|
|
#901 | |
|
never say no to panda
|
Dot.: Aktualna lista marzeń cz. II
Perfumikołaj Cię usłyszał - masz wiadomość w profilu
![]() Cytat:
![]() a ja bym chciała, ale to już ewidentnie na Po Nowym Roku (i tylko w wersji flachonowej, bo odlewki mam, prawie wysuszone do dna): Armani Prive - Ambre Soie, Bois d'Encens (to chyba baaaardzo odległa sprawa) CdG - pięcioraczki (już mam dość próbeczek i odlewek :/), Hinoki Diptyque - L'eau Trois (i w sumie obojętnie, czy pieczarki, czy nie - obie mi pasują, lubię grzybki )Donna Karan - Chaos (ale malutko, bo tż fuka, że śmierdzi), nowy Black Cashmere (ewentualnie - zamiast zapasów starego) Durbano - Jade (bogom dzięki, że Turkus okazał się syfem na syfami, bo inaczej też by się tu znalazł) Jozuas Statkevicius - Statkus Kenzo - Amour le Parfum (jeszcze nie wiem, niby by się chciało, ale zwykły Amour i Indian Holi zaczynają powoli drażnić )L'Artisan - Dzing (iik!), Dzonghka (iik iik!), Safran Troublant (iik iik iik! - bo do tej pory całą trójeczka wydawała mi się - delikatnie mówiąc - paskudna, a tu przy ostatnich testach miłość idealna), Tea for Two Lubin - Idole de Lubin Micallef - Black Sea, Gaiac Norma Kamali - Ceremony, Incense Parfum d'Empire - Ambre Russe, Wazamba (ale nie na gwałt, gdzieś kiedyś w przyszłości) Penhaligon's - Opus (tak na 100% nie jestem pewna) Serge Lutens - 5 o'Clock, Chene, i spróbować Laski w Szpilkach... to i tak wersja zredukowana w stosunku do poprzedniej, bo z części zrezygnowałam, część udało mi się zdobyć, a część była w moich łapkach, ale na dłuższą metę nasz romans nie miał szans ![]()
|
|
|
|
#902 |
|
gamma Orionis
|
Trzy nieskończenie odwlekane marzenia:
Kenzo Amour, perfumy w kremie Le Baiser du Dragon i klasyk Poison. Bo zawsze, ale to ZAWSZE znajdzie się coś pilnego albo w zabójczej okazji, co zeżre gotówkę. Uch.
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wątek działa Ślicznie dziękuję Spełniasz moje marzenie
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2009-12-18 o 14:17 |
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę, bo ja nie jestem pewna, czy to, co ewentualnie chciałabym mieć na półce, chcę faktycznie, choć na 90%, czy tak naprawdę chcę z braku laku i z li tylko idei tworzenia/zapełniania listy.A na liście ewentualnie mogłyby się znaleźć na kiedyś, na niesprecyzowaną przyszłość Chene, Al Aoud, New Haarlem, Messe de Minuit, Borneo... a może wcale nie one...
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Na mojej liscie niedawno byla oczywiscie Dziewczyna w iglach Lutensa . Marzenie sie spelni, bo moja mama ja sobie kupila, wiec licze na odlewke
Teraz to chyba mam ochote na mala pojemnosc Le secret Givenchy... jednak. Uznalam, ze to zapach pospolity i taki... cukierkowo-dziewczecy, ale co tam - perfumy nigdy za duzo
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oraz, że niechybnie po ziszczeniu się tych marzeń poszłabym z torbami mogłabym się podpisać pod tą listą prawie wszystkimi kończynami (prawie, bo kilka zapachów jest mi nieznanych) jeśli nie marzę o tych flaszkach, to po prostu zwyczajnie je chcę niesamowite |
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
aktualne post #1200
wróciłam do perfum sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2010-05-05 o 00:34 |
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się ostatnio marzy ambra fetyszystka od Goutal...
A reszta listy marzeń to głównie kilkanaście zapachów do stestowania, których nie udało mi się poznać w tym roku: Chene i Cuir Maresque Lutensa, Ceremony i Incense Kamali, Mechant Loup i Tea for Two, Fredericki Malle i Organza nieprzyzwoitka .
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
w dziedzinie perfumowych marzeń kryzys - tylko Timbuktu ( L'Artisana) mi się śni
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
Midnight Poison Elixir, nagłe i bardzo mocne chciejstwo
.A tak poza tym: Stella Rose Absolute i róża, jak najwięcej róży
|
|
#912 |
|
Konto usunięte
|
Code Armaniego
Féminité du Bois Lutens Serge Noire Lutens YSL NU EDP, nowa wersja BC Hoggar YR dopisuję Theoremę Fendi UBV Lutens (Un Bois Vanille) Jakby ktoś coś z tej listy rozbierał to niech mi da znać w profilu
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lista znowu uległa lekkiej modyfikacji teraz marzę o odlewkach / miniaturach...Il Profvmo - Macadam Lutens - Ambre Sultan Marc Jacobs - Daisy Nina Ricci - kropelka Belle de Minuit ![]() Givenchy - Organza i Organza Indecence Demeter - Mulled Cider Aquolina - Pomarańcza i wanilia Donna Karan - Black Cashmere Dsquared2 - She wood Chopard - Wish AA Winter Delice z każdym dniem lista się wydłuża...chętnie przygarnę także flakon HP (naturalnie z dość okazałą zawartością)
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2009-12-27 o 20:03 |
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#915 |
|
BAN stały
|
Plany rozbiórkowe :
T. Mugler Innocent EDP D&G Rose The One Lancome Hypnose EDP Dior Addict (na jesień) Redukuję listę do największych must have'ów
Edytowane przez kasiaa91 Czas edycji: 2010-02-21 o 21:47 |
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Zmiany
![]() Z poprzedniej listy zostają: olejek i balsam OI ![]() Poison Nowe marzenia: Tumulte PH- chyba zaraz sprawię sobie prezent pod choinkę ![]() Delice d'Epices AP Maitresse poznać (i pewnie posiąść flaszki): Caron Pour Un Femme i Penhaligon's Amaranthine
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
A mnie coś wzięło na Chloe Chloe EDP Intense, to chyba najlepszy zapach z serii. Poza tym mam fazę na róże w różnych postaciach
|
|
#918 | |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, co ten wątek tak zamarł?
![]() U mnie wyszarzone - to już zdobyte, ale jeszcze nie u mnie, wkrótcę bedę mieć ![]() A na czerwono zapachy do zrealizowania w pierwszej kolejności ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#919 |
|
Szef ds. Wymianek
|
ja od dluzszego nie mam czegos takiego jak lista marzen perfumeryjnych (bo stanikowych to i owszem
), z mojej pierwotnej listy do zrealizowania zostala Kokoszka Mademoiselle, ale parcia na nia nie mam (chyba, ze sie swietna okazyja trafi). ewentualnie w planach uwzgledniam koniecznosc dokupienia perfum, ktore sie koncza, a z ktorymi romans chce ciagnac.tak naprawde, to aktualnie stawiam na spontan - jak jest okazja, to albo kupuje cosik nowego - znanego, albo tez zagladam na KWC i kupuje w ciemno. swoja droga - chyba pojde odkopac watek o zakupach w ciemno, winnam chyba bardzo zmodyfikowac swoja pierwsza wypowiedz stamtad
|
|
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Lista po świątecznej edycji:
1.kenzo summer (okres letnio-wiosenny) 2.nina ricci nina 3.coco mademoiselle edt (wciąż czekam na jakąś okazję i czekam żeby upolowac )4.Chance eau fraiche 5.gaultier 2 (na mojej wish liście już chyba z 2 lata )6.Calvin Klein escape Próbencje: Gucci Rush Narciso Rodriguez for her pójdę z torbami
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Rush 2
Dolce Vita Innocent Angel peony |
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jestem chora
![]() już mi się nic perfumeryjnego nie marzy... Za to pustych flachoników, oj - przygarnęłabym sporo
|
|
|
|
|
#924 |
|
Konto usunięte
|
jak narazie:
Ange ou demon - Givenchy Idole - Armani Flowerbomb - Viktor & Rolf |
|
|
|
|
#925 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Theo odchodzi... dobra na gwiazdkę i od czasu do czasu, ale lepiej by nie była stale w zbiorze, bo nie pasuje
|
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja dobrze patrzę?
![]() Czyżby tylko jedna flacha mi się marzyła? ![]() Duel Annick Goutal. Dżiii, ale czuję się spełniona
|
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Moja lista marzeń:
(najlepiej duże butle, ale każda kropelka byłaby dla mnie cenna )- Victor&Rolf Flowerbomb EDT - J. Del Pozo Halloween Kiss (Sexy) - Joop Muse - Joop All about Eve - Lolita Lempicka (oprócz Si i niebieskiego jabłuszka) - Halle Berry Halle - Chopard Happy Spirit - Mark Jacobs Lola - Avril Lavigne Black Star - J. Lopez Live Luxe - Christina Aguilera Inspire Pozdrawiam
Nowy wątek perfumeryjny (wymienię perfumy Chopard Happy Spirit Bouquet D'Amour + Venezia Laura Biagiotti): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1155971 Edytowane przez Princeska87 Czas edycji: 2009-12-28 o 19:49 |
|
|
|
|
#928 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Odpada Parisienne .... zbyt fermentujące a przybywa: Chloe EDP Dior Escale a Pondichery Moja aktualna lista marzeń: Givenchy Ange ou Demon (już wkrótce ze wspólnych zakupów )Versace Bright Crystal (wkrótce też będzie mój )Mugler Alien (już wkrótce ze wspólnych zakupów )YSL Baby Doll ![]() Chloe EDP Dior Escale A Pondichery Dior Addict 2 Cacharel Noa Dsquared2 - She Wood Paco Rabanne - Black XS Si Lolita Guerlain L'instant Magic Dior Miss Dior Cherie EDT YSL Cinema EDT (EDP mnie drażni Moschino Funny Dior Dolce Vita Escada Signature Hermes 24 Faubourg Jesus del Pozo Halloween (leci do mnie z wymianki z Marei Torrente - L'or de Torrente Givenchy - Hot Couture EDP Moschino - Happy Fizz Armani - Diamonds Intense
|
|
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Nowy rok, więc dobrze by było jakoś sobie wszystko uporządkować
![]() Przede wszystkim, to chcę się kilku flakonów pozbyć (pierwsze kroki w świecie perfum zaowocowały dość gwałtownymi zakupami ), kilka decyzji przyszło łatwo, a do kilku kolejnych muszę się jeszcze przekonać (ale czuję, że za jakiś czas to nastąpi ).A co do marzeń: Na pewno Safran Troublant (obiecałam sobie zakup po obronie )Raczej na pewno Jil Sander, Stylessence (chociaż muszę jeszcze dokładniej przewąchać klasyczne Style) Leci do mnie (proszę trzymać kciuki , pierwszy raz czekam na przesyłkę ze Stanów ) Bath and Body Works, Brown Sugar and Fig (z poznanych fig, ta mnie chyba najbardziej urzekła)Do tego zachwyciły mnie: Angel Liqueur de Parfum (jestem w szoku, klasyka wręcz nie znoszę) PG, Cadjmere, PG, Jardins de Kerylos (kolejna figa, ale tę chyba sobie sprawię na lato), Może któreś molekuły? (najpewniej to chyba Escentric 01)... oraz było też kilka innych, większych lub mniejszych ochów i achów (ale obiecuję sobie zero gwałtownych zakupów, nawet gdybym zaczęła latać po powąchaniu czegoś po raz pierwszy, muszę odczekać co najmniej dwa tygodnie; niestety jestem skłonna do zachwytów, taki czas na ochłonięcie daje mi świeże spojrzenie) Plus jest jeszcze miliard zapachów, których samo poznanie mi się marzy (i tu też proszę o trzymanie kciuków, bo czekam na przesyłkę z fragrancex )I szczerze mnie przeraża, że jeszcze tyle zapachów nie poznałam... co w połączeniu z faktem, że mi się naprawdę dużo podoba grozi bankructwem i wrzodami.... Swoją drogą, zazdroszczę osobom, które czują taką stabilizację jeśli chodzi o perfumy, żadnego parcia na flakony, bez pośpiechu, na luzie.... Sama muszę jeszcze nabrać do tego trochę dystansu, bardziej się zapachami delektować, analizować to co czuję, a nie kolejne "muszę, muszę, muszę...." (bez przesady oczywiście, ale trochę luzu mi się przyda w tej kwestii )Wam też życzę (jeśli to potrzebne) zapachowego luzu i spełniania perfumeryjnych marzeń
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy Rok, nowe chciejstwa
(i stare też... )Aktualna lista marzeń odlewkowych / próbkowych: Il Profvmo - Chocolat Lutens - Ambre Sultan, Arabie, Borneo 1834 Marc Jacobs - Daisy Nina Ricci - Belle de Minuit Givenchy - Organza i Organza Indecence Demeter - Mulled Cider Aquolina - Pomarańcza i wanilia Donna Karan - Black Cashmere Chopard - Wish AA Winter Delice Joop! All about Eve Tom Ford - Black orchid Paloma Picasso - Tentations Aktualna lista marzeń flakonowych (z zawartością of kors ):Dior - Hypnotic Poison La Perla - Dark Extacy (cały flakon, koniecznie )YSL - Cinema
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2010-01-03 o 16:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

)
)

teraz marzę o odlewkach / miniaturach...
klik!
, pierwszy raz czekam na przesyłkę ze Stanów
(najpewniej to chyba Escentric 01)
grozi bankructwem i wrzodami....
)