|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
A ja kupiłam skrobie i to był błąd bo wasnie opchnęłam budyń,ale jaki był cudny
|
#2642 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- jakoś zleci.I wcale nie jestem w wirze przygotowań świątecznych, no, może odrobinę Dopiero na etapie zakupów cały czas. Od kilku dni ciągle cos kupujemy i końca nie widać ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zgodnie z obietnicą złożoną samej sobie nie wchodzę na wagę do środy bo się boję że nic nie pokaże w dół a wtedy maksymalnie stracę motywację. Ja również nie czuję spaków na ciuchach więc tym bardziej boje się środy Czy Ty robisz sobie dunkanowski chlebek (płatki owsiane, jajko, serek homo)? Bo może powinnam go odstawić i jeść dopiero od II fazy? Rety ale się rozpisałam. Pozdrawiam DUKAJĄCych na wszystkich fazach |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dziękuję za "przyjęcie do grona". Od zarejestrowania się nie miałam za wiele czasu, by się rozpisywać, ale nadal trwam na diecie, choć przez ostatni tydzień nie było łatwo - mało czasu na zakupy "jedzeniowe", gotowanie itp. Ale dałam radę, choć zdarzyły się grzeszki - niewielkie wprawdzie, ale zawsze - wigilie firmowe - no poprostu nie mogłam nie zjeść kawałka karpia, choć zapewne nie był przygotowany "beztłuszczowo", ech... Za to przedłużam fazę P do 7 dni, a później wracam do rytmu 5/5. W święta nie zamierzam odpuszczać diety - nie chcę później żałować, że się złamałam, a jak dotąd tak dobrze mi szło. Sama się nie spodziewałam, że będą takie efekty! Waga wagą, ale wszystkie spodnie na mnie wiszą! Tego sie kompletnie nie spodziewałam, bo zawsze miałam problem z chudnięciem w dolnych partiach ciała. Jeśli jednak nie uda mi się w swięta wytrwać w postanowieniu, obiecuję, że przyznam się, wyspowiadam przed Wami i z pokorą przyjmę "baty". Wręcz o nie poproszę czytanie tego forum jest dla mnie naprawdę wielkim wsparciem, za co Wam dziękuję
|
|
|
|
#2646 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
a ja nie wiem co robie zle? waga stoi a wrecz rosnie od jakiegos czasu od 3 tygodni nie moge zejsc ponizej 56... moj cel 53-52... ogolnie bardzo mnie to demotywuje
na 2 fazie szlam trybem 5/5 teraz tyje nawet na proteinach... dzis przedluzylam i juz mam 7 dzien protein i waga rosnie... nie opycham sie... np dzis zjadlam na sniadanko kawalek lososia wedzonego i serek homo... obiad maly serek piatnica 3% kolacja znowu kawalek lososia i dwa jogurty zott... kurcze... lamie sie powoli dziewczyny...
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie,że ja coraz bardziej czarno widzę te dukanowe święta
Bardzo chcę być twarda,wiem,że będę żałować jak nie wytrzymam,ale nie wiem czy dam radę.U mnie po tygodniu -1 kg było więcej,ale wczoraj było + 0,3 ale się cieszę z tego co jest.Wyszokop a co to za obiad ? serek ?
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2009-12-21 o 22:31 |
|
|
|
#2649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem bez sensu...przez to juz mi sie odechcialo wszystkiego...boje sie tez ze zlamie sie w swieta... bo pomysle ze dieta i tak nic juz nie daje... dziewczyny schudlam 10 kg a teraz juz nic ... mimo ze sie staram od ponad 70 dni, jeden dzien sie zlamalam... wiem, ze bardzo mocno sie zlamalam ale tylko raz... nie wiem musze to dopokutowac? tylko to niesprawiedliwe kurde... 3 tydfzien mija i stoi ta waga ... nie wiem, moze juz nie schudne ... echhh
|
|
#2650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czuje sioe oszukana... dzis dzien na nie dosc mam...
|
|
#2652 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam drogie Panie
Cytat:
Nie załamujemy się, nie mażemy się Na pewno dasz radę ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Eliza, ja też wiem, że zgrzeszę ale spróbuję, a nawet zrobię wszystko żeby to nie był jeden wielki grzech przez całe 4 dni tylko jak najbardziej minimalny ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- U mnie dziś waga pokazywała już 67,2 ale ponieważ wchodziłam kilka razy, to częściej pokazywała jednak 67,5 więc na razie przy tym zostaję ![]() Znowu siedzę w pracy i znowu mi zimno pomimo, że na zewnątrz jest ok +1 stC...
|
||
|
|
|
#2653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyszokop Tobie też się uda!Bogaczka wiem co czujesz! Ja też marznę w pracy, bo idioci tak klime puszczają, że sie tam tylko przeziębienia nabawić można
Było - 60 kg Jest - 55,2 Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for ! ![]() Edytowane przez stozynka44 Czas edycji: 2009-12-22 o 09:11 |
|
|
|
|
#2654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kobieto nie panikuj --- nie ty jedna stoisz... Ja po schudnieciu 10 kg stalam 4 tygodnie a waga wachala sie o 2 kg ... Potem ruszylo dalej ... Wiec spokojnie trzeba czekac ,,,,, wiem , ze latwo sie mowi ale nie ma innego wyjscia . I jeszcze jedno jedz wiecej miesa !!!
|
|
#2655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
I ja podobnie jak jem mieso i nie obiadam sie waga leci szybciej .... A tez nie jestem miesozerna i ciezko mi z tym .....no ale ,, cel uswieca srodki ,,
|
#2657 |
|
Przyczajenie
|
hejka!
Aulija nie jem dukanowego chlebka nie probowalam jeszcze.... ale i tak chyba zbyt szybko zaczelam sie cieszyc jak wczoraj bylo -1,6 kg od wagi wyjsciowej tak dzis tylko - 1 do tego marzy my sie pomidor i ser zolty i wogole pelno rzeczy mi sie marzy ale juz w wigilie beda warzywka ogolnie staram sie jesc ok 4 posilkow dziennie na obiad miesko lub rybka 2 przekaski w postaci chudej wedlinki jedna a druga cos z nabialow najczesciej serek wiejski 3% i drugi wiekszy posilek np nalesniki albo jajka. wyszokop nie poddawaj sie dla pocztakujacych dukanek jestes przykladem jesli ty wytrwasz to i my wytrwamy i trzymam za ciebie kciuki mocno wierze ze dasz rade bo silna jestes i juz tak niewiele ci brakuje! jutro ostatni dzien I fazy i pierwsze oficjalne wyniki pozdrawiam all
|
|
|
|
#2658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- A w ogole to dziś spotkanie ze znajomymi, z któymi się dawno temu nie widziałam, boże i oni wybrali właśnie Pizzerie ...... , muszę się najeść przed bo przecież sam zapach pizzy mnie zniewoli ...... MIłego dzionka dziewuszki, nie poddajmy się ! |
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja coprawda nie Olivka ale skrobię kuku kupiłam w sklepie z takimi artykułami jak zioła i zdrowa żywność. Ponieważ też przez dłuższy czas nie mogłam jej namierzyć to wzięłam od razu 3 op. Najedz się, najedz... To nie to samo ale zawsze trochę przypomina ten smak i zapach
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja się żegnam przed Świętami - życzę Wam wesołych i rodzinnych Świąt ![]() Na pewno będę Was czytać, ale z racji tego, że od dzisiejszego wieczoru przez jakieś 48h nie wyjdę z kuchni (uwielbiam gotować) to może się zdarzyć grzech tam i ówdzie. Całą Rodzina będzie mi truć cztery litery, więc będzie mi ciężko. Obiecuję, że postaram się grzeszyć jak najrzadziej, a jak już będę jadła coś niedozwolonego to w małych ilościach. Po Świętach wracam do odchudzania i do Was - a bardziej do Was i do odchudzania, bo to jeszcze dzięki Wam mam jakąś motywację |
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Z tym mięsem i ograniczaniem jedzenia to ja chyba w takim wypadku wyjątek jestem ![]() Mięsa jadlam mało, bo nie lubię i nie miałam czasu go pichcić, więc było tylko w weekendy. A ogólnie to nie patrzyłam na ilości - jeśli chodzi o jakieś ograniczanie jedzenia. Jadłam o której mi się podobało. Nie czuję żeby mój żołądek był rozciągnięty - wręcz przeciwnie. Więc jak widać - są wyjątki co chudły trzymając się książkowych zasad Dukana (jadły ile chciały i nie opychały się głównie mięsem czy rybami,a tym co lubią z nabiału).Edit: Hm po dłuższym zastanowieniu do listy "wyjątków" powinnam dodać mojego tatę i Ukochanego - oni tez jadali mięso tylko w weekendy. Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-12-22 o 11:38 |
|
|
|
#2662 | |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie wszystkie Kolezanki i Kolegow cichociemnych
![]() Podjelam decycje - od dzis faza III. Dosc odchudzania. Aktualnego wczoraj zatkalo jak zobaczyl mnie po tygodniu niewidzenia. "Bardzo zeszczuplalas. Ale juz nie bedziesz sie bardziej odchudzac??" Wygladam szczuplo i czuje sie swietnie. Nie chce tego zaprzepascic. Troche sie boje, ze powoli zaczelam tracic dystans i w lustrze widzialam nadal siebie sprzed 12 kg. No nic. Poki co nigdzie sie nie wybieram, zagladac bede regularnie jak dotychczas i dzielic sie spostrzezeniami z fazy III. Cytat:
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja rodzinka jest zupełnie bezczasowa jeśli chodzi o pichcenie i nam tak szybko te dozwolone produkty pobrzydły, że woleliśmy czasem nic nie zjeść niż znowu zjeść np. jajko :P Więc ja się podpisuję pod tym Lanka rękoma i nogami - efekt znudzenia dobrze działa na to, że się je mniej A poza tym witamy na III. fazie
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Lanka to mnie zaskoczyłaś tą III fazą. Przypomniej mi jakiego wzrostu , bo jesteś? Ja też już dobrze się czuję z wagą 69kg ale boję się że po świętach i na III fazie mi przybędzie bo ostatnio na warzywkach to mi waga w górę idzie strasznie. Ale biorąc za przykład i Parvati i Wiolqn i Agus30 to nie ma się czego obawiać tylko brać za ćwiczenia. Ja przyznaję że też ćwiczę tylko że w domu na orbitreku co drugi dzień po 30min. Może to za mało, ale ja widzę efekty szczególnie po tyłku, który kształtów odpowiednich zaczął nabierać. Dziewczyny z III Fazy koniecznie zdawać relację co tam Wasze wagi pokazują i czy dieta Dukana działa do końca. U mnie już przedostatni dzień w pracy więc do 16 jestem.
|
#2665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do części drugiej Twojej wypowiedzi to po prostu : umiar i rozsądek powinien być we wszystkim
|
|
|
|
|
#2666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niech zyje faza trzecia Ale nie bede juz tak wymyslnie pichcic Na wszelki wypadek
|
|
#2667 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochani!
Jakoś ostatnio ucichłam, no ale to przez problemy osobiste i czasochłonne przygotowania do świąt Oczywiście na ważeniu waga pokazała troszkę więcej, ale już dzisiaj spadek więc powoli wracam do wagi z podpisu I tak niewiele mi przybyło jak na taki weekend Lanka gratuluję decyzji! Też chciałabym się czuć dobrze w swoim ciałku ale jeszcze troszkę mi brakuje. No i chciałabym spróbować, sprawdzić czy może mi się udać wyglądać na prawdę extra Piękny też upewnia się co jakiś czas do jakiej wagi chcę dojść ale raczej nie będzie miał wpływu na moją decyzję. Sama muszę do tego dojrzeć ![]() Uciekam na zajęcia Pa!
|
#2668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogole to 16 stycznia jade na tydzien na narty. Od rana do wieczora, to same kilosy poleca 511 kcal spala sie w godzine jazdy na nartach. Ja bede jezdzic minimum 6 h dziennie przez 6 dni co daje 18 396 kcal ![]() Sama siebie zaskoczylam ta faza III ![]() Ale przypomnialam sobie co bylo kiedys i to mnie otrzezwilo. Dwa lata po urodzeniu syna mialam tak ciezki okres w zyciu, ze schudlam do 54 kg i wygladalam jak smierc. Nie moglam jesc. Po prostu nie moglam sie zmusic. Nie wiem czy to tendencje do anoreksji, ale ja nie chce sie doprowadzic do takiego stanu nigdy wiecej. Poniewaz teraz czuje sie swietnie, uwazam ze swietnie wygladam, w sam raz, moja samoocena poleciala do gory, lepiej mi sie zycie. Lzej i latwiej i chce to utrzymac i nie popasc w przesade. Dlatego czas na faze III.
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś mam Proteinki, bo z czwartku (Wigilia) sobie na dziś przeniosłam. I muszę Ci powiedzieć, że jestem głodna, że chu chu :P ta pomarańcz,ser i chlebek do mnie krzyczą ![]() Człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja ![]() Ale grzecznie się pilnuję...póki co zjedzone jajeczko i jogurt duży 0%, niedługo idę napaść na tuńczyka. Edit: Lanka moja III. faza też była "z rozsądku". Co prawda widzę, że gdybym schudła jeszcze trochę to bym lepiej wyglądała (ja kurdupel jestem). Ale czułam, że mam tak serdecznie dość tej diety, tych produktów, że chodzę wiecznie głodna, bo już patrzeć na to nie mogę, że nie dam rady wyleczyć grypy porządnie, że wylazła mi skaza białkowa....więc przeszłam na III. fazę z postanowieniem, że może po tej III. fazie ewentualnie się skuszę na powrót na II. fazę na te pare kilo...no, ale to za ok. 100 dni
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-12-22 o 13:46 |
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dalekosieznie jedynie cwiczenia pomagaja. I niejedzenie produktow wzdymacjacych. Jak pamietam mamy podobna jablczana budowe i wlasnie latwo nas wydyma. Nie ma rady. Brzuszki specjalne cwiczyc, nauczyc sie spinac miesnie mimowlonie nawet siedzac na krzesle. A rajtki sa zarabiste ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

- jakoś zleci.
do środy bo się boję
Za to przedłużam fazę P do 7 dni, a później wracam do rytmu 5/5. W święta nie zamierzam odpuszczać diety - nie chcę później żałować, że się złamałam, a jak dotąd tak dobrze mi szło. Sama się nie spodziewałam, że będą takie efekty! Waga wagą, ale wszystkie spodnie na mnie wiszą! Tego sie kompletnie nie spodziewałam, bo zawsze miałam problem z chudnięciem w dolnych partiach ciała. Jeśli jednak nie uda mi się w swięta wytrwać w postanowieniu, obiecuję, że przyznam się, wyspowiadam przed Wami i z pokorą przyjmę "baty". Wręcz o nie poproszę

Bardzo chcę być twarda,wiem,że będę żałować jak nie wytrzymam,ale nie wiem czy dam radę.

Na pewno dasz radę
(uwielbiam gotować) to może się zdarzyć grzech tam i ówdzie. Całą Rodzina będzie mi truć cztery litery, więc będzie mi ciężko. Obiecuję, że postaram się grzeszyć jak najrzadziej, a jak już będę jadła coś niedozwolonego to w małych ilościach. Po Świętach wracam do odchudzania i do Was - a bardziej do Was i do odchudzania, bo to jeszcze dzięki Wam mam jakąś motywację
Trzymam za ciebie kciuki i za inne dziewczyny też