Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011, cz.V - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-27, 13:32   #4081
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
to powodzenia życzę bo to różnie bywa
moja koleżanka starała się teraz 2 lata
ups ja tam chcę od razu by się udało, ale jak zacznę w 2016 i nie wyrobimy do 2017 to kaszana a teraz wiele par ma problemy
Cytat:
ano starsza, na ślubie będę miała prawie 26 więc żeby zdążyć do 30-stki trzeba będzie się śpieszyć
a ja 24 więc będę miała 5 lat na cieszenie się mężonem urządzenie mieszkanka itd

miałam grać w simsy ale nie mogę Was opuścić

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-27 o 13:34
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 13:35   #4082
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
chciałabyś tak? w ogóle dużo par teraz stara się o dziecko przed ślubem dla mnie to trochę dziwne, bo dla mnie najpierw ślub mieszkanko nacieszenie się sobą na wzajem, a później dziecko
też jestem tego zdania ale...
to zależy kto w jakim wieku bierze ślub, bo jak ktoś ma 20lat to pewnie że ma czas na dzieci
ale jak się bierze ślub koło 30tki to ma się trochę inne podejście, i często rezygnuje się z tego etapu "nacieszenia się sobą nawzajem" na rzecz powiększenia rodziny-tak będzie właśnie w moim przypadku- też bym wolała trochę pobyc młodym małżeństwem i pożyc jak w czasie miodowego miesiąca ale zrezygnujemy z tego bo "nie ma czasu", (podobnie jak z tematem 1 czy 2 dzieci-no i pozostaje tylko jedno, co już z Tż mamy obgadane-ale mam dużą szansę na bliźniaki więc aż tak się tym nie martwię)
mimo wszystko dziecko PO ślubie (nawet tuż tuż po ślubie) ale nie przed
Stary 2009-12-27, 13:38   #4083
kaska87
Zakorzenienie

mabi84 a jak tam u Was z tym ślubem na czym stanęło?

a ja wcinam ciasto z galaretką uwielbiam galaretkę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-27 o 13:39
Stary 2009-12-27, 13:43   #4084
karolinusienka
Zakorzenienie

galaretka jest pychaaa a ja mam obrzydliwa ochote na cos slodkiego to wina @
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 13:44   #4085
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
to naginaj do kuchni po jakieś ciacho

ja ide zrobić sobie herbatkę z cytrynką i wezmę sobie kilka pierniczków

Stary 2009-12-27, 13:44   #4086
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabyś tak? w ogóle dużo par teraz stara się o dziecko przed ślubem dla mnie to trochę dziwne, bo dla mnie najpierw ślub mieszkanko nacieszenie się sobą na wzajem, a później dziecko
dla mnie tak samo
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
film fajny

myśmy byli na normalnym bo mnie od 3d oczy bolą i i tak nic nie widzę już na normalny mnie bolały - bo tyle kolorów Efekty specjalne super, sama historia też nie najgorsza
lecę na zakupy
kurcze mnie te oczy kiedys od 3d bolaly wiec patrzalam bez okularow ale bez sensu tak...

Jak ja nie lubie jak nam ktos wmawia ze powinniśmy miec juz dzieci
ostatnio od brata Tomasa dostalismy ładną świeczkę a jego 2 letni synek mowi ze mamy sie przy niej modlic zeby kuzyna mial sie zdenerwowalam, bo oni maja 3 dzieci tylko ze 2 pozostale juz sa dorosle a tego maja pozno i ciagle musze wysluchowac ze mamy sie postarac zeby sie mial z kim bawic juz nie raz mowilismy ze przed slubem nie ma mowy ale oni to maja gdzies... byle sobie pogadaja a mnie to do furii doprowadza...

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 13:46   #4087
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
mabi84 a jak tam u Was z tym ślubem na czym stanęło?

a ja wcinam ciasto z galaretką uwielbiam galaretkę
mój Tż to ma świra na punkcie galaretki jego mama dawniej często robiła ciasto z galaretką i teraz Tż na widok galaretki zawsze mówi SMAK DZIECIŃSTWA

Jak tam ze ślubem?-a bo ja wiem? za nim nie trafisz o ślubie narazie nie ma gadki tylko coś o zaręczynach za rok (ale ostatnio jak mu mówiłam ile dni do jego urodzin to on powiedział "ee to dopiero za rok"-w sensie że już w nowym roku, więc może na te zaręczyny nie będe czekac całe 365dni?)
a mnie @ nawiedzi w sylwestra więc jak to u mnie standardowo przed-odrzuca mnie od słodkiego ale chipsów to bym zjadła tonę

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2009-12-27 o 13:49
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 13:47   #4088
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
to naginaj do kuchni po jakieś ciacho

ja ide zrobić sobie herbatkę z cytrynką i wezmę sobie kilka pierniczków
slodyczy w kuchni brak wszystkie ciasta zjedli, bo w tym roku o wiele mniej robilismy, wiec poszlo wszystko ehh i po drugie sie odchudzam ale przez te swieta boje sie wskoczyc na wage dlatego dopiero wejde na nia po nowym roku

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
mój Tż to ma świra na punkcie galaretki jego mama dawniej często robiła ciasto z galaretką i teraz Tż na widok galaretki zawsze mówi SMAK DZIECIŃSTWA

Jak tam ze ślubem?-a bo ja wiem? za nim nie trafisz o ślubie narazie nie ma gadki tylko coś o zaręczynach za rok (ale ostatnio jak mu mówiłam ile dni do jego urodzin to on powiedział "ee to dopiero za rok"-w sensie że już w nowym roku, więc może na te zaręczyny nie będe czekac całe 365dni?)
a to obiecal Ci zareczyny na urodziny??
Stary 2009-12-27, 13:50   #4089
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dziewczyny kusicie tymi slodkosciami ale ja juz nic nie jem oooo nie! bo waga podskoczy

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

gadalam wczoraj z TZ na temay mojej fryzy i mowil ze mam sie na rudo farbnąć no zobaczymy ponoc rudy mi pasuje

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 13:50   #4090
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, ale on nie powiedział, że chce ten ślub w 2011 trzeba go może uświadomić ile czeka się na salę ja tam trzymam kciuki oby zaręczyny były w walentynki

Stary 2009-12-27, 13:52   #4091
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
a to obiecal Ci zareczyny na urodziny??
obiecac to nic nie obiecywał, użył sformułowania "za rok"
a dni to teraz do jego urodzin liczyliśmy bo ma w lutym, dzień po walentynkach
Stary 2009-12-27, 13:54   #4092
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
obiecac to nic nie obiecywał, użył sformułowania "za rok"
a dni to teraz do jego urodzin liczyliśmy bo ma w lutym, dzień po walentynkach
no co za dziad ja to bym chciałą już w Twoim podpisie widzieć datę zaręczyn i ślubu

Stary 2009-12-27, 13:56   #4093
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
no co za dziad ja to bym chciałą już w Twoim podpisie widzieć datę zaręczyn i ślubu
dokladnie moze w walentynki bo sporo facetow wlasnie decyduje sie na walentynki
Stary 2009-12-27, 13:56   #4094
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
hmm, ale on nie powiedział, że chce ten ślub w 2011 trzeba go może uświadomić ile czeka się na salę ja tam trzymam kciuki oby zaręczyny były w walentynki
ja od 2 lat mu uświadamiam ile trwa załatwianie wszystkiego i on doskonale o tym wie (a ja myśle "po cichu" że on szykuje podstęp z tym ślubem...)
w walentynki to napewno nie juz bym się prędzej spodziewała w okolicy naszej rocznicy (bo to i ze ślubem mojej siostry się zbiegnie) a najprawdopodobniej to jednak dopiero w grudniu ale staram się o tym dużo nie myślec już
Stary 2009-12-27, 13:58   #4095
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie moze w walentynki bo sporo facetow wlasnie decyduje sie na walentynki
mój w rocznicę mi się oświadczył

a ja dziś muszę się odegrać...wczoraj grałam z P. w eurobiznes i mnie dziad jeden puścił z torbami-musiałam sprzedać hotele ale dziś obiorę inną taktykę i zwyciężę

mabi84 jaki to podstęp, jaki no powiedz

Stary 2009-12-27, 13:59   #4096
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
ja od 2 lat mu uświadamiam ile trwa załatwianie wszystkiego i on doskonale o tym wie (a ja myśle "po cichu" że on szykuje podstęp z tym ślubem...)
w walentynki to napewno nie juz bym się prędzej spodziewała w okolicy naszej rocznicy (bo to i ze ślubem mojej siostry się zbiegnie) a najprawdopodobniej to jednak dopiero w grudniu ale staram się o tym dużo nie myślec już
hmmm on Ci pierscionek i umowy z sala, orkiestra, fotografem i kamerzysta ehehe ciekawie

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
mój w rocznicę mi się oświadczył

a ja dziś muszę się odegrać...wczoraj grałam z P. w eurobiznes i mnie dziad jeden puścił z torbami-musiałam sprzedać hotele ale dziś obiorę inną taktykę i zwyciężę
moj tez w rocznice pierwszego spotkania a dokladniej w rocznice stanu wojennego
Stary 2009-12-27, 14:00   #4097
bambusiek
Zakorzenienie

Święta, święta....i po świętach

Cytat:
Witam Wszystkie w świąteczny...."poranek"

Już opowiadam jak to wczoraj było. A było CUDOWNIE pisałam już że to będzie moje pierwsze Boże Narodzenie u Tża, a te święta jak wiadomo są rodzinne więc nie wiedziałam jak to będzie wszystko... Przez 3lata owszem spędzałam świeta z Tż ale na takiej zasadzie że on przyjeżdżał do mnie i że tak powiem "tylko do mnie"-zmykaliśmy do mojego pokoju i tam świętowaliśmy sobie we dwoje
...prezent jako prezent faktycznie nie był od Tża a od jego mamy(zaskoczenie ogromne), rzeczywiście drobiazg ale to dobrze bo głupio by mi było gdybym dostała coś bardzo zobowiązującego (bo ja zawiozłam im tylko trochę smakołyków-ciasta i sałatkę), p.Ania obdarowała mnie kalenadarzem (już teraz mam 3) i czekoladą na osłodę
jednak nie to było najlepszym prezentem dla mnie...a samo to zaproszenie, otóż do stołu usiadło nas razem 10 osób- cała rodzina Tża: mama, brat z żoną i synem, pozostali bracia i to był pomysł teściowej by do tego "zaszczytnego rodzinnego grona" zaprosic mnie i jeszcze dziewczynę drugiego brata
to naprawdę był dla mnie zaszczyt bo samej rodziny już było dużo a jednak teściowa poczuła potrzebę by tą rodzinę "trochę rozbudowac" była świetna atmosfera i czułam się jak w rodzinie
potem Tż mi powiedział że jego mama bardzo chciała to zrobic żeby "dwie przyszłe synowe" poczuły się docenione sama kupiła dla nas te upominki i wszystko tak pięknie zorganizowała
było tak super że zostałam najdłużej ze wszystkich gości (w sumie jakieś 6 godz.), przy okazji mogłam choc trochę się odwdzięczyc robiąc "na zmywaku" wysprzątałam teściowej i doprowadziłam wszystko do stanu sprzed imprezy
Bardzo się cieszę, że tak się wszystko ostatecznie ułożyło

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zaraz zmykam się myć i spać, bo jutro o 4:00 jedziemy na wycieczkę do Zakopanego (pomysł Piotrka z okazji naszej poniedziałkowej rocznicy ), jeśli pogoda dopisze to pójdziemy na wycieczkę na morskie oko
To może ja też się zmieszczę do plecaka
Miłego wyjazdu
My jedziemy w góry za 11 dni Oby chociaż trochę sniegu było, bo póki co

Cytat:

Zaprosiliśmy Rodziców Piotrka na 14. Przyjechali z lekkim poślizgiem ale niezauważalnym dla rodzicow Zaparkowali przed klatką, a my mamy akurat okna z kuchni na podwórko więc zauważliśmy i tata wpadł w panikę, że Tata P. jest pod krawatem, a moj w spodniach i koszuli, ale na szczeście tylko źle zobaczyl hehehe więc idą, powoli wchodzą, a mnie już kręci w brzuchu. Od samego rana nic nie jadłam tylko latałam do kibelka, bo chyba mi też się stresik udzielał więc mała panika, ale jak zobaczyłam bardziej zestresowanego Piotrka, to ja odpusciłam, bo nie chciałam żeby się bardziej zestresował. Więc weszli. Piotrek mamie wręczył kwiatka-storczyka, taie winko a mnie 2o mega wielkich róż, aż mi szczęka opadła i powiedział, "oto ogrom miłości dla Ciebie Kochanie "moja reakcja ->.
Więc zasiedliśmy do rosołu jemy a tutaj cisza i mnie znowu stres wziął. Więc tata polał (a rano Piotrek mowił mi, że się oświadczy albo przy pierwszym nalaniu alkoholu, albo na deser ) więc jak zobaczyłam, że polał to się zestresowałam. A tutaj z Piotrka strony cisza jak makiem zasiał i nasi ojcowie zaczęli gadać, więc tak dziwnie się zrobiło hehe bo sie rozgadali jakby przyszli tu na pogaduchy a nie na zaręczyny więc przeszło drugie danie, herbata z ciastem, kolejna herbata. I na stół wylądowały wędlinki. Jemy, jemy a tutaj cisza nadal z Piotrka stołu, a ja sobie myślę, kurde co jest i w końcu się Piotrek spiął i zaczął:
wstał i "więc przejdźmy do meritum sprawy, bo po to tutaj się znaleźliśmy" stanął za mną objął mnie(ja siedziałam bo nie wiedziałam co mam zrobić czy wstać czy siedzieć, więc wybrałam to drugie) i zaczął (dokładnie Wam tego nie przytoczę bo w szoku byłam i do tej pory jestem )

"Chciałbym podziękować Państwu za wychowanie tak wspaniałej i kochanej osóbki, o tak dobrym serduszku. Szukałem swojego Kwiatusza i znalazłem. Dlatego proszę Państwa o córkę w komplecie z prawą ręką, obiecując miłość, szazcunek, zaufanie, opiekę aż do ostatnich chwil."

chyba nie zapomniaałam o niczym jak sobie przypomnę i poukładam w główce wszystko to dopisze więc mój tata wstał, łzy w oczach i powiedział:

"co ja mam do powiedzienia, chyba niewiele. skoro się kochacie i jest Wam dobrze, to oddaję moją córkę w Twoje ręce. Sam widzisz, że przyjeliśmy Ciebie z otwartymi rękoma i traktujemy Ciebie jak rodzinę".

i się popłakał i płakali wszystcy jak się odwróciłam od taty i patrzę, mama zapłakana, Piotrka tata zaczerwienione oczy i mama Piotrka tez. ale już było z głowy,. więc powiedzieliśmy, że mamy jeszcze jedną niespodziankę, a Piotrka rodzice myslieli, że jestem w ciąży jak się pozniej okazało ale neistety ich zawiodłam
więc dalismy im te zaproszenia i też się wzruszyli jak czytali tekst, moja mama czytała na głos to jej się głos załamywał i przeszło później nie mogli uwierzyć, że to sama pisałam i same ochy i ahy były
więc poźniej szybkie obgadanie co i jak i doszli do menu a my z tekstem-chcecie zobaczyc a oni hehhe zaskakiwalismy ich na kazdym kroku
wiec siedzieli i w ogole przeszli na "ty" i gadali o wsyztskim i o niczym i wyszli przed 23 hehehe tak im sie spodobało
chyba o wszystkim napisałam
Jak pięknie
U mnie był obiad u moich i kolacja u rodziców B.

Cytat:
A ja wręcz przeciwnie...Nic nie mogę jeść, bo mnie brzuch boli @ już trzeci dzień Wczoraj to wogóle sajgon, ale B. zajął się mną b. troskliwie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 14:00   #4098
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
moj tez w rocznice pierwszego spotkania a dokladniej w rocznice stanu wojennego
przecież Wy nie mieliście jeszcze rocznicy

PS. ok rocznica spotkania rozumiem

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-27 o 14:02
Stary 2009-12-27, 14:03   #4099
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

No juz Ci mialam odpisac wlasnie

Stary 2009-12-27, 14:03   #4100
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
No juz Ci mialam odpisac wlasnie
przepraszam, ale mi coś od tego jedzenia w głowie nie styka

Stary 2009-12-27, 14:04   #4101
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

karolinusienka on chyba nie w tym wcieleniu
a podstęp taki że on się broni rękami i nogami nie tyle przed ślubem co przed weselem, może po prostu gra na zwłoke ile się da żeby potem już nie dało się nic załatwic tylko do księdza pójśc wziąc ślub i tyle...
Stary 2009-12-27, 14:05   #4102
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a podstęp taki że on się broni rękami i nogami nie tyle przed ślubem co przed weselem, może po prostu gra na zwłoke ile się da żeby potem już nie dało się nic załatwic tylko do księdza pójśc wziąc ślub i tyle...
to nie ładnie skoro Tobie zależy na weselu to nie powinien tak postępować

ja się cieszę, że mój P. tak jak ja cieszy się ze ślubu i wesela no może nie tak bardzo jak ja, bo tak to się chyba nie da

PROSZĘ wkleić do swoich formularzyków pierścionki bo ja mam taką chęć sobie je oglądać,a nie mam czasu kopać ich w kilku częściach

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-12-27 o 14:08
Stary 2009-12-27, 14:05   #4103
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
slodyczy w kuchni brak wszystkie ciasta zjedli, bo w tym roku o wiele mniej robilismy, wiec poszlo wszystko ehh i po drugie sie odchudzam ale przez te swieta boje sie wskoczyc na wage dlatego dopiero wejde na nia po nowym roku
to tylko się cieszyć
u mnie leży tyle tego i już nikt nie może patrzeć

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
gadalam wczoraj z TZ na temay mojej fryzy i mowil ze mam sie na rudo farbnąć no zobaczymy ponoc rudy mi pasuje
a to fryzjerki spytaj, ona się powinna znać jakie kolory pasują
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 14:08   #4104
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie Piotrek to wymyslil mnie by nawet do glowy takie cos by nie przyszlo hehehe chyba podciagal jak sie da
Stary 2009-12-27, 14:08   #4105
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
to nie ładnie skoro Tobie zależy na weselu to nie powinien tak postępować

ja się cieszę, że mój P. tak jak ja cieszy się ze ślubu i wesela no może nie tak bardzo jak ja, bo tak to się chyba nie da
ale ja też nie chcę wesela jak dla mnie to możemy iśc do kościoła złożyc przysięge i wrócic do domu jako żona i mąż. Chodzi o moich rodziców znowu (no i to takie błędne koło)
Stary 2009-12-27, 14:12   #4106
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja też nie chcę wesela jak dla mnie to możemy iśc do kościoła złożyc przysięge i wrócic do domu jako żona i mąż. Chodzi o moich rodziców znowu (no i to takie błędne koło)
phii to po co Wam wesele rodzice niech się pogodzą, że jesteś dorosła zróbcie po swojemu ślub i małe przyjęcie i koniec

Stary 2009-12-27, 14:18   #4107
T'ai
Zakorzenienie

ale w sumie to i tak wszystko dziwne
dziwnie że ten twój TŻ ma ciągle jakieś opory, może niechęć do wesela to tylko wymówka?
nie to w tym wszystkim się liczy chyba, przecież moglibyście się zaręczyć a co do ślubu to można przecież wypracować jakiś kompromis żeby obie strony były zadowolone
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 14:19   #4108
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko się cieszyć
u mnie leży tyle tego i już nikt nie może patrzeć

a to fryzjerki spytaj, ona się powinna znać jakie kolory pasują
fryzjerkla tez mowila kiedys cos o rudym. A ja na kolorymetrii sie uczylam, ze mi rudości pasują

Stary 2009-12-27, 14:19   #4109
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie, przeciez to Wy macie sie czuc jak najlepiej w tym WASZYM dniu przeciez za wlosy Was nie zaciagna na sale weselna
Stary 2009-12-27, 14:19   #4110
lusesita23
Zakorzenienie

Wow,ale napisalyscie, juz sie odzwyczailam

karolinusienka piekne zareczyny

tesciowie? tesc sie nie wtraca nic i tesciowa tez raczej;p ale ma rozne takie teksty, ktore roznie mozna rozumiec, ale ogolnie spoko jest

dziecko na pewno nie po slubie od razu...jeszcze nie ejstem gotowa.malutkie bobo jest ok,ale jak juz ma 2 latka jak moj chrzesniak to oj...

lece bo zaraz sobie cos zrobi maly

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości