|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
kalka
Rybcia budulko Moje kochane mamusie...
Ponieważ dziś i jutro raczej będę więcej się krzątać w kuchni i po domu niż przy kompie... Już dziś pozwalam sobie na Życzenia Świąteczne dla Was Poniżej karteczki od naszej Rodzinki dla Was i Waszych rodzin ![]() Załącznik 2733987 Załącznik 2733986
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-22 o 08:22 |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co raz lepiej niedługo wrócimy do śreniowiecza i wcale USG nie będzie ![]() Pysia ja uzywałam Bakaland a teraz mam jakąs inna Moim zdaniem była idealna własnie fajnie mokra no i jak chcesz to zawsze możesz dodac np rodzynek ![]() KArtki i zyczenia super
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka a kiedy masz teraz wizyte ? Moze stwierdzil, ze da Ci skierowanie na nasteonej wizycie, bo jeszcze jest czas.Moj tez nie kazal mi jeszcze zrobic posiewu, bo najlepszy jest taki sprzed samego porodu.Trzeba miec do szpitala swieza morfologie,mocz,HBS,WR, no i ten posiew
Kocurazab chyba lepiej szybko antybiotyk, niz sie meczyc niewiadomo jak dlugo Kamyil u mnie bez problemu robia usg bioderek - nawet na kazdych zajeciach w SR nam o tym przypominaja (to w tym samym budynku)Kamyczku Pysiamn dziekujemy za zyczenia i wzajemnie.Najpiekniejsza ta kartka z Kubusiem Kancia bo oni chyba chca tak po europejsku zrobic Jade zaraz na SR.Glos stracilam U mnie do szpitala mam nie zabierac ani body, ani kaftanikow, tylko 4 pary pelnych pajacykow.Ponoc jest tak goraco, ze polozne zakladaja tylko pampersa i pajaca.No i zniesli zakaz odwiedzin - chociaz nie do konca wiem, czy to dobra wiadomosc.Mam nadzieje,ze u osoby, z ktora bede dzielic sale, nie bedzie tlumow rodziny, bo ich wyprosze ![]() I polozna dala mi bardzo cenna rade.Jezeli zostana nam jakies mokre chusteczki, to nalezy je w szpitalu zostawic, bo inaczej przywleczemy do domu wszystkie bakterie szpitalne !!! Szkoda, ze nie informuja o tym, na oddzialach !!! |
|
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana.
W nocy z nowu spać nie mogłam. Pierwsza przerwa od 1 - 3, a potem od 4.30 do 6.45. Potem zasnelam jak kamień i o 8 obudził mnie tel - pomyłka Eudaimonia trzymam kciuki, nie pamiętam czy chciałaś doczekać do nowego roku. Mam nadzieję, że będzie tak jak chciałaś. Mamaidy się coś nie odzywa. Może rodzi? Ja dzisiaj pakuję w końcu torbę.
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tobie i wszystkim kochanym mamusią rozpakowanym i w dwupaku jeszcze szczęśliwych, radosnych i pogodnych Świąt Patka ja dużo sama wychodzę, czy lekarz, badania teraz po świętach posiew... i dentysta... i nie wiem w czym wybiore się wszytsko pozałatwiać... Dzisiaj rano obudziłam się ze spuchniętą lewą dłonią- niby nie widziałabym tego ale czułam, że palcy zgiąć normalnie nie mogę:\ A macie czasem takie kłucia jakby w cewce moczowej jak się dzidziuś rusza??? Normalnie uczucie jakby mi miał tamtędy wyjść przez ten malutki narząd:| A i jeszcze jedno Może któraś mamusia by mi podała jakiś prosty przepis na gulasz? nigdy nie robiłam a mąż przyleciał z nocki z wołowym i sobie zarzyczył
|
||
|
|
|
#2857 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, tak podglądam Was
|
|
|
|
#2858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wr miałąm na początku ciąży i nie wiem czy teraz kolejny raz też mam robić A ty sie kuruj Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Zapomniałam wam napisać najważniejszej rzeczy Moja córeczka nareszcie przekręciła się główką w dół I mam juz swoją położna do porodu
|
||
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() U nas odwilż - 0 stopni i słoneczko świeci pewnie się błoto i ciapa zrobi, a tego to już nie lubię.bardotka ja robiłam mocz, morfologię, hbs, wr i gbs - takie gin zlecił badania... Pysia - dziękujemy za życzenia i nie przemęczaj się za bardzo przy tej krzątaninie Ja też dzisiaj mam zamiar posprzątać ładnie łazienkę i na dole, muszę jeszcze dziś na zakupy jechać bo wczoraj nie zdążyliśmy, i na szkołę rodzenia . A jutro będę piekła placki i sałatki. Podłogi i pajęczynki ze ścian to musi już tż zrobić (pewnie jak go znam to w czwartek pół godziny przed wyjściem na wigilię będzie podłogi mył)
|
|
|
|
#2860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam te kłucia i gin mówił, że to przez to, że główka małej jest nisko. Gulasz: Zeszklić na oleju dużą cebulę pod koniec dodać 2 ząbki rozgniecionego czosnku. Dodać pokrojone mięsko w kostkę. Podsmażyć mieszając. Dolać wody - ja daję ok 8cm nad mięsko. Dodać 3 kulki angielskiego ziela, 2 liście laurowe. Dusić mieszając ok. 1,5h (spróbuj mięssko czy miękkie). Jak trzeba to dolej wody. Posó, dodaj przyprawy do gulaszu (jak nie mam to dosypuję czerwona paprykę, chili, zioła prowansalskie). Zagęszczam na końcu śmietanką 12% (Łaciatą do zup i sosów) z mąką. Podaję z ziemniakami lub kaszą. Smacznego.
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka kupa kasy!!! Oj to nie daj sobie w kaszę dmuchać- płacisz wymagasz prosta sparwa... Ja płacę 50 zł i zawsze jest ekstra miły lekarz i czuję, że nie traktuje mnie jak kolejną i rutynowo, tylko, że wszystko jest robione jak nalerzy
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo się cieszę ok, że wszystko ok z dzieciaczkami po wizytach
Aldii no Lu ruszyła z kopyta, jest już spora YouYou mnie lekarka mówiła, że czasem szyjka od leżenia może się wydłużać. Mimo wszystko jeszcze spokojnie Ula jak Ty szalejesz z tym rozwarciem Dzidzia już chyba donoszona? No sprawdziłam na liście, że mogłaby poczekać jeszcze, więc uważaj na siebie i się oszczędzajEudaimonia kciuki, żebyś mogła spędzić święta w domku, no albo już z Maleństwem ![]() Pysia to sowa to , ale to jak już urodzę i będę mobilnaPysia dzięki za życzenia Bardotka fajnie, że wszystko ok po wizycie, oprócz humorzastego lekarza ![]() Ja pytałam moją ginkę o ten posiew i mówiła, że to są zalecenia na razie w Wa-wie , bo tam najwięcej łapią pacjentki w szpitalach bakterii i dzieciaczki mi nie kazała robić![]() Kocurazab to lepiej śmignij do lekarza. Lepiej leczyć taką infekcję niż nie. Ja też wczoraj byłam u lek. Zadzwoniłam w cześniej i powiedziałam, że za 2 tygodnie rodzę i nie chcę złapać jakiegoś wirusa w poczekalni, to oczywiście się ze mna zgodził i powiedział żebym przyszła jak skończy pacjentów przyjmować. No i wirusowe zapalenie gardła ![]() Malinka współczuję nieprzespanej nocy Ja jeszcze nie rodzę i o ironio miałam nie dotrwać do 9 miesiąca a dziś się zaczął 39 tydzień Już po świętach bym chciała, bo brzuch rośnie i strasznie mi ciężko. Codziennie jest większy no i mój kręgosłup nie daje rady ![]() Co chwilę mi się wydaje, że to już Dziś ostałam sama, mama wzięła Idę do siebie, a ja zostałam w domku żeby się mieć trochę samotnościJakby coś się działo to dam znać. Jestem już mocno skoncentrowana na porodzie Agape Oleńka śliczna. Taką ma delikatną urodę i regularne rysy twarzy. Taka śliczna, drobniutka dziewczynka Cudo
|
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a co u Sweet ????
Wyszła już? Bo trochę długo już jak na leżenie w szpitalu. Macie jakieś inforamcje? |
|
|
|
#2864 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas w zach-pom usg bioderek jest obowiązkowe, wiem właśnie, że nie w każdym województwie to zalecają - tak samo jak wizytę u okulisty. U nas obowiązkowe a gdzieniegdzie nie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale żadko się to zdarzało ![]() Tak, ja też mam takie kłucia - to dzidzia jest nisko i tak naciska ![]() A ja sobie dzisiaj pospałam do 9:30 Odespałam wczorajsze
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka napewno nie wyszła jeszcze, bo dała by znać... Ostatnie co pisała to, że mały jest z nią już cały czas.
|
|
|
|
#2866 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
Ja tylko na chwilke i zmykam do lekarza, nadrobie jak wroce Milego dnia Buziaczki |
|
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
Długo ale sweet miała coś z nerkami i malutki też, może dlatego są tak długo. Ale pewnie święta już w domku spędzą.
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Dokłądnie
no i mały był podłączony do inkubatorka na początku.
|
|
|
|
#2870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() musze się usprawiedliwić że wczorajsze zakupy polegały na tym że ja stałam na początku alejki i gadałam mężowi co ma mi przynieść i gdzie się to znajduje . najgorzej było jak szukał stanika do karmienia i nie znalazł trudno , może jeszcze kiedyś wpadnie mi w oko praiwe całe zakupy mama mi zrobi a na wigilię i na reszte świąt jadę na gotowe do mamci dzis czuję sie fatalnie , żołądek mnie boli ide się położyć spać , może przejdzie miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja tylko na chwilke, wpadlam sie przywitac i zyczyc milego dnia, bo mam kupe roboty!!! Pysiu dziekujemy za zyczenia, sliczne kartki
|
#2873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ratunku!!!!
Właśnie wyciągnęłam pranie z pralki i co oczywiście zafarbowało Jaka ja jestem głupia włożyłam jasne ciuszki z jeansami Teraz wszystkie białe rzeczy są niebieskawe, płakać mi się chce Te jeansy kupiłam na początku ciąży w h&m bo były takie słodkie I to jeszcze takie malutkie, wariatka nie pomyślałam wtedy, że dziecku w tym niewygodnie itp, i przez ten zakupu wszystkie piękne pajace są do dupy ![]() Co ja mam teraz zrobić? |
|
|
|
#2875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dzis mam wizyte - i mam nadzieje, ze tez gin mi zrobi usg z wazeniem i dowiem sie czegos dobrego...
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() kamyil - gratki po wizycie ![]() pysia dziękuję za życzenia ![]() mamaidy - może jeszcze się okaże że eo nowego roku wytrwasz? ![]() słyszałam że tak sie czasami zdarza jak kobiety biorą fenoterol i mają skróconą szyjkę, dużo leża żeby nie urodzić wcześniaka a potem okazuje sie że rodzą po terminie ![]() syla2311 kciuki za wizytę i czekamy na wieści ![]() soraya za Twoją wizytę też kciukaski
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-12-22 o 10:57 |
|
|
|
#2878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Proszę potem o wieści.
|
|
#2879 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
xmila, youyou, gosbaj super że wizyty się udały i że z dzieciaczkami wszystko ok ![]() Cytat:
filka2 zapomniałam wczoraj napisać, super że już jesteście w domku Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki zebcia za info Cytat:
też bym się wkurzyła![]() Cytat:
![]() Rybcia ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=mamaidy Ja jeszcze nie rodzę i o ironio miałam nie dotrwać do 9 miesiąca a dziś się zaczął 39 tydzień Już po świętach bym chciała, bo brzuch rośnie i strasznie mi ciężko. Codziennie jest większy no i mój kręgosłup nie daje rad Co chwilę mi się wydaje, że to już [/QUOTE] korzystaj z chwili wolnej i się relaksuj-------------- Dzisiaj była moja jedna z najgorszych nocy. Udało mi się usnąć ok 24 a o 3 :40 obudziłam się z bólem krzyża i brzucha- okropne są te straszaki. Udało mi się usnąć dopiero o 6:30 i wstałam o 9 Niedługo to już w ogóle mogę zapomnieć o śnie No nic taki nasz los![]() ----------- Dzisiaj mam wizytę u gina na 17 i ostatnie usg. Więc dzisiaj ja poproszę o kciuki |
|||||||
|
|
|
#2880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

niedługo wrócimy do śreniowiecza i wcale USG nie będzie 
Moim zdaniem była idealna własnie fajnie mokra no i jak chcesz to zawsze możesz dodac np rodzynek
u mnie bez problemu robia usg bioderek - nawet na kazdych zajeciach w SR nam o tym przypominaja (to w tym samym budynku)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Tobie i wszystkim kochanym mamusią rozpakowanym i w dwupaku jeszcze szczęśliwych, radosnych i pogodnych Świąt
Może któraś mamusia by mi podała jakiś prosty przepis na gulasz? nigdy nie robiłam a mąż przyleciał z nocki z wołowym i sobie zarzyczył

, bo tam najwięcej łapią pacjentki w szpitalach bakterii i dzieciaczki

ide się położyć spać , może przejdzie