|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Margo z tego co pamiętam czekałaś wczoraj na kuriera z UPS. Możesz mi napisać o której dotarł
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły bajzel.... co do moich spraw - wieści są bardziej optymistyczne niż rano.. dziadek miał zawał. zdążył rano złożyć mamie urodzinowe życzenia, po czym zasłabł, stracił przytomność. mama go reanimowała, przyjechało pogotowie. teraz jest w szpitalu, stan określają jako poważny, ale dziadek jest przytomny i komunikatywny, więc jest lepiej niż myśleliśmy. gdzie jest BYDGOSZCZANKA? |
|
|
|
|
#2373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ślczna dzidzia ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1599876 7]hop hop, jestem tu jeszcze tylko chwilkę przed świętami, nie wiem czy zajrzę tu jeszcze w tym roku (zależy od wolnego czasu). tak więc życzę wszystkim wam spełnienia marzeń, silnych ale nieupierdliwych kopniaków od Waszych maleństw, spokoju, radości i co sobie jeszcze wymarzycie. pa do następnego... roku [/QUOTE]Dziękuje Cytat:
Smutna wiadomość ale dobrze, że dziadek jest przytomny i wierzę, że szybko będzie mu się polepszać _______ Śnił mi się dzisiaj poród własnego dziecka. Bardzo realny sen. Poród bez bólu, bardzo szybki. Urodziłam dziecko, zabrali je, zapytałam męża o płeć, powiedział, że mu nie powiedzieli. Później położna przyniosła mi dziecko do karmienia i na tabliczce miała napisane: Bydgoszczanka zapytałam jak się karmi takie dziecko a ona, że nie wie Wklejam zdjęcie pierwszego ciuszka dla dziecka. Dostałam od siostry męża. Ciuszek jest fajny ![]() I prześlę trochę zimy jeśli chcecie
|
|
#2374 |
|
Raczkowanie
|
MMarguś, ja wierzę, że z Dziadkiem będzie dobrze...nie ma nawet innej możliwości.
Dziewczęta...z tego względu, że jutro jadę sobie do Mamusi i raczej cały dzień będzie zajęty a w Wigilię do kompa zasiadać nie zamierzam i dopiero po Nowym Roku do Was wrócę, już teraz pragnę Wam coś przesłać, Wam, Waszym Dzidziom i Tż-om Słyszycie jak wiatr życzenia niesie? Hula po polach i szumi w lesie, Jak stuka w okna, wchodzi w kominy I obserwuje dziecięce miny? Jeśli to słyszycie, to zamknijcie oczy, Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy. Poczujcie makowca zapach wspaniały. Zobaczcie za oknem, świat cały biały. Już karp się smaży, kompot gotuje, Mróz znów na szybach kwiaty maluje, A Wy radośni z iskierką w oku, Szukacie Mikołaja, czekacie do zmroku. Teraz, choć wiosen trochę przybyło, To wiatr ten sam, szumi nam miło. My razem z wiatrem ślemy Wam życzenia, Niech Wam się spełnią wszelkie marzenia, A pierwsza gwiazda świecąc o zmroku Niesie Ci radość w tym Nowym Roku! a o wynikach usg i ewentualnym odkryciu tajemnicy krocza mojego Maleństwa, która to być może jutro się rozwiąże, jakimś cudem Was poinformuję.
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Araczki-super bodziak!
![]() Margo-przykro mi bardzo ![]() Lea-wiem o czym piszesz,bo mam z Zuzą podobnie nigdy nie wiem co będzie jadła i ile.Są dni,że w miarę dużo je a są,ze jak ptaszek ![]() jednego dnia zje daną rzecz,drugiego już nie chce jeśli badania wyjdą oki to niestety nie pozostaje Ci nic innego jak nadal zachęcać i przeczekać ten okres ja daję tran i probiotyki z przerwami i cześciej w okresie zimowym-polepszają wchłanianie i mam wrażenie,że lepiej wtedy je
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To moi rodzice byli lepsi.... urodzilam sie ja, potem 1-a siostra, potem 2-siostra i potem po kolei szesciu chlopców...... ![]() Na fotce sprzed 10 lat wszyscy razem.....
|
|
|
#2377 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15949762]Edziu, gratuluję
I donoszę, że dziecię waży 20dag, mierzy 14cm mniej więcej, wszystko w porządku, a na imię będzie miała Agatka Termin porodu tym razem 2 dni wcześniej, 25 maja.[/QUOTE]Gratuluje, a widze , ze poród mamy w podobnym terminie ![]() ....juz nie moge sie doczekac do 8 stycznia aby dowiedziec sie co w tym moim brzuszku sie wierci ...ja stawiam na chlopca, a mój maz na dziewczynke......---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#2378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni są lepsi niż myślałam. Cytat:
za zdrówko Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16002677]
Butelka? [/quote] Lepiej... słoik. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16002677] Przede mną go końca następnego tygodnia przerwa świąteczna Kupiłam dzisiaj prezent dla małża, miała być rakieta tenisowa, ale w końcu jest grubaśna bluza z kapturem, fajną w Reserved znalazłam. Na święta w bibliotece dorwałam 3 knigi, swoich nieprzeczytanych też mam klika Jutro gotowanie grzybowej i pieczenie sernika. Luby w pracy, więc sama pobuszuję po kuchni.[/QUOTE] Ale Ci fajnie. A ja jeszcze jutro... Dziś upiekłam makowiec. Dowód na foto. Jutro sernik...
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://waniliowo.blox.pl/2009/11/Swi...k-Nigelli.html ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- To już bym wolała w majtki niż zrobić taki pokaz. To wiem. Ale chyba przynieść ze sobą? ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15999674] A jesli lodówkę zawiąże, to potrafi wcale nie jeść. Podaje obiad, on sam talerzyk sobie wybiera, nakłądam mu frytki (mięsa na talerz nie wpuści), zje dwi i nie chce wiecej. Jeśli lodówka zamknieta, to tak o głodzie do podwieczorku pzrechodzi, a jak lodówka otwarta to zamiast frytek bierze coś z nabiału... co Wy na to? ![]() ale sie rozpisałam...[/QUOTE] A lekarza pytałaś? Moja kuzynka wpadła kiedyś na taki pomysł jedzenia. Chleb, ser, frytki, pierogi, pierogi leniwe, serki i mleko... Wyrosła na zdrową babę. W okolicach 18tki zaczęła jeść mięso. Jeśli to coś zdrowotnego to robiłabym badania. Ale może to po prostu fanaberia? Tylko skąd... nie mam pojęcia.
|
|
|
|
|
#2381 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Dopiero zasiadłam do kompa. Najpierw wizyta, później zakupy, obiad.
Zanim lekarz mi powiedział, kto mieszka w brzuszku, to kazał zaśpiewać kolędę Bo mam takie śpiewające nazwisko ( Kunicka ), a ja mu na to, że akapella nie będę śpiewać ...no ale powiedział, że będzie dziewczynka Będzie Luiza. Zdrowa, wszystko ok. Wg tego USG jestem w 19. tygodniu. Niestety fotki nie dostałam. W styczniu idę do mojego gina, to poproszę, żeby mi zrobił usg z fotką.Prezenty kupione, jutro staję przy garach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Spokojnego wypoczynku Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1599876 7]hop hop, jestem tu jeszcze tylko chwilkę przed świętami, nie wiem czy zajrzę tu jeszcze w tym roku (zależy od wolnego czasu). tak więc życzę wszystkim wam spełnienia marzeń, silnych ale nieupierdliwych kopniaków od Waszych maleństw, spokoju, radości i co sobie jeszcze wymarzycie. pa do następnego... roku [/QUOTE]Wszystkiego dobrego, dużo spokoju i zdrowia [QUOTE=margo80;16004232]paczkę. według niej kurier był po 19. niezły bajzel.... co do moich spraw - wieści są bardziej optymistyczne niż rano.. dziadek miał zawał. zdążył rano złożyć mamie urodzinowe życzenia, po czym zasłabł, stracił przytomność. mama go reanimowała, przyjechało pogotowie. teraz jest w szpitalu, stan określają jako poważny, ale dziadek jest przytomny i komunikatywny, więc jest lepiej niż myśleliśmy. /QUOTE] Dobrze, że z dziadkiem jest lepiej ![]() Cytat:
Ciuszek fajny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Makowiec wygląda smakowicie.
|
|
#2382 | ||||
|
Konto usunięte
|
dziękuję za wszytskie sugestie na temat żywienia Maksia.
Ale z tego co piszecie Wy i dziewczyny na innym wątku- dzieciaczki w tym wieku tak miewają. Więc tym bardziej poczekam jeszcze troszkę. Cytat:
Cytat:
Piękna zima. Cytat:
![]() Dobranoc. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za wsparcie dziewczyny.
Bydgoszczanko - gratuluję Luizy spróbuję jutro zajrzeć, o ile wygram z małżem walkę o laptopa.
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale wy dużo skrobiecie ! Nie daje rady was czytać, troche czasu brak
Po świetach obiecuje poprawę ![]() Napiszę tylko o zgadze. U mnie pomagało mleko. Zgagę miałam straszną w poprzedniej ciąży, zaczęła się chyba w trzecim miesiącu i miałam ją do końca. To było koszmarne, rano jeszcze nic nie zdążyłam zjeść a już mnie męczyła i tak do wieczora. Mam nadzieję, że ta ciąża będzie już bez zgagi... Wklejam moje drzewko
|
#2385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gratuluję córy. A czemu niektórzy lekarze nie dają fotek? Cytat:
I jest smaczny - rzekła nieskromnie. Rozkroiłam wczoraj i usypiam dziecko makiem. Wczoraj pożarłam dwa kawałki, dziś już jeden. ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Ładnie żarło i zdechło... u mnie po zimnie - pada deszcz. :/ |
||
|
|
|
#2386 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() takie kuszenie z rana ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie też już szaro i buro... i jeszcze trzeba w pracy siedzieć... Ja dzisiaj będę serniczek piekła, już ciasto ugniotłam i się mrozi mam nadzieję, że nie połamie tarki jak będę je tarkować Wiecie co...ja tak co dwa trzy tygodnie mierzę się w biuście, pod piersiami, w talii, na wysokości pępka, w biodrach no i waga... wczoraj zrobiłam zestawionko w excelu No i troszkę jestem zaskoczona wynikami Obwód talii i na wysokości pępka zwiększył się o 8 cm !!! ...teraz się nie dziwię, że kurtka już z ledwością chce się dopinać pewnie niedługo się w szwach rozejdzie
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-12-23 o 09:49 |
|||||
|
|
|
#2387 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja tylko na chwilę znowu, bo ostatnio cierpię na wielki niedoczas... Życzę wam wszystkim zdrowych, ciepłych Świąt we wspaniałej atmosferze ![]() Buziaki dla wszystkich. Ania
|
#2388 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ciuszek świetny, lubię takie przewrotne napisy ![]() Cytat:
A więc, pani Halinko jaka kolęda poleciała? Ja to się śmieję, że córka będzie szalenie muzykalna, bo przez to, że moja klasa robiła jasełka, to od miesiąca ciągle śpiewałam kolędy ![]() A propos kolęd - linkuję wam coś, co mnie rozwala... aczkolwiek uczciwie przyznaję, że nasza gimnazjalistka, którą zaciągnęłam do śpiewania tego - wykonuje ową pastorałkę o niebo lepiej ![]() Kolęda dla nieobecnych U nas też :/ Makowca nie robię, nie lubię, moja mama piecze i teściowa, niech se mężuś od nich zeżera ![]() Piekę dzisiaj sernik - BIEDRONĘ, wrzucałam kiedyś wam przepis. Zamoczyłam rano grzyby, wieczorem grzybową ugotuję. I jeszcze chcę sobie biżutkę na jutro ulepić
|
|||
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wpadałam na chwilkę, bo korzystając że się dobrze czuję robię lekkie robótki przedświąteczne. Codziennie coś : dekorowanie pierniczków, zawiązywanie cukierków słodowych i pakowanie ich w zlotka, nastawienie chyba z 5 prań , przygotowanie dekoracji na choinkę i takie tam resztę dziś mój M robi bo ma wolne a miał mieć już wczoraj, no ale się nie wyrobił. Więc może przejdę do rzeczy: Duuuuużo zdrówka dla Was i maluszków, spokojnych, rodzinnych Świąt i spełnienia najskrytszych marzeń tego życzę Wam ja i moja dzidzia |
|
|
|
#2390 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
U mnie pogoda taka jak u Was -plucha i brzydko, juz chyba lepszy ten mróz był... Bydgoszczanaka i Szaja -gratuluje córeczek cieszę sie, że przeczucia Was nie zawiodły Az zapachniało na watku tymi waszymi wypiekami, mniam ![]() Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie kawe w ciąży? jesli tak to jak często?
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Do Edynburga przyjechałam m.in. dlatego, że miało tu nie być śniegu ani zimy. Tymczasem dziś nas zasypało Może nie tak, jak resztę Europy, ale tutaj śnieg to rzadkość. W zeszłe Święta w ogóle go nie było, troszkę sypnęło w lutym i tyle...A ja akurat dziś mam wolne i chciałam ostatnie zakupy zrobić (m.in. kupić sobie jakiś ciuch, bo nawet nie mam niczego bardziej eleganckiego na Święta... w mało co się mieszczę, a to dopiero 14. tydzień...). No i w końcu zrobiłam sobie zdjęcie, jakość nienajlepsza, ale może w Święta TŻ zrobi mi ładniejsze ![]() Miłego dnia i nie przepracowujcie się za bardzo
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kawy nie piję, od samego zapachu mnie odrzuca |
|
|
|
|
#2393 |
|
Konto usunięte
|
Teraz już pijam 3in1, ale przez pierwsze 3 miesiące patrzeć na to nie mogłam
![]() Hanja, zgrabniutki brzuchol masz
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16013495]Teraz już pijam 3in1, ale przez pierwsze 3 miesiące patrzeć na to nie mogłam
![]() Hanja, zgrabniutki brzuchol masz [/QUOTE]Dzięki ![]() Taki zgrabny, bo to prawie początek Jeszcze w zeszłym tygodniu musiałam się przypatrywać czy coś już odstaje (choć spodnie ciążowe noszę od 3 tygodni, bo normalne już mnie opinały), ale dopiero kilka dni temu tak wystrzeliłam
|
|
|
|
#2395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2396 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo u mnie wygląda jakbym się przejadła ![]() Cytat:
Moja mam ostatnio zakupiła mi właśnie spodnie i zaczęła wspominać jak to kiedyś ona musiała sobie radzić z jakimiś gumkami w spodniach, bo takich jak teraz to nie było teraz mamy wszystkiego pod dostatkiem, te różne pasy w spodniach i wstawki...oby tylko kasy nie brakowało
|
|||
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziś wzięło na kompletowanie zakupów maluchowych i poszło 250zł na all.
Ale już mam wszystko na r. 56 i 62. Koniec zbieractwa. I flasię Tommy Tippiee kupiłam sztuk dwie po 150ml ze smokiem na kształt cyci. Cytat:
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Otóż to !
|
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16012789] piec kaflowy nam padł, 2 opcje: albo burzymy i nowy stawiamy, albo do tego wkładamy grzałki elektryczne. I chyba właśnie na elektrykę postawimy, no ale do tego zgoda elektrowni konieczna, wymiana częśći kabli i liczników, zmiana taryfy. W efekcie na święta i chyba zresztą do końca roku zdani jesteśmy na grzejniczek olejowy - w pokoju 18 stopni (w porywach 19, w kuchni 12 [/QUOTE] Jak zmarzniesz na maksa to zapraszam do mnie - tylko na cebulkę się ubierz, bo u mnie miejscami jest ho ho ho i trochę. W pokoju mam 19 przy oknie, przy wył. grzejniku. W łazience to nawet nie mówię, co potrafię się ugotować czasem na miękko nim jakieś oko zrobię przed wyjściem do pracy. ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Bądźcie zdrowe i szczęśliwe. |
||
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
i po zimie
Pada deszcz, 5*na plusie. A miałam nadzieje że chociaż ta wigilia bedzie biała.. ![]() Dziewczynki, gratuluje córeczek Coraz więcej babeczek ![]() ![]() Mnie dziś czeka reszta porządków, już takie ostatnie, przecieranie kurzy, ogólne ogarnięcie no i może ubierzemy w końcu tą choinkę. i pieczemy tą moją ulubioną szyneczkę ![]() Szaja współczuje u mnie jest takie ciepełko, a kaloryfer grzeje tylko w łazience, żeby pranie schło. reszta powyłączana wogole
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-12-23 o 11:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

[/QUOTE]

nigdy nie wiem co będzie jadła i ile.Są dni,że w miarę dużo je a są,ze jak ptaszek 
i ja sie dolaczam do grona chlopcow bedzie danielek 

? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

takie kuszenie z rana 
Może nie tak, jak resztę Europy, ale tutaj śnieg to rzadkość. W zeszłe Święta w ogóle go nie było, troszkę sypnęło w lutym i tyle...