Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 08:15   #2851
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

kalka
Rybcia budulko

Moje kochane mamusie...
Ponieważ dziś i jutro raczej będę więcej się krzątać w kuchni i po domu niż przy kompie...

Już dziś pozwalam sobie na Życzenia Świąteczne dla Was
Poniżej karteczki od naszej Rodzinki dla Was i Waszych rodzin

Załącznik 2733987

Załącznik 2733986

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-22 o 08:22
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 08:33   #2852
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamyil Pokaż wiadomość
w związku z tym że się zmieniły normy to obecnie w ciąży przysługują tylko 2 a nie 3 badania USG (bodajże 12 i 18 tydzień) więc ja już nie załapałam, ale może jak mi się będzie chciało to sobie pójdę prywatnie w między czasie, tylko muszę jakiegoś fajnego ginekologa poszukać

no co raz lepiej niedługo wrócimy do śreniowiecza i wcale USG nie będzie

Pysia ja uzywałam Bakaland a teraz mam jakąs inna Moim zdaniem była idealna własnie fajnie mokra no i jak chcesz to zawsze możesz dodac np rodzynek

KArtki i zyczenia super
Stary 2009-12-22, 08:55   #2853
aldii
Zakorzenienie

Bardotka a kiedy masz teraz wizyte ? Moze stwierdzil, ze da Ci skierowanie na nasteonej wizycie, bo jeszcze jest czas.Moj tez nie kazal mi jeszcze zrobic posiewu, bo najlepszy jest taki sprzed samego porodu.Trzeba miec do szpitala swieza morfologie,mocz,HBS,WR, no i ten posiew
Kocurazab chyba lepiej szybko antybiotyk, niz sie meczyc niewiadomo jak dlugo Pedz dzisiaj do lekarza
Kamyil u mnie bez problemu robia usg bioderek - nawet na kazdych zajeciach w SR nam o tym przypominaja (to w tym samym budynku)
Kamyczku Cos tak czuje, ze spokojnie przeczekasz swieta i sylwestra....
Pysiamn dziekujemy za zyczenia i wzajemnie.Najpiekniejsza ta kartka z Kubusiem
Kancia bo oni chyba chca tak po europejsku zrobic w UK, tez masz tylko 2 usg, a czasami 1 lub wcale....

Jade zaraz na SR.Glos stracilam Ale antybiotyk dziala,bo zaczelam odpluwac

U mnie do szpitala mam nie zabierac ani body, ani kaftanikow, tylko 4 pary pelnych pajacykow.Ponoc jest tak goraco, ze polozne zakladaja tylko pampersa i pajaca.No i zniesli zakaz odwiedzin - chociaz nie do konca wiem, czy to dobra wiadomosc.Mam nadzieje,ze u osoby, z ktora bede dzielic sale, nie bedzie tlumow rodziny, bo ich wyprosze

I polozna dala mi bardzo cenna rade.Jezeli zostana nam jakies mokre chusteczki, to nalezy je w szpitalu zostawic, bo inaczej przywleczemy do domu wszystkie bakterie szpitalne !!! Szkoda, ze nie informuja o tym, na oddzialach !!!
Stary 2009-12-22, 09:04   #2854
malinka118
Rozeznanie

Witam z rana.
W nocy z nowu spać nie mogłam. Pierwsza przerwa od 1 - 3, a potem od 4.30 do 6.45. Potem zasnelam jak kamień i o 8 obudził mnie tel - pomyłka

Eudaimonia trzymam kciuki, nie pamiętam czy chciałaś doczekać do nowego roku. Mam nadzieję, że będzie tak jak chciałaś.

Mamaidy się coś nie odzywa. Może rodzi?

Ja dzisiaj pakuję w końcu torbę.

malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:22   #2855
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Witam z rana.
W nocy z nowu spać nie mogłam. Pierwsza przerwa od 1 - 3, a potem od 4.30 do 6.45. Potem zasnelam jak kamień i o 8 obudził mnie tel - pomyłka

Mamaidy się coś nie odzywa. Może rodzi?

Ja dzisiaj pakuję w końcu torbę.

Mamaidy podgląda nas własnie

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:35   #2856
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj jestem po wizycie mój gin mnie tak wkurzył powiedział, że mam go nie pouczać (pytałam o te badania przed porodem) i nic mi nie zlecił tylko morfologia i mocz zakichany Pan ordynator, wpadł dzisiaj wyraźnie nie w sosie do gtabinetu echh....miałam z nim ostrą wymiane zdań
Z mała ok ja pozamykana na cztery spusty
Nie wiem niecierpie takich lekarzy co frustracje przelewają na pacjentów!!! Na początku u takiego byłam u mnie na wsi na FZ... To był pierwszy i ostatni raz jak wydarł ryja na mnie. Wole już płacić a nie denerwować się tyle czasu przed karzdą wizytą
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Moje kochane mamusie...
Ponieważ dziś i jutro raczej będę więcej się krzątać w kuchni i po domu niż przy kompie...

Dziękuję i ja za życzonka Tobie i wszystkim kochanym mamusią rozpakowanym i w dwupaku jeszcze szczęśliwych, radosnych i pogodnych Świąt

Patka ja dużo sama wychodzę, czy lekarz, badania teraz po świętach posiew... i dentysta... i nie wiem w czym wybiore się wszytsko pozałatwiać... Dzisiaj rano obudziłam się ze spuchniętą lewą dłonią- niby nie widziałabym tego ale czułam, że palcy zgiąć normalnie nie mogę:\

A macie czasem takie kłucia jakby w cewce moczowej jak się dzidziuś rusza??? Normalnie uczucie jakby mi miał tamtędy wyjść przez ten malutki narząd:|

A i jeszcze jedno Może któraś mamusia by mi podała jakiś prosty przepis na gulasz? nigdy nie robiłam a mąż przyleciał z nocki z wołowym i sobie zarzyczył

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:38   #2857
mamaidy
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, tak podglądam Was i nadrabiam od wczoraj!!!
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:46   #2858
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Bardotka a kiedy masz teraz wizyte ? Moze stwierdzil, ze da Ci skierowanie na nasteonej wizycie, bo jeszcze jest czas.Moj tez nie kazal mi jeszcze zrobic posiewu, bo najlepszy jest taki sprzed samego porodu.Trzeba miec do szpitala swieza morfologie,mocz,HBS,WR, no i ten posiew
Kolejna wizyta 11 stycznia, już sama nie wiem. Posiew mi wczoraj pobierał 2 raz, już raz miałam i wyszło mi jakieś tam bakterie, brałam globulki i teraz kontrolny posiew.

Wr miałąm na początku ciąży i nie wiem czy teraz kolejny raz też mam robić

A ty sie kuruj

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Nie wiem niecierpie takich lekarzy co frustracje przelewają na pacjentów!!! Na początku u takiego byłam u mnie na wsi na FZ... To był pierwszy i ostatni raz jak wydarł ryja na mnie. Wole już płacić a nie denerwować się tyle czasu przed karzdą wizytą
Zebcia ja swojemy płacę za każdą wizytę 150 zł, więc łaski nie robi

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Zapomniałam wam napisać najważniejszej rzeczy

Moja córeczka nareszcie przekręciła się główką w dół - a już sie stresowałam

I mam juz swoją położna do porodu
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:48   #2859
brzoskwinia82
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki
U nas odwilż - 0 stopni i słoneczko świeci pewnie się błoto i ciapa zrobi, a tego to już nie lubię.
bardotka ja robiłam mocz, morfologię, hbs, wr i gbs - takie gin zlecił badania...
Pysia - dziękujemy za życzenia i nie przemęczaj się za bardzo przy tej krzątaninie
Ja też dzisiaj mam zamiar posprzątać ładnie łazienkę i na dole, muszę jeszcze dziś na zakupy jechać bo wczoraj nie zdążyliśmy, i na szkołę rodzenia . A jutro będę piekła placki i sałatki. Podłogi i pajęczynki ze ścian to musi już tż zrobić (pewnie jak go znam to w czwartek pół godziny przed wyjściem na wigilię będzie podłogi mył)

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:52   #2860
malinka118
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję i ja za życzonka Tobie i wszystkim kochanym mamusią rozpakowanym i w dwupaku jeszcze szczęśliwych, radosnych i pogodnych Świąt

Patka ja dużo sama wychodzę, czy lekarz, badania teraz po świętach posiew... i dentysta... i nie wiem w czym wybiore się wszytsko pozałatwiać... Dzisiaj rano obudziłam się ze spuchniętą lewą dłonią- niby nie widziałabym tego ale czułam, że palcy zgiąć normalnie nie mogę:\

A macie czasem takie kłucia jakby w cewce moczowej jak się dzidziuś rusza??? Normalnie uczucie jakby mi miał tamtędy wyjść przez ten malutki narząd:|

A i jeszcze jedno Może któraś mamusia by mi podała jakiś prosty przepis na gulasz? nigdy nie robiłam a mąż przyleciał z nocki z wołowym i sobie zarzyczył

Ja mam te kłucia i gin mówił, że to przez to, że główka małej jest nisko.

Gulasz:

Zeszklić na oleju dużą cebulę pod koniec dodać 2 ząbki rozgniecionego czosnku. Dodać pokrojone mięsko w kostkę. Podsmażyć mieszając. Dolać wody - ja daję ok 8cm nad mięsko. Dodać 3 kulki angielskiego ziela, 2 liście laurowe. Dusić mieszając ok. 1,5h (spróbuj mięssko czy miękkie). Jak trzeba to dolej wody. Posó, dodaj przyprawy do gulaszu (jak nie mam to dosypuję czerwona paprykę, chili, zioła prowansalskie). Zagęszczam na końcu śmietanką 12% (Łaciatą do zup i sosów) z mąką. Podaję z ziemniakami lub kaszą. Smacznego.
Stary 2009-12-22, 09:56   #2861
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka kupa kasy!!! Oj to nie daj sobie w kaszę dmuchać- płacisz wymagasz prosta sparwa... Ja płacę 50 zł i zawsze jest ekstra miły lekarz i czuję, że nie traktuje mnie jak kolejną i rutynowo, tylko, że wszystko jest robione jak nalerzy

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Ja mam te kłucia i gin mówił, że to przez to, że główka małej jest nisko.

Gulasz:

Zeszklić na oleju dużą cebulę pod koniec dodać 2 ząbki rozgniecionego czosnku. Dodać pokrojone mięsko w kostkę. Podsmażyć mieszając. Dolać wody - ja daję ok 8cm nad mięsko. Dodać 3 kulki angielskiego ziela, 2 liście laurowe. Dusić mieszając ok. 1,5h (spróbuj mięssko czy miękkie). Jak trzeba to dolej wody. Posó, dodaj przyprawy do gulaszu (jak nie mam to dosypuję czerwona paprykę, chili, zioła prowansalskie). Zagęszczam na końcu śmietanką 12% (Łaciatą do zup i sosów) z mąką. Podaję z ziemniakami lub kaszą. Smacznego.
Dziękuję Ci ślicznie mąż mnie będzie na rękach nosił jak mi dobre wyjdzie... Jak mnie uniesie, bo warzę więcej od niego już

Stary 2009-12-22, 09:58   #2862
mamaidy
Raczkowanie

Bardzo się cieszę ok, że wszystko ok z dzieciaczkami po wizytach

Aldii no Lu ruszyła z kopyta, jest już spora

YouYou mnie lekarka mówiła, że czasem szyjka od leżenia może się wydłużać. Mimo wszystko jeszcze spokojnie Trzymam kciuki

Ula jak Ty szalejesz z tym rozwarciem Dzidzia już chyba donoszona? No sprawdziłam na liście, że mogłaby poczekać jeszcze, więc uważaj na siebie i się oszczędzaj

Eudaimonia kciuki, żebyś mogła spędzić święta w domku, no albo już z Maleństwem

Pysia to sowa toMnie też chyba skusisz na blender, ale to jak już urodzę i będę mobilna
Pysia dzięki za życzenia
Bardotka fajnie, że wszystko ok po wizycie, oprócz humorzastego lekarza

Ja pytałam moją ginkę o ten posiew i mówiła, że to są zalecenia na razie w Wa-wie, bo tam najwięcej łapią pacjentki w szpitalach bakterii i dzieciaczki mi nie kazała robić

Kocurazab to lepiej śmignij do lekarza. Lepiej leczyć taką infekcję niż nie. Ja też wczoraj byłam u lek. Zadzwoniłam w cześniej i powiedziałam, że za 2 tygodnie rodzę i nie chcę złapać jakiegoś wirusa w poczekalni, to oczywiście się ze mna zgodził i powiedział żebym przyszła jak skończy pacjentów przyjmować. No i wirusowe zapalenie gardła

Malinka współczuję nieprzespanej nocy

Ja jeszcze nie rodzę i o ironio miałam nie dotrwać do 9 miesiąca a dziś się zaczął 39 tydzień
Już po świętach bym chciała, bo brzuch rośnie i strasznie mi ciężko. Codziennie jest większy no i mój kręgosłup nie daje rady
Co chwilę mi się wydaje, że to już Dziś ostałam sama, mama wzięła Idę do siebie, a ja zostałam w domku żeby się mieć trochę samotności
Jakby coś się działo to dam znać. Jestem już mocno skoncentrowana na porodzie

Agape Oleńka śliczna. Taką ma delikatną urodę i regularne rysy twarzy. Taka śliczna, drobniutka dziewczynkaCudo
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:02   #2863
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dziewczyny a co u Sweet ????

Wyszła już? Bo trochę długo już jak na leżenie w szpitalu. Macie jakieś inforamcje?
Stary 2009-12-22, 10:04   #2864
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Ja też dzisiaj jestem po wizycie mój gin mnie tak wkurzył powiedział, że mam go nie pouczać (pytałam o te badania przed porodem) i nic mi nie zlecił tylko morfologia i mocz zakichany Pan ordynator, wpadł dzisiaj wyraźnie nie w sosie do gtabinetu echh....miałam z nim ostrą wymiane zdań
No co za lekarz... Ja nie wiem jeszcze jakie badania sa na końcu bo wizytę mam dopiero 29 grudnia - wiem, że wtedy na pewno będę miała ten posiew na paciorkowca (on pobiera u siebie), mocz i morfologia pewnie też, a czy coś jeszcze to nie wiem.

Cytat:
w związku z tym że się zmieniły normy to obecnie w ciąży przysługują tylko 2 a nie 3 badania USG (bodajże 12 i 18 tydzień) więc ja już nie załapałam, ale może jak mi się będzie chciało to sobie pójdę prywatnie w między czasie, tylko muszę jakiegoś fajnego ginekologa poszukać

aha - jeszcze wiadomość od mojej przyjaciółki (studiuje medycynę i jest na bieżąco w temacie ): każdemu dziecku przysługuje USG bioderek w celu wykluczenia dysplazji bioder na NFZ i nie dajcie sobie wcisnąć kitu że jest inaczej (a podobno niechętnie robią to badanie gdy nie ma konkretnych wskazań)
Już 2?? Masakra...
U nas w zach-pom usg bioderek jest obowiązkowe, wiem właśnie, że nie w każdym województwie to zalecają - tak samo jak wizytę u okulisty. U nas obowiązkowe a gdzieniegdzie nie.

Cytat:

Dziękuję i nawzajem!!!

Cytat:
I polozna dala mi bardzo cenna rade.Jezeli zostana nam jakies mokre chusteczki, to nalezy je w szpitalu zostawic, bo inaczej przywleczemy do domu wszystkie bakterie szpitalne !!! Szkoda, ze nie informuja o tym, na oddzialach !!!
ooooooooo, o tym nie słyszałam.

Cytat:

Ja jak miałam gdzieś wyjść a było zimno to mąz mi kurtkę zostawiał Ale żadko się to zdarzało
Tak, ja też mam takie kłucia - to dzidzia jest nisko i tak naciska

A ja sobie dzisiaj pospałam do 9:30 Odespałam wczorajsze

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:04   #2865
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka napewno nie wyszła jeszcze, bo dała by znać... Ostatnie co pisała to, że mały jest z nią już cały czas.

Stary 2009-12-22, 10:12   #2866
syla2311
Raczkowanie

Dzien dobry

Ja tylko na chwilke i zmykam do lekarza, nadrobie jak wroce
Milego dnia

Buziaczki:roz a:
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:14   #2867
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardotka napewno nie wyszła jeszcze, bo dała by znać... Ostatnie co pisała to, że mały jest z nią już cały czas.
Ale z małym wszystko ok?
Troszkę długo leżą w tym szpitalunawet jak na cesarke
Stary 2009-12-22, 10:24   #2868
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Ale z małym wszystko ok?
Troszkę długo leżą w tym szpitalunawet jak na cesarke
Długo ale sweet miała coś z nerkami i malutki też, może dlatego są tak długo. Ale pewnie święta już w domku spędzą.
Stary 2009-12-22, 10:27   #2869
zebra666
Zakorzenienie

Dokłądnie no i mały był podłączony do inkubatorka na początku.

Stary 2009-12-22, 10:30   #2870
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Długo ale sweet miała coś z nerkami i malutki też, może dlatego są tak długo. Ale pewnie święta już w domku spędzą.
Cytat:
Dokłądnie no i mały był podłączony do inkubatorka na początku.
To ja tego nie doczytałam, to fajnie, ze na święta już w domku razem
Stary 2009-12-22, 10:33   #2871
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
kciuki

Ula jak Ty szalejesz z tym rozwarciem Dzidzia już chyba donoszona? No sprawdziłam na liście, że mogłaby poczekać jeszcze, więc uważaj na siebie i się oszczędzaj
poczeka , poczeka
musze się usprawiedliwić że wczorajsze zakupy polegały na tym że ja stałam na początku alejki i gadałam mężowi co ma mi przynieść i gdzie się to znajduje .
najgorzej było jak szukał stanika do karmienia i nie znalazł trudno , może jeszcze kiedyś wpadnie mi w oko
praiwe całe zakupy mama mi zrobi
a na wigilię i na reszte świąt jadę na gotowe do mamci

dzis czuję sie fatalnie , żołądek mnie boli ide się położyć spać , może przejdzie

miłego dnia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:35   #2872
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witajcie!

Ja tylko na chwilke, wpadlam sie przywitac i zyczyc milego dnia, bo mam kupe roboty!!!

Pysiu dziekujemy za zyczenia, sliczne kartki
Stary 2009-12-22, 10:38   #2873
soraya1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Mój mąż w koncu przywiózł z apteki zamówione rzeczy, a i tak zapomniał dokupić jedną maść... No cóz... to już przy okazji...

A generalnie to mnie wkurzył i wygarnełam mu wszystko, że mnie nie docenia, że jak siedzę w domu to uważa mnie za Marysię co wszystko zrobi itp. a jak ja go o coś poproszę to marudzenie, że on to musi zrobić... ale jak ja robię to wszystko jest ok! No więc obiecał poprawę - pożyjemy - zobaczymy. W każdym bądź razie bez skrupułów będę mu wypominać jak cos będzie nie tak.

Miał mi też pofarbować włosy i oczywiście znowu gadanie, że czemu on, że mogę iść do fryzjera... itp... No to z fochem powiedziałam, że sama sobie zafarbuję, nie potrzebuję jego pomocy, to on z gadką że nie, że mi zfarbuje, itp... To w końcu z łaską pozwoliłam mu zafarbować mi włoski jutro hehehe, bo dziś chciał wyjść grać na PS3. No niech mu będzie. Raz na jakiś czas niech sobie idzie. Mam wieczór dla siebie.
Kochana, musze Cie ostrzec - ja tez raz poprosilam tz o ufarbowanie wlosow - niestety zle sie to skonczylo .... robil to tak powoli ... wiec sie wkurzylam - to on na mnie .. . zachlapalismy farba cala lazienke, kilka recznikow.. no i skonczylo sie wielka awantura.... nigdy wiecej !
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:53   #2874
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dziewczyny ratunku!!!!

Właśnie wyciągnęłam pranie z pralki i co oczywiście zafarbowało
Jaka ja jestem głupia włożyłam jasne ciuszki z jeansami
Teraz wszystkie białe rzeczy są niebieskawe, płakać mi się chce

Te jeansy kupiłam na początku ciąży w h&m bo były takie słodkie
I to jeszcze takie malutkie, wariatka nie pomyślałam wtedy, że dziecku w tym niewygodnie itp, i przez ten zakupu wszystkie piękne pajace są do dupy

Co ja mam teraz zrobić?
Stary 2009-12-22, 10:53   #2875
soraya1
Raczkowanie

Cytat:

Kochane dziekuje za kciuki - ojjj musialyscie mocno trzymac, bo Lu pieknie przybrala na wadze (przepisowe 600g ) i ma teraz 2160.Wciaz jest malutka, ale przynajmniej w normie i przybiera prawidlowo Ja jeszcze pozamykana na 4 spusty, wiec mam nadzieje, ze do stycznia wytrzymam
Odebralam tez powtorny posiew i wyszedl ujemny
W pociagach na szczescie bylo cieplutko.Wlasciwie to caly dzien moge zaliczyc jako udany.dostalam juz druk do becikowego i dowiedzialam sie co zabrac dla siebie i malenstwa do szpitala, w ktorym planuje rodzic
Aldi - cudownie, ze Lu tak duzo przybrala - gratuluje i ciesze sie razem z Toba !
ja dzis mam wizyte - i mam nadzieje, ze tez gin mi zrobi usg z wazeniem i dowiem sie czegos dobrego...
Stary 2009-12-22, 10:55   #2876
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Kochana, musze Cie ostrzec - ja tez raz poprosilam tz o ufarbowanie wlosow - niestety zle sie to skonczylo .... robil to tak powoli ... wiec sie wkurzylam - to on na mnie .. . zachlapalismy farba cala lazienke, kilka recznikow.. no i skonczylo sie wielka awantura.... nigdy wiecej !
A mój tż farbował zawsze teściowej włosy (bo nie miała córki) i teraz mi bez problemu farbuje
Stary 2009-12-22, 10:56   #2877
youyou
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

kamyil - gratki po wizycie

pysia dziękuję za życzenia ja jeszcze tu będę więc ze składaniem jeszcze poczekam

mamaidy - może jeszcze się okaże że eo nowego roku wytrwasz?
słyszałam że tak sie czasami zdarza jak kobiety biorą fenoterol i mają skróconą szyjkę, dużo leża żeby nie urodzić wcześniaka a potem okazuje sie że rodzą po terminie

syla2311 kciuki za wizytę i czekamy na wieści

soraya za Twoją wizytę też kciukaski

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2009-12-22 o 10:57
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:59   #2878
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

kamyil - gratki po wizycie

pysia dziękuję za życzenia ja jeszcze tu będę więc ze składaniem jeszcze poczekam

mamaidy - może jeszcze się okaże że eo nowego roku wytrwasz?
słyszałam że tak sie czasami zdarza jak kobiety biorą fenoterol i mają skróconą szyjkę, dużo leża żeby nie urodzić wcześniaka a potem okazuje sie że rodzą po terminie

syla2311 kciuki za wizytę i czekamy na wieści
Też tak słyszałam, ale wolałabym urodzić przed terminem. Mój tato, który przewidział dzień urodzenia Olafka wróży teraz 15 stycznia, a może uda mi się zrobić prezent tż - ma imieniny 21 stycznia.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Proszę potem o wieści.
Stary 2009-12-22, 11:00   #2879
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry
xmila, youyou, gosbaj super że wizyty się udały i że z dzieciaczkami wszystko ok
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
rozwarcie na 2 palce ,ale główka wcześniej siedziała w kanale a teraz poszła do góry i balansuje
gina mówi ze to dobrze
zmniejszyła dawkę leku i mam brać do nowego roku
Z tym rozwarciem to teraz uważajcie na siebie, dmuchaj i chuchaj

filka2 zapomniałam wczoraj napisać, super że już jesteście w domku

Cytat:
Kochane dziekuje za kciuki - ojjj musialyscie mocno trzymac, bo Lu pieknie przybrala na wadze (przepisowe 600g ) i ma teraz 2160.Wciaz jest malutka, ale przynajmniej w normie i przybiera prawidlowo Ja jeszcze pozamykana na 4 spusty, wiec mam nadzieje, ze do stycznia wytrzymam
Odebralam tez powtorny posiew i wyszedl ujemny
W pociagach na szczescie bylo cieplutko.Wlasciwie to caly dzien moge zaliczyc jako udany.dostalam juz druk do becikowego i dowiedzialam sie co zabrac dla siebie i malenstwa do szpitala, w ktorym planuje rodzic
Bardzo się cieszę no i wielkie brawa dla Lu

Cytat:
Napisała do mnie Eudaimonia. zostaje na kilka dni w szpitalu na obserwcji ponieważ ma lekkie skurcze i rozwarcie 1,5 cm - aczkolwiek podkreśla, że jeszcze nie rodzi Ma jakby cosik informować... Pozdrwoiłam ją i ucałowałam od nas
O bidulka, mam nadzieję że puszczą ją na święta
Dzięki zebcia za info

Cytat:
też bym się wkurzyła

Cytat:
a u mnie w badaniu ginekologicznym wyszło że mała już wisi główką w dół, ale szyjka nadal zamknięta więc wszystko w jak najlepszym porządku

Rybcia

Cytat:

Moje kochane mamusie...

Załącznik 2733987

Załącznik 2733986
Dziękujemy za piękne karteczki Dla Ciebie i Twojej rodzinki również zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt

Cytat:
Mam to samo i to bardzo często nie jest to przyjemne, czasem to nawet podskoczę jak mały mnie "ukuje"

[QUOTE=mamaidy
Ja jeszcze nie rodzę i o ironio miałam nie dotrwać do 9 miesiąca a dziś się zaczął 39 tydzień
Już po świętach bym chciała, bo brzuch rośnie i strasznie mi ciężko. Codziennie jest większy no i mój kręgosłup nie daje rad
Co chwilę mi się wydaje, że to już [/QUOTE]
korzystaj z chwili wolnej i się relaksuj
--------------
Dzisiaj była moja jedna z najgorszych nocy. Udało mi się usnąć ok 24 a o 3 :40 obudziłam się z bólem krzyża i brzucha- okropne są te straszaki. Udało mi się usnąć dopiero o 6:30 i wstałam o 9 Niedługo to już w ogóle mogę zapomnieć o śnie No nic taki nasz los
-----------
Dzisiaj mam wizytę u gina na 17 i ostatnie usg. Więc dzisiaj ja poproszę o kciuki.
Stary 2009-12-22, 11:01   #2880
soraya1
Raczkowanie

Cytat:
burak i tyle, u mnie w szpitalu wszystkie położne się go boją, ale chyba mu się coś pomyliło i na mnie chciał pofukać ale ze mna nie tak łatwo Płace mu kupe kasy a ten jeszcze fochy ma
sama sobie zrobie te badania tylko musze wiedziec jakie doklanie
Ula a WR miałas na poczatku ciązy? Ja mialam i nie wiem czy 2 raz tez robic. posiew juz miałam
Wiem, ze HBS musze zrobić ale co jeszcze?
Dziewczynki co tam macie jeszcze w zaleceniach tych ostatnich badan?
Ja na dzisiejsza wizyte niose wyniki : morfologii, moczu, WR, HBS, taksoplazmoza (to juz chyba 4 raz robione) , i dodatkowo HIV - bo jeszcze nie mialam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości