|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
sweet filipek jest boski
|
|
|
|
#3092 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za życzenia. Dzięki za trzymanie kciuków.
Byłam w szpitalu no i skurcze wyszły co 6 minut mniej więcej, ale nie jakieś bolesne. Z małą wszystko ok. Lekarka ją obejrzała i mówi, że aktywność prawidłowa, a mogę ruchy słabiej czuć, bo są skurcze. Poza tym może już szykować się do porodu. Mówiła, że to może dziś nocy, a może za parę dni. No to czekam. Sweet śliczny synuś Malinka no to za jutrzejszą wizytę ![]() Agusiamatyldka ojej Madzik czopem to Ci nie pomogę, bo ja to chyba nigdy nie dowiem się co to jest Ciągle wydaje mi się, że to on- długi, ciągnący![]() A co do odwiedzin w święta, to my będziemy mieć gości- rodzine mojego męża- teściowa, teść i dwaj bracia. Ja oczywiście nic nie robię, oni przywiozą i mąż coś zrobi, ale sama perspektywa spędzenia całego dnia z nieswoją rodziną będąc na porodowym wylocie |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia zdobylas tytul swiatecznego krejzola wypiekow
![]() ![]() klask i:![]() Dziekujemy za wszystkie zyczenia i Wam rowniez wszystkiego co najpiekniejsze |
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze, dziewczyny jak Was czytam to jestem pod wrażeniem, ile Wy tego produkujecie w kuchni i w ogóle..
Ja wczoraj sobie odpuściłam leżenie i przy tej przeprowadzce poszalałam a dziś mam mega zakwasy wszędzie, ruszyć się nie mogę a nawet obrócić na łóżku... chodzę jak połamana staruszka ![]() Też dziś trochę porobiłam, posprzątałam, ubrałam choinkę z siostrą ale wyganiają mnie do łóżka... A mi tak głupio że wszyscy zasuwają a ja leżę d.. do góry ![]() xmila sprzedasz mi przepis na tego snickersa, widzę że wiele z Was go robi a ja chyba nie znam tego ciasta chyba że pod inną nazwą, a brzmi smakowicieula ale udane zakupy czekamy na fotki ![]() madzik ja niby wiem jak ten czop wygląda ale nie wiem czy się zorientuję że to to ![]() mamaidy to wytrzymaj jeszcze jutro, pojesz i pojedziesz na porodówkę Sweet ale słodkości Masz piękne święta w tym roku
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet alez on piekny
![]() Mamaidy no to czekamy na wiesci z wielkiego rozpakowywania Karpatka, ryba po grecku, kapucha zrobione, 2 salatki w toku, jeszcze tylko pomarynowac miecha i koniec na dzis
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-23 o 21:33 |
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Filipek śliczny !!!
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj się narobiłam, ale jestem zadowolona Z mężem dosadziliśmy się do tych cistaeczek makowych i mąż zapowiedział, że chyba jutro pójdzie kupić składniki i jeszcze raz zrobimy heheheMoje biedne nóżki są napuchniete na maksa... Mąż oczywiście zapomniał odebrać wyniki więc jutro pojedzie - na szczeście do 12 mają otwarte.
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za ten zaszczytny tytuł
![]() Sweet cieszę się, ze już w domku i powiem, że chyba zazdroszczę troszkę, choć po tym co przeszłaś to też troszkę współczuje, ale jak to się mówi nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
|
#3100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Snikers Ciasto: 40 dag mąki tortowej 20 dag margaryny 15 dag cukru 4 żółtka 3 łyżki śmietany - ja daję w zależności jaką mam 12 lub 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 20 dag orzechów włoskich posiekanych 1 słoik powideł śliwkowych Mąkę, margarynę, cukier, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia i sodę zagniatamy i dzielimy na 2 części. Rozwałkowujemy 1 część, układamy na blasze, smarujemy 1/2 słoika powideł i posypujemy 1/2 orzechów. Placek pieczemy 30 min w temp. 150C. Z drugiej części robimy identyczny placek. Masa: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 1/2 litra mleka 1 kostka margaryny (może być też masło) Ze wszystkich składników oprócz margaryny robimy budyń i zostawiamy do wystygnięcia. Zimną masę budyniową ucieramy z margaryną. Masę (zostawiamy 2-3 łyżki na wierzch ciasta) nakładamy na placek (na stronę z orzechami) i przykrywamy drugim plackiem (też orzechami do masy). Pozostałą masę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi: Posypka kokosowa: 1 łyżka margaryny 1 łyżka cukru 10-15 dag wiórek kokosowych Margarynę i cukier rozpuścić na patelni, zrumienić na tym wiórki, jak ostygną posypać wierzch ciasta. Smacznego
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje!! ale fajniutki!!!
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu pieczecie, gotujecie.... a ja bylam z rodzinka na basenie
![]() Podwodne zdjecia mojego synka... Ps. Swoja droga polecam chodzenie na basen z niemowlakami
|
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
Sweet - śliczny Filipek
Patka, szkoda że nie wysłał wszystkich zdjęć, ale i tak będzie pamiątka ![]() Pysia, to teraz trzeba się na prawdę oszczędzać ![]() celka - fajny maluch pod wodą Już nie pamiętam co jeszcze chciałam odpisać... Aaa zrobiłam kremówkę i makowca saksońskiego, sałatkę ananasową i chrzanową i paszteciki z pieczarkami Zostało mi na jutro zrobić pieczeń rzymską, sałatkę gyros, posprzątać kuchnię i zmienić pościel. Na dodatek w pierwszy dzień świąt przychodzi do nas chyba z 15 ludziów (sami znajomi)...z jednej strony się cieszę, bo się rzadko wszyscy spotykamy (przeważnie właśnie u nas na święta) a z drugiej mnie to przeraża bo nie wiem czy dam radę z nimi wysiedzieć...
|
|
|
|
#3105 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
ło matko! dziewczyny! wy naprawdę to wszystko gotujecie, pieczecie i jeszcze sprzątacie?? jakieś superhiroł normalnie
. wszystkie wigilijne potrawy łącznie z wypiekami przygotowuje tż, a część dostaniemy od mojej mamy (teściowie nam przywiozą i pewnie coś swojego też przytaszczą, co akurat mnie nie cieszy, bo ich kuchnia średnio mi odpowiada).Dziś byłam jeszcze u mojej ginki, ale niczego nowego się nie dowiedziałam. Odwiedziłam też wreszcie bibliotekę i skruszona oddałam przeterminowane 2 m-ce książki. Już wyobrażałam sobie ile to będę musiała zapłacić kary a pani bibliotekarka stwierdziła, że są święta i w dodatku nikt nie widzi więc udamy, że książki trafiły tam terminowo Moja siostra obiecała mi zakupienie chusty dla dziecka. Słyszałam, że to całkiem fajna sprawa. Mam nadzieję, że maleństwo też tak będzie sądzić;-) swoją drogą to jestem w szoku co do cen takich chust - jakby nie było to tylko kawał materiału a tu takie ceny kosmiczne! aaa i jeszcze dziś ponadrabiałam Was troszkę i nawet się poodnoszę do waszych wypowiedzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale muszę przyznać, że robi to naprawdę super!Cytat:
Cytat:
a na pocieszenie dla ciebie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sweet super, że już jesteś! mały jest przesłodki!! Celka zdjęcia są świetne! a synuś na nich po prostu boski! xmila przepis na wszelki wypadek zapisałam, bo brzmi przepysznie! pewnie teraz go nie zrobię, ale może w przypływie weny.. kto wie.. Cytat:
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-12-23 o 23:26 |
|||||||||
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Planujemy tak od jakiegoś 3-4 miesiąca. Wtedy jest podobno najlepiej bo takie maluchy nie maja jeszcze obawy przed wodą - pamiętają z brzucha mamy ![]() Ja uciekam spać, jutro będę robić sałatki i coś mamie pomogę, a potem najpierw Wigilia u teściów a później u moich rodziców, wiec objem się nieco ![]() Mamuśki życzę Spokojnych i Szczęśliwych Świąt!!!!
|
|
#3107 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no to chyba sie na serio musze zaczac pakowac. jutro ide i tak do szpitala na konsultacje to sie dopytam. Mamaidy widze, ze Ty juz niedlugo, jakos tak do mnie to nie dociera, ze juz tak niewiele zostalo ![]() Celka, ja tez bym bardzo chciala z bobasem chodzic na basen. fajna sprawa. Fotki super ![]() Xmila dzieki za przepis ![]() ja zmykam, Dzieki wielkie za zyczenia mamuski, swoja droga ciekawe ile sie rozpakuje w swieta
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
wpadłam zdać relacje po wizycie, więc mały wciąż siedzi na tyłku i ani myśli się obrócić więc lekarz ustalił mi cesarke na 4 stycznia, byłaby szybciej no ale sylwester później weekend więc wypada w pierwszy poniedziałek w nowym roku
mam się stawić rano na czczo i jestem ciekawa czy w ten sam dzień będą mi ją robić czy na następny bo konkretnej godziny mi nie podał aha no i robi mi się już rozwarcie, na razie na mały palec więc możliwe że nie dotrawam do czwartego w razie czego lekarz wypisał mi skierowanie zobaczymy, będzie co ma być, jeżeli mały zdecyduje że chce się urodzić szybciej to nie będę na niego zła ![]() ********************* celka2000 super że Twój synek tak świetnie czuje się w wodzie ![]() Sweet Delights super że już w domu jesteście ********************** jutro pewnie nie będę miała czasu tu zaglądnąć, więc życze Wam WESOŁYCH ŚWIĄT!!!! |
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez padam - narobilam sie jak dziki osiol
Jutro tylko rano pojade na cmentarz i wreszcie zajme sie soba,musze sie doprowadzic do stanu uzytecznosci publicznej
|
|
|
|
#3110 | |||||
|
Zadomowienie
|
Oj widzę, że sporo z nas "trochę" dziś popracowało. Niestety nie udało mi się zrobić wszystkiego co planowałam (zasnęłam przy usypianiu synka
), więc jutro generalnie muszę jeszcze trochę posprzątać i upiec z synkiem ciacho czekoladowe. Na szczęście na wigilię większość rzeczy przygotowała teściowaA Michaś stwierdził, że nie ruszy się przez cały dzień z naszego pokoju, bo on chciałby zobaczyć jak Mikołaj przynosi prezenty . Zazwyczaj jakoś go wywabialiśmy z pokoju i podkładało się prezenty pod choinkę, więc coś będziemy musieli wykombinować w tym roku. W zeszłym roku po południu dopadła go gorączka i wstał dopiero ok. 23, wiec prezenty już na niego czekały (do dziś mi wypomina, że to przez moje odkurzanie odkurzaczem wiec na wszelki wypadek poodkurzałam już dziś, a jutro najwyżej jakieś drobne śmietki zmiotę szczotką).Ale sie świątecznie zrobiło od tych wszystkich życzeń joli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, żeby było czysto A podwodne zdjęcia synka My ze swoim poszliśmy dopiero jak miał 5 lat (sami nie chodziliśmy ), na początku chodziliśmy dość często, a od wakacji już coraz rzadziej. Póki co nie umie jeszcze pływać, więc o nurkowaniu nawet nie ma mowy. Myślę, ze z tym drugim zaczniemy zdecydowanie wcześniej, tym bardziej że obecnie mamy tylko jakieś 15 min na piechotkę do basenu.brzoskwinia - to niezła imprezka ci się szykuje. Do nas prawdopodobnie wpadnie moja siostra z rodzinką (czyli 4 osoby), nie wiem jeszcze tylko w który dzień świąt, ale jak jutro będę do niej dzwoniła z życzeniami imieninowymi to się dowiem. A przy okazji 100 lat ![]() , bo to już dziś EwyCytat:
kasya to ja jednak życzę porodu w uzgodnionym terminie No dobra czas spać, bo jutro, a w zasadzie dzisiaj też jest dzień światecznych przygotowań |
|||||
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Kasya
![]() Swoja drogą ciekawe co u Kamyka
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Wieści wczorajsze od Lili:
Jest duże prawdopodobieństwo, że na Święta wydzie z synkiem do domku...trzymajcie kciuki ![]() ************************* ************************* ** I UWAGA z ostatniej chwili!!!!!!!!!!!!!! Od Kamyczka: "Paulinka urodziła się naturalnie 24.12.2009 o 3.35 waży 3550g i na 56cm "ps.Paulinka jest cudna...zaraz Wam wstawię fotkę ![]() *************** Kamyczku GRATULACJE....
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-24 o 07:54 |
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamyczku serdeczne gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paulinka jest prze urocza!!!!! Lili super, żę święta już w domku ![]() |
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilke zlozyc zyczenia wszytskim kochanym mamuskom
A wies zdrowych i spokojnych swiat Bozego Narodzenia.. aby maluszki byly grzeczne i posiedzialy przez swieta w brzuszkach tak wogole pysznosci, bogatego gwiazdora i wszytskiego naj naj naj ZDROWYCH I WESOLYCH !!!
KAMYKU GRATULACJE........... CO ZA WIADOMOSC !!!!! SUPER ... KOLEJNA MAMAUSIA NASZA ROZPAKOWANA !!!!!! Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2009-12-24 o 08:23 |
|
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to mamy już dwie dziewczynki i dwóch chłopców ciekawe kto następny ![]() Lila miłego dnia mamuśki ide gnieść ciasto
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze ale prezent Wigilijny
![]() Kamyku Gratulacje!!! ![]() : roza:
|
#3117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE KAMYCZKU
|
|
#3118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lila trzymam kciuki za święta w domu ![]() Kamyku serdeczne gratulacje - więc jednak przyda się body na pierwsze święta |
|
|
|
|
#3119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja dziś w nocy myślałam że sie coś zaczyna , brzuch zaczął mocno bole jak na @ i spinał się co chwile , wziełam cordafen i 3magnezy i po godzinie się uspokoiło ufff... może zdąże zjeść karpia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No po prostu wiedzialam, ze sie cos wydarzylo, bo tak mnie ciagnelo od rana na wizu ![]() KAMYCZKU GRATULACJE !!!!!! ![]() ![]() klask i: Paulinka to chyba do mamusi podobna, na tej pierwszej fotce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

Jesteśmy w domku i meldujemy się. Muszę uciekać bo Mały płacze później postaram się napisać więcej. Dziękuję Wam za wsparcie i kciuki
Odezwę się niebawem
Ciągle wydaje mi się, że to on- długi, ciągnący

klask i:

natomiast co do zapisu skurczy na ktg to jest świetna sprawa - cały czas mi wychodziły i to takie mega od 50% do nawet 100% 
wyobraż acie sobie ze już chyba z 5lub wiecej razy byli kurierzy u nas z tymi samymi meblami?no i pewnie do nowego roku nie bedzie komody.
Planujemy tak od jakiegoś 3-4 miesiąca. Wtedy jest podobno najlepiej bo takie maluchy nie maja jeszcze obawy przed wodą - pamiętają z brzucha mamy
aha no i robi mi się już rozwarcie, na razie na mały palec więc możliwe że nie dotrawam do czwartego 
byliśmy w 4 sklepach i takiej na ok.80cm nie było,a taka na 120cm to już za duża,bo ja chce położyć na komodzie a nad komodą mam półkę i wyższa by mi się nie zmieściła
, bo to już dziś Ewy