Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 18:54   #2371
cate_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Margo z tego co pamiętam czekałaś wczoraj na kuriera z UPS. Możesz mi napisać o której dotarł
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 19:33   #2372
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Margo z tego co pamiętam czekałaś wczoraj na kuriera z UPS. Możesz mi napisać o której dotarł
oj z tym kurierem, to były przeboje. nie było go i nie było. wieczorkiem koło 18.30 zobaczyłam na stronce, że paczka ma status "doręczono" i podpisano moim nazwiskiem. no to ja za telefon i dzownię do Avonu. tam mi miła pani poradziła, żeby dzwonić do UPS do Wawy. w UPS koleś sprawdził, że paczkę przekierowano na adres, który prosiłam, ale Avon zrobił to stosunkowo późno, więc dostawa przesunęła się na jutro (czyli dziś). na moje pytanie, czemu widnieje jako doręczona i podpisana moim nazwiskiem, facet coś nieporadnie tłumaczył. zapewnił, że paczka przyjdzie do mnie na pewno. jakieś pół godziny później zadzwoniła dziewczyna, która wynajmuje moje mieszkanie i poinformowała mnie, że przed chwilą odebrała moją paczkę. według niej kurier był po 19.
niezły bajzel....

co do moich spraw - wieści są bardziej optymistyczne niż rano.. dziadek miał zawał. zdążył rano złożyć mamie urodzinowe życzenia, po czym zasłabł, stracił przytomność. mama go reanimowała, przyjechało pogotowie. teraz jest w szpitalu, stan określają jako poważny, ale dziadek jest przytomny i komunikatywny, więc jest lepiej niż myśleliśmy.

gdzie jest BYDGOSZCZANKA?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 19:59   #2373
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A teraz Wam się pochwalę główką mojego szkraba bo się nie pochwaliłam
Śliczna główka i ślczna dzidzia

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1599876 7]hop hop, jestem tu jeszcze tylko chwilkę przed świętami, nie wiem czy zajrzę tu jeszcze w tym roku (zależy od wolnego czasu).

tak więc życzę wszystkim wam spełnienia marzeń, silnych ale nieupierdliwych kopniaków od Waszych maleństw, spokoju, radości i co sobie jeszcze wymarzycie.

pa do następnego... roku [/QUOTE]

Dziękuje i dla Ciebie również Wesołych i Radosnych Świąt!

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
co do moich spraw - wieści są bardziej optymistyczne niż rano.. dziadek miał zawał. zdążył rano złożyć mamie urodzinowe życzenia, po czym zasłabł, stracił przytomność. mama go reanimowała, przyjechało pogotowie. teraz jest w szpitalu, stan określają jako poważny, ale dziadek jest przytomny i komunikatywny, więc jest lepiej niż myśleliśmy.

Trzymam kciuki za Dziadka, niech wraca do zdrowia
Smutna wiadomość ale dobrze, że dziadek jest przytomny i wierzę, że szybko będzie mu się polepszać

_______

Śnił mi się dzisiaj poród własnego dziecka. Bardzo realny sen. Poród bez bólu, bardzo szybki. Urodziłam dziecko, zabrali je, zapytałam męża o płeć, powiedział, że mu nie powiedzieli.
Później położna przyniosła mi dziecko do karmienia i na tabliczce miała napisane: Bydgoszczanka
zapytałam jak się karmi takie dziecko a ona, że nie wie

Wklejam zdjęcie pierwszego ciuszka dla dziecka. Dostałam od siostry męża.
Ciuszek jest fajny
I prześlę trochę zimy jeśli chcecie

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 20:15   #2374
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

MMarguś, ja wierzę, że z Dziadkiem będzie dobrze...nie ma nawet innej możliwości.

Dziewczęta...z tego względu, że jutro jadę sobie do Mamusi i raczej cały dzień będzie zajęty a w Wigilię do kompa zasiadać nie zamierzam i dopiero po Nowym Roku do Was wrócę, już teraz pragnę Wam coś przesłać, Wam, Waszym Dzidziom i Tż-om

Słyszycie jak wiatr życzenia niesie?
Hula po polach i szumi w lesie,
Jak stuka w okna, wchodzi w kominy
I obserwuje dziecięce miny?
Jeśli to słyszycie, to zamknijcie oczy,
Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.

Poczujcie makowca zapach wspaniały.
Zobaczcie za oknem, świat cały biały.
Już karp się smaży, kompot gotuje,
Mróz znów na szybach kwiaty maluje,
A Wy radośni z iskierką w oku,
Szukacie Mikołaja, czekacie do zmroku.

Teraz, choć wiosen trochę przybyło,
To wiatr ten sam, szumi nam miło.
My razem z wiatrem ślemy Wam życzenia,
Niech Wam się spełnią wszelkie marzenia,
A pierwsza gwiazda świecąc o zmroku
Niesie Ci radość w tym Nowym Roku!

a o wynikach usg i ewentualnym odkryciu tajemnicy krocza mojego Maleństwa, która to być może jutro się rozwiąże, jakimś cudem Was poinformuję.

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 20:48   #2375
annLee
Zakorzenienie

Araczki-super bodziak!

Margo-przykro mi bardzo mam ndzieję,że dziadek mimo poważnego stanu szybko wydobrzeje

Lea-wiem o czym piszesz,bo mam z Zuzą podobnie nigdy nie wiem co będzie jadła i ile.Są dni,że w miarę dużo je a są,ze jak ptaszek
jednego dnia zje daną rzecz,drugiego już nie chce
jeśli badania wyjdą oki to niestety nie pozostaje Ci nic innego jak nadal zachęcać i przeczekać ten okres
ja daję tran i probiotyki z przerwami i cześciej w okresie zimowym-polepszają wchłanianie i mam wrażenie,że lepiej wtedy je

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 21:09   #2376
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ten wzór mi się podoba http://moda.allegro.pl/item847034162..._secret_l.html ale nie ma mniejszych.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

To tak jak ja. Pupę mam fajną (rzekła nieskromnie) ale bioder ee.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Mój dziadek miał 3 synów, potem się poddał. Jego najmłodszy ma 3 synów - też się poddał.
Moja sąsiadka ma 3 córki. Mój kolega ma córę i dwie bliźniaczki, moja koleżanka syna i dwóch bliźniaków. Czasem tak się natura zaprze.

To moi rodzice byli lepsi.... urodzilam sie ja, potem 1-a siostra, potem 2-siostra i potem po kolei szesciu chlopców......
Na fotce sprzed 10 lat wszyscy razem.....
Stary 2009-12-22, 21:15   #2377
marhalczar
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15949762]Edziu, gratuluję

I donoszę, że dziecię waży 20dag, mierzy 14cm mniej więcej, wszystko w porządku, a na imię będzie miała Agatka Termin porodu tym razem 2 dni wcześniej, 25 maja.[/QUOTE]

Gratuluje, a widze , ze poród mamy w podobnym terminie....juz nie moge sie doczekac do 8 stycznia aby dowiedziec sie co w tym moim brzuszku sie wierci...ja stawiam na chlopca, a mój maz na dziewczynke......

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamuskibylam dzisiaj u polskiej ginki kontrolnie wszystko jest ok wreszcie sie nam ujawnil i ja sie dolaczam do grona chlopcow bedzie danielek na 100 czyli tak jak myslam czulam od samego poczatku wazy juz ponad 370gr i wyglada na tydz starsze ale z tego wszystkiego zapomnialam sie spytac jaki jest duzy teraz ale to niewazne wiem o tym ze rosnie w oczach a ja razem z nim juz ponad 6 kilo do przoduginka sie smiala ze ma strasznie duzy interes w tyg wstawie zdjecia z orzeszkami a ja czuje sie dobrze bole rwy przeszly maly juz tak kopie ze czasami strasznie boli .progesteronu kazala juz niebrac tylko witaminki ost kupilam witaminki 18wit plus kw.foliowy i omege3 dla kobiet w ciazy w jednym opakowaniu kazala brac razem i tylko tyle ale sie rozpisalam jestem z wami caly czas ale nie mam sil na pisanie
Wszystkiego najlepszego i gratuluje Danielka!!!

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nie nadrobiłam Was bo mam już gości na święta i czasu brak ale weszłam na chwilkę tylko się pochwalić wynikami dzisiejszego usg.
W brzuszku pod serduszkiem mam wielkiego, zdrowego SYNUSIA mamusi
Intuicja mnie nie zawiodła... Ale nie powiem, przed badaniem miałam wielkiego stresa

U mnie się nie sprawdziło. Pierwsze kopniaki były z prawej strony
Gratuluje synusia! Mam nadzieje, ze i moja intuicja nie zawiedzie
Stary 2009-12-22, 21:23   #2378
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
oj z tym kurierem, to były przeboje. nie było go i nie było. wieczorkiem koło 18.30 zobaczyłam na stronce, że paczka ma status "doręczono" i podpisano moim nazwiskiem. no to ja za telefon i dzownię do Avonu. tam mi miła pani poradziła, żeby dzwonić do UPS do Wawy. w UPS koleś sprawdził, że paczkę przekierowano na adres, który prosiłam, ale Avon zrobił to stosunkowo późno, więc dostawa przesunęła się na jutro (czyli dziś). na moje pytanie, czemu widnieje jako doręczona i podpisana moim nazwiskiem, facet coś nieporadnie tłumaczył. zapewnił, że paczka przyjdzie do mnie na pewno. jakieś pół godziny później zadzwoniła dziewczyna, która wynajmuje moje mieszkanie i poinformowała mnie, że przed chwilą odebrała moją paczkę. według niej kurier był po 19.
niezły bajzel....
Ale wałek. Oni są lepsi niż myślałam.

Cytat:
za zdrówko

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Śnił mi się dzisiaj poród własnego dziecka. Bardzo realny sen. Poród bez bólu, bardzo szybki. Urodziłam dziecko, zabrali je, zapytałam męża o płeć, powiedział, że mu nie powiedzieli.
Później położna przyniosła mi dziecko do karmienia i na tabliczce miała napisane: Bydgoszczanka
Ja tu padnę dziś z Wami.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Dziewczęta...z tego względu, że jutro jadę sobie do Mamusi i raczej cały dzień będzie zajęty a w Wigilię do kompa zasiadać nie zamierzam i dopiero po Nowym Roku do Was wrócę, już teraz pragnę Wam coś przesłać, Wam, Waszym Dzidziom i Tż-om
Wesołych Świąt Kitty. Spędź je miło i odsapnij w rodzinnym gronie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 21:26   #2379
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16002677]
Butelka? [/quote] Lepiej... słoik.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16002677]
Przede mną go końca następnego tygodnia przerwa świąteczna Kupiłam dzisiaj prezent dla małża, miała być rakieta tenisowa, ale w końcu jest grubaśna bluza z kapturem, fajną w Reserved znalazłam.
Na święta w bibliotece dorwałam 3 knigi, swoich nieprzeczytanych też mam klika
Jutro gotowanie grzybowej i pieczenie sernika. Luby w pracy, więc sama pobuszuję po kuchni.[/QUOTE]
Ale Ci fajnie. A ja jeszcze jutro...

Dziś upiekłam makowiec. Dowód na foto. Jutro sernik...

Stary 2009-12-22, 21:35   #2380
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kurde nie wiecie czy można znaleźć w necie gdzieś przepisy Nigelli ?
Bo rok temu mama zrobiła pyszną szynkę i piernik według jej przepisów. Miałą to wszystko nagrywane na płytach. Ale po roku czasu na słabych płytach nic nie ma.. I przepisu brak
Taki?

http://waniliowo.blox.pl/2009/11/Swi...k-Nigelli.html

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Między samochody i.. ?? siusiu ?
To już bym wolała w majtki niż zrobić taki pokaz.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
mam kupic w aptece chyba 7 zeta kosztuje
To wiem. Ale chyba przynieść ze sobą?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15999674]
A jesli lodówkę zawiąże, to potrafi wcale nie jeść. Podaje obiad, on sam talerzyk sobie wybiera, nakłądam mu frytki (mięsa na talerz nie wpuści), zje dwi i nie chce wiecej. Jeśli lodówka zamknieta, to tak o głodzie do podwieczorku pzrechodzi, a jak lodówka otwarta to zamiast frytek bierze coś z nabiału...
co Wy na to?

ale sie rozpisałam...[/QUOTE]
A lekarza pytałaś?

Moja kuzynka wpadła kiedyś na taki pomysł jedzenia. Chleb, ser, frytki, pierogi, pierogi leniwe, serki i mleko... Wyrosła na zdrową babę. W okolicach 18tki zaczęła jeść mięso.

Jeśli to coś zdrowotnego to robiłabym badania. Ale może to po prostu fanaberia? Tylko skąd... nie mam pojęcia.

Stary 2009-12-22, 22:18   #2381
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witajcie. Dopiero zasiadłam do kompa. Najpierw wizyta, później zakupy, obiad.

Zanim lekarz mi powiedział, kto mieszka w brzuszku, to kazał zaśpiewać kolędę Bo mam takie śpiewające nazwisko ( Kunicka ), a ja mu na to, że akapella nie będę śpiewać ...no ale powiedział, że będzie dziewczynka . Intuicja mnie nie zawiodła Będzie Luiza. Zdrowa, wszystko ok. Wg tego USG jestem w 19. tygodniu. Niestety fotki nie dostałam. W styczniu idę do mojego gina, to poproszę, żeby mi zrobił usg z fotką.
Prezenty kupione, jutro staję przy garach

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nie nadrobiłam Was bo mam już gości na święta i czasu brak ale weszłam na chwilkę tylko się pochwalić wynikami dzisiejszego usg.
W brzuszku pod serduszkiem mam wielkiego, zdrowego SYNUSIA mamusi
Intuicja mnie nie zawiodła... Ale nie powiem, przed badaniem miałam wielkiego stresa
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

I jeszcze jedno: od czasu do czasu ostatnio dopada mnie zgaga Nie jest to aż tak uciążliwe, ale do przyjemnych doznań raczej nie należy i się tak zastanawiam czy jak to się jeszcze pogorszy to czy można jakieś specyfiki stosować? ..... może się w święta przydać ....
Mnie pomagało żucie gumy i spanie z głową położoną wyżej całego ciała ( bo spałam na takiej małej poduszce ).

Cytat:
Jutro mam połówkowe... Trzęsę się. Co mam zrobic jak gin nie będzie chciał Malucha "rozpoznać" bo powie, że źle się ułożył? Molestować do skutku?
.
Trzymam kciuki
Spokojnego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kazda z nas mieszka w innym rejonie kazda z nas miała inne smaki a mamy dziewczynki ((pisz do dziewczyn które wiedza ze beda miały córeczki) jestem ciekawa na co wy mieliscie smaki i macie nadal czy np moje zachcianki łaczą sie z waszymy piszcie bo jetem strasznie ciekawa
Od 3 miesiąca mam ochotę na słodkie ( wcześniej jadłam, ale nie za wiele ), poza tym kwaśne, słone, jabłka i teraz cytrusy. Z synem jadłam bardzo dużo nabiału.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1599876 7]hop hop, jestem tu jeszcze tylko chwilkę przed świętami, nie wiem czy zajrzę tu jeszcze w tym roku (zależy od wolnego czasu).

tak więc życzę wszystkim wam spełnienia marzeń, silnych ale nieupierdliwych kopniaków od Waszych maleństw, spokoju, radości i co sobie jeszcze wymarzycie.

pa do następnego... roku [/QUOTE]

Wszystkiego dobrego, dużo spokoju i zdrowia

[QUOTE=margo80;16004232]paczkę. według niej kurier był po 19.
niezły bajzel....

/QUOTE]

Dobrze, że z dziadkiem jest lepiej

Cytat:

_______

ale się uśmiałam
Ciuszek fajny

Cytat:

Słyszycie jak wiatr życzenia niesie?
Hula po polach i szumi w lesie,
Jak stuka w okna, wchodzi w kominy
I obserwuje dziecięce miny?
Jeśli to słyszycie, to zamknijcie oczy,
Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.

Poczujcie makowca zapach wspaniały.
Zobaczcie za oknem, świat cały biały.
Już karp się smaży, kompot gotuje,
Mróz znów na szybach kwiaty maluje,
A Wy radośni z iskierką w oku,
Szukacie Mikołaja, czekacie do zmroku.

Teraz, choć wiosen trochę przybyło,
To wiatr ten sam, szumi nam miło.
My razem z wiatrem ślemy Wam życzenia,
Niech Wam się spełnią wszelkie marzenia,
A pierwsza gwiazda świecąc o zmroku
Niesie Ci radość w tym Nowym Roku!

a o wynikach usg i ewentualnym odkryciu tajemnicy krocza mojego Maleństwa, która to być może jutro się rozwiąże, jakimś cudem Was poinformuję.
...a dla Was zdrówka, spokoju i miło spedzonych Świąt w gronie najbliższych

Cytat:
Lepiej... słoik.

To Ty słoiki wozisz ze sobą ? ...ale dobrze, że był
Makowiec wygląda smakowicie.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:23   #2382
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

dziękuję za wszytskie sugestie na temat żywienia Maksia. jesteście kochane. Jeszcze troszkę poczekam, jak do końca roku mu ta faza nabiałowa nie minie to zrobię badania krwi.
Ale z tego co piszecie Wy i dziewczyny na innym wątku- dzieciaczki w tym wieku tak miewają. Więc tym bardziej poczekam jeszcze troszkę.

Cytat:
mam nadzieję, że stan dziadka będzie się polepszał.

Cytat:
to znaczy jakie? ciekawa jestem jakie jest to dziecko, i jak się je karmi.
Piękna zima. A u nas jeszcze śnieg leży, ale już jest szaro i brudno, ...

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
To moi rodzice byli lepsi.... urodzilam sie ja, potem 1-a siostra, potem 2-siostra i potem po kolei szesciu chlopców......
niezła paczka.

Dobranoc.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Zanim lekarz mi powiedział, kto mieszka w brzuszku, to kazał zaśpiewać kolędę Bo mam takie śpiewające nazwisko ( Kunicka ), a ja mu na to, że akapella nie będę śpiewać ...no ale powiedział, że będzie dziewczynka . Intuicja mnie nie zawiodła Będzie Luiza. Zdrowa, wszystko ok. Wg tego USG jestem w 19. tygodniu. Niestety fotki nie dostałam. W styczniu idę do mojego gina, to poproszę, żeby mi zrobił usg z fotką.
gratuluję dziewczynki!!!
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 23:38   #2383
margo80
Zakorzenienie

dzięki za wsparcie dziewczyny.

Bydgoszczanko - gratuluję Luizy

spróbuję jutro zajrzeć, o ile wygram z małżem walkę o laptopa.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 23:55   #2384
ona1981
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale wy dużo skrobiecie ! Nie daje rady was czytać, troche czasu brak Po świetach obiecuje poprawę

Napiszę tylko o zgadze. U mnie pomagało mleko. Zgagę miałam straszną w poprzedniej ciąży, zaczęła się chyba w trzecim miesiącu i miałam ją do końca. To było koszmarne, rano jeszcze nic nie zdążyłam zjeść a już mnie męczyła i tak do wieczora. Mam nadzieję, że ta ciąża będzie już bez zgagi...

Wklejam moje drzewko
Stary 2009-12-23, 07:59   #2385
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie. Dopiero zasiadłam do kompa. Najpierw wizyta, później zakupy, obiad.

Super wieści. I gratuluję córy.

A czemu niektórzy lekarze nie dają fotek?

Cytat:
To Ty słoiki wozisz ze sobą ? ...ale dobrze, że był
Makowiec wygląda smakowicie.
Przypadkowo był właśnie, koleżanka coś mi w nim przywiozła, miałam jej oddać i zapomniałam, został za siedzeniem pasażera. Cud.

I jest smaczny - rzekła nieskromnie. Rozkroiłam wczoraj i usypiam dziecko makiem. Wczoraj pożarłam dwa kawałki, dziś już jeden.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Ładnie żarło i zdechło... u mnie po zimnie - pada deszcz. :/

Stary 2009-12-23, 09:28   #2386
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:

Ciuszek jest fajny
Ale sen i jaka piękna zima
Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Ale duża rodzina...super!!!
Cytat:
takie kuszenie z rana
Cytat:
Gratuluję!!

Cytat:
Mnie pomagało żucie gumy i spanie z głową położoną wyżej całego ciała ( bo spałam na takiej małej poduszce ).
Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Napiszę tylko o zgadze. U mnie pomagało mleko. Zgagę miałam straszną w poprzedniej ciąży, zaczęła się chyba w trzecim miesiącu i miałam ją do końca. To było koszmarne, rano jeszcze nic nie zdążyłam zjeść a już mnie męczyła i tak do wieczora. Mam nadzieję, że ta ciąża będzie już bez zgagi...
Dziękuję za rady Dziewczyny!

U mnie też już szaro i buro... i jeszcze trzeba w pracy siedzieć...

Ja dzisiaj będę serniczek piekła, już ciasto ugniotłam i się mrozi mam nadzieję, że nie połamie tarki jak będę je tarkować

Wiecie co...ja tak co dwa trzy tygodnie mierzę się w biuście, pod piersiami, w talii, na wysokości pępka, w biodrach no i waga... wczoraj zrobiłam zestawionko w excelu No i troszkę jestem zaskoczona wynikami Obwód talii i na wysokości pępka zwiększył się o 8 cm !!! ...teraz się nie dziwię, że kurtka już z ledwością chce się dopinać pewnie niedługo się w szwach rozejdzie Natomiast piersi, biodra bez zmian, no i waga + 2kg

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2009-12-23 o 09:49
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:57   #2387
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Cześć dziewczyny

Ja tylko na chwilę znowu, bo ostatnio cierpię na wielki niedoczas...

Życzę wam wszystkim zdrowych, ciepłych Świąt we wspaniałej atmosferze

Buziaki dla wszystkich.
Ania
Stary 2009-12-23, 10:03   #2388
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Duuużo zdrowia dla Dziadka życzę

Cytat:

Ciuszek jest fajny
Padłam
Ciuszek świetny, lubię takie przewrotne napisy

Cytat:
Świetnie A więc, pani Halinko jaka kolęda poleciała?
Ja to się śmieję, że córka będzie szalenie muzykalna, bo przez to, że moja klasa robiła jasełka, to od miesiąca ciągle śpiewałam kolędy

A propos kolęd - linkuję wam coś, co mnie rozwala... aczkolwiek uczciwie przyznaję, że nasza gimnazjalistka, którą zaciągnęłam do śpiewania tego - wykonuje ową pastorałkę o niebo lepiej

Kolęda dla nieobecnych

Cytat:

Ładnie żarło i zdechło... u mnie po zimnie - pada deszcz. :/
U nas też :/
Makowca nie robię, nie lubię, moja mama piecze i teściowa, niech se mężuś od nich zeżera

Piekę dzisiaj sernik - BIEDRONĘ, wrzucałam kiedyś wam przepis. Zamoczyłam rano grzyby, wieczorem grzybową ugotuję. I jeszcze chcę sobie biżutkę na jutro ulepić Pościel zmienić, odkurzyć i umyć podłogi, no i spróbować nie zamarznąć - piec kaflowy nam padł, 2 opcje: albo burzymy i nowy stawiamy, albo do tego wkładamy grzałki elektryczne. I chyba właśnie na elektrykę postawimy, no ale do tego zgoda elektrowni konieczna, wymiana częśći kabli i liczników, zmiana taryfy. W efekcie na święta i chyba zresztą do końca roku zdani jesteśmy na grzejniczek olejowy - w pokoju 18 stopni (w porywach 19, w kuchni 12
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:34   #2389
olivka_7
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Wpadałam na chwilkę, bo korzystając że się dobrze czuję robię lekkie robótki przedświąteczne. Codziennie coś : dekorowanie pierniczków, zawiązywanie cukierków słodowych i pakowanie ich w zlotka, nastawienie chyba z 5 prań, przygotowanie dekoracji na choinkę i takie tam resztę dziś mój M robi bo ma wolne a miał mieć już wczoraj, no ale się nie wyrobił.
Więc może przejdę do rzeczy:
Duuuuużo zdrówka dla Was i maluszków, spokojnych, rodzinnych Świąt i spełnienia najskrytszych marzeń tego życzę Wam ja i moja dzidzia

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:34   #2390
kasiaaX
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyny U mnie pogoda taka jak u Was -plucha i brzydko, juz chyba lepszy ten mróz był... Bydgoszczanaka i Szaja -gratuluje córeczek cieszę sie, że przeczucia Was nie zawiodły
Az zapachniało na watku tymi waszymi wypiekami, mniam
Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie kawe w ciąży? jesli tak to jak często?
Stary 2009-12-23, 10:37   #2391
hanjah
Zakorzenienie

Witajcie!
Do Edynburga przyjechałam m.in. dlatego, że miało tu nie być śniegu ani zimy. Tymczasem dziś nas zasypało Może nie tak, jak resztę Europy, ale tutaj śnieg to rzadkość. W zeszłe Święta w ogóle go nie było, troszkę sypnęło w lutym i tyle...
A ja akurat dziś mam wolne i chciałam ostatnie zakupy zrobić (m.in. kupić sobie jakiś ciuch, bo nawet nie mam niczego bardziej eleganckiego na Święta... w mało co się mieszczę, a to dopiero 14. tydzień...).

No i w końcu zrobiłam sobie zdjęcie, jakość nienajlepsza, ale może w Święta TŻ zrobi mi ładniejsze
Miłego dnia i nie przepracowujcie się za bardzo
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:38   #2392
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny U mnie pogoda taka jak u Was -plucha i brzydko, juz chyba lepszy ten mróz był... Bydgoszczanaka i Szaja -gratuluje córeczek cieszę sie, że przeczucia Was nie zawiodły
Az zapachniało na watku tymi waszymi wypiekami, mniam
Acha, co do płci dziecka, to ja się nastawiam na dziewczynkę. A tż mówi, że do 1 lutego (mamy wtedy drugie usg) ma jeszcze nadzieję na syna

Ja kawy nie piję, od samego zapachu mnie odrzuca To była pierwsza rzecz, od której od początku robi mi się niedobrze...
Stary 2009-12-23, 10:44   #2393
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Teraz już pijam 3in1, ale przez pierwsze 3 miesiące patrzeć na to nie mogłam
Hanja, zgrabniutki brzuchol masz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:46   #2394
hanjah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16013495]Teraz już pijam 3in1, ale przez pierwsze 3 miesiące patrzeć na to nie mogłam
Hanja, zgrabniutki brzuchol masz [/QUOTE]

Dzięki
Taki zgrabny, bo to prawie początek Jeszcze w zeszłym tygodniu musiałam się przypatrywać czy coś już odstaje (choć spodnie ciążowe noszę od 3 tygodni, bo normalne już mnie opinały), ale dopiero kilka dni temu tak wystrzeliłam
Stary 2009-12-23, 10:51   #2395
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dzięki
Taki zgrabny, bo to prawie początek Jeszcze w zeszłym tygodniu musiałam się przypatrywać czy coś już odstaje (choć spodnie ciążowe noszę od 3 tygodni, bo normalne już mnie opinały), ale dopiero kilka dni temu tak wystrzeliłam
Ja zaczęłam 16ty i od zeszłego tygodnia tez juz widać...a jak sie najem to juz nie mówię i także normalne spodnie juz mnie uciskały, więc kupiłam takie ciążowe w niedzielkę i super sie w nich chodzi, nic nie uciska, brzusio swobodny, nie musze juz guzika rozpinać
Stary 2009-12-23, 11:10   #2396
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Ja piję kawę od jakiegoś czasu w sobotę u mamy i w niedzielę u teściowej
Cytat:
No i w końcu zrobiłam sobie zdjęcie, jakość nienajlepsza, ale może w Święta TŻ zrobi mi ładniejsze
Na prawdę bardzo proporcjonalny masz brzusio, no i od razu widać, ze ciążowy bo u mnie wygląda jakbym się przejadła
Cytat:
Ja zaczęłam 16ty i od zeszłego tygodnia tez juz widać...a jak sie najem to juz nie mówię i także normalne spodnie juz mnie uciskały, więc kupiłam takie ciążowe w niedzielkę i super sie w nich chodzi, nic nie uciska, brzusio swobodny, nie musze juz guzika rozpinać
Tak, spodnie ciążowe to ogromna wygoda Moja mam ostatnio zakupiła mi właśnie spodnie i zaczęła wspominać jak to kiedyś ona musiała sobie radzić z jakimiś gumkami w spodniach, bo takich jak teraz to nie było teraz mamy wszystkiego pod dostatkiem, te różne pasy w spodniach i wstawki...oby tylko kasy nie brakowało

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 11:16   #2397
kropka75
Zakorzenienie

A mnie dziś wzięło na kompletowanie zakupów maluchowych i poszło 250zł na all. Ale już mam wszystko na r. 56 i 62. Koniec zbieractwa.

I flasię Tommy Tippiee kupiłam sztuk dwie po 150ml ze smokiem na kształt cyci.

Cytat:
Fajny brzunio, zgrabny.

Stary 2009-12-23, 11:18   #2398
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:

Na prawdę bardzo proporcjonalny masz brzusio, no i od razu widać, ze ciążowy bo u mnie wygląda jakbym się przejadła
Mój tez tak trochę wygląda...

Cytat:
...oby tylko kasy nie brakowało
Otóż to !
Stary 2009-12-23, 11:22   #2399
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja tylko na chwilę znowu, bo ostatnio cierpię na wielki niedoczas...

Życzę wam wszystkim zdrowych, ciepłych Świąt we wspaniałej atmosferze

Buziaki dla wszystkich.
Ania
Zdrowych i pogodnych Świąt i dla Ciebie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16012789]
piec kaflowy nam padł, 2 opcje: albo burzymy i nowy stawiamy, albo do tego wkładamy grzałki elektryczne. I chyba właśnie na elektrykę postawimy, no ale do tego zgoda elektrowni konieczna, wymiana częśći kabli i liczników, zmiana taryfy. W efekcie na święta i chyba zresztą do końca roku zdani jesteśmy na grzejniczek olejowy - w pokoju 18 stopni (w porywach 19, w kuchni 12 [/QUOTE] Jak zmarzniesz na maksa to zapraszam do mnie - tylko na cebulkę się ubierz, bo u mnie miejscami jest ho ho ho i trochę.
W pokoju mam 19 przy oknie, przy wył. grzejniku.
W łazience to nawet nie mówię, co potrafię się ugotować czasem na miękko nim jakieś oko zrobię przed wyjściem do pracy.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Wpadałam na chwilkę, bo korzystając że się dobrze czuję robię lekkie robótki przedświąteczne. Codziennie coś : dekorowanie pierniczków, zawiązywanie cukierków słodowych i pakowanie ich w zlotka, nastawienie chyba z 5 prań, przygotowanie dekoracji na choinkę i takie tam resztę dziś mój M robi bo ma wolne a miał mieć już wczoraj, no ale się nie wyrobił.
Więc może przejdę do rzeczy:
Duuuuużo zdrówka dla Was i maluszków, spokojnych, rodzinnych Świąt i spełnienia najskrytszych marzeń tego życzę Wam ja i moja dzidzia
Wszystkiego dobrego dla Ciebie kochana i dla Twojej rodzinki, z fasolką na czele. Bądźcie zdrowe i szczęśliwe.

Stary 2009-12-23, 11:22   #2400
kardashi
Zakorzenienie

i po zimie Pada deszcz, 5*na plusie. A miałam nadzieje że chociaż ta wigilia bedzie biała..
Dziewczynki, gratuluje córeczek Coraz więcej babeczek
Mnie dziś czeka reszta porządków, już takie ostatnie, przecieranie kurzy, ogólne ogarnięcie no i może ubierzemy w końcu tą choinkę. i pieczemy tą moją ulubioną szyneczkę

Szaja współczuje u mnie jest takie ciepełko, a kaloryfer grzeje tylko w łazience, żeby pranie schło. reszta powyłączana wogole

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2009-12-23 o 11:24
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości