Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-23, 21:12   #3091
filka2
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

sweet filipek jest boski
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 21:12   #3092
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Hej kochane Jesteśmy w domku i meldujemy się. Muszę uciekać bo Mały płacze później postaram się napisać więcej. Dziękuję Wam za wsparcie i kciuki Odezwę się niebawem

Synuś
Trzymajcie się cieplutko
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 21:17   #3093
mamaidy
Raczkowanie

Dziękuję za życzenia. Dzięki za trzymanie kciuków.

Byłam w szpitalu no i skurcze wyszły co 6 minut mniej więcej, ale nie jakieś bolesne. Z małą wszystko ok. Lekarka ją obejrzała i mówi, że aktywność prawidłowa, a mogę ruchy słabiej czuć, bo są skurcze. Poza tym może już szykować się do porodu. Mówiła, że to może dziś nocy, a może za parę dni. No to czekam.

Sweet śliczny synuś

Malinka no to za jutrzejszą wizytę

Agusiamatyldka ojejJak się krwawienie pojawiło to może zaczynasz już rodzić, bo sprawdzałam, że Ty już w terminie. Trzymam kciuki mocno. Jedź jakby co do szpitala bez zastanawiania.

Madzik czopem to Ci nie pomogę, bo ja to chyba nigdy nie dowiem się co to jestCiągle wydaje mi się, że to on- długi, ciągnący

A co do odwiedzin w święta, to my będziemy mieć gości- rodzine mojego męża- teściowa, teść i dwaj bracia. Ja oczywiście nic nie robię, oni przywiozą i mąż coś zrobi, ale sama perspektywa spędzenia całego dnia z nieswoją rodziną będąc na porodowym wylocie
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 21:28   #3094
aldii
Zakorzenienie

Rybcia zdobylas tytul swiatecznego krejzola wypiekow klask i:

Dziekujemy za wszystkie zyczenia i Wam rowniez wszystkiego co najpiekniejsze
Stary 2009-12-23, 21:30   #3095
youyou
Zakorzenienie

o kurcze, dziewczyny jak Was czytam to jestem pod wrażeniem, ile Wy tego produkujecie w kuchni i w ogóle..
Ja wczoraj sobie odpuściłam leżenie i przy tej przeprowadzce poszalałam a dziś mam mega zakwasy wszędzie, ruszyć się nie mogę a nawet obrócić na łóżku... chodzę jak połamana staruszka
Też dziś trochę porobiłam, posprzątałam, ubrałam choinkę z siostrą ale wyganiają mnie do łóżka... A mi tak głupio że wszyscy zasuwają a ja leżę d.. do góry

xmila sprzedasz mi przepis na tego snickersa, widzę że wiele z Was go robi a ja chyba nie znam tego ciasta chyba że pod inną nazwą, a brzmi smakowicie

ula ale udane zakupy czekamy na fotki

madzik ja niby wiem jak ten czop wygląda ale nie wiem czy się zorientuję że to to

mamaidy to wytrzymaj jeszcze jutro, pojesz i pojedziesz na porodówkę trzymam mocno kciuki za Ciebie

Sweet
ale słodkości witamy z powrotem i czekamy na Twoją relację Masz piękne święta w tym roku
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 21:31   #3096
aldii
Zakorzenienie

Sweet alez on piekny i ile ma wloskow
Mamaidy no to czekamy na wiesci z wielkiego rozpakowywania

Karpatka, ryba po grecku, kapucha zrobione, 2 salatki w toku, jeszcze tylko pomarynowac miecha i koniec na dzis

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-12-23 o 21:33
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 21:32   #3097
patinka_
Zakorzenienie

Sweet Filipek śliczny !!!
Stary 2009-12-23, 21:37   #3098
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam, ze wpadam jak po ogien, ale jak wyglada czop??

bo jak siedzialam na kibelku to wyplynelo ze mnie cos mega gestego i dlugiego
Możliwe, że to czop

Cytat:
Hej kochane Jesteśmy w domku i meldujemy się. Muszę uciekać bo Mały płacze później postaram się napisać więcej. Dziękuję Wam za wsparcie i kciuki Odezwę się niebawem
Śliczny Maluszek

Ja dzisiaj się narobiłam, ale jestem zadowolona Z mężem dosadziliśmy się do tych cistaeczek makowych i mąż zapowiedział, że chyba jutro pójdzie kupić składniki i jeszcze raz zrobimy hehehe

Moje biedne nóżki są napuchniete na maksa... Mąż oczywiście zapomniał odebrać wyniki więc jutro pojedzie - na szczeście do 12 mają otwarte.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 21:38   #3099
rybcia2309
Wtajemniczenie

Dziękuję za ten zaszczytny tytuł
Sweet cieszę się, ze już w domku i powiem, że chyba zazdroszczę troszkę, choć po tym co przeszłaś to też troszkę współczuje, ale jak to się mówi nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 21:48   #3100
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

xmila sprzedasz mi przepis na tego snickersa, widzę że wiele z Was go robi a ja chyba nie znam tego ciasta chyba że pod inną nazwą, a brzmi smakowicie
Proszę:

Snikers
Ciasto:
40 dag mąki tortowej
20 dag margaryny
15 dag cukru
4 żółtka
3 łyżki śmietany - ja daję w zależności jaką mam 12 lub 18%
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
20 dag orzechów włoskich posiekanych
1 słoik powideł śliwkowych

Mąkę, margarynę, cukier, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia i sodę zagniatamy i dzielimy na 2 części. Rozwałkowujemy 1 część, układamy na blasze, smarujemy 1/2 słoika powideł i posypujemy 1/2 orzechów. Placek pieczemy 30 min w temp. 150C.
Z drugiej części robimy identyczny placek.

Masa:
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
1/2 litra mleka
1 kostka margaryny (może być też masło)

Ze wszystkich składników oprócz margaryny robimy budyń i zostawiamy do wystygnięcia. Zimną masę budyniową ucieramy z margaryną.
Masę (zostawiamy 2-3 łyżki na wierzch ciasta) nakładamy na placek (na stronę z orzechami) i przykrywamy drugim plackiem (też orzechami do masy). Pozostałą masę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi:

Posypka kokosowa:
1 łyżka margaryny
1 łyżka cukru
10-15 dag wiórek kokosowych

Margarynę i cukier rozpuścić na patelni, zrumienić na tym wiórki, jak ostygną posypać wierzch ciasta.

Smacznego

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 22:30   #3101
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
celka jeszcze pewnie nie raz będziesz przygotowywać się do świąt, więc teraz odpoczywaj.
A dziewczyna do sprzątania ta sama co ostatnio?
Tym razem inna. Duzo dokladniejsza ale tez duzo wolniejsza.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 22:36   #3102
kolka222
Raczkowanie

Cytat:
no to prawdziwy świąteczny prezentgratulacje!! ale fajniutki!!!
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 22:41   #3103
celka2000
Zakorzenienie

Wy tu pieczecie, gotujecie.... a ja bylam z rodzinka na basenie
Podwodne zdjecia mojego synka...

Ps. Swoja droga polecam chodzenie na basen z niemowlakami Adasiek zaczal w wieku 3-4 miesiecy i od tego czasu byl juz na basenie wiecej razy niz statystyczny Polak
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 23:03   #3104
brzoskwinia82
Zadomowienie

Sweet - śliczny Filipek
Patka, szkoda że nie wysłał wszystkich zdjęć, ale i tak będzie pamiątka
Pysia, to teraz trzeba się na prawdę oszczędzać
celka - fajny maluch pod wodą
Już nie pamiętam co jeszcze chciałam odpisać...
Aaa zrobiłam kremówkę i makowca saksońskiego, sałatkę ananasową i chrzanową i paszteciki z pieczarkami Zostało mi na jutro zrobić pieczeń rzymską, sałatkę gyros, posprzątać kuchnię i zmienić pościel. Na dodatek w pierwszy dzień świąt przychodzi do nas chyba z 15 ludziów (sami znajomi)...z jednej strony się cieszę, bo się rzadko wszyscy spotykamy (przeważnie właśnie u nas na święta) a z drugiej mnie to przeraża bo nie wiem czy dam radę z nimi wysiedzieć...

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 23:24   #3105
eudaimonia
Rozeznanie

ło matko! dziewczyny! wy naprawdę to wszystko gotujecie, pieczecie i jeszcze sprzątacie?? jakieś superhiroł normalnie! ja upiekłam jedno ciacho, którego całość zabrała mi jakieś 30-40 min z posprzątaniem po nim i czułam się bardzo napracowana. wszystkie wigilijne potrawy łącznie z wypiekami przygotowuje tż, a część dostaniemy od mojej mamy (teściowie nam przywiozą i pewnie coś swojego też przytaszczą, co akurat mnie nie cieszy, bo ich kuchnia średnio mi odpowiada).

Dziś byłam jeszcze u mojej ginki, ale niczego nowego się nie dowiedziałam. Odwiedziłam też wreszcie bibliotekę i skruszona oddałam przeterminowane 2 m-ce książki. Już wyobrażałam sobie ile to będę musiała zapłacić kary a pani bibliotekarka stwierdziła, że są święta i w dodatku nikt nie widzi więc udamy, że książki trafiły tam terminowo

Moja siostra obiecała mi zakupienie chusty dla dziecka. Słyszałam, że to całkiem fajna sprawa. Mam nadzieję, że maleństwo też tak będzie sądzić;-) swoją drogą to jestem w szoku co do cen takich chust - jakby nie było to tylko kawał materiału a tu takie ceny kosmiczne!

aaa i jeszcze dziś ponadrabiałam Was troszkę i nawet się poodnoszę do waszych wypowiedzi. no to zaczynam

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
pierwsze ktg miałam 20min. , pani która mi je robiła stwierdziła iż zostały zanotowane jakieś spadki tętna dzidzi kilka razy (60-80) i poleciała po mojego gina na górę z tym ktg. Jak na moje oko to ten sprzęcik był trochę nie w tym miejscu i dlatego no ale nic. Gin kazał powtórzyć ktg. No i drugie ktg miałam 15 min. Tutaj wszystko z tętnem się ładnie zapisało, ale gin wziął mnie jeszcze dla pewności na usg z przepływami (mimo że miałam tydz temu) i wszystko jest ok łożysko II stopień dojrzałości - czyli co, jeszcze nie będę rodzić natomiast co do zapisu skurczy na ktg to jest świetna sprawa - cały czas mi wychodziły i to takie mega od 50% do nawet 100% ale to chyba przez to, że mała cały czas skakała a nie jakieś skurcze, przecież bym czuła, a te 100% to już na pewno więc trochę jakaś lipa jest z tym ktg albo ten sprzęt taki super
A nie za krótkie czasem te ktg?? mi mówiono, że mają trwać min 40min i najkrótsze właśnie tyle trwało.. za to najdłuższe dobrze ponad godzine!! a z twoim łożyskiem super - moje już niestety III jak nic. mam nadzieję, że dzidzi to nie przeszkadza. a co do skurczów to ja też zupełnie nie czułam a zostawiono mnie w szpitalu takie były wielkie, więc może u Ciebie też tak było?

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Napiszę Wam coś śmiesznego....TŻ odebrał dzisiaj paczkę, którą mój zakład pracy dla mnie przygotował była to paczuszka dość sporych rozmiarów, worek aluminiowy zawiązany kokardką, z logo WEDEL. Zaglądam do środka a tam......tadam.......kons erwa w puszce, pasztet w puszce, dwie czekolady, kakao, ptasie mleczko, paluszki słone, kamyczki itp.....jak Wam sie podoba zestaw konserwy w puszce i ptasiego mleczka
Ciekawe kto dobierał produkty?? ma niezłe poczucie humoru

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A ja siedzę z farbą na włosach, ten mój chłop jednak musiał coś pomarudzić - maruda jedna. Najchętniej bym go kopnęła w tyłek żeby mi nie działał na nerwy, ale nic nie mówię dopóki mi nie zafarbuje całkiem włosków - narazie mam wysmarowane odrosty
Widzę, że nie tylko mój tż musi farbować mi włosy.. a tak zawsze marudzi.. muszę go pocieszyć, że nie jest jedyny Ale muszę przyznać, że robi to naprawdę super!

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Chociaż ostatnio koleżanka opowiadała o swojej znajomej, która się strasznie zdziwiła jak jej powiedzieli bodajże po ktg i badaniu, że już rodzi - miała jakieś bóle podbrzusza i w krzyżu, ale nie sądziła że to już skurcze porodowe
ja też tak chce!!

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
witam wpadłam pochwalić sie że kurier przywózł nam brakująca czesc komody!!!no i cooglądam i czesc pasuje,przykładam do drugiej a tam co k.....(już mi ręce opadły) inny kolor!!!!!!!!!!!:mur :wyobraż acie sobie ze już chyba z 5lub wiecej razy byli kurierzy u nas z tymi samymi meblami?no i pewnie do nowego roku nie bedzie komody.
co?? znowu jakieś wały?? ech.. co za konowały!! naprawdę brak słów!!
a na pocieszenie dla ciebie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam intensywny dzień, przeprowadziliśmy się z prawie wszystkimi rzeczami będziemy mieszkac u moich rodziców, mamy jedno piętro domu dla siebie, które remontowaliśmy od sierpnia
no to super!! mam nadzieję, że będzie się dobrze mieszkało!

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Ja tez tam planuję, chociaz po ostatnich moich przejściach na patologii, to tak na 98%.
ojej! a to właśnie o ujastku pisałaś kilkanaście postów wcześniej?? hmmm... a już się tak cieszyłam, że dobrze wybrałam! ale jak widać wszystko zależy od tego na kogo się trafi!

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
No to i ja się pochwalę zrobiłam 2 serniki czarno-białe, tiramisu, dwie karpatki, ogromne ciacho miodowe z orzechami, zrobiłam pranie, zmieniłam pościele, zaraz idę smażyć naleśniki na krokiety..
Rybcia!! opamiętaj się!! proszę natychmiast położyć się i wypocząć i nic innego nie robić całe święta!!

Sweet super, że już jesteś! mały jest przesłodki!!

Celka zdjęcia są świetne! a synuś na nich po prostu boski!

xmila przepis na wszelki wypadek zapisałam, bo brzmi przepysznie! pewnie teraz go nie zrobię, ale może w przypływie weny.. kto wie..

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu no i skurcze wyszły co 6 minut mniej więcej, ale nie jakieś bolesne. Z małą wszystko ok. Lekarka ją obejrzała i mówi, że aktywność prawidłowa, a mogę ruchy słabiej czuć, bo są skurcze. Poza tym może już szykować się do porodu. Mówiła, że to może dziś nocy, a może za parę dni. No to czekam.
no to witaj w klubie masz tak jak i ja. a dziś moja ginka powiedziała, że nie zdziwiłaby się jakbym urodziła w 42 tc, bo już kilka takich przypadków rodzących miała, że wszystko wskazuje na szybki poród i niby już ciało i dzidzia gotowa a tu mija dzień za dniem i nic.. w każdym razie ja jestem spakowana na tip top i też czekam
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

Edytowane przez eudaimonia
Czas edycji: 2009-12-23 o 23:26
eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 23:37   #3106
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Proszę:

Smacznego
dziękuję

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Wy tu pieczecie, gotujecie.... a ja bylam z rodzinka na basenie
Podwodne zdjecia mojego synka...

Ps. Swoja droga polecam chodzenie na basen z niemowlakami Adasiek zaczal w wieku 3-4 miesiecy i od tego czasu byl juz na basenie wiecej razy niz statystyczny Polak
super są te fotki! My mamy właśnie plan zacząć jak najszybciej chodzić z Filipem na basen, TŻ już się nie może tego doczekać bo on mógłby z wody nie wychodzić... Planujemy tak od jakiegoś 3-4 miesiąca. Wtedy jest podobno najlepiej bo takie maluchy nie maja jeszcze obawy przed wodą - pamiętają z brzucha mamy

Ja uciekam spać, jutro będę robić sałatki i coś mamie pomogę, a potem najpierw Wigilia u teściów a później u moich rodziców, wiec objem się nieco

Mamuśki życzę Spokojnych i Szczęśliwych Świąt!!!!
Stary 2009-12-23, 23:45   #3107
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
OOO sama slodycz

Cytat:

Madzik czopem to Ci nie pomogę, bo ja to chyba nigdy nie dowiem się co to jestCiągle wydaje mi się, że to on- długi, ciągnący
wynalazlam cos takiego "Czop śluzowy jest śliski, elastyczny, bardziej gęsty niż surowe białko jaja kurzego, może być bezbarwny lub żółtawy" i on taki wlasnie byl, dlugi, ciagnacy, gesty glut
no to chyba sie na serio musze zaczac pakowac. jutro ide i tak do szpitala na konsultacje to sie dopytam.

Mamaidy widze, ze Ty juz niedlugo, jakos tak do mnie to nie dociera, ze juz tak niewiele zostalo

Celka, ja tez bym bardzo chciala z bobasem chodzic na basen. fajna sprawa. Fotki super

Xmila dzieki za przepis

ja zmykam, Dzieki wielkie za zyczenia mamuski,
swoja droga ciekawe ile sie rozpakuje w swieta
Stary 2009-12-23, 23:47   #3108
kasya82
Raczkowanie

wpadłam zdać relacje po wizycie, więc mały wciąż siedzi na tyłku i ani myśli się obrócić więc lekarz ustalił mi cesarke na 4 stycznia, byłaby szybciej no ale sylwester później weekend więc wypada w pierwszy poniedziałek w nowym roku mam się stawić rano na czczo i jestem ciekawa czy w ten sam dzień będą mi ją robić czy na następny bo konkretnej godziny mi nie podał aha no i robi mi się już rozwarcie, na razie na mały palec więc możliwe że nie dotrawam do czwartego w razie czego lekarz wypisał mi skierowanie zobaczymy, będzie co ma być, jeżeli mały zdecyduje że chce się urodzić szybciej to nie będę na niego zła

celka2000 super że Twój synek tak świetnie czuje się w wodzie

Sweet Delights super że już w domu jesteście a Filipek to mały słodziak

jutro pewnie nie będę miała czasu tu zaglądnąć, więc życze Wam

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!
kasya82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 23:53   #3109
aldii
Zakorzenienie

Ja tez padam - narobilam sie jak dziki osiol Jutro tylko rano pojade na cmentarz i wreszcie zajme sie soba,musze sie doprowadzic do stanu uzytecznosci publicznej
Stary 2009-12-24, 00:44   #3110
addicted to wizaz
Zadomowienie

Oj widzę, że sporo z nas "trochę" dziś popracowało. Niestety nie udało mi się zrobić wszystkiego co planowałam (zasnęłam przy usypianiu synka), więc jutro generalnie muszę jeszcze trochę posprzątać i upiec z synkiem ciacho czekoladowe. Na szczęście na wigilię większość rzeczy przygotowała teściowa
A Michaś stwierdził, że nie ruszy się przez cały dzień z naszego pokoju, bo on chciałby zobaczyć jak Mikołaj przynosi prezenty. Zazwyczaj jakoś go wywabialiśmy z pokoju i podkładało się prezenty pod choinkę, więc coś będziemy musieli wykombinować w tym roku. W zeszłym roku po południu dopadła go gorączka i wstał dopiero ok. 23, wiec prezenty już na niego czekały (do dziś mi wypomina, że to przez moje odkurzanie odkurzaczem wiec na wszelki wypadek poodkurzałam już dziś, a jutro najwyżej jakieś drobne śmietki zmiotę szczotką).

Ale sie świątecznie zrobiło od tych wszystkich życzeń

joli
Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ah, chciałam się jeszcze przejechać przed świętami-niestety choinki nie kupiliśmybyliśmy w 4 sklepach i takiej na ok.80cm nie było,a taka na 120cm to już za duża,bo ja chce położyć na komodzie a nad komodą mam półkę i wyższa by mi się nie zmieściłano niestety,w pokoju mi musi wystarczyć mała choinka i lampki gwiazdki w oknie
lepsza mała niż żadna

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam, ze wpadam jak po ogien, ale jak wyglada czop??

bo jak siedzialam na kibelku to wyplynelo ze mnie cos mega gestego i dlugiego
Teoretycznie to może być czop, ja miałam coś czopopodobnego jakieś 3-4 tygodnie temu. Trochę się najadłam strachu, ale jak widać ciągle jestem w dwupaku.

Cytat:
Fajnie, że świeta spędzicie już w domku. A Filipek

Cytat:
Życzę w miarę spokojnego czekania

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Tym razem inna. Duzo dokladniejsza ale tez duzo wolniejsza.
Najważniejsze, żeby było czysto
A podwodne zdjęcia synka
My ze swoim poszliśmy dopiero jak miał 5 lat (sami nie chodziliśmy), na początku chodziliśmy dość często, a od wakacji już coraz rzadziej. Póki co nie umie jeszcze pływać, więc o nurkowaniu nawet nie ma mowy. Myślę, ze z tym drugim zaczniemy zdecydowanie wcześniej, tym bardziej że obecnie mamy tylko jakieś 15 min na piechotkę do basenu.

brzoskwinia - to niezła imprezka ci się szykuje. Do nas prawdopodobnie wpadnie moja siostra z rodzinką (czyli 4 osoby), nie wiem jeszcze tylko w który dzień świąt, ale jak jutro będę do niej dzwoniła z życzeniami imieninowymi to się dowiem.
A przy okazji 100 lat , bo to już dziś Ewy
Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
no to witaj w klubie masz tak jak i ja. a dziś moja ginka powiedziała, że nie zdziwiłaby się jakbym urodziła w 42 tc, bo już kilka takich przypadków rodzących miała, że wszystko wskazuje na szybki poród i niby już ciało i dzidzia gotowa a tu mija dzień za dniem i nic.. w każdym razie ja jestem spakowana na tip top i też czekam
Najważniejsze, że w razie co jesteś już przygotowana

kasya to ja jednak życzę porodu w uzgodnionym terminie

No dobra czas spać, bo jutro, a w zasadzie dzisiaj też jest dzień światecznych przygotowań
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 06:59   #3111
zebra666
Zakorzenienie

KasyaNo pięknie gratuluję już niedługo Ty będziesz rozpakowana

Swoja drogą ciekawe co u Kamyka

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 07:43   #3112
pysiamn
Zakorzenienie

Wieści wczorajsze od Lili:

Jest duże prawdopodobieństwo, że na Święta wydzie z synkiem do domku...trzymajcie kciuki

************************* ************************* **
I UWAGA z ostatniej chwili!!!!!!!!!!!!!!

Od Kamyczka:

"Paulinka urodziła się naturalnie 24.12.2009 o 3.35 waży 3550g i na 56cm "

ps.Paulinka jest cudna...zaraz Wam wstawię fotkę

Kamyczku GRATULACJE.... ale nam prezent zrobiłaś...Waszej rodzicee też

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-24 o 07:54
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 07:59   #3113
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Jest duże prawdopodobieństwo, że na Święta wydzie z synkiem do domku...trzymajcie kciuki

Od Kamyczka:

Wspaniale tak coś czułam w piszczelach, że to już czas
Kamyczku serdeczne gratulacje
Paulinka jest prze urocza!!!!!

Lili super, żę święta już w domku

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 08:21   #3114
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilke zlozyc zyczenia wszytskim kochanym mamuskom

A wies zdrowych i spokojnych swiat Bozego Narodzenia.. aby maluszki byly grzeczne i posiedzialy przez swieta w brzuszkach tak wogole pysznosci, bogatego gwiazdora i wszytskiego naj naj naj

ZDROWYCH I WESOLYCH !!!

KAMYKU GRATULACJE........... CO ZA WIADOMOSC !!!!! SUPER ... KOLEJNA MAMAUSIA NASZA ROZPAKOWANA !!!!!!

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2009-12-24 o 08:23
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 08:32   #3115
kasya82
Raczkowanie

Cytat:

Od Kamyczka:

o kurcze jakie wieści z rana Kamyku gratuluje !!

no to mamy już dwie dziewczynki i dwóch chłopców
ciekawe kto następny
Lila
miłego dnia mamuśki
ide gnieść ciasto
kasya82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 08:42   #3116
youyou
Zakorzenienie

o kurcze ale prezent Wigilijny

Kamyku Gratulacje!!! : roza:
Stary 2009-12-24, 09:23   #3117
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:

Od Kamyczka:

ale cudnie, same dobre wiadomosci dzis przychodza
GRATULACJE KAMYCZKU
Stary 2009-12-24, 09:41   #3118
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:

Od Kamyczka:

Lila trzymam kciuki za święta w domu

Kamyku serdeczne gratulacje - więc jednak przyda się body na pierwsze święta
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 09:42   #3119
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Filipek jest prześliczny
Cytat:

Od Kamyczka:

Kamyczku moje gratulacje śliczna córeczka

a ja dziś w nocy myślałam że sie coś zaczyna , brzuch zaczął mocno bole jak na @ i spinał się co chwile , wziełam cordafen i 3magnezy i po godzinie się uspokoiło
ufff... może zdąże zjeść karpia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 09:48   #3120
aldii
Zakorzenienie

Cytat:

Od Kamyczka:

No po prostu wiedzialam, ze sie cos wydarzylo, bo tak mnie ciagnelo od rana na wizu

KAMYCZKU GRATULACJE !!!!!! Cudny macie prezent gwiazdkowy klask i: Paulinka to chyba do mamusi podobna, na tej pierwszej fotce

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości