"I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-27, 00:18   #2521
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Kurde głodna jestem. I jak tu się odchudzać?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 00:19   #2522
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline
Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic

Przepraszam, będę monotematyczna. Ale padłam Nie wstanę a w sumie wstanę, bo do kościoła idę rano... No ale

On: mmm? marzy ci sie cały miesiąc mieszkanie z mną i spanie razem?
Ja: A jak ci sie wydaje głupku ty moj ja bym sie zastrzeliła za taki luksus
On:mmmm no wydaje mi sie że ci się marzy
Ja:no ale będę dzielna pczekam 3 lata <paker>
On: mmmm moja kochana dzielna kobieta a co po tych 3 latach?
Ja: będę myśleć za 3 lata
On: haha ale ja myślę że już nie bedziesz musiała kombinować ani czekać ani mysleć
Ja: no czy ja wiem
będę na 5 roku studiów
Myślenie będzie przeradzalo sie w prace mgr
no a poza tym
Hm
No wiesz
On: no nie wiem wysłów sie
Ja:Skąd mam wiedziec czy nie bede musiała czekać jak będę musiała. Ty w krk, ja w sos
On: eee do tego czasu to postaram sie zebyś nie musiała :d
Ja: zapewnisz mi śniadania do łózka?
On: aaaa i dla ciebie to mogę nawet wynieść sie na ten twój paskudny śląsk z pięknego krk

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 00:21   #2523
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
może trochę - TŻ też mówi że czasem ze mnie małe emo. Ale lepiej się pozytywnie rozczarować, wcześniej narzekając i wyobrażając sobie najgorsze
Ja Ci powiem tyle, bądź optymistką, póki możesz, bo nigdy nie wiesz, kiedy życie da Ci potężnego kopa...

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Przepraszam, będę monotematyczna. Ale padłam Nie wstanę a w sumie wstanę, bo do kościoła idę rano... No ale

On: mmm? marzy ci sie cały miesiąc mieszkanie z mną i spanie razem?
Ja: A jak ci sie wydaje głupku ty moj ja bym sie zastrzeliła za taki luksus
On:mmmm no wydaje mi sie że ci się marzy
Ja:no ale będę dzielna pczekam 3 lata <paker>
On: mmmm moja kochana dzielna kobieta a co po tych 3 latach?
Ja: będę myśleć za 3 lata
On: haha ale ja myślę że już nie bedziesz musiała kombinować ani czekać ani mysleć
Ja: no czy ja wiem
będę na 5 roku studiów
Myślenie będzie przeradzalo sie w prace mgr
no a poza tym
Hm
No wiesz
On: no nie wiem wysłów sie
Ja:Skąd mam wiedziec czy nie bede musiała czekać jak będę musiała. Ty w krk, ja w sos
On: eee do tego czasu to postaram sie zebyś nie musiała :d
Ja: zapewnisz mi śniadania do łózka?
On: aaaa i dla ciebie to mogę nawet wynieść sie na ten twój paskudny śląsk z pięknego krk

No, to widać postęp u Twojego
Chociaż on to powinien szybko od mamusi uciekać

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona

Edytowane przez Hawwa87
Czas edycji: 2009-12-27 o 00:24
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 00:22   #2524
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Hej czytam, czytam ale nie wiem co pisac........zmeczona jestem okrutnie-spalam dzisiaj tylko 4 godzinki, bo Tz w domu i oczywiscie sie krecil Swoja droga dobrze ze chociaz w pracy moge was poczytac, bo Tz ma wolne do wtorku, wiec pewnie do tego czasu nie zajrze.Za to po Sylwestrze mam nadzieje ze ciekawe opowiesci zarekowinowe beda
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 00:25   #2525
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Kawa 17 tracąca cnotę to nic. Ja mam w domu 18 latkę, która zaręczać się chce i ślub brać A dla mnie to wciąż smarkula z mlekiem pod nosem.

Stary 2009-12-27, 00:30   #2526
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Kawa 17 tracąca cnotę to nic. Ja mam w domu 18 latkę, która zaręczać się chce i ślub brać A dla mnie to wciąż smarkula z mlekiem pod nosem.
A nasza Basia? Lasoa też młodziutka, a już ślub organizuje...
Wiem, że u mnie w liceum też była przynajmniej jedna osoba, która zaraz po maturze brała ślub. Chyba nie ma w tym nic złego (o ile 18- czy 19-latka jest osobą, która wie, czego chce, a nie jest to jedynie kaprys).

Kiedyś kobiety w tym wieku wychodziły za mąż, w wieku 22-23 lat były już starymi pannami... Czasy się nieco zmieniły, ale jednak każdy może sam decydować, kiedy chce wstąpić w związek małżeński

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2009-12-27, 00:41   #2527
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
A nasza Basia? Lasoa też młodziutka, a już ślub organizuje...
Wiem, że u mnie w liceum też była przynajmniej jedna osoba, która zaraz po maturze brała ślub. Chyba nie ma w tym nic złego (o ile 18- czy 19-latka jest osobą, która wie, czego chce, a nie jest to jedynie kaprys).

Kiedyś kobiety w tym wieku wychodziły za mąż, w wieku 22-23 lat były już starymi pannami... Czasy się nieco zmieniły, ale jednak każdy może sam decydować, kiedy chce wstąpić w związek małżeński
Wiesz jak dla mnie to dwoje dzieci z klasy maturalnej nie może decydować skoro nie pracują i po ślubie mamusia będzie małżonków utrzymywać. Decydować można jak jest się samodzielnym. Poza tym ja wiem, że są dziewczyny biorące ślub w tym wieku ale jak mówię dla mnie to ona jest dziecko. Nie poradzę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 00:48   #2528
Hawwa87
Zakorzenienie

Jutro wybieram się na chrzciny siostrzeńca TŻta, będę się widziała z jego rodzinką pierwszy raz od dłuższego czasu... Ech, jakoś mi tak dziwnie, bo jego mama ostatnio nam wysyłała kosze z jedzonkiem... Chyba nie jestem stworzona do proszenia o i przyjmowania pomocy

Dobranoc Dziewczynki

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Wiesz jak dla mnie to dwoje dzieci z klasy maturalnej nie może decydować skoro nie pracują i po ślubie mamusia będzie małżonków utrzymywać. Decydować można jak jest się samodzielnym. Poza tym ja wiem, że są dziewczyny biorące ślub w tym wieku ale jak mówię dla mnie to ona jest dziecko. Nie poradzę.
No to trochę zmienia postać rzeczy - z tego, co wiem, dziewczyna, którą miałam na myśli, wyszła za starszego od siebie faceta, sądzę, że on był w stanie zapewnić jej byt.

Choć mam też znajomych, którzy studiują i nie pracują, pobrali się w sierpniu, w lipcu dzidziuś będzie... On ma stypendia, w wakacje pracuje, ona ma alimenty, mieszkają na razie u jej mamy (choć on większość czasu spędza w mieście, w którym studiuje). Ale jestem pewna, że jak tylko on skończy studia, to firmy będą się o niego bić, więc da radę utrzymać rodzinę.

Sama też chętnie już bym wzięła ślub, choć oboje nie pracujemy (ja mam rentę rodzinną). Czasem kasa to nie wszystko, a wsparcie kogoś 24h na dobę by się przydało.
To chyba Aelitka pisała, że rodzice będą dawać jej kasę na utrzymanie, dopóki będzie się uczyć. Jeśli rodziców na to stać, to uważam, że jest to rozsądna umowa.

A sama zauważyłam, że najczęściej śluby na studiach biorą dziewczyny, które mają kilka lat starszych facetów. Oczywiście nie tylko, ale takich jest najwięcej.

No, miałam iść spać, a jeszcze na koniec mi cały wywód wyszedł

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2009-12-27, 01:36   #2529
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Hawwa, dziękuję

nie mogę zasnąć; od miesiąca mam z tym problemy i nie wiem od czego ale jak nie mogę spać to sobie myślę o całym dniu i rozmowach z M.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 05:52   #2530
carmelova
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale wczoraj zaszalałyście. Ale to było do przewidzenia. Jest Kawucha - jest rozpierducha

Jadę do Krakowa. Odezwę się koło południa
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 08:08   #2531
Biska
Zakorzenienie

Nadrabiałam Was wczoraj w nocy przez ponad godzinę czasu, ale byłam pod wpływem więc pamiętam tylko, że może być mały, ale fikuśny

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 08:36   #2532
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.
Hahaha uśmiałam się jak nie wiem Aż zapomniałam co miałam odpisywać przez tę treściwą wymianę zdań. Oj Kawuszka ty Świrku!!!:cmo k:

A moim zdaniem taka 17latka jest oczywiście dojrzała fizycznie.Psychicznie na sam seks może też. Ale na dziecko?W żadnym wypadku. A moim zdaniem o takich krokach powinno się decydować jeśli wie się,że w razie wpadki da się radę.
No ale może mam przestarzałe poglądy

Co do wielkości "pytonga" to ja powiem,że za długi też nie taki fajny.A co do rozciągliwości-to pochwa wszerz owszem,ale wzdłuż? W życiu. Jak jest taki długaśny to przecież boli

A pisałyście tu też o porodach.
Któraś pisała,że okulistka powiedziała,że jeśli nie ma odklejania się siatkówki,to przy większej wadzie wzroku i tak się rodzi.

Moja okulistka i ciotka,która jest położną mówią inaczej. Ja mam -5 i mi mówiły,że przez tę wadę i tak pewnie będę skierowana na cc.

A co do porodów rodzinnych to nawet przedwczoraj,jak byliśmy u szwagierki była rozmowa na ten temat.I wszyscy mówili,że poród rodzinny to nic takiego. Szwagier TZa się wypowiadał,że był dwa razy i nawet patrzył co tam się dzieje...No ale on jest dziwny.

Wiele facetów ma uraz po czymś takim,potem się brzydzą swojej kobiety.
Ja na pewno nie chciałabym,żeby TŻ przy tym był.
Nie chcę,żeby patrzył jak ja cierpię,że jest dużo krwi itp.Nie chcę,żeby mnie widział w tkaim stanie.
Mój TŻ się upiera,że chciałby.

I jak była ta rozmowa na ten temat,to przy wszystkich wypalił "Noooo a Ania nie chce,żebym był przy porodzie". Ja się zawstydziłam,wszyscy przy stole zrobili głupie miny. No palnął jak nie wiem.Po co o tym teraz mówić innym?

Odpisałam tak ogólnie bo nie pamiętam co kto pisał.

Ciekawe co u Ins...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 08:53   #2533
aaaneczkaaa
Rozeznanie

dzień dobry Dziewczynki
ja z taką nowinką po świętach, że od Wigilii Bożego Narodzenia jestem narzeczoną)
aaaneczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 08:55   #2534
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaneczkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry Dziewczynki
ja z taką nowinką po świętach, że od Wigilii Bożego Narodzenia jestem narzeczoną)
Nooo super!!! GRATULACJE!!

Opowiadaj co i jak

Stary 2009-12-27, 08:56   #2535
kotek6
Rozeznanie

aaaneczkaaa gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! życze wam dużo miłości i by narzeczeństwo szybko do ołtarz was zaprowadziło drogą usłana w sam uśmiechy

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 09:10   #2536
polka764
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry Dziewczynki

Aneczkaaa GRATULACJEEEEEE!!!!!!!!
: jupi:

jejku kochana opowiadaj co i jak!! relacja musi być !!!!super

26.12.2010

Edytowane przez polka764
Czas edycji: 2009-12-27 o 09:31
polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 09:22   #2537
butterfly20
Zakorzenienie

Laseczki a zna któraś z Was kosmetyki mineralne JANE IREDALE?

Stary 2009-12-27, 09:29   #2538
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry Dziewczynki
Gratuluję
Stary 2009-12-27, 09:30   #2539
butterfly20
Zakorzenienie

No i co?Aneczka napisała i poszła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 09:39   #2540
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
"mój" tam do małych nie należy więc jego się to nie tyczy a ja akurat uważam że to prawda wcale nie musi być duży a ważne że figlarny a przy dużym może to być wręcz nieprzyjemne i bolesne
Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
No czyli grubość Też tak mi się wydaje, bo na co by się zdał długi, a cienki jak ołówek? Kobieta też tam w środku aż taka długa nie jest przecież, to nawet by nie wsadził do konca
Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
No rozciągliwa tak, w końcu dzieciak musi przejść, ale ja napisałam, ze ma ograniczoną długość, bo przecież przez macicę wacuś się nie przebije
padlam boskie jestescie - czem,u takie tematy zawsze jak mie nie ma sie pojawiaja

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
i tu się mylisz, bardzo często kobiety rodząc dziecko mają orgazm
orgazm podczas porodu? łooo matko - pierwsze slysze

Cytat:
dzień dobry Dziewczynki
GRATULACJE!!!!!! opowiadaj!!!!
Stary 2009-12-27, 09:58   #2541
aaaneczkaaa
Rozeznanie

hehe Dziękuję bardzo Dziewczynki i już opowiadam

Więc tak
W Wigilię Bożego Narodzenia z samego rana pojechaliśmy do Zakopanego-wyjazd był zaplanowany jakieś 3tygodnie temu, kiedy to wiedzieliśmy, że nie uda nam się pojechać w naszą rocznicę w nasze ukochane góry, bo mój TŻ pracował. Więc zaplanowaliśmy wyjazd na święta, jako że zawsze chcieliśmy spędzić święta tylko we dwoje w górach. TŻ zarezerwował pokój no i z samego rana we czwartek ruszyliśmy do Zakopanego. Dojechaliśmy, rozpakowaliśmy się i pojechaliśmy do Doliny Chochołowskiej pochodzić trochę. TŻ był taki jakiś trochę dziwny, ale było tak naprawdę fajnie, cały czas mi mówił jak bardzo mnie kocha, jaki jest szczęśliwy no i potem wróciliśmy do Zakopanego, poszliśmy na Krupówki, kupiliśmy jakieś brakujące rzeczy na kolację Wigilijną, TŻ chciał mi chyba coś kupić, bo rozglądał się cały czas za czymś, no ale w końcu wróciliśmy na kwaterę, wykąpaliśmy się, i zaczęliśmy przygotowywać kolację. Porozkładałam wszystko na stół, podgrzałam, TŻ pobiegł po zapalniczkę żeby zapalić świeczkę, no i zapaliliśmy świeczkę i zaczęliśmy się łamać opłatkiem. Widziałam, że TŻ jakiś poddenerwowany, no ale niczego się nie spodziewałam...Połamaliśm y się opłatkiem i poprosiłam Łukasza, żeby pomógł mi nalewać barszcz do uszek, a on jakby coś chciał zrobić, miał rękę za plecami, coś schował do kieszeni, i poszedł ze mną nalewać barszcz. Położyliśmy wszystko na stole, a on do mnie mówi, że ma coś dla mnie. Pomyślałam, że prezent gwiazdkowy i powiedziałam, że może później, najpierw zjedzmy. Ale TŻ powiedział, że chciałby teraz i nagle klęknął. Ja byłam w ciężkim szoku, nie wiedziałam co się dzieje, a on wyciągnął pudełeczko, otworzył, a tam pierścionek I nagle słyszę pytanie: "Czy zechcesz mnie uszczęśliwić?" Z tego wszystkiego już nie wiem, czy powiedział coś więcej Powiedziałam "tak, tak" i rzuciłam mu się na szyję. Serce waliło mi jak młotem, TŻ też cały się trząsł, przytulił mnie mocno i potem założył pierścionek na palec Klęczał tak przede mną a ja go przytulałam i cała się trzęsłam ech....pierścionek okazał się tym, który jakieś półtora miesiąca temu oglądaliśmy razem, który mu się bardzo podobał i mi też. Potem jak zaczęliśmy rozmawiać, to okazało się, że kupił go jeszcze w listopadzie, że chciał mi się oświadczyć w naszą rocznicę, kiedy to mieliśmy jechać w góry, no ale że się nie udało, to zarezerwował ten pokój na święta. Wcześniej jak rozmawialiśmy, to mówiłam mu, że chciałabym gdzieś w górach, a nie w domu, i że chciałabym żebyśmy byli tylko we dwoje. On też tak chciał. No i tak też się stało a jeszcze śmieszna historia, bo będąc kiedyś w galerii weszłam do tego jubilera i patrzyłam, czy jest ten pierścionek, który właśnie oglądaliśmy i go nie było, i mówiłam TŻ, że "ktoś wykupił nasz pierścionek" a tu się okazało, że to On go kupił. Nic nie dał po sobie znać, jeszcze zachowywał się tak, że niczego się nie spodziewałam...mówił, że jak ktoś wykupił to trudno, jakiś inny kiedyś zobaczymy, mówił, że ja to nie wierzę, że on by mi mógł sam kupić pierścionek, że ja sobie myślę, że musiałabym wybierać z nim, a tu takie zaskoczenie naprawdę niczego się nie spodziewałam...a już na pewno nie tego, że pojedziemy do Zakopanego jako dziewczyna i chłopak a wrócimy jako Narzeczeni
echhh...ależ się upisałam
Wyjazd był naprawdę piękny, wczoraj udało nam się wjechać na Kasprowy Wierch, było piękne słońce, piękne widoki. Naprawdę było cudnie tacy szczęśliwi chodziliśmy cały czas
I jak wróciliśmy do domu do mnie wczoraj, to Łukasz powiedział mojej rodzinie, wszyscy nam gratulowali i potem było świętowanie no a dziś mój Narzeczony jest w pracy, a później chciał, żebym przyjechała do niego i u niego w domu mamy powiedzieć, bo nikt o niczym jeszcze nie wie

Edytowane przez aaaneczkaaa
Czas edycji: 2009-12-27 o 11:16
Stary 2009-12-27, 10:10   #2542
kotek6
Rozeznanie

aaaneczkaaa ślicznie tak ...tak romantycznie ale twardy jest że się nie wygadał biedaczek pewnie się z tym męczył miałaś zaręczyny takie jak sobie wymarzyłaś góry sam na sam cudownie u mnie to chyba by na zawał serca umarli jakbym przyjechała zaręczona

ja to chyba nigdy się nie zaręczę wcześniej ślub będzie niż te zaręczyny ....

ślub 07. o7. 2012
kotek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 10:15   #2543
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

pieeeekne zareczyny aaaneczko gratuluje bardzo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 10:17   #2544
_Maya_
Zakorzenienie

aaaaneczkoooo GRATULUJĘ
romantycznie było
rodzinka nie miała nic przeciwko że nie byliście na świętach w domciu tylko taki wypad we 2 sobie zorganizowaliście? <- b.fajny pomysł
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 10:26   #2545
Choji
Zakorzenienie

aneczka gratuluję !
Ins się odezwała do mnie o 11. Napisała smsa że obyło się bez ofiar w ludziach ale nie jest też dobrze.

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 10:27   #2546
aaaneczkaaa
Rozeznanie

dziękuję Dziewczynki
No nawet, że rodzina nic nie miała przeciwko, choć trochę na początku mówili...no ale marzenia są po to, aby je spełniać

Edytowane przez aaaneczkaaa
Czas edycji: 2009-12-27 o 11:18
Stary 2009-12-27, 10:31   #2547
polka764
Rozeznanie

o kurcze Aneczkaa no cudnie...rozpłynełam sie...zaręczyny w wigilie i to jeszcze w górach...tylko we dwoje..cudownie, bardzo mi sie podoba dlatego tez zazdraszczam i gratuluje jeszcze raz

26.12.2010

polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 11:05   #2548
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Aneczkaa gratuluję cudowne zaręczyny naprawdę było warto czekać na tę relację

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 11:14   #2549
crozee
Zakorzenienie

czesc laski
lece was nadrabiac przy kawie ;*
Stary 2009-12-27, 11:24   #2550
butterfly20
Zakorzenienie

Aneczka super Naprawdę pięknie

Też kiedyś miałam marzenie,żeby TŻ się oświadczył w zimie,w górach,przy kominku i z kubkiem gorącej czekolady w dłoni.
Ale mówiłam mu też,że nie chcę w żadną Wigilię ani Sylwestra...myślałam,że oświadczy się podczas wyjazdu do Włoch...no ale wyszło jak wyszło.Przynajmniej się nie spodziewałam,a na tym wyjeździe na pewno już bym coś węszyła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości