Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-26, 01:19   #2641
BarwyOczu
Raczkowanie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

Cytat:
Napisane przez claauudiiaa Pokaż wiadomość
Czy ktoś z Was nosił już soczewki firmy ColorVue BigEyes odcienie Pretty Hazel lub Sexy Brown mając naturalnie zielone oczy ? Chodzi mi o przechodzenie naturalnego koloru oczu przez otwór na źrenicę :/ To zależy od rozmiaru czy wszystkie mają taką samą średnicę ? W dodatku chciałam spytać, czy na takich 'stoiskach' w hipermarkecie np można przymierzyć soczewkę ? I czy jeśli chcę je tam kupić to koniecznie musze się wybrac do lekarza ? Kupował ktoś już bez wcześniejszej wizyty u okulisty ??
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Otwór na źrenicę jest stały bo te soczewki są w jednym rozmiarze DIA 14, BC 8.6. Wielkość źrenicy to sprawa indywidualna wiadomo też ,że pod wpływem natężenia światła bądź innych czynników jej wielkość ulega zmianie. Stąd też najlepiej przymierzyć soczewkę. Możliwość takiej przymiarki oferują niektóre salony, ale czy taka możliwość będzie na hipermarketowym "stoisku" to wątpię... Wizyta u okulisty jest konieczna, bo on m.in. określi czy w ogóle możesz nosić soczewki. Jeśli stwierdzi, że tak to najlepszym rozwiązaniem będzie zakup testowej sztuki na allegro .
BarwyOczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-26, 10:51   #2642
Veroniqe22
Raczkowanie

Witam dziewczynki po świętach miala troche wolnego wiec porobilam jakies nowe fotki moich brownów - Freshlook colorblends na zielonych oczach.... musze przyznać ze odpowiadaja mi w 100% i nie rozstaje sie z nimi na krok chyba że na noc pozdrawiam i życze miłego świętowania

1 foto - Freshlook Colorblends - BROWN (po lewej w normalnym pokojowym świelne , po prawej w bardzo jasnym na słońcu- widać jak mój kolor ładnie się zlewa z brązem i nie wyglada ta różnica aż tak drastycznie)
2 foto - moje oczodoły prawdziwe

Edytowane przez Veroniqe22
Czas edycji: 2009-12-26 o 10:53
Veroniqe22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-26, 11:42   #2643
różowiutka
Zakorzenienie

veronique, świetne kolczyki- te kokardki
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-26, 13:32   #2644
123asia
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, mam pytanie Więc mam dość dużą wadę -7, i od 4 lat noszę zwyczajne szkła kontaktowe. Stwierdziłam jednak, że czas na zmianę i chciałabym kupić sobie brązowe(oczywiście korygujące ) soczewki, które mogę nosić standardowo 30 dni. Możecie mi coś polecić? Jestem zielona w tym temacie
123asia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-26, 13:54   #2645
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 123asia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, mam pytanie Więc mam dość dużą wadę -7, i od 4 lat noszę zwyczajne szkła kontaktowe. Stwierdziłam jednak, że czas na zmianę i chciałabym kupić sobie brązowe(oczywiście korygujące ) soczewki, które mogę nosić standardowo 30 dni. Możecie mi coś polecić? Jestem zielona w tym temacie
A jaki masz kolor oczu? i jaki efekt chciałabyś uzyskać?
Stary 2009-12-26, 14:08   #2646
123asia
Rozeznanie

Mam niebieskie oczy, hm z lekką nutką szarego. Chciałabym natomiast uzyskać kolor brązowy, ew. czarny
Stary 2009-12-26, 14:23   #2647
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 123asia Pokaż wiadomość
Mam niebieskie oczy, hm z lekką nutką szarego. Chciałabym natomiast uzyskać kolor brązowy, ew. czarny
Do całkowitej zmiany koloru oczu dobre będą soczewki Freshlook Colorblends - Brown (są to soczewki miesięcznej wymiany), czarnych Freshlook'ów nie ma. Jeśli chcesz mieć czarne oczy to pozostają Big Eye Dolly Black (kwartalny tryb noszenia). Na forum bez kłopotów powinnaś znaleźć zdjęcia.

Edytowane przez BarwyOczu
Czas edycji: 2009-12-26 o 14:27

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-26, 15:28   #2648
claauudiiaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Veroniqe22 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki po świętach miala troche wolnego wiec porobilam jakies nowe fotki moich brownów - Freshlook colorblends na zielonych oczach.... musze przyznać ze odpowiadaja mi w 100% i nie rozstaje sie z nimi na krok chyba że na noc pozdrawiam i życze miłego świętowania

1 foto - Freshlook Colorblends - BROWN (po lewej w normalnym pokojowym świelne , po prawej w bardzo jasnym na słońcu- widać jak mój kolor ładnie się zlewa z brązem i nie wyglada ta różnica aż tak drastycznie)
2 foto - moje oczodoły prawdziwe

Mm efekt moim zdaniem super ! Ciekawe jakby u mnie wygladaly takie soczewki ;d Po świętach ide do lekarza i jak wszystko pójdzie gładko to kupie sobie jakies Browny i powklejam zdjęcia Pozdrawiam.
claauudiiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-26, 15:37   #2649
pazoorecek
Raczkowanie

Hej(; przeczesałam trochę ten wątek, ale dalej nie mogę się połapać. Pomogłaby mi któraś z was?... chciałabym uzyskać efekt jasno szarych, szaro-niebieskich wpadających nawet w delikatną(!) biel oczek (nie takich nienaturalnych, po prostu takich jasnych jasnych(; ) wszystkie które do tej pory znalazłam miały jakieś zielone czy brązowo złote odcienie. nigdy nie miałam soczewek więc nie wiem nawet od czego zacząć szukać, jakie firmy i przede wszystkim jak te kolory wyglądają w rzeczywistości... pozdrawiam
pazoorecek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-26, 16:07   #2650
Jazzlyn
Zadomowienie

A jaki masz swój naturalny kolor? Właśnie znalazłam nowe fotki Soflens Natural Colors na ciemnych oczach, piękny efekt Poszukaj tez misty gray/grey w wątku, może Ci się spodobają.
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-26, 21:23   #2651
123asia
Rozeznanie

Dzięki za radę Zastanawia mnie również to, czy mogę przechowywać kolorowe soczewki w płynie do zwyczajnych korygujących?Czy należy zakupić jakiś specjalny płyn?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-26, 21:46   #2652
Finesse_
Przyczajenie

Hey wam Jestem nowa i ostatnio czytam sobie to forum w poszukiwaniu jakichś ciekawych efektów.
Śliczne te Soflens! Szkoda, że nie mam ciemnych oczu
Wesołych świąt

Asiu nie potrzeba specjalnego płynu kolorowe soczewki są jak każde inne i przechowuje się je w ''zwykłym'' płynie do soczewek

Edytowane przez Finesse_
Czas edycji: 2009-12-26 o 21:48
Finesse_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 11:51   #2653
pazoorecek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
A jaki masz swój naturalny kolor? Właśnie znalazłam nowe fotki Soflens Natural Colors na ciemnych oczach, piękny efekt Poszukaj tez misty gray/grey w wątku, może Ci się spodobają.
oooh, świetne są (na niej wyglądają super) tylko trochę ciemne/;. ale może na jasnych, zielonych oczach(to mój naturalny kolor) będą też i jaśniejsze... dzięki za odp(:
pazoorecek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 12:30   #2654
claauudiiaa
Przyczajenie

Są może w sprzedaży kwartalne Freshlook'i ?
claauudiiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 12:43   #2655
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claauudiiaa Pokaż wiadomość
Są może w sprzedaży kwartalne Freshlook'i ?
Nie ma, są tylko soczewki miesięcznej wymiany albo jednodniowe.
Stary 2009-12-27, 15:58   #2656
witch_18
Zakorzenienie

Mi tez sie ostatnio zachcialo zmiany koloru oczu Zwlaszcza po zdjeciach Veroniqe22 - tez mam zielone oczy,a korci mnie by sprobowac z brazowymi soczewkami Tylko mam dylemat jaki soczewki wybrac na poczatek

Kolezanka mnie zabije,bo sama jej narzekalam jak zmienia kolor oczu soczewkami i dziwnie bylo mi rozmawiac z nia patrzac w jej 'nowe' oczy
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 21:55   #2657
KUBALON
Raczkowanie

hejka mam jasne oczy a chce zmienić na tak by były jak najciemniejsze i był dobry efekt wybrałem już Freshlook ColorBrends tylko zastanawiam się co wybrać Pure Hazel czy Brown ? proszę pomóżcie jak wybierzecie mi które lepsze ciemniejsze to wrzucę fotki jak zakupie
KUBALON jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 22:09   #2658
milka894
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KUBALON Pokaż wiadomość
hejka mam jasne oczy a chce zmienić na tak by były jak najciemniejsze i był dobry efekt wybrałem już Freshlook ColorBrends tylko zastanawiam się co wybrać Pure Hazel czy Brown ? proszę pomóżcie jak wybierzecie mi które lepsze ciemniejsze to wrzucę fotki jak zakupie

Chyba kolor Brown będzie lepszy

Widzieliście najnowszy teledysk Lady Gagi? W tej stylizacji (z kręconymi włosami) dopatrzyłam się czarnych kolorsów
milka894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 22:10   #2659
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KUBALON Pokaż wiadomość
Mi osobiście bardziej podobają się Brown'y. Mają taki cieplejszy odcień. Pure Hazel są chyba jednak ciemniejsze.

Hmm chyba wszystko zależy od zdjęcia źródłowego, na fotce załączonej przez milkę Brown'y są jednak ciemniejsze.

Edytowane przez BarwyOczu
Czas edycji: 2009-12-27 o 22:16

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 22:20   #2660
Jazzlyn
Zadomowienie

Mnie się wydaje że Brown sa ciemniejsze, w każdym razie Hazel są takie brązowo/zielone, zależy jakiego efektu szukasz :P
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 13:33   #2661
KUBALON
Raczkowanie

Dobra dzięki to jednak kupie brązowe i zobaczymy jak to będzie wyglądać
KUBALON jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 18:02   #2662
witch_18
Zakorzenienie

Ja juz glupialam Chcialam zamowic sobie Freshlooki ColorBrends Brown,ale one maja BC 8,6,a Acuvue Oasysy ktore nosze na co dzien maja 8,4.Z kolei kiedys nosilam Softlensy,ktore tez mialy BC 8,6 Dziewczyny czy taka roznica tego promienia krzywizny jest mocno odczuwalna?Troche tez obawiam sie tych soczewek Big Eyes,bo swoje oczy mam duze,a jesli one maja je jeszcze powiekszyc...
zapraszam
Stary 2009-12-28, 21:52   #2663
milka894
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ja juz glupialam Chcialam zamowic sobie Freshlooki ColorBrends Brown,ale one maja BC 8,6,a Acuvue Oasysy ktore nosze na co dzien maja 8,4.Z kolei kiedys nosilam Softlensy,ktore tez mialy BC 8,6 Dziewczyny czy taka roznica tego promienia krzywizny jest mocno odczuwalna?Troche tez obawiam sie tych soczewek Big Eyes,bo swoje oczy mam duze,a jesli one maja je jeszcze powiekszyc...

Inne wartości promieni krzywizny wynikają z różnic między materiałami, z których wykonane są soczewki. Jeśli nosisz kontakty ze standardowym BC ( np. dla Acuvue Oasys standard to właśnie 8,4), możesz śmiało spróbować standardów innych producentów.
milka894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 22:51   #2664
iLoveMyChem
Przyczajenie

Kolorowe soczewki .

Witam Mam mały problem . Nie cierpię koloru swoich oczu,są piwne ,a piwne mają prawie wszyscy :< Chciałabym kupić soczewki,najlepiej koloru głębokiego niebieskiego.Czy któraś z Was nosiła kiedyś takie soczewki ? Wygląda to jakoś nienaturalnie czy coś?
Stary 2009-12-28, 23:23   #2665
Kamilka125p
Raczkowanie

Dot.: Kolorowe soczewki .

Moja koleżanka nosiła - takie intensywnie niebieskie a inna zielone. Od razu widać że to kontakty. Trzeba by było jakiś mniej intensywny kolor wybrać żeby to naturalnie wyglądało
Kamilka125p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 23:58   #2666
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

jest wątek o kolorowych soczewkach - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=49652- tam powinnaś się dopisać, ewentualnie poszukać odpowiedzi

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 00:11   #2667
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoveMyChem Pokaż wiadomość
Witam Mam mały problem . Nie cierpię koloru swoich oczu,są piwne ,a piwne mają prawie wszyscy :< Chciałabym kupić soczewki,najlepiej koloru głębokiego niebieskiego.Czy któraś z Was nosiła kiedyś takie soczewki ? Wygląda to jakoś nienaturalnie czy coś?
Jak wszyscy, jak nie wszyscy?
Ja mam zielone i nie pogniewałabym się za piwne
Stary 2009-12-29, 01:39   #2668
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
A ja mam jasno niebieskie i też wolałabym piwne

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 01:40   #2669
anka.d
Wtajemniczenie

mozesz smialo, ale na wlasne ryzyko.
KAZDE nowe soczewki powinien obejrzec na twoi oku okulista lub optometrysta, aby ocenic jak sie zachowuja.
ja tez standardowo nosze Oasysy, a freshlooki mi po oku plywaly, byly za duze i bardzo niewygodne
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 14:08   #2670
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka894 Pokaż wiadomość
Inne wartości promieni krzywizny wynikają z różnic między materiałami, z których wykonane są soczewki. Jeśli nosisz kontakty ze standardowym BC ( np. dla Acuvue Oasys standard to właśnie 8,4), możesz śmiało spróbować standardów innych producentów.
Dzieki za odpowiedz

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
Ja tez,ja tez
zapraszam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości