Rozstanie z facetem - czy któraś z Was to przeżywa? Część 7 - Strona 169 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 19:27   #5041
Mikadoo
Rozeznanie

Dot.: Rozstanie z facetem - czy któraś z Was to przeżywa? Część 7

Ja na dzień dzisiejszy mam w sobie kamień, obojętność, gniew i żal... nawet nie umiem tego opisać co czuje... byłam przekonana że to już będzie na prawdę, że tym razem mi się uda... jak bardzo się myliłam.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Zamiast mi powiedzieć, że to koniec to on do mnie że nie chce o tym rozmawiać... jakby czekał że ja pęknę i zrobię to sama... no i się doczekał...
Stary 2009-12-22, 20:15   #5042
Nadia_91
Raczkowanie

Dziewczyny, co to może znaczyc?
Odezwał się kilka dni temu na gg po 2 miesiącach. Na początku rozmowa była oschła, a później zaczął mi prawic komplementy i uwagi na temat mojej urody (ale takie pozytywne) ;/
Przy czym zaznaczał, że moje sprawy go już nie interesują. Później drugi raz zagadał, ale był strasznie nieprzyjemny. Po co ktoś zaczyna rozmowę, jak ma być taki oschły? Pisał, że już go nie obchodzę i takie tam, a sam do mnie zagadał.
Zostawił mnie, a ja wciąż coś do niego czuje. Zranił mnie bardzo mocno, a ja jestem taka głupia, że jakby tylko mnie poprosił, żebyśmy wrócili do siebie to bym poleciała bez mrugnięcia okiem. Te rozmowy mimo, że w 75% były niezbyt miłe dały mi jakaś głupią nadzieję, a wiem w głębi serca, że nie powinnam tego tak odbierac...ehh
O co mu może chodzić?

miss u every day.

Nadia_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 20:42   #5043
Mikadoo
Rozeznanie

Nadia91 nie rób sobie lepiej nadzieji... może chciał obadać jak zareagujesz nie wiem no, ale radziłabym żebyś się zachowywała tak jakbyś go miała w 4 literach.
Stary 2009-12-22, 20:47   #5044
maryanna3
Zakorzenienie

O! Nadia to Ty A myślałam że juz sobie darowałaś forum bo się nie odzywasz...

U mnie też minęły 2 miesiące i laska z którą mój były zaczął być dzień po zerwaniu ze mną kopnęła go w dupę. Tak w ramach prezentu pod choinkę Odczułam po raz pierwszy maleńką satysfakcję i to że jest on naprawdę bardzo żałosny i nie chciałabym już z nim być. Oczywiście mam doły ale byc z nim: o nie co to to nie, już nigdy więcej z takim frajerem. Już się trochę zebrałam w sobie i jest 100 razy lepiej niż parę tygodni temu.

Co do Twojego pytania co to może znaczyć to wydaje mi się że mu się o Tobie przypomniało bo również laska o której pisałaś że go z nią widziałaś na ulicy ma go gdzieś, prawdopodobnie zabrakło mu koleżanek i niestety to smutne ale tak mi się wydaje że próbuje sobie podbudować samoocenę kosztem Ciebie. Pokazuje jaki to on nie jest boski i cudowny jak to on nie ma Cię gdzieś i jest przy tym chamski i niemiły. Tylko mąci Ci w głowie dla własnej satysfakcji. Powinnaś mieć gdzieś takiego dupka i musisz uwierzyć że będziesz w końcu czuła tylko obojętność. Na razie masz prawo za nim tęsknić bo duzo czasu nie minęło ale za nic w świecie nie proś go byście do siebie wrócili bo stracisz do siebie szacunek, przetrzymaj ten czas a będzie lepiej. Nie gadaj z nim, po co masz się męczyć, niech równiez zobaczy że Ty też masz go gdzieś i on Ci wisi i powiewa, nie potrzebujesz go do szczęścia.

Jak tam Twoja radość życia(apropo tamtego wątku)? Jak się trzymasz?
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 21:17   #5045
smile_
Raczkowanie

Nie moge juz dzisiaj :rycze:
Tak dobrze to znosilam od rana - pomyslalam odpuszcze nie odezwe sie juz poczekam na to co on zrobi a jak zdecyduje ze koniec to dam sobie sppokoj...a teraz nie daje rady, plyna lzy mam ochote napisac, zadzwonic...nie moge tego zrobic! nie chce juz byc ta strona ktora ciagle sie poswieca. napisalam mu rano, ze "nie chce go ciagle procic o to zeby sie odzywal zeby sie nie obrazal a z gdugiej strony wiem ze on sie nie odezwie pierwszy i nie wiem co w takiej sytuacji..." i nie odpisal nic czyli moge miec ta pewnosc ze znow ma mnie gdzies tylko ile on tak bedzie mnie trzymal w tym milczeniu jeszcze? Jesli to ma byc koniec to chce wiedziec Tak sobie chwilami mysle ze to nie koniec ze to klotnia jak kazda inna i jak zwykle strzelil focha i sie nie odzywa ale to ja ostatnio zakanczalam te klotnie wszystkie to ja sie staralam zebysmy nie klocili a teraz juz tak bardzo bym chciala tego nie robic...i jesli ja sie nie odezwe to swieta zleca w milczeniu a potem to juz z gorki poleci i KONIEC bedzie
dziewczyny ja nie moge juz wytrzymac - tak mi zle Strasznie sie czuje
Czemu musze miec tak pod gorke?, czemu akurat moj zwiazek musialo to spotkac?, dlaczego nie moze byc dobrze? Chce normalnosci, chce spokoju i kogos kto bedzie ze mna na zawsze juz...

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nicka01 Pokaż wiadomość
co mam zrobić z prezentem dla Tż z którym rozstałam się w tamten wtorek ? ;/
Ja na szczescie mam brata i to on dostanie podwojny prezent jesli okaze sie, ze nie mam juz komu dac tego co kupilam dla TZeta

I won't go, I won't sleep, I can't breathe until U're resting here with me

I won't leave, I can't hide, I cannot be, until U're resting here with me...

smile_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 21:35   #5046
Nadia_91
Raczkowanie

Lepiej się trzymam, niż ostatnio, dziękuje, że pytasz. Chociaż to jego zagadywanie wytrąciło mnie z równowagi. Trochę żałuję, że dałam mu do zrozumienia, że mi jednak zależy, bo teraz sobie myślę, że on nie zasługuje na mnie, że stać mnie na kogoś lepszego. I chciałabym, żeby myślał, że mnie to w ogóle nie ruszyło, więc jakby znowu zagadał to wiem, jak mam się zachować. Cieszę się, że u Ciebie lepiej i że tamta laska go rzuciła. To bardzo dobrze, że taki incydent miał miejsce, skoro przez to masz go teraz za kompletnego frajera. Chciałabym tak samo myśleć o byłym. Uważam go za skończonego idiotę w 99 % Ale ten 1 % mi żyć nie daje. Przynajmniej zaczęłam jadać posiłki i spać normalnie w nocy. Więc jest chyba lepiej

miss u every day.

Nadia_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:40   #5047
smile_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadia_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co to może znaczyc?
Odezwał się kilka dni temu na gg po 2 miesiącach. Na początku rozmowa była oschła, a później zaczął mi prawic komplementy i uwagi na temat mojej urody (ale takie pozytywne) ;/
Przy czym zaznaczał, że moje sprawy go już nie interesują. Później drugi raz zagadał, ale był strasznie nieprzyjemny. Po co ktoś zaczyna rozmowę, jak ma być taki oschły? Pisał, że już go nie obchodzę i takie tam, a sam do mnie zagadał.
Zostawił mnie, a ja wciąż coś do niego czuje. Zranił mnie bardzo mocno, a ja jestem taka głupia, że jakby tylko mnie poprosił, żebyśmy wrócili do siebie to bym poleciała bez mrugnięcia okiem. Te rozmowy mimo, że w 75% były niezbyt miłe dały mi jakaś głupią nadzieję, a wiem w głębi serca, że nie powinnam tego tak odbierac...ehh
O co mu może chodzić?
Ja pewnie bym to odebrala tak, ze on bada grunt, ze moze mysli o powrocie ale do konca nie wie czy chce i wogole jak to zrobic...tak bym pomyslala bo tak jak Tobie mi zalezy jeszcze i mialabym nadzieje ze moze cos sie wydarzy znow miedzy nami...
Ale dla Twojego dobra i spokoju Twojej duszy i serduszka lepiej nie nastawiac sie na nic pozytywnego w jego zachowaniu bo rozczarowania bola pozniej a zwlaszcza te ktore dotycza sfery uczuc. Wiem ze latwo mowic, ale staraj sie nie myslec o tym, albo chociaz jak najmniej, zeby nie pobudzic wyobrazni, bo marzenia wciagaja a potem jak juz sie spadnie z tych marzen na ziemie to upadek bywa mocny. Skoro mowil ze mu nie zalezy na Tobie tzn. ze dalej jest takim dupkiem jakim byl i moze chce Ci triche pograc na uczuciach, bo mu sie nudzi...
Wiem, ze Ci bedzie ciezko ale mam nadzieje ze ta sytuacja szybko wyparuje z Twojej glowy i nie bedzie zaprzatac Ci mysli

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
czuję sie dziś fatalnie jakos w miarę sie trzymała ale gdy go zobaczyłam, nawet nie jego a jego samochód pomykający przez miasto... cos we mnie pękło i gdy tylko wróciłam do domu zaczęłam ryczeć
i rycze jak głupia cały czas, czuję straszny smutek, żal, czuję pustkę
czuje w środku wielki ból
nie mam w ogóle chęci do życia, chciałabym usnąć i nie obudzic się już
Jutro bedzie lepiej
Nie smuc sie Smerfecia Takie spotkania (nawet samochodu) sa ciezkie bo czlowiek jakos daje sobie rade stara sie nie myslec a tu nagle jakis bodziec ktory przypomina nam o tym dupkach i juz po tak silnie wypracowanym spokoju...znam to
Co to bedzie w czwartek ...to dopiero bedzie bol i zal i czarna rozpacz...zeby tylko kolacja jako tako minela a zaraz po niej bedzie dla mnie czas na placz w ukryciu i siedzenie na wizazu a w glowie rozpamietywanie wszystkiego dobrego co bylo i powstrzymywanie sie przed tym sie nie odezwac

Stary 2009-12-22, 23:01   #5048
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Smile, ja bym tak nie mogła jak Ty, Ty jeszcze jesteś z w związku (eh, co to za zwiazek) a już tak bardzo cierpisz od dłuższego czasu, ja bym pewnie nawet w sms'ie zapytała co dalej...
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 23:28   #5049
smile_
Raczkowanie

"czekasz na te jedna chwile, serce ja szalone bije...zrozumialem po co zyje, wiem ze czujesz to co ja..." uslyszalam ta piosenke "Wielka milosc" jaka ladna piosenka a jaka przygnebiajaca starsznie teraz gorzej mi - o wiele mi gorzej i tak przeogromnie smutno...czemu swiat jest taki niesprawiedliwy;( dobranoc - ciekawe kiedy usne

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Smile, ja bym tak nie mogła jak Ty, Ty jeszcze jesteś z w związku (eh, co to za zwiazek) a już tak bardzo cierpisz od dłuższego czasu, ja bym pewnie nawet w sms'ie zapytała co dalej...
wtedy mi odpisze ze nie wie...o ile wogole odpisze bo rano jak napisalam nie raczyl sie trudzic odpisywaniem...oj ech...wiem - co to za zwiazek? nijaki.

Stary 2009-12-23, 00:11   #5050
Paperlove899
Raczkowanie

hmmmm...ogolnie to moze nie przezywam w tej chwili tego co wy... ale z tego co pamietam bralam tu czynny udzial w czesci 6 i początku 7 jak nie jeszcze wczesniej
też zostawil mnie chlopak,zdradzil-zaczal spotykac sie z inna,minelo pol roku i wybaczylam mu,chcial wrocic,mozna powiedziec ze znowu jestesmy razem,w ciagu pol roku zdarzylam mu wybaczyc ale nie zapomniec,nie probowalam sobie ulozyc zycia inaczej tylko jak zapewne wiekszosc z was myslalam tylko o powrocie,nie bralam pod uwage zadnego innego i tego,ze moge z jakims byc kiedykolwiek innym. Źle zrobilam,zamknelam sobie droge do czegos innego,i teraz czasem zaluje mojego zaslepienia,bo moje zycie mogloby wygladac inaczej
niby jest ok ale ma on takie cechy,ktorych nigdy nie zaakceptuje i ciezko mi sie z nimi zyje, a wtedy byl moment,zeby zaczac wszystko od nowa . Chce wam powiedziec,ze macie swietny moment aby zaczac na nowo!! i nie ogladajcie sie za exami;] bo swiat jest pelen fajnych facetow
Paperlove899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 08:52   #5051
Clary1
Raczkowanie

No to dziewczyny u mnie już ostateczny koniec.

Wczoraj byłam w takim momencie skrajnego załamania, omamiona lekami uspakajającymi i bólem, że zadzwoniłam do niego. Powiedziałam, że nie wyobrażam sobie naszego rozstania, że przecież tyle razem przeżyliśmy i tak bardzo jesteśmy ze sobą związani. Zaczęłam mówić, że może da się to jeszcze wszystko poukładać, w końcu błagałam go już żebyśmy do siebie wrócili. On w ogóle tego nie pragnął, mówil, że to rozstanie to była dobra decyzja, że już oswoił się z tą myślą, że nie czuje do mnie tego co kiedyś. Potem (w sumie jak to na nim wymusiłam) powiedział, że zastanowi się czy może spróbować ze mną raz jeszcze i da mi jeszcze znać wieczorem.

Co ze mnie za kretynka! Jak bardzo w złym stanie muszę być żeby robić coś takiego! Na szczęście w porę się opamiętałam i napisałam do niego, że przepraszam za tę scenę i nie chcę, żeby się odzywał. Przecież on uprawiał sobie swawolny cyber sex z jakimiś laskami na necie (kto wie czy tylko na necie...) i jeszcze wmawiał mi, że to uzależnienie od masturbacji?! Następnie pragnął żebym mu wybaczyła i że będzie się starał. Ta jego wielka miłość była gówno warta.

Już nic mnie nie zdziwi. Facet był we mnie przez 2,5 roku bezgranicznie zakochany, potem okazało się, że mnie zdradzał (dla mnie to była zdrada). Ja podjęłam próbę aby mu wybaczyc, byłam przy nim w tym trudnym okresie (te wydarzenia zbiegły się z jego chorobą), dałam mu prezent na święta!!! Cierpiałam niewyobrażalnie, zadręczałam się myślami o tych zdradach, myślałam, że on ma problem i chciałam mu pomóc! (z tym rzekomym uzależnieniem od masturbacji). A na koniec on stwierdzil, że już nie wie czy mnie kocha i lepiej będzie nam osobno. Ch*j to na niego subtelne słowo.

Z jednej strony żałuję, że do niego zadzwoniłam bo zobaczył, że mi na nim zależy i okazałam swoją słabość. Ale z drugiej trochę mi lżej. Straciłam co do niego wszelkie złudzenia. Już teraz wiem, że jedyne co mi pozostało to o nim zapomnieć. Nawet jeśli jeszcze go w jakimś sensie kocham, to facet okazał się zwykłym dupkiem i związek z nim byłby dla mnie ciągłym stresem i męczarnią. Przez te zdrady zupełnie mu nie ufałam. Jednak to co najbardziej mnie zabolało, to to że zupełnie nie okazał mi ludzkiego wsparcia i pomocy. Wiedział jaka byłam - twarda, silna. Widziałam jaki był zaskoczony po moim telefonie. I w żaden sposób nie okazał, że chciałby być przy moim boku, że mi pomoże. Ja byłam przy nim na dobre i na złe, ponieważ będąc z nim tyle czasu wzięłam za niego odpowiedzialność. On nie był dla mnie żadnym wpsraciem, a w momencie mojego wielkiego kryzysu i załamania jedyne na co było go stać to mówienie mi "bądź silna". Uroczo. Nie ma to jak zdradzac, olac i na koniec "bądź silna".

Oczywiście pokasował już nasze wspólne zdjęcia, pozmieniał hasła. Nic mnie już nie zdziwi. Wiem jaki będzie kolejny etap. Nowa dziewczyna. Już jej współczuję.

Edytowane przez Clary1
Czas edycji: 2009-12-23 o 08:54
Clary1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:00   #5052
dziewczynaUzaleznionego
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rudziq84 Pokaż wiadomość
skoro potrafi mówić tylko o ograniczeniu się to moim zdaniem dostałaś już odpowiedź na swoje pytanie. Jeżeli faktycznie jesteś dziewczyną osoby uzależnionej to koniecznie przeczytaj sobie "Kobiety, które kochają za bardzo". Otworzy Ci to oczy na pewne rzeczy. Ja wiem jedno, mnie się dużo wydawało, nigdy jednak nie wydawało mi się, aby mój ex mógł się zachować tak jak się zachował. Mało tego, wydawało mi się, że to jest właśnie ta milość. Oczywiście, życzę Ci jak najlepiej, ale nie należy pokładać w drugim człowieku dużej nadziei.
Czytalam już dawno tę jak i wiele książek o podobnej tematyce. Nawet mam ją w domu. Może powinnam powtórnie po nia sięgnąć

Ja także zastanawiam się co z prezentem. Chcialabym mu go dać mimo wszystko,ale obawiam się, że kontaktowanie się z nim choćby w tej sprawie to będzie kolejne trzęsienie ziemi! Ehh te świateczne piosenki i cala otoczka przyslania mi logiczne myślenie :/
dziewczynaUzaleznionego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:58   #5053
liselotta
lise-kotta

clary1 - okazał się byc dupkiem za którego musiałabys wszystko w życiu robić, a on nie ruszyłby palcem żeby pomóc tobie w przypadku jakiejs kryzysowej sytuacji. o kant dupy takie coś rozbić.

otwórz wino i napij się za swoje zdrowie, trzeba uczcić to, że pozbyłaś się tego palanta ze swojego życia. dobrze, że wyszło szydło z worka wcześniej a nie pózniej. przynajmniej już dłużej nie będziesz na niego marnować czasu. o!
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:32   #5054
Miss_Sixty
Raczkowanie

A ja widziałam dużo książek właśnie o tej tematyce i we wszystkich jest napisane podobnie, więc chyba jednak to jest prawda..
Dzisiaj w nocy miałam koszmary jakieś. I tak jest codziennie! Oczywiście związane z nim...
Jutro Wigilia...nie wierzę aż.

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i życzę dużo, dużo siły

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez smile_ Pokaż wiadomość
pomyslalam odpuszcze nie odezwe sie juz poczekam na to co on zrobi a jak zdecyduje ze koniec to dam sobie sppokoj...a teraz nie daje rady, plyna lzy mam ochote napisac, zadzwonic...nie moge tego zrobic! nie chce juz byc ta strona ktora ciagle sie poswieca.
nie odpisal nic czyli moge miec ta pewnosc ze znow ma mnie gdzies
dziewczyny ja nie moge juz wytrzymac - tak mi zle Strasznie sie czuje
Czemu musze miec tak pod gorke?, czemu akurat moj zwiazek musialo to spotkac?, dlaczego nie moze byc dobrze? Chce normalnosci, chce spokoju i kogos kto bedzie ze mna na zawsze juz...
Masz ochotę napisać, zadzwonić, ale nie możesz! - tak trzymaj nie możesz, nie możesz ciągle Ty się tym interesować, w związku są 2 osoby a nie jedna.
Nie odpisał? To było raczej pewne, że nie odpisze. Chce spokoju, chce odpocząć, wie, że jak będziecie się spotykać będzie tylko jedyny temat, jak nie poruszany to i tak będziecie o tym myśleć, czy to nie jest głupia atmosfera?

Takie pytanie może zadać każda z Nas, dlaczego akurat nasz związek, dlaczego mnie...
Właśnie najgorsza jest odpowiedź, że nie wiadomo dlaczego. Jest tyle dziewczyn które zdradzają chłopaków, nie szanują i robią inne straszne rzeczy a oni ciągle z nimi są! a My? Choć dobre i kochane...musimy być teraz smutne..
Miss_Sixty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:32   #5055
aagusiaa88
Zakorzenienie

ja tez jestem po rozstaniu od jakis hmmm, 14h. powiem wam, ze mimo wszystko sie trzymam. Myslalam, ze jak do tego dojdzie, to bedzie tragedia, ze bede ryczala, itd. A tu nic... Podejrzewam, ze bylam poprostu na to przygotowana.
On zerwal ze mna... powiedzial mi przez tel, ze chcialby zebym przyjechala po swoje rzeczy. Nie ma problemu. Jedyny myk jest taki, ze mam po nie isc do jego kolegi. Nie do niego...

To co sie ostatnio dzialo, to poprostu jakas porazka. Nie mial dla mnie czasu. Przypominal sobie o mnie wieczorami ok 22 i pytal czy przyjezdzam. Kiedys jezdzilam, ale ostatnio sie zbuntowalam. Wczoraj byla ta sama sytuacja. Tyle, ze byla 19, a nie 22. Spytal czy przyjade, bo beda goscie, itd itd. Nie liczyl sie oczywiscie z tym, ze ja juz mialam plany. Powiedzialam, ze nie. 10 min pozniej tel i juz z nim nie bylam.
A pomyslec, ze jeszcze wczoraj siedzialam i plakalam, bo nie dawalam juz sobie rady z tym co sie dzialo. To chyba niestety mi tylko zalezalo. On mowil, ze tez, ale jakos czyny tego nie pokazywaly.
Najgorsze jest to, zze wiedzial, ze mnie denerwuje swoim glupim gadaniem. Albo akcje typu, ja siedze u niego, a on sobie gada z byla na gg. Na poczatku podeszlam do tego lajtowo, myslalam... ona ma faceta, to niech sobie pogadaja, i tak nic nie bedzie. A za 5 min dowiaduje sie, ze ona jest juz sama. Wiec automatycznie zaczelam sie wkurzac, ze gadaja. Nie rozumial tego. Wczesniej tez akcja z dziewczyna, ktora sie do niego podwalala. Nie probowal sie jej pozbyc, tylko wrecz przeciwnie... nakrecal ja. Doprowadzalo mnie to do szalu. Najgorsze jest to, ze on mogl takie akcje robic i ja mu na to pozwalalam. jak kiedys sie spytalam co by bylo jakbym ja takie cos robila, to powiedzial,ze bym juz z nim nie byla.
Na imprezy chodzic nie moglam, a on byl co tydzien... jak mialam isc na impreze, to wolalam jechac do niego i siedziec z nim.

To wsxystko sie nakladalo i wykanczalo mnie psychicznie. Moja przyjaciolka mnie nie poznawala. To wszystko trwalo niecale 2 miesiace, a ja jestem tak zmeczona, ze szok. Na poczatku oczywiscie pieknie bylo, ladnie mi mowil, itd. Potem zaczal lapac swoje fazy, a ja czekalam, bo myslalam, ze moze cos sie zmieni. Czekalam, bo mialam ta glupia nadzieje ,ze bedzie juz dobrze. Ze juz tyle sie psulo, ze bedzie juz ok.

Wygadalam sie troche Jak ktos to przeczyta, to dziekuje bardzo
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:41   #5056
Miss_Sixty
Raczkowanie

aagusiaa88

Matko, co za typ ;/ ale znam podobne zachowania, zamiast właśnie napisać dziewczynie coś żeby się odwaliła ,to on z nią normalnie pisał, to jest po prostu chore. mało tego jakbyś Ty tak zrobiła to już zakomunikował Ci, że z Tobą by nie był. A co to on ma jakieś większe prawa? A dlaczego niby? Dlaczego on mógł chodzić ciągle na imprezy, a Ty nie? A Dlaczego nie zabierał Cię ze sobą?

Wiesz wydaje mi się, że dobrze że to tak się skończyło bo byś była jeszcze bardziej wykończona przez jego zachowanie. Więc powinnaś mu podziękować, że zerwał. Ale moim zdaniem mu się jeszcze otworzą klapki na oczach jak zobaczy, że Ciebie nie ma (i to na każde jego zawołanie) i będzie znów chciał z Tobą być, tylko pytanie czy Ty wtedy będziesz chciała.
Stary 2009-12-23, 10:46   #5057
nicka01
Wtajemniczenie

A jak podchodzicie do 'wchodzenia do tej samej rzeki drugi raz" ?

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:56   #5058
aagusiaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss_Sixty Pokaż wiadomość
aagusiaa88

Matko, co za typ ;/ ale znam podobne zachowania, zamiast właśnie napisać dziewczynie coś żeby się odwaliła ,to on z nią normalnie pisał, to jest po prostu chore. mało tego jakbyś Ty tak zrobiła to już zakomunikował Ci, że z Tobą by nie był. A co to on ma jakieś większe prawa? A dlaczego niby? Dlaczego on mógł chodzić ciągle na imprezy, a Ty nie? A Dlaczego nie zabierał Cię ze sobą?

Wiesz wydaje mi się, że dobrze że to tak się skończyło bo byś była jeszcze bardziej wykończona przez jego zachowanie. Więc powinnaś mu podziękować, że zerwał. Ale moim zdaniem mu się jeszcze otworzą klapki na oczach jak zobaczy, że Ciebie nie ma (i to na każde jego zawołanie) i będzie znów chciał z Tobą być, tylko pytanie czy Ty wtedy będziesz chciała.
Wiesz. dzisiaj rano wstalam i sie zastanowilam i stwierdzilam, ze nie wiem co bym zrobila jakby mi teraz napisal, ze chce wrocic.
Jedyne co, to wlaczylam rano gg i wyskoczyla mi wiadomosc, ze aha, czyli juz po wszystkim (tak jakby mial pretensje o to do mnie) i ze mam odebrac swoje rzeczy od kolegi i ze "niby tak sie kochalismy haha"
Napisalam mu co mi lezy na sercu, ze mnie oklamywal, zlewal na mnie, nie mial dla mnie czasu.

Co do tej dziewczyny, to byla sytuacja, ze wczesniej juz ze mna zerwal, ja pojechalam do domu i wlaczam gg, a tam juz, ze on zaluje, itd. Wyslal mi jeszcze wtedy fragment rozmowy z tamta dziewczyna, zeby dala sobie z nim spokoj, jako dowod na to, ze on nie zerwal ze mna po to, zeby byc z nia.
Skonczylo sie tak, ze jeszce tego samego wieczora znowu bylismy razem, bo doszlismy do wniosku, ze obojgu nam zalezy. Myslalam, ze to sie naprawi, ze bedzie ok, wszystko fajnie. Ale to trwalo moze tydzien i znowu zaczely sie jego akcje.

na imprezy nie moglam chodzic, bo nie. koniec. On chodzil sam z kolegami, bo to niby takie meskie imprezki, itd. Niby byl zazdrosny, ze moglabym isc sama z kolezankami i jeszcze bym cos odstawila, moze kogos nowego znalazla/

Nie kumam go. Z jednej strony zazdrosny jak cholera, a z drugiej sam robi akcje, za ktore ja bym dostala w leb. Ale nie ma co ukrywac, pozwolilam sobie na to.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Co mnie jeszcze tak omamialo, to to, ze wszyscy jak mi opowiadali o poczatkach swoich zwiazkow, to bylo, ze sie klocili, ze bylo ciezko, ale potem sie dotarli i juz bylo ok. I to mi dawalo caly czas ta glupia nadzieje, ze przeczekam to, i bedzie ok.
Stary 2009-12-23, 11:02   #5059
Miss_Sixty
Raczkowanie

Po prostu chłopak miał Cię w garści. Wiedział, że pójdzie na imprezę, to się nic nie stanie, bo Ty i tak z nim będziesz, a Ty zobaczy, poszłabyś to on by z Tobą już nie był.
Ty mu się podporządkowałaś , a on Cię wykorzystywał.
Gdybyś mu się postawiła, i stawiała może nie było by takich sytuacji, bo wiedział, że Cię straci, a tak sama widzisz, że robił sobie co chce.

W każdym związku są kłotnie i tego się już nie ominie niestety...

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez nicka01 Pokaż wiadomość
A jak podchodzicie do 'wchodzenia do tej samej rzeki drugi raz" ?
Ja w ogóle się do tego nie stosuję. To jeszcze zależy od sytuacji jaka była w związku, i dlaczego się ze sobą już nie jest. Bo jeżeli osoba zdradziła, to moim zdaniem tu ten cytat faktycznie pasuje...
Osobiście jeżeli mi na czymś zależy i widzę, że poprawa faktycznie może nastąpić, to szansę daję.
Stary 2009-12-23, 11:02   #5060
aagusiaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu chłopak miał Cię w garści. Wiedział, że pójdzie na imprezę, to się nic nie stanie, bo Ty i tak z nim będziesz, a Ty zobaczy, poszłabyś to on by z Tobą już nie był.
Ty mu się podporządkowałaś , a on Cię wykorzystywał.
Gdybyś mu się postawiła, i stawiała może nie było by takich sytuacji, bo wiedział, że Cię straci, a tak sama widzisz, że robił sobie co chce.

W każdym związku są kłotnie i tego się już nie ominie niestety...
No wlasnie i to jest nistety prawda. Robil co chcial, a na koniec ze mna zerwal, bo sie postawilam. No ludzie

I wstyd sie przyznac, ale mam przeczucie, ze to sie nie skonczylo mimo wszystko. Cos jeszcze sie wydarzy najprawdopodobniej. A wszystkie przeczucia zwiazane z nim zawsze sie sprawdzaly, takze zobaczymy.
Jak to sie tez sprawdzi, to pojde do mam talent :P
Stary 2009-12-23, 11:07   #5061
Miss_Sixty
Raczkowanie

pójdziesz, z umiejętnością, że umiesz przewidywać zachowanie ludzkie, myślę, że masz szansę Wiesz, też myślę, że on jeszcze coś z tym będzie robił miejmy nadzieję, że zmądrzeje.
Heh to śmieszne, że się postawiłaś a on zerwał
Co nie spodobało mu się, że teraz nie może zrobić tak jak zawsze chciał?
Ojej... biedny chłopiec.
Życzę mu na święta żeby dostał trochę rozumu
ps. to jak z małym chłopcem, mama nie chciała kupić mu zabawki a on się obraził . ostatnio czytałam, że mężczyźni mają coś z 3 latków, coś w tym jest.

Edytowane przez Miss_Sixty
Czas edycji: 2009-12-23 o 11:08
Stary 2009-12-23, 11:11   #5062
aagusiaa88
Zakorzenienie

Cytat:
pójdziesz, z umiejętnością, że umiesz przewidywać zachowanie ludzkie, myślę, że masz szansę Wiesz, też myślę, że on jeszcze coś z tym będzie robił miejmy nadzieję, że zmądrzeje.
Heh to śmieszne, że się postawiłaś a on zerwał
Co nie spodobało mu się, że teraz nie może zrobić tak jak zawsze chciał?
Ojej... biedny chłopiec.
Życzę mu na święta żeby dostał trochę rozumu
No tak, bo sie stawialam ostatnio, ze nie przyjade. Co najlepsze... on nie byl u mnie ani razu... a ostatnio jak chcialam zeby przyjechal, to juz ok, zaraz jedzie, a potem nagle cos zaczal krecic i nie przyjechal. Zawsze to ja jezdzilam do niego. na kazde zawolanie.
Co jest najgorsze.... ja sobie zdawalam sprawe z tego co sie dzieje. Bylam swiadoma tego wszystkiego, tylko nic nie moglam z tym zrobic. Mialam jakas blokade. To chyba ta nadzieja :/
Najlepsze z sylwestrem, ze spedzimy go osobno, bo on spedza go z kolegami. Podejrzewam, ze to bylo kolejne klamstwo.
Nie wiem co by sie musialo stac, zeby ten chlopak zmadrzal... ah... juz wiem.. dorosnac. Generalnie podejrzewam, ze chodzi o wiek, bo on ma tylko 18 lat. Co ja sobie myslalam....
Stary 2009-12-23, 11:17   #5063
Miss_Sixty
Raczkowanie

Tylko kobiety dorastają. Mężczyźni nie są dorośli nigdy. ..

coś w tym jest a jak on ma 18 lat to już w ogóle, nic dziwnego, że ma takie zachowanie a nie inne. To chyba najgorszy okres , bo wtedy dla faceta często ważniejsi są koledzy ;/ przykra prawda. Jeszcze nie dojrzeli do tego, żeby mieć dziewczynę, a jak już dojrzeli, to nie do stałego związku, tylko do tego, żeby dziewczyna była wtedy kiedy im się zachce żeby była.
Jak czytam to co piszesz to wygląda tak jakbyś była jego zabawką, kiedy koledzy nie mogą się spotkać, on wtedy sobie o Tobie przypomina, wiesz byłaś takim drugim sposobem na nudę jak koledzy zawodzili.
Stary 2009-12-23, 11:21   #5064
aagusiaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko kobiety dorastają. Mężczyźni nie są dorośli nigdy. ..

coś w tym jest a jak on ma 18 lat to już w ogóle, nic dziwnego, że ma takie zachowanie a nie inne. To chyba najgorszy okres , bo wtedy dla faceta często ważniejsi są koledzy ;/ przykra prawda. Jeszcze nie dojrzeli do tego, żeby mieć dziewczynę, a jak już dojrzeli, to nie do stałego związku, tylko do tego, żeby dziewczyna była wtedy kiedy im się zachce żeby była.
Jak czytam to co piszesz to wygląda tak jakbyś była jego zabawką, kiedy koledzy nie mogą się spotkać, on wtedy sobie o Tobie przypomina, wiesz byłaś takim drugim sposobem na nudę jak koledzy zawodzili.
tak wlasnie i nawet mi napisal wlasnie na gg, ze ten kolega mi napisze smsa kiedy mam przyjechac. za***iscie. Czyli znowu ja sie musze dostosowac. Boze, jak on mnie w****iac zaczyna.................
Stary 2009-12-23, 11:23   #5065
Miss_Sixty
Raczkowanie

Od nienawiści kilka kroków do zobojętnienia więc może tak i lepiej? No chyba, że na prawdę by się zmienił z tym swoim zachowanie, ale Ty nie odzywaj się do niego teraz! I jak on napisze Ci spotkajmy się, to nie wtedy kiedy on chce i nie pisz mu dobra już lecę, tylko napisz kiedy TY masz czas, i miejsce jakie Ci pasuje! Niech teraz on się dostosuje, bo Ty nie będziesz jego podnóżkiem.
Stary 2009-12-23, 11:27   #5066
aagusiaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Od nienawiści kilka kroków do zobojętnienia więc może tak i lepiej? No chyba, że na prawdę by się zmienił z tym swoim zachowanie, ale Ty nie odzywaj się do niego teraz! I jak on napisze Ci spotkajmy się, to nie wtedy kiedy on chce i nie pisz mu dobra już lecę, tylko napisz kiedy TY masz czas, i miejsce jakie Ci pasuje! Niech teraz on się dostosuje, bo Ty nie będziesz jego podnóżkiem.
Spytalam sie wlasnie co go sklonilo do podjecia tak meskiej decyzji. Napisal, ze moje zachowanko. No ciekawe. Nie brzmi to zbyt optymistycznie. Bo jakby mnie zjechal, albo cos, to przynajmniej by bylo wiadomo, ze sie nie odezwie i nie chce miec ze mna nic wspolnego.
Zobaczymy czy sie obudzi, ze chce byc ze mna. Sama nie wiem czego chce. bleeeeee
Stary 2009-12-23, 11:29   #5067
Miss_Sixty
Raczkowanie

Chyba nie chcesz być na pewno tak traktowana i wykorzystywana jak do tej pory? Jeżeli tak ma być ,a on będzie chciał wrócić, to mu podziękuj..
Na prawdę, szkoda Twoich nerwów, że Ty siedzisz sama w domu , kiedy on doskonale bawi się z kolegami i nie wiadomo co jeszcze z nimi robi (bo wiadomo jacy koledzy są).
Przez to pewnie Ty zaniedbałaś swoich znajomych.
Tak nie może być, że jedna osoba będzie płakał a druga się śmiała i dobrze bawiła.
Stary 2009-12-23, 11:32   #5068
aagusiaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie chcesz być na pewno tak traktowana i wykorzystywana jak do tej pory? Jeżeli tak ma być ,a on będzie chciał wrócić, to mu podziękuj..
Na prawdę, szkoda Twoich nerwów, że Ty siedzisz sama w domu , kiedy on doskonale bawi się z kolegami i nie wiadomo co jeszcze z nimi robi (bo wiadomo jacy koledzy są).
Przez to pewnie Ty zaniedbałaś swoich znajomych.
Tak nie może być, że jedna osoba będzie płakał a druga się śmiała i dobrze bawiła.
Nie wiem wiesz.W tym momencie mam obojetne podejscie do wszystkiego. niech sie dzieje co chce. Na razie zaczne sie zbierac po tym co sie dzialo. Obojetne mi wszystko w tej sekundzie
Stary 2009-12-23, 11:53   #5069
Clary1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
clary1 - okazał się byc dupkiem za którego musiałabys wszystko w życiu robić, a on nie ruszyłby palcem żeby pomóc tobie w przypadku jakiejs kryzysowej sytuacji. o kant dupy takie coś rozbić.

otwórz wino i napij się za swoje zdrowie, trzeba uczcić to, że pozbyłaś się tego palanta ze swojego życia. dobrze, że wyszło szydło z worka wcześniej a nie pózniej. przynajmniej już dłużej nie będziesz na niego marnować czasu. o!
Też staram się tak o tym myśleć Troszkę mi lepiej, przynajmniej wiem ze to juz definitywnie za mną i teraz mam nowe zadanie: zapomniec o nim, odnalezc siebie i byc cholernie szczesliwa.
Cytat:

Ja w ogóle się do tego nie stosuję. To jeszcze zależy od sytuacji jaka była w związku, i dlaczego się ze sobą już nie jest. Bo jeżeli osoba zdradziła, to moim zdaniem tu ten cytat faktycznie pasuje...
Osobiście jeżeli mi na czymś zależy i widzę, że poprawa faktycznie może nastąpić, to szansę daję.
Zgadzam się. Jeżeli się czuje, że związek ma jeszcze sens i naprawdę, konstruktywnie da się go naprawić, widzi się wspólne szczęście i przyszłość, to warto spróbować. Ale jeżeli ten powrót ma być podyktowany starymi sentymentami, strachem przed samotnością czy chęcią doraźnego pozbycia się bólu to za żadne skarby nie powinno się schodzić. Potem wszystko tak czy siak będzie się sypać a rozstanie będzie trzeba przeżywać równie strasznie po raz enty.
Clary1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 16:58   #5070
yee
Raczkowanie

Witam! Dawno tu zaglądałam...

Trochę się u mnie wydarzyło przez ten czas...

Mój Ex po burzliwych poszukiwaniach szczęścia u innych dziewczyn spotkał się ze mną ostatnio i wyznał, że to wszystko było nie to, że tylko przy mnie czuł się tak na prawdę dobrze i przeprasza mnie za wszystko i jeśli kiedyś mu wybaczę i będe go chciała to on się będzie bardzo starał...
To już drugie takie zapewnienia w ciągu tych 7 miesięcy. Za pierwszym razem byłam tym bardzo przejęta, wierzyłam, że wszystko będzie dobrze, że jednak przemyślał i się zmienił. Ale jednak wyszło na to, że nie było ok i nie wróciliśmy do siebie.
Teraz podobna sytuacja tylko z zapewnieniami, że liczę się tylko ja.
A mi? Mi to wszystko jest obojętne. Przyjełam to ze spokojem. Co prawda mam do niego pewien sentyment... Hm, i sama nie wiem co z tym zrobić. Nie mam nikogo na oku, więc czemu by nie dać mu szansy...
Co myślicie o tej sytuacji??

A poza tym, to w związku mojej przyjaciółki dzieją się dziwne rzeczy...
Od początku opowiem jej historię i jakbyście miały chwilę napiszcie co sądzicie o tym...
Poznała chłopaka którego bardzo polubiła, niestety zaraz po tym on wyjechał za granice i przez pół roku kontaktowali się/ poznawali na odległość. Była nim zauroczona, pisał wszystko to co ona chciałąby oslyszeć, był dla niej ideałem. Jednak gdy wrócił okazało się, że nie jest tak różowo. Chłopak denerwuje ją, ma wady których ona nie potrafi zaakceptować. Czuje, że to jest nie to i nie wyobraża sobie związku z nim na dłuższą metę. Jednak mówi, że bardzo go lubi. Nie rozumiem jej trochę... Jak dla mnie to ona go nie chce i nie lubi, po prostu musi z kimś być, nie lubi samotności. Teraz powiedziała mu, że chce przerwy. I ciągle panikuje i nie wie co dalej.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości