|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Ja też jem ze skórką
Bez skórki to mi nawet tak nie smakują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
_________________________ ____________________ Wczoraj ok 23 pojechalismy na zakupy do Tesco - masakra... tyle ludzi... Oczywiście najwięcej do kasy z pierwszeństwem i to tak postawali że nie dało się przecisnąć nijak. Staneliśmy do zwykłej kasy gdzie było mniej ludzi, aż w pewnym momencie podeszła do nas Pani jakaś normalnie kupująca z innej kasy i mówi że oni już zaraz będą wykładać towary swoje na taśmę i może przejdziemy przed nich O matko ale się ucieszyłam Dziękowałam chyba z 10 razy Miło mi się zrobiło ![]() Druga sprawa - mamy już zdjecia od fotografa, mimo że są piękne to jestem zła! Mówił, że zdjęć będzie ok 20-30 bo są super ujęcia, a tu wczoraj przesyła 17 - no 1 mi się nie podoba bo mamy głupie miny na nich... No i mówi, że reszta ujęć nie była dobra... Kurcze, niefajnie... No ok, nie jest to profesjonalny fotograf, dopiero zaczynający, zapłaciliśmy mu mniej, ale trochę myślę, że po prostu teraz to nie chciało mu się obrabiać tych zdjęć czy co? Potem powiedział, że jeszcze 2 zdjęcia dośle - czyli jednak wyszło coś więcej! Dzisiaj się go zapytam o to, czy może przesłać zdjęcia nie obrobione dla nas samych, abysmy mieli na co patrzeć choć pewnie się nie zgodzi... Trzecia sprawa, przyszło łóżeczko - przed 22... i reszta rzeczy... Tylko znowu zonk - bo miały byc jeszcze 2 materace piankowe a tu nie ma... Będę dzwonić i to załatwiać. No i najważniejsza sprawa - dziś moje stópki przypominają stópki shreka hehehehe już nawet paluszki są napuchnięte masakra... Mąż zawiózł mocz do labka, poczekamy na wyniki.
|
|
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
w Waszych domach niech zagości i prezenty i śnieg biały by te święta urok miały samych wzruszeń przy choince życzę Wam i Waszej Kruszynce
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
Kamyk
![]() Wesołych Świąt!!! |
|
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
kamyil - jak już dziewczyny pisały, nawet jak na 100% wiesz kiedy doszło do zapłodnienia, to nikt nie da gwarancji, że dzieciątko urodzi się konkretnego dnia. Zazwyczaj jest to +-2 tygodnie, a jak widać po niektórych naszych mamuśkach można wcześniej trafić do szpitala jak się zaczynają jakieś komplikacje
Kamyku trzymamy mocno kciuki i niech się tobą dobrze zajmą w szpitalu azzis miejmy nadzieję, że tym razem dostaniesz to zwolnienie, a jak nie to masz jeszcze tego 2 w zapasie. 6 tygodni to zdecydowanie pora na odpoczynek, jak mój synuś się nie będzie za bardzo spieszył to też mi wyjdzie ok. 6 tygodni zwolnienia ![]() Madziulka - dyskoteka w 9 miesiącu... w sumie czemu nie ![]() Cytat:
madzik - na pewno chciał dobrze, ale jak nabałaganił to niech sprząta majkela ale "maluch" chociaż myślę, że mój ma podobnie bo na usg 3 tygodnie temu miał już 3 kg, a następne mam w Sylwestra to wtedy się okażealdii fajny Mikołaj ![]() Widzę, że dzisiaj dzień życzeń, więc ja też się dołączam, zwłaszcza że teraz czas świątecznych przygotowań. Dziękuję jednocześnie za wszystkie wasze życzonka http://www.kartki.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/kartki/14/3999.JPG .........._,|,_ ............'|`...Gdy pierwsza ............/.\. gwiazdka .........../`,\)... na niebie ........../__\ ... zabłyśnie ........./ . o \....niech Was ......../_ , *_\_... Aniołek ......../ `, .* \_...ode mnie ......./ ? `~ . \... uściśnie ....../_ . * ., o \...I przekaże ....../ ? o .. ~ \ ? serdeczne ...../ . * .... . o.\? życzenia ..../_ ,,~~ '. * ' _\_'w Święta ..../`~,, .. o.......\::::::Bożego .../ .* ...`' * ? ,',..\ :::: Narodzenia ../_.....o ..~~,, , _\... oraz wiele ./ .. * ......... ,, ~ ' \..... radości i /* .... o ..._~`'*...o \....nadziei `-,,~'`' ...* ... _ ,-´.......w Nowym ........":-------:".......2010 Roku!!!!)) |
|
|
|
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
Kamyku trzymaj się
może już urodzisz ![]() u nas dzisiaj 38/39 tc do końca 14 dni ![]() w ogóle nie mogłam zasnąć.. przed snem miałam jeszcze ze 3 skurcze ale takie malutkie.. a jak już zasnęłam to oczywiście budzenie przy przekręcaniu.. jejku jak mnie boki bolały wstałam dopiero pół godzinki temu mama już robi sernik a po południu ja się biorę za robienie sałatek
|
|
|
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Heloł, byłam dzisiaj na ktg, skurczy brak
wszystko oki, następne za tydzień Zaraz trzeba się brać za placki i sałatki. Normalnie nie mogę już leżeć ani siedzieć, bo mnie tak plecy z jednej strony naginają, już wolę coś robić, bo chociaż się męczę to tych pleców nie odczuwam tak. Kurdę im bliżej porodu tym gorzej i więcej dolegliwości... |
|
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
Kamyk trzyman mocno kciuki za Ciebie i Paulinkę.
Dziękuję za życzenia. Dzisiaj wizyta. Strasznie się boję, chciałabym, żeby córeczka miała już z 2500g.
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
witam wpadłam pochwalić sie że kurier przywózł nam brakująca czesc komody!!!no i co
oglądam i czesc pasuje,przykładam do drugiej a tam co k.....(już mi ręce opadły) inny kolor!!!!!!!!!!!![]() ![]() wyobraż acie sobie ze już chyba z 5lub wiecej razy byli kurierzy u nas z tymi samymi meblami?no i pewnie do nowego roku nie bedzie komody.potem was nadrobie,widze ze kamyk do szpitala..... już ?trzymamy kciuki a ja dziś nie spałam cała noc,mała strasznie niespokojna i bardzo bolał mnie brzuszek i sie wkręciłam ze to juz a jak nie juz to na dniach.rano sie przespałam a bóle nadal sa,napisałam do tz zeby był w gotowosci jakby co a on tak sie biedny zestresował ze zadzwonił roztrzesiony,ha ha ha jak on to przezyje!!!
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyku-trzymam kciuki!!
a ja miałam znowu kiepską noc,twardy brzuch od wieczora,a jak się położyłam to miałam chyba te bóle krzyżowe-bo co jakiś czas taki ból w plecach się nasilał i puszczał :/miałam je z pół godzin,przeszło..tyle że póżniej miałam ból miesiączkowy-no ale jakoś dotrwałam do rana...już sama nie wiem co jest w ciąży normalne,a co nie:/ dzisiaj kończymy 35tydzień
|
#3010 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki!!
Melduję się szybciutko, choć przyznaję, że jeszcze niewiele nadrobiłam z mojej, krótkiej nieobecności.. A teraz o szpitalu, bo pewnie ciekawe jesteście. W poniedziałek wracając z SR stwierdziłam, że podjadę sobie na KTG sprawdzić co i jak, choć na dobrą sprawę nic a nic mi nie było. Najpierw USG, potem badanie ginekologiczne a potem zapis i niespodzianka! lekarz stwierdził, że zostawią mnie na obserwację bo po pierwsze dzidzia zupełnie już rozwinięta więc może wyjść (zwłaszcza, że mój termin jest bardzo orientacyjny gdyż moje @ to był szczyt nieregularności, a dzieciaki różnie się rozwijają i tak naprawdę dzidzia może być starsza),a po drugie miałam bardzo duże, choć nieregularne skurcze, których - uwaga, uwaga! - nic, a nic nie czułam!! No i zostałam. Tż przytaszczył mi 2 wielkie torby i powędrowałam na patologię oczekiwać co dalej. Co do samego szpitala jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, zarówno jeśli chodzi o bardzo miły personel i o wysoki standard samej placówki. Wszystko jest ładne i nowiusieńkie: korytarze, pokoje, łóżka itp.. w każdym pokoju łazienka i wielka plazma na ścianie i nawet jedzenie nie takie złe jak się spodziewałam ). Dodatkowo dowiedziałam się, że dzidzia waży już 3200 w co zbytnio nie wierzę, bo tydzień temu ważyła jeszcze w dwóch różnych badaniach 2600-2700 - raczej tak szybko nie przytyła . W końcu pozwolono mi iści do domu mówiąc, że mam wrócić jak skurcze pojawią się co 10 min, a coś takiego może zdarzyć się za godzinę albo nawet za kilka tygodni.. i bądz tu mądry!ot i tyle mojej szpitalnej przygody! teraz zaczynam Was nadrabiać;-)
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filka ojoj myslisz, że i Ciebie może już brac Pięknie a jednak ta część to wielkie rozpakowywanie![]() Eudaimonia miło Cię znowu z nami widzieć i wspaniale, ze wszpitalu taka dobra opieka![]() Ciekawe czy Sweet już wyszła
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też skorzystam z okazji i złożę życzenia
Wesołych świąt piękne krągłe panie!
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
PatkaM koniecznie pochwal sie lozeczkiem jak juz je zlozycie
Kasiorekzeta,Xmila,Addcit ed,Rybcia dziekujemy ![]() OliviaoO jak 14 dni to wiadomo, ze 39, a nie 38 Brzoskwinia ![]() Malinka ![]() Filka juz nie wiadomomo czy sie zloscic, czy smiac z tej waszej przykody meblowej Eudaimonia dobrze, ze juz jestescie Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-23 o 11:51 |
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
Tym razem już w tym w którym sobie zaplanowałam. Tam już od wejścia było inaczej - najbardziej podobało mi się to, że tż mógł być ze mną na KTG. zaprowadzono nas do jednoosobowej sali przedporodowej, która wyglądała bardzo domowo: łóżko, wielki fotel, wanna, telewizor.. w tym obok domu tż nie mógł wejść tam gdzie mnie badano, a samo miejsce było obskurne i bardzo, bardzo szpitalne.
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
nooo...w sumie między nami jest tylko 5dni różnicy-skoro ty też to miałaś to może to normalne:/ kurde...nie wiem..w każdym bądź razie te bóle krzyżowe miałam pierwszy raz i aż mnie lekki strach naszedł,żeby te bóle się jakoś nie rozkręciły
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
Kasiorekzeta - wazne, ze wszystko juz w porzadeczku, tak sobie to czytalam i dotarlo do mnie ze ja tez w 30 tc i ze takie cos moze sie przydarzyc kazdemu ![]() Kamyczku - 3mam kciuki Ja tez zaraz zabieram sie za gotowanie, wczoraj juz zrobilam rybe po grecku, bigosik - dzis tylko musze go doprawic i zabieram sie za robienie flaczkow, salatek i pieczenie wedlin ![]() ![]() Cisto na szczescie zamowione w cukierni - oczywiscie makowce i serniczki kroluja na stole ![]() ![]() A teraz moje kochane kobitki pragne zlozyc Wam wszystkim i kazdej z osobna: •°*”˜.•°*”˜.•°* ”˜.˜”*°•.˜”*°• _______________./\. ____________ __>_<_ _____________Ѽ.\/ Ѽ ___________;->( ɕѼ Ҩ . ___________@.♥ '(█) ♥ *$ ________Ѽ "( ()♥t (Ѽ)o*♥* _______(█),-♥.-Ѽ _Q@,0 ɕ(█) ____________>o*oѼ @.< _________o`-.♥.-@""-Q '♥~@' ______♥.'`Ѽ ♥ *Ѽ ɕҨ ‘♥ @`-.) ____Ѽ o (█). @* '-@Ѽ ’Q.*(█)’Ѽ __________Ѽ -♥-'Ѽ ♥._ Ѽ ........¸o*'´`'*o¸ ¸.o*'´`'*o.¸. o*'´`'*o. |`'*o.¸.o*'´`'*o.¸.o*'| |......|`'*o.¸.o*'|.... .| `* o.,|..... |.... |' .o * ....... * o.¸| .o Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę przesłać Ci najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą dla Ciebie niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę Ci, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich dla Ciebie osób. Wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę Ci również dużo zdrowia i szczęścia. Niech nie opuszcza Ciebie pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia. WESOŁYCH ŚWIĄT A teraz uciekam do gotowanka, buziolki |
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Łożeczko pokażę ale już pewnie po świętach, bo wczoraj je rozpakowaliśmy aby się wywietrzało z materacem a kiedy będziemy składać to nie wiem. Może dzisiaj o ile mój maż jak zwykle nie puści focha
hahahaha, ale na pewno na dniach już będzie stało we właściwym miejscu ![]() Sprawa z tym sprzedawca allegro załatwiona, faktycznie przeoczyli te moje 2 materace piankowe i wyśla je dzisiaj - dojdą po świętach
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Eudaimonia to teraz masz pewnosc, ze wybralas odpowiedni szpital
Fajnie miec taki komfort psychicznySyla dziekujemy i wzajemnie PatkaM ciekawa jestem, czy to lozeczko na zywo tez jest takie sliczne |
|
|
|
#3019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w którym szpitalu byłaś? Bo ja mam zamiar rodzić też w Krakowie i wiem, że się Ciebie pytałam jaki Ty wybrałaś szpital, ale moja skleroza jest okropna, bo nie pamiętam -------------- WESOŁYCH ŚWIĄT dla Was wszystkich!!!!!
|
|
#3020 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, długo mnie tu nie było, tyle napisałyście,że trudno nadrobić!
Czyżby rekord Wizażu w ilości napisanych postów .Zazdroszczę Wam ,że sobie tak śmigacie, ja dalej więcej leżę niz pomykam, zreszta w międzyczasie zaliczyłam pobyt w szpitalu na patologii- napompowali mnie znowu jakąś chemią , więc skurcze minęły. I tak zamierzam dotrwać do 37 tygodnia, a pozniej to niech się dzieje co chce!!!Trochę też mi podniesli ciśnienia w tym szpitalu, w pewnym mommencie tętno dziecka spadło do 80(bardzo krótko, ale ja o mało zawału nie dostałam), więc potem pytam ordynatora o przyczynę, czy to przypadkiem nie przez ten siarczan magnezu, a on mnie prawie zbeształ, a na dodatek przysłał psychologa uznajac za histeryczkę!!!W końcu człowiek ma prawo być traktowanym podmiotowo!I ma prawo uzyskać stosowne informacje!Ale i tak było cos na rzeczy, bo przy piątkowym wypisie sprawdzili mi przepływy. Ale i tak jestem , ju z nawet nie podłamana, bo to miałam w weekend, wkurzona( a nie powinnam), bo miałam dwa usg w czasie pobytu w szpitalu i na każdym inny wymiar brzuszka dziecka, a przy drugim małym to niestety wygląda na patologię- hipotrofię.Złapałam wczoraj za telefon i zadzwoniłam do tego ordynatora, i tylko fakt, że może jeszcze tam wrócę,nie pozwolił mi go spie...yć!!!Oj , kiedy nasza realan służba zdrowia będzie wyglądała jak ta filmowa w Leśnej Górze!!!![]() Mam pytanie: czy wy też czujecie czasami słabsze ruchy dziecka, czy cały czas jest tak samo? A odnosząc się jeszcze do tego, co napisałyście: 1. Obawiam się,że zafarbowanych ubrań podczasd prania, nie da się juz niestety wybielić 2. Na zaparcia w szpitalu polecaja ten syropek na L 3. Na zgage nie znam niestety naturalnego lekarstwa, mnie na szczęście nie męczy- chyba mój będzie łysawy ![]() 4.Co do rozwarć, opuszek palca to 0,5 cm. 5.Przepuszczanie w kolejce- ostatnio w aptece musiałam tłumaczyć sie pani dlaczego nie chcę kupić bez kolejki tylko siedzę na krzesełku, zarezerwowawszy wcześniej miejsce - to było miłe!!!Naprawdę!Bo rzadko się zdarza, a czynią to niestety tylko starsze panie!Ale chwała im za to! To na razie, bo mam jeszcze dzisiaj wizytę u gina- ale mu sie chyba jeszcze dostanie za "aferę wymiarową" usg mojego dziecką!!Jestem trochę w bojowym nastroju! |
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolka dobrze, ze już w domku i z dzidzią dobrze Przeżycia miałaś nieprzyjemne...
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-23 o 12:25 |
|
|
|
|
#3022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zabrałam się za ciasto tofi;-) teraz idę robić bitą śmietanę.. ciekawe ile jej zniknie nim trafi na ciasto?
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ten jasny cukierkowy róż heheheCytat:
Czasami wypycha sie tak, jakby chciała zrobić dziurę w brzuchu i wyjść a czasami tylko delikatnie smyra
|
|
|
#3024 |
|
Raczkowanie
|
Malinka - nie boj sie ! wszystko bedzie dobrze ! trzymam mocno kciuki za wizyte !
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie
W skrócie: Szyjka bardzo skrcona i rozwarcie na jeden palec myślałam że jednak przez te dwa tyg...nic sięnie zmieni ![]() Lekarka prosiła bym się oszczędzała i jak najwięcej leżała...ograniczyła chodzenie, kucanie i wedrówkę po schodach ![]() USG mam na 11 stycznia....lekarz bardzo bym chciała bym jeszcze wytrzymała do 24 stycznia jka da radę **************** Jechałam z przygodami....wsiadlam i po 2 przystankach przedemnąawaria tramwaju ....potem w połowie drogi kolejna ![]() A po wizycie jak wyszłam z podziemi to wszystkie tramwaje stały pod Mariottem....bo ktoś chyba wpadł pod tramwaj Tak ludzie gadali ja nie szukałam wrazen i nie patrzyłam widziałam tylko pogotowie, policję i kamery telewizyjne ![]() ps DZIEKI ZA WSZYSTKIE ŻYCZENIA.... Postaram się troszke potem poczytać co u Was pa
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() Ja wczoraj miałam intensywny dzień, przeprowadziliśmy się z prawie wszystkimi rzeczami ![]() Potem jeszcze pojechaliśmy na zakupy spożywcze, co by rodziców za bardzo nie objadać, bo mamy swoją kuchnię wiec tak głupio u nich.Musze Was nadrobić od wczoraj ale pamiętam że dzis jest parę wizyt wiec trzymam kciuki ![]()
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
pysiu no to się nachodziłaś biedaku! oszczędzaj się!
a jeszcze mi się z tą sową przypomniało na poprawę humorku;-) możesz podarować ją w tym roku teściowej mówiąc, że tak bardzo Ci się podobała, że postanowiłaś ofiarować jej taką samą a może ta co zniknęła na allegro to zakup twojej teściowej dla Ciebie? nie widzi jej na Twojej komodzie i pomyślała, że się zepsuła..
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2009-12-23 o 12:50 |
|
|
|
#3028 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu oszczędzaj się, a wszystko będzie dobrze. A dała Ci jakieś leki?
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu ojoj to faktycznie leż i wypoczywaj!!!Co by dzidzię donosić
Malinka nie stresuj się na zapas wizytą, będzie dobrze ![]() Aj jak kichnęłam to wiązadła mnie aż zabolałay i się zaczęłam dławić dobrze, że tak lekko:\ |
|
|
|
#3030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2009-12-23 o 12:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

aż tak to na Ciebie działa ?
Bez skórki to mi nawet tak nie smakują 

ale "maluch"
wstałam dopiero pół godzinki temu

wyobraż acie sobie ze już chyba z 5lub wiecej razy byli kurierzy u nas z tymi samymi meblami?no i pewnie do nowego roku nie bedzie komody.
. W końcu pozwolono mi iści do domu mówiąc, że mam wrócić jak skurcze pojawią się co 10 min, a coś takiego może zdarzyć się za godzinę albo nawet za kilka tygodni.. i bądz tu mądry!
i wspaniale, ze wszpitalu taka dobra opieka

myślałam że jednak przez te dwa tyg...nic sięnie zmieni 

bo mamy swoją kuchnię wiec tak głupio u nich.