Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 20:49   #2641
Oliwkaaa
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

A ja kupiłam skrobie i to był błąd bo wasnie opchnęłam budyń,ale jaki był cudny
Będzie 68 ( a jak zjadę do 62 to będę zimą w bikini biegać )
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:05   #2642
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Żaden kryzys!
Nie mazgaić się dziewuchy to zamiast zazdrościć III fazy, niedługo na niej będziecie!
Trzymam za Was kciuki

Ale tu się cicho zrobiło...kiedyś wieczorami się nadrabiało po parę stron a teraz? Świąteczne przygotowania pełną parą widzę
Masz rację Czas przecież tak szybko leci... Już 4 miesiące dukam, więc co tam 1 czy 1,5 miesiąca jeszcze - jakoś zleci.

I wcale nie jestem w wirze przygotowań świątecznych, no, może odrobinę Dopiero na etapie zakupów cały czas. Od kilku dni ciągle cos kupujemy i końca nie widać . Ale na szczęście dla wszystkich prezenty już mam, może jakieś słodkości dla dzieci i wsio

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa Pokaż wiadomość
Oj, dlaczego od razu błąd? Należy nam się odrobina przyjemności czasami

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:06   #2643
Aulija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pna1 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

wczoraj mnie waga zaskoczyla bo rano bylo 1,3 mniej od wagi wyjsciowej, ale wieczorem powrocilam do pierwszej wagi.... dzis juz 1,6 chcociaz mialam nadzieje ze zobacze na wadze 62,9 ale po tych kilku dniach kiedy nie bylo w ogole spadku to i tak mile. najwyrazniej tak jak myslalam bylo to zwiazane z kobiceymi dolegliwosciami. co prawda na ciuchach nie czuje nic bo nie wiem czemu wczoraj nie moglam sie zmiescic w spodnie w ktorych noralnie chodzilam przed dieta no ale mam nadzieje ze waga nie klamie i niedlugo odczuje to rowniez na ciuchach.

Aulija mam nadzieje ze tobie tez sie uda zeby chociaz cokolwiek sie ruszylo to dodaje motywacji.
PNA1 ale Ci fajnie z tym -1,6kg. Zazdroszę i gratuluję!!!
Ja zgodnie z obietnicą złożoną samej sobie nie wchodzę na wagę do środy bo się boję że nic nie pokaże w dół a wtedy maksymalnie stracę motywację. Ja również nie czuję spaków na ciuchach więc tym bardziej boje się środy Jutro mam dzień nr 7 i wyzwanie bo mam całodniowe spotkanie służbowe (organizowane przeze mnie) z kanapkami na lunch. 3majcie kciuki
Czy Ty robisz sobie dunkanowski chlebek (płatki owsiane, jajko, serek homo)? Bo może powinnam go odstawić i jeść dopiero od II fazy?
Rety ale się rozpisałam.
Pozdrawiam DUKAJĄCych na wszystkich fazach
Aulija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:09   #2644
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aulija Pokaż wiadomość
Czy Ty robisz sobie dunkanowski chlebek (płatki owsiane, jajko, serek homo)? Bo może powinnam go odstawić i jeść dopiero od II fazy?
Rety ale się rozpisałam.
Pozdrawiam DUKAJĄCych na wszystkich fazach
Mam nadzieję, że to przejęzyczenie, bo płatków owsianych nam nie wolno. Tylko otręby

Dukan

Stary 2009-12-21, 21:12   #2645
YettaV
Raczkowanie

Witajcie
Dziękuję za "przyjęcie do grona". Od zarejestrowania się nie miałam za wiele czasu, by się rozpisywać, ale nadal trwam na diecie, choć przez ostatni tydzień nie było łatwo - mało czasu na zakupy "jedzeniowe", gotowanie itp. Ale dałam radę, choć zdarzyły się grzeszki - niewielkie wprawdzie, ale zawsze - wigilie firmowe - no poprostu nie mogłam nie zjeść kawałka karpia, choć zapewne nie był przygotowany "beztłuszczowo", ech... Za to przedłużam fazę P do 7 dni, a później wracam do rytmu 5/5. W święta nie zamierzam odpuszczać diety - nie chcę później żałować, że się złamałam, a jak dotąd tak dobrze mi szło. Sama się nie spodziewałam, że będą takie efekty! Waga wagą, ale wszystkie spodnie na mnie wiszą! Tego sie kompletnie nie spodziewałam, bo zawsze miałam problem z chudnięciem w dolnych partiach ciała. Jeśli jednak nie uda mi się w swięta wytrwać w postanowieniu, obiecuję, że przyznam się, wyspowiadam przed Wami i z pokorą przyjmę "baty". Wręcz o nie poproszę czytanie tego forum jest dla mnie naprawdę wielkim wsparciem, za co Wam dziękuję
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 22:21   #2646
e_di
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aulija Pokaż wiadomość
Czy Ty robisz sobie dunkanowski chlebek (płatki owsiane, jajko, serek homo)?
ja go nie jadłam na I fazie a wogóle jeszcze go nie jadłam, nic nie piekłam z przysmaków bo po pierwsze nie mam skrobii i nie moge kupic mleka w proszku odłuszczonego
e_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 22:28   #2647
wyszokop
Raczkowanie

GG do wyszokop

a ja nie wiem co robie zle? waga stoi a wrecz rosnie od jakiegos czasu od 3 tygodni nie moge zejsc ponizej 56... moj cel 53-52... ogolnie bardzo mnie to demotywuje na 2 fazie szlam trybem 5/5 teraz tyje nawet na proteinach... dzis przedluzylam i juz mam 7 dzien protein i waga rosnie... nie opycham sie... np dzis zjadlam na sniadanko kawalek lososia wedzonego i serek homo... obiad maly serek piatnica 3% kolacja znowu kawalek lososia i dwa jogurty zott... kurcze... lamie sie powoli dziewczyny...
Stary 2009-12-21, 22:28   #2648
eliza40
Zakorzenienie

Wiecie,że ja coraz bardziej czarno widzę te dukanowe święta Bardzo chcę być twarda,wiem,że będę żałować jak nie wytrzymam,ale nie wiem czy dam radę.

U mnie po tygodniu -1 kg było więcej,ale wczoraj było + 0,3 ale się cieszę z tego co jest.

Wyszokop a co to za obiad ? serek ?

Edytowane przez eliza40
Czas edycji: 2009-12-21 o 22:31
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 22:39   #2649
wyszokop
Raczkowanie

GG do wyszokop

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Wiecie,że ja coraz bardziej czarno widzę te dukanowe święta Bardzo chcę być twarda,wiem,że będę żałować jak nie wytrzymam,ale nie wiem czy dam radę.

U mnie po tygodniu -1 kg było więcej,ale wczoraj było + 0,3 ale się cieszę z tego co jest.

Wyszokop a co to za obiad ? serek ?
serek byl tylko dlatego, ze jadlam w biegu, po pracy w drodze do fryzjera... normlanie jem wiecej...ale nic innego dozwolonego nie mialam pod reka wiec byl serek... mim o to waga rosnie... i widze to tez w lustrze nie wiem bez sensu...przez to juz mi sie odechcialo wszystkiego...
boje sie tez ze zlamie sie w swieta... bo pomysle ze dieta i tak nic juz nie daje... dziewczyny schudlam 10 kg a teraz juz nic ... mimo ze sie staram od ponad 70 dni, jeden dzien sie zlamalam... wiem, ze bardzo mocno sie zlamalam ale tylko raz... nie wiem musze to dopokutowac? tylko to niesprawiedliwe kurde... 3 tydfzien mija i stoi ta waga ... nie wiem, moze juz nie schudne ... echhh
Stary 2009-12-21, 22:45   #2650
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wyszokop Pokaż wiadomość
a ja nie wiem co robie zle? waga stoi a wrecz rosnie od jakiegos czasu od 3 tygodni nie moge zejsc ponizej 56... moj cel 53-52... ogolnie bardzo mnie to demotywuje na 2 fazie szlam trybem 5/5 teraz tyje nawet na proteinach... dzis przedluzylam i juz mam 7 dzien protein i waga rosnie... nie opycham sie... np dzis zjadlam na sniadanko kawalek lososia wedzonego i serek homo... obiad maly serek piatnica 3% kolacja znowu kawalek lososia i dwa jogurty zott... kurcze... lamie sie powoli dziewczyny...
a gdzie jakieś mięsko? nie przesadzaj z nabiałem... w pierwszej kolejności jemy mięsko potem ryby na końcu nabiał.

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 23:02   #2651
wyszokop
Raczkowanie

GG do wyszokop

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
a gdzie jakieś mięsko? nie przesadzaj z nabiałem... w pierwszej kolejności jemy mięsko potem ryby na końcu nabiał.
nie jem duzo miesa... nie lubie.. ogolnie kiedys bylam wegetarianka... teraz juz nie ale ograniczam... poza tym wiecie co? wkurzam sie troche w ksiazce dukan pisze ze z protein wybieramy dowolnie co lubimy oby nie jesc niedozwolonych produktów ale nie trzeba jesc wsyztkich ktore on podaje... i ze w dozwolonych ilosciach... a teraz co? ograniczac ilosc i wpierdzileac mieso ...
czuje sioe oszukana...
dzis dzien na nie
dosc mam...
Stary 2009-12-22, 08:32   #2652
BogaczKa22
Zadomowienie

Witam drogie Panie

Cytat:
nie jem duzo miesa... nie lubie.. ogolnie kiedys bylam wegetarianka... teraz juz nie ale ograniczam... poza tym wiecie co? wkurzam sie troche w ksiazce dukan pisze ze z protein wybieramy dowolnie co lubimy oby nie jesc niedozwolonych produktów ale nie trzeba jesc wsyztkich ktore on podaje... i ze w dozwolonych ilosciach... a teraz co? ograniczac ilosc i wpierdzileac mieso ...
czuje sioe oszukana...
dzis dzien na nie
dosc mam...
Wyszokop, co to znaczy "na nie" Nie załamujemy się, nie mażemy się Każdy ma okresy zastoju. Ja też je przechodziłam a niektóre miały nawet z 5 tygodni i przetrwały. Właśnie dlatego Ty też masz się wziąść w garść i dalej trzymać się diety Na pewno dasz radę Poza tym jak już od dawna wiadomo - im dalej i im mniej do zrzucenia, tym wolniej to idzie i trochę trudniej, ALE IDZIE !

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość

Eliza, ja też wiem, że zgrzeszę ale spróbuję, a nawet zrobię wszystko żeby to nie był jeden wielki grzech przez całe 4 dni tylko jak najbardziej minimalny DAMY RADĘ !!! MUSIMY Szkoda było by mi tego co już uzyskałam. Nie chcę znowu gubić tych samych kilogramów

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

U mnie dziś waga pokazywała już 67,2 ale ponieważ wchodziłam kilka razy, to częściej pokazywała jednak 67,5 więc na razie przy tym zostaję

Znowu siedzę w pracy i znowu mi zimno pomimo, że na zewnątrz jest ok +1 stC...

Dukan

Stary 2009-12-22, 09:09   #2653
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Witam drogie Panie

Wyszokop, co to znaczy "na nie" Nie załamujemy się, nie mażemy się Każdy ma okresy zastoju. Ja też je przechodziłam a niektóre miały nawet z 5 tygodni i przetrwały. Właśnie dlatego Ty też masz się wziąść w garść i dalej trzymać się diety Na pewno dasz radę Poza tym jak już od dawna wiadomo - im dalej i im mniej do zrzucenia, tym wolniej to idzie i trochę trudniej, ALE IDZIE !

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Eliza, ja też wiem, że zgrzeszę ale spróbuję, a nawet zrobię wszystko żeby to nie był jeden wielki grzech przez całe 4 dni tylko jak najbardziej minimalny DAMY RADĘ !!! MUSIMY Szkoda było by mi tego co już uzyskałam. Nie chcę znowu gubić tych samych kilogramów

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

U mnie dziś waga pokazywała już 67,2 ale ponieważ wchodziłam kilka razy, to częściej pokazywała jednak 67,5 więc na razie przy tym zostaję

Znowu siedzę w pracy i znowu mi zimno pomimo, że na zewnątrz jest ok +1 stC...
Popieram-każda miała zastoje! Ja miała baaardzo długo! Ale poszło i już zmierzam do końca II fazy Wyszokop Tobie też się uda!

Bogaczka wiem co czujesz! Ja też marznę w pracy, bo idioci tak klime puszczają, że sie tam tylko przeziębienia nabawić można

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !

Edytowane przez stozynka44
Czas edycji: 2009-12-22 o 09:11
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:13   #2654
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
serek byl tylko dlatego, ze jadlam w biegu, po pracy w drodze do fryzjera... normlanie jem wiecej...ale nic innego dozwolonego nie mialam pod reka wiec byl serek... mim o to waga rosnie... i widze to tez w lustrze nie wiem bez sensu...przez to juz mi sie odechcialo wszystkiego...
boje sie tez ze zlamie sie w swieta... bo pomysle ze dieta i tak nic juz nie daje... dziewczyny schudlam 10 kg a teraz juz nic ... mimo ze sie staram od ponad 70 dni, jeden dzien sie zlamalam... wiem, ze bardzo mocno sie zlamalam ale tylko raz... nie wiem musze to dopokutowac? tylko to niesprawiedliwe kurde... 3 tydfzien mija i stoi ta waga ... nie wiem, moze juz nie schudne ... echhh

Kobieto nie panikuj --- nie ty jedna stoisz... Ja po schudnieciu 10 kg stalam 4 tygodnie a waga wachala sie o 2 kg ... Potem ruszylo dalej ... Wiec spokojnie trzeba czekac ,,,,, wiem , ze latwo sie mowi ale nie ma innego wyjscia . I jeszcze jedno jedz wiecej miesa !!!
Stary 2009-12-22, 09:28   #2655
becia78
Raczkowanie

GG do becia78 Send a message via Skype™ to becia78

Cytat:
czuje sioe oszukana...
dzis dzien na nie
dosc mam...
I tu się cichutko wtrącę bo np u mnie zauważyłam że jak jem dużo mięsa to waga spaaaaada a jak mięsko omijam(brak czasu) to niestety zastój
Stary 2009-12-22, 09:37   #2656
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

I ja podobnie jak jem mieso i nie obiadam sie waga leci szybciej .... A tez nie jestem miesozerna i ciezko mi z tym .....no ale ,, cel uswieca srodki ,,
Stary 2009-12-22, 09:59   #2657
pna1
Przyczajenie

hejka!

Aulija nie jem dukanowego chlebka nie probowalam jeszcze.... ale i tak chyba zbyt szybko zaczelam sie cieszyc jak wczoraj bylo -1,6 kg od wagi wyjsciowej tak dzis tylko - 1 do tego marzy my sie pomidor i ser zolty i wogole pelno rzeczy mi sie marzy ale juz w wigilie beda warzywka
ogolnie staram sie jesc ok 4 posilkow dziennie na obiad miesko lub rybka 2 przekaski w postaci chudej wedlinki jedna a druga cos z nabialow najczesciej serek wiejski 3% i drugi wiekszy posilek np nalesniki albo jajka.

wyszokop nie poddawaj sie dla pocztakujacych dukanek jestes przykladem jesli ty wytrwasz to i my wytrwamy i trzymam za ciebie kciuki mocno wierze ze dasz rade bo silna jestes i juz tak niewiele ci brakuje!

jutro ostatni dzien I fazy i pierwsze oficjalne wyniki

pozdrawiam all
pna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:16   #2658
nulqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa Pokaż wiadomość
Olivka a gdzie kupiłaś skrobie kuk ? Bo ja jej nigdzie nie mogę dostać

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

A w ogole to dziś spotkanie ze znajomymi, z któymi się dawno temu nie widziałam, boże i oni wybrali właśnie Pizzerie ...... , muszę się najeść przed bo przecież sam zapach pizzy mnie zniewoli ......
MIłego dzionka dziewuszki, nie poddajmy się !
nulqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:24   #2659
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nulqa Pokaż wiadomość
Olivka a gdzie kupiłaś skrobie kuk ? Bo ja jej nigdzie nie mogę dostać

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

A w ogole to dziś spotkanie ze znajomymi, z któymi się dawno temu nie widziałam, boże i oni wybrali właśnie Pizzerie ...... , muszę się najeść przed bo przecież sam zapach pizzy mnie zniewoli ......
MIłego dzionka dziewuszki, nie poddajmy się !

Ja coprawda nie Olivka ale skrobię kuku kupiłam w sklepie z takimi artykułami jak zioła i zdrowa żywność. Ponieważ też przez dłuższy czas nie mogłam jej namierzyć to wzięłam od razu 3 op.

Najedz się, najedz... a potem możesz sobie dukanową pizzę strzelić To nie to samo ale zawsze trochę przypomina ten smak i zapach

Dukan

Stary 2009-12-22, 10:29   #2660
Arienna
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Ja się żegnam przed Świętami - życzę Wam wesołych i rodzinnych Świąt
Na pewno będę Was czytać, ale z racji tego, że od dzisiejszego wieczoru przez jakieś 48h nie wyjdę z kuchni (uwielbiam gotować) to może się zdarzyć grzech tam i ówdzie. Całą Rodzina będzie mi truć cztery litery, więc będzie mi ciężko. Obiecuję, że postaram się grzeszyć jak najrzadziej, a jak już będę jadła coś niedozwolonego to w małych ilościach. Po Świętach wracam do odchudzania i do Was - a bardziej do Was i do odchudzania, bo to jeszcze dzięki Wam mam jakąś motywację
Arienna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 11:24   #2661
Parvati
Zakorzenienie

Hej

Z tym mięsem i ograniczaniem jedzenia to ja chyba w takim wypadku wyjątek jestem
Mięsa jadlam mało, bo nie lubię i nie miałam czasu go pichcić, więc było tylko w weekendy. A ogólnie to nie patrzyłam na ilości - jeśli chodzi o jakieś ograniczanie jedzenia. Jadłam o której mi się podobało. Nie czuję żeby mój żołądek był rozciągnięty - wręcz przeciwnie.
Więc jak widać - są wyjątki co chudły trzymając się książkowych zasad Dukana (jadły ile chciały i nie opychały się głównie mięsem czy rybami,a tym co lubią z nabiału).

Edit: Hm po dłuższym zastanowieniu do listy "wyjątków" powinnam dodać mojego tatę i Ukochanego - oni tez jadali mięso tylko w weekendy.

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2009-12-22 o 11:38
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 11:45   #2662
lanka
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkie Kolezanki i Kolegow cichociemnych
Podjelam decycje - od dzis faza III. Dosc odchudzania. Aktualnego wczoraj zatkalo jak zobaczyl mnie po tygodniu niewidzenia. "Bardzo zeszczuplalas. Ale juz nie bedziesz sie bardziej odchudzac??"
Wygladam szczuplo i czuje sie swietnie. Nie chce tego zaprzepascic. Troche sie boje, ze powoli zaczelam tracic dystans i w lustrze widzialam nadal siebie sprzed 12 kg. No nic. Poki co nigdzie sie nie wybieram, zagladac bede regularnie jak dotychczas i dzielic sie spostrzezeniami z fazy III.

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
BogaczKa22 na pewno poradzisz sobie Trzymam za ciebie kciuki i za inne dziewczyny też aby ta III faza zbliżała się trochę większymi krokami
Tylko właśnie te święta mogą nieco zepsuć bo pokus co niemiara i jak tu się nie dać tym wszystkim smakołykom.
Ale powiem wam że muszę się zgodzić z gk7 i jej opinią,że jednak jedzenie w nieograniczonych ilościach to trochę przesada pomimo tego że jemy produkty dozwolone,bo rozciągamy w ten sposób żołądek i chce się nam jeść więcej. Ciężko bo ciężko ,ale jak się pasa trochę zaciśnie i będziemy jedli skromniejsze porcje to waga szybciej nam będzie schodzić.Przynajmniej w moim przypadku to się sprawdziło.
BogaczKa i gk7 - tez mi sie wydaje, ze trzeba sie ograniczac wlasnie ze wzgledu na rozciaganie zoladka. Mysle, ze Dukan pozwolil jesc bez ograniczen zakladajac, ze na poczatku bedziemy jesc duzo zeby zaspokoic ten wilczy glod z powodu rzeczy zabronionych, a potem powinien nastapic efekt przejedzenia i naturalnie mniejszy popyt na ilosc jedzenia. A my potrafimy jesc i jesc i urozmaicamy i nie dopuszczamy do nudy... Moze wlasnie ma byc nudno, zeby tyle nie jesc??

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 11:56   #2663
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość
Mysle, ze Dukan pozwolil jesc bez ograniczen zakladajac, ze na poczatku bedziemy jesc duzo zeby zaspokoic ten wilczy glod z powodu rzeczy zabronionych, a potem powinien nastapic efekt przejedzenia i naturalnie mniejszy popyt na ilosc jedzenia. A my potrafimy jesc i jesc i urozmaicamy i nie dopuszczamy do nudy... Moze wlasnie ma byc nudno, zeby tyle nie jesc??
O tu jest sedno - Ci co mają czas pichcić muszą się pilnować z ilością, bo te papu im nie zbrzydnie nigdy
Moja rodzinka jest zupełnie bezczasowa jeśli chodzi o pichcenie i nam tak szybko te dozwolone produkty pobrzydły, że woleliśmy czasem nic nie zjeść niż znowu zjeść np. jajko :P
Więc ja się podpisuję pod tym Lanka rękoma i nogami - efekt znudzenia dobrze działa na to, że się je mniej
A poza tym witamy na III. fazie

CBT
Stary 2009-12-22, 12:09   #2664
gk7
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny!
Lanka to mnie zaskoczyłaś tą III fazą. Przypomniej mi jakiego wzrostu , bo jesteś? Ja też już dobrze się czuję z wagą 69kg ale boję się że po świętach i na III fazie mi przybędzie bo ostatnio na warzywkach to mi waga w górę idzie strasznie. Ale biorąc za przykład i Parvati i Wiolqn i Agus30 to nie ma się czego obawiać tylko brać za ćwiczenia. Ja przyznaję że też ćwiczę tylko że w domu na orbitreku co drugi dzień po 30min. Może to za mało, ale ja widzę efekty szczególnie po tyłku, który kształtów odpowiednich zaczął nabierać.
Dziewczyny z III Fazy koniecznie zdawać relację co tam Wasze wagi pokazują i czy dieta Dukana działa do końca.
U mnie już przedostatni dzień w pracy więc do 16 jestem.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 13:08   #2665
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Witam serdecznie wszystkie Kolezanki i Kolegow cichociemnych
Podjelam decycje - od dzis faza III. Dosc odchudzania. Aktualnego wczoraj zatkalo jak zobaczyl mnie po tygodniu niewidzenia. "Bardzo zeszczuplalas. Ale juz nie bedziesz sie bardziej odchudzac??"
Wygladam szczuplo i czuje sie swietnie. Nie chce tego zaprzepascic. Troche sie boje, ze powoli zaczelam tracic dystans i w lustrze widzialam nadal siebie sprzed 12 kg. No nic. Poki co nigdzie sie nie wybieram, zagladac bede regularnie jak dotychczas i dzielic sie spostrzezeniami z fazy III.

BogaczKa i gk7 - tez mi sie wydaje, ze trzeba sie ograniczac wlasnie ze wzgledu na rozciaganie zoladka. Mysle, ze Dukan pozwolil jesc bez ograniczen zakladajac, ze na poczatku bedziemy jesc duzo zeby zaspokoic ten wilczy glod z powodu rzeczy zabronionych, a potem powinien nastapic efekt przejedzenia i naturalnie mniejszy popyt na ilosc jedzenia. A my potrafimy jesc i jesc i urozmaicamy i nie dopuszczamy do nudy... Moze wlasnie ma byc nudno, zeby tyle nie jesc??
Lanka, to super Ja jeszcze nie mogę, bo ten mój brzuch jeszcze nie wygląda dobrze

A co do części drugiej Twojej wypowiedzi to po prostu : umiar i rozsądek powinien być we wszystkim

Dukan

Stary 2009-12-22, 13:26   #2666
lanka
Rozeznanie

Cytat:
O tu jest sedno - Ci co mają czas pichcić muszą się pilnować z ilością, bo te papu im nie zbrzydnie nigdy
Moja rodzinka jest zupełnie bezczasowa jeśli chodzi o pichcenie i nam tak szybko te dozwolone produkty pobrzydły, że woleliśmy czasem nic nie zjeść niż znowu zjeść np. jajko :P
Więc ja się podpisuję pod tym Lanka rękoma i nogami - efekt znudzenia dobrze działa na to, że się je mniej
A poza tym witamy na III. fazie
Niech zyje faza trzecia Ale nie bede juz tak wymyslnie pichcic Na wszelki wypadek

Stary 2009-12-22, 13:31   #2667
Isabelll
Raczkowanie

Hej Kochani!
Jakoś ostatnio ucichłam, no ale to przez problemy osobiste i czasochłonne przygotowania do świąt Oczywiście na ważeniu waga pokazała troszkę więcej, ale już dzisiaj spadek więc powoli wracam do wagi z podpisu I tak niewiele mi przybyło jak na taki weekend
Lanka gratuluję decyzji!
Też chciałabym się czuć dobrze w swoim ciałku ale jeszcze troszkę mi brakuje. No i chciałabym spróbować, sprawdzić czy może mi się udać wyglądać na prawdę extra Piękny też upewnia się co jakiś czas do jakiej wagi chcę dojść ale raczej nie będzie miał wpływu na moją decyzję. Sama muszę do tego dojrzeć
Uciekam na zajęcia Pa!

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 13:39   #2668
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Lanka to mnie zaskoczyłaś tą III fazą. Przypomniej mi jakiego wzrostu , bo jesteś? Ja też już dobrze się czuję z wagą 69kg ale boję się że po świętach i na III fazie mi przybędzie bo ostatnio na warzywkach to mi waga w górę idzie strasznie. Ale biorąc za przykład i Parvati i Wiolqn i Agus30 to nie ma się czego obawiać tylko brać za ćwiczenia. Ja przyznaję że też ćwiczę tylko że w domu na orbitreku co drugi dzień po 30min. Może to za mało, ale ja widzę efekty szczególnie po tyłku, który kształtów odpowiednich zaczął nabierać.
Dziewczyny z III Fazy koniecznie zdawać relację co tam Wasze wagi pokazują i czy dieta Dukana działa do końca.
U mnie już przedostatni dzień w pracy więc do 16 jestem.
Mam 172 cm wzrostu jestem grubej kosci budowa raczej atletyczna, silnie rozwiniete miesnie nog po latach treningow narciarskich i z testu Dukana mi wyszlo 65,94 kg na 10 stycznia 2010. Ostatnie dni waga pokazuje 68,4 kg mimo @ wiec to 2,5 kg na okraglo do wyniku testu. Albo spadnie samo albo niech nie spada. Obojetne. Z ta waga czuje sie swietnie. Mam na brzuszku i biodrach troche sadelka, ale juz nie taki ubity jak kiedys, tylko miekki. Szesciopaku nie mam zamiaru hodowac na silowni. Wzmocnie lekkimi cwiczeniami i tyle.

A tak w ogole to 16 stycznia jade na tydzien na narty. Od rana do wieczora, to same kilosy poleca 511 kcal spala sie w godzine jazdy na nartach. Ja bede jezdzic minimum 6 h dziennie przez 6 dni co daje 18 396 kcal

Sama siebie zaskoczylam ta faza III

Ale przypomnialam sobie co bylo kiedys i to mnie otrzezwilo.
Dwa lata po urodzeniu syna mialam tak ciezki okres w zyciu, ze schudlam do 54 kg i wygladalam jak smierc. Nie moglam jesc. Po prostu nie moglam sie zmusic. Nie wiem czy to tendencje do anoreksji, ale ja nie chce sie doprowadzic do takiego stanu nigdy wiecej.

Poniewaz teraz czuje sie swietnie, uwazam ze swietnie wygladam, w sam raz, moja samoocena poleciala do gory, lepiej mi sie zycie. Lzej i latwiej i chce to utrzymac i nie popasc w przesade. Dlatego czas na faze III.

Stary 2009-12-22, 13:41   #2669
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Niech zyje faza trzecia Ale nie bede juz tak wymyslnie pichcic Na wszelki wypadek
Niech żyje
Ja dziś mam Proteinki, bo z czwartku (Wigilia) sobie na dziś przeniosłam. I muszę Ci powiedzieć, że jestem głodna, że chu chu :P ta pomarańcz,ser i chlebek do mnie krzyczą
Człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja
Ale grzecznie się pilnuję...póki co zjedzone jajeczko i jogurt duży 0%, niedługo idę napaść na tuńczyka.

Edit: Lanka moja III. faza też była "z rozsądku". Co prawda widzę, że gdybym schudła jeszcze trochę to bym lepiej wyglądała (ja kurdupel jestem). Ale czułam, że mam tak serdecznie dość tej diety, tych produktów, że chodzę wiecznie głodna, bo już patrzeć na to nie mogę, że nie dam rady wyleczyć grypy porządnie, że wylazła mi skaza białkowa....więc przeszłam na III. fazę z postanowieniem, że może po tej III. fazie ewentualnie się skuszę na powrót na II. fazę na te pare kilo...no, ale to za ok. 100 dni

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2009-12-22 o 13:46
Stary 2009-12-22, 13:43   #2670
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Lanka, to super Ja jeszcze nie mogę, bo ten mój brzuch jeszcze nie wygląda dobrze

A co do części drugiej Twojej wypowiedzi to po prostu : umiar i rozsądek powinien być we wszystkim
Wiesz BogaczKa brzuch to nigdy dobrze nie wyglada, ale ja mam na to recepte - rajstopy sciagajace brzuch i po klopocie A dalekosieznie jedynie cwiczenia pomagaja. I niejedzenie produktow wzdymacjacych. Jak pamietam mamy podobna jablczana budowe i wlasnie latwo nas wydyma. Nie ma rady. Brzuszki specjalne cwiczyc, nauczyc sie spinac miesnie mimowlonie nawet siedzac na krzesle. A rajtki sa zarabiste

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Niech żyje
Ja dziś mam Proteinki, bo z czwartku (Wigilia) sobie na dziś przeniosłam. I muszę Ci powiedzieć, że jestem głodna, że chu chu :P ta pomarańcz,ser i chlebek do mnie krzyczą
Człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja
Ale grzecznie się pilnuję...póki co zjedzone jajeczko i jogurt duży 0%, niedługo idę napaść na tuńczyka.
hyhyhyh, ja na razie sie nie zblizam do owocow... nie bylyby bezpieczne chyba...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości