|
|
#1231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Uuu
ocenicie??? |
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Chibiusa, pyskatka89, kika171, tapetka22 - dziękuję za Wasze opinie, chyba to jest właśnie to czego mi potrzeba.
Naprawdę biorę je wszystkie do serca i staram się poprawić. Do niektórych produktów mam jeszcze opory, ale coraz mniejsze (zwłaszcza, że trochę się dzisiaj przestraszyłam, bo waga spadła, chociaż od wizyty u lekarza jem dużo więcej niż wcześniej) proszę o ocenę, mam nadzieję, że jest jakiś postęp: U I(9.00): jogurt naturalny z bananem, dwoma kopiastymi łyżkami domowej granoli orzechowej, łyżeczką otrębów, kakako z mleka 2% II(11.30): kaszka manna smakija, kiwi III(13.00): kubek czystej zupy pomidorowej IV(14.00): kotlet z polędwicy, 2 ziemniaki, ogórek, herbata V(16.30): 2marchewki, kawa 2w1 VI(19.00): papryka, serek homo naturalny ze szczypta kakao, herbata czy powinnam jeść kiedy nie jestem głodna w porze posiłku? czy uznać, że 'organizm wie czego mu trzeba'? |
|
|
|
#1233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tego banana to zjadłam z przymusu bo myślałam,że węgle potrzebne ale skoro nie to ok
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ŚNIADANIE(9.00) Grahamka, serek danio waniliowy. OBIAD(15.00) Talerz zupy kalafiorwej. KOLACJA(21.00) 2 sandwiche, każdy z 2 plastrami sera i plastrem szynki. Od wczoraj cos nieza dobrze sie czuje i odbija sie to na jedzeniu... Musze sie poprawic... Zwlaszcza ze jutro(dzisiaj) wigilia. Tyle pysznosci. Musze wziac sie w garsc i jesc normalnie. |
|
|
|
|
#1236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1237 |
|
Rozeznanie
|
Uuu
ocenicie??? btw,Christin...jesli wiesz,że nawalasz,że źle jesz, to po ch........ wklejasz takie beznadziejne jadlospisy????? przepraszam,poniosło mnie "wigilijnie".. Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2009-12-24 o 09:01 |
|
|
|
#1238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skoro wiesz, że jest źle, to po co psujesz nastrój innym ? Żeby im udowodnić, że nie mylili się co do Ciebie, pisząc, że i tak się nie poprawisz ? przy okazji: Wesołych Świąt Wszystkim ;*
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
po długiej przerwie- wczorajsze U?:
I: wieśniak 200g z 3 łyżkami pł. owsianych, wkrojonym jabłkiem i cynamonem+2 kromii żytniego razowego z rama, wędliną dr., i sałatą+herba ziel. II: grahama 70g z masłem orzechowym+herba ziel. III: ok. 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, kurczak gotowany (ćwiartka, udzieć czy jak tam to się zwie ), brokuł got., +herba ziel.IV: activia naturalna z łychą masy makowej V: 2 kr. zytniego razowego z ramą, serem wędzonym i warzywami+hetrba ziel. i przed wczorasjsze może zarzuce jeszcze :I: granola orzechowa 50g ze szkl. maślanki nat.+ 2 kr. żytniego razowego-1 z delmą, pl. serka topionego i wędliną; 2 z delmą wdliną dr., i pl. sera żóltego i warzywami+herba ziel. II: ciemna bułka z pestkami, z delmą, jajem na twardo, sałatą i papryką III: kiść winogrona i mandarynka IV: ok. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, kurczak got. buraczki marynowane +herba ziel V:2 kr. żytniego razowego z delmą, twarożkiem domowym i warzywkami+herbatka zielona proszę bardzo o ocene. pozdrawiam i życze wszytskim wesołych i przede wszytskim SPOKOJNYCH swiat
|
|
#1240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
Wesołych Świąt
|
#1242 |
|
Raczkowanie
|
Nasze Wigilijne U;
Śniadanie; 4 cukierki + ferrero roche + rafaello ![]() 2 pieczone pierogi z kaszą i ziemniakami posmarowane masełkiem + 1/2 plastra bezpodpuszczkowego żółtego sera;] Obiad; 3 krokiety z kapusta i grzybami bez panierki + sos grzybowy Po; Wigilijna kolacja; będzie vege bigos, chlebek, salatka jarzynowa [cos ala, bo zamiast majonezu jest jogurt naturalny i serek wiejski + masa przypraw , pierogi i inne pysznosci ]Wesołych Świąt! ![]() PS; Cristin...nawalasz bo chcesz. My sie badziewnie dzien w dzien czujemy a mimo wszystko wciskamy. Jakbys nie chciala nawalac to robilabys wszystko aby tak nie bylo wiec przestan za przeproszeniem chrzanic i wez sie w garsc [ a wiemy ze u ciebie bedzie to trudne booszukujesz sama siebie.] Jestes chora i chyba sama przed soba boisz sie do tego przyznac. boisz sie przyznac ze nie dasz rady, bo jak niby 2 dni normalnie pojesz to przez kolejny tydzien bedziesz jadla jak kot tlumaczac sie zlym samopoczuciem;/ Zdaj sobie sprawę ze do niczego Cię to nie doprowadzi/.
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-24 o 14:05 |
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
Również życzę wszystkim ciepłych, rodzinnych i pogodnych świąt.
Dobrych pierożków i karpia (i śledzika) , fuuury prezentów pod choinką. Miłej atmosfery, zapomnienia o troskach, uśmiechu na twarzy, radosnej Wigilii i żeby była tak wyjątkowa jak wszystkie inne dni w roku.![]() ![]() |
|
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do życzeń
![]() Życzę samych pyszności na Wigilijnym stole-zaczynająć od barszyka, karpika, krokietów, pierożków a kończąc na makiełkach serniczkach itd. Ale przecież w Święta jedzenie NIE jest najważniejsze a jedynie jego jedną z wielu przyjemności ![]() Cieszmy się świętami, które możemy spędzić w gronie tych których kochamy, którzy są nam najbliżsi...
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Też dołącze się do życzeń! Wesołych, pogodnych , rodzinnych Świąt!
Spełnienia marzeń, szczęścia i zdrowia ![]() Smacznego makowca , kapusty z grochem I żeby w ten dzień nie liczyć kalorii, tylko wspólnie , miło spędzić czas z rodziną - spiewajac kolędy
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ----------- Wesolych swiat wszystkim zycze i owocnego ukladania jadlospisow w nowym roku
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Wyrak, a ja chcę jako życzenie świąteczne zobaczyć jak wygląda Twój jadłospis wigilijny!
No i czy trening był :P
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mogę dać mój wigilijny :P
1. 2 kromki razowego z serkiem topionym, szynką- 3 plasterki i papryką (post bla bla), ze 2 łyzki sałatki jarzynowej, 2 kawałki baby teściowej (mniam!)2. kromka razowego zzz kiełbasą białą znów 2 łyżki sałatki, garść włoskich3. 2 łyżki ryby po grecku, 1,5 łyżki kapusty jakiejś (u babci) 4. talerz zupy grzybowej zabielanej z makaronem, 1 dzwonko karpia, śledzia, pieczarka (smażone), łyżka ryby po grecku, 1 pieróg z kapustą i grzybami z sosem grzybowym, 2 łyżki makiełek, kieliszek wina i nalewki pigwowej łyk, szklanka kompotu z suszu 3 kawy z mlekiem w dzień i wcale się nie przejadłam |
|
|
|
#1249 |
|
Gang Iren
|
Wczorajsze U:
1. dwie kromki razowca z masłem,serem żółtym,sałatą i rzodkiewką,zielona herbata 2. kawa z mlekiem,banan 3. fitella kokosowa z jogurtem orzechowym,2 mandarynki,sok marchwiowy jednodniowy 4.bułka pszenna z masłem,twarogiem półtłustym i szczypiorkiem,sok warzywny 5.Wigilia: kompot z suszonych owoców,kawałek ryby po grecku,kawałek śledzia w oleju,kawałek smażonej miruny,trochę kapusty z grzybami,2 pierogi,talerz barszczu z uszkami i z dwie łyżki makiełek. Po Wigilii 2 drinki i kilka toffifee wpadło oraz pomarańcze i jeszcze trochę grochu pure wcisnęłam. Ktoś oceni? Wesołych Świąt!
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
moje U/P
1. 250 g jogo nat śmietankowego, duuuża garść różnych orzechów, 2 pierniczki i 6 kostek czekolady.... 2. łyżka sałatki jarzynowej. 3. będzie : dewolaj (wiem, ze sie inaczej pisze ale nie wiem jak), kapusta z grochem, barszczyk z uszkami i pewnie jakieś ziemniaaary :P potem pewnie deser..... kawałek sernika. i mam nadzieje, że na tym się skończy.... :P bo jak zjem więcej to utyjee |
|
|
|
#1251 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze P
![]() śn. owsianka z 5 łych na tłustym mleku ob. talerz klusek kładzionych z maselkiem w międzyczasie podjedzone nielegalnie jak dla mnie orzechów ![]() wigilia: talerz grzybowej, 5 pierogów z grzybami i kapustą okraszonych cebulką, 2 łychy ryby po grecku, 3 łychy sledzia po kaszubsku( śledź, cebula, ziemniaki, śmietana), 3 łychy śledzi z ananasem, jabłkiem, cebulą korniszonem, musztardą i ketchupem, 2 kawałki smażonego karpia, 1 kawałek karpia w galarecie, troche sałatki jarzynowej, 2 kawałki szarlotki, 1 kawałek makowca, 3 łychy kutii ![]() generalnie byłam tak przejedzona, że aż strach, tak mnie wydęło, ale niczego nie żałuję do kolacji nie dużo, bo mamy zasadę że jest postnie ilościowo i jakościowo przed.
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ignor dobra rzecz
|
|
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
uuuu
mimo braku zasad w święta...ocenicie??? |
|
|
|
#1255 |
|
Rozeznanie
|
świąteczne Pppppppp
1. 4 łyżki płatków jęczmiennych, 2 łyżeczki kakao, trochę otrębów i orzechów, kubek kefiru, banan, kromka razowca z polędwicą drobiową i chrzanem, kawa z mlekiem 2. 2 kromki razowca z ćwikłą i polędwicą drobiową, kawałek dorsza w galarecie, duża łyżka krewetek z pastą z awokado, pomidorki koktajlowe 3. filiżanka barszczyku, pierś z kurczaka, kapusta kiszona, pomidorki koktajlowe, makaron żytni 4. nutridrink, banan, pomarańcza 5. w planach pewnie to, co w czasie dnia: filiżanka barszczu, 3 kromki razowca, ryba w galarecie i trochę warzyw, garść nerkowców i orzechów laskowych 6. przed snem może szklanka ciepłego mleka Edytowane przez jelonk Czas edycji: 2009-12-25 o 19:41 |
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
przez 3 dni się pochwalę U bo potem się nienadadzą jak zawsze
![]() 1. 2 średnie i 2 malutkie (piętki) kromki razowca, 3 plasterki szynki, kilka kawałków śledzia w oleju, 3 łyżki jarzynowej sałatki, kawal makowca 2.kawał makowca, sernika, baby ![]() 3. udko pieczone na ostro, ziemniaki, bigos (porcja niewielka), kawał makowca, czekoladowego ![]() 3 kawy z mlekiem, kieliszek miodu pitnego póki co jestem najedzona ale może wpadnie sałatka owocowa z orzechami i zsiadłym mlekiem :P |
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze niby P... (pt. brak sił)
śniadanie(11.00): owsianka (3 łyżki płatków na wodzie, garść mieszanki studenckiej, 3 orzechy brazylijskie, zalane połową jogurtu nat. ) obiad(14.00): 4 pierogi z kapustą i grzybami powieczorek(17.00): danio bananowy kolacja(19.30): dwie kromki chleba fitness ze śliwką posmarowane masłem i serkiem president z rzodkiewką Jak to wygląda? Błagam o ocenę...
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
NASZE U; Śniadanie [ ekhem. cos ; A' la. Wstalysmy o 12 i zaraz przyjechali goscie] 3 kostki czeko; mleczna, bakaliowa i z nadzieniem truskawkowym. + cukierek truflowy i ferrero roche. + 6 kawałkow ciasta; szarlotki, orzechowca, sernika, makowca i jakies 2 czekoladowe. [ szczescie ze po takim czyms nie mialysmy rewolucji z zoladkiem i jelitami ]Obiad; 5 pierogow z kapustą i grzybami [tylko tyle dla ans zostalo!!!!;[bu] z sosem grzybowym. sen. podwieczorek; mandarynki + jabłko. kolacja ; talerz wegetarianskiego bigosu + trochę sałatki jarzynowej + 2 kromy chleba z maslem, pomidorkiem i ogorkiem + 1/2 serka wiejskiego z miodem. Niezbyt jakosciowo dzisiaj, ale jutro będzie lepiej!
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-25 o 21:58 |
|
|
|
|
#1260 |
|
Rozeznanie
|
Ech... A możecie napisać co można zmienić w tym jadłospisie? Podkreślam, że wychodzę z ed.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

A tego banana to zjadłam z przymusu bo myślałam,że węgle potrzebne ale skoro nie to ok

, kapusty z grochem 
znów 2 łyżki sałatki, garść włoskich