Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 18:22   #1171
kiciakasia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

wywal nesquiki bo to syf
Stary 2009-12-21, 18:23   #1172
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. szklanka mleka 3,2% + grahamka z ziarnami z szynką,pomidorem,cebulą,s ałatą,kapką majonezu
  2. kanapka z jasnego pieczywa-skład jak wyżej
  3. 4 kostki czekolady,kabanos
  4. jajecznica na maśle z 1 jaja,z cebulką (wiem,że idiotycznie wygląda tu 1 jajko,ale naprawdę się najadłam)
  5. wpadnie trochę surówki wiosennej,plaster lub 2 sera żółtego

i jak?????
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 18:36   #1173
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julian89 Pokaż wiadomość
ok,
dzis jest lepiej bo jeszcze wepchnelam podwieczorek
no to teraz patrzaj na moje P.
chce przytyć, wiec JEM.

Śn. 2x grzanka żytniego z masłem, sałatą, serkiem homo naturalnym, pomidorem, rzodkiewką i solą; reszta serka z łychą miodu, łycha kawy i bananem; zielona herbata z imbirem
II śn. miseczka sałatki z brązowego ryżu (prawie pół woreczka), tuńczykiem w sosie słodko-kwaśnym (cała puszka 185g), kukurydzy, papryki i ogórków kiszonych; na zagrychę grahamka z masłem, żółtym serem i pomidorem; jabłko
Ob: makaron żytni razowy (1,5 szklanki na sucho) pokrojona w paski i smażona na oliwie w przyprawach pierś z kurczaka, podsmażana czerwona fasola, cebula i pieczarki, całość zapiekana z żółtym serem
D: kilka kostek waniliowego ptasiego mleczka... ogólnie to przez cały dzień podjadałam je i zjadłam chyba z 10 kostek
Pod: surówka z tartej marchewki, jabłka, orzechów włoskich, soku z cytryny i łyżki miodu; duży jogurt naturalny z wkruszonymi biszkoptami do popicia
Kol: powoli biorę się za: 2x grzanka żytniego z masłem, jedna z sałatą, serkiem wiejskim, rzodkiewką i solą, druga z sałatą, kilkoma paskami piersi z kuraka z obiadu (bo zrobiłam z podwójnych piersi i zostało ;p) i musztardą; herbata zielona

po: będzie mieszanka studencka, bo fajny film sobie ściągnęłam i sok marchwiowy jednodniowy

niech ktoś zerknie, ładnie proszę

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 18:48   #1174
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
wywal nesquiki bo to syf
wiem, wiem kochana, ale ja rzadko jem syfy więc raz na jakiś czas coś na co mam naprawdę ochotę wpada. i cieszę się, że już nie mam wyrzutów sumienia- zjadłam , bo miałam ochotę. ale na pewno zapamiętam to sobie dobry człowieczku i nie będę ich nadużywać

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Śn. 2x grzanka żytniego z masłem, sałatą, serkiem homo naturalnym, pomidorem, rzodkiewką i solą; reszta serka z łychą miodu, łycha kawy i bananem; zielona herbata z imbirem bardzo fajnie, chociaż dałabym 3 grzani i może jakis jogurcik
II śn. miseczka sałatki z brązowego ryżu (prawie pół woreczka), tuńczykiem w sosie słodko-kwaśnym (cała puszka 185g), kukurydzy, papryki i ogórków kiszonych; na zagrychę grahamka z masłem, żółtym serem i pomidorem; jabłko tu pięknie
Ob: makaron żytni razowy (1,5 szklanki na sucho) pokrojona w paski i smażona na oliwie w przyprawach pierś z kurczaka, podsmażana czerwona fasola, cebula i pieczarki, całość zapiekana z żółtym serem bardzo ładnie
D: kilka kostek waniliowego ptasiego mleczka... ogólnie to przez cały dzień podjadałam je i zjadłam chyba z 10 kostek też bym sobie zjadła
Pod: surówka z tartej marchewki, jabłka, orzechów włoskich, soku z cytryny i łyżki miodu; duży jogurt naturalny z wkruszonymi biszkoptami do popicia ładnie
Kol: powoli biorę się za: 2x grzanka żytniego z masłem, jedna z sałatą, serkiem wiejskim, rzodkiewką i solą, druga z sałatą, kilkoma paskami piersi z kuraka z obiadu (bo zrobiłam z podwójnych piersi i zostało ;p) i musztardą; herbata zielona ok

po: będzie mieszanka studencka, bo fajny film sobie ściągnęłam i sok marchwiowy jednodniowy lużno i nnkt dużo

niech ktoś zerknie, ładnie proszę [/QUOTE]
ogólnie podoba mi się, niczego nie barkuje, białko rybki nnkt owoce warzywa, zdrowo i kolorowo, ale jeżeli naprawdę chcesz przytyć możesz spokojnie cos dorzucić, słodkie i wiecej posiłków. ale ogólnie jest ok. tyjesz na tym? czy wolno?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 19:28   #1175
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(9.00)
Bułka, pól z masłem, serem zółtym i ketchupem, pól z masłem i miodem. Jogurt jogobella. Herbata

IIŚNIADANIE(13.30)
3 gałki lodów (marcepanowa, cynamonowa, makowa). Francuzka z serem (taka drozdzowka). Herbata malinowa.

OBIAD (16.30)
Ziemniaczki z koperkiem i pietruszką, schab z pieczarkami, buraczki.

KOLACJA(20.00)
Bułka, obie polowki z masłem i białym serem, jogurt jogobella. Herbata.

Możliwe ze jeszcze wpadnie rogalik francuski z dzemem albo cos czekoladowego bo z bratem mamy film ogladac.

Jak jest? Dobrze?
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 19:33   #1176
freakkiki
Raczkowanie

U

I owsianka na mleku 1,5% z orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami, kromka razowego chleba z szynką z indyka i pomidorkiem, dwie klementynki
II 4 ciastka-> jedno czekoladowe, dwa śmietankowe i jedno kokosowe(ciacha własnej, przedświątecznej roboty..grzechem by było nie spróbować), kromka razowca z szynką z indyka i pomidorem, 4 klementynki, średnie jabłko
III zupka wioseenna,chwilę pózniej pierś kurczaka z zupy(dorodny cyc)
około szklanki makaronu razowego, surówka z dwóch startych
marchewek
IV tszz cały kefir
V hm.. domowe śledziki ( musiałam ocenić, czy dobre) diwe kromki razowca, średnie jabłko

i w sumie troche tego wyszło dziś.. ale nieważne.. coś mnie musi grzać w końcu oceni ktoś? bardzo proszę
Stary 2009-12-21, 20:05   #1177
Magdalena0603
Rozeznanie

UTRZYMANIE
  • 1/3 makreli wędzonej,szklanka soku pomidorowego,spora ciabatta z twarogiem,pomidorem,kiełk ami,cebulą
  • 2 kromki razowca z żółtym wędzonym serem z keczupem, 5 małych ogórków konserwowych,banan
  • warzywa na patelnię zapiekane w sosie śmietanowo-serowym (ok.300g),miseczka kremu brokułowego
  • pałka kurczaka smażona w ziołach,ćwikły troszkę
  • jajko na twardo z chrzanem,kawałek bagietki czosnkowej

proszę o ocenkę

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 20:16   #1178
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez freakkiki Pokaż wiadomość
U

I owsianka na mleku 1,5% z orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami, kromka razowego chleba z szynką z indyka i pomidorkiem, dwie klementynki jeśli owsianki sporo to ładnie
II 4 ciastka-> jedno czekoladowe, dwa śmietankowe i jedno kokosowe(ciacha własnej, przedświątecznej roboty..grzechem by było nie spróbować), kromka razowca z szynką z indyka i pomidorem, 4 klementynki, średnie jabłko taki mały mix, ok
III zupka wioseenna,chwilę pózniej pierś kurczaka z zupy(dorodny cyc)
około szklanki makaronu razowego, surówka z dwóch startych
marchewekmhm, dobrze, że 2 dania są
IV tszz cały kefir może jakieś płatki do tego chociaż?
V hm.. domowe śledziki ( musiałam ocenić, czy dobre) diwe kromki razowca, średnie jabłko mniamniuśnie i przy tym nnkt

i w sumie troche tego wyszło dziś.. ale nieważne.. coś mnie musi grzać w końcu oceni ktoś? bardzo proszę
jw

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(9.00)
Bułka, pól z masłem, serem zółtym i ketchupem, pól z masłem i miodem. Jogurt jogobella. Herbata ok o ile bułka to bułka a nie bułeczka

IIŚNIADANIE(13.30)
3 gałki lodów (marcepanowa, cynamonowa, makowa). Francuzka z serem (taka drozdzowka). Herbata malinowa. ok

OBIAD (16.30)
Ziemniaczki z koperkiem i pietruszką, schab z pieczarkami, buraczki. o jak pysznie

a gdzie podw?

KOLACJA(20.00)
Bułka, obie polowki z masłem i białym serem, jogurt jogobella. Herbata. to bylo na śniad, może jakaś wędlnka/sałatka?

Możliwe ze jeszcze wpadnie rogalik francuski z dzemem albo cos czekoladowego bo z bratem mamy film ogladac. bardzo wskazane, żeby wpadło coś jeszcze

Jak jest? Dobrze?
jak dla mnie słabe U. Jest lepiej to fakt, ale do P to daaaaaleeeeekoooo...

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
chce przytyć, wiec JEM.

Śn. 2x grzanka żytniego z masłem, sałatą, serkiem homo naturalnym, pomidorem, rzodkiewką i solą; reszta serka z łychą miodu, łycha kawy i bananem; zielona herbata z imbirem bardzo smacznie
II śn. miseczka sałatki z brązowego ryżu (prawie pół woreczka), tuńczykiem w sosie słodko-kwaśnym (cała puszka 185g), kukurydzy, papryki i ogórków kiszonych; na zagrychę grahamka z masłem, żółtym serem i pomidorem; jabłko ślicznie
Ob: makaron żytni razowy (1,5 szklanki na sucho) pokrojona w paski i smażona na oliwie w przyprawach pierś z kurczaka, podsmażana czerwona fasola, cebula i pieczarki, całość zapiekana z żółtym serem mnaimmmmmmciu
D: kilka kostek waniliowego ptasiego mleczka... ogólnie to przez cały dzień podjadałam je i zjadłam chyba z 10 kostek przyjemnośc jest dla ludzi (chociaż ja ptasiego nie lubię)
Pod: surówka z tartej marchewki, jabłka, orzechów włoskich, soku z cytryny i łyżki miodu; duży jogurt naturalny z wkruszonymi biszkoptami do popicia pięknie
Kol: powoli biorę się za: 2x grzanka żytniego z masłem, jedna z sałatą, serkiem wiejskim, rzodkiewką i solą, druga z sałatą, kilkoma paskami piersi z kuraka z obiadu (bo zrobiłam z podwójnych piersi i zostało ;p) i musztardą; herbata zielona cudnie!

po: będzie mieszanka studencka, bo fajny film sobie ściągnęłam i sok marchwiowy jednodniowy

super, jak dla mnie piękne P

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. szklanka mleka 3,2% + grahamka z ziarnami z szynką,pomidorem,cebulą,s ałatą,kapką majonezu ok, ładnie
  2. kanapka z jasnego pieczywa-skład jak wyżej a jakiś owocek do tego? bo taka jedna kanapusia to mało...
  3. 4 kostki czekolady,kabanos to dodaję do 2 sn i jest ok
  4. jajecznica na maśle z 1 jaja,z cebulką (wiem,że idiotycznie wygląda tu 1 jajko,ale naprawdę się najadłam) yyy?
  5. wpadnie trochę surówki wiosennej,plaster lub 2 sera żółtego
i jak?????
dalej nawet nie spr bo masakra...co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
no to wrzucam moje jadło
"UUU"
WCZORAJSZE :
Ś: bułka grahamka wielka "(big):
-pół z masłem, serkiem kanapkowym szynkowym Hochland, ogórkiem kiszonym i pomidorem
-pół z masłem, serkiem almette jogurtowym, miodem, bananem, orzechami nerkowca; ok, super śn
mała mandarynka; kawa z mlekiem
IIŚ: jogurt jogobella gruszkowy, jabłko tutaj może jakieś płatki?
O: ziemniaki z natka pietruszki, surówka z pekińską, karkówka super
P: kawa z mlekiem, duzy batonik musli wiśniowy to na deser, na P za mało
K: 2 wieksze kawałki chlebka sojowego-ciemnego:
-jeden z masłem, sałata pekińską, serem, ogórkiem kiszonym
- jeden z masłem, twarożkiem wiejskim, cukinią;
5 pomidorków koktajlowych nom ok

DZISIEJSZE
Ś: 2 kromki chlebka razowego z dynią:
- jeden z masłem, serem, szynka babuni i keczupem,
- jeden z masłem, serkiem jogurtowym almette, dżemem wisniowym i orzechami nerkowca;
kiwi, 3 pomidorki koktajlowe, kawałek cukini, ogórek kiszony;
płatki nesquik kuleczki z mlekiem;
kawa z mlekiem ok, ladnie
IIŚ: 1 jogurt wiśniowy bakoma polskie smaki+ łycha płatków migdałów, jabłko fajnie, że migdały są
O: kasza jęczmienna z natką pietruszki, surówka z pekińskiej, pół ogórka kiszonego, karkówka czyżby zostało z wczoraj? smakowicie
P: kawa z mlekiem, kilka łyżek twarożku wiejskiego wymieszana z łyżeczką masła orzechowego sante, garścią migdałów i bananem okkkkejj
K: 2 kromki chlebka razowego z dynią: oba z masłem, szynka babuni, potartym serem( zapieczone w piekarniku) z keczupem, 5 pomidorków koktajlowych, ogórek kiszony, kawałek ogórka świeżego, surowa marchewka; tutaj też ok(powtarzam się?)

i jak? ocenicie? czy to nie P czasem? wskazówki, rady i komentarze mile widziane? iza, pyskatka, nieprzytomna, dekas, kika, air... wy macie porównanie jak wypadłam hihi.
a gdzie tam P? U, nic poza tym
smaczne

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:20   #1179
mpati86
Zadomowienie

kika wiesz ja tam ciagle pytam się czy to nie p, bo nie chce przytyć, bo wygladam korzystnie, lubię się, akceptuje, bmi w normie. i zależy mi by była stabilizacja- utrzymanie.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Stary 2009-12-21, 21:02   #1180
Liletka
Raczkowanie

P:

I. Dwie grzanki z chleba razowego:
- z masłem, serem pleśniowym, pomidorem i ogórkiem
- z masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową
Banan, dwie mandarynki, kawa pół na pół z tłustym mlekiem i miodem.
II. Grahamka z masłem, szynką, sałatą i ogórkiem;
serek wiejski z garścią mieszanki orzechów, Snickers.
III. Gulasz z połową woreczka kaszy jęczmiennej, surówka z kapusty pekińskiej, szklanka soku marchwiowego jednodniowego.
IV. Drożdżówka z serem, dwa duże ciastka owsiane z rodzynkami i orzechami, filiżanka gęstej czekolady do picia, jabłko.
V. Dwie kromy razowca, każda z masłem, serem żółtym, jajkiem na twardo i majonezem + duży pomidor.
Kubek gorącego mleka z miodem, pół tabliczki milki orzechowej

I jak? Czy aby nie za dużo słodyczy....?
Liletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:25   #1181
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(9.00)
Bułka, pól z masłem, serem zółtym i ketchupem, pól z masłem i miodem. Jogurt jogobella. Herbata

IIŚNIADANIE(13.30)
3 gałki lodów (marcepanowa, cynamonowa, makowa). Francuzka z serem (taka drozdzowka). Herbata malinowa.

OBIAD (16.30)
Ziemniaczki z koperkiem i pietruszką, schab z pieczarkami, buraczki.

KOLACJA(20.00)
Bułka, obie polowki z masłem i białym serem, jogurt jogobella. Herbata.

Możliwe ze jeszcze wpadnie rogalik francuski z dzemem albo cos czekoladowego bo z bratem mamy film ogladac.

Jak jest? Dobrze?

jeszcze owoce i warzywa

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
kika wiesz ja tam ciagle pytam się czy to nie p, bo nie chce przytyć, bo wygladam korzystnie, lubię się, akceptuje, bmi w normie. i zależy mi by była stabilizacja- utrzymanie.

tutaj nikt nie jest w stanie ci powiedziec, niestety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 21:49   #1182
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
super, jak dla mnie piękne P
dziękuje bardzo dobra kobieto ;*

mpati - tyję sobie na tym spokojnie, powolutku - jakieś o,2kg na tydzień -.-
ale jest już 45.7 ! ^^

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 22:58   #1183
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez Liletka Pokaż wiadomość
P:

I. Dwie grzanki z chleba razowego:
- z masłem, serem pleśniowym, pomidorem i ogórkiem
- z masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową
Banan, dwie mandarynki, kawa pół na pół z tłustym mlekiem i miodem.nie znoszę kawy z miodem, ale reszta bomba
II. Grahamka z masłem, szynką, sałatą i ogórkiem;
serek wiejski z garścią mieszanki orzechów, Snickers. bardzo ładnie
III. Gulasz z połową woreczka kaszy jęczmiennej, surówka z kapusty pekińskiej, szklanka soku marchwiowego jednodniowego.uwielbiam gularze z kaszą
IV. Drożdżówka z serem, dwa duże ciastka owsiane z rodzynkami i orzechami, filiżanka gęstej czekolady do picia, jabłko.słodko
V. Dwie kromy razowca, każda z masłem, serem żółtym, jajkiem na twardo i majonezem + duży pomidor.ok
Kubek gorącego mleka z miodem, pół tabliczki milki orzechowejsuper

I jak? Czy aby nie za dużo słodyczy....?
Spokojnie Co to znaczy za dużo? Za dużo to rzecz względna , co najważniejsze łądnie komponujesz posiłki, niezastępujesz ich słodyczami, tylko słodycze to donich dodatek, tak trzymaj

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
U
I(9.00): jogurt naturalny, borówki amerykańskie, łyżka domowej granoli, kakao (z mleka granulowanego)nie za dużo tych płatków przypadkiem... Szkodasłó poprostu
II(11.30): kaszka manna smakija, 2 mandarynki, herbata szał
III(13.00): kubek czystego rosołu nie przejadłaś się przypadkiem?
20min interwałów (lekarka powiedziała, że mam ćwiczyć, więc ćwiczę, choć średnio mi się chce)to zamiast zmuszać się do machania czegoś tam wyjdż na spacer, albo na basen czy coś co sprawia ci przyjemność
IV(14.30): kawałek duszonej wołowiny, 3łyżki kaszy gryczanej, ogórek, kawałek ciasta cytrynowegonie no z tą kszą to przegięłaś i ten ogórek jeden hmmm....
V(16.30): 3 marchewki, kawa 2w1boże przesadziłaś po prostu
planuję
VI(19.00): serek homo naturalny ze szczypta kakao, papryka, herbatamega porcja ja bym nie zmieściła

czy jest przynajmniej w miarę ok? albo chociaż nieco lepiej?
Nie nie jest w ogóle lepiej, ale to twoja sprawa. Jakbyś się starała to dołożyłą byś tych płatkó do śniadania (łyżka nie no proszę cię), na drugie zjedz porządną bułkę z wkładką, do obiadu dużą porcję mięsa + pół woreczka kaszy + duużo warzyw i do picia tę zupę, na podwieczorek coś porządnego zjedz i do kolacji chleb, zresztą pisałam ci wczoraj, na tym to nigdy nie odzyskasz okresu

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
chce przytyć, wiec JEM.

Śn. 2x grzanka żytniego z masłem, sałatą, serkiem homo naturalnym, pomidorem, rzodkiewką i solą; reszta serka z łychą miodu, łycha kawy i bananem; zielona herbata z imbiremuwielbiam zieloną, ale jeszcze z imbirem nie piłam, dobre to? super śniadanko
II śn. miseczka sałatki z brązowego ryżu (prawie pół woreczka), tuńczykiem w sosie słodko-kwaśnym (cała puszka 185g), kukurydzy, papryki i ogórków kiszonych; na zagrychę grahamka z masłem, żółtym serem i pomidorem; jabłkopychotka, ta sałatka, normalnie chyba sprubuję
Ob: makaron żytni razowy (1,5 szklanki na sucho) pokrojona w paski i smażona na oliwie w przyprawach pierś z kurczaka, podsmażana czerwona fasola, cebula i pieczarki, całość zapiekana z żółtym serem kocham makaron , pięknie
D: kilka kostek waniliowego ptasiego mleczka... ogólnie to przez cały dzień podjadałam je i zjadłam chyba z 10 kostek i bardzo dobrze
Pod: surówka z tartej marchewki, jabłka, orzechów włoskich, soku z cytryny i łyżki miodu; duży jogurt naturalny z wkruszonymi biszkoptami do popiciazdrowo i pysznie
Kol: powoli biorę się za: 2x grzanka żytniego z masłem, jedna z sałatą, serkiem wiejskim, rzodkiewką i solą, druga z sałatą, kilkoma paskami piersi z kuraka z obiadu (bo zrobiłam z podwójnych piersi i zostało ;p) i musztardą; herbata zielonapychotka , widzę też miłośniczka zielonej jak ja

po: będzie mieszanka studencka, bo fajny film sobie ściągnęłam i sok marchwiowy jednodniowyuwielbiam mieszankę studencką

Pysznie, zdrowo, kolorowo, super jak dla mnie moje smaki normalnie I proszę bardzo brać przykład!

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Dzisiejsze utrzymanko

I. 2 kromy razowca z masłęm, 2 jajka na miękko z majonezem, pół papryki czerwonej, kubas zielonej herbatki z domowym sokiem malinowym

znowu piesek wyciągnoł na spacer

II. kotlet z piersi kurczaka obsmażony saute z curry na odrobinie oliwy zapieczony z plastrem ananasa i żółtego sera, ryż curry (brązowy naturalny podsmażony na odrobinie masła z cebulką i curry), duużo marchwi tartej z oliwą i sokiem z cytryny

III. miseczka budyniu czekoladowego z wiórkami kokosowymi, pomarańcza

IV. kroma razowca z masłem i szczypiorkiem, kawał makreli wędzonej, kilka korniszonów i druga połowa papryki

oceni ktoś?

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2009-12-21 o 22:59
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 01:04   #1184
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Uprawiaj duzo sportu i problem z ewentualnymi nadprogramowymi kcal rozwiazany

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 12:25   #1185
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Uprawiaj duzo sportu i problem z ewentualnymi nadprogramowymi kcal rozwiazany
tutaj mały problem- uprawiam go według mnie za dużo- a moze za często. a może mi się wydaje. chodzi o to, ze jak nie ćwiczę to żle się czuję, ale cięzko mi opuścić.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Grecja Kreta
2013- ?

Stary 2009-12-22, 13:50   #1186
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
tutaj mały problem- uprawiam go według mnie za dużo- a moze za często. a może mi się wydaje. chodzi o to, ze jak nie ćwiczę to żle się czuję, ale cięzko mi opuścić.
Duzo to znaczy ile i co?

Moje dziesiejsze U

Sniadanie:
owsianka z 3 lyzek owsianych + 1/2 lyzki slonecznika + mleko 3% do tego chochla owocwo (gruszka, jablko, suszone zuwawiny i rodzynki) z aromatycznnego zimowego kompotu.

Lunch
Mega wypasna i wielka salatka z plastrem szynki, grubym plastrem sera zoltego, 1/2 sporego kurzego cyca gotowanego, + warzywka (papryka, pomidorki, ogorek itd) + mix salat + dressingu jakies 2 lyzki (ten sos z keczupu i majonezu chyba sie to island nazywa)

baton musli jak zwykle (140 kcal)
2 krowki

COS:
3 czubate lyzki hummusu orzechowego (robionego z maslem orzechowym i tahini - pasta sezamowa ) + 3 oat cakes
chochla owocow jak na sniadanie

wpadlo: garsc migdalow

przed treningiem:
salatka: 4 lyzki gotowanej soczewicy, duza gotowana marchewka + jajko sciete w mikrofali

1h silowni

Obiad:
1/2 grubego placka owsianego (caly wielkosci dloni) z maslem orzechowym i plastrem jablka
1 placek caly j/w z powidlami domowej roboty.

Tadaaaaam. Prosim o ocene

Jak widac smaka mam na orzechowe tluszcze :P

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2009-12-22 o 13:52
Stary 2009-12-22, 14:05   #1187
AlekzFragile
Raczkowanie

Wczorajsze Ppppppp
Śn: buła z przedziałkiem podzielona na dwie połówki każda posmarowana grubo masłem jedna z serem żółtym, kapustą pekińską, ogórkiem zielonym, konserwowym i białą rzodkiewką ; druga z pieczonym schabem by mama (gruby plaster bo to ona kroiła :P ) i wyżej wymienionymi warzywami ; banan ; zielona herbata
II Śn ( szkoła) : bułka z pestkami dyni z masłem, pekinką, ogórkiem, pomidorem i szynką z indyka ; jabłko ; kilka ciastek piegusek ; kawałek murzynka( koleżanka częstowała ) - wszystko rozłożone na kilka przerw
Ob: pomidorowa zabiela śmietaną 18 % z makaronem z dużą ilością marchewki i natki pietruszki
D: kawałek pleśniaka ze śliwkami
Pod : kawałek biszkopta cytrynowego i ... 2 pierogi opiekane z kapustką i grzybami - próbowałam :P , herbatka z cytrynką
Kol: pół dużej bagietki z masłem i warzywami jak w śniadaniu
Po : kilka ciastek swojego wypieku z ciemną czekoladą :P

Dużo słodkiego :P
AlekzFragile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:20   #1188
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Duzo to znaczy ile i co?

Moje dziesiejsze U

Sniadanie:
owsianka z 3 lyzek owsianych + 1/2 lyzki slonecznika + mleko 3% do tego chochla owocwo (gruszka, jablko, suszone zuwawiny i rodzynki) z aromatycznnego zimowego kompotu.

Lunch
Mega wypasna i wielka salatka z plastrem szynki, grubym plastrem sera zoltego, 1/2 sporego kurzego cyca gotowanego, + warzywka (papryka, pomidorki, ogorek itd) + mix salat + dressingu jakies 2 lyzki (ten sos z keczupu i majonezu chyba sie to island nazywa)

2 krowki

COS:
3 czubate lyzki hummusu orzechowego (robionego z maslem orzechowym i tahini - pasta sezamowa ) + 3 oat cakes

przed treningiem:
salatka: 4 lyzki gotowanej soczewicy, duza gotowana marchewka + jajko sciete w mikrofali

1h silowni

Obiad:
1/2 grubego placka owsianego (caly wielkosci dloni) z maslem orzechowym i plastrem jablka

ej,czemu jajko z mikrofali?
Stary 2009-12-22, 14:27   #1189
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
ej,czemu jajko z mikrofali?
Z braku czasu i czystego garnka

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-12-22, 14:58   #1190
kiciakasia
Zakorzenienie

a bo niezdrowo tak
Stary 2009-12-22, 15:11   #1191
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Duzo to znaczy ile i co?

Moje dziesiejsze U

Sniadanie:

Lunch

2 krowki

COS:

przed treningiem:

1h silowni

Obiad:

Hm, wiem ze nie jesz bialka na sniadanie, ale ja bym dodal.

Posilki okolotreningowe wg mnie do dopracowania - przed treningiem powinnas wcinac bialko, bez warzyw, bo zwalniaja jego wchlanianie. Fajnie ze masz wegle i to fajne po treningu, ale koniecznie musisz miec bialko po silownii. Podobnie - wszelkie tluszcze po silowni niewskazane

Nie powinnas miec jeszcze na koniec bialkowej kolacji?

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Pokaż wiadomość
Wczorajsze Ppppppp
Śn: buła z przedziałkiem podzielona na dwie połówki każda posmarowana grubo masłem jedna z serem żółtym, kapustą pekińską, ogórkiem zielonym, konserwowym i białą rzodkiewką ; druga z pieczonym schabem by mama (gruby plaster bo to ona kroiła :P ) i wyżej wymienionymi warzywami ; banan ; zielona herbata
II Śn ( szkoła) : bułka z pestkami dyni z masłem, pekinką, ogórkiem, pomidorem i szynką z indyka ; jabłko ; kilka ciastek piegusek ; kawałek murzynka( koleżanka częstowała ) - wszystko rozłożone na kilka przerw
Ob: pomidorowa zabiela śmietaną 18 % z makaronem z dużą ilością marchewki i natki pietruszki
D: kawałek pleśniaka ze śliwkami
Pod : kawałek biszkopta cytrynowego i ... 2 pierogi opiekane z kapustką i grzybami - próbowałam :P , herbatka z cytrynką
Kol: pół dużej bagietki z masłem i warzywami jak w śniadaniu
Po : kilka ciastek swojego wypieku z ciemną czekoladą :P

Dużo słodkiego :P
Poczatek super Od obiadu i pozniej dodalbym choc troche bialka...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:35   #1192
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Hm, wiem ze nie jesz bialka na sniadanie, ale ja bym dodal.
.
Ej, czytaj co piszesz "nie jem bialka na sniadanie". Wiec co mi wyskakujesz z "ja bym dodal", weim, ze bys dodal, ty bys nawet do lodow na deser dodal . Nie moge jesc bialka na sniadanie, zle na to reaguje. Wiec ja bym NIE dodala, bo mi to pier*oli cale menu i trawienie na dzien caly. Z reszta nie bardzo mam pomysl JAKIE to bialko niby ma byc, bo ewentualnie moglabym zjesc jajka (na te nie reaguje zle) ale znowu jem je przy (przed) treningu, bo tu znowu ciezko z bialkiem innego pochodzenia. I tak sie bujam z tym moim zoladkiem
Cytat:

Posilki okolotreningowe wg mnie do dopracowania - przed treningiem powinnas wcinac bialko, bez warzyw, bo zwalniaja jego wchlanianie. Fajnie ze masz wegle i to fajne po treningu, ale koniecznie musisz miec bialko po silownii. Podobnie - wszelkie tluszcze po silowni niewskazane

Nie powinnas miec jeszcze na koniec bialkowej kolacji?
Wiem, ze do dopracowania, staram sie, ale nie wyrabiam czasowo :/
Te placki byly dosc wysoko bialkowe, nie uscislilam (dalam duuzo jajek).
Nie ma mowy o kolacji, bo obiad jem ok 21.30 wiec nie wiem, o ktorej niby mialaby byc koacja
Co do soczewicy (a propos watku o menu okolotreningowym) to byla w ramach wegli a nie bialka.
Ile jaj powinnam jesc przed treningiem ,bo z latwo wchlanialnego bialka to mi najlepiej robi (jak latwo sie domyslic moj zoladek nie lubi podskakiwac gdy pracuje...)?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Poczatek super Od obiadu i pozniej dodalbym choc troche bialka...
Masz ode mnie ksywe "proteinowy ludzik"(nasuwa mi sie skojazenie z gingerbred man ). Ty masz chyba jakies skrzywienie na tym tle

Santosowa rzezba ;-)

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2009-12-22 o 15:45
Stary 2009-12-22, 15:49   #1193
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, czytaj co piszesz "nie jem bialka na sniadanie". Wiec co mi wyskakujesz z "ja bym dodal", weim, ze bys dodal, ty bys nawet do lodow na deser dodal . Nie moge jesc bialka na sniadanie, zle na to reaguje. Wiec ja bym NIE dodala, bo mi to pier*oli cale menu i trawienie na dzien caly. Z reszta nie bardzo mam pomysl JAKIE to bialko niby ma byc, bo ewentualnie moglabym zjesc jajka (na te nie reaguje zle) ale znowu jem je przy (przed) treningu, bo tu znowu ciezko z bialkiem innego pochodzenia. I tak sie bujam z tym moim zoladkiem

Wiem, ze do dopracowania, staram sie, ale nie wyrabiam czasowo :/
Te placki byly dosc wysoko bialkowe, nie uscislilam (dalam duuzo jajek).
Nie ma mowy o kolacji, bo obiad jem ok 21.30 wiec nie wiem, o ktorej niby mialaby byc koacja
Co do soczewicy (a propos watku o menu okolotreningowym) to byla w ramach wegli a nie bialka.
Ile jaj powinnam jesc przed treningiem ,bo z latwo wchlanialnego bialka to mi najlepiej robi (jak latwo sie domyslic moj zoladek nie lubi podskakiwac gdy pracuje...)?
Czemu po silowni nie musi byc bialek?

Wyrak właśnie napisał że muszą być po treningu
Ryby też źle znosisz?? chyba nie bo widziałam pyszne "rybne" posiłki w Twoim jadło.
Jak masz dzień treningowy to warto lepiej zaplanować posiłki.

I abstrahując od tego "nieszczęsnego" białka- nie jedz orzechów (tłuszczy) zaraz po treningu.
Chyba że chcesz masy złapać

Apropo nawiąże do tych jajek...przed i po treningu nie przesadzałabym z nimi...żółtka mają dużo tłuszczu
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:58   #1194
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Wyrak właśnie napisał że muszą być po treningu
Wiem, doczytalam i edytowalam posta he he
Cytat:
Ryby też źle znosisz?? chyba nie bo widziałam pyszne "rybne" posiłki w Twoim jadło.
znosze dobrze ,ale zauwaz, ze jem glownie surowe,a te:
1) jednak niezbyt przed treningiem
2) jadam glownie w restauracjach.
Niebardzo mam gdzie kupic ryby do gotowania.
Poza tym ryby sa dosc tluste no nie?
Cytat:
Apropo nawiąże do tych jajek...przed i po treningu nie przesadzałabym z nimi...żółtka mają dużo tłuszczu
No to chyba sie przerzuce na aeroby, bo nie ma bialka ktore moge jesc przy treningu :/ gr8

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2009-12-22, 16:03   #1195
Irish lady 28
Zadomowienie

UTRZYMANIE
  1. serek wiejski 150 g ze szczypiorkiem,grahamka z pomidorem,sałatą,szynka,m ajonezem
  2. kanapka z jasnego pieczywa,skład jak wyżej,kabanos
  3. 1/3 makreli wędzonej
  4. warzywa zapiekane z sosem serowo-smietankowym,1/2 bagietki czosnkowej
  5. kubek zupy pieczarkowej
bardzo proszę o ocenkę
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:06   #1196
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, doczytalam i edytowalam posta he he

znosze dobrze ,ale zauwaz, ze jem glownie surowe,a te:
1) jednak niezbyt przed treningiem
2) jadam glownie w restauracjach.
Niebardzo mam gdzie kupic ryby do gotowania.
Poza tym ryby sa dosc tluste no nie?

No to chyba sie przerzuce na aeroby, bo nie ma bialka ktore moge jesc przy treningu :/ gr8
Białe rybki są zazwyczaj chude. Jak nie czerwona i nie wędzona to chuda.
No i owoce morza można wcinać

Lunch np. zjadłaś bardzo ładny kurak gotowany, szynka, warzywa...wystarczy wywalić ser żółty i majonez i już masz dobry posiłek około treningowy.

Ja uważam że jak nie zje się porządnego białkowego posiłki około treningowego to lepiej siłowo w ogóle nie ćwiczyć. Rób aeroby po prostu
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:52   #1197
twinsy21
Raczkowanie

Dzisiejsze, mega marne U [ od kiedy pzowolilysmy sobie na troche alkoholu w weekend, slodycze, lody i orzeszki w czekoladzie jelita i żołądek nie dają nam zyc;[ Z dnia na dzien coraz gorzej;/ Łykamy ranigast, krople mietowe, herbaty rumiankowe, miete z zielona-na nnic;[ Zaraz chwycimy sie odgazowanej coli;/]
Śniadanie;
-wielgachne jablko podprazone na patelni + suszone śliwki.
-owsianka; 5 łyzek platkow owsianych, garsc BF, 2 garsci Nesquik, 2 garsci ftness midowojakichstam;p, po garści; orzechów, migdałów, rodzynek, żurawiny, pestek slonecznika.
II Śniadanie;
2-3 wafle ryżowe z masłem, żółtym bezpodp. serem i sosem czosnkowym.
Obiad;
miska kaszy gryczanej z grzybami i oliwą z oliwek.
po;
2 ryżowe z masłem, żółtym bezpodp. serem i curry.
podwieczorek;
2 zmutowane mandarynki + jogurt naturalny z garscia orzechow, zurawiny, suszonych sliwek, midałów i cynamonem.
kolacja;
wiejski + 1/2 opakowowania warzyw na patelnię tych z ziemniakami + jajko x 2 i sprobujemy 2 kromy chleba wcisnac, o ile przejdzie nam bol brzucha, a jak nie przejdzie to zapchamy sie dalej 4 waflami. ;[

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2009-12-22 o 17:01
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 17:20   #1198
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuuu
  • spora bułka pszenna z pestkami słonecznika z masłem,szynką,plasterkiem sera żółtego,sałatą,szczypiork iem,pomidorkiem,kubek kako z mlekiem 3,2%
  • jabłko, jogurt bananowy
  • baton LION, kilka garści orzechów laskowych
  • talerz żurku, do tego 2 naleśniki- jeden z soczewicą,czosnkiem,piecz arkami, 2 z serem,śmietaną i dżemem truskawkowym
  • będzie : serek wiejski 150 g z łyżką powideł śliwkowych,kabanos,kromka razowca twarogiem ,papryką i kiełkami

ocenicie????
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 17:38   #1199
tibbidabo
Raczkowanie

R (nie jem wedlin, kasz, ryb z puszek, jem owoce popoludniu)
nie bylo dzisiaj pdwr, bo obiad skladal sie z 2 dan, a poza tym byl pozno

s-2 kanapki jakies ciemnego chleba 1 z salata i pomidorem, druga z dzemem niskoslodzonym, banan, wloskie
2s-bulka ciemna z ziarnami (do odrywania), jablko
o-miska zupy ogorkowej, 4 paluszki rybne(smażone niestety), 2 duże ziemniaki, 2 ogorki kiszone (na obiad nie mam wplywu)
przekąska-wloskie, manadrynka
k-serek nat bieluch 150g, pomidor, jajko na twardo

i jak???

Edytowane przez tibbidabo
Czas edycji: 2009-12-22 o 17:43
tibbidabo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:28   #1200
m-m-m
Raczkowanie

U
I(9.00): owsianka (3łyżki za wodzie, łyżka otrębów, jabłko, 2orzechy), herbata
II(10.30): pół persymony (taki owoc)
III(12.00-14.00 z koleżankami): 4 małe ciasteczka, kawa z mlekiem
IV(15.30): pomidorowa z makaronem, kotlet z polędwicy, 1/3woreczka kaszy gryczanej, ogórek
V(17.00): jogurt naturalny
VI(19.00): 3 kromki wasy z twarogiem 0%, kiełkami słonecznika i pomidorem, herbata

czy to jest przynajmniej bliskie przyzwoitego U?
bardzo proszę o oceny

w każdym razie czuję się lepiej, bo stopniowo pozwalam sobie na coraz więcej a pomimo to U jak na razie pozostaje U (trzymam wagę), dzięki czemu coraz mniej mnie stresuje jedzenie. To już chyba pewien sukces?
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości