"I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic :) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-25, 10:33   #1921
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Cytat:
Napisane przez elizka773 Pokaż wiadomość
czekacie na wieści o pierścionkach to ja uchylę rąbka tajemnicy że po świętach przyjdzie tutaj taka jedna zazdrośnica zapierścionkowana:e hem:

także czekajcie z nieciepliwością

Hawwa wszystkiego najlepsiejsiego

Oooo nie! Na takie coś się nie zgadzam KTOOOO??!!

No bo,że Gwizdak to wiadomo

Carmi dziękuję

A ja dostałam te moje kosmetyki,ale podkład w złym kolorze Bo ja mówiłam mamie,że kolor beige moyen,a ona kupiła beige fonce,który jest dla mnie bardzo ciemny. Bo w ogóle jest kilka odcieni beige i się Mamuśce pokićkało.I co ja mam teraz zrobić z takim tylko sprawdzonym podkładem?Nie wymienią mi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 10:34   #1922
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Oooo nie! Na takie coś się nie zgadzam KTOOOO??!!

No bo,że Gwizdak to wiadomo

Carmi dziękuję

A ja dostałam te moje kosmetyki,ale podkład w złym kolorze Bo ja mówiłam mamie,że kolor beige moyen,a ona kupiła beige fonce,który jest dla mnie bardzo ciemny. Bo w ogóle jest kilka odcieni beige i się Mamuśce pokićkało.I co ja mam teraz zrobić z takim tylko sprawdzonym podkładem?Nie wymienią mi
Może na wymiankę ?

No własnie, to się nie godzi, żeby tak nas torturować
Stary 2009-12-25, 10:35   #1923
butterfly20
Zakorzenienie

Biska kochana Czemu nie pojechałaś z nimi?

Aaaa pewnie Crozee się zaręczyła.U niej się zanosiło. Hmm no kto by mógł?
A może Rusałka? Kurcze ciężka sprawa

Stary 2009-12-25, 10:35   #1924
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Elizka pisz kto to

To ja Wam napiszę, jak wyglądała moja wigilia. Cały wieczór przeryczałam w poduszkę z bólu i z tego, że wszyscy teraz łamią się opłatkiem, a ja leżę sama w swoim pokoju. Tak mnie brzuch bolał przez @, że nie byłam w stanie wstać z łóżka, a moja rodzinka pojechała do babci (oprócz ojca, który w pokoju obok oglądał TV). Tż nie złożył mi nawet przez telefon życzeń, więc zawiódł mnie na całej linii, jest mi strasznie przykro z tego powodu.

Szkoda, że właśnie w Wigilię musiał Cię dopaść taki ból
A TŻ rzeczywiście się nie popisał
Stary 2009-12-25, 10:36   #1925
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Może na wymiankę ?

No własnie, to się nie godzi, żeby tak nas torturować
Nieużywany podkład za 200 zł? Hmmm no nieee wieeem:P Chyba tylko Allegro zostaje?Ale i tak dużo pewnie stracę na cenie

Stary 2009-12-25, 10:38   #1926
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Nieużywany podkład za 200 zł? Hmmm no nieee wieeem:P Chyba tylko Allegro zostaje?Ale i tak dużo pewnie stracę na cenie
Może ktoś ma Twój odcień także jedynie wypróbowany?

Bo na Allegro na pewno stracisz dużo na cenie, przez sam fakt, że był testowany

Ewentualnie możesz zapytać w Sephorze/Douglasie - czy gdzie był kupowany. A nuż Ci pójdą na rękę?
Stary 2009-12-25, 10:40   #1927
Biska
Zakorzenienie

Motylku, tak mnie brzuch bolał, że z łóżka wstać nie mogłam, a łzy mi ciekły same. Może na lato sobie zostaw? Czy też będzie za ciemny?

Insane, w zasadzie to wiele nie straciłam, ja nie lubię atmosfery jaka panuje na wigilii u mnie w rodzinie no, ale mimo wszystko smutno mi było, a Tż wiedział, że leże sama w domu i nic, nawet sms nie dostałam, NIC.

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 10:46   #1928
rusałka_1
Zakorzenienie

hej hej

Motylku niestety nie ja
I tez jestem ciekawa która to??

U mnie wigilia cudownie I atmosfera (była u nas mała Haneczka) i prezenty A tż przyjechała do mnie na chwilkę po swojej kolacji i razem byliśmy na pasterce

Teraz z zbieram sie na chrzciny

Biska jeśli chodzi o @ łączę sie w bólu włąsnie dostałam i ratuję sie ketonalem;/

Miłego dnia kochane, mam nadzieje ze wieczorem dowiem sie coś więcej o zaręczonej!!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 10:47   #1929
elizka773
Wtajemniczenie

Kochane przepraszam Was bardzo ale naprawdę nie mogę napisać niech ona osobiście się pochwali , nie chce psuć jej niespodzianki a powiedzialam Wam bo sie zastanawiałyście ile zaręczonych itd to po prostu mam przekazałam wiadomość że jest jedna pewna

Biśka łączę się w bólu z Tobą... ja też wczoraj miałam wieczór ( no i noc) przepłakaną... nie wiem... cięzki okres nastaje dla mnie...i pewnie @ mi się zbliża..super..będę miała na sylwestra a jego to
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 10:50   #1930
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
No to jak Was czytam, to u mnie wigilia trwała wyjątkowo długo Jak zaczęliśmy o 16 tak skończyliśmy o 23 Było bardzo fajnie, z prezentów wszyscy zadowoleni. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy, pośmialiśmy się. Potem tż przyjechał i pojechaliśmy na pasterkę. Dostałam od niego bardzo piękny łańcuszek i kolczyki (muszę uszy przekłuć teraz). No i tak zleciało....

Haawa wszystkiegonaj, naj z okazji imienin
Jej nie masz przekłutych uszu wow ja chyba miałam kilka miesięcy jak mi rodziceprzebili

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Ja to myślę, że Wigilia to taki niecodzienny dzień na zaręczyny wysyp pierścionków chyba przypada na pierwszy i drugi dzień świąt, kiedy to spędza się razem więcej czasu
więc ja dalej oczekuję na dobre nowiny

Cami, nieee, nic nie dostałam. Ja od niego w ogóle dostałam tylko biżuterię ponad 2 lata temu poza tym, nie mogę mu zabronić. Z naszych oszczędności by nie wziął, bo ich nie mamy nie jesteśmy w stanie nic odłożyć.
Ma jeszcze trochę swoich euro przywiezionych z Irlandii i pewnie rozmieni.
Z tym, że niby te oszczędności miały być albo na nasz wyjazd albo na "w razie czego". Ale jakoś dziwnie topnieją w związku z komputerem, więc nie zdadzą się ani na wyjazd, a ewentualnie na baaardzo małe "w razie czego" to jest jego kasa i nie mogę mu tego zabronić.

Już mu wiele razy wyrzucałam, że jak chodzi o komputer to potrafi znaleźć środki, a ja to mam restaurację od grudnia 2007 obiecaną
właściewie to skoro jego pieniądze to faktycznie ma prawo decydować na co je przeznaczać... ale skoro Ci obiecał to może mu przypomnij o tym? zasugeruj że czekasz na obiecaną kolację...

Cytat:
czekacie na wieści o pierścionkach to ja uchylę rąbka tajemnicy że po świętach przyjdzie tutaj taka jedna zazdrośnica zapierścionkowana:e hem:

także czekajcie z nieciepliwością

Hawwa wszystkiego najlepsiejsiego
grrrr jak można tak ludzi męczyć

Cytat:
Elizka pisz kto to

To ja Wam napiszę, jak wyglądała moja wigilia. Cały wieczór przeryczałam w poduszkę z bólu i z tego, że wszyscy teraz łamią się opłatkiem, a ja leżę sama w swoim pokoju. Tak mnie brzuch bolał przez @, że nie byłam w stanie wstać z łóżka, a moja rodzinka pojechała do babci (oprócz ojca, który w pokoju obok oglądał TV). Tż nie złożył mi nawet przez telefon życzeń, więc zawiódł mnie na całej linii, jest mi strasznie przykro z tego powodu.
przykrom i strasznie że nie złożył Ci życzeń... a bóle @ znam doskonale... u mnie zawsze pierwszy dzień jest typowo łóżkowy... :/

Cytat:
Biska kochana Czemu nie pojechałaś z nimi?

Aaaa pewnie Crozee się zaręczyła.U niej się zanosiło. Hmm no kto by mógł?
A może Rusałka? Kurcze ciężka sprawa
a może gwiazdeczka?? tam coś się też zapowiada moim zdaniem

Cytat:
ojoj to strasznie drogi podkład a dobry jest nie tłuści się cera po nim??
spróbuj na allegro może jednak wyrówna się w miarę w cenie?

Cytat:
Motylku, tak mnie brzuch bolał, że z łóżka wstać nie mogłam, a łzy mi ciekły same. Może na lato sobie zostaw? Czy też będzie za ciemny?

Insane, w zasadzie to wiele nie straciłam, ja nie lubię atmosfery jaka panuje na wigilii u mnie w rodzinie no, ale mimo wszystko smutno mi było, a Tż wiedział, że leże sama w domu i nic, nawet sms nie dostałam, NIC.
czemu nie lubisz?

A u mnie jak co roku Święta wyglądają tak że jedziemy do babci i tak około 18:00 zaczynamy wigilię i zawsze jest pełno prezentów pod choinką bo jak się zbierze tak z 11 osób i każdy dla każdego kupi prezent to jest tak kolorowo wrzucę później na maila zdjęcie to zobaczycie
ja jestem bardzo zadowolona bo dostałam taki ładny szalik pod szyję a chciałam sobie kupić nowy i mam rodzice bardzo się ucieszyli z obrazu.... już w nocy powiesili na wolnym miejscu na ścianie

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

A może Kawka ?

Edytowane przez frezyjka85
Czas edycji: 2009-12-25 o 10:51
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 10:50   #1931
butterfly20
Zakorzenienie

Biska dobry pomysł.Na lato sobie zostawię,a teraz pójdę do Douglasa i kupię sobie jasniejszy

Oj Bidolku,ale smutno przez to tracić Wigilię i płakać sobie w samotności.A gadałaś z TŻem chociaż przez telefon?

Ins wyślę Ci wiesz co po świętach,bo teraz byłam tak zagoniona,że nie dałam rady skoczyć do banku

Rusałka aaa to szkoda...
A powiedz-czyż święta z małym dziekciem nie są inne?Radośniejsze?
My to cały czas się wpatrywaliśmy w małego jak w obrazek

Wyślę zaraz zdjęcie na pocztę

Hmmm może Paula?W sumie długo się nie odzywała.Bo to chyba ktoś ze starej ekipy,kto ma kontakt do Elizki no nie?Bo Crozee raczej nie ma.Hmmm myślę dalej

Stary 2009-12-25, 10:57   #1932
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

frezyjko, ja mu już nieraz przypominałam zresztą takich obietnic złożył kilka.
cóż, jego kasa - jego decyzja. Mnie boli nie tyle to, że wyda ja na komputer. Ale to, że nie wydałby jej na NIC innego. Gdyby coś trzeba było dla nas, do domu, czy coś - no to nie ma kasy i trudno. Ale... jak coś dla komputera potrzeba... Noo to jest to poważna sprawa.
Zresztą zapytałam się go, co by zrobił, jakby nie miał oszczędności. Powiedział bez namysłu, że pożyczyłby od wujka

Motylku, oczywiście nie ma problemu a paczucha doszła ? tak kciukałam, aby przed świętami była
Stary 2009-12-25, 10:57   #1933
Biska
Zakorzenienie

Nie lubię świąt u siebie, bo co roku u nas wigilia jest po prostu smutna, mówi się o samych złych rzeczach, dobija mnie to

Motylku, nie rozmawiałam Jak ok 21 godziny mu napisałam, że nawet życzeń mi nie złożył w tym roku, to odpisał mi tylko " za święta"

Strasznie mnie ciekawi, która to ta szczęściara

Stary 2009-12-25, 11:01   #1934
carmelova
Zakorzenienie

Ja z kolei pomyślałam, że Justynka albo Grape albo Claris. Ale Grape i Claris już są przeciez zaręczone. A Justynka czeka na rok 2010... Nie mam pojęcia kto to może być
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 11:03   #1935
butterfly20
Zakorzenienie

Insane nie doszła,ale w poniedziałek już na pewno będzie Dzięki wielkie za wszystko

Właaaaaśnie!!!!! MOŻE KAWKA?
Gwiazdeczka może też,ale chyba by nie pisała Elizce,bo jest nowszą zazdrośnicą no nie?To się tak nie znają.

A Kawki TŻ może po to ostatnio był niedobry,żeby jej psikusa zrobić?

Biska w sumie my też sobie tak nie złożyliśmy. Nie wiem ale jakoś tak bez tego się obeszło.A dużo pisaliśmy i gadaliśmy przez tel.A ja wolę osobiście.

Frezyjka dość drogi,ale miałam próbkę i fajnie się spisywał
Ale moja Szwagierka to ma podkłady za 400/500 zł.Takie specjalne

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ja z kolei pomyślałam, że Justynka albo Grape albo Claris. Ale Grape i Claris już są przeciez zaręczone. A Justynka czeka na rok 2010... Nie mam pojęcia kto to może być
To ja nic z tego nie pomyślałam,bo Justynka już wczoraj pisała,że dalej nic.Ech ciężko

Zdjęcia dałam w wysłanych

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-25, 11:04   #1936
carmelova
Zakorzenienie

Ins nie powinnam tego pisać w Święta, ale rzuć tego dzieciaka w diabły. Ja nie wyobrażam sobie takiego życia. Jest cholernym egoistą. I waśnie że masz prawo decydować o jego kasie, skoro dokładasz więcej do utrzymania domu. Aż mi ten Twój P. ciśnienie podniósł.
Stary 2009-12-25, 11:06   #1937
Biska
Zakorzenienie

Może nasza Polka się doczekała? albo Antii, Choji, Luffka?

Stary 2009-12-25, 11:08   #1938
carmelova
Zakorzenienie

Motylku ja tak pomysłałam bo to są te "stare" zazdrośnice. Ale to niemożliwe.
Pewnie znowu jakaś dziewuszka napisała kilka postów i została zapierścionkowana Fuksiara

Myślę, że to mogła być madeline, pony lub choji.
Stary 2009-12-25, 11:10   #1939
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cami, ale to są jego oszczędności, jego pieniądze, nie byliśmy jeszcze razem, kiedy je zarobił, nie mam do nich prawa powiedziałam mu nieraz, co o tym myślę, powiem i tym razem, jak znowu zacznie się temat dysku zewnętrznego ale to nie jest moja własność.

Motylku
, kurcze kartki wysłane do domu tego samego dnia dotarły już wczoraj no nic, oby dotarło tuż po świętach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-25, 11:11   #1940
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Może nasza Polka się doczekała? albo Antii, Choji, Luffka?
Kurcze no też możliwe.Ciekawość mnie zeżre

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Nieee ja już nie wiem i nie mogę tyle czekać! Kimkolwiek jesteś-objaw się!

Stary 2009-12-25, 11:12   #1941
kotek6
Rozeznanie

u mnie też klapa wigilia jak co roku d **** farsa jedna dobrze że mam duzo nauki to chociaż mam się czym zając ..... nawet TŻ i jego rodzina mnie zawiedli ....może bzdury ale dla mnie to ważne nie mam ochoty tam jutro jechać ....a teraz robię wszystko by przekonać TŻ że lepiej będzie jak zostanie za mamą (ona jest sama w te świata) i jakoś nie mam humoru na jego odwiedziny ...

zła jestem dodatkowo bo z TŻ wymyśliliśmy kupić mamie sprzęt do skype no i ja do tego kupiłam jakieś pierdołki (aniołka ręcznie robionego i pudełko na biżuterie już wcześniej bo byłam na mieście) no i w czwartek pisze TŻ do brata czy czasem tego nie kupili mamie a on ze nie i czy mogą z nami się złożyć bo tak będzie taniej (koszt 40 zł jeszcze na 4 osoby! a z kamerką 80zł ) i w ogóle oni nie maj czasu nic kupować ...no to mój TŻ (o dobrym sercu) się zgodził, prezent miał dostać jutro myślę sobie to tego aniołka i pudełko dam do tego by nie wyskakiwać z ze sam coś kupiłam (brat tż nie wiedział ze to mamy jeszcze) ..... no a wczoraj wieczorem przyjechał z żoną do mamy dał jej w prezencie świątecznym : płytkę z wiela z dedykacją album i 3 duże zdjęcie do powieszenia w antyramie z wesela (duże) i podkreślali że to ma na świta od nich na prezent a prócz tego jeszcze coś dostanie od wszystkich ......... no to co ja dziwna jestem ale jak się ktoś umawia na wspólny prezent to daje go razem i nikt nie wyskakuje z niczym od siebie...... ogólnie to tak sie przymila do niej a na kawę dzis jej nie wzięli do siebei i mój TŻ siedzi teraz z nią by nie była sama w domu (nawet do mnie nie przyjedzie a jak juz to na pół godzinki) .... a myśleliśmy ze w końcu będę mogła z nim spędzić święta bo oni przyjadą na pierwszy dzień a my na drugi ... a co na to mój TŻ przecież nic sie nie stało on zawsze wszytkich usprawiedliwia i nigdzie nei widzi problemu naiwne to i młode jeszcze ....

dobra już sie wyżaliłam nie reagujcie na to przejdzie mi tylko musiałam sie wypisać ...

Biska
współczuję ....

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 11:20   #1942
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Motylku ja tak pomysłałam bo to są te "stare" zazdrośnice. Ale to niemożliwe.
Pewnie znowu jakaś dziewuszka napisała kilka postów i została zapierścionkowana Fuksiara

Myślę, że to mogła być madeline, pony lub choji.

wypominara hehe i to tak przy Świętach
Stary 2009-12-25, 11:24   #1943
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

hahah, poryczałam się na durnym filmie o mikołaju

jeeezu, czuję się jakbym przechodziła jakąś menopauzę albo inne cudo hormonalne, jakieś takie zmienne nastroje dzisiaj mam normalnie aż się sama z siebie śmieję przez łzy
Stary 2009-12-25, 11:25   #1944
luffka
Zakorzenienie

ja to Was przebije i tak P. w ramach świąt kazał mi się "cmoknąć w d***"

heh.... a poszło o to, że jestem zaziębiona i nie mogę jutro do niego przyjechać i zaproponowałam, żeby to on przyjechał....
Stary 2009-12-25, 11:25   #1945
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Witam

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

A może Kawka ?
Cytat:
Właaaaaśnie!!!!! MOŻE KAWKA?
Gwiazdeczka może też,ale chyba by nie pisała Elizce,bo jest nowszą zazdrośnicą no nie?To się tak nie znają.

A Kawki TŻ może po to ostatnio był niedobry,żeby jej psikusa zrobić?

niestety dziewczyny dupa dupa dupa

Cytat:
jaki to podkład może odkupię od Ciebie ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 11:30   #1946
frezyjka85
Zakorzenienie

haha zapomniałam opowiedzieć Wam o najważniejszym....
Napisałam wczoraj smsa z życzeniami do przyszłych teściów że:
"Wesołych Świąt.....blablabla.....życzy kandydatka na Synową"

na co tata TŻta oddzwonił i takim ciepłym śmiechem zaczynając powiedział....:
"Elu...Ja Cię już uważam za swoją Synową... a nie tylko kandydatkę.... co ja poradzę że sobie tak późno wybraliście tą datę ślubu.... życzę nam żeby te półtora roku szybko minęło" i jeeeej
bardzo miło mi się zrobiło i w ogóle kocham tych ludzi....!!!
teściów to ja będę mieć super!

Edytowane przez frezyjka85
Czas edycji: 2009-12-25 o 11:31
Stary 2009-12-25, 11:31   #1947
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość

heh.... a poszło o to, że jestem zaziębiona i nie mogę jutro do niego przyjechać i zaproponowałam, żeby to on przyjechał....

nie wiem, co powiedzieć....
jakby to ktoś powiedział - "mam szok"
Stary 2009-12-25, 11:32   #1948
elizka773
Wtajemniczenie

Luffka jestem w szoku

niestety nie padła tutaj "ta" zazdrośnica

teraz się głupio czuje że wyjawiłam rąbek tajemnicy, wybaczcie ale nie chce mówić kto to żeby Ona i Wy miałyście niespodzianke..
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 11:34   #1949
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość

yhym.......... to bardzo miło z jego strony.... ale to był żart czy on tak na poważnie? lol

Kawka szkooooooooooooda

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Luffka jestem w szoku

niestety nie padła tutaj "ta" zazdrośnica

teraz się głupio czuje że wyjawiłam rąbek tajemnicy, wybaczcie ale nie chce mówić kto to żeby Ona i Wy miałyście niespodzianke..
ale czy to jedna z naszych ostatnio aktywnych????
Stary 2009-12-25, 11:36   #1950
luffka
Zakorzenienie

frezyjko oczywiście, że na poważnie

I przekonałam się, że ratowanie związku na siłę nie przynosi efektów......

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości