Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-23, 18:38   #1231
Magdalena0603
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Uuu
  • jajko na miękko,grahamka z pomidorem,szynką,cebulą,
  • kabanos
  • kurczak zapiekany na porach,z majonezem, 200 g surówki wiosennej,lampka wina
  • talerzyk sałatki (ryż,tunczyk,groszek,ogór ek,cebula,majonez),2 kromki razowca z serem rzodkiewkowo-paprykowym, kawałek makreli wędzonej

ocenicie???
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 19:27   #1232
m-m-m
Raczkowanie

Chibiusa, pyskatka89, kika171, tapetka22 - dziękuję za Wasze opinie, chyba to jest właśnie to czego mi potrzeba.
Naprawdę biorę je wszystkie do serca i staram się poprawić. Do niektórych produktów mam jeszcze opory, ale coraz mniejsze (zwłaszcza, że trochę się dzisiaj przestraszyłam, bo waga spadła, chociaż od wizyty u lekarza jem dużo więcej niż wcześniej)

proszę o ocenę, mam nadzieję, że jest jakiś postęp:

U
I(9.00): jogurt naturalny z bananem, dwoma kopiastymi łyżkami domowej granoli orzechowej, łyżeczką otrębów, kakako z mleka 2%
II(11.30): kaszka manna smakija, kiwi
III(13.00): kubek czystej zupy pomidorowej
IV(14.00): kotlet z polędwicy, 2 ziemniaki, ogórek, herbata
V(16.30): 2marchewki, kawa 2w1
VI(19.00): papryka, serek homo naturalny ze szczypta kakao, herbata

czy powinnam jeść kiedy nie jestem głodna w porze posiłku? czy uznać, że 'organizm wie czego mu trzeba'?
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 22:47   #1233
Chibiusa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Nie za dużo..bardzo ładnie. Zdrowo i trwale schudniesz..tylko ćwiczeń więcej i będzie gites

Sól przeszkadza tak ogolnie - nie tylko na R.

Po prostu mniej używaj...z czasem przyzwyczaisz się do mniej słonych smaków.
No i używaj dużo ziół ...mi to zastępuje sól w zupełności.
Dziękuję za ocenę. A trening krótki,bo pierwszy siłowy od 2 miesięcy wiec i tak mialam to uczucie "chęci puszczenia pawia",serce mi biło jak szalone i jeszcze mnie mięsnie bolą:P więc taki zły nie był,ale będę dokładać A tego banana to zjadłam z przymusu bo myślałam,że węgle potrzebne ale skoro nie to ok
Chibiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 23:22   #1234
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
Chibiusa, pyskatka89, kika171, tapetka22 - dziękuję za Wasze opinie, chyba to jest właśnie to czego mi potrzeba.
Naprawdę biorę je wszystkie do serca i staram się poprawić. Do niektórych produktów mam jeszcze opory, ale coraz mniejsze (zwłaszcza, że trochę się dzisiaj przestraszyłam, bo waga spadła, chociaż od wizyty u lekarza jem dużo więcej niż wcześniej)

proszę o ocenę, mam nadzieję, że jest jakiś postęp:

U
I(9.00): jogurt naturalny z bananem, dwoma kopiastymi łyżkami domowej granoli orzechowej, łyżeczką otrębów, kakako z mleka 2%No coś tam dodałaś, ale czemu tylko 2 łyżki? Co najmniej 5 łych i by uszło
II(11.30): kaszka manna smakija, kiwidosyp jakieś orzechy
III(13.00): kubek czystej zupy pomidorowejto nie posiłek
IV(14.00): kotlet z polędwicy, 2 ziemniaki, ogórek, herbataczemu jesz osobno zupę i drugie? oszukujesz, że więcej posiłków wychodzi? I czemu ta zupa czysta dodaj tam kluchy/ryż i śmietanę i posyp koperkiem a do obiadu jak kotlet duży to ujdzie, więcej ziemniakó i porządną porcją sałatki z oliwą z oliwek a nie ogórka
V(16.30): 2marchewki, kawa 2w1to nieposiłek, ugotuj sobie może budyń z bakaliami?
VI(19.00): papryka, serek homo naturalny ze szczypta kakao, jakiś chleb do tegoherbata

czy powinnam jeść kiedy nie jestem głodna w porze posiłku? czy uznać, że 'organizm wie czego mu trzeba'?
Coś tam dołożyłaś, ale dalej ZA MAŁO!! Nie możeszpolegać na odczuciu głodu, bo je skutecznie zaburzyłaś. Każdy organizm dąży do homoestazy (wew. równowagi) i gdy się głodzisz aby wszystko jako tako funkcjonowało zwalnia metabolizm i zaczyna spalać siebia, a potem niszczy komórki "nie niezbędne do egzystencji i te najbardziej energochłonne" czyli mózgowe. Gdy zaczynasz jeść mało to znacznie efektowniej zaczyna przetwarzyać jedzenie, czyli z mniejszej ilości otrzymuje tyle co dla przeciętnego człowieka normalna porcja. Aby wszystko wróciło do normy i zaczoł znów funkcjonować "na pełnych obrotach" trzeba od nowa nauczyć "go" że ma określoną-odpowiednią ilość pokarmu. Na nowo więc go musisz ustawić. A to znaczy dokładnie tyle że kompletnie nie możesz polegać na swoich odczuciach, jeść pomimo wszystko i na przekór wszystkiemu w pewnym w miaręstałym i uporządkowanym rytmie, aby ponownie wrócił do normy.
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 00:32   #1235
Cristin@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość

shit...cristina sie polepszyla to nastepna mądra sie pojawila:/

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

chyba za wczas pochwalilam:/
bo nie dotarlam jeszcze do tej strony...

eh....
Chyba nawalam od wczoraj... Kurde dzisiaj znowu jakas masakra chyba :/

ŚNIADANIE(9.00)
Grahamka, serek danio waniliowy.

OBIAD(15.00)
Talerz zupy kalafiorwej.

KOLACJA(21.00)
2 sandwiche, każdy z 2 plastrami sera i plastrem szynki.

Od wczoraj cos nieza dobrze sie czuje i odbija sie to na jedzeniu... Musze sie poprawic... Zwlaszcza ze jutro(dzisiaj) wigilia. Tyle pysznosci. Musze wziac sie w garsc i jesc normalnie.
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 06:57   #1236
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Chyba nawalam od wczoraj... Kurde dzisiaj znowu jakas masakra chyba :/

ŚNIADANIE(9.00)
Grahamka, serek danio waniliowy.

OBIAD(15.00)
Talerz zupy kalafiorwej.

KOLACJA(21.00)
2 sandwiche, każdy z 2 plastrami sera i plastrem szynki.

Od wczoraj cos nieza dobrze sie czuje i odbija sie to na jedzeniu... Musze sie poprawic... Zwlaszcza ze jutro(dzisiaj) wigilia. Tyle pysznosci. Musze wziac sie w garsc i jesc normalnie.
ten jadłospis jest niezgodny z regulaminem <1000 kcal

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 09:00   #1237
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuu
  • jajko na miękko,grahamka z pomidorem,szynką,cebulą,
  • kabanos
  • kurczak zapiekany na porach,z majonezem, 200 g surówki wiosennej,lampka wina
  • talerzyk sałatki (ryż,tunczyk,groszek,ogór ek,cebula,majonez),2 kromki razowca z serem rzodkiewkowo-paprykowym, kawałek makreli wędzonej

ocenicie???

btw,Christin...jesli wiesz,że nawalasz,że źle jesz, to po ch........ wklejasz takie beznadziejne jadlospisy?????
przepraszam,poniosło mnie "wigilijnie"..

Edytowane przez Magdalena0603
Czas edycji: 2009-12-24 o 09:01
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 10:00   #1238
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
btw,Christin...jesli wiesz,że nawalasz,że źle jesz, to po ch........ wklejasz takie beznadziejne jadlospisy?????
dołączam się do pytania...
skoro wiesz, że jest źle, to po co psujesz nastrój innym ? Żeby im udowodnić, że nie mylili się co do Ciebie, pisząc, że i tak się nie poprawisz ?
przy okazji:

Wesołych Świąt Wszystkim ;*

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 10:19   #1239
warrior_mortal
Rozeznanie

po długiej przerwie- wczorajsze U?:

I: wieśniak 200g z 3 łyżkami pł. owsianych, wkrojonym jabłkiem i cynamonem+2 kromii żytniego razowego z rama, wędliną dr., i sałatą+herba ziel.
II: grahama 70g z masłem orzechowym+herba ziel.
III: ok. 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, kurczak gotowany (ćwiartka, udzieć czy jak tam to się zwie ), brokuł got., +herba ziel.
IV: activia naturalna z łychą masy makowej
V: 2 kr. zytniego razowego z ramą, serem wędzonym i warzywami+hetrba ziel.

i przed wczorasjsze może zarzuce jeszcze :

I: granola orzechowa 50g ze szkl. maślanki nat.+ 2 kr. żytniego razowego-1 z delmą, pl. serka topionego i wędliną; 2 z delmą wdliną dr., i pl. sera żóltego i warzywami+herba ziel.
II: ciemna bułka z pestkami, z delmą, jajem na twardo, sałatą i papryką
III: kiść winogrona i mandarynka
IV: ok. 1/2 woreczka kaszy gryczanej, kurczak got. buraczki marynowane +herba ziel
V:2 kr. żytniego razowego z delmą, twarożkiem domowym i warzywkami+herbatka zielona

proszę bardzo o ocene. pozdrawiam i życze wszytskim wesołych i przede wszytskim SPOKOJNYCH swiat
Stary 2009-12-24, 10:46   #1240
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
P (?) - wychodze z ed...
I śniadanie - owsianka ( 3 łyzki, połowa jogurtu nat., połowa banana, garść musli lubelli jesiennych, garść mieszanki studenckiej, suszona morela, śliwka, figa i daktyl pokrojone w kostkę )
II śniadanie - dwie kanapki chleba fitness ze śliwką ( jedna z sałatą, szynką i pomidorem, druga z sałatą turkiem i pomidorem )
obiad - gulasz z kurczaka, z marchewką i pieczarkami, kluski jakieś
podwieczorek - danio bananowy
kolacja - ciemna bułka, z szynką, turkiem i pomidorem, przytostowana.

do picia woda i 2 razy herbata z kopru włoskiego (bo strasznie mi brzuch wywala...)
Podbijam i proszę bardzo o ocenę...

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 10:46   #1241
Kawwaa
Rozeznanie

Wesołych Świąt
Stary 2009-12-24, 10:56   #1242
twinsy21
Raczkowanie

Nasze Wigilijne U;
Śniadanie;
4 cukierki + ferrero roche + rafaello
2 pieczone pierogi z kaszą i ziemniakami posmarowane masełkiem + 1/2 plastra bezpodpuszczkowego żółtego sera;]
Obiad;
3 krokiety z kapusta i grzybami bez panierki + sos grzybowy
Po;
Wigilijna kolacja; będzie vege bigos, chlebek, salatka jarzynowa [cos ala, bo zamiast majonezu jest jogurt naturalny i serek wiejski + masa przypraw, pierogi i inne pysznosci]

Wesołych Świąt!

PS; Cristin...nawalasz bo chcesz. My sie badziewnie dzien w dzien czujemy a mimo wszystko wciskamy. Jakbys nie chciala nawalac to robilabys wszystko aby tak nie bylo wiec przestan za przeproszeniem chrzanic i wez sie w garsc [ a wiemy ze u ciebie bedzie to trudne booszukujesz sama siebie.] Jestes chora i chyba sama przed soba boisz sie do tego przyznac. boisz sie przyznac ze nie dasz rady, bo jak niby 2 dni normalnie pojesz to przez kolejny tydzien bedziesz jadla jak kot tlumaczac sie zlym samopoczuciem;/ Zdaj sobie sprawę ze do niczego Cię to nie doprowadzi/.

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2009-12-24 o 14:05
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 11:07   #1243
Amel
Zadomowienie

Również życzę wszystkim ciepłych, rodzinnych i pogodnych świąt.
Dobrych pierożków i karpia (i śledzika), fuuury prezentów pod choinką. Miłej atmosfery, zapomnienia o troskach, uśmiechu na twarzy, radosnej Wigilii i żeby była tak wyjątkowa jak wszystkie inne dni w roku.
Amel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 13:31   #1244
MalaLejdi
Zadomowienie

Dołączam się do życzeń
Życzę samych pyszności na Wigilijnym stole-zaczynająć od barszyka, karpika, krokietów, pierożków a kończąc na makiełkach serniczkach itd. Ale przecież w Święta jedzenie NIE jest najważniejsze a jedynie jego jedną z wielu przyjemności
Cieszmy się świętami, które możemy spędzić w gronie tych których kochamy, którzy są nam najbliżsi...

NIEAKTUALNA WYMIANA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=514085

Proszę odpisuj u mnie
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 15:14   #1245
Fankaus5olga
Zadomowienie

Też dołącze się do życzeń! Wesołych, pogodnych , rodzinnych Świąt!
Spełnienia marzeń, szczęścia i zdrowia
Smacznego makowca , kapusty z grochem iii.. innych smakołyków.
I żeby w ten dzień nie liczyć kalorii, tylko wspólnie , miło spędzić czas z rodziną - spiewajac kolędy

M.J & P.S forever in my heart
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 16:25   #1246
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
dołączam się do pytania...
skoro wiesz, że jest źle, to po co psujesz nastrój innym ? Żeby im udowodnić, że nie mylili się co do Ciebie, pisząc, że i tak się nie poprawisz ?
przy okazji:

Wesołych Świąt Wszystkim ;*
Dolaczam sie do pytania. Ile mozna walic grochem o sciane, a ona dalej wkleja syf a nie jadlospisy
-----------

Wesolych swiat wszystkim zycze i owocnego ukladania jadlospisow w nowym roku

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 22:53   #1247
malenka17
Zadomowienie

Wyrak, a ja chcę jako życzenie świąteczne zobaczyć jak wygląda Twój jadłospis wigilijny! No i czy trening był :P

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 09:29   #1248
Annie1441
Wtajemniczenie

ja mogę dać mój wigilijny :P
1. 2 kromki razowego z serkiem topionym, szynką- 3 plasterki i papryką (post bla bla), ze 2 łyzki sałatki jarzynowej, 2 kawałki baby teściowej (mniam!)

2. kromka razowego zzz kiełbasą białą znów 2 łyżki sałatki, garść włoskich

3. 2 łyżki ryby po grecku, 1,5 łyżki kapusty jakiejś (u babci)

4. talerz zupy grzybowej zabielanej z makaronem, 1 dzwonko karpia, śledzia, pieczarka (smażone), łyżka ryby po grecku, 1 pieróg z kapustą i grzybami z sosem grzybowym, 2 łyżki makiełek, kieliszek wina i nalewki pigwowej łyk, szklanka kompotu z suszu

3 kawy z mlekiem w dzień
i wcale się nie przejadłam głodna byłam przed snem strasznie
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 11:29   #1249
gosia261282
Gang Iren

Wczorajsze U:

1. dwie kromki razowca z masłem,serem żółtym,sałatą i rzodkiewką,zielona herbata
2. kawa z mlekiem,banan
3. fitella kokosowa z jogurtem orzechowym,2 mandarynki,sok marchwiowy jednodniowy
4.bułka pszenna z masłem,twarogiem półtłustym i szczypiorkiem,sok warzywny
5.Wigilia: kompot z suszonych owoców,kawałek ryby po grecku,kawałek śledzia w oleju,kawałek smażonej miruny,trochę kapusty z grzybami,2 pierogi,talerz barszczu z uszkami i z dwie łyżki makiełek.
Po Wigilii 2 drinki i kilka toffifee wpadło oraz pomarańcze i jeszcze trochę grochu pure wcisnęłam.

Ktoś oceni?
Wesołych Świąt!
Stary 2009-12-25, 12:10   #1250
Larissis
Raczkowanie

moje U/P

1. 250 g jogo nat śmietankowego, duuuża garść różnych orzechów, 2 pierniczki i 6 kostek czekolady....
2. łyżka sałatki jarzynowej.
3. będzie : dewolaj (wiem, ze sie inaczej pisze ale nie wiem jak), kapusta z grochem, barszczyk z uszkami i pewnie jakieś ziemniaaary :P
potem pewnie deser..... kawałek sernika.

i mam nadzieje, że na tym się skończy.... :P bo jak zjem więcej to utyjee
Larissis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 12:37   #1251
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Wyrak, a ja chcę jako życzenie świąteczne zobaczyć jak wygląda Twój jadłospis wigilijny! No i czy trening był :P
Stawiam na rybki-białko

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
ja mogę dać mój wigilijny :P
1. 2 kromki razowego z serkiem topionym, szynką- 3 plasterki i papryką (post bla bla), ze 2 łyzki sałatki jarzynowej, 2 kawałki baby teściowej (mniam!) a miałam właśnie o nim pisac b. ładne śniad

2. kromka razowego zzz kiełbasą białą znów 2 łyżki sałatki, garść włoskich mhm, fajnie, że i nnkt są, ale może jakiś owocek się przewinął?

3. 2 łyżki ryby po grecku, 1,5 łyżki kapusty jakiejś (u babci) jak na obiad to mało, bardzo mało

4. talerz zupy grzybowej zabielanej z makaronem, 1 dzwonko karpia, śledzia, pieczarka (smażone), łyżka ryby po grecku, 1 pieróg z kapustą i grzybami z sosem grzybowym, 2 łyżki makiełek, kieliszek wina i nalewki pigwowej łyk, szklanka kompotu z suszu a co to jest?
tutaj nie komentuję bo to Wigilia

3 kawy z mlekiem w dzień
i wcale się nie przejadłam głodna byłam przed snem strasznie
reszta wj, brakuje mi jakegoś owocka tylko

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U:

1. dwie kromki razowca z masłem,serem żółtym,sałatą i rzodkiewką,zielona herbata mogłaś dodac więcej warzywek i może jakiś owocek, ale widzę już banana więc jest ok
2. kawa z mlekiem,banan mhm
3. fitella kokosowa z jogurtem orzechowym,2 mandarynki,sok marchwiowy jednodniowy owocowo smakowicie
4.bułka pszenna z masłem,twarogiem półtłustym i szczypiorkiem,sok warzywny ok, ale ciepłego obiadku nie było?
5.Wigilia: kompot z suszonych owoców,kawałek ryby po grecku,kawałek śledzia w oleju,kawałek smażonej miruny,trochę kapusty z grzybami,2 pierogi,talerz barszczu z uszkami i z dwie łyżki makiełek. ejjj co to jest? poza tym smakowicie
Po Wigilii 2 drinki i kilka toffifee wpadło oraz pomarańcze i jeszcze trochę grochu pure wcisnęłam. Kika nie lubi toffifee

Ktoś oceni?
Wesołych Świąt!
szkoda, że cieplego obiadku nie bylo, ale jak to w Wigilie-wszystko dozwolone i przestrzegamy jednej zasady-nie ma zadnych zasad

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 14:24   #1252
carmen4400
Zadomowienie

wczorajsze P
śn. owsianka z 5 łych na tłustym mleku
ob. talerz klusek kładzionych z maselkiem
w międzyczasie podjedzone nielegalnie jak dla mnie orzechów
wigilia: talerz grzybowej, 5 pierogów z grzybami i kapustą okraszonych cebulką, 2 łychy ryby po grecku, 3 łychy sledzia po kaszubsku( śledź, cebula, ziemniaki, śmietana), 3 łychy śledzi z ananasem, jabłkiem, cebulą korniszonem, musztardą i ketchupem, 2 kawałki smażonego karpia, 1 kawałek karpia w galarecie, troche sałatki jarzynowej, 2 kawałki szarlotki, 1 kawałek makowca, 3 łychy kutii , 2 szklanki kompotu z suszu

generalnie byłam tak przejedzona, że aż strach, tak mnie wydęło, ale niczego nie żałuję do kolacji nie dużo, bo mamy zasadę że jest postnie ilościowo i jakościowo przed.
Stary 2009-12-25, 16:41   #1253
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Dolaczam sie do pytania. Ile mozna walic grochem o sciane, a ona dalej wkleja syf a nie jadlospisy
Przestancie do niej pisac. Jej o to chodzi, zebyscie napisali ze tak malo zjadla, bo to karmi jej chore anorektyczne ego. A jak ja zjedziecie, to od razu jej masochistyczne odchylenia tez sa zaspokojone. Ona dobrze wie, ze nawala ,a nawala wlasnie po to, zebyscie ja pytali czemu na wala, bo jak zwrocicie na nia uwage to jest cala szczesliwa...
Ignor dobra rzecz

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 17:04   #1254
Irish lady 28
Zadomowienie

uuuu
  1. cienka biała kiełbaska z keczupem i musztardą,kanapka razowca,talerzyk sałatki tuńczykowo-ryżowo-groszkowej z majonezem,kilka plasterków pomidora z cebulką
  2. 2 skrawki śledzia w oleju z cebulką na zimno ,3 plastry szynki,ogórek konserwowy
  3. 2 piwka,pałka kurczaka smażona na oleju kujawskim w ziołach
  4. zapiekanka na bułce- z serem,szynką i pieczarkami,keczup i chili
  5. planuję trochę śledzia w śmietanie + 2 ziemniaki i 2-3 lampki wina wytrawnego

mimo braku zasad w święta...ocenicie???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 17:19   #1255
jelonk
Rozeznanie

świąteczne Pppppppp

1. 4 łyżki płatków jęczmiennych, 2 łyżeczki kakao, trochę otrębów i orzechów, kubek kefiru, banan, kromka razowca z polędwicą drobiową i chrzanem, kawa z mlekiem
2. 2 kromki razowca z ćwikłą i polędwicą drobiową, kawałek dorsza w galarecie, duża łyżka krewetek z pastą z awokado, pomidorki koktajlowe
3. filiżanka barszczyku, pierś z kurczaka, kapusta kiszona, pomidorki koktajlowe, makaron żytni
4. nutridrink, banan, pomarańcza
5. w planach pewnie to, co w czasie dnia: filiżanka barszczu, 3 kromki razowca, ryba w galarecie i trochę warzyw, garść nerkowców i orzechów laskowych
6. przed snem może szklanka ciepłego mleka

Edytowane przez jelonk
Czas edycji: 2009-12-25 o 19:41
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 20:20   #1256
Annie1441
Wtajemniczenie

przez 3 dni się pochwalę U bo potem się nienadadzą jak zawsze

1. 2 średnie i 2 malutkie (piętki) kromki razowca, 3 plasterki szynki, kilka kawałków śledzia w oleju, 3 łyżki jarzynowej sałatki, kawal makowca

2.kawał makowca, sernika, baby

3. udko pieczone na ostro, ziemniaki, bigos (porcja niewielka), kawał makowca, czekoladowego

3 kawy z mlekiem, kieliszek miodu pitnego

póki co jestem najedzona ale może wpadnie sałatka owocowa z orzechami i zsiadłym mlekiem :P
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 21:45   #1257
lovelykate
Rozeznanie

Dzisiejsze niby P... (pt. brak sił)

śniadanie(11.00): owsianka (3 łyżki płatków na wodzie, garść mieszanki studenckiej, 3 orzechy brazylijskie, zalane połową jogurtu nat. )
obiad(14.00): 4 pierogi z kapustą i grzybami
powieczorek(17.00): danio bananowy
kolacja(19.30): dwie kromki chleba fitness ze śliwką posmarowane masłem i serkiem president z rzodkiewką

Jak to wygląda? Błagam o ocenę...

Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
Stary 2009-12-25, 21:57   #1258
kasiekasiek
Zadomowienie

Cytat:

śniadanie(11.00): owsianka (3 łyżki płatków na wodzie, garść mieszanki studenckiej, 3 orzechy brazylijskie, zalane połową jogurtu nat. )
kolacja(19.30): dwie kromki chleba fitness ze śliwką posmarowane masłem i serkiem president z rzodkiewką

eeee.... źle wygląda. Wiem, że święta, że brak zasad, że nieregularnie, ale radzę poczytać 10 pż, przykładowe jadłospisy i nie tytułować literką P czegoś, co P nie jest. o.
Stary 2009-12-25, 21:57   #1259
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:

Żartujesz?? Że nbiy P?? Dobrze napisalas . NIBY.

NASZE U;
Śniadanie [ ekhem. cos ; A' la. Wstalysmy o 12 i zaraz przyjechali goscie] 3 kostki czeko; mleczna, bakaliowa i z nadzieniem truskawkowym. + cukierek truflowy i ferrero roche. + 6 kawałkow ciasta; szarlotki, orzechowca, sernika, makowca i jakies 2 czekoladowe. [ szczescie ze po takim czyms nie mialysmy rewolucji z zoladkiem i jelitami ]
Obiad; 5 pierogow z kapustą i grzybami [tylko tyle dla ans zostalo!!!!;[bu] z sosem grzybowym.
sen.
podwieczorek; mandarynki + jabłko.
kolacja ; talerz wegetarianskiego bigosu + trochę sałatki jarzynowej + 2 kromy chleba z maslem, pomidorkiem i ogorkiem + 1/2 serka wiejskiego z miodem.

Niezbyt jakosciowo dzisiaj, ale jutro będzie lepiej!

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2009-12-25 o 21:58
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 21:59   #1260
lovelykate
Rozeznanie

Ech... A możecie napisać co można zmienić w tym jadłospisie? Podkreślam, że wychodzę z ed.

Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości