|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
Temat teściowych
...swoją uważałam za spoko dopóki w tym roku nie zaczęła się czepiać kosztów weselnych i tego że orkiestra drogo wychodzi. Szczęście że jakoś ucichło i kazała nam decydować bo to nasze wesele.Także w styczniu trzeba już foto i kamerę w końcu załatwić, no i kościół .Wczoraj u P posiedzieliśmy z jego mamą, popiliśmy i pojedliśmy oczywiście. Ja się zgłaszam jako ta nieobjedzona , brzuch mnie ani razu nie bolał i cały czas czułam się lekko.Dziś poćwiczę jeszcze jogę i będę całkiem zadowolona. No i zasnęliśmy koło 22 ale później P mnie obudził i już nie dał zasnąć , zboczuchJutro pomimo urlopu muszę śmignąć do ZUS, ale tylko z jednym papierkiem. A później szukać szpilek na Sylwka i dodatków. Tak pomyślałam że wykorzystam chyba to co mam w domu - srebrny łańcuszek i bransoletkę, dokupiłabym tylko jakieś duże wiszące kolczyki. Jak myślicie? W sumie dość skromnie, ale sama zapowiedziałam siostrze P że nie chciałabym jej przyćmiewać swoim blaskiem A i przez te wasze sugestie pójdę na te urodzinki, tylko musimy jakiś prezent skołować. Zaraz zamawiam perfumki moje przez neta ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Karolinusienka ależ się wzruszyłam ![]() pięknie wszystko wyszło Cytat:
Ja w 1szy dzień byłam u siostry P i tam była mama P, brat P z żoną i logiczne było dla mnie że jak weszłam to wszystkim z osobna złożyłam życzenia i wycałowałam ![]() I wcale nie przyszło by mi do głowy czekać aż oni to zrobią pierwsi |
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
Cytat:
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-12-27 o 12:26 |
|
|
|
|
#4053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawde super tz przed oswadczynami przyjechał do moich rodziców i prosił ojca o reke a matce wreczył bukiet kwiatów zachował sie super ale co do spotkania naszych rodziców to nie wiem... nie wiem co robic...
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz do mnie dochodzi i jak czytam jego slowa to mi serducho wali jak opętane i mam motylki w brzuchu ![]() rodzice cóż hmm powiedzieli jedno zdanie " czemu tak późno" a Piotrka Tata, "ja myslalem, ze w 2o11 roku będę już dziadkiem"
|
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już mam spotkanie rodziców za sobą i też się strasznie denerwowałam, ale nie było powodu na szczęście
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-12-27 o 12:29 |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe wiesz Dziadkiem może zostać wcześniej z tym nie ma problemu
|
|
|
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
potraktuje to jako pocieszenie, ze wcale mi tak duzo nie zostalo ;P
Cytat:
ja bym sie rozplynela hihi i mokra plama by ze mnie byla tylko ;PCytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- My takiego oficjalnego spotkania rodzicow niestety nie mamy za sobą. Ja bym chciala zeby juz sie spotkali ale TZ i moja mama to odwlekają na jak najdalej.
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle dużo par teraz stara się o dziecko przed ślubem dla mnie to trochę dziwne, bo dla mnie najpierw ślub mieszkanko nacieszenie się sobą na wzajem, a później dziecko
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie dziecko to jeden wielki obowiązek i odpowiedzialność, na które nie jestem w tej chwili gotowa |
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
karolinusienka gratuluję kochana!! Super wyszło
![]() ![]() kaska87 mam identyczne zdanie. ja bym chciała slub, pomieszkać razem, a potem dzidziuś
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego jak tutaj Was podczytywałam będąc jeszcze PM 2010 to się dziwiłam, że jest tutaj dużo młodych kobitek i tak się spieszą do dzidziusiów i nawet rozmawiałam o tym z P. dlaczego nie oraganizujecie ślubu np szybciej skoro chcecie mieć dzidzię?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-12-27 o 12:53 |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jego słowa potraktowała jak powietrzewstydziła by się, zwłaszcza po tym jak ciepło i rodzinnie przyjęła mnie teściowa w 1.dzień świąt (a mama wie bo opowiedziałam jej wszystko ze szczegółami-właśnie po to by jej dac do myślenia!) karolinusienka gratuluję pięknej uroczystości ja sobie o czymś takim mogę tylko pomarzyc, bo mojemu Tż wogóle nie mieści się w głowie taka tradycja to raz, a dwa że nawet jeśli by do tego doszło to atmosfera będzie sztywna i niemiła po czym przerodzi się w kłótnie na temat wesela, i niestety za to mogę byc znów "wdzięczna" rodzicom no ale taka smutna prawda
Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-12-27 o 13:02 |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ślubem na pewno nie chcę żadnych dzieci, a po to się zobaczy...może akurat od razu zapragnę być mamusią ![]() no mnie też ciekawi dlaczego nie organizują niektórzy szybciej
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
@ jest i macica boli ale jade na 14 na ten basen a co
najwyżej umre bo sie wykrwawie ![]()
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mózg nie może ogarnąć takiego postępowania A my też oficjalnie nie mieliśmy i ja jakoś nie żałuję. Spotkają się pewnie dopiero przed ślubem. |
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nas ktoś oświeci
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszylabym sie bo slub to tylko kwestia czasu tylko rok i 5 miesiecy
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze dużo z Was ma już mniej niż 1,5 roku a za 5 dni będziemy kozaczyć, że ślub za rok-ja już przez to raz przechodziłam-fajnie było
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
po wczorajszym taka jakas radosna chodze
|
||
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
no jak się ma mieszkanie, pracę i chęci to inna sprawa
![]() ja tak bym chciała po nowym roku znaleźć pracę
|
#4071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już na normalny mnie bolały - bo tyle kolorów Efekty specjalne super, sama historia też nie najgorsza lecę na zakupy |
||
|
|
|
#4072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc rozumiesz...wolę jej nie drażnić powiedziałam tylko że jeśli P będzie chodził w ciąży i się męczył a potem jeszcze urodzi to mogę mieć zaraz Cytat:
bo np jak oglądaliśmy sale to na takiej jednej mieli jedną wolną datę tylko dlatego że ślub odwołano bo PM wypadł termin porodu masakra ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
a na mieszkanie póki co szans nie ma znajdziemy po nowym roku zobaczysz |
|||
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam wolę póki co odwlec to w czasie ja zaplanowałam wstępnie dziecko na 2017 rok Cytat:
a tak to musimy brać kredyt i kupić coś ale co tam życie...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-12-27 o 13:18 |
||
|
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
2o17 my to tak 2o12 jakos na poczatku zmajstrujemy po slubie jakos zaraz
|
||
|
|
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co się odwlecze....
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja myślę że jednak wyrobię się wcześniej nie chcę się tu zaklinać bo może akurat biologia się we mnie odezwie niedługo, ale na pewno nie przed ślubem nawet jakbym była w 2 czy 3 miesiącu to bym nie mogła przeżyć że nie mogę |
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obecnie jestem BEZROBOTNA bez prawa do zasilku ejjj ja do 3o to juz bym chciala miec dwójeczke a trzecie mogłoby być w drodze ale zobaczymy co Bozia da![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
przezylabym jakbym nie musiala pic tylko, zebym mdlosci nie miala
|
||
|
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ty jesteś starsza ode mnie ![]() Cytat:
no to powodzenia i trzymam kciuki za 2 przed 30-stką
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka starała się teraz 2 lata a schlać się to też nie wypada ale kilka kieliszków po tym stresie się należy ![]() ano starsza, na ślubie będę miała prawie 26 więc żeby zdążyć do 30-stki trzeba będzie się śpieszyć |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

...swoją uważałam za spoko dopóki w tym roku nie zaczęła się czepiać kosztów weselnych i tego że orkiestra drogo wychodzi. Szczęście że jakoś ucichło i kazała nam decydować bo to nasze wesele.
.

aż mi wstyd

jak sobie przypomnę i poukładam w główce wszystko to dopisze
Zaparkowali przed klatką, a my mamy akurat okna z kuchni na podwórko więc zauważliśmy i tata wpadł w panikę, że Tata P. jest pod krawatem, a moj w spodniach i koszuli, ale na szczeście tylko źle zobaczyl
.
i mnie znowu stres wziął. Więc tata polał (a rano Piotrek mowił mi, że się oświadczy albo przy pierwszym nalaniu alkoholu, albo na deser
i płakali wszystcy jak się odwróciłam od taty i patrzę, mama zapłakana, Piotrka tata zaczerwienione oczy i mama Piotrka tez. ale już było z głowy,. więc powiedzieliśmy, że mamy jeszcze jedną niespodziankę, a Piotrka rodzice myslieli, że jestem w ciąży 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

w ogóle dużo par teraz stara się o dziecko przed ślubem 
no to powodzenia i trzymam kciuki za 2 przed 30-stką