![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
wywal nesquiki bo to syf
#1172 |
Zadomowienie
|
U
i jak????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Rozeznanie
|
no to teraz patrzaj na moje P.
chce przytyć, wiec JEM. ![]() Śn. 2x grzanka żytniego z masłem, sałatą, serkiem homo naturalnym, pomidorem, rzodkiewką i solą; reszta serka z łychą miodu, łycha kawy i bananem; zielona herbata z imbirem II śn. miseczka sałatki z brązowego ryżu (prawie pół woreczka), tuńczykiem w sosie słodko-kwaśnym (cała puszka 185g), kukurydzy, papryki i ogórków kiszonych; na zagrychę grahamka z masłem, żółtym serem i pomidorem; jabłko Ob: makaron żytni razowy (1,5 szklanki na sucho) pokrojona w paski i smażona na oliwie w przyprawach pierś z kurczaka, podsmażana czerwona fasola, cebula i pieczarki, całość zapiekana z żółtym serem ![]() D: kilka kostek waniliowego ptasiego mleczka... ogólnie to przez cały dzień podjadałam je i zjadłam chyba z 10 kostek ![]() Pod: surówka z tartej marchewki, jabłka, orzechów włoskich, soku z cytryny i łyżki miodu; duży jogurt naturalny z wkruszonymi biszkoptami do popicia Kol: powoli biorę się za: 2x grzanka żytniego z masłem, jedna z sałatą, serkiem wiejskim, rzodkiewką i solą, druga z sałatą, kilkoma paskami piersi z kuraka z obiadu (bo zrobiłam z podwójnych piersi i zostało ;p) i musztardą; herbata zielona po: będzie mieszanka studencka, bo fajny film sobie ściągnęłam ![]() niech ktoś zerknie, ładnie proszę ![]()
#1174 |
Zadomowienie
|
wiem, wiem kochana, ale ja rzadko jem syfy więc raz na jakiś czas coś na co mam naprawdę ochotę wpada. i cieszę się, że już nie mam wyrzutów sumienia- zjadłam , bo miałam ochotę. ale na pewno zapamiętam to sobie dobry człowieczku i nie będę ich nadużywać
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Śn. 2x grzanka żytniego z masłem, sałatą, serkiem homo naturalnym, pomidorem, rzodkiewką i solą; reszta serka z łychą miodu, łycha kawy i bananem; zielona herbata z imbirem bardzo fajnie, chociaż dałabym 3 grzani i może jakis jogurcik II śn. miseczka sałatki z brązowego ryżu (prawie pół woreczka), tuńczykiem w sosie słodko-kwaśnym (cała puszka 185g), kukurydzy, papryki i ogórków kiszonych; na zagrychę grahamka z masłem, żółtym serem i pomidorem; jabłko tu pięknie Ob: makaron żytni razowy (1,5 szklanki na sucho) pokrojona w paski i smażona na oliwie w przyprawach pierś z kurczaka, podsmażana czerwona fasola, cebula i pieczarki, całość zapiekana z żółtym serem ![]() D: kilka kostek waniliowego ptasiego mleczka... ogólnie to przez cały dzień podjadałam je i zjadłam chyba z 10 kostek ![]() Pod: surówka z tartej marchewki, jabłka, orzechów włoskich, soku z cytryny i łyżki miodu; duży jogurt naturalny z wkruszonymi biszkoptami do popicia ładnie Kol: powoli biorę się za: 2x grzanka żytniego z masłem, jedna z sałatą, serkiem wiejskim, rzodkiewką i solą, druga z sałatą, kilkoma paskami piersi z kuraka z obiadu (bo zrobiłam z podwójnych piersi i zostało ;p) i musztardą; herbata zielona ok po: będzie mieszanka studencka, bo fajny film sobie ściągnęłam ![]() niech ktoś zerknie, ładnie proszę ![]() ogólnie podoba mi się, niczego nie barkuje, białko rybki nnkt owoce warzywa, zdrowo i kolorowo, ale jeżeli naprawdę chcesz przytyć możesz spokojnie cos dorzucić, słodkie i wiecej posiłków. ale ogólnie jest ok. tyjesz na tym? czy wolno?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(9.00) Bułka, pól z masłem, serem zółtym i ketchupem, pól z masłem i miodem. Jogurt jogobella. Herbata IIŚNIADANIE(13.30) 3 gałki lodów (marcepanowa, cynamonowa, makowa). Francuzka z serem (taka drozdzowka). Herbata malinowa. OBIAD (16.30) Ziemniaczki z koperkiem i pietruszką, schab z pieczarkami, buraczki. KOLACJA(20.00) Bułka, obie polowki z masłem i białym serem, jogurt jogobella. Herbata. Możliwe ze jeszcze wpadnie rogalik francuski z dzemem albo cos czekoladowego bo z bratem mamy film ogladac. Jak jest? Dobrze? |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
|
U
![]() I owsianka na mleku 1,5% z orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami, kromka razowego chleba z szynką z indyka i pomidorkiem, dwie klementynki ![]() II 4 ciastka-> jedno czekoladowe, dwa śmietankowe i jedno kokosowe(ciacha własnej, przedświątecznej roboty..grzechem by było nie spróbować ![]() III zupka wioseenna,chwilę pózniej pierś kurczaka z zupy(dorodny cyc ![]() około szklanki makaronu razowego, surówka z dwóch startych marchewek IV tszz cały kefir ![]() V hm.. domowe śledziki ( musiałam ocenić, czy dobre ![]() i w sumie troche tego wyszło dziś.. ![]() ![]() ![]() ![]()
#1177 |
Rozeznanie
|
UTRZYMANIE
proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() smaczne ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zadomowienie
|
kika wiesz ja tam ciagle pytam się czy to nie p, bo nie chce przytyć, bo wygladam korzystnie, lubię się, akceptuje, bmi w normie. i zależy mi by była stabilizacja- utrzymanie.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Raczkowanie
|
P:
I. Dwie grzanki z chleba razowego: - z masłem, serem pleśniowym, pomidorem i ogórkiem - z masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową Banan, dwie mandarynki, kawa pół na pół z tłustym mlekiem i miodem. II. Grahamka z masłem, szynką, sałatą i ogórkiem; serek wiejski z garścią mieszanki orzechów, Snickers. III. Gulasz z połową woreczka kaszy jęczmiennej, surówka z kapusty pekińskiej, szklanka soku marchwiowego jednodniowego. IV. Drożdżówka z serem, dwa duże ciastka owsiane z rodzynkami i orzechami, filiżanka gęstej czekolady do picia, jabłko. V. Dwie kromy razowca, każda z masłem, serem żółtym, jajkiem na twardo i majonezem + duży pomidor. Kubek gorącego mleka z miodem, pół tabliczki milki orzechowej ![]() I jak? Czy aby nie za dużo słodyczy....? |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze owoce i warzywa ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
tutaj nikt nie jest w stanie ci powiedziec, niestety
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Rozeznanie
|
dziękuje bardzo dobra kobieto ;*
![]() mpati - tyję sobie na tym spokojnie, powolutku - jakieś o,2kg na tydzień -.- ale jest już 45.7 ! ^^
#1183 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Dzisiejsze utrzymanko ![]() I. 2 kromy razowca z masłęm, 2 jajka na miękko z majonezem, pół papryki czerwonej, kubas zielonej herbatki z domowym sokiem malinowym znowu piesek wyciągnoł na spacer ![]() II. kotlet z piersi kurczaka obsmażony saute z curry na odrobinie oliwy zapieczony z plastrem ananasa i żółtego sera, ryż curry (brązowy naturalny podsmażony na odrobinie masła z cebulką i curry), duużo marchwi tartej z oliwą i sokiem z cytryny III. miseczka budyniu czekoladowego z wiórkami kokosowymi, pomarańcza IV. kroma razowca z masłem i szczypiorkiem, kawał makreli wędzonej, kilka korniszonów i druga połowa papryki oceni ktoś? ![]() Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2009-12-21 o 22:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zadomowienie
|
tutaj mały problem- uprawiam go według mnie za dużo- a moze za często. a może mi się wydaje. chodzi o to, ze jak nie ćwiczę to żle się czuję, ale cięzko mi opuścić.
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziesiejsze U Sniadanie: owsianka z 3 lyzek owsianych + 1/2 lyzki slonecznika + mleko 3% do tego chochla owocwo (gruszka, jablko, suszone zuwawiny i rodzynki) z aromatycznnego zimowego kompotu. Lunch Mega wypasna i wielka salatka z plastrem szynki, grubym plastrem sera zoltego, 1/2 sporego kurzego cyca gotowanego, + warzywka (papryka, pomidorki, ogorek itd) + mix salat + dressingu jakies 2 lyzki (ten sos z keczupu i majonezu chyba sie to island nazywa) baton musli jak zwykle (140 kcal) 2 krowki COS: 3 czubate lyzki hummusu orzechowego (robionego z maslem orzechowym i tahini - pasta sezamowa ) + 3 oat cakes chochla owocow jak na sniadanie wpadlo: garsc migdalow przed treningiem: salatka: 4 lyzki gotowanej soczewicy, duza gotowana marchewka + jajko sciete w mikrofali 1h silowni Obiad: 1/2 grubego placka owsianego (caly wielkosci dloni) z maslem orzechowym i plastrem jablka 1 placek caly j/w z powidlami domowej roboty. Tadaaaaam. Prosim o ocene ![]() ![]() Jak widac smaka mam na orzechowe tluszcze :P
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-12-22 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze Ppppppp
![]() Śn: buła z przedziałkiem podzielona na dwie połówki każda posmarowana grubo masłem ![]() II Śn ( szkoła) : bułka z pestkami dyni z masłem, pekinką, ogórkiem, pomidorem i szynką z indyka ; jabłko ; kilka ciastek piegusek ; kawałek murzynka( koleżanka częstowała ) - wszystko rozłożone na kilka przerw Ob: pomidorowa zabiela śmietaną 18 % z makaronem z dużą ilością marchewki i natki pietruszki D: kawałek pleśniaka ze śliwkami ![]() Pod : kawałek biszkopta cytrynowego i ... 2 pierogi opiekane z kapustką i grzybami - próbowałam :P ![]() Kol: pół dużej bagietki z masłem i warzywami jak w śniadaniu Po : kilka ciastek swojego wypieku z ciemną czekoladą :P Dużo słodkiego :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej,czemu jajko z mikrofali?
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
a bo niezdrowo tak
![]()
#1191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posilki okolotreningowe wg mnie do dopracowania - przed treningiem powinnas wcinac bialko, bez warzyw, bo zwalniaja jego wchlanianie. Fajnie ze masz wegle i to fajne po treningu, ale koniecznie musisz miec bialko po silownii. Podobnie - wszelkie tluszcze po silowni niewskazane ![]() Nie powinnas miec jeszcze na koniec bialkowej kolacji? Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Zakorzenienie
|
Ej, czytaj co piszesz "nie jem bialka na sniadanie". Wiec co mi wyskakujesz z "ja bym dodal", weim, ze bys dodal, ty bys nawet do lodow na deser dodal
![]() Cytat:
Te placki byly dosc wysoko bialkowe, nie uscislilam (dalam duuzo jajek). Nie ma mowy o kolacji, bo obiad jem ok 21.30 wiec nie wiem, o ktorej niby mialaby byc koacja Co do soczewicy (a propos watku o menu okolotreningowym) to byla w ramach wegli a nie bialka. Ile jaj powinnam jesc przed treningiem ,bo z latwo wchlanialnego bialka to mi najlepiej robi (jak latwo sie domyslic moj zoladek nie lubi podskakiwac gdy pracuje... ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Masz ode mnie ksywe "proteinowy ludzik"(nasuwa mi sie skojazenie z gingerbred man ![]() ![]() ![]()
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-12-22 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ryby też źle znosisz?? chyba nie bo widziałam pyszne "rybne" posiłki w Twoim jadło. Jak masz dzień treningowy to warto lepiej zaplanować posiłki. I abstrahując od tego "nieszczęsnego" białka- nie jedz orzechów (tłuszczy) zaraz po treningu. Chyba że chcesz masy złapać ![]() Apropo nawiąże do tych jajek...przed i po treningu nie przesadzałabym z nimi...żółtka mają dużo tłuszczu ![]()
![]() |
#1194 | |
Zakorzenienie
|
Wiem, doczytalam i edytowalam posta he he
Cytat:
1) jednak niezbyt przed treningiem 2) jadam glownie w restauracjach. Niebardzo mam gdzie kupic ryby do gotowania. Poza tym ryby sa dosc tluste no nie? No to chyba sie przerzuce na aeroby, bo nie ma bialka ktore moge jesc przy treningu :/ gr8
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i owoce morza można wcinać ![]() Lunch np. zjadłaś bardzo ładny kurak gotowany, szynka, warzywa...wystarczy wywalić ser żółty i majonez i już masz dobry posiłek około treningowy. Ja uważam że jak nie zje się porządnego białkowego posiłki około treningowego to lepiej siłowo w ogóle nie ćwiczyć. Rób aeroby po prostu ![]()
![]() |
#1197 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze, mega marne U [ od kiedy pzowolilysmy sobie na troche alkoholu w weekend, slodycze, lody i orzeszki w czekoladzie jelita i żołądek nie dają nam zyc;[ Z dnia na dzien coraz gorzej;/ Łykamy ranigast, krople mietowe, herbaty rumiankowe, miete z zielona-na nnic;[ Zaraz chwycimy sie odgazowanej coli;/]
Śniadanie; -wielgachne jablko podprazone na patelni + suszone śliwki. -owsianka; 5 łyzek platkow owsianych, garsc BF, 2 garsci Nesquik, 2 garsci ftness midowojakichstam;p, po garści; orzechów, migdałów, rodzynek, żurawiny, pestek slonecznika. II Śniadanie; 2-3 wafle ryżowe z masłem, żółtym bezpodp. serem i sosem czosnkowym. Obiad; miska kaszy gryczanej z grzybami i oliwą z oliwek. po; 2 ryżowe z masłem, żółtym bezpodp. serem i curry. podwieczorek; 2 zmutowane mandarynki + jogurt naturalny z garscia orzechow, zurawiny, suszonych sliwek, midałów i cynamonem. kolacja; wiejski + 1/2 opakowowania warzyw na patelnię tych z ziemniakami + jajko x 2 i sprobujemy 2 kromy chleba wcisnac, o ile przejdzie nam bol brzucha, a jak nie przejdzie to zapchamy sie dalej 4 waflami. ;[
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-22 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Rozeznanie
|
Uuuu
ocenicie???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Raczkowanie
|
R (nie jem wedlin, kasz, ryb z puszek, jem owoce popoludniu)
nie bylo dzisiaj pdwr, bo obiad skladal sie z 2 dan, a poza tym byl pozno s-2 kanapki jakies ciemnego chleba 1 z salata i pomidorem, druga z dzemem niskoslodzonym, banan, wloskie 2s-bulka ciemna z ziarnami (do odrywania), jablko o-miska zupy ogorkowej, 4 paluszki rybne(smażone niestety ![]() przekąska-wloskie, manadrynka k-serek nat bieluch 150g, pomidor, jajko na twardo i jak??? Edytowane przez tibbidabo Czas edycji: 2009-12-22 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Raczkowanie
|
U
I(9.00): owsianka (3łyżki za wodzie, łyżka otrębów, jabłko, 2orzechy), herbata II(10.30): pół persymony (taki owoc) III(12.00-14.00 z koleżankami): 4 małe ciasteczka, kawa z mlekiem IV(15.30): pomidorowa z makaronem, kotlet z polędwicy, 1/3woreczka kaszy gryczanej, ogórek V(17.00): jogurt naturalny VI(19.00): 3 kromki wasy z twarogiem 0%, kiełkami słonecznika i pomidorem, herbata czy to jest przynajmniej bliskie przyzwoitego U? bardzo proszę o oceny ![]() w każdym razie czuję się lepiej, bo stopniowo pozwalam sobie na coraz więcej a pomimo to U jak na razie pozostaje U (trzymam wagę), dzięki czemu coraz mniej mnie stresuje jedzenie. To już chyba pewien sukces? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.