Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 20:12   #3661
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Jejku Dziewczyny Wy już kuchcicie?? To ja - taka ulubienica gotowania, a ograniczam się do barszczu, żurku i karpia chyba zrobię jakiś pasztecik bo tak o nim wspominacie
Ja już mam 2 biszkopty.. Siostra Tz zrobiła bigos a ja sos do ryby po grecku i teraz czekam na ryby ale już chyba dziś nie dam rady ich usmażyć...
Cytat:
skleroza a masz ulotkę?
Już na mamusiowym się dowiedziałam, że mogę i użyłam... Troszkę lepiej ale boję się, że bez wizyty może się nie obyć

Cytat:
ja bym się wybiła bądź zbuntowała jak kto woli i wcale bym nie śpiewała! Nikt nie zmusi nikogo do śpiewu
Tutaj też się śpiewa a to moja pierwsza wigilia... Więc nie wiem jak to wygląda i się trochę boje Ja nie lubię śpiewać publicznie

Cytat:
Ależ zgłodniałam! idę coś przekąsić Acha! Przez ostatnie 4tyg przytyłam tylko 1kg
A ja jednak przytyłam i to 1,5kg Przed chwilą się zważyłam i od pt mam już 0,5kg więcej
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
lindsley, to gratuluję synka mamusi

Dziewczyny, ja jestem jeszcze tylko dziś na wizażu, jutro o 14.00
Dziękuję I jakbym już nie miała czasu zajrzeć do 14 jutro to życzę zdrowych i wesołych świąt
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

lindsley gratuluję synka
Ja oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test, wczoraj cień kreski który przypuszczam tylko ja widzialam, dzisiaj to samo tylko już bardziej widoczny ten cień nie trzeba było sie zbytnio przyglądać i już sama nie wiem chyba jutro rano znowu zrobię albo poczekam do czwartku
Dziękuję i oczywiście
Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Lindsley akurat musiałas na szefa natrafić ehh
No musiałam i znów mnie to męczy i się boję, że będę miała z nim koszmary...
Cytat:
Ja się dowiedziałam o przykrej sprawie i od razu minę mam
Tutaj można smęcić, pamiętasz po to jesteśmy... Co się stało?
Cytat:
Napisane przez Awenturyn Pokaż wiadomość
lindsley gartuluje

wszystkim kichajacym zycze zdrowka
zmykam do lozeczka bo znowu zaczynam miec temperature
Dziękuję I też życzę zdrówka
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A mój głupi mąż i ojciec właśnie wrócili nachlani z wigilii pracowej....jutro opier....mąż dostanie...ja mu dam piwka popołudniami....
No to ładnie... Mój też czasem tak zaszaleje
Cytat:
Pamiętacie DOMI?? Urodziła małą Polę 2850g, 52cm, dzis o 16:30, jeżeli dobrze zapamiętałam
Czasem podczytuje mamusie grudniowe i właśnie miałam zajrzeć czy już urodziła... Super

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 20:21   #3662
Ollliwka
Zakorzenienie

lindsley a co Ci szef powiedział ?
lenka pięknych świąt
awenturyn oj te choróbska to Cię opuszczą oby jak najszybciej bo podziwiam za to leżenie w łóżku.. zdrówka

a mój tata dzisiaj dzwonił do moich teściów przyszłych żeby na 1 dzień świąt zaprosić i co? idą sobie do dziadków TŻ oczywiście są tam bardzo "uważani" trudno.. te święta bez TŻ spędze

oj ja też ostatnio przeglądałam wątek mamuś grudniowych no i domi doczekała się

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2009-12-22 o 20:27
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 20:34   #3663
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lindsley a co Ci szef powiedział ?
Wręczyłam mu zwolnienie a on że nie zaskoczyłam go i że nie spodziewał się niczego lepszego już po mnie czy jakoś tak... I z głupim uśmiechem... A ja z uśmiechem się pochwaliłam, że będzie synuś i życzyłam wesołych świąt... Oczywiście szczerze... Niby nic ale jakoś to przeżywam...

Michaś
Stary 2009-12-22, 20:49   #3664
zgadnij_MS
Zakorzenienie

lindsley to nie o mnie chodzi, oszczędze Wam szczegółów...
Co do szefa, to hmmm niech się cieszy, że teraz to juz nei on musi Ci płacić
Olliwko TŻ tez idzie do dziadków?

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 20:59   #3665
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

lindsley, ollliwka, dziękuję

lindsley, nie myśl teraz o szefie tylko o synusiu
Stary 2009-12-22, 21:05   #3666
Ollliwka
Zakorzenienie

zgadnij idzie , idzie.. jak co roku..

a co kupiłyście swoim TŻ tom na prezent? ja kupiłam torbę na laptopa i aniołka , ale takie rękodzieło
Stary 2009-12-22, 21:17   #3667
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
zgadnij idzie , idzie.. jak co roku..

a co kupiłyście swoim TŻ tom na prezent? ja kupiłam torbę na laptopa i aniołka , ale takie rękodzieło
Ja kupiłam taki fajny zestaw z oriflame z min. wodą toaletową o b. ładnym zapachu. Mężuś zadowolony, bo prezent już dostał

To zmykam dziewczyny, może koło świąt się odezwę, żeby zobaczyć czy są jakieś II kreseczki na wątku.. Jak mnie brat dopuści do kompa

Życzę Wam CUDOWNYCH świąt...

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-12-22 o 21:28
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 21:27   #3668
Ollliwka
Zakorzenienie

lenka a co tak wcześnie dostał prezent ? mój TŻ nie chciał wcześniej aha.. wysłałam Ci zaproszenie na nk - frezyjko
Stary 2009-12-22, 21:40   #3669
serduszkowata
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny
Wiecie że jesteście kochane?
Przeszło mi troszkę jak sobie z Wami pogadałam
Dzisiaj humorek lepszy chociaż nadal mi smutno - a sytuacja nic a nic się nie zmieniła.

Cytat:
Serduszkowa

Cytat:
serduszkowata przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Serduszkowata, paskudna sytuacja tak przed świętami. Mam nadzieję, ze tata się zreflektuje i wszystko się ułoży
niestety tata uparty jest - już ja go znam

Cytat:
serduszkowata

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Serduszkowata, rzeczywiście dziwna sytaucja, ale z rodzicami tak jest, u mnie to moja teściowa czasem ma LOTy.. ale potem jej przechodzi i się podlizuje,,,wiec u Ciebie też się ułoży
u mnie jak nie teście to moi rodzice mają jakieś dziwne jazdy - ehhh

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
Serduszkowata, przykro mi strasznie z powodu całej tej sytuacji, domyślam się jak było i jest Ci przykro... Trzymam kciuki, żeby tata się zreflektował i przeprosił

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
to strasznie przykre, ale święta są raczej okresem i okazją do zgody więc moze zdąży przeprosic, albo chociaż powiedziec o co mu chodzi, tak po prostu wynocha i już??
Tak po prostu - to cały tata (niestety)

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
Z chęcią Już wklejam Sukienka na zdjęciu jest za duża jak widać przy okazji zdjęcia mieszkanka, które obiecałam... Co prawda brakuje wszelkich dodatków, ktore sprawiają, ze wnętrze jest przytulne, ale to z czasem, jak pieniążki jakieś będą.
Super suknia - ładniutka a mieszkanie zapowiada się na przytulne gniazdko

Cytat:
serduszkowata, wierzę, że strasznie Wam musiało być przykro, zwłaszcza teraz, przy okazji świąt
Oj tak przykro i smutno

Dziewczyny ale wymyśliliśmy z moim M rozwiązanie tej sytuacji. Będzie co ma być ale spróbujemy.
Pojedziemy do nich na Wigilię z opłatkiem i albo się z nami podzielą i pogodzą albo będą kazali wyjść.
Trzymajcie za nas kciuki - jutro pewnie poinformuję że będziemy

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 21:55   #3670
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
trzymamy mocno Nic się nie martw

Cytat:
Kakusia, to teraz trzymamy kciuki za Twoją dziewczynkę
o tak

Cytat:
Kakusiu, mi na napinający sie brzuchol ginka przepisała nospe forte... Niestety przy wyprawach do stolicy/sklepu/długiej przechadzce muszę ją zażyć...
to przynajmniej wiem, że nie jestem sama z takimi dolegliwościami no i muszę się teraz troszkę oszczędzić

Pamiętam Domi tymbardziej, że podczytuję wątek list-grudniowy No to ślicznie Jej gratulujemy

Lindsley może akurat byłaś po posiłku? wtedy zawsze waga więcej wskazuje...

Idę lulu

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:07   #3671
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu, musimy na siebie uważać Ja już wiem, że napinającego bólu brzucha nie jestem w stanie przezwyciężyć
Serduszkowata jak rodzice, a w szczególności tata nie doceni Waszej wyciągniejtej ręki, to będzie bardzo nie ładnie z jego strony...
Olliwko u mnie J dostanie maszynkę do strzyżenia włosów chciałam mu jeszcze kupić wkrętarke Bosha, ale uparł się, że nie chce a wiem , że chce W końcu mogę się wykazać na urodziny styczniowe

Aldii, gdzie jesteś??

Oglądam Expres reporterów...

Stary 2009-12-22, 22:42   #3672
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
On już dostał perfum i ja od niego też dostałam... Trochę niesprawiedliwe bo on większy Ale sobie do tego zamówiłam tusz do rzęs i balsam z avonu
Cytat:
To trzymam mocno

Zgadnij a mnie się nie napina brzuszek tylko ostatnio kuje jakby lewy (co dziwne bo wcześniej prawy) jajnik... Ale synuś miał tam wczoraj na usg nóżki to może mnie pokopał I ta infekcja.. Na razie nie jest źle bo cały dzień nic nie czułam ale wieczorem już tak. Nie wiem co robić. Lekarz chyba już jutro nie przyjmuje i muszę czekać do pn Mam tylko clotrimazol

Michaś
Stary 2009-12-22, 22:43   #3673
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
trzymamy mocno Nic się nie martw
dzięki kochana
Cytat:
Serduszkowata jak rodzice, a w szczególności tata nie doceni Waszej wyciągniejtej ręki, to będzie bardzo nie ładnie z jego strony...
i tego się obawiam - ale będzie co ma być

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:52   #3674
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ja jak swojej powiedziałam o kłuciach w szyjce to, to sprawdziła na badaniu ręcznym... Powiedziała, że mam infekcje, a szyjka się trzyma... Dostałam lek dopochwowy i kłucia zniknęły...

Stary 2009-12-23, 07:50   #3675
Tity
Zakorzenienie

Dzień dobry. Dzisiaj źle spałam, przez to wczorajsze. Z samego rana opitoliłam męża. A w ogóle to dzisiaj mnóstwo roboty. Choinkę trzeba ubrać.Kupiliśmy w doniczce. Z mamą jadę na zakupy. Ciasto trzeba zrobić. Sałatki może już na jutro. No i jeszcze posprzątać mieszkanie, ale do tego już męża zagonię. Miłego dnia kobietki.
Malga słodki brzuszek....
No właśnie gdzie jest aldi ? Czyżby to już??
lindsley szefem się nie przejmuj. Cham i tyle. Nie warto o nim rozmyślać. Ciesz się swoim ukochanym synkiem

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2009-12-23 o 07:53
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 08:08   #3676
Kakusia
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim ja już po śniadanku, zaraz kawka i trza się brać do życia

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Wręczyłam mu zwolnienie a on że nie zaskoczyłam go i że nie spodziewał się niczego lepszego już po mnie czy jakoś tak... I z głupim uśmiechem... A ja z uśmiechem się pochwaliłam, że będzie synuś i życzyłam wesołych świąt... Oczywiście szczerze... Niby nic ale jakoś to przeżywam...
Lindsley a powiedz mi masz na coś konkretnie L4? Z jakiego powodu przedłużył Ci lekarz? I czy robił problemy?
zastanawiam się czy mój lekarz robiłby mi problemy jakbym poprosiła o L4...

Cytat:
A w ogóle to dzisiaj mnóstwo roboty. Choinkę trzeba ubrać.Kupiliśmy w doniczce. Z mamą jadę na zakupy. Ciasto trzeba zrobić. Sałatki może już na jutro. No i jeszcze posprzątać mieszkanie, ale do tego już męża zagonię. Miłego dnia kobietki.
ja to samo. Może mama przyjedzie na zakupy do miasta to chwilkę z Nią, poza tym jeszcze swoje spożywcze zakupy, prezent dla teściowej, dla mojego taty, muszę żurek z suszonymi grzybkami ugotować, barszcz czerwony, karpie na noc poprzekładać cebulą, sernik upiec i zrobić jakąś sałatkę dla TŻta. Do tego ubrać choinkę. Sprzątaniem mieszkania zajmie się TŻ jutro bo mam urlop.
Chyba nie umiem się zorganizować nie wiem co w jakiej kolejności, czy dziś czy jutro... Muszę się mamy doradzić

Cytat:
Kakusiu, musimy na siebie uważać Ja już wiem, że napinającego bólu brzucha nie jestem w stanie przezwyciężyć

Aldii, gdzie jesteś??
Zgadnij a duży już masz brzusio? mnie tylko jak się zmacham to kłuje... no i jak się mocno podenerwuje.
Dziś i jutro będę cały czas na nogach, w 1 dzień Świąt i 2 dzień będę w gościach. Tak więc od niedzieli wypadałoby sobie zrobić odpoczynek

Aldii żyje, podczytywałam Ją na styczniowym, Jej malutka podrosła o co tak bardzo martwiła Nam się Aldii

A ja w poniedziałek zaprosiłam do siebie na herbatkę jedną mamusie ze styczniowego wątku która jest z mojego miasta którą dobrze znam (ona mnie też) ale ja się Jej nie ujawniłam i tak trzymam Ją w niepewności kim ja to jestem ale dozna szoku jak mnie zobaczy

Dobra bierzemy sie do życia Dziewczynki! Dzień jest krótki

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 08:43   #3677
kretencja
Zakorzenienie

No żesz k... DESZCZ??? Słuchajcie, od nocy pada w Łodzi i już cały śnieg się rozpuścił. Już nie mogła ta zima do końca świąt sobie poczekać Ja zwariuję Nie pamiętam kiedy ostatnio były święta ze śniegiem. A teraz jak spadł, to musiał się o 3 dni pospieszyć

Dzisiaj już dla nas zaczynają się święta. Po śniadaniu mąż jeszcze jedzie ostatnie zakupy zrobić, ja muszę umyć piec, zlew i poodkurzać. A na 18-tą jedziemy do moich Rodziców na wigilię Nie chcę przechwalić, ale tym razem naprawdę wydaje mi się, że zaczynam lepiej się czuć jeśli chodzi o kaszel. Wzięłam już 3 tabletki antybiotyku (w sumie mam 15 ) i chyba powoli zaczyna działać. Wstałam już prawie godzinę temu i do tej pory - odpukać - nie kaszlałam. Wprawdzie rano zawsze jest lepiej, ale jakoś tym razem mam wreszcie dobre przeczucia... Nie wiem tylko, czy do Sieradza na święta jutro jechać...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2009-12-23 o 08:46
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:26   #3678
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja a to lekka zmiana planów z wyjazdem jutrzejszym? bo miałaś jechać
serduszkowata
Ja się zastanawiam czemu tak jest ,że jedni mają piękne święta , a drudzy nie potrafią dostrzec ich uroku ja póki co mega szczęśliwa nie jestem w święta , spędze je bez TŻ i już marzę o tych następnych za rok
Stary 2009-12-23, 09:30   #3679
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
lindsley szefem się nie przejmuj. Cham i tyle. Nie warto o nim rozmyślać. Ciesz się swoim ukochanym synkiem
Staram się ale wczoraj przez to nie mogłam zasnąć, aż Tz się pytał co mi jest i że cała czerwona na twarzy jestem... Nie wiem też czy coś mnie nie rozkłada znów
Cytat:
Lindsley a powiedz mi masz na coś konkretnie L4? Z jakiego powodu przedłużył Ci lekarz? I czy robił problemy?
zastanawiam się czy mój lekarz robiłby mi problemy jakbym poprosiła o L4...
Ja nie prosiłam... Pierwszy raz jak poszłam to z bólem brzucha i napiętą macicą... Sam z siebie dał mi L4. Myślałam, że może na tydzień... A potem położna mi mówi że na 28dni. Teraz na wizycie zerknął, że skończyło mi się L4 to nic nie mówił tylko wpisał w kartę "L4 28dni" i tylko stąd wiedziałam, że mi przedłużył zwolnienie (bo u mnie zwolnienia wypisuje już położna...)

Mój plan na dziś:
-usmażyć rybki i przełożyć sosem do ryby po grecku,
- upiec sernik
- zrobić masę i upiec wiórki do ananasowca
- upiec szyneczkę
- zrobić sałatkę
- upiec spóźnialskie pierniki
- może posprzątać już ostatecznie domek
- paść trupem wieczorem w łóżku

Michaś
Stary 2009-12-23, 09:36   #3680
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka, nie ma jeszcze żadnej zmiany Po prostu się zastanawiam. Nie bardzo mam co ze sobą zrobić, jak nie pojadę, no i głupio będzie Mam się oszczędzać, ale leżeć nie muszę, wczoraj przecież nawet byłam w pracy za przyzwoleniem lekarki... Więc może pojadę. Jeszcze nie wiadomo.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-23, 09:38   #3681
gabisun
Zakorzenienie

witam! kretencja też ubolewam z powodu tego śniegu, taka ciapa się zrobiła masakra
Serduszkowata trzymam kciuki
Tity to teraz możesz się wyżysz na tż i zagonić go do roboty za karę

Ja dzisiaj znowu zrobiłam test no i jest coś co wygląda juz jak kreska ,ale blada.....chciałabym mamie powiedziec ale jak tu się cieszyc jak to bladziocha taka....
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:53   #3682
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dowiedziałam o przykrej sprawie i od razu minę mam
pewnie znowu coś w rodzinie nie tak?

Cytat:
Napisane przez Awenturyn Pokaż wiadomość
czesc wszystkim
wczoraj mialam "kryzys" i nawet nie mialam siły wstac z łózka
jestem chora na maxa
kolejna kasa poszla na leki
ale za to młody zdrowieje - a to najwazniejsze
nie nadrobie zaległości w czytaniu
tak na same świeta się rozchorowaliscie, kurcze, wracajcie do zdrowia

Cytat:
A mój głupi mąż i ojciec właśnie wrócili nachlani z wigilii pracowej....jutro opier....mąż dostanie...ja mu dam piwka popołudniami....
a to brzydale, kara sie należy jak nic!

Cytat:
Pamiętacie DOMI?? Urodziła małą Polę 2850g, 52cm, dzis o 16:30, jeżeli dobrze zapamiętałam
Moje gratulacje
domi pewnie tu nie zaglada już, ale gratuluje piękne bedzie miała święta

Cytat:
a mój tata dzisiaj dzwonił do moich teściów przyszłych żeby na 1 dzień świąt zaprosić i co? idą sobie do dziadków TŻ oczywiście są tam bardzo "uważani" trudno.. te święta bez TŻ spędze
do dziadków mozna iść na śniadanie a do was np na obiad czy kolację.....cóż wybrali inaczej. A z TŻ nie bedziesz się widziała w dzień wigilii? My zawsze po wigiliach w domu sie spotykaliśmy, potem razem na pasterkę szlismy.

Cytat:
aha.. wysłałam Ci zaproszenie na nk - frezyjko
frezyjka to Lenka? bo właśnie zastanawiałam się wczoraj. A kto mi przysłał zaproszenie i sie odmyślił?? Bo było juz jako konto usunięte????

Cytat:
Dziewczyny ale wymyśliliśmy z moim M rozwiązanie tej sytuacji. Będzie co ma być ale spróbujemy.
Pojedziemy do nich na Wigilię z opłatkiem i albo się z nami podzielą i pogodzą albo będą kazali wyjść.
brawo, że zdecydowaliscie sie na taki gest, mój mąż pewnie byłby obrazony i pierwszy ręki nie wyciągnął.

Cytat:
I ta infekcja.. Na razie nie jest źle bo cały dzień nic nie czułam ale wieczorem już tak. Nie wiem co robić. Lekarz chyba już jutro nie przyjmuje i muszę czekać do pn Mam tylko clotrimazol
ja jak ostatnio miałam jakąś infekcje to właśnie wieczorem piekło najbardziej

Cytat:
A ja w poniedziałek zaprosiłam do siebie na herbatkę jedną mamusie ze styczniowego wątku która jest z mojego miasta którą dobrze znam (ona mnie też) ale ja się Jej nie ujawniłam i tak trzymam Ją w niepewności kim ja to jestem ale dozna szoku jak mnie zobaczy

Dobra bierzemy sie do życia Dziewczynki! Dzień jest krótki
fajny pomysł z tym spotkaniem

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Nie wiem tylko, czy do Sieradza na święta jutro jechać...
ze względu na chorobę tak?

Tak was czytam to okazuje się, ze większość z was jest w domu, ja jeszcze w pracy, ale w sumie mogłabym iść do domu i byc w razie czego pod telefonem, ale jeszcze troche posiedze co by pobyc na wizażu, bo w domu to pewnie sie czym innym juz zajmę.
Wczoraj zrobiłam ten pasztet rybny, nic specjalnego, a narobiłam sie jak głupia. I jeszcze tylko mama marudzi, ze rybami w domu śmierdzi i dom sie nadaje do remontu, jak słyszę te teksty to mam ochote sie wyprowadzić
Zrobiłam też śledzie w zalewie pomidorowej, będą pycha, czuję to
No i na koniec jeszcze blok czekoladowy.
A dziś makowiec z masa orzechowa i babke, oba nowe przepisy wiec nie wiem czy sie uda.... No i pewnie ubiorę choinkę. Jutro pewnie ostatnie odkurzanie i potem tylko włosy, paznokcie itp
Od rana mi niedobrze, chyba paprykarz był jakis niedobry, chociaż świeżutki. Ale kanapkę z serem jakoś wciągne, bo już jestem głodna, więc na siłe zjem.
Aaa no i jeszcze prezenty do zapakowania czekają, mąż pojedzie do pracy to bedę miała spokój i zapakuję.
A poza tym to wkurzyała mnie mamuska z tekstem, ze smierdzi ryba popsuła mi humor. Wpadne do domu to zrobie ponowne wietrzenie i uruchomię jakieś zapachy

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Mój plan na dziś:
-usmażyć rybki i przełożyć sosem do ryby po grecku,
- upiec sernik
- zrobić masę i upiec wiórki do ananasowca
- upiec szyneczkę
- zrobić sałatkę
- upiec spóźnialskie pierniki
- może posprzątać już ostatecznie domek
- paść trupem wieczorem w łóżku
to nie za późno na pierniczki? Moje były pieczone przed mikołajem, teraz leżą i miekną

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj znowu zrobiłam test no i jest coś co wygląda juz jak kreska ,ale blada.....chciałabym mamie powiedziec ale jak tu się cieszyc jak to bladziocha taka....
hmmm, nie wiem co o tym myśleć, ale dziewczyny chyba tez miały czasem blade krechy nie? Moze na bete? Czy jednak już za późno?

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:13   #3683
olayya
Raczkowanie

Hej dziewiczynki

Na wstępie,
Lindsley gratulacje synka
Kretencja w świetokrzsyskim też leje. Fatalna ta pogoda chciałabym żeby był mróz 20 stopniowy bo i wtedy trudniej o chorobę a w taką ciapę to pewno coś się do mnie przypałęta. Wiszłam dziś na chwilę i buty podmoczone A i oby wkońcu ta choroba się od ciebie odczepiła

Agness owocnego gwałcenia męża

Wiem kochane miałam wam wrzucić zdjątko z usg mojego ale jakoś ostatnio nie mam czasu na nic. Teraz jestem w pracy i zdjęcia nie mam przy sobie. W każdym bądz razie po piatkowej wizycie wiem że wszystko ok. dzidzia ma 8 cm. i pięknie ułożyła się do zdjęcia.

Widze, że u was przygotowania świątecne w toku. Ja jakoś nie czuje w tym roku świąt wogóle. Teściowa praktycznie wszystko zrobi do południa tak że jak wracam do domu to ju nie ma bardzo co robić. wczoraj zrobiłam tylko placek a dziś po południu rybkę w brzoskwiniach, sałatkę jutro i to tyle z moich przygotowań. Wigilię spędzamy jutro najpierw z teściami a później jedziemy do moich rodziców, także przejedzenie gwarantowane .

Gabisun moja druga kreska też była blada

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:17   #3684
aldii
Zakorzenienie

______________$$$$$$
______________$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$$$ $
__________$$$$$$$$$$$$$$$ $$
_________$__________$$$$$ $$$
_________$$$$$_________$$ $$$$
__________$___$$$$$$_____ $$$$
_________*$$$_$_$$_$$____ _$$$
________$_$_$**_$_$_$$$__ _$$$
_________$(O)___(O)_$_$$_ *$$$
_______$$__________$*$_$_ _$$$
____$*__$____*___$$$__$__ *_$$
___$*_____*$$$*________$_ __.**
___$*_______*_________.*$ __****
____$*_________________*$ __***
___$$$$*_____________*$$§ §§§
_$$$$$$$$$*_______*$$$$$$ §§§§§
$$$$$__$$$$_$$_$$$$$$$$$$ $$§§§§
$$$*__*$$$$$$$$$$$$**$$$$ $$§§§§§
$$$*__*$$$$$$$$$$$*__$$$$ $$$§§§§
_$$$$*$$$*******$$$*__$$$ $$$§§§§
__$$$*$$$*$$$$$*$$$$*$*_$ $$$§§§
_____$$$$*$$$$$*$__$$$$$$ $$$§§
_____$*$$*******___*$$$$$ $$$§
_____$*__________________ __*$
_____$$*_*__*___*$$_*___* __*$
______$$$$_$$$$$$$$$$$$$_ $$$
_________$_______$_______ _$
_________$*______*_______ *$
__________$$$$$$$$$$$$$$$ $
______$$$$$$$$$$**$$$$$$$ $$
____$$$$$$$$$_______$$$$$ $$$
___$$$$$$______________$$ $$$$
Przez śnieżycę, zawieruchę
ślę życzenia i otuchę,
by te święta choć tak zimne
były ciepłe i rodzinne.
Moc prezentów i miłości
w Nowym Roku pomyślności.
Stary 2009-12-23, 10:23   #3685
kretencja
Zakorzenienie

Abz, no tak, ze względu na chorobę... Pani doktor powiedziała, że nie muszę leżeć plackiem Ale że powinnam uważać na siebie, nie szwendać się za bardzo A do Sieradza my przecież pociągiem jeździmy... No nie wiem... Już w poniedziałek wieczorem wzięłam pierwszy antybiotyk, a jechalibyśmy dopiero jutro... Zobaczę chyba jak się będę czuła... Póki co jest nawet nieźle
Gabisun, nawet blada krecha to krecha Tyle że ja osobiście uważam, że na mówienie komukolwiek (może poza mężem) jest za wcześnie... Jak nam się wreszcie uda, to planuję zaczekać z informowaniem rodziny i znajomych do 10-12 tc, kiedy minie największe niebezpieczeństwo poronienia. Wszak ok.30% ciąż kończy się takowym bardzo wcześnie... Na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze kilka dni i powtórzyła test jeśli @ się nie pojawi. Wtedy już będziesz mieć pewność Ale obstawiam, że Ci się udało

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2009-12-23, 10:24   #3686
gabisun
Zakorzenienie

Kakusia na betę juz za późno pójdę może po świętach
Olayya mam nadzieję ,że u mnie też tak jest a kiedy ci wyszła ciemniejsza? po jakim czasie? czy nie robiłaś?
Kretencja dzięki za wsparcie chciałam powiedzieć tylko mamie akurat taki świąteczny okres mama jest mi bardzo bliska i jest dla mnie bardzo cennym źródłem wiedzy i tak chciałam się jej poradzić gdzie do lekarza pójść na potwierdzenie. Już sama nie wiem, bardzo chciałam jej powiedzieć bo ostatnio jakaś smutna jest...Co radzicie dziewczyny?

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2009-12-23 o 10:28
Stary 2009-12-23, 10:26   #3687
abz
Zakorzenienie

ale fajny gwiazdor

Jeszcze muszę wam pomarudzić, dzisiaj jak jadłam śniadanie, czułam w jelitach, ze musze do kibelka, wzięłam tylko łyk herbaty i chciałam iść, ale jak mnie złapał ból (jakby mi coś sie napinało i pekało w środku) nisko w podbrzuszu, na samym środku, chwilkę trwało i minęło. A teraz siedze sobie i czuje ból na tej samej wysokosci tylko bardziej z prawej str, lzejszy ból, jakby jajnik czy coś i jak uciskam to boli bardziej. Wicie, ze ja sobie wmawiam, ze jeżeli byłam zapłodniona to to na pewno było poronienie, taka głupia ja...

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:30   #3688
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Gabisun, jak pojawia się w ogóle kreska, to znaczy, ze są hormony ciążowe. Bez nich w ogóle by się nie pojawiła. Pokazuj nam ten test, mi już ci rozstrzygniemy, czy to kreska czy przywidzenia. Bo nawet nie wiadomo, czy ci gratulować czy nie - taka jesteś niepewna

Kretencjo, przeganiałaś śnieg, mówiłaś, że zimy nie lubisz - to teraz masz zamiast śniegu deszcz Tylko czemu też do mnie to zawitało, ja śnieg uwielbiam, a tu znowu pada deszcz

Olayya, mam nadzieję, ze poczujesz jednak święta. No i czekamy na zdjęcie

Marcelko, mam nadzieję, że się ułozy. A ja jestem ciekawa, jak tam brat? Dalej nic? Przecież to już połówka!

Tity, zagonić męża do pracy zgodnie z powiedzeniem "Na kaca najlepsza praca"

Awenturyn, zdrówka, zdrówka, zdrówka

Abz i Lindsley, przez was się głodna zrobiłam

Ja pamienie coraz miejsze mam, cycuchy trochę bolą, korci, mnie, zeby zrobić test jutro, ale to nie ma sensu, bo to będzie dopiero 24dc. Muszę czekać do niedzieli

Plany na dziś:
-upiec anioła z masy solnej i go pomalować (bo ma być na jutro - szybka jestem )
-posprzątać w mieszkaniu
-zrobić ostatnie zakupy
-ubrać choinkę w końcu, bo w tym roku jakoś długo zwlekamy
-zrobić sałatkę i ciasteczka świąteczne
-wieczorem pomalować pazurki, poleżeć w wannie z maseczką na twarzy

Dostałam wczoraj od moich dzieci prezent na święta - zestaw Bielendy kosmetyków miodowych. Pięknie pachnie! I w ogóle sie wzruszyłam, bo przyszły nawet moje dzieci, które miałam w zeszłym roku, a teraz już są w liceum i zagrały mi na saksofonie i zaśpiewały kolędy Normalnie łezki wczoraj się polały
Miłego dnia kobietki

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:33   #3689
gabisun
Zakorzenienie

Abz a kiedy masz termin @? nie nakręcaj się na najgorsze, w ciaży też występują takie kłucia, bo macica się rozciąga , kiedy testujesz?
Stary 2009-12-23, 10:37   #3690
kretencja
Zakorzenienie

Gabisun, zrób test znowu jutro lub pojutrze, hormony ciążowe bardzo szybko przyrastają na początku. Jak będzie druga kreska - mów mamie

Pomidora, ale ja od razu mówiłam, że akurat na święta to lubię jak śnieg jest Widocznie ktoś w górze źle mnie zrozumiał

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości