|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Bubi no to ja urodze dziecko z włosami do kostek
|
|
|
|
#2942 |
|
Rozeznanie
|
Zeberko
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz wyczekuje stycznia, bo nie daje rady żyć z tą zgagą
Ze 3 miesiące już mnie trzyma...
|
|
|
|
#2944 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za ciepłe słówka no wycierpiałam trochę, ale to wszystko dla Małego Skarba pod moim sercem. Na szczęście już mamy to za Nami i święta w domku ![]() A do szpitala teraz już tylko na poród się wybieramy i musi to być w lutym
|
|
|
#2946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nigdy w zyciu zgagi nie miałam, a teraz to chyba już na całe zycie ja zapamiętam![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Napiszę Wam coś śmiesznego....TŻ odebrał dzisiaj paczkę, którą mój zakład pracy dla mnie przygotował była to paczuszka dość sporych rozmiarów, worek aluminiowy zawiązany kokardką, z logo WEDEL. Zaglądam do środka a tam......tadam.......kons erwa w puszce, pasztet w puszce, dwie czekolady, kakao, ptasie mleczko, paluszki słone, kamyczki itp.....jak Wam sie podoba zestaw konserwy w puszce i ptasiego mleczka |
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Mam podobnie
Ale dla małego zniose jeszcze miesiąc tego palenia w gardle
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki!
Znowu miałam do nadrobienia jakieś 10 stron. Masakra jak wy produkujecie. Po pierwsze to WIELKIE GRATULACJE DLA LILKI!!! Mam nadzieję, że zarówno dzidzia jak i mama czują się dobrze U mnie straszny ruch w domu bo pomagam mamie w porządkach przedświątecznych Jesio trochę zostało, ale już niewiele tyle, że ja chyba trochę się przemęczyłam i teraz nic mi się nie chce bo znowu mi zaczęła rwa kulszowa dokuczać.Byłam dzisiaj w centrum w Katowicach i łaziłam trochę i w pewnym momencie strach mnie obleciał bo coś ze mnie wyplynęło, wkladka się mokra zrobiła i dostałam takiego skurczu, który trwał bez przerwy 10 minut. Aż sobie poszłam usiąść do kawiarni. Chwilę przeczekałam i przeszło i teraz jest okay. Kurde jakbym tu w Polsce zaczeła rodzić to bylaby masakra... Chyba bym umarła ze stresu ![]() Cytat:
Cudownie, że na święta będą już sobie w domeczku.Pysiu wspaniałe te kartki świąteczne z pysiątkiem ![]() Kamyczku bardzo ladniutka choineczka Kurcze zastanawiam się czy załatwiać sobie tu jakąś wizytę prywatnie u gina. Bo mialam wizytę przed wyjazdem z Austrii i tak trochę się zastanawiam co tam u mojego fistaszka Jestem w Polsce już od 27 listopada więc trochę czasu już minęło. No nie wiem pomyślę nad tym.
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Rozeznanie
|
a to łóżeczko mojej córci....pochwalę się, a co tam
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
olivia dobrze, że zrobili to 2 badanie i usg
pysia, Malinka śliczne kartki i przy okazji jaka pamiątka, a we mnie najwyraźniej nie ma zmysłu artystycznego pysia ja czasem na skurcze mówię "skurczybyki":brzydal : Cytat:
BubiGirl - tylko nie przesadzaj z tym powerem A ja bez kawy to bym nie wytrzymała, w pierwszym trymestrze nie piłam, ale potem jak najbardziej. kasiorekzeta - dobrze, że się jakoś sytuacja unormowała, bo 2 miesiące to jeszcze sporo czasu. I przynajmniej święta w domu za wynikiEdytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-12-22 o 18:38 |
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
uuufff..posprzątane...ale teraz chyba mi brzuch stwardniał:/ ostatnio twardnieje codziennie:/ czy są od tego jakieś skutki uboczne,że tak powiem?co to właściwie jest to twardnienie?ja to odczuwam jako takie kłucie w brzuchu,chyba najbardziej na wysokości dna macicy...
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo o co chodzi ![]() Cytat:
![]() A ja siedzę z farbą na włosach, ten mój chłop jednak musiał coś pomarudzić - maruda jedna. Najchętniej bym go kopnęła w tyłek żeby mi nie działał na nerwy, ale nic nie mówię dopóki mi nie zafarbuje całkiem włosków - narazie mam wysmarowane odrosty ![]() Zadzwonił kurier i przyjadą w ciągu max 2 godzin, a mąż musi zejść im pomóc bo paczka jest wielka i ciężka. Ciekawe jak by sobie poradzili jakbym była tylko ja w domu hehehe
|
|
|
#2953 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki nie gniewajcie się , ale nie jestem w stanie was nadrobić
żołądek od rana boli , z początku nie wiedziałam dlaczego , ale przecież wczoraj zjadłam pomidora z skórką wypiłam szklankę coli , ale niepomogło więc idę spać jutro najprawdopodobniej do południa prądu nie będę mieć , bo ogłoszenia wiszą umiem sobie wyobrazić ile stron napiszecie zapomniałam napisać że przed południem troszkę czopu zauważyłam na wkładce , taki zbity ślimaczek kremowy ( bakterii na pewno nie mam ) a ja chcę urodzić po nowym roku
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja co wizytę w wc sprawdzam dokładnie wkładkę pod każdym kątem, ale nic nowego u mnie nie zauważyłam
|
|
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co dziewczyny firmy produkujące wkładki to na nas nieźle zarabiają....ja bez wkładki się nigdzie nie ruszam....raz, że mam drobną infekcję, dwa, że lepiej jest wszystko kontrolować
a najlepszy jest mój TŻ, ostatnio kupowałam wkładki i staliśmy nie mogłam sie zdecydowac, a on mnie pyta po co mi te wkładki, na to ja......czy mam Ci brzydko odpowiedzieć? i sznur kobitek,które akurat stały ze mną skwitowały mojego TŻta słowami....no tak tylko facet mógł o coś takiego zapytać...TŻtowi się zrobiło głupio, a ja miałam ubaw
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
A więc Eudaimonia wychodzi już jutro
Ściska nas wszystkie
|
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co,no ja bym taka pewna nie była czy to jest to samo
.Jak byłam na patologii ciąży to ja miałam gestozę,a moja koleżanka cholestazę.On ciągle się drapała,bo ją wszystko swędziało i tym m.in się to objawia.Ja natomiast tego nie miałam ![]() Cholestaza http://pl.wikipedia.org/wiki/Cholestaza Gestoza http://pl.wikipedia.org/wiki/Gestoza I ja właśnie miałam wszystkie objawy późnej gestozy .
|
#2958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry interes wyprodukować wkładki ![]() Cytat:
Lepiej czekać w domku na poród niż leżeć w szpitalu.---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
cholestaza = swędzenie gestoza = opuchlizna
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze jem ze skórką aż tak to na Ciebie działa ?wpadłam życzyć dobrej nocy, mam jeszcze do przejżenia z 300 zdjęc Adika bo segreguję do wywołania także mam co robic
|
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja już po wizycie.. gin mówi, że do nowego roku powinnam wytrzymać ale nigdy nic nie wiadomo szyjka od ostatniej wizyty się zmieniła w sensie, że zmiękła i skróciła się. Ale rozwarcia nie ma. Także jedna wielka niewiadoma Za tydzień znów jadę na KTG i usg i badanie ale to już wszystko w szpitalu mnie będzie badał. Mówił, że ostatnio przyjechała dziewczyna z lekkimi bólami przed terminem i o godz. 16 na badaniu rozwarcie ledwo na palec, zero oznak porodu w najbliższych dniach a tu za dwie i pół godziny urodziła |
||
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia to gratki
|
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
Olivia to pewnie chociaż święta w domu Cię czekają
![]() Dziewczyny wklejam Wam linka do artykułu o aktywnym porodzie. Co mnie zaciekawiło w nim to taka myśl, że procedury medyczne i to całe rodzenie w szpitalu zagłuszyło nasz instynkt jeśli chodzi o poród. Przecież każdy z nas wie co robić, żeby jeść albo niemowlę ssie, albo każdy wie jak się bzykać jak pierwszy raz do tego dochodzi Tak sobie myślę, że przecież pewnie każda z nas ma zakodowane jak urodzić, tylko przez pokolenia jest taki mit, że trudno sobie z tym poradzić. Fajne, że ktoś pisze też o aspekcie takim psychologicznym, nastawieniu do porodu. No mi się podobał. Dał mi do myślenia. A ja teraz o niczym innym nie myślęhttp://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...ej_siebie.html |
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka WR robi sie 2 raz na koniec ciazy - trzeba miec swiezy wynik do porodu.I
dla malutkie za obrot ![]() Mamaidy co to za lekarz co nie kaze robic posiewu ![]() :conf used: jak dla mnie jakis nienormalny, albo niedouczony !!!!!!Oj Ty bidulko tez chora - kuruj sie Soraya,Mamaidy,Majkela,Ma dzikUK,Addicted Asiuulka dziekujemy za info Sweet czekamy na Ciebie i pierwsze fotki malenstwa ![]() PatkaM szukalam twoich kostek, ale u mnie ich nie ma Gooha,Kalka,Malinka,Kamyk dziekujemy ![]() Syla,Celka,Joli,OliviaoO ![]() Kancia u mnie akurat vanish zawsze sie sprawdzil Filka a nie masz mozliwosci sprawdzenia cisnienia na innym cisnieniomierzu ?? Bo albo z twoim sprzetem cos nie tak, albo znow ci niebezpiecznie wzroslo ![]() Malga dziekujemy i wzajemnie OliviaoO chyba rzeczywiscie ten sprzecior jakis starej daty tam maja Kasiorekzeta najwazniejsze, ze sytuacja opanowana Kamyku ![]() Zebciu lacze sie w bolach zgagowych i dzieki za info od EudaimoniaBubiGirl Castilia ja bym byla u gina od razu po akcji w sklepie..... Ula Eudaimonia ciekawe, czy teraz Ty sie rozpakujesz Kamyk,Ula, czy OliviaoO.A moze jakas inna mamuska nas zaskoczy Pytalam o te mokre chusteczki dzis na SR i polozna potwierdzila, ze to prawda zeby ich nie zabierac do domu ![]() ![]() za jutrzejsze wizyty
|
|
|
|
#2964 |
|
Raczkowanie
|
Girls - juz po wizycie !!!
tak wiec - mala wazy juz 2800 !!! pytalam sie o moj spadek wagi - ale o to sie mam nie martwic - gin powiedzial, ze dzidzia to taki pasozyt i sobie z mamy wezmie co tylko jej potrzeba ![]() a druga sprawa to taka, ze szyjke mam na 1 cm i rozwarcie na opuszek palca ... czy te 1 cm wg Was to straszenie malo? i rozwarcie jeszcze to moje to wg was duze ? gin powiedzial, ze juz moge rodzic jak jeszcze skurcze sie zaczna.... Wod plodowych tez nie mam zbyt wiele - wiec musze na ktg co 2-3 dni chodzic... na pierwsze ide jutro... kurde nie spodziewalam sie takich rewelacji - oby do stycznia dzidzia w brzuszku posiedziala - wszyscy proszenie o kciuki
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
castilia - a co to takiego Ci w koncu wylecialo? Czop? Sluz/uplawy? Czy moze wody plodowe Ci sie sacza?
aldii - a jak to jest z innymi rzeczami i bakteriami? Przeciez wszystko inne i tak wraca do domku. Dlaczego akurat w chuteczkach tylko mialyby pomieszkiwac bakterie? ............ wlasnie sprawdzilam w karcie ciazy i wychodzi na to, ze w ciagu ostatnich 10 tygodni przytylam tyle samo co moja Zuzka w brzuszku - czyli 1,5 kg. Dziwne Lacznie 7-8 kg na plus (dzis 32 tc). W pierwszej ciazy mialam na koniec ok 12kg i balam sie, ze teraz to sie roztyje... Moze tez ma wplyw, ze przed ciaza przytylam kilka kilo. |
|
|
|
#2966 |
|
Rozeznanie
|
soraya to super, że z Małą wszystko w porządku, to najważniejsze
![]() ja zapomniałam napisać, że mam równe 25kg na plus dobrze, że za kilkanaście dni Mała wyskoczy bo ja już nie chcę tyć ale co sobie pojadłam to pojadłam.. szkoda tylko, że w większości słodkie ale nie mogłam się powstrzymać, teraz pluję sobie w brodę
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do aktivii to zraziłam sie jakis czas temu. Po wypiciu jej dostałam jakiegoś zatrucia. To pewnie był przypadek, ale teraz źle mi się kojaży. kasiorekzeta Dobrze że juz w domku jesteś. Troszkę mnie przestraszyłaś. Też mam termin na luty i właśnie mnie uświadomiłaś że to może stać się wcześniej, a tu jeszcze tyyyyle do zrobienia. Współczuje pobytu w szpitalu, oby kolejny był dopiero w lutym ![]() KarmazynowyKamyk Choineczka śliczna ![]() i drugie za wyniki.Musze sie przejsc do apteki i sie doradzić aptekarki z tymi czopkami. Przez te pi...... zaparcia porobiły mi się hemoroidy i już ani tyle nie uda się kupki zrobić. Ja już chyba przez tydzień się nie załatwiałam ![]() Ciśnienie na szczescie mam w normie więc nie powinno być problemów z tej strony. Może te moje problemy to w związku z braniem fenoterolu ![]() od jutra mam zmniejszyć dawkę, może coś pomoże, bo jak nie to nieciekawie widzę wigilię w tym roku grrrrr......
|
|
#2968 |
|
BAN stały
|
witam wieczornie
Ja jednka jutro jade.....ale wyspac sie trzeba...ehhehe dobre sobie wyspac...chyba podrzemac...hehe wiec ide byuzka dobrnaocka ![]() dzieki za mile slowka co do brzuszka ![]() |
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
ale sie rozpisalyscie, ledwo nadrobilam ale wiekszosci nei pamietam![]() Gratuluje udanych wizyt Kamyk sliczna choineczka Agape Oleńka sliczna, juz nei moge sie swojego synka doczekac ![]() Super ze Sweet juz wychodzi, teraz czekamy na jej relacje ![]() No i cale szczescie ze Eudamonia swieta w domku spedzi. A u nas byli znajomi od wczoraj wiec troszke sie rozerwalam, pospacerowalismy i bylo milutko. Kurcze musze sie wziasc za jakas robote swiateczna ale kompletnie mi sie nie chce. Ale planuje zrobic troszke pierogow i krokietow, oraz piernika. Wogole od niedzieli zaczely mi sie skurcze....tak raz dziennie. Wczoraj byl calkiem mocny i az kucalam. Trwal jakies 10-15min. Masakra. A pozniej w nocy obudzilam sie ze strasznym bolem jak na @. Dzisiaj troszke mi brzuszek twardnial i cos tam pobolewalo ale znosnie. Gdyby nei to ze w wczoraj bylam u gina i mowil ze jest wszystko pozamykane i ok to bym sie martwila. Ale poki sa tylko raz dziennie to luz.....trzeba sie chyba do tego przyzwyczaic - w koncu to juz koncowka..... |
|
|
|
#2970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od ciotki TŻeta... Noga mi spuchła i najadłam się solonego
Ale było dobre... Np. przez ciotkę marynowana i wędzona szynka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę leżakować, dobranoc... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

Jestem w Polsce już od 27 listopada więc trochę czasu już minęło. No nie wiem pomyślę nad tym.

umiem sobie wyobrazić ile stron napiszecie
.Jak byłam na patologii ciąży to ja miałam gestozę,a moja koleżanka cholestazę.On ciągle się drapała,bo ją wszystko swędziało i tym m.in się to objawia.Ja natomiast tego nie miałam
aż tak to na Ciebie działa ?

ale co sobie pojadłam to pojadłam.. szkoda tylko, że w większości słodkie ale nie mogłam się powstrzymać, teraz pluję sobie w brodę
nic nie pomagało zaczęłam podawać mu probiotyki ( teraz Linex) a wczoraj dałam mu jogurt activie z suszonych sliwek ( takich "czystych" by nie ruszył