobrze że już w domku, oszczędzaj się a do nowego roku wytrzymasz

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Wszystko ok, szyjka wysoko wiec swieta spokojnie no i przez 2 tygodnie przybylo mi tylko 300g wiec spokojnie mozna pierogi w wigilie jesc usg niestety nie mialam ale sluchalam serduszka synka. kolejna wizyta dopiero 11.01 a to bedzie juz 38tc OMG !!!!wczoraj wieczorem mialam dziwne bole napinanie brzucha. Powiedzialam ginowi o tym i on ze to byly skurcze....ale ze za normalne uwaza sie jezeli nawet sa co godzine. I ze teraz juz coraz czesciej tak bede miala. Gdyby nie to ze mam szyjke wysoko i jest zamknieta to chyba bym sie tym przejela ale tak to uwierzylam mu ze to normalne zmykam robic obiadek dzisiaj piers z kurczaka http://fotoprzepis.pl/index.php/file...ekane-z-serem/ a do tego frytki
gratulacje po wizycie
zazdroszczę przyrostu wagi bo mi od ostatniej wizyty przybyło 3kg!! ( a to było 2 tyg temu) , mam już 13kg na plusie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Obiecana fotka Oli.

Lila gratulację - w końcu jest nas więcej na liście rozpakowanych
śliczna ta Twoja Oleńka

Cytat:
Agape jest śliczna i widać jak rośnie.

Mąż mi odebrał wyniki z moczu :

"Niemożliwa dokładna analiza moczu z powodu dużej ilości kryształów!
Odczyn pH 6
Białko ślad
Ciała ketonowe 2
Kryształy liczne"

Czy któraś mamusia może mi powiedzieć, czy mam się martwić. Ostatnio miałam kolkę nerkową w nocy.
Ja nie pomogę, nie mam pojęcia co to znaczy

Cytat:
bylam dzis u poloznej, no i zmierzyla moj brzucholek ta swoja miara, potem zmierzyla jeszcze raz, nosem pokrecila, cos pomruczala i mowi, ze troche maly zadzwonila do szpitala i we Wigilie mam isc na konsultacje, maja mnie tam zbadac i moze skan bede miala tez.
od razu mi sie humor popsul i beczec mi sie chcialo. takze Wigilie spedzamy z mezem u lekarzy, bo on idzie rano do przychodni na zdjecie szwow a popoludniu jedziemy do szpitala na moja wizyte.
nie stresuj sie tym macanym badaniem bo skoro usg jest niemiarodajne to tym bardziej skąd taka położna może mieć pewność że dziecko małe???

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość

Raport z dzisiejszej wizyty:
1. Franek rozwija się dobrze, urósł, ale nie był mierzony więc nie wiem ile waży Serducho bije jak należy.
2. Szyjka zamknięta, twarda.
3. Wyniki moczu ok., ciśnienie jak zwykle niskie, waga 500g na plusie.
4. Złapałam grzyba dostałam leki na paskudy i liczę, że szybko zdechną.
5. Dostałam skierowanie na morfologię i mocz, ale nie kazał robić Hbs i wr, posiewu też nie, no ale przy grzybicy to bez sensu. No i już sama nie wiem czy zrobić to na własną rękę...
6. Następna wizyta 25.01 bo gin ma urlop. A ja się zestresowałam na maksa, no bo to 5 tygodni....Zaczynam panikować....

Do tego padam na pysk po zakupach, bo wszędzie były dzikie tłumy i korki okropne. Chyba pójdę się zdrzemnąć
no to wizyta raczej należy do udanych mi też dziś gin nie badał małego wiec nie mam pojęcia ile waży...
nie za dobrze z tym grzybem ale lekarstwo powinno go
a co do terminu to ja bym nie wytrzymała tak długiej przerwy szczególnie że to już końcówka... może pójdziesz do jakiegoś innego gina?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:30   #2801
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:

Raport z dzisiejszej wizyty:
1. Franek rozwija się dobrze, urósł, ale nie był mierzony więc nie wiem ile waży Serducho bije jak należy.
2. Szyjka zamknięta, twarda.
3. Wyniki moczu ok., ciśnienie jak zwykle niskie, waga 500g na plusie.
4. Złapałam grzyba dostałam leki na paskudy i liczę, że szybko zdechną.
5. Dostałam skierowanie na morfologię i mocz, ale nie kazał robić Hbs i wr, posiewu też nie, no ale przy grzybicy to bez sensu. No i już sama nie wiem czy zrobić to na własną rękę...
6. Następna wizyta 25.01 bo gin ma urlop. A ja się zestresowałam na maksa, no bo to 5 tygodni....Zaczynam panikować....
nie ma co się stresowac ja teraz mam wizyte 30.12 a poprzednią miałam 26.11 to też 5 tygodni szybko zleci

youyou, xmila, gosbaj, ula fajnie po wizytach

Pysia, ze tez Ci się chce babrac z makiem ja kupuję masę makową i makowiec wychodzi taki, ze jestem w stanie pozrec cały blok

lila gratulacje!!! oj jak ja bym tez juz chciała
Agape

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-12-21 o 20:32
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:32   #2802
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Lili :

"Mam Synka 54 cm 3440g, 10 punktów. Urodził się o 13:57 "

LILA Gratulujemy kochanie
No to super!
Stary 2009-12-21, 20:34   #2803
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Agape jest śliczna i widać jak rośnie.
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
agape...piękna jest ta twoja kruszynka
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Agape Oleńka prześliczna
Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Śliczna jest
Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
agape sliczna Olenka
Cytat:
ale OLA jest cudna!!!już niedługo i my bedziemy miały takie szkraby w domkach.
Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
Agape - malutka jest sliczniutka buziolek:cmok :
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
ŚlicznościAz się własnego doczekac nie mogę!!!
Cytat:
PS, osz kurde, zapomnialam. AGAPE slicznosci masz na tym zdjeciu. juz niedlugo wszystkie takie bedziemy mialy....
Cytat:
Agape - śliczna córeczka
Dziękuję wszystkim i każdej z osobna

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:49   #2804
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Obiecana fotka Oli.
Słodka Panienka można jeść garściami

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
A widzisz fajnie aż zazdroszcze, bo u nas może na wiosne się uda pokoje mieć chociaż.
Trzymam kciuki, abyś nie musiała aż tak długo czekać
Stary 2009-12-21, 21:03   #2805
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

nie stresuj sie tym macanym badaniem bo skoro usg jest niemiarodajne to tym bardziej skąd taka położna może mieć pewność że dziecko małe???
no wiem, ze nie ma co sie stresowac takim badaniem, ale zawsze to jakos wplywa na psyche jak ktos ci powie, ze cos jest nie tak jak byc powinno.

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
rozwarcie na 2 palce ,ale główka wcześniej siedziała w kanale a teraz poszła do góry i balansuje
gina mówi ze to dobrze

w realu byłam iiiii masakra , nawet nie kupiłam połowy rzeczy co maiłąm na liście bo masa ludzi , nawet na koszyk musieliśmy czekać

za wizyte, a z tymi sklepami to jakas masakra, tez bylam wczoraj i miedzy alejkami to normalnie sie zatory robily. powinni wymyslec jakies przepisy jazdy wozkami po sklepach w okresach przedswiatecznych, bo idzie oszalec. mozna utknac pomiedzy makaronem a ryzem na dobre 20min, no chyba ze sie idzie do przodu nie patrzac na innych.

Tesciowa dzwonila do Tz na skype'ie i jak mnie zobaczyla, to z usmiechem na buzi "czesc grubasie"!!! i po takim wstepie stwierdzilam, ze ide jednak salatke robic......
Stary 2009-12-21, 21:06   #2806
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
gina mówi ze to dobrze

Ula my jestesmy na podobnym etapie a Ty już rozwarcie Może ja też a nic o tym nie wiem Dowiem się za tydzień

madzikUK moja teściowa te wczoraj do mnie coś "grubasku" ale tak z uśmiechem - to mimo że ją lubię a nie cierpię tego określenia to powiedziałam, delikatnie, żeby tak do mnie nie mówiła

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-21, 21:08   #2807
filka2
Zadomowienie

ale mnie dzis ciagnie do dołu!!!!zrobiłam dziś zapiekanke i kokosanki(chyba od pysi) i zaczeło bolećjeszcze 2,5tyg
jak ja zrobie na świeta kilka mięs i sałatke i rybkę po grecku,chyba tż pogonie do kuchni.
a dziś już odebralismy ławostól i już stoiale komody nadal nie maciekawe kiedy

a ja lubie jak tż mówi do mnie Hipcio i raczej jak ktos do mnie mówił grubasku to odbierałam to w zartach

Edytowane przez filka2
Czas edycji: 2009-12-21 o 21:12
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:11   #2808
zebra666
Zakorzenienie

Ula to supcio, że wszytsko gra

Patka czasami tzreba ja mojemu otwarcie mówię co mnie boli drażni... jak się czasem czuję niedoceniana i jest lepiej!!! Naprawdę są efekty a nie, że ja sobie gadam a on to ma gdzieś

Kocurazzab no niestety na wiosne się nastawiam dopiero, jutro może będą stawiać ściankę działową z drzwiami... i reszte sam mój mąż będzie robił w czasie wolnym od pracy- czyli neiwiele bedzie go miał... wiec to potrwa.

Ale mam satysfakcje zrobiłam dwa prania, pozamiatałam podłogi, umyłam je, posprzątałam kuchnie i wytarłam kurze w pokojach, wyszorowałam kibelek i półeczke nad nim

Patka niop Ula ma rozwarcie a ja mam ten sam termin co ona i zero rozwarcia...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-12-21 o 21:13
Stary 2009-12-21, 21:28   #2809
addicted to wizaz
Zadomowienie

kocurazab no to kuruj się. A co do wizyty u lekarza, to może w ciąży to będzie łatwiej
madzik - dziwaczni ci Angole, zamiast zrobić usg to mierzą jakimiś miarkami
No i jak widać zima potrafi zaskoczyć wszystkich, u nas jest podobnie

xmila wyników
Może zdaniem gina jeszcze za wcześnie na te badania do szpitala i dlatego jeszcze nie dostałaś skierowania
a te grzybki to niech szybko zdychają
youyou a z tą szyjką to rzeczywiście ciekawa sytuacja

Cytat:
Nie chciałam być kusicielką
To w dobrej wierze ...nie mam z tego profitów...ale mi naprawdę to wiele upraszcza w kuchni...np dziś

ps W środę będę w nim mieliła (tz blenderowała ) mak do makowca...bo nie posiadam...maszynki do mięsa o ona sprawdza się bo już w zeszłym roku robilam Świąteczny makowiec
Ale jednak skusiłaś Najbardziej mnie przekonały placki ziemniaczane i cebula
A co do maku, to ja jak Kancia kupuję od razu gotową masę makową

ula no to chyba też nie jest źle, skoro gin zmniejszyła dawkę leku

Cytat:
jak ja zrobie na świeta kilka mięs i sałatke i rybkę po grecku,chyba tż pogonie do kuchni.
I to jest dobry pomysł, jak chce jeść to niech pomaga

My już po zakupach, a że robiliśmy w Selgrosie (wstęp na karty, podobnie jak Makro) to nie było dużo ludzi
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:28   #2810
malinka118
Rozeznanie

Ula uważaj z tym rozwarciem. Ciekawe co u mnie wyjdzie w środę, bo terminem różnimy się o 1 dzień i podobne problemy mamy.
Stary 2009-12-21, 21:36   #2811
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

hej dziewczynki, ja tak na sekundkę wpadłam zobaczy c co u naszej Lili no i JUPIIIIIII
GRATULACJE DLA NASZEJ MAMUSI I SYNKA
LENKA1000 ja też si ę męczę z infekcja pochwy ju ż chyba z pół roku i nic....co chwilę muszę brać dopochwowe tabletki, i już myślę, że ok, a tu cholerstwo wraca....ale ginka mi nic nie mówiła, że to jest wskazanie na cc, mam teraz wizytę 29 grudnia więc nie omieszkam zapytać jak to przy porodzie jest, jeśli będe miała infekcję...super, że podjęłaś temat
wszystkim mamom z okazji wizyt
a ja wracam do przeprowadzki dzisiaj cały dzień wynosiliśmy niepotrzebne rzeczy z tż pokoju do mnie do domu, i się nawchodziłam chyba ze 150 razy na 3 pietro, że ledwo zyje...a teraz wywozimy jego motor do garażu łojeju...kręgosłup to mi chyba pójdzie....ale najwazniejsze jest to, że już złozyliśmy łóżeczko i czeka sobie spokojnie na córeczkę
Stary 2009-12-21, 21:40   #2812
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patka czasami tzreba ja mojemu otwarcie mówię co mnie boli drażni... jak się czasem czuję niedoceniana i jest lepiej!!! Naprawdę są efekty a nie, że ja sobie gadam a on to ma gdzieś
Patka niop Ula ma rozwarcie a ja mam ten sam termin co ona i zero rozwarcia...
No właśnie, chłopu to trzeba wyłożyć kawę na ławę - prosto z mostu bo sam się nie domyśli
Ja tez niby zero rozwarcia Choć kto wie co tam się robi od ostatniej wizyty Ale kto wie, może nas weźmie z niespodzianki, niby nic a tu hyc! Skurcze, od razu rozwarcie i wio na porodówkę Oczywiście w styczniu

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-21, 21:48   #2813
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
na 15.30, ale zawsze jest poślizg.
Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2009-12-21, 21:49   #2814
zebra666
Zakorzenienie

Patka też liczę na taki obrót spraw Jak donoszę tylko ciąże to łudze się, że wszystko pójdzie raz dwa

Zadławiłam się herbata:\ starszne to było!!! nosem mi wyleciało nawet

Stary 2009-12-21, 21:51   #2815
pysiamn
Zakorzenienie

Ulcia rozwarcie na 2 palce no to musisz się oszczędzać by przetrwać święta w domku... trzymaj się

Kancia, Adiccted ....gotową masę mówicie a jakiej firmy Bacalnd ?
Przyznam się że ja robiłam po raz pierwszy w życiu w zesłym roku...i wszyscy się tak oblizywali że dwa wielkie makusie poszły jak burza

A tego w puszce balam się że będzie za suche....tu daje tyle bakali jakie chce i ile chce...a z mieleniem to bziuuu i blęder robi ...ta masa to ok 10-15 min roboty więc...

Teraz już mam skąłdniki kupione więc przepadło....ale może następnym razem zobacze tę masę...tylko napiszcie mi która fima ma dobrą ...
Dzieki za radę

Adiccted a jednak skusiłam ...ale zobaczysz że nie będzieszz załowała
U mnie dziś były placki ziemniaczane i mieliłam cebulkę (tylko jak do smarzenia np. do farszu to tak krócej by była jak posiekana... nie było papki)
A na placki ziemniaczane to na maxa i na papkę surowe ziemniaki i cebulę

Zebcia ...gapo....a ja własnie mialam iść na herbatkę :P

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-21 o 21:53
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 22:00   #2816
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Witam w klubie ja też idę w środę przed Wigilią

Może Tandum V ?
No to we 3 będziemy okupowały w środę ginka na którą masz wizytę?

Niestety nie mam tantum. Czuję się coraz gorzej, kości zaczęły mnie boleć chyba nie obędzie się bez lekarza
Stary 2009-12-21, 22:04   #2817
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę
Dziękuję. Również trzymam kciuki za Ciebie Właśnie doczytałam, że Pysia też idzie w środe - oczywiście kciuki zaciśnięte. A na, którą?

Cytat:

Zebra, Ty to masz akcje, pamiętam akcje z telewizorem

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2009-12-21 o 22:08
Stary 2009-12-21, 22:14   #2818
syla2311
Raczkowanie

Hej

No to super, ze po wizytach OK.
Czlowiek tak sie zmartwia, czasem niepotrzebnie, musimy zmienic swoje nastwienie i miec nadzieje ze wszystko jest dobrze i nie zamartwiac sie na zapas - coby dzidzi sie nie udzielalo.
Jesli chodzi o prezent dla tzow to my choc w tym roku nie robimy sobie prezentow, to moge doradzic ze maszynka do golenia to chyba trafiony zakup.A jesli chodzi o firme to chyba z philipsa sa dobre.
Ja dwa lata temu kupilam mojemu tz i jest bardzo zadowolony.
A jesli chodzi o blendery to tez popieram - super sprawa.

Na dzis sie zegnam kochane z Wami, mykam pod prysznic i powoli do spanka bo jutro na 10 na wizyte do lekarza

Dziwne, ale ostatnio dobrze sypiam - goodbye bezsennosc - ciekawe jak dlugo

Jeju 30 tydzien u mnie - ale to zlecialo. A moj niunio od wczoraj spokojnutki raz na jakis czas da znac ze oki i dalej leniuszkuje.
Zycze spokojnej nocki - milych snow:ro za:
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 22:15   #2819
aldii
Zakorzenienie

MadzikUK Dobrze, ze ta wizyte macie juz za 3 dni - pewnie sie okaze, ze wszystko jest ok, nie martw sie
Lenka dziekujemy i wzajemnie
Co do cc, to o tym decyduje lekarz,a nie Ty Skoro ginka nie widzi wskazan, to widocznie wie co mowi.A jak Cie to bardzo niepokoi, to idz skonsultuj z innym ginem
Filka super,ze jestes znow z nami
Bardotka a co z twoja kuchnia ??
Gosbaj tez mam kolejna wizyte 11.01 i tez bedzie to juz 38tc
Pysiamn dziekujemy za wiesci

Lila GRATULUJE : roza::r oza:
Agape Olcia cuuudowna i jakie ma rozowiutkie skarpeteczki
Kocurazab oby sie nie rozchorowala na same swieta.Mi sie powolutku poprawia, ale zjadlam juz pol opakowania antybiotyku ;/
Xmila,Youyou,Ula
PatkaM takiego smaka robilas tym makowcem, ze oczywiscie musialm wczoraj zjesc kawalek :P

Kochane dziekuje za kciuki - ojjj musialyscie mocno trzymac, bo Lu pieknie przybrala na wadze (przepisowe 600g ) i ma teraz 2160.Wciaz jest malutka, ale przynajmniej w normie i przybiera prawidlowo Ja jeszcze pozamykana na 4 spusty, wiec mam nadzieje, ze do stycznia wytrzymam
Odebralam tez powtorny posiew i wyszedl ujemny
W pociagach na szczescie bylo cieplutko.Wlasciwie to caly dzien moge zaliczyc jako udany.dostalam juz druk do becikowego i dowiedzialam sie co zabrac dla siebie i malenstwa do szpitala, w ktorym planuje rodzic
Stary 2009-12-21, 22:16   #2820
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patka też liczę na taki obrót spraw Jak donoszę tylko ciąże to łudze się, że wszystko pójdzie raz dwa

Ty uważaj! Ja tez się dzisiaj nad ranem zadławiłam herbatą ale nosem to mi nie poleciało
Po 1 stycznia niech się dzieje co chce, ale w grudniu to ja jeszcze chce pochodzić spokojnie

Cytat:
Kancia, Adiccted ....gotową masę mówicie a jakiej firmy Bacalnd ?
Przyznam się że ja robiłam po raz pierwszy w życiu w zesłym roku...i wszyscy się tak oblizywali że dwa wielkie makusie poszły jak burza

A tego w puszce balam się że będzie za suche....tu daje tyle bakali jakie chce i ile chce...a z mieleniem to bziuuu i blęder robi ...ta masa to ok 10-15 min roboty więc...
A ja sobie postanowiłam, że jutro na zakupach kupię też mak w puszce, mamy ciasto francuskie w ruloniku i zrobię ciasteczka Jakoś to wyjdzie Ciekawa jestem, ale to zrobię dopiero w środę. Do tego 2 pierniki muszę upiec - na wigilię do teściowej i na pierwszy dzień świąt do moich rodziców.

Dominiś - 20.05.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości