|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Jutro mam połówkowe... Trzęsę się. Co mam zrobic jak gin nie będzie chciał Malucha "rozpoznać" bo powie, że źle się ułożył? Molestować do skutku?
Zaraz czeka mnie prasowanie i pakowanie bo zaraz po usg jadę do Mamy na święta a TŻ dojeżdża w Wigilię i zabiera walizeczkę. Ja muszę ją spakować bo jak On się za to weźmie to wszystkie ciuchy "w kulkę" będą i na nic moje prasowanie. Mi do przewiezienia zostaje Pies i dobre wiadomości- miejmy nadzieję Po zmianie rozkładu jazdy PKPów, połączenia są tak okropne, że nie wiem czy dam radę. Bezpośredni PKP tzw. TLK kosztować mnie będzie 53zł za mnie + 15 za Psa ale dojadę koło 22, a osobówka 23zł za mnie + 4zł za Psa i dojadę na 19 ale z jedną przesiadką. Całe szczęście, że między pociągami jest 20 minut to i ja się doczłapię i Pies zdąży opróżnić to i owo... Mam nadzieję, że zdążymy... Idę do roboty...
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się młode źle ułoży to molestowanie nic nie da. A jak gin zobaczy to powie. za USG. Będą dobre wieści, będą.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-22 o 13:44 |
|
|
|
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Witam was kobitki, dziś jestem ostatni dzień w pracy przed świetami i nowym rokiem i nie wiem czy w domu będzie czas żeby tu zerknąć. Dlatego życzę wam Zdrowych ,Wesołych Świąt,
Niech magiczny czas Bożego Narodzenia przyniesie Wam same szczęśliwe chwile w gronie najbliższych. W nadchodzącym roku 2010 życze Wam wiele radości, wewnętrznego i zewnętrznego piękna, satysfakcji w sferze zawodowej i prywatnej, a także wiele energii, by każdego dnia zmieniać życie na lepsze!! w czwartek mam usg połówkowe, trzymcie kciukasy!! i licze ze dowiemy się o płci dziecka bo każdy mi wróży chlopca i już sie tak w sumie nastawilam..a wole wiedzieć co tak naprawde kryje sie w brzucholu a nie słuchać dobrych wróżek ![]()
|
#2344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2345 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam wierzę, że Twój dzidek ujawni płeć, i za to trzymam kciukasy. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzikeuje Dziewczyny i ja tez wam gratuluje i ciesze sie ze wasze malenstwa sa zdrowe i ze wy czujecie sie dobrze lub w miare dobrze Kropko mnie od paru dni boli cos w brzuchu po prawej stronie myslalam ze to wyrostek ale byłam u gin powiedział ze jest wszystko ok i nic nie widzi niepokojacego wydaje mi sie ze chyba troche jajnik mnie boli albo wiazadło bo mała jest strasznie ruchliwa co do wc to mam tak jak ty gdzie nie zajde to zaraz biegne do wc Dziewczyny kazda z nas mieszka w innym rejonie kazda z nas miała inne smaki a mamy dziewczynki ((pisz do dziewczyn które wiedza ze beda miały córeczki) jestem ciekawa na co wy mieliscie smaki i macie nadal czy np moje zachcianki łaczą sie z waszymy piszcie bo jetem strasznie ciekawa ps Maksiu zdrowiej szybciutko mamusi przesyłam
|
|
#2348 |
|
Konto usunięte
|
hop hop, jestem tu jeszcze tylko chwilkę przed świętami, nie wiem czy zajrzę tu jeszcze w tym roku (zależy od wolnego czasu).
tak więc życzę wszystkim wam spełnienia marzeń, silnych ale nieupierdliwych kopniaków od Waszych maleństw, spokoju, radości i co sobie jeszcze wymarzycie. pa do następnego... roku
|
|
|
|
#2349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Piekne ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
nio super rzeczy ja to o koralowej moge tylko sobie pomarzyc mam załobe i powiem wam ze jak wejde do sklepu i widze kolorowe ciuchy zachowuje sie jak dziecko w dziale z zabawkami ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
oj powiem wam z mnie sie wsio poprzestawiało i ja bym etraz cały czas spała ciagle jestem zmeczona dziewczyny wy tez juz dostaliscie przekaz na krzywa cukrowa ja dostałam i na zwykle badanie krwi musze w aptece kupic glukoze (oczywiscie wcisne do niej troche cytryny bo nie ma szans na wypicie tego bleee) powiedzcie mi czy wynik bedzie od razu ?? bo ie wiem ile isc wczesniej zeby ze swiezymi wynikami isc do gina ?? ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15975832]w pierwszej ciąży, mimo mocno widocznego siusioka na usg połówkowym, żadnej adnotacji na piśmie nie dostałam. Jak będzie teraz.. okaże się. kochana, może i nie wizytowe, ale takie jeszcze bardziej potrzebne, w domu dziecko potrzebuje dużo cuszków. Gratki za 20 tydzien. ![]() My w sobotę zaczeliśmy 18. ![]() Wczoraj wreszcie udekorowaliśmy pierniki. I ubraliśmy choinkę. w zeszłym roku mieliśmy jednorazowo bombki plastikowe- takie wsiowe , bo Maksiu jeszcze łobuz niekumaty był, a w tym roku znów zawiesiliśmy szklane- ale ślicznie. ![]() Tyle że na fotkach choinka tak ładnie nie wychodzi. ![]() Ja tez nic nie mam na papierku pierniczki ![]() ![]() ja bym w zyciu nie upiekła nie mam ani jednej bombki przynajmniej jak przyjda do mnie dzieciaki oficjalnie beda mogły hoinke ogołocic ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Jacie mi az łezki polecialy Pięknie dziekujemy kurcze ja to sie tkliwa zrobiłam ale jak widziałam te aniołki to ach ........ DZiekujemy jeszcze raz i równiez życzymy spokojnych zdrowych świąt
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie ty masz brzuszek hihihihihi fajnie w tej bluzce wygladasz
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1599876 7]hop hop, jestem tu jeszcze tylko chwilkę przed świętami, nie wiem czy zajrzę tu jeszcze w tym roku (zależy od wolnego czasu). tak więc życzę wszystkim wam spełnienia marzeń, silnych ale nieupierdliwych kopniaków od Waszych maleństw, spokoju, radości i co sobie jeszcze wymarzycie. pa do następnego... roku [/QUOTE]Wszystkiego dobrego, zdrowa dla Ciebie i fasolki, i uroczych pozostałych tyg. ciąży.
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
szczerze powiedziawszy to nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży. ![]() czekam na fotkę Twojej choinki, bardzo mi się podobają takie słomiane ozdóbki. |
|
|
|
|
#2353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odrzekł, że moja decyzja. To pewnie nie zrobię. ![]() Gdzie wciśniesz tą cytrynę, w laborze? Sama ją zrobisz do picia? O ile pamiętam to się zabiera ze sobą, robi badanie na czczo, potem pani podaje Ci pyszny napój, pijesz i pobierasz krew co pół godz. od wypicia. ![]() Wynik tak, po tych dwóch godz. bodajże. No chyba że skrócona będzie krzywa, to szybciej. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Nie, bo się wstydzę. ![]() |
|
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wyszło ze bedzie chłopak a na usg ze dziewczynka
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Uruchomta wyobraźnię, to coś wymyślicie...
![]() Most długi, z przodu auta, z tyłu auta... daleko w przedzie wypadek. Wyjechać się nie da, w bok odejść się nie da... To co można zrobić?
|
|
|
|
#2359 |
|
Konto usunięte
|
kobietki, mam problem żywieniowy z Maksiem, ...
Na wątku na odchowalni już pisałam o tym, wiem, że nasz wątek fasolek dotyczy, ale dużo mądrych babek tu jest, więć Wam też wkleję to , co tam napisałam, może któraś coś wymyśli... ![]() wklejam: wcześniej nic nie pisałam, bo myślałam, że Maksiowi minie, ale mu nie mija... on od jakiegoś miesiąca- półtora on nie chce wszystkiego jeść. ![]() Jego dieta jest jednostronna- tzn. prawie tylko nabiał. Od jakiegoś roku jadł już wszystko razem z nami- wszystkie zupy, drugie danie kompletne- i mięso, i kapusty, i...., i placki, i zapiekanki, i śniadania i kolacje ładnie z nami szamał, itd.itp. Jedynie owoców nigdy nie jadł w nadmiarze, nie chciał, więc tylko banany wcinał i różne deserki, przeciery z innych owoców. A teraz dupa. Nie wiem co mu się porobiło.Teraz Maksiu je tylko nabiał, kisiel i z drugiego dania ziemniaki , ryż lub makaron i od czasu do czasu parówkę. Nie chce zupy, nie tknie mięsa ani szynki, jak mu zrobię kanapkę, to szynkę z niej wyrzuci, tylko z serem je. Jeśli na obiad jest drugie danie to zje tylko ziemniaki lub ryż- zależy co akurat jest. Jego typowy jadłospis wygląda tak: I śniadanie- kaszka na mleku NAN, II śniadanie- kanapka z serem żółtym lub do smarowania, lub z masłem- szynkę lub cokolwiek innego wyrzuca. Obiad- z zasady nic nie chce zjeść. Podwieczorek- kisiel lub budyń. Kolacja- kanapka, tak jak na śniadania i mleko modyfikowane. W międzyczasie przez cały dzień podjada- serki homo, danonki, inne jogurty, camembert lub brie- (jednorazowo cały krążek zje), ser żółty, serek do smarowania (jego ulubiony to kanapkowy ze szczypiorkiem), budyń czasem sobie zażyczy, ... I co ja mam z nim zrobić? Nie wiem, czemu mu sie tak porobiło? Do jedzenia nikt go niczym nie zraził, złego przykąłdu od nas nie ma, my wszytskożerni jesteśmy, nikt go nigdy do jedzenia nie zmuszał,.. wiec o co biega? ![]() Teraz też go nie zmuszam, tylko zachęcam, proponuję różne inne jedzonko, łądnie podane kanapki, ale on nie chce. J a mu jajecznice robię, a on gada, że nie lubi, i idzie do lodówki po serek kanapkowy. Angażuje go w przygotowywanie , ale to też na nic. ostatnio robiliśmy razem pizze, rozwałkował sobie dla siebie mały krążek, sam nakładał na niego serek (nic więcej nie chciał).. a potem i tak pizzy nie zjadł. ![]() Macie jakieś pomysły? Pzrecież ten nabiał to mu kiedyś zaszkodzi. ![]() A jesli lodówkę zawiąże, to potrafi wcale nie jeść. Podaje obiad, on sam talerzyk sobie wybiera, nakłądam mu frytki (mięsa na talerz nie wpuści), zje dwi i nie chce wiecej. Jeśli lodówka zamknieta, to tak o głodzie do podwieczorku pzrechodzi, a jak lodówka otwarta to zamiast frytek bierze coś z nabiału... co Wy na to? ![]() ale sie rozpisałam... |
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam kupic w aptece chyba 7 zeta kosztuje
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Lea ja tam się nie znam na dzieciach
Ale wydaje mi się ze dziecko w każdym wieku przechodzi taki 'bunt' żywieniowy. Że ileś je tylko to, później tylko to. Mój brat kiedyś jadł tylko kisiel cytrynowy.. A ja znów właśnie nabiał. Ale później przeszło. Teraz mój brat znów nie zje żadnego owoca, ani warzywa. Ewentualnie marchewkę surową.A jak długo to tak trwa ?
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-12-22 o 15:30 |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Lea jesli mały nie ma anemii itp zostaw go nie zmuszaj do jedzenia mięsa moze poprostu jego organizm ma ochote na cos innego poczekaj troche zrób mu badania krwi i jesli one wyjda ok to sie nie zamartwiaj na zapas bo zmuszenie go do jedzenia jescze bardziej spowoduje wstret i bedzie miało odwrotny cel niz zamierzałas
Kropeczko wiem co sie stalo na tym moscie
|
#2363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Boję się, że czegoś mu braknie od tak jednostronnej diety.A! witaminki jeszcze je- Kidabion- tam są kwasy Omega 3, A, C, D, E. I raz dziennie zje jedną gumę rozpuszczalną lub kilka tik-taków, bo tak generalnie Maksiu za słodkim nie przedada. |
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm.. no może zrób badanka Maksiowi. I jak beda złe to bedzie trzeba myśleć co dalej robić. Ważne ze wogole je
|
|
|
|
#2365 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Badania krwi mu nie robiłam, nie mam serca, żeby go kłuli. , ale chyba będę musiała kuzynkę zawołać, żeby mu pobrała krew. A potem będę myśleć dalej.
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
kurde nie wiecie czy można znaleźć w necie gdzieś przepisy Nigelli
? Bo rok temu mama zrobiła pyszną szynkę i piernik według jej przepisów. Miałą to wszystko nagrywane na płytach. Ale po roku czasu na słabych płytach nic nie ma.. I przepisu brak
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Lea - a może za dużo podjada między posiłkami i dlatego nie chce, gdy przychodzi pora? tak jak dziewczyny radzą - zróbcie badania i jeśli będą w normie, to chyba trzeba to po prostu przeczekać.
trzymam kciuki za wszystkie wizyty w nadchodzącym czasie. od jutra pewnie będę miała mniej możliwości, żeby tu zaglądać. u mnie niewesoło nadal, ale nie będę Wam psuć tym humorów. zajrzę jeszcze wieczorkiem, żeby Was poczytac. |
|
|
|
#2368 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki
Przed chwilką zrobiłam pierniczki, ale kurka wodna wyszły twarde - miały być miękkie - dodałam sody i drożdży i dupa ![]() Cytat:
Gratuluję zdrowego Synka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15999674]kobietki, mam problem żywieniowy z Maksiem, ... ...[/QUOTE] Lea, na początek dużo zdrówka dla Maksia. Podobny problem mają moi znajomi ze swoim 3-letnim synkiem. Jedyne, co on je (pije) to mleko, kisiel i czaem kromkę chlba z masłem. Są zdruzgotani, byli u pediatry i psychologa. Moja koleżanka podejrzewała, że problem tkwił w tym, że gdy chłopiec był malutki ona obsesyjnie dbała o to, aby zawsze miał czyste rączki, buzię itd. Teraz mały, gdy choć trochę się ubrudzi to wpada w szał, tak jakby brzydził się jedzenia Psycholog stwierdził, że to jednak nie w tym tkwi problem i razem z pediatrą zgodnie stwierdzili, że absolutnie nie wmuszać w małego jedzenia - niech je to, co akceptuje. Z czasem ponoć problem minie. Żal mi koleżanki, bo mówi, jak jej się serce kraje, gdy inne dzieci w przedszkolu pałaszują wszystko, aż im się uszy trzęsą a jej synek patrzy tylko i nie tyka niczego ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
http://nigella-ekspresowo.blogspot.c...-pieczona.html Jak w google wpiszesz nigella to pojawią się różne stronki z jej przepisami - ostatecznie na youtubie można powęszyć ![]() Cytat:
Trzymaj się
|
|||||||
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Kees dziękuje Ale już znalazłam..
Też z glazurą ale z porzeczkową, goździkami itp. a piernika nie znalazłam nigdzie, ale mama z pamieci zrobiła
|
|
|
|
#2370 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Słodycze też jem, ale ja ogólnie słodyczożerna jestem, więc wcześniej też tak było. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1599876 7]hop hop, jestem tu jeszcze tylko chwilkę przed świętami, nie wiem czy zajrzę tu jeszcze w tym roku (zależy od wolnego czasu). tak więc życzę wszystkim wam spełnienia marzeń, silnych ale nieupierdliwych kopniaków od Waszych maleństw, spokoju, radości i co sobie jeszcze wymarzycie. pa do następnego... roku [/QUOTE]Wzajemnie Em ![]() Cytat:
Przede mną go końca następnego tygodnia przerwa świąteczna Kupiłam dzisiaj prezent dla małża, miała być rakieta tenisowa, ale w końcu jest grubaśna bluza z kapturem, fajną w Reserved znalazłam. Na święta w bibliotece dorwałam 3 knigi, swoich nieprzeczytanych też mam klika Jutro gotowanie grzybowej i pieczenie sernika. Luby w pracy, więc sama pobuszuję po kuchni. |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Po zmianie rozkładu jazdy PKPów, połączenia są tak okropne, że nie wiem czy dam radę. Bezpośredni PKP tzw. TLK kosztować mnie będzie 53zł za mnie + 15 za Psa ale dojadę koło 22, a osobówka 23zł za mnie + 4zł za Psa i dojadę na 19 ale z jedną przesiadką. Całe szczęście, że między pociągami jest 20 minut to i ja się doczłapię i Pies zdąży opróżnić to i owo... Mam nadzieję, że zdążymy... Idę do roboty...

za USG. Będą dobre wieści, będą.

Łaziliśmy po markecie, a ten się co chwilę układał na pęcherzu. Zaliczyłam wszystkie kible w okolicy, w Carrefourze, w Leroy, a na koniec w Macu.
przesyłam

, bo Maksiu jeszcze łobuz niekumaty był, a w tym roku znów zawiesiliśmy szklane- ale ślicznie. 

Ale wydaje mi się ze dziecko w każdym wieku przechodzi taki 'bunt' żywieniowy. Że ileś je tylko to, później tylko to. Mój brat kiedyś jadł tylko kisiel cytrynowy.. A ja znów właśnie nabiał. Ale później przeszło. Teraz mój brat znów nie zje żadnego owoca, ani warzywa. Ewentualnie marchewkę surową.