![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XV
dontlookdown, czeko_ladka, TiScatteroUnaFoto- Że ja niby wprowadzam jakieś zasady? Gdzie, jakie?! Jak widać z Twojej wypowiedzi, raczej Ty masz do tego zapędy aniżeli ja. Co do moich kompleksów, to chyba ujawnił się jeden - brak wiary w ludzi, że też Oni są pozbawieni dystansu do siebie, a poczucia humoru to u Nich za grosz. Jest taka subtelna granica, pomiędzy ukazywaniem własnego zdania GRZECZNIE, a wprowadzaniem zamętu, chaosu. I na prawdę nie chcę, nie mam ochoty na jakiekolwiek kłótnie, więc może wyciągnijmy WSZYSTKIE wnioski z tej sytuacji i postarajmy się żyć w miłej atmosferze, hm?
ruda wiewiora - jakże mi miło za pochwałę! ; ) W powietrzu zawisło niewypowiedziane słowo. Tyle miłości uleciało ponad chmury w dniach głupoty. W świecie tęczowych trampków, turbo czapek, zniewieściałych mężczyzn i pół metrowych tipsów najbardziej lśni szary płaszczyk. Zanim zdążę zrobić herbatę już mam w głowie galop. Mnożą się jak króliki, i z kapelusza wyskakują, i z trawy. Bezbarwne i ciężkie. Potem zaczyna mnie mdlić i czuję ucisk w żołądku. Odganiam je jak umiem. Zajmuję ręce, biorę kąpiel, wbijam wzrok w telewizor. Chwila spokoju i powracają, zwartą grupą, z podwójną mocą. Brakuje mi tchu i łez nie mogę powstrzymać, a przecież nic sie nie stało, przecież domowe zacisze i weekend, bez złych wiadomości. I postanowiłam wierzyć w to, że jest ktoś kto czeka ze swoimi narzędziami by zreperować moje serce. I owszem, na początku wszystkie zasady są jasne. Spotykamy się kilka razy w tygodniu, bez uczuć. A później okazuje się, że skoro spędzamy ze sobą tyle czasu, potrafimy się dogadać, sypiamy ze sobą, uzależniamy swój plan dnia od siebie, to dlaczego nie stworzyć z tego normalnego związku? A kończy się tak, że nocą po długiej wymianie zdań na temat uczuć to ONA wybiega z mieszkania trzaskając drzwiami. Dziś moim indywidualnym szczęściem jest chyba brak szczęścia , tak masochizm to moja nowoczesna osobista forma szczęścia. Zdesperowana,wędruje samotnie przez pole rzepakowe. Lubię, kiedy boli mnie głowa. Zapominam wtedy o sercu. Lubisz, gdy śpię nad ranem w Twoim łóżku, gdy na moich plecach wciąż widnieją ścieżki rysowane Twoimi palcami, gdy patrzysz na mnie zmęczonym i zaspanym jeszcze wzrokiem, wspominając wydarzenia minionej nocy. Zgubiłam gdzieś w płomieniach tego zakochania ochotę do życia, przypaliłam skrawek życiorysu. Miłość jest jak atak terrorystyczny, uderza znienacka i sieje wielkie spustoszenie..w głowie. Mowa pozornie zależna? Wszystkie rozmowy i gesty zakochanych.
#842 |
Rozeznanie
|
Ellwinga- Bardzo fajne opisy
![]() ![]() TiS,Ruda Wiewiora, xxgroszeko7xx- ![]() ![]() __ widzisz stanowisko "przyjaciółki" nie usatysfakcjonowało mnie, wolałam być "dziewczyną". a nawet to spieprzyłam. robię wszystko dokładnie tak jak chciałeś i co mi to dało ? podporządkowanie się osobie, która mnie nie kocha. Zastanawiałam się, jak wiele razy wybaczamy komuś tylko dlatego, że nie chcemy go stracić, nawet jeśli ów ktoś nie zasługuje na nasze przebaczenie. nie muszę wygrzebywać złości, mam jej zanadto, trochę milczącej. Potrzebuję zawsze mężczyzny, którego zdobyć nie mogę. A jeżeli nie mogę go zdobyć, to innego nie potrzebuję wcale. nie płacz kiedy odjadę.- tekst stworzony przez mężczyzn i dla mężczyzn. to nie byłaby miłość ! to by była choroba-klaustrofobia.
#843 | |
Zakorzenienie
|
przepraszam że się wtrącę, być może zostanę za to zjechana, ale zauważcie, że ellwinga wyraziła swoje zdanie. negatywne, ale zdanie. to tak samo jak pochwała - wyrażenie swojego zdania, tylko na odwrót. nie rozumiem stwierdzenia, że "nowa" to źle. twierdzicie, że potraficie przyjmować krytykę. wy kiedyś też byłyście nowe i ja też, nie ma powodów do kłótni, pozdrawiam wszystkich. ;D
![]() Cytat:
dziękuję, bardzo mi miło. ![]() panna miodowa, ruda wiewiora, - megaa ![]() ![]() ___________________ Babe, pick a night To come out and play co łączy prawdziwą miłość i zająca wielkanocnego? jedno i drugie nie istnieje... już chyba nie... mam na Ciebie chrapkę, Skarbie i chciałabym Ci powiedzieć, że Cię kocham...
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
- Za długo uciekałem przed tobą.
- Jak długo? - O kilka miliardów uderzeń serca za dużo. -Ej, To Jest Przeznaczenie. -Weź spadaj z takim przeznaczeniem. -Dlaczego tylko w filmie jest tak że On kocha Ją a Ona Go? -A Ja i Ty? -Są wyjątki .. i jest w Twoich oczach coś takiego , coś tak pięknego .. do czego nie mogę sie przyzwyczaić ![]()
#845 |
Wtajemniczenie
|
diva069 - chyba się spóźniłam myszko ale może jeszcze coś :
Życie jak z bajki miało być. Książę zakochany po uszy. I najbardziej rani mnie obojętność. Obojętność którą serwujesz mi zaraz po zadanej przykrości. Zgubiłam się. Na mojej ścieżce zamiast kwiatów - chwasty i kolce. Chyba nie tędy do twojego serca. ..nie wiem kochana czy o to chodziło ;* kamisha - <3 low ju ;** Jak cień, moje myśli o tobie podążają za mną nieprzerwanie. Zazwyczaj jest jakieś wyjście, powinno być więc i wejście. Czy nie można wrócić wejściem? Zrobię wszystko, tylko nie patrz więcej na mnie takim wzrokiem. Czuję się wtedy jakbym gniła od środka.
#846 |
Raczkowanie
|
-kocham Cię.
-wcale nie,bo jak się kogoś kocha to się go nie zdradza. jeśli grasz to grasz na zawsze jesteś odmienny,bo masz serce i czujesz chcesz...traktuj mnie jak powietrze,ale wiesz,bez niego nie da się żyć długo czekasz na połączenie,a później okazuje się,że to pomyłka witam ;-d
![]() |
#847 |
Zadomowienie
|
Jestem jak stal, szczęśliwa pośród innych.
Czasem jesteś gorszy niż przewlekłe problemy żołądkowe.
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
so do I.<3333333333
![]() _________________________ __ czy sądzisz, że to miłość? miłość to wszystko, czego sobie życzę. to więcej niż tylko pocałunek i uścisk. przypominasz mi bezczelnego palanta, który chciał wkraść się do mojego serca. t a k , z a k o c h a ł a m s i ę . sorry, brak pomysłu na cokolwiek.
![]() |
#849 |
Przyczajenie
|
Morphine_-Kradnij kochana ;*,
Kochane macie coś o przyjaźni która okazała się fałszywą, że przyjaciółka była tylko kochana i miła gdy cos chciała a teraz się na mnie wypieła ze tak powiem ![]() - myślisz, że to przypadek, że się spotkaliśmy ? - na świecie nie ma przypadków. - a więc to szczęście losu ? - nie. po prostu po miesięcznym patrzeniu na Ciebie z okna postanowiłam wyjść. ujawnić się. Nikt z nas nie zmienia się z czasem, lecz jedynie dociera do istoty swej natury. Wystarczy przejśc korytarzem, długim życiem i minąc setki par drzwi, tajemnych przejść. -Przytulę Cię by zmniejszyć napięcie układu współczulnego, Twój rytm serca uspokoi się, będzie łatwiej Ci oddychać... -Kochanie przytulaj mnie częściej... "Kiedy widzę jak ludzie marnują papier, 'mówię ratujcie drzewa' kiedy słyszę techno... ku**a nie wiem, z czego zrobione są płyty CD, ale ratujcie to !" ![]() Była z ojcem na plaży. Poprosił, żeby sprawdziła temperaturę wody. Miała pięć lat i ucieszyła się, że może się na coś przydać. Podeszła do brzegu i zanurzyła stopy. -Zamoczyłam nogi, jest zimna - zawołała. Ojciec wziął ją na ręce, zaniósł nad wodę i bez ostrzeżenia wrzucił do morza. Wystraszyła się, ale potem spodobało jej się to. -No to jaka jest woda? - spytał ojciec. -Dobra - odpowiedziała. -Więc odtąd, gdy chcesz coś poznać, zanurz się w tym cała bez namysłu. Nie była popularna, piękna ani nawet bogata. a jednak on chciał ją mieć. Prawda jest taka, że życie bez miłości nie ma sensu. Przeżyć życie i nie zakochać się, to tak, jakby w ogóle nie żyć. Musisz spróbować, bo kto nie próbuje, ten nie żyje.' Choć coś złego spotkało nas kiedyś, trzeba to przeżyć, jakby jutra miało nie być... żal, pustka, smutek i nienawiść. Nawet serce rozkruszone na najdrobniejsze kawałki- kiedyś zapomnę. "Dopiero teraz dźwigam swoje życie. Krótkie, waży jednak sporo. W ciągu miesiąca przeżywam całe lata, a może i stulecia. Wierzyłam, że to kiedyś nastąpi, a teraz żałuję. Nie. Umrę świadomie. Bo to jest właśnie piękno. " Edytowane przez Yearningly Czas edycji: 2009-12-26 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Rozeznanie
|
Czuję się jak odbicie w zeszłorocznej bombce przyszłorocznych świąt
Złamane serce nadal potrafi kochać kawałkami jakie z niego zostały. Ona ma swój świat, swoje kredki. Jednak czasem brak jej temperówki. Chyba najbardziej kochałam Twój uśmiech. Działał na mnie jak lekarstwo. Ze skutkami ubocznymi włącznie. Skoro miłość jest ślepa, to może ktoś by w końcu kupił jej okulary. -Czy ona ci się podoba? -Nie- skłamał, a ona przypadkiem to usłyszała. Tym jednym słoweł złamał jej serce. -Kto zna cię dłużej, ja czy ona?! -Ty, ale ona zna mnie lepiej. "Chciałabym, żeby chociaż raz jakikolwiek facet patrzył na mnie jak On na Ciebie patrzy zawsze...Cholernie Ci zazdroszczę..." Od dawna nie byłam w tak świetnej formie...Skaczę z radości, a ludzie mówią że mam depresję...Ironia. Moje życie to bałagan. Nie mogę w nim odnaleźć miłości. Mogłabym zrobić dla Ciebie wszystko. Ale nawet wszystko ma swoje granice. Kopciuszek to dzi_wka, bo znalazła księcia z bajki. |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
ale gdy jestem na forum
nigdy nie spuszczam z tonu. nie milczę jak Irek Krosny pisze posty i jest jazda pewny siebie jak przy karłach kark postury 2 na 2. zapamiętasz ten komentarz kiedy ci pojadę całe szczęście że mama płaci za neostradę. lepiej uważaj gdy klikam zagraża ci mój forumowy jihad. mówię strzeż sie bo nie jestem już dzieckiem zaraz komuś nawrzucam póŹniej odrobię lekcje. na forum jestem kimś nikt mi nie podskoczy nie wiesz z kim tańczysz - sprawdŹ mój profil.
#852 |
Raczkowanie
|
bo Ty nosisz w sobie to czego tak potrzebuje ja .. wspomnienia zabijają .. idę po tych mokrych ulicach patrząc w szary chodnik .. *** __________ chery pie dontgivemenames m4dziar4 _magdarynka grise CookieCrisp amozefrytkidotego moje kochane <3 . *** __________ to jest ten syf , którego nie ogarniasz . |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
serducho mi pęka tak was kocham ![]() ![]() ![]() Odkąd pamiętam śniłam na czarno-biało... Nigdy nie myślałam, że dzień przyszedłby powiedzieć: przepraszam za rzeczy które zrobiłem ! Rozśpiewać moja duszę aby zasnąć... Edytowane przez _mandarynka Czas edycji: 2009-12-26 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Wtajemniczenie
|
midnight - bardzo często trafiasz w mój gust
![]() Interesuje mnie jedynie, czy wszystko u Ciebie w porządku.
Pozytywna odpowiedź. Już więcej mi nie trzeba. Nie istniejesz. Jakże dobrze. ' - No, bo ładnie razem wy tak ten... - Wyglądaliśmy z uwzględnieniem czasu przeszłego? - Fajnie było jak byliscie. - Fakt. Było cudnie. Magicznie. ' Tak będzie lepiej. Żegnaj, prawda?
![]() |
#855 |
Przyczajenie
|
'Nie szukaj perfekcji
Naucz się żyć z myślą, że wady są częścią doskonałości' 'Wszędzie widzę i wycinam serca. To przez Ciebie!' |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
ruda wiewiora - <33
______________________ `zabrałeś mi książkę 'z drogą' w tytule. <3 `jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt. `przygasł świąteczny gwar, bo zabrakło znów czyjegoś głosu.. `zabrakło tylko Ciebie na dobranoc. ale, to nic. `naprawdę cieszę się, że patrzę w Twoje oczy znów. `tak dawno już wiedziałam, że to jesteś Ty. <3 `człowiek broni się przed strachem za pomocą lęku. `można kochać kilka razy ze wszystkich sił i z całej duszy. `czy przyjmiesz mnie, mój Boże, kiedy odejść przyjdzie czas?
#857 |
Raczkowanie
|
jak to jest, że to właśnie ksiądź na pasterce, zauważył , że jestem smutna,że jest mi źle,że mam złamane serce, a Ty tego nie widzisz?
kurde, no... dziewczyny, są święta, a wy się kłócicie? nieładnie! ![]() dajcie pyska na zgode i po sprawie. ___________________ widziałam nowe życie, machało rękami i nogami , krzyczało ' a grrrrr' bo nie potrafi jeszcze ' daj cyca Mamo ' <3 podejdź do mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Wtajemniczenie
|
Jaka to ulga móc nie należeć do żadnego mężczyzny i nie musieć myśleć więcej ani o tym, jak go zadowolić, ani o tym, jak go wykorzystać, ani o tym, jak go zatrzymać, ani o tym, jak go się pozbyć. ![]() z głową w chmurach, łapać życie . ' ![]() wczoraj oglądałam po raz 'enty' "zmierzch" i wyłapałam takiee stwierdzenie Belli ![]() 'Twoje wahania nastrojów uderzają mnie jakby biczem. ____ Dziękuje kochaniutkie za pochwały ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Rozeznanie
|
to nie takie łatwe, co czuję znów nie myślę o raju , miłości nie ma dziś , nie oczekuje czarów , po prostu daj mi żyć .nie nałożyłam na Ciebie żadnych limitów Ufamy sobie i to jest najważniejsze Razem z Nimi odnalazłam szczęście.
#860 |
Zadomowienie
|
`Jak wygląda świat, kiedy życie staje się tęsknotą? Wygląda papierowo, kruszy się w palcach, rozpada. Każdy ruch przygląda się sobie, każda myśl przygląda się sobie, każde uczucie zaczyna się i nie kończy, i w końcu sam przedmiot tęsknoty robi się papierowy i nierzeczywisty. Tylko tęsknienie jest prawdziwe, uzależnia. Być tam, gdzie się nie jest, mieć to, czego się nie posiada, dotykać kogoś, kto nie istnieje. Ten stan ma naturę falującą i sprzeczną w sobie. Jest kwintesencją życia i jest przeciwko życiu. Przenika przez skórę do mięśni i kości, które zaczynają odtąd istnieć boleśnie. Nie boleć. Istnieć boleśnie - to znaczy, że podstawą ich istnienia był ból. Toteż nie ma od takiej tęsknoty ucieczki. Trzeba by było uciec poza własne ciało, a nawet poza siebie. Upijać się? Spać całe tygodnie? Zapamiętywać się w aktywności aż do amoku? Modlić się nieustannie?`
'Gdy spodziewasz się najgorszego, otrzymujesz w końcu coś, co nie jest takie złe.' ____Edytowane przez Sharmila Czas edycji: 2009-12-26 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Pokażesz mi prawdziwy świat szczęścia ?/50° 05' N 21° 54' E
|
![]()
Idę tam gdzie serce bliżej Boga jest
Dzień zwykły dzień ..taki ciepły chodź grudniowy ![]() *** Czy ktoś życzył mi smutnych świat ? ![]() Talenciary kradnę codziennie ! jesteście moim uzależnieniem ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Konto usunięte
|
ellwinga , Ciebie chce się czytać.
kamisha <3 _______ od niepocałowania mokną moje myśli. być może wystarczy sobie uświadomić, kiedy wszystko chce roztrzaskać się z impetem o brudne płyty chodnikowe. być może wystarczy w odpowiednim momencie podstawić dłonie. rysuje chwile. kreślę schematy. dolega mi zbyt wiele. Edytowane przez 133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426 Czas edycji: 2009-12-26 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Rozeznanie
|
nie chcę czekać, czekać wciąż, bo czekanie budzi wstręt.
kup mi bilet Kochanie, do przystanku happy end. jadę na gapę do przystanku happy end.
#864 |
Raczkowanie
|
dziękuje bardzo za pochwały. Jest mi niezmiernie miło, bo jestem tu od niedawna a zostaje doceniania przez takie talenty jak wy .
![]() ![]() Siatkarka18 ;
![]() IhateU ![]() meniusia4 ![]() Mrs Unfabulous ![]() ![]() _Panna_Migotka_ ![]() Ta_ z krainy czekOlady ![]() __________________ - odpisywałam Ci z pamięci , nie widziałam klawiszy - aż tak się upiłaś ?! - nie . aż tak płakałam Jest naprawdę ciężko. Wciąż o nim myślę. Mam już dosyć rad ‘przyjaciół’ o tym, żebym go w końcu olała i tyle, przecież niby samo przejdzie. Ale tak wcale łatwo nie jest. Przecież to była prawdziwa miłość. Tak była. Sam tak twierdził. Wierzyłam w to i nadal wierzę. Teraz robiąc nawet cholerne zadania z matmy, zamiast liczb piszę jego imię. Całymi dniami potrafię wypić litry gorącej czekolady skulona w gruby koc, siedząc przy oknie i przeglądając nasze zdjęcia. Ale mam nadzieję. Tylko ona daje mi siłę na życie w tym skomplikowanym świecie. A on wróci, prawda? wariatek się nie kocha . wariatki można lubić . niektórzy je nawet uwielbiają . wariatki śmieszą . wkurzają . rozbawiają . są świetnymi qumpelami . potrafią słuchać . można im się zwierzać . ale nigdy nie będą najważniejsze . bo przecież to tylko wariatki . i w końcu przestają być potrzebne . są za głośne . i niewielu wie , że one też mają uczucia . i potrafią płakać . wariatek się nie kocha . nie od tego są . może za mało im zwyczajności po prostu ? , bo z wariatką trudno jest długo wytrzymać . może dlatego są niekochane ? , wariatek się nie da pokochać . tak prawdziwie . do bólu . wariatki z głupiej reguły zawsze będą tylko wariatkami. zinterpretuj mi tęsknotę, a powiem Ci czy tęsknie. ocierała łzy patrząc na jego opis ' .. ja Ciebie też'. niby do zakochania jeden krok, a jak przyjdzie co do czego to musimy zapierdalać milę. niektóre momenty liczą się podwójnie .
#865 |
BAN stały
|
Witam moje kochane dziewczynki po dość długiej , niezauważonej nieobecności ! < 33 walcz .
- będzie dobrze maleńka ! - chociaż teraz nie kłam . Młody człowieku , widzę w Twoich oczach strach . Co się stało ? Czemu znowu stoisz tutaj całkiem sam ? Może powiesz mi na ucho kto Ci zadał tyle ran ? podejdź bliżej , nie pozwolę żebyś już się więcej bał <3 . |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
<33 ______________
słyszę jak wymawia moje imię dziesięć tysięcy razy Wolę już przespać całe swoje życie niż nie spać przez ciebie Pójde i powiem swojemu białemu księciu, że jest przystojny na darmo Edytowane przez grise Czas edycji: 2009-12-26 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
patrzyłam na swoje zycie jakby juz było za mną..
wielkie dzięki za wszystkie dary otrzymane, w moim życiu wszystko co najlepsze mi dane.. jedno życie to za mało aby Tobie wytłumaczyć jak bardzo Ciebie kocham, Mamo .. Wierzył, że może uleczyć rasizm i nienawiść, dosłownie uleczyć. Poprzez wstrzyknięcie muzyki i miłości w ludzkie życia. Pewnego dnia miał wystąpić na pokojowym wiecu. Uzbrojony bandzior przyszedł do jego domu i go postrzelił. Dwa dni później wyszedł na scenę i zaśpiewał. Niektórzy pytali: "Dlaczego?" Odpowiedział, że ludzie którzy próbują uczynić ten świat gorszym nie biorą sobie wolnego dnia. Jakże ja mógłbym? ...
![]() |
#868 |
Raczkowanie
|
Mogę się Toba opiekować dzień i noc , sekunda w sekundę , całe życie mogę poświecić Tobie.
Latasz za mną Bo tak pięknie pachnę, Latasz za mną bo tak kręcę, latasz za mną ... Chcę abyś Latał za mną z Miłości, a nie tylko dla szpanu . I tylko nie tłumacz się że nie miałeś nic na koncie, a ostatni autobus odjechał Ci przed nosem ... Bo ja zaczne się tłumaczyć z braku miłości... Ja Pier.dole znów chodzisz za mną jak cień , a chcesz Tylko Buzi . Bowiem dotknęłam nieba. ![]() I co dobrze Ci z Tym ?! . Dobrze Sie czujesz z myślą że kurva nigdy nie będę Twoja ?! Najpierw zabraniasz mi spożywać alkohol , tłumaczysz mi że przez niego zanikają szare komórki a następnie sam zabierasz mnie pod rozgwieżdżone niebo z Martini w ręku bo wiesz ze Ty i ono to moje 2 słabości .
![]() |
#869 |
Konto usunięte
|
Boję się czy mój dystans do świata nie sprawi, że zamienię się w Królową Śniegu.
Rzeczywiście, naleśnikiem nie da się dłubać w nosie! ![]() Dla niej tęsknota oznaczała dotkliwy brak kogoś - nigdy "czegoś" - związany z tym niepokój, niespełnienie, nerwowość, czasami bezsenność i ogólne poczucie niepełności w życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() _________ Już na starcie skończył się mój bieg,nadal jednak toczy się nasz niemy film.
W odrętwieniu trwam.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.