|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
ratunku ... moje stopy wyglądają jak u yeti
a na dodatek pieczą, wyniki świetnie wyszły a tu takie człapy mam Brzuszki śliczne Aldii Twój brzusio -rewelacyjna piłeczka ![]() jak to dobrze że święta się skończyły , dość tego byczynia się jutro kończę 36tc mam tydzien aby wszystko dopiąć na ostatni guzik , w czwartek odstawiam tabletki a pózniej się zobaczy ![]() ciekawe jak Zeberka ![]() zmykam do łóżeczka dobranoc
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulację składam i ja dla mamuś już rozdwojonych!
Co do zeberki to biedulka! a ja na cóż doczekałam do świat napasłam się tak jak chciałam teraz nic tylko rodzić, ale przestałam mieć nadzieję, że urodzę wcześniej w sumie to pewnie lepiej teraz zaciskam kroczę do 1 stycznia, jak to każdy mówi lepiej dla maluszka, a ja to sama nie wiem, co będzie. Dzisiaj początek 39 tyg ![]()
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
Sweet - Filipek śliczny!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Kamyku i Mamaidy gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Super, że jest nas juz tyle
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny stopy to i ja mam od 3dni jak yeti!!!!siedze w domu a puchna jak nie wiem!!!!
![]() obrączka to już tż-ta mi nie wchodzi nawet |
|
|
|
#3245 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale czadowa cos mi sie wydaje, ze albo niezacytowalo mi wszystkiego albo czesciowo nie to co chcialam albo ja jakas nieogarnieta dzisiaj jestem
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie moje Kochane!!! Ogromnie dziekujemy za gratulacje i życzenia!!! Czujemy sie dobrze ale jestesmy w szpitalu z powodu podwyższonego poziomu bilirubiny. To cud mieć Dzidzię, jestem w szoku, jak bardzo wielki!!! To najpiękniejsza chwila w życiu.
Gratuluję nowym Mamusiom!!! Mamaidy, Kamyk Przyszłe Mamusie - czekajcie na ten cud, bo naprawadę warto!!! Ściskam Was gorąco PS. Szybka dobra rada: przestudiujcie troche pediatrii i neonatologii - to, co sie dzieje w szpitalach, to masakra: zero informacji na jakikolwiek temat zdrowia dzidzi, możliwości powikłań, wynikow badań, ginące wyniki, historie choroby, trzeba dopominac sie o wszystko, bo lekarze zapominaja... generalnie nasza służba zdrowia to jakas totalna masakra. Ale musze pochwalić oddział patologii i oczywiście mojego wspaniałego lekarza, który zadbał o mnie w najlepszy sposób, rana praktycznie nie boli, szew ponoć najwyższych lotów - wszystko było super!!! Edytowane przez lila12 Czas edycji: 2009-12-27 o 08:20 |
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mi też nogi a właściwie jedna puchnie....
![]() co prawda jak mniej chodzę to jest lepiej ![]() Lilcia jak zobaczyłam twój login to już sięucieszyłam że już z Bartusiem jesteś w domku, ale jednak jeszcze nieeeeee.... Ale myslę że to sie zachwilkę zmieni i będziecie się sobą cieszyć w domku pewnie wszyscy na Was czekają My teżżżżżzz Nie mam nowych wieści od Zebci...ale coś czuję że pewnie dopiero w poniedz. ![]() ************8 Idę malować pazurki, bo na obiad jedziemy do teścia
|
#3248 | |||
|
Zadomowienie
|
Chciałam napisać już wczoraj w nocy, nawet pozaznaczałam sobie posty, ale synuś przybiegł do mnie z płaczem, bo coś mu się przyśniłoi zanim go utuliłam do snu, to juz nie miałam siły na wizaz. Zresztą ok. 5 też dał nam nieźle popalić, ale za to przynajmniej pospaliśmy do 10
![]() filka - fajnie wyglądasz Cytat:
![]() agusiamatyldka ciekawe czy ten twój szaman ma rację, już niedługo się okaże BubiGirl kolejny fajny brzuś Cytat:
![]() aldii no miałaś rację z brzuszkiem, że przy całości to jest całkiem spory , taka fajna piłeczkaCytat:
![]() I dzięki za dobrą radę |
|||
|
|
|
#3249 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie i ich brzuszki po świętach
![]() Z tego co widzę to bardzo dużo się działo. Zeberko trzymam mocno kciuki Wiem że bycie na patoplogii to okropna rzecz, ale już niedługo będziesz ze swoim Skarbem Kamyku i Mamaidy GRATULACJE !!!!!!!! Jesteście niesamowicie dzielne i macie cudowny prezent świąteczny. Już to w wszystko za Wami i jesteście z tymi długo wyczekiwanymi Szkrabami A ja również wstawiam zdjęcie z moim brzuszkiem ![]() Załącznik 2743635
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Lila dziekuje za cenne rady
Brzusio i ja dziekujemy Kasiorekzeta - slicznie
|
|
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Lila, Bartuś Czytam o strasznych rzeczach, które przeżyłyście, to jestem przerażona. Wychodzi na to, że podczas poprzedniego porodu miałam sielankę i chwilami przechodzi mi przez myśl, że teraz tak wiele szczęścia mnie nie spotka .Sweet Aldii, super brzuszek, prawdziwa okrąglutka piłeczka Kasiorekzeta piękny brzusio ![]() Bubi, e tam malutki brzusio masz Dziwna sprawa z Zeberką . Mi wody odeszły , pojechaliśmy do szpitala to od razu podłączyli mi oksytocynę, bo nie było dalszej akcji porodowej. Fakt, to była ciąża donoszona. W 7,5 godziny uwinęłam się ze wszystkim, od odejścia czopa do urodzenia łożyska. Teraz mój lekarz powiedział, że choć termin mam na 19-21 stycznia gdyby coś się zaczęło dziać to mogę spokojnie rodzić, bo mały nawet już nie zostanie uznany za wcześniaka .Mimo, że to niedziela, czy święta to od razu bym dzwoniła do swojego gina, gdyby nie zechciał odebrać telefonu, to małż by po niego do domu pojechał, tyle kasy bierze, ufam mu, to niech działa również na swoim oddziale .Kostki, od wczoraj też były poszukiwane, dziś wracają do normy. Podejrzewam, że świąteczne obżarstwo i nasiadówki tak na mnie wpłynęły. Dziękuję Wam bardzo za troskę . Potem bałam się, że urodzę, ale jest ok, dla odmiany teraz pachwina mnie boli i kuleję Nic nie robiłam, a taka zmęczona jestem, Agatka wulkan energii, aż na nerwy mi działa, od rana gada non stop .Idę robić obiad, dziś i siebie gotuję barszczyk czerwony (uwielbiam), a małż na drugie robi filety z kurczaka w piwie. Edytowane przez joli31 Czas edycji: 2009-12-27 o 11:26 |
|
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
Weszłam i myślałam, że będą wieści od Zebry a tu nic.
Mam nadzieję, że nie trzymają jej tylko dlatego, że były święta i niedziela. Brzuszki śliczne Aldi super piłeczka, jakby doklejona Zaraz po porodzie laska będziesz![]() Ja w Święta pospacerowałam w końcu i byliśmy u teściów i rodziców Reżim łóżkowy zniesiony Ula też miałam brać leki do 31.12, ale jak popatrzyliśmy w kalendarz z ginem, to pozwolił mi brać do 3 stycznia. Ciekawe kiedy Kamyk, MamaIdy i Lila wyjdą. I jak udalo się MamaIdy udziec przed cesarką. W załączeniu fotka z wczorajszego spacerku.
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach
ja się objadłam jak dziki wieprz, dobrze że baterie w wadze padły to nie wiem ile przytyłam, ale pewnie duuuuuuużo.... W pierwszy dzień świąt imprezka u mnie się udała, chociaż już pod koniec ciężko mi było siedzieć i poszłam do łóżka (ale został tylko tż i jego dwaj kumple). Ostatnio mam taki ból po prawej stronie pleców albo w prawym boku( jak siedzę albo pół-leżę) tak jakby mały mi coś pod żebra wbijał i czuję taki ucisk - normalnie siedzieć się nie da.Mąż mi samochód w święta sprzedał, właśnie pojechał go przygotować do oddania (tzn zmienić płyn i opony) i teraz będzie musiał mi kupić nowy na szczęście akurat teraz koło miesiąca nie będzie mi potrzebny to jest czas żeby coś znalazł fajnego
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
kasiorekzeta - fajny świąteczny brzucholek
joli - dobrze, że już się lepiej czujesz i nie rodzisz po wczorajszych szaleństwach ![]() Cytat:
![]() My wczoraj przesiedzieliśmy cały dzień w domu, bo strasznie wiało, ale dziś jest tak ładnie, że też się pewnie wybierzemy na spacerek (jak przekonam te moje 2 leniuchy). W sumie to mi przypomniałaś o mamaidy, przecież ona miała problemy z kręgosłupem. Może było już za późno na cesarkę? |
|
|
|
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołego dziewczynki po świętach
Nie dałam rady wcześniej złożyć Wam życzeń świątecznych bo do PL pojechaliśmy na święta (2 dni) 12h podróży / 1250km w jedną stronę ,w zasadzie niespodziewanie,bo w Danii śniegu napadało od zarąbania i TŻ nie chciał autem jechać,ale pojechaliśmy.Jak tylko weszłam na watek to na listę i..... łoooo matko,rozpakowane kolejne dwie ![]() GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!!!! Ja to już też w zasadzie czekam,ale jeszcze 2 tygodnie niech sobie chłopinka posiedzi.Zwłaszcza,że jak teraz się obraca to jest tak fajnie czuć....jakby chciał wyjść przez skórę ![]() Zebra.....dawaj,dawaj maleńka....nie obijaj się Miłego dnia życzę, ja uciekam bo mam co robić
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
jak wysyp świątecznych brzuszków
![]() aldii no piłka rewelacja ![]() kaziorekzeta też nieżle jak na 31 tc ![]() Malinka faktycznie to ujęcie chowające brzyszek ale jakiego masz przystojniaka obok ![]() addicted dzięki za kciuki : dziś jest trochę lepiej juz nie miałam skurczów, mały więcej łazi, może miał jakiś "postój świąteczny". lila niestety to co piszesz to prawda ja się pocieszam tym, ze już mniej więcej wiem jak to wygląda i nie dam się zbyć ani zastraszyc ![]() Nie mam takich ładnych zdjęc jak Wy (bo i "modelka" niewyjsciowa |
|
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
jakie ładne świateczne brzuszki sie pokazały
no ciekawe jak tam zebra,moze napisze zaraz do niej. ja już tż-towi zaczynam marudzić o porodzie a wszystko przez to ze znów miałam koszmarny ból brzucha i tak już 3dzień i codziennie sie zastanawiam czy to już dzis.... ,mogłaby to 1stycznia wytrzymać.my zaraz na obiad do teściów,chociaż wyjde na dwór bo od 2dni nie byliśmy. napisałam do zebry i mam odp: trzymaja ja nadal na patologi i ma nadzieje ze jutro ordynator podejmie jakąs decyzje bo zwariuje!!!!! biedaczka,całe swieta tam i nadal nic pewnie sie martwi.... Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-12-27 o 14:06 |
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Ja na sekundkę... Gratuluję Mamaidy ![]() Wrzucam zdjęcia i zmykam... A co z zebrą?
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Kamyk cudna Paulinka i Majeczka widze ze tez zakochana w nowym domowniku
![]() Zebra trzymam kciuki i oby jutro sie wszystko rozwiazalo
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki!
Wszystkie brzuszki śliczne Lila - witamy ![]() Kamyku - witamy ![]() zebra - oj coś chyba powtarza się sytuacja Sweet i lekarze czekają na koniec weekendu ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
Kamyku piękne fotki, a najlepsze jest to z Majką
![]() Zebra - jestem z Tobą!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że jak następnym razem odwiedze wizaż to będziesz "wisiała" na liście mam rozpakowanych ******* Ostatnio przeszliśmy atak kolki... Straszne to było patrzec jak Ola się męczy.... Na szczęscie tylko jedna noc taka straszna taka była.... Swoją drogą - kupcie sobie Infacol na kolki - naprawdę warto. |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
kamyku Paulinka boska
![]() zeberka biedna sie meczy ze tez tyle ja trzymaja i nic nie wiadomo masakra |
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Dalej nie ma zadnych wiesci.....mi sie wydaje ze żśeberke tak dlugo trzymaja bo byly swieta, teraz weekend. Jutro poniedzialek wiec oby sie cos ruszylo. Trzymam kciuki
![]() A ja namowilam meza na brzuszkowa sesje zdjeciowa i zalaczam wam kilka fotek. To my w 35tc i 5dni |
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
A i poradzcie mi co warto miec dla dziecka jako apteczne SOS: infacol, syropek na goraczke....ale co jeszcze??
|
|
|
|
#3266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Majka zazdrosna czy opiekuńcza. Jak znajdziesz chilkę to prosimy o relację z porodu.Gosbaj - sól fizjologiczna do oczu, marimer - woda morska do noska, vaxol do czyszczenia uszek, któraś z maści do pupci - maść bepanthen, linomag, sudocrem.
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-12-27 o 18:21 |
|
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak wy ale mi humor nie dopisuje, jakoś takie dziwne jest to oczekiwanie, święta minęły, nic się nie dzieje, wiem, ze mam czas ale tak każdy dzień wydaje się być tym...nadsłuchuję każdego bólu
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
Kancia i gosbaj bardzo ładnie
![]() Kamyczku Paulinka świetna!! a to jest ta kołyska od teścia?? całkiem ok wg mnie ![]() Ja dziś podjechałam do szpitala na KTG. 39tc więc lepiej wiedzieć co się święci
|
#3269 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hey lachony
My już po odwiedzinach... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I faktycznie też jak ja masz nisko brzusio Szkoda że buzi nie widać....bo ty śliczna mama jesteś...tylko przesadzasz i zbyt krytycznie się oceniasz Cytat:
![]() Cytat:
Widać, że Majeczka pokochała Paulinke....nie mogło być inaczej.... Nasza psinka też ma takie fotki z pierwszych dni Kubusia w domku...fajan pamiątka.... A jak Ty sie czujesz ??? I dałaś smoczka Paulince, czy jeszcze nie ?Cytat:
Buciki czekają
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-27 o 18:49 |
||||||
|
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
Zebra napisała:
"A ja do jutra guzik wiem ale mnie już zbadają dogłębnie i ordynator będzie to licze na cud" Poza tym pokłada nadzieje w jutrze i myśli że czopa też widziała wczoraj i dodała że lekko czasem podkrwawia __________________
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

a na dodatek pieczą, 

mały sie słabiej rusza i bardzo nisko w zasadzie czasem nie wiem czy to on czy skurcz
, taka fajna piłeczka
.
. Mi wody odeszły , pojechaliśmy do szpitala to od razu podłączyli mi oksytocynę, bo nie było dalszej akcji porodowej. Fakt, to była ciąża donoszona. W 7,5 godziny uwinęłam się ze wszystkim, od odejścia czopa do urodzenia łożyska.
.
(uwielbiam), a małż na drugie robi filety z kurczaka w piwie. 

Mam nadzieję, że nie trzymają jej tylko dlatego, że były święta i niedziela.