Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011, cz.V - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 15:32   #3511
dottta
Zakorzenienie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
prezent dla mojego D. na Święta jeszcze nie doszedł w piątek już wpłaciłam kasę, przelew doszedł, więc nie wiem... Miała być przesyłka priorytetowa :/
obawiam się że może nie dojść jak Tż chciał w poniedziałek zamówić przez neta to go wszędzie ostrzegali ze do świąt i tak już nie dojdzie po poczta znów jest zapchana.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:49   #3512
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

A ja wczoraj wysłałam przesyłkę a dzisiaj już była u adresata

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Uciekam na spotkanko klasowe
do wieczora

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:03   #3513
Milenka_86
Raczkowanie

Witam wszystkie PMki
Wpadłam na chwilke pochwalic sie że ja już mam sprzatanie za soba i nawet choineczka juz przystrojona pieknie a jutro moje debiutanckie ciasteczka za chwilke zmykam bo ciasto z mamusia pieke oczywiscie tez pierwszy raz zobaczymy czy bedzie zjadliwy to pa

Milenka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:30   #3514
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
ma.ko ja nic nie wiem o problemach zoladkowych TŻ dobrze sie czul
może niepotrzebnie sie nakręcam heh.

Cytat:
prezent dla mojego D. na Święta jeszcze nie doszedł w piątek już wpłaciłam kasę, przelew doszedł, więc nie wiem... Miała być przesyłka priorytetowa :/
Ja tez zamówiłam Grześkowi na allegro perfum, wysłałam kolesiowi potwierdzenie przelewu i do dzisiaj nic nie doszło, a wysyłane niby kurierem. ponoć firmy kurierskie nie przyjmują już zamówień do końca roku, prawda to?

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wysłałam przesyłkę a dzisiaj już była u adresata

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

do wieczora
Szczęściara :P
Miłego spotkania

ide w końcu zabrać się za te pierniczki.

buziaki

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Aha elunka przez przypadek wysłałam Ci na maila jakieś pierdoły, które dostałam od kumpeli. Nie gniewaj się :P, ale wysłałam wszystkim z listy

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:38   #3515
anemeon
Zakorzenienie

dzwoniłam do sprzedawcy - w piątek rano została wysłana. Ech, priorytet. Czy na poczcie nie mogą przyjąć na czas Świąt dodatkowych ludzi, wiadomo przecież, że jest więcej paczek i listów niż zwykle...
a moja poczta to już w ogóle jest genialna. Rok temu dostałam od koleżanki w prezencie kubek. Był w tej folii strzelającej i opakowany dodatkowo czymś miękkim wiecie o co chodzi. Mój genialny listonosz położył paczkę na skrzynce (wąziutka jest, więcej niż połowa odstawało) i sobie poszedł (doprawdy mógł już zadzwonić, bo skrzynka jest zaraz przy drzwiach) i oczywiście spadła. Kubek rozbity. Owszem, mógł się rozbić prędzej, ale mimo wszystko nie powinien stawiać tego na czymś tak wąskim. Pewne było, że spadnie.

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 17:03   #3516
karolinusienka
Zakorzenienie

wrocilam z pracy
zjadlam piersiaka i koncze herbatke
zaraz sie biore za sprzatanie kibelka, bo swieta ida hehehe (ale odkrycie ) a jutro nie bede miala czasu na sprzatanie ehh bo zakrecony dzien bedzie aletak lubie moze dzisiaj jak sie grzybki ugotuja to moze sie za pierogi wezme
aaa dostalam dzisiaj trzecia czesc zmierzchu

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
dzwoniłam do sprzedawcy - w piątek rano została wysłana. Ech, priorytet. Czy na poczcie nie mogą przyjąć na czas Świąt dodatkowych ludzi, wiadomo przecież, że jest więcej paczek i listów niż zwykle...
a moja poczta to już w ogóle jest genialna. Rok temu dostałam od koleżanki w prezencie kubek. Był w tej folii strzelającej i opakowany dodatkowo czymś miękkim wiecie o co chodzi. Mój genialny listonosz położył paczkę na skrzynce (wąziutka jest, więcej niż połowa odstawało) i sobie poszedł (doprawdy mógł już zadzwonić, bo skrzynka jest zaraz przy drzwiach) i oczywiście spadła. Kubek rozbity. Owszem, mógł się rozbić prędzej, ale mimo wszystko nie powinien stawiać tego na czymś tak wąskim. Pewne było, że spadnie.
przed sweitami niestety tak dlugo sie czeka jak wyslal w piatek po poludniu to dzisiaj albo jutro powinna dojsc (jesli to piorytet)
az sie dziwie, ze listonosz zostawia paczki bez podpisu
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 17:24   #3517
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87_meg Pokaż wiadomość
ale teraz mniej przyjemne wiadomości....
nie spedzimy w tym roku swiat z tż... przez zj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! teściową ona robi to celowo nie chce zebysmy je razme spedzali bo to sa jak powiedziałą rodzinne swieta... czuje sie fatalnie z***ana z tropu totalnie, tz przyjechał... płakał on sobie tez z tym nie radzi, jak ona tak moze;(
Cytat:
Napisane przez Milenka_86 Pokaż wiadomość
meg jakaś apokalipsa z tą twoja teściową przecież Wy to już jak rodzina
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, bo w chwili zaręczyn wchodzi się do rodziny
no ja też mam taki problem bo jesteśmy zaręczeni RAZEM MIESZKAMY, planujemy ślub więc w sumie jesteśmy juz jak rodzina a święta chce się spędzić z rodziną, ale niestety P. ze mną nie będzie bo jakby do mnie przyszedł na wigilię to by u niego wszyscy się poobrażali ale jak ja się obrażę to mówi, że nie ma o co
Cytat:
Napisane przez laborek Pokaż wiadomość
My z TŻetem nie spędzimy razem tylko gwiazdki i również przezteściową ponieważ nie jesteśmy rodziną... .
my 1 i 2 dzień świąt na śniadaniu jesteśmy u mnie (przy czym musi zjeść najpierw u siebie żeby się rodzineczka cudowna nie obraziła) a później leci do mnie, na obiad idziemy do niego i na kolację do mnie, a wigili niestety osobno i tak jeszcze 2 razy aż do ślubu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 17:35   #3518
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
on jedzie na siweta o rodziny ok 80 km odemnie... i ma wracac w niedziele rano a potem do pracy a ona wogóle chce zeby juz w środe jechali ...!!!!!!!!!!!!!!!!!! tz powiedział ze w srode nie jedzie i ze ma zamiar oswiadczyc jej ze przyjedza tu do mnie na 2 dzien swiat i zobaczy co ona zrobi..
dla niej to wytłumaczenie jezt takie ze w 2 dzien swiat jada do jej siostry i chyba mnie tam nie chce albo sie wstydzi... nie wiem co z nia
jeszcze do tz z takim hasłem to zapros d. na siwta wielkanocne bo to nie sa takie rodzinne świeta!!!!!!!!!!!!!!!!!! h jej w dupe...
Tż się nie da i spedzicie razem swieta

ale powiem Wam dziewczyny ze dla mnie narzeczoni to tez nie rodzina... dopoki nie uslysze przysiegi ani sama jej nie zloze w obliczu Boga nie bede rodzina Tż i odwrotnie... Tomas mysli podobnie, w swieta praktycznie widzimy sie poznym wieczorem jak wrocimy od swoich rodzin co innego jak sie razem mieszka... wtedy osobe swieta moga byc troche dziwne, ale jednak co rodzina to rodzin a moj wykladowca mowi ze maz/zona to nie rodzina bo w rodzinie sa więzy krwi

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
- Wiem, że to tylko formalność - mówi młody, nowoczesny człowiek do ojca swojej dziewczyny - ale chciałbym prosić o rękę pańskiej córki.
- Kto Ci ku**a powidział, że to jest tylko formalność?! - piekli się jej ojciec.
- Ginekolog...

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
witam i ja!

żyję! choć ciężko, ale będzie lepeij.

od rana chodzę zła jak osa.. bo dziś mi sie dobrze spało to słwek obudził mnie przed 8 cobym nie zapomniała wziąść leków. i przez to wszystko zniszczyłam sobie wejście /(czytaj wenflon) i teraz musi mi pielęgniarka przyjść i mnie jeszcze raz podkuć

Mako- biedoczku- zdrowia!
o matko... wenflon masz podlaczony?

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Stysik za kolosa
Że też Was męczą przed świętami kolosami Ja mam to za sobą ...
Ja dziś do spowiedzi mam zamiar iść
ja tez mialam isc dzisiaj ale nie doszlam
no w tym roku tez juz mam za soba sredniawo mi poszlo ale zaliczylam ale sie zdenerwowalam bo facet chce nam prepisac ocene z cw jako eg ale ja sie nie zgadzam mogl powiedziec na poczatku semestru a nie teraz jak juz byl ostatni kolos i nie moga poprawic oceny...

Dzieki Dziewczynki za kciukasy
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nadrobiłam wszystkie zaległości , chociaż spodziewałam się że będzie ich więcej... Wczoraj na spotkanie oczywiście trochę się spóźniłyśmy, ale tak jest zawsze jak jedziemy z naszą dyrektorką... Ale potem było już super - piękna sala, pyszne jedzenie, dzielenie się opłatkiem i piękne życzenia, drobne upominki a do tego w tle pan i pani śpiewali kolędy i pastorałki ... Dziś popołudniu idę na spotkanie z kosmetyczką, a potem mamy spotkanie opłatkowe, a później jedziemy z Piotrkiem po moich dziadków na dworzec ... A za niedługo możemy pójdziemy na basen. Miłego dnia W załączniku kilka zdjęć z wczoraj ...
ale fajny jelen nad choinka a spotkanie oplatkowe to kim dzisiaj?

Cytat:
Hę?
no ze marudny byl wczoraj trza sie uczyć języków obcych

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Kulebiak to taki jakby .... duży pasztecik z kapustą i grzybami w cieście drożdżowym albo francuskim
hmm brzmi dobrze ale jeszcze nie jadlam chyba tego
a z tych regionalnych potraw to ja moczke uwielbiam

Cytat:

do wieczora...
udanego spotkania

Cytat:
o kurde chyba bym zglosila reklamacje...

do mnie wczoraj przyszla paczka ktora zamowilam 13 dni temu ... dobrze ze w ogole doszla...

Mako zdrówka kochana

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2009-12-22 o 17:36
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 17:41   #3519
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
co innego jak sie razem mieszka... wtedy osobe swieta moga byc troche dziwne
tak samo uważam, ale widocznie rodzinka P. uważa inaczej...
Cytat:
a moj wykladowca mowi ze maz/zona to nie rodzina bo w rodzinie sa więzy krwi
moja wykładoczyni móiwła, że jedyny obcy w jej rodzinie to jej mąż chyba na prawdę tak było bo się rozwiedli i to po kliku latach zaledwie..

RED ALERT! dziś ostatni odcinek brzyduli ale chociaż się okaże co tam z nimi będzie

a w piątek jest "Sposób na teściową"

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-22 o 17:46
Stary 2009-12-22, 17:47   #3520
dottta
Zakorzenienie

wiem że co ludzie to poglądy - ale dla mnie mój Tż jest już rodziną. Ja dla niego też i często to podkreśla Pomijam już fakt że dla jego kolegów jestem już jego żoną a moje kochanie wyraża się o mnie "moja współmałżonka" Nawet moja teściowa traktuje mnie jak rodzinę

zrobiłam sernik a teraz dekoruję pierniki i ciastka
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 17:49   #3521
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Meg święta to czas cudów może teściowa przemówi ludzkim głosem? trzymam kciuki

podczytuje was troszeczkę tak z doskoku tak sobie myślę że takich przygotowań do świąt jak piszecie to u mnie w domu NIGDY nie było...
tzn.oczywiście generalne porządki to tak, ale jeśli chodzi o jakieś megagotowanie czy inne świąteczne rzeczy to nie
moja rodzina zbyt zamożna nigdy nie była i nie jest, nawet jak zdarzył się "lepszy rok" to my po prostu przywykneliśmy do minimalizmu
kiedyś to chociaż więcej placków piekliśmy i to był nasz świąteczny "wypas" a teraz to nawet nikomu się nie chce
skromne menu świąteczne raczej-ale zawsze jest blacha sernika+jeszcze jakieś inne ciasto, bigos,smażone ryby i grzyby w cieście, trochę pierogów z kapustą i grzybami i to wszystko
pomijam że ja połowy z tych rzeczy nie lubię więc nie muszę się martwic że przytyję w święta na kolację wigilijną jem pierogi z kapustą(bo z grzybami nie lubię) i smażoną rybkę
w tym roku to nawet nie wiem czy te potrawy będą bo nie ma dla kogo...tata po operacjach nie może jeśc takich rzeczy wogóle,poza tym atmosfery świątecznej w domu brak więc i apetyty wszystkim odebrało
porządki zrobione tak względnie, ale choinki nie będzie tak jak już pisałam
dziś kupiłam prezenty (dla 3osób a wydałam 60zł więc sobie wyobraźcie że to naprawdę drobiazgi) no ale nie dało rady inaczej a poza tym jak położyc prezenty pod choinką jak nie będzie choinki?...
co do Tża- temat zaręczyn i ślubu to póki co temat tabu niestety 2dni temu była krótka rozmowa na ten temat (nawet nie rozmowa a monolog-i to w jego wykonaniu) nic pocieszającego raczej...powiedział że dziwi się że się do tego tak spieszę bardzo dziwne że teraz to mówi że JA a kiedyś było MY...
co do świąt z Tż- wigilię zawsze spędzaliśmy osobno więc teraz tymbardziej tak będzie, a w święta powiedział że po mnie przyjedzie i przywiezie do siebie ALE
no właśnie nie wiem co mam zrobic w tej sytuacji? po pierwsze "rodzinnośc"takiego spotkania po ostatnich wudarzeniach trochę mnie razi, po drugie mama by musiała sama zostac z babcią (głupio ją tak samą zostawic w święta), z drugiej strony głupio też tak wogóle nie widziec się z Tż w święta...
nie wiem co robic? co byście mi poradziły? dottty już się boję (ale bardzo lubię takie stanowcze osoby)
Stary 2009-12-22, 17:50   #3522
kaska87
Zakorzenienie

wiecie co? mam propozycję-czasem chciałabym sobie Wasze pierścionki pooglądać,a nie chce mi się ich szukać może by wkleić każdy z nich do formularzyka? było by gicik

a mnie to jeszcze bardziej wkurza, że jak rodzice P. mieszkali razem i nie mieli ślubu to byli rodziną, a ja z P. teraz też mieszkam i nie jestem? fajnie super wiedzieć

Mabi84 ale nie macie uszek z barszczem to jest moje najulubieńsze danie świata a sernika nie lubię tzn lubię ten z galaretką, bo jem tylko galaretkę,a P. ten serek

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-22 o 17:54
Stary 2009-12-22, 17:57   #3523
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiecie co? mam propozycję-czasem chciałabym sobie Wasze pierścionki pooglądać,a nie chce mi się ich szukać może by wkleić każdy z nich do formularzyka? było by gicik

a mnie to jeszcze bardziej wkurza, że jak rodzice P. mieszkali razem i nie mieli ślubu to byli rodziną, a ja z P. teraz też mieszkam i nie jestem? fajnie super wiedzieć

Mabi84 ale nie macie uszek z barszczem to jest moje najulubieńsze danie świata a sernika nie lubię tzn lubię ten z galaretką, bo jem tylko galaretkę,a P. ten serek
u mnie tez nie ma barszczyku z uszkami jest grzybowa
Stary 2009-12-22, 18:00   #3524
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
u mnie tez nie ma barszczyku z uszkami jest grzybowa
w wieku 22 lat dowiaduję się, że jednak nie w każdym domu gdzie obchodzi się BN jest barszcz z uszkami ale szczerze ja sobie świąt bez niego nie wyobrażam a na grzybową miałam/mam iść do P....

Stary 2009-12-22, 18:02   #3525
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

kaska87 no nie mamy...a grzybowej bym i tak nie zjadła sernika też nie lubię i mówię wam że o tuszę to się nie mam czym martwic po świętach ze słodkości to ja korzystam tylko z jakiś owoców lub objadam choinkę z cukierków ale w tym roku to też odpada...
Stary 2009-12-22, 18:04   #3526
lusesita23
Zakorzenienie

Stysik mysle podobnie jak Ty - ja nie mam "parcia" zeby w swiea jechac do Tz i tak samo od do mnie;p widzimy sie w wigilie na pasterce-tzn od przyjezdza do mnie i tyle dla mnie wigilia to my i sis, no i teraz jej maz i maly;p mimo, ze b.kocham m. to jakos z nim byloby mi dziwnie;p

Karolinusienka to czytaj kochana!ja wczoraj dostalam od sis czwarta czesc i dzis juz jestem po polowie-mega jest

i ja tez bez uszek sobie swiat nie wyborazam-pierogow nie mamy (wiem,szok;p)m moze mama w tym roku kilka zrobi...ale uszka musza byc-zawsze jest ok.300 na 5 osob

ide jeszcze poczytac, bo wciagnela mnie ta ksiazka na maksa i o 19 przyjedzie M. troszke sie martwie bo deszcz zaczal padac i okropne warunki sa na drodze...

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2009-12-22 o 18:05
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:08   #3527
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
i ja tez bez uszek sobie swiat nie wyborazam-pierogow nie mamy (wiem,szok;p)m moze mama w tym roku kilka zrobi...ale uszka musza byc-zawsze jest ok.300 na 5 osob
to moja mama zrobiła uszek z.....10kg grzybów to są uszka na 5 osób, bo ja jak się dorwę to do sylwestra ciągam tylko te uszka

normalnie jak nie zjem zaraz uszek to

a ja zawsze dużo pakuję w balon na święta i nigdy nie przytyłam, chyba dlatego, że ja na codzień dużo jem już o słodyczach nie wspomninając:haha ha: czekolada na raz to dla mnie pikuś
ale chyba nie jestem aż takim grubasem bo ważę 61kg a mam 173cm, ale jak ważyłam 55kg to było fajniej, ale trudno hormony robią swoje-niestety

ale brzydulaka ma ładną suknię

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-22 o 18:09
Stary 2009-12-22, 18:11   #3528
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

będzie mi brakowac brzydULI a mój Tż jest zachwycony jej fryzurą po przemianie (jak ma rozpuszczone włosy) i chce żebym się tak samo obcieła pewnie tak zrobię ale dopiero po ślubie siostry

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2009-12-22 o 18:14
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:14   #3529
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
będzie mi bakowac brzydULI
mi też, ale coś ostatnio mówili w DDTvn, że ostatni odcinek jest taki by w razie czego można były pociągnąć 2 serię

Stary 2009-12-22, 18:14   #3530
lula177
Zakorzenienie

Cytat:

kurde dziwna ta teściowa moja mimo że za mną nie przepadała to od początku mnie zapraszała w Święta i nie było haseł że "nie jestem rodziną" teraz to w ogóle mieli nadzieję ze na Wigilii będę Nie wiem co Ci poradzić chyba nie ma inne wyjścia tylko Tż musiałby się rodzince postawić i pokazać że jednak rodziną Ty dla niego już jesteś

no dziwna rzeczywiscie ta tesciowa...moi sa bardzo zawiedzeni z nie bede u nich na swieta ani w wigilie...oni juz w tamtym roku bardzo chcieli zebym przyjechala a bylismy z Tz tylko oficjalnie 2 miesiace razem....

jenny lepiej juz dziekuje za troske

a ja dziewczyny jeszcze mam tyle sprzatanaia ze glowa boli...a zaraz jeszcze przsyjdzie dziewc\yna bratat zeby jej pazurki zrobic nie iwem kiedy ja sie wyrobie;;/

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:20   #3531
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dostałam propozycję pracy jako mobilny sprzedawca w banku i nie wiem co z tym zrobić
Szczerze to się na tym nie znam, ale jeśli miałoby to być na zasadzie klient=kasa, to powidziałabym

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
dzień dobry, a właściwie nie taki dobry - czuję się fatalnie. Miałam iść do pracy, ale o 6 zadzwoniłam do koleżanki, że jednak nie przyjdę, bo słowa nie mogę powiedzieć. Prawie w ogóle mnie nie słychać i co gorsza nie wiem co juz brać na odkrztuszanie. Ehh, ale mam nadzieje, że jak posiedzę dzis w donu, to bedzie lepiej. Tylko kiedy ja do spowiedzi pójdę
Cytat:
od rana chodzę zła jak osa.. bo dziś mi sie dobrze spało to słwek obudził mnie przed 8 cobym nie zapomniała wziąść leków. i przez to wszystko zniszczyłam sobie wejście /(czytaj wenflon) i teraz musi mi pielęgniarka przyjść i mnie jeszcze raz podkuć
Zdrowiejcie Kochane

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nadrobiłam wszystkie zaległości , chociaż spodziewałam się że będzie ich więcej... Wczoraj na spotkanie oczywiście trochę się spóźniłyśmy, ale tak jest zawsze jak jedziemy z naszą dyrektorką... Ale potem było już super - piękna sala, pyszne jedzenie, dzielenie się opłatkiem i piękne życzenia, drobne upominki a do tego w tle pan i pani śpiewali kolędy i pastorałki ... Dziś popołudniu idę na spotkanie z kosmetyczką, a potem mamy spotkanie opłatkowe, a później jedziemy z Piotrkiem po moich dziadków na dworzec A za niedługo możemy pójdziemy na basen. Miłego dnia W załączniku kilka zdjęć z wczoraj
Pięknie

Cytat:
właśnie nie mam - robię eksperymentalnego ale korzystam z tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe39111.html
Uwielbiam tę stronę To wg niej uczyłam się gotować...i piec

Cytat:
nienawidzę sprzątac już bym wolała gotować dla pułku wojska
Gotować

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
a ja lubie ścierac kurze ale prasowanie to męka!
Prasować

Cytat:
Zeszłoroczny pomysł mojego walniętego brata
Wow

Cytat:
Nie chcę Cię martwić, ale może być różnie Chociaż dwa lata temu zdażyło się tak, że paczka przyszła w Wigilię, chociaż nie była prezentem, to trafiła pod choinkę
----------------------------------------------------
Jak się skończy "Brzydulka" nadrobię resztę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:21   #3532
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
mi też, ale coś ostatnio mówili w DDTvn, że ostatni odcinek jest taki by w razie czego można były pociągnąć 2 serię
ooo? i będą mieli małe brzydulaśne "mareczki"
ciekawe jakbym wyglądała w takich? u niej bardzo mi się podobają ale ja jestem blondynką
Stary 2009-12-22, 18:23   #3533
kaska87
Zakorzenienie

koniecccc
wzruszyłam się

kto mi znajdzie tą suknię? bo mi się podoba

zaraz ma być pilotażowy odcinek tej "Majki" zobaczymy czy fajny

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-22 o 18:25
Stary 2009-12-22, 18:26   #3534
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
moja wykładoczyni móiwła, że jedyny obcy w jej rodzinie to jej mąż chyba na prawdę tak było bo się rozwiedli i to po kliku latach zaledwie..

Cytat:
wiem że co ludzie to poglądy - ale dla mnie mój Tż jest już rodziną. Ja dla niego też i często to podkreśla Pomijam już fakt że dla jego kolegów jestem już jego żoną ... a moje kochanie wyraża się o mnie "moja współmałżonka" ... Nawet moja teściowa traktuje mnie jak rodzinę ...
no ja sie nie dziwie bo jak sie razem mieszka to inaczej sytuacja sie przedstawia moim zdaniem
Cytat:
Meg święta to czas cudów może teściowa przemówi ludzkim głosem? trzymam kciuki

podczytuje was troszeczkę tak z doskoku tak sobie myślę że takich przygotowań do świąt jak piszecie to u mnie w domu NIGDY nie było...
tzn.oczywiście generalne porządki to tak, ale jeśli chodzi o jakieś megagotowanie czy inne świąteczne rzeczy to nie
moja rodzina zbyt zamożna nigdy nie była i nie jest, nawet jak zdarzył się "lepszy rok" to my po prostu przywykneliśmy do minimalizmu
kiedyś to chociaż więcej placków piekliśmy i to był nasz świąteczny "wypas" a teraz to nawet nikomu się nie chce
skromne menu świąteczne raczej-ale zawsze jest blacha sernika+jeszcze jakieś inne ciasto, bigos,smażone ryby i grzyby w cieście, trochę pierogów z kapustą i grzybami i to wszystko
pomijam że ja połowy z tych rzeczy nie lubię więc nie muszę się martwic że przytyję w święta na kolację wigilijną jem pierogi z kapustą(bo z grzybami nie lubię) i smażoną rybkę
w tym roku to nawet nie wiem czy te potrawy będą bo nie ma dla kogo...tata po operacjach nie może jeśc takich rzeczy wogóle,poza tym atmosfery świątecznej w domu brak więc i apetyty wszystkim odebrało
porządki zrobione tak względnie, ale choinki nie będzie tak jak już pisałam
dziś kupiłam prezenty (dla 3osób a wydałam 60zł więc sobie wyobraźcie że to naprawdę drobiazgi) no ale nie dało rady inaczej a poza tym jak położyc prezenty pod choinką jak nie będzie choinki?...
co do Tża- temat zaręczyn i ślubu to póki co temat tabu niestety 2dni temu była krótka rozmowa na ten temat (nawet nie rozmowa a monolog-i to w jego wykonaniu) nic pocieszającego raczej...powiedział że dziwi się że się do tego tak spieszę... bardzo dziwne że teraz to mówi że JA a kiedyś było MY......
co do świąt z Tż- wigilię zawsze spędzaliśmy osobno więc teraz tymbardziej tak będzie, a w święta powiedział że po mnie przyjedzie i przywiezie do siebie ALE
no właśnie nie wiem co mam zrobic w tej sytuacji? po pierwsze "rodzinnośc"takiego spotkania po ostatnich wudarzeniach trochę mnie razi, po drugie mama by musiała sama zostac z babcią (głupio ją tak samą zostawic w święta), z drugiej strony głupio też tak wogóle nie widziec się z Tż w święta...
nie wiem co robic? co byście mi poradziły? dottty już się boję (ale bardzo lubię takie stanowcze osoby)
ale nawet malutkiej choinki nie bedzie najwazniejsze zebyscie byli razem pamietam jak bylam mala jake byly skormne swieta mam nawet maskotke ktora wtedy jak prezent dostalam, a dzisiaj ktore dziecko cieszyloby sie na maskotke?

Cytat:

my tez nie mamy uszek z barszczem ani pierogow my mamy fasolowa zawsze mi sie ze swietami kojarzy dziwni ci rodzice Tż
Cytat:
w wieku 22 lat dowiaduję się, że jednak nie w każdym domu gdzie obchodzi się BN jest barszcz z uszkami ale szczerze ja sobie świąt bez niego nie wyobrażam a na grzybową miałam/mam iść do P....
ja sobie nie wyobrazam swiat bez tej mojej moczki nigdy nie jeadlam barszczu ani pierogow w swieta

Cytat:
Stysik mysle podobnie jak Ty - ja nie mam "parcia" zeby w swiea jechac do Tz i tak samo od do mnie;p widzimy sie w wigilie na pasterce-tzn od przyjezdza do mnie i tyle dla mnie wigilia to my i sis, no i teraz jej maz i maly;p mimo, ze b.kocham m. to jakos z nim byloby mi dziwnie;p

Cytat:
będzie mi brakowac brzydULI a mój Tż jest zachwycony jej fryzurą po przemianie (jak ma rozpuszczone włosy) i chce żebym się tak samo obcieła pewnie tak zrobię ale dopiero po ślubie siostry
ja to troche podobna jestem do niej wiec tez sobie taka fryz zrobie ale po swoim slubie

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
a ja dziewczyny jeszcze mam tyle sprzatanaia ze glowa boli...a zaraz jeszcze przsyjdzie dziewc\yna bratat zeby jej pazurki zrobic nie iwem kiedy ja sie wyrobie;;/
ja tez chyba pojde spac ze szmatka zeby od rana pucowac

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:31   #3535
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no ja sie nie dziwie bo jak sie razem mieszka to inaczej sytuacja sie przedstawia moim zdaniem
dam Ci numer do Piotrka może kogoś obcego posłucha bo mi to zaraz gada, że ja jestem rozpieszczona i że chcę jego mamusi zrobić na złość
Cytat:
my tez nie mamy uszek z barszczem ani pierogow my mamy fasolowa
fuuu! ja nie lubię zup, ale barszcyk to co innego
Cytat:
dziwni ci rodzice Tż
byli dokładnie w tej samej sytuacji, ale widocznie my z TZ nie jesteśmy godni by spędzić razem święta jak oni gdy NIE MIELI jeszcze ŚLUBU aaaaaaaaaaa! wściekła jestem

Stary 2009-12-22, 18:32   #3536
bambusiek
Zakorzenienie

Jednak będę później, bo mój przyszły mąż zaraz przyjedzie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:37   #3537
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Stysik ja to taka prawdziwa brzydula jestem
może takiego liliputka sobie postawimy na telewizorze? nie wyobrażam sobie bez choinki zupełnie pewnie że nieważne jak zamożne święta, ważne żeby była odpowiednia atmosfera
Stary 2009-12-22, 18:40   #3538
karolinusienka
Zakorzenienie

;azienka skonczona jestem ciekawa jak dlugo bedzie czysto chyba do momentu, az tata sie wykapie
Stary 2009-12-22, 18:48   #3539
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
wrzucam obiecane zdjęcie pierscionka

przepraszam, za jakość ale robione telefonem na szybko oczywiscie zdjęcie nie odzwierciedla jego uroku w rzeczywistosci bo w realu sie pieknie mieni

kolejne zdjecia, to piernikowe paczuszki
Cytat:
a ja Wam sie nie chwaliłam jeszcze:P

oto moje ponad 3 miesięczne maleństwo
jejku laski ale macie piekne pierscionki
Cytat:
i news dnia: ślubu nie będzie... przynajmniej na razie cywilnego. nie wyleczę się do soboty!
oj... przykro mi

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
MiciaKicia dla mnie to troszkę dziwne, że Twój TŻ nie wierzy, a chce ślub kościelny, a może on nie chce Rozmawiałaś z nim czy on chce ślub kościelny?
chce ale ostatnio z nim gadalam to powodem jest to, ze ja sobie wymarzylam slub koscielny. I zrobi to dla mnie...
Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Też je kocham szczególnie 2000 Calorie.
ja tez ja tez
Cytat:

ale teraz mniej przyjemne wiadomości....
nie spedzimy w tym roku swiat z tż... przez zj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! teściową ona robi to celowo nie chce zebysmy je razme spedzali bo to sa jak powiedziałą rodzinne swieta... czuje sie fatalnie z***ana z tropu totalnie, tz przyjechał... płakał on sobie tez z tym nie radzi, jak ona tak moze
nie mamy pomysłu co zrobić
choc jeden sie nasunol zeby wrócił w 2 dzien swiat do mnie ale wtedy wszyscy sie obraza u niego
paranoja:m ur::m ad:

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

czemu ona taka jest i nam to robi... ;(
to chore

Popłakalam sie na "Brzyduli" dzisiejszej

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:48   #3540
Martilla
Rozeznanie

Ja w ramach przedświątecznych porządków wybrałam się do dentysty na usuwanie kamienia i piaskowanie od razu jaśniejsze ząbki.

Dopadł mnie leń, powinnam wziąć się do roboty a ja się tylko obijam.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości