2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 18:41   #1051
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

hejka

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:54   #1052
lusmarija
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

cześć laseczki

byłam dzis u fryzjera i jestem taka happy no po prostu to tak poprawia humor (oczywiście tylko w miarę sprawdzony fryzjer)

a poza tym to przygotowania do świat, a wiec nic nowego choinka już stoi od soboty i jest boska (bo sama ją przystroiłam )

jeszcze jutro do pracy i finito aż do wtorku

cześć Black

a z tymi byłymi to naprawdę chyba normalne, sama też tak mam, tzn pogadamy grzecznie, ale mimo wszystko troszkę niezręcznie się czuję i wiem, że druga strona też

idę coś przekąsić

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 19:04   #1053
chilanes
Zakorzenienie

hej
Stary 2009-12-22, 19:07   #1054
BlackAngel
Adwokat diabła

hejka Chill

Stary 2009-12-22, 19:11   #1055
lusmarija
Wtajemniczenie

Goszia ten Twój obiad bardzo przypadł mi do mojego "podniebieniowego" gustu trzeba go częściej przygotowywać

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 19:30   #1056
Samoa
Zakorzenienie

Hej
Asiulek o widzisz, nigdy mi się Bieszczady ze stokami nie kojarzyłyAle to pewnie dlatego, ze nigdy tam nie byłam

Co do eksów ja nie posiadam żadnego poważnego ejsa na swoim koncie także doswiadczeń z tytułu spotkań nie mamAle Wasze relacje to jak z książek

Brzydula się skończyła i do tego durnie A Majka ok, bo w Krakowie, ale na durnym motywie się chyba będzie opierać, ale co tam, trzeba miec jakiś odmóżdżaczA najlepsze jest to, że jak one wchodziły do ASP to niby tak pusto a tam zawsze stoi rząd aut, bo jest parking, ja tam zawsze parkuję jak cudem znajde miesjce a oni walnęli taka ściemę, że niby dojście do ASP nieskalane ruchem samochodowym niczym wzgórze Wawelskie

Musiałam zrelacjonować przyjaciółce Brzydulę smskami, bo własnie leci do Idżiptu na swiętaEhh to uzaleznienie od Brzyduli
A teraz jak juz podzielilam sie z Wami nic nie znaczącymi szczegółami ostatniej godziny mojego życia, wracam czytać Władcę Barcelony, kórego zamierzam dzis skończyć. Od razu polecam, fajna książka, początek mnie nie powalił, ale za połową książka wciąga, zostało mi jakies 150 stron i nie zasnę dopóki nie skończę czytaćPoza tym pojawil sie tam motyw cypryjski co mnie przyjaźnie nastroiło do tej ksiązki z racji zbliżającej się podróży poslubnejNo i zaczynam Żmiję Sapkowskiego, ktora już sie czai na półce
Jak ktos ma szanse na wybór prezentu od Mikołajo-Gwiazdko-Gwiazdora-Podchoinkę lub ma dylemat co komus kupić nieustannnie polecam: Ana Veloso "Bądź zdrowa, Lizbono" i Javier Moro "Hinduska miłość" dla babeczek ksiązeczkiObie książki wydane przez Świat Książki.
C ya
Stary 2009-12-22, 19:32   #1057
Remmi
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Właśnie skończyłam ubierać choinkę, jest cudowna
TŻ miał ze mną ją ubierać, ale pojechał na spotkanie wigilijne miłosników terenowych mercedesów , śmiałam się, że to ja powinnam tam jechać, bo ja jeżdżę tym autem , ale uprzedził mnie, że na tym spotkaniu to sami faceci będą i w większości wiekowi już to posłusznie zostałam w domku i tak mi się nie chciało tam jechać

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
na mnie to państwo zarobi. w zeszłym roku wyrabiałam nowy dowód i w przyszłym znowu następny
Już nie zarobi od Nowego Roku za wyrabianie dowodu nie będziemy płacić. Ale za to podrożało wyrabianie prawka z 70 na chyba 90 zł.

A z moich spraw ślubnych to, w piątek zamówiłam już suknię ślubną
Poza tym zarezerowałam też pokrowce na krzesła.
A co do zaproszeń nadal jestem w polu Musimy w końcu się zebrać, bo chcemy w styczniu porozdawać.
Stary 2009-12-22, 19:40   #1058
obca7
Wtajemniczenie

Hello
Mama wyluzowała trochę i już nie jest tak starsznie jak w weekend Ale ja robię swoje ewentualnie zapytam co jeszcze i jest spokój. Więc może te święta nie będa takie złeNo i mamy gości na Wigilii, bedzie nas w sumie 11 osób już nie mogę się doczekać

A przepis na wodną zapiekankę obłędny Chyba jutro sobie zrobięD
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 19:47   #1059
BlackAngel
Adwokat diabła

spadam na romantyczną kolację z tż

Stary 2009-12-22, 21:12   #1060
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Nareszcie udało mi się wkleić "aż" dwie fotki Niestety mój komp odmawia współpracy
First- wracamy do domu w tle przed nami cerkiew w Równi
Kolejne zdjęcie (przepraszam że w pionie), to gdzieś pomiędzy Czarną a Rabem
u mnie też tak wygląda

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
był u mnie przed chwilą w pracy mój były... pierwsza wielka miłość. nie widziałam go chyba ze 3 lata.....a ja zamiast zachowywać się normalnie zaczęłam się cała trząść, nie mogłam normalnie rachunków do kompa wprowadzić i się nerwowo uśmiechałam. a on to samo! był baaardzo zdenerwowany! ciągle zerkał na mój pierścionek i na mnie. i chyba był w lekkim szoku, bo od naszego ostatniego spotkania bardzo się zmieniłam. ale dziwnie się czuję teraz. musiałam to tu napisać.......nie wiem czemu
to normalne.. ostatnio spotkałam bardzo dobrego byłego przyjaciela, który najpierw zakochał się we mnie, potem stracilismy kontakt, potem się spotkalismy i wtedy z kolei ja czegoś chciałam, nie była to miłośc, ale miałam wtedy taki okres w zyciu że potrzebowałam kogoś.. no i tak sobie pogadałyśmy, i wiecie jaką miałam ogromną satysfakcję, powiedziałam że za 5 miesięcy wychodzę za mąż, był strasznie zdziwiony, ogólnie troszke wyładniałam od tamtego czasu, dodatkowo wtedy ładnie wyglądałam i niech wie co stracił hehe

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć laseczki
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
hej
cześć

ja już wypeelingowana, wyoliwkowana, wymaseczkowana.. dzisiaj miałam kolejny wolny wieczor bez TZta, bo biedak się kuruje bo jest chory,a musiał iśc dzisiaj do pracy
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 21:27   #1061
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
cześć laseczki

byłam dzis u fryzjera i jestem taka happy no po prostu to tak poprawia humor (oczywiście tylko w miarę sprawdzony fryzjer)
i co, i co?Wykrzesał z Ciebie cos ten fryzjer?

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Już nie zarobi od Nowego Roku za wyrabianie dowodu nie będziemy płacić. Ale za to podrożało wyrabianie prawka z 70 na chyba 90 zł.

ja wymieniłam 3 lata temu wszystkie dokumenty to jeszcze bylo spokoPaszport mam jeszcze ważny także na szczęści eto mnie ominęło. W poniedziałek po ślubie mamy z tz postanowienie, ze zaiweziemy wszystkie wnioski o zmianę dokumentów i we wtorek leciiiiiimyyyyyA jak to jest z paszprotem - jak złoże wniosek o nowy to musze oddac stary?Bo chce miec paszport ze sobą podczas podróży poślubnej to nie wiem czy po ślubie uda mi się tez nowy paszport załatwic od razu.
Pokaz suknię

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Hello
Mama wyluzowała trochę i już nie jest tak starsznie jak w weekend Ale ja robię swoje ewentualnie zapytam co jeszcze i jest spokój. Więc może te święta nie będa takie złeNo i mamy gości na Wigilii, bedzie nas w sumie 11 osób już nie mogę się doczekać

A przepis na wodną zapiekankę obłędny Chyba jutro sobie zrobięD
a ja chcę uszka z barszczykiem i pierożki i opłatek

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
łał, fajnie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja już wypeelingowana, wyoliwkowana, wymaseczkowana.. dzisiaj miałam kolejny wolny wieczor bez TZta, bo biedak się kuruje bo jest chory,a musiał iśc dzisiaj do pracy
ja tez zaraz robię maseczkęTez bez tż, kóry teraz siedzi z kumplem i jego dziewczyna i opijają dzidziusia, który jest u niej w brzuszkuTzn. ona nie opija oczywiścieCzekam na niusy od tz czy oni planuja jakis slub czy co, bo to taka fajna para, która od kilku lat już niby ze sobą jest a nie jest i jakiś czas temu kumpel dzwoni do tz sie pochwalić, ze będzie tatąNo i jeszcze jedna sprawa - musimy zapytac tego kumpla czy dac mu zaproszenie na nasz slub z nazwiskiem tej dziewczyny czy z osoba towarzysząca, bo ja nie wiem na jakich zasadach funkcjonuje ten ich wolny zwiazek i czy nadal jest wolny czy juz przez ciążę niewolny albo czy przed ciążą stał sie niewolny, bo u nich to cięzko stwierdzić;-pPoza tym ona chyba bedzie rodzić w okolicach naszego ślubu to kto wie czy się w ogóle pojawią, kurcze teraz o tym pomyśłałam,musze callnąć do tż, żeby zapytal o termin porodu

Aha Władca Barcelony przeczytanyGodny polecenia dla K i M

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-12-22 o 21:29
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 21:48   #1062
lain
Zakorzenienie

wrocilismy
bylo bombowo zawsze po dluzszym niejezdzeniu musialam sobie przez pierwsze dwa zjazdy przypominac jak sie jezdzi, a dzis od razu posmigalam w dol i chyba aero mi sluzy, bo po calym dniu na desce nic mnie w ogole nie boli i nie czuje zebym miala miec jutro zakwasy (a to byla zmora co roku )
a jaka pogoda piekna byla i zero kolejek do wyciagu ja chce jeszcze
chcielibysmy sie jeszcze wybrac w przyszlym tygodniu, bo TZowi zostal jeden dzien jeszcze do odebrania, ale boimy sie kolejek swiateczno-sylwestrowych

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja dziś mam dzień o samej wodzie niegazowanej, nie wiem jak ja to wyrzymam
zyjesz jeszcze?

ja dzis wybitnie niezdrowo i niedietowo grillowany oscypek, kawaleczek kielbaski z grilla, kubek grzanca, piwo z sokiem i hot dog na statoilu
jutro sie poprawie

jak tak czytam o perypetiach z tesciowymi to az napawa mnie to zgroza... dobrze, ze moi sa ok... mam nadzieje, ze nie do czasu

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Za chwilę wrzucę fotki dla koneserek zimowych pejzaży Podczas jazdy samochodem robiłam zdjęcia tel.
to ja tez mam cos dla koneserek zimowych pejzazy dzisiejsze Tatry
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:09   #1063
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
ja wymieniłam 3 lata temu wszystkie dokumenty to jeszcze bylo spokoPaszport mam jeszcze ważny także na szczęści eto mnie ominęło. W poniedziałek po ślubie mamy z tz postanowienie, ze zaiweziemy wszystkie wnioski o zmianę dokumentów i we wtorek leciiiiiimyyyyyA jak to jest z paszprotem - jak złoże wniosek o nowy to musze oddac stary?Bo chce miec paszport ze sobą podczas podróży poślubnej to nie wiem czy po ślubie uda mi się tez nowy paszport załatwic od razu.
Pokaz suknię

a ja chcę uszka z barszczykiem i pierożki i opłatek
Ja też chcę barszczyk i pierożki

A z paszportem to nie wiem, ale wydaje mi się, że go nie zabierają w takiej sytuacji.

A sukni nie pokażę, bo najpierw musi się uszyć Trzeba poczekać
Stary 2009-12-22, 22:16   #1064
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Goszia ten Twój obiad bardzo przypadł mi do mojego "podniebieniowego" gustu trzeba go częściej przygotowywać
hehe nie wiem czy dziewczyny wyrażą zgodę na powielanie tego przepisu, w końcu to ich pomysł stworzony specjalnie dla mnie

Cytat:
Hej

Brzydula się skończyła i do tego durnie A Majka ok, bo w Krakowie, ale na durnym motywie się chyba będzie opierać, ale co tam, trzeba miec jakiś odmóżdżaczA najlepsze jest to, że jak one wchodziły do ASP to niby tak pusto a tam zawsze stoi rząd aut, bo jest parking, ja tam zawsze parkuję jak cudem znajde miesjce a oni walnęli taka ściemę, że niby dojście do ASP nieskalane ruchem samochodowym niczym wzgórze Wawelskie
No ten odcinek brzyduli był beznadziejny aż do bólu po prostu tak śmiałyśmy z mamą z tych tępawych scen że masakra
A Majkę obejrzę kilka razy i zobaczymy czy mnie wciągnie czy nie.. Na razie taka jakaś dziwna się wydaje

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
To miłego wieczorku życzę

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

zyjesz jeszcze?

ja dzis wybitnie niezdrowo i niedietowo grillowany oscypek, kawaleczek kielbaski z grilla, kubek grzanca, piwo z sokiem i hot dog na statoilu
jutro sie poprawie

Żyję żyję Jak zjadłam tą miseczkę ryżu to mi się od razu lepiej zrobiło.. Jeszcze nigdy mi tak ryż nie smakował

A pejzaże piękne
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:30   #1065
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też chcę barszczyk i pierożki

A z paszportem to nie wiem, ale wydaje mi się, że go nie zabierają w takiej sytuacji.

A sukni nie pokażę, bo najpierw musi się uszyć Trzeba poczekać
ale mozesz spróbować opisać albo pokazac podobnąA jak nie to poczekam, co poradzę
Właśnie chyba nie powinni zabierać, bo dowodu ani prawka nie zabierają, w sumie na pewno nie zabierają, bo wtedy uniemożliwiliby obywatelowi mobilność a tak niewolnoObecny pazport mam jeszcze ważny 3 lata i mamw nim fajne zdjęcie, boje sie, ze w tym nowym będe miala kichowe, bo to chyba tam na mijescu robią a kichowe zdjęcie=czepianie na lotnisku

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
hehe nie wiem czy dziewczyny wyrażą zgodę na powielanie tego przepisu, w końcu to ich pomysł stworzony specjalnie dla mnie

No ten odcinek brzyduli był beznadziejny aż do bólu po prostu tak śmiałyśmy z mamą z tych tępawych scen że masakra
A Majkę obejrzę kilka razy i zobaczymy czy mnie wciągnie czy nie.. Na razie taka jakaś dziwna się wydaje
no wiesz, co do przepisu, myslę, że jak go wrzucimy z Aaś na smacznego i na nas wszystkie zagłosujecie tak, że poskutkuje to wygraną będzie można rozważyć przekazanie praw autorskich
W ogóle te ostatnie odcinkibyły kichowe, takie o niczym.A ta sukniua ślubna taka w sumie o. Ale ładnie w niej wyglądała i ładnie jej było w tej fryzurce.

Ja uciekam, dobranoc

Cos mnie naszlo, żeby policzyć - 28 tygodni do ślubu, to brzmi jeszcze groźniej niz 5 miesięcy i 4 tygodnie/5 miesięcy i 28 dni a nawet 180 dni

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-12-22 o 22:33
Stary 2009-12-22, 22:36   #1066
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny

Właśnie skończyłam ubierać choinkę, jest cudowna
TŻ miał ze mną ją ubierać, ale pojechał na spotkanie wigilijne miłosników terenowych mercedesów , śmiałam się, że to ja powinnam tam jechać, bo ja jeżdżę tym autem , ale uprzedził mnie, że na tym spotkaniu to sami faceci będą i w większości wiekowi już to posłusznie zostałam w domku i tak mi się nie chciało tam jechać
(...)
A co do zaproszeń nadal jestem w polu Musimy w końcu się zebrać, bo chcemy w styczniu porozdawać.
no to super, że suknia zamówiona i będzie się szyła

ja też jestem po pakowaniu prezentów i ubieraniu choinki i też jest przepiękna... i tak superowo pachnie... a najlepsze w tym wszystkim jest to, że ja ostatni raz choinkę ubierałam 3-4 lata temu, bo mama z bratem to robili i nie chciało mi się przepychać z nimi w walce o bombki i wolne gałązki nie wiem co mi się stało... to chyba magia tych ostatnich świąt jako panna w domu rodzinnym tak na mnie działa

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:49   #1067
mariiasia
Zadomowienie

mnie też nastrój świąteczny pochłonął, szczególnie ten dotyczący pyszności do jedzenia, hehe:br zydal: i też kcem uszka z barszczykiem!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:54   #1068
BlackAngel
Adwokat diabła

wróciłam z randki
żyję, teraz pakuję manatki na jutrzejszy wyjazd..

Stary 2009-12-22, 23:01   #1069
Remmi
Rozeznanie

Ok, spróbuję nakreślić mniej więcej jak będzie moja suknia wyglądać, choć sama bym chciała wiedzieć jak ostatecznie wyjdzie

A więc, na dole macie fotki, na pierwszej macie przód, mniej więcej będzie tak wyglądał od brzucha w dół.
Góra natomiast w kroju tzn. chodzi mi łódeczkę i że koronka będzie się kończyć pod biustem, jak w fotce trzeciej, ale będzie inny haft z koronki. Kawałek koronki to nawet mam, bo krawcowa mi wycięła, żebym sobie miała .
Na drugiej fotce macie tył. Suknia będzie bez trenu. A jeśli chodzi o wiązanie z tyłu, nie będzie takich guzików jak na fotce. Będzie sznurowanie, ale takie, że będą mi plecki delikatnie prześwitywać przez te sznurowanie
Będzie w kolorze jasne ecru, materiał tafta.
Stary 2009-12-23, 06:55   #1070
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzien dobry

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 08:47   #1071
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Dzień dobry
We wtorek jedziemy chyba kupic juz oraczki. WYbrane juz mamy tylko wymierzyc i zam wć i zapłacić. jedziemy z babcia babcia płaci. Ja teraz siedze w pracy. Zaraz do roboty musze sie wziąść ale mam takigo lenia przed światecznego. Jutro juz wolne bo odbieramy 26grudnia. Jutro wigilia u siostry potem jedziemy do rodziny na wieś. I zostajemy sie na pierwsze świeto tam. Drugie świeto u nas w domu, pp obiedzie jedziemy do dziadków Michasia. Aaa całe święta spędzamy razem z Michasiem Nasze pierwsze wspólne świeta Jestem taka szczęśliwa
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 08:57   #1072
can't be perfect
Wtajemniczenie

hejka

my slubyjemy za niecałe 5 miesięcy a obrączek to nawet jeszcze nie oglądalismy, a już widzę że część z Was ma zakupione

mama pojechała po raz kolejny na zakupy więc mam chwilke teraz i zaczynam robić prezentację do szkoły.. za pracę mgr chyba się jednak nie wezmę, bo już za chwilę święta, a potem od 28-31 pracuję bardzo pracowicie zapowiada się końcówka roku

i jeszcze dzisiaj prezenty musze spakować
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:13   #1073
madziulka_
Zakorzenienie

Heloł Wizażanki

Nie mam za bardzo czasu tutaj zaglądać, miałam zrobić zdjęcie zaproszenia i zrobiłam(ale kabla nie mogę znaleźć).

Zadzwoniłam do skrzypka wczoraj i jesteśmy umówieni na niedzielę do południa(mam dzwonić co do dokładnej godziny).
Gość mówi że nie musimy spisywać umowy, że to zależy od Nas i dla Niego to obojętne- okey.
Powiedziałam że chcę umowę z zaliczką, ale na razie niech Nas wpisze do swojego kajetu na tą 16 A gość nawet o nazwisko nie spytał
W sobota gra na ślubie o 15:30 w 'naszej' Bazylice, więc fajnie by się było wybrać wtedy i posłuchać
I może wtedy z Nim pogadać
Sama nie wiem

Poza tym byłam u fryzjera i mam nowy kolor
Podjechałam do kosmetyczki i przy okazji spytałam jakie zabiegi i kiedy zacząć się z nimi bujać..Więc mam się szykować na kwiecień(muszę zamknąć parę naczynek), poza tym mówiła o zabiegach odświeżających miesiąc przed ślubem więc luzik

Dziewczyny chcę kupić sobie jakąś książkę doradźcie mi coś

Jazz, wyczytałam w innym watku że kupiłaś wódkę powiedz mi Słonko czy ta promocja jest w każdym Auchanie?Jeśli tak to wiesz może do kiedy?
Bo jeśli tak to myślimy nad tym aby podjechać dzisiaj do A. i obczaić

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:32   #1074
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Heloł Wizażanki

Nie mam za bardzo czasu tutaj zaglądać, miałam zrobić zdjęcie zaproszenia i zrobiłam(ale kabla nie mogę znaleźć).

Zadzwoniłam do skrzypka wczoraj i jesteśmy umówieni na niedzielę do południa(mam dzwonić co do dokładnej godziny).
Gość mówi że nie musimy spisywać umowy, że to zależy od Nas i dla Niego to obojętne- okey.
Powiedziałam że chcę umowę z zaliczką, ale na razie niech Nas wpisze do swojego kajetu na tą 16 A gość nawet o nazwisko nie spytał
W sobota gra na ślubie o 15:30 w 'naszej' Bazylice, więc fajnie by się było wybrać wtedy i posłuchać
Sama nie wiem

Podjechałam do kosmetyczki i przy okazji spytałam jakie zabiegi i kiedy zacząć się z nimi bujać..Więc mam się szykować na kwiecień(muszę zamknąć parę naczynek), poza tym mówiła o zabiegach odświeżających miesiąc przed ślubem więc luzik

Jazz, wyczytałam w innym watku że kupiłaś wódkę powiedz mi Słonko czy ta promocja jest w każdym Auchanie?Jeśli tak to wiesz może do kiedy?
hej hej! :hej:

a jaki masz teraz kolorek

jak ten skrzypek faktycznie nawet o nazwisko nie spytał, to lepiej się z nim spotkajcie tak mi się zdaje

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:42   #1075
lain
Zakorzenienie

Czesc

Cytat:
z tego co wiem laski decyduja sie na wymiane dopiero po podrozy poslubnej, czyli jakis tam myk jest. ja tak wlasnie zrobie z reszta pewnie w tygodniu po slubie nie bede miala do tego glowy (sesje plenerowe, pakowanie do podrozy itp.), a po powrocie sobie spokojnie zalatwie wymiane wszystkich dokumentow nie spieszy sie - jest tam na to jakas ilosc czasu

Cytat:
Sama nie wiem
dziwny ten skrzypek ja bym sie bala z kims takim wchodzic w interesy. jak sie na niego zdecydujecie to koniecznie spiszcie ta umowe

dzis mam dzien sprzatania tylko musze sie najpierw do niego zebrac i trzeba bedzie jeszcze obleciec do biblioteki
a wczoraj po drodze odebralismy moje buty do tanca wiec jestem gotowa na kurs
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:43   #1076
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
We wtorek jedziemy chyba kupic juz oraczki. WYbrane juz mamy tylko wymierzyc i zam wć i zapłacić. jedziemy z babcia babcia płaci. Ja teraz siedze w pracy. Zaraz do roboty musze sie wziąść ale mam takigo lenia przed światecznego. Jutro juz wolne bo odbieramy 26grudnia. Jutro wigilia u siostry potem jedziemy do rodziny na wieś. I zostajemy sie na pierwsze świeto tam. Drugie świeto u nas w domu, pp obiedzie jedziemy do dziadków Michasia. Aaa całe święta spędzamy razem z Michasiem Nasze pierwsze wspólne świeta Jestem taka szczęśliwa
To joziu zazdroszczę I obrączek i całych świąt z TŻtem Chociaż z drugiej strony to się cieszę że tą ostatnią wigilię jako panna spędzę w takim rodzinnym gronie A później w pierwszy dzień świąt popołudniu TŻ przyjedzie do mnie a w drugi ja do niego, jak zwykle

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
hejka

my slubyjemy za niecałe 5 miesięcy a obrączek to nawet jeszcze nie oglądalismy, a już widzę że część z Was ma zakupione

i jeszcze dzisiaj prezenty musze spakować
Hej
My będziemy kupowac nasze obrączki tak w okolicach czerwca-lipca pewnie jak znam życie bo mój TŻ się upiera że jemu cały czas ręka rośnie No ale niech mu będzie

Cytat:
Heloł Wizażanki

Sama nie wiem

Helłoł Madzia
A ile ten skrzypek chce od Was wziąc? Możesz napisac w jakiej bazylice będziecie ślubowac?

A jeśli chodzi o książkę to Samoa tam parę postów wyżej coś reklamowała

Ja muszę się zbierac bo sobie z kuzynką przypomniałyśmy że prezentu dla babci nie mamy i trzeba po niego jechac... Ale wtopa
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:03   #1077
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje.

Cytat:
Jak ślicznie

Cytat:
Cos mnie naszlo, żeby policzyć - 28 tygodni do ślubu, to brzmi jeszcze groźniej niz 5 miesięcy i 4 tygodnie/5 miesięcy i 28 dni a nawet 180 dni
No to wymyśliłaś najbardziej przerażający sposób odliczania

Cytat:
A więc, na dole macie fotki, na pierwszej macie przód, mniej więcej będzie tak wyglądał od brzucha w dół.
Góra natomiast w kroju tzn. chodzi mi łódeczkę i że koronka będzie się kończyć pod biustem, jak w fotce trzeciej, ale będzie inny haft z koronki. Kawałek koronki to nawet mam, bo krawcowa mi wycięła, żebym sobie miała .
Na drugiej fotce macie tył. Suknia będzie bez trenu. A jeśli chodzi o wiązanie z tyłu, nie będzie takich guzików jak na fotce. Będzie sznurowanie, ale takie, że będą mi plecki delikatnie prześwitywać przez te sznurowanie
Na pewno będzie ślicznie i powalająco

Ależ miałam dziś problem, żeby się wygramolić z łóżka Jakoś szaro się znów za oknami zrobiło. No ale mam nadzieję, że śniadanko i miętowa herbatka postawią mnie na nogi Zrobiłam sobie maseczkę i się relaksuję, ale zaraz muszę się zabrać za pieczenie placków
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:35   #1078
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
ci
ooo.. to dobrze że nie mam prawka (chyba)

Cytat:
Pokaz suknię
No więc spieszę informować bo się składa że wiem
Stary paszport oddaje się przy odbiorze nowego. Wtedy Ci go dziurkują i już. Najważniejsze żebyś miała rezerwację w biurze podróży na nazwisko takie jakim paszportem będziesz się posługiwać
Ja te wszystkie papierkowe rzeczy załatwię też po powrocie z podróży

Cytat:
wrocilismy
bylo bombowo zawsze po dluzszym niejezdzeniu musialam sobie przez pierwsze dwa zjazdy przypominac jak sie jezdzi, a dzis od razu posmigalam w dol i chyba aero mi sluzy, bo po calym dniu na desce nic mnie w ogole nie boli i nie czuje zebym miala miec jutro zakwasy (a to byla zmora co roku )
a jaka pogoda piekna byla i zero kolejek do wyciagu ja chce jeszcze
chcielibysmy sie jeszcze wybrac w przyszlym tygodniu, bo TZowi zostal jeden dzien jeszcze do odebrania, ale boimy sie kolejek swiateczno-sylwestrowych
Ale wam fajnie....

Cytat:
Ok, spróbuję nakreślić mniej więcej jak będzie moja suknia wyglądać, choć sama bym chciała wiedzieć jak ostatecznie wyjdzie

Zapowiada się fajnie

Cytat:
Heloł Wizażanki
(...)
Podpiszcie koniecznie umowę! To naprawdę nie ma co! Na wątku warszawskim jest dziewczyna która ma nieciekawe przeżycia z salą (na szczęście wszystko dobrze się skończyło) ale nauczka na przyszłość - wszędzie upieramy się przy umowach

Uuuu..widzę że Nasza zapiekanka robi furorę Ostatnio czytałam że będzie nowy reality show gdzie beda szukać polskiej Nigelli Lawson
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:47   #1079
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

dekolt mi sie podoba, reszty nei zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
lepiej nie fatygujcie babci, bo najpierw dale się zaliczke i zamawia obrączki a płaci się przy odbiorze. Chyba, że chceicie klasyczne, bo u niktórych jubilerow sa we wszystkich rozmiarach i mozna od ręki je kupic. A wiesz, że obraczki powinien placic pan młody?

Cytat:
Heloł Wizażanki

Sama nie wiem

ja mam normalną umowe z kwartetem smyczkowym. Dziwny gośc.
A jakie zabiegi odświeżające Ci polecala?Ja tez chcę sie wybrac na cos przed ślubem
A książki pisałam wyzej, że jak dla kobiety to Ana VEloso Bądź zdrowa, Lizbono i JAvier Moro Hinduska miłość, z nowości Władca Barcelony Chuffo Llorens, jeśli czytaa Carlosa Ruzia Zafona to Marina, z estarszych Cień wiatru i Gra anioła. NIe nowość, ale fajowa książka Mario Puzo Rodzina Borgiów. To tak na szybko

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
No to wymyśliłaś najbardziej przerażający sposób odliczania
oł jeaaaa

Wiecie co, ci nasi znajomi,z którym tż wczoraj się spotkał mają termin porodou wyznaczony dokładnie w dniu naszego ślubuTAkże niewiadomo czy przyjadą Ale zabawnie z tym terminem

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No więc spieszę informować bo się składa że wiem
Stary paszport oddaje się przy odbiorze nowego. Wtedy Ci go dziurkują i już. Najważniejsze żebyś miała rezerwację w biurze podróży na nazwisko takie jakim paszportem będziesz się posługiwać
Ja te wszystkie papierkowe rzeczy załatwię też po powrocie z podróży
no to mogę iść załatwić papiery przed podróżą skoro oddaje się przy odbiorze nowego, takie mamy plany z tż, zobaczymy co z tego wyjdzie, tżcik ma wolny poniedziałek po ślubie i chcięlismy ten dzień w ten sposób wykorzystaćW biurze podałam obecne nazwisko, bo lecimy trzy dni po ślubie

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-12-23 o 11:04
Stary 2009-12-23, 11:13   #1080
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, ci nasi znajomi,z którym tż wczoraj się spotkał mają termin porodou wyznaczony dokładnie w dniu naszego ślubuTAkże niewiadomo czy przyjadą Ale zabawnie z tym terminem
Ale ucelowali

Biszkopt siedzi w piekarniku, więc mogłam na chwilę do Was zajrzeć Podziwiam wszystkie kobiety, które same przygotowują wigilię - to naprawdę kawał ciężkiej roboty
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości