Krzywe nogi - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-24, 23:35   #3601
betti_888
Wtajemniczenie

Dot.: Krzywe nogi

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
Mam tak samo a bo co... inne dziewczyny chodza a ja nie moge??!! Nie chce byc gorsza. Czasem jak w lustrze stane i patrze jak w tych rurkach wygladam to sie zalamuje ale innych spodni w zyciu bym nie nosila nadrabiam to stylem chodzenia heh...
Co do cwiczen tez zmobilizowac sie nie moge ale w koncu musze bo byc moze to moja ostatnia szansa, a krzywuska do konca zycia nie chce byc!

ja staram się nie stać ze złączonymi nogami więc troche to ukrywam, ale innych spodni też bym nie założyła

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 15:04   #3602
nink01
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
ja staram się nie stać ze złączonymi nogami więc troche to ukrywam, ale innych spodni też bym nie założyła

ej serio ja tez w rurkach latam i tez mam () tylko sytaram sie takie dobierac żeby mi tak tych krzywusów nie było widac ....

tez staram sie łaćzyc nogi jak stoje <troche boli > no ale cóż.....

niestety jak ide to i tak wtedy mi widac krzywizne ....

a wiceie zo jest najgorsze ...bo nie wiem jak wy ale ja na pewno szpilek nie założe .....bo wydaje mi sie że w szpilkach takie nogi wyglądaja jeszcze gorzej ....co o tym myslicie ...?
najgorzej to jest w lecie .... na plaży /....jak wy chodzicie w bikini ....?
ja sie strasznie wstydze....
nink01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 15:20   #3603
lily92920
Zakorzenienie

Ja tez mam krzywe kolana. I płaskostopie mi sie zrobiły, choc nigdy ich nie miałam, tak 2 tygodnie temu lekarz stwierdzil u mnie pewna nieprawidłowość. Ponoc przez dość szybki wzrost- przez 3 lata uroslam około 9 cm!
To przez zespół bocznego przyparcia rzepki do kości udowej, czy inaczej mówiąc- KOLANO KINOMANA!

Musze duzo cwiczyc, aby wzmocnic miesnie ud, a wtedy powinno sie cofnac. Inaczej czeka mnie operacja, bo to jest bardzo bolesne schorzenie!

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2009-12-25 o 15:23
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 20:27   #3604
Vika 92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nink01 Pokaż wiadomość

a wiceie zo jest najgorsze ...bo nie wiem jak wy ale ja na pewno szpilek nie założe .....bo wydaje mi sie że w szpilkach takie nogi wyglądaja jeszcze gorzej ....co o tym myslicie ...?
Wydaje mi się, że szpilki są w miarę OK, ale pod warunkiem, że noszone np do spódnicy za kolana, żeby nie widać było krzywych kolan...
Wesołych Świąt 'Wystąpiłam' w asymetrycznej spódnicy Ale była tylko rodzina
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 20:47   #3605
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
ej serio ja tez w rurkach latam i tez mam () tylko sytaram sie takie dobierac żeby mi tak tych krzywusów nie było widac ....

ja jakoś nie mam z tym problemu bo ani w szpilkach ani w bikini nie chodzę (za bardzo jestem koścista)

Stary 2009-12-25, 21:14   #3606
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez nie, najczesciej to stoje tak jak gdzies juz tu bylo zaprezentowane chyba jedna noga prosta a druga zgieta w kolanie i wysunieta troche do przodu. Tak mi juz jakos wygodnie. No ale jak w szkole mamy apel i wnosza sztandar i trzeba stanac na bacznosc to pojawia sie ,,maly" problem... Wtedy staram sie na sile zlaczyc nogi, co nie ukrywam jest ,,troche" bolesne

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:

Tez staram sie dobierac takie rurki.
Hmmm... a mi sie wydaje ze w szpilkach to jest lepiej... nogi sie wtedy wydaja szczuplejsze i zgrabniejsze, miesnie sie podkreslaja... co do bikini, to masakra jak sie w lustrze przejrzalam to pomyslalam ze nigdy z domu nie wyjde zwlaszcza ze mam taki kontrast pomiedzy grubymi udami a szczuplymi lydkami... jakos sie przelamalam i zle nie bylo

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Ja tez mam krzywe kolana. I płaskostopie mi sie zrobiły, choc nigdy ich nie miałam, tak 2 tygodnie temu lekarz stwierdzil u mnie pewna nieprawidłowość. Ponoc przez dość szybki wzrost- przez 3 lata uroslam około 9 cm!
To przez zespół bocznego przyparcia rzepki do kości udowej, czy inaczej mówiąc- KOLANO KINOMANA!

Musze duzo cwiczyc, aby wzmocnic miesnie ud, a wtedy powinno sie cofnac. Inaczej czeka mnie operacja, bo to jest bardzo bolesne schorzenie!
Wspolczuje... tez kiedys jako dziecko mialam plaskostopie ale podobno jestem wyleczona. Wlasnie, podobno, ale przez moja glupia cyfrowke nie moge tego sprawdzic...

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Vika 92 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że szpilki są w miarę OK, ale pod warunkiem, że noszone np do spódnicy za kolana, żeby nie widać było krzywych kolan...
Wesołych Świąt 'Wystąpiłam' w asymetrycznej spódnicy Ale była tylko rodzina
Gratulacje

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 21:47   #3607
betti_888
Wtajemniczenie

ja się zastanawiam czy ćwiczenia w ogóle coś pomagają... ktoś ćwiczy i widzi różnice??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-25, 22:32   #3608
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się zastanawiam czy ćwiczenia w ogóle coś pomagają... ktoś ćwiczy i widzi różnice??
ja cwicze raz na jakis czas, jak mi sie zachce wiec roznicy nie moge zauwazyc

Stary 2009-12-25, 22:39   #3609
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
ja cwicze raz na jakis czas, jak mi sie zachce wiec roznicy nie moge zauwazyc

to tak jak ja... może ze 5 razy ćwiczyłam od początku września po prostu nie mam czasu i też troche mi się nie chce

Stary 2009-12-26, 10:59   #3610
nink01
Przyczajenie

Cytat:
to tak jak ja... może ze 5 razy ćwiczyłam od początku września po prostu nie mam czasu i też troche mi się nie chce

moim zdaniem nawet jagby sie ćwiczyło i 10 razy dziennie to i tak by nóg nie wyprostowało.....bo my przeciez mamy krzywe kości w nogach ....

ale myśle że te ćwiczenia TROCHE niwelukja krzywosć dlatego juz niedugo smigam do ortopedy po zestaw ćwiczeń....mam nadzieje że mi to cos pomożę....

moje nogi wyglądaja tak że w spodniach jedna jest prosta a druga )..widc gdy stane na tej prostej to nie widac że mam krzywe <przynajmniej ja tak uważam >///.... gorzej z tym jak sie idzie ....

ale jak spodnie ściagne to moje "gołe nogi " wyglądaja koszmarnie ()....w

A odnośnie łaczenia nóg .....TO MÓWIRE WAM TO ĆWICZCIE BO POMAGA .....na początku bili bardzo ....ale pózniej po ok 2 tyg już mniej ...i nogi znaczniej bardziej ładniej wyglądaja wiec wam polecam ;]
Stary 2009-12-26, 19:51   #3611
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
heh no to tak samo jak ja. Ale jutro zabieram sie do roboty bo po swietach sie ,,troche" przytylo a wiec przy okazji pocwicze tez cos na nogi.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
moim zdaniem nawet jagby sie ćwiczyło i 10 razy dziennie to i tak by nóg nie wyprostowało.....bo my przeciez mamy krzywe kości w nogach ....

ale myśle że te ćwiczenia TROCHE niwelukja krzywosć dlatego juz niedugo smigam do ortopedy po zestaw ćwiczeń....mam nadzieje że mi to cos pomożę....

moje nogi wyglądaja tak że w spodniach jedna jest prosta a druga )..widc gdy stane na tej prostej to nie widac że mam krzywe <przynajmniej ja tak uważam >///.... gorzej z tym jak sie idzie ....

ale jak spodnie ściagne to moje "gołe nogi " wyglądaja koszmarnie ()....w

A odnośnie łaczenia nóg .....TO MÓWIRE WAM TO ĆWICZCIE BO POMAGA .....na początku bili bardzo ....ale pózniej po ok 2 tyg już mniej ...i nogi znaczniej bardziej ładniej wyglądaja wiec wam polecam ;]
Wydaje mi sie ze to tez zalezy od tego ile kto ma lat. No bo np nogi moga sie wykrzywic ale dlaczego mialyby sie nie wyprostowac?? Chodzi mi o to ze np po jezdzie na koniu sie czesto robia krzywe no wiec moze moga sie tez od czegos zrobic proste? a co do tego laczenia nog, to przez jaki czas dziennie ja bym tak musiala stac zeby faktycznie cos pomoglo?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-26, 21:42   #3612
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
heh no to tak samo jak ja. Ale jutro zabieram sie do roboty bo po swietach sie ,,troche" przytylo a wiec przy okazji pocwicze tez cos na nogi.

możesz mi oddać trochę zbędnego tłuszczu z chęcią go przyjmę

Stary 2009-12-27, 12:52   #3613
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
możesz mi oddać trochę zbędnego tłuszczu z chęcią go przyjmę
Bardzo chetnie niestety nie wiem jak

dzisiaj w kosciele za kazdym razem jak trzeba bylo wstac cwiczylam zlaczanie nog hah... mam nadzieje ze kiedys bede miala proste nogi...

Stary 2009-12-27, 13:00   #3614
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo chetnie niestety nie wiem jak

dzisiaj w kosciele za kazdym razem jak trzeba bylo wstac cwiczylam zlaczanie nog hah... mam nadzieje ze kiedys bede miala proste nogi...

hahaha, jak widać można nawet ćwiczyć w kościele
ps. wyślij mi pocztą

Stary 2009-12-27, 20:14   #3615
mmmmmm
Zakorzenienie

a czy któras z Was nosi leginsy? (przy nogach typuX Bardzo mi sie podobają ale chyba sie nie złamię... Nosze tylko dzwony i spódnice za kolano a i tak mam wrażenie, że wszycy widzą moje krzywusy...
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 20:40   #3616
Lavi92
Zakorzenienie

Ja jestem posiadaczką x i też mnie nurtuje to czy mogę założyć leginsy..
W sumie jasne, że x mogą nosić, ale to zależy jak się w nich czuje. Może tak strasznie nie będę wyglądać..
Stary 2009-12-27, 22:57   #3617
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
hahaha, jak widać można nawet ćwiczyć w kościele
ps. wyślij mi pocztą
No pewnie ze mozna
Ok, ale nie wiem czy sie w paczce zmiesci hehe

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
a czy któras z Was nosi leginsy? (przy nogach typuX Bardzo mi sie podobają ale chyba sie nie złamię... Nosze tylko dzwony i spódnice za kolano a i tak mam wrażenie, że wszycy widzą moje krzywusy...
Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Ja jestem posiadaczką x i też mnie nurtuje to czy mogę założyć leginsy..
W sumie jasne, że x mogą nosić, ale to zależy jak się w nich czuje. Może tak strasznie nie będę wyglądać..
Ja nie mam x tylko o ale podobny problem kiedys mialam. Zalezy w ktorym miejscu sie te legginsy koncza... Tzn dokad je zalozysz. Np u mnie brzydko wygladaly jak mialam je na calych lub prawie calych nogach, ale za to super sie prezentowaly jak konczyly sie na kolanach-nie bylo widac zebym nogi krzywe miala wiec mysle ze wy tez mozecie poeksperymentowac

Stary 2009-12-27, 23:14   #3618
betti_888
Wtajemniczenie

to w częściach wyślij

Stary 2009-12-27, 23:17   #3619
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam x tylko o ale podobny problem kiedys mialam. Zalezy w ktorym miejscu sie te legginsy koncza... Tzn dokad je zalozysz. Np u mnie brzydko wygladaly jak mialam je na calych lub prawie calych nogach, ale za to super sie prezentowaly jak konczyly sie na kolanach-nie bylo widac zebym nogi krzywe miala wiec mysle ze wy tez mozecie poeksperymentowac

Ja bym najchętniej ubrała na całe.. Ale popróbuje i wyjdzie jak najlepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 23:18   #3620
betti_888
Wtajemniczenie

a ja chodze w obcisłych rurkach i mam to gdzieś chociaż chciałabym mieć proste nogi...
musze zacząć ćwiczyć

Stary 2009-12-28, 14:00   #3621
Vika 92
Raczkowanie

Hej, a gdzie Pajunka? Pajunko, jeśli nas podglądasz, to napisz coś, czy wiesz więcej o tej operacji
Vika 92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:59   #3622
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
to w częściach wyślij
Ok

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Ja bym najchętniej ubrała na całe.. Ale popróbuje i wyjdzie jak najlepiej
Mam nadzieje ze bedzie ci ladnie, trzymam kciuki

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
a ja chodze w obcisłych rurkach i mam to gdzieś chociaż chciałabym mieć proste nogi...
musze zacząć ćwiczyć
To ja tak samo. Heh to znaczy nie mam tego gdzies bo sie tym przejmuje ale nosze rurki

Stary 2009-12-28, 19:51   #3623
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

To ja tak samo. Heh to znaczy nie mam tego gdzies bo sie tym przejmuje ale nosze rurki

no ja też niby troche sie tym przejmuje ale nie mam zamiaru przez krzywe nogi rezygnować z moich ulubionych ubrań

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 20:56   #3624
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:

no ja też niby troche sie tym przejmuje ale nie mam zamiaru przez krzywe nogi rezygnować z moich ulubionych ubrań
heh no ale juz np takich rybaczek przed same kolana zalozyc nie moge bo wygladam paskudnie...

Stary 2009-12-28, 22:53   #3625
mj4
Przyczajenie

hej dziewczyny ja tu jestem nowa ... mam pytanie nie łaczą mi sie nogi w kolanach i lydkach jakie to skrzywienie? i jakie sa ćwiczenia na to o ile to cos da;/
pozdrawiam
mj4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 23:17   #3626
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mj4 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tu jestem nowa ... mam pytanie nie łaczą mi sie nogi w kolanach i lydkach jakie to skrzywienie? i jakie sa ćwiczenia na to o ile to cos da;/
pozdrawiam
jest to szpotawość kolan

Przykładowe ćwiczenia:
  • siad ugięty podparty, stopy rozstawione, naprzemienne skręcanie ugiętych kończyn dolnych do wewnątrz z równoczesnym dotknięciem kolan do podłoża;
  • leżenie przodem na ławeczce, ramiona wyciągnięte i chwyt za obrzeże ławki, Nogi poza ławką. Wykonanie nogami wyprostowanymi w stawach biodrowych i kolanowych ruchów nożycowych;
  • siad ugięty podparty, między kolanami piłka gumowa, zgniatanie kolanami piłki;
  • siedząc na ławeczce, woreczek między kolanami, próbujemy prostować nogi;
  • leżenie tyłem, rozkrok, złączenie kończyn dolnych przez ugięcie w stawach kolanowych do wewnątrz, stopy na zewnątrz;
  • w siadzie skulnym ręce w bok zgięte w stawie łokciowym, opad tułowia w tył, woreczek między kolanami;
  • leżenie tyłem, woreczek między kolanami, rysowanie kółek w lewą i w prawą stronę;
  • w staniu w lekkim rozkroku, ugięcie kolan (półprzysiad) z równoczesnym zbliżeniem kolan do siebie przez naciskanie dłońmi na boczne okolice kolan;
  • w staniu tyłem do drabinek (ściany), unoszenie nogi zgiętej w stawie kolanowym w górę w skos przez nogę przeciwną;
  • podskoki obunóż na materacu, ręce oparte na skrzyni (stole), woreczek między kostkami, kolana związane.
przy tej wadzie nie powinno się siedzieć po turecku tylko ze złączonymi kolanami a stopami oddalonymi...
nie wiem czy te ćwiczenia pomagają bo nie moge się zmusić do systematyczności, ale na pewno po nich łatwiej jest złączać kolana

Stary 2009-12-28, 23:23   #3627
mj4
Przyczajenie

dziekuje
a to pomaga w moim wieku- 19 lat??... czytalam ze tylko w mlodym wieku da sie cos z Tym zrobic....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 23:30   #3628
betti_888
Wtajemniczenie

trudno mi powiedzieć bo rzadko ćwiczę (mam prawie 18 lat) ale jeżeli nie masz krzywych kości tylko niektóre mięśnie za bardzo rozciągnięte a niektóre przykurczone to te ćwiczenia mogą pomóc... jak czytałam na różnych forach to niektórzy zauważyli poprawę tylko trzeba ćwiczyć ok 2 razy w tygodniu po ok. 40 min

Stary 2009-12-28, 23:49   #3629
mj4
Przyczajenie

to chyba nic mi nie pomoze;/ ja mam chude lydki a kosc krzywa;/ no nic ale i tak sprobuje z tymi Cwiczeniami ;p
Stary 2009-12-29, 13:04   #3630
nink01
Przyczajenie

moe nie bedyiesy miala idealnie prostzch ale watro sprobowac ...ja tey mam taki problem ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości