|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
![]() Cytat:
mamaidy gratulacje!!!! zebra trzymam kciuki!!! Ty masz ciążę o kilka dni młodsza od mojej a już Ci się spieszy wyprzedzić kolejkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale słodziak Szkoda, że muszą być w szpitalu ale zdrowie malucha najważniejsze!Aj zeberka tak sie spieszyła i co? I tak musi czekać... Mam nadzieję, że szybko im pójdzie ![]() Wiedziałam kiedy wejść Tyle wiadomości ![]() U mnie wszystko ok jakoś dalej się turlam Brzuszek czasami pobolewa, czasami skurcze - czyli to samo co do tej pory Ale normalnie tymi świętami jestem już zmęczona Codziennie gdzies jeździmy, dzisiaj też... W dodatku mąż chce pić, bo spotykamy się w 3 pary, mi to obojętnie, ale mam stracha że pewnie jak on wypije to ja zacznę rodzić hehehe, zwłaszcza że teraz przeczytałam o dziewczynach hehehe, jakoś to będzie To spadam ![]() Miłego świętowania
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
pysiu dziękujemy za najświeższe informacje
![]() Lila- słodki Bartuś! Kamyczku - całuski dla Twojego głodomorka Zebciu - trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki!! Ula- uważaj kochana na siebie, dobrze że nic poważnego się nie stało... Madzik - zapomniałam wczoraj napisać że nieciekawe miałaś przejścia w szpitalu Ja odpoczywam po świątecznym obżarstwie...To chyba przez nieco inne jedzenie, ale mały kopie jak szalony
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak było kocurazab?ja dziś chyba rozpocznę mini poświąteczne sprzątanko, choć obiecałam tż, że jedyne co dziś zrobię to leżenie.. ma bidulek cały dzień dzisiaj dyżur i jeśli zaczęłabym rodzić nie mógłby ze mną jechać do szpitala. dlatego dostałam polecenie niewychodzenia z łóżka ale jak patrzę jeszcze na te naczynia, które trzeba włożyć do zmywarki.. i umyć komodę dla dzidzi którą dostaliśmy od teściów i jeszcze powkładać tam łaszki Adasia.. to akurat takie świąteczne prace
|
|
#3214 |
|
Rozeznanie
|
Sweet współczuję przeżyć, ale ważne że wszystko dobrze się skończyło
ja dzisiaj spałam do 11.. wszystko przez to, że wczoraj od jakiejś 17 sąsiedzi z dołu zrobili sobie imprezę i muzyka na full do 1 w nocy było słychać niemalże tak jakbym sama sobie włączyła w drugim pokoju.. masakra. Jakby Mała była już w domku to bym na pewno do nich zeszła, ale tak to dałam sobie spokój.. za dwie godzinki jedziemy z TŻ na obiad do jego rodziny. A mi się w ogóle nie chce szykować, z chęcią bym jeszcze sobie poleżała Brzuch to wydaje mi się, że mam jeszcze niżej niż miałam.. We wtorek jadę na ktg, usg przepływowe i badanie. Mam dziwne przeczucie, że mnie mój gin zostawi już w szpitalu ale może się mylę Bo w sumie jak nic się nie będzie działo to po co.. Przecież muszę się bawić w sylwestra |
|
|
|
#3215 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za Zeberke, czekamy na rozwoj sytuacji, mam nadzieje, ze nic niedobrego sie nie bedzie dzialo przez takie przetrzymywanie Piotrusia bez wod. Kamyczku no niezle sie Mala przyssala i puscic nie che, wie co dobre ![]() Cytat:
![]() a Tobie kochana jak Tz przykazal, tak lez w lozku
|
|
#3216 | ||||
|
Zadomowienie
|
Sweet - strasznie się czyta twoja historię, widać lekarze niezbyt się popisali na początku, ale jakby nie było uratowali Filipka. Teraz wspólne chwile w domku powinny wam pomóc zapomnieć o tych niemiłych przeżyciach.
Wszystkiego najlepszego ula uważaj na siebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() TVN 24 dziękujemy za najświeższe informacje Lila no cóż skoro trzeba zostać w szpitalu, to nie ma innego wyjścia, a Bartuś ile ma włosków ![]() Kamyk ponoć niektóre dzieci lubią być przy cycu w "nieskończoność", bo wtedy są blisko mamy Zebra ciekawe czy te skurcze na ktg to już te porodowe? Cytat:
Cytat:
![]() Idę grać w Monopoly, bo już mi synuś marudzi nad uchem. Miłego popołudnia |
||||
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
madzikUK ale za bardzo nie biegaj po tym ogrodzie!!!
w święta to można co najwyżej do lodówki i z powrotemoliviaoO ja też wstałam w okolicach 11, tylko, że ja dla odmiany poszłam spać prawie z kurami, bo ok 22-23 ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Z tego co mówili na SR to od odpłynięcia wód powinno się w max 24h urodzić, choć mój tż mówi, że 18.. w każdym razie jest trochę czasu.. ale masz rację pewnie wszystkie wody Zeberce jeszcze nie odpłynęły skoro dalej nie rodzi..
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
pysiamn dziekujemy za info od naszych mamusiek.
bartuś ma już długie włoski chyba zgage miala niezła lilla![]() zebra trzymamy kciuki my dzis siedzimy w domku sami,ja tak wole odpoczniemy sobie.własnie objadam sie ciachem. ![]() wczoraj jak sie połozyłam o1 spać to nagle zrobiło mi sie niedobrze i na kibelek.....i juz myslałam ze sie zaczyna to i ja wstawiam fotke 2tyg przed terminem |
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze myslalam ze juz jak wejde to ZEBERKA juz bedzie rozpakowana a tu nic no ale czekamy na wiesci,ja kurcze ostatnie dwa dni mam w nocy skurcze i nie moge spac nie wiem od czego nastepna wizyte mam na 8 stycznia wiec sie podpytam lekarza
|
|
|
|
#3220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wczoraj jak robilam obiad, to zanim wszystko przygotowalam i postawilam na stole, to juz nie bylam glodna, bo do wszystkiego musialam dzioba wsadzic i posmakowac no i sie najadlam zanim usiadlam do stolu
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
jest dolna granica na ilośc wód, widocznie Zebra jej nie przekroczyła
mam nadzieje bo jesli trzymają ja tylko dlatego, ze są święta to ![]() ja trochę zaczynam się martwić bo doczuwam dziwne kłujące bole w dole a do tego jeszcze te bolące skurcze, mam nadzieje, ze szyjka się nie skraca drastycznie bo musze do środy wytrzymac mały sie słabiej rusza i bardzo nisko w zasadzie czasem nie wiem czy to on czy skurcz ![]() gosbaj, filka ale mikołajki ![]() ja przy Was to mam taki bebech, ze masakra
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-26 o 13:20 |
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
aleeee ciszaaa.....nie ma co czytać
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
ojojoj jakież wolne tępo! aż tak nieswojo.. hi hi hi
ale dobrze mamuśki, bo to najpewniej świadczy o tym, że odwiedzacie i jesteście odwiedzane.. i że jest dużo jedzonka . tylko ja wsyłałam tż na dyżur i powoli doprowadzam mieszkanko do ładu wcinając w przerwach masę smakołyków i plotkuję przez telefon po kolei z mamą, siostrą i teściem . umyłam już komodę i poskładałam rzeczy Adasia. Wyglądała na taką dużą a tu nawet nie wszystko się zmieściło!! Mam też wielką ochotę przygotować już ładnie łóżeczko ale tak sobie myślę, że tylko kurz będzie osiadał na pościeli.. ech.. chyba mam syndrom wicia gniazda
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
zeberka trzymam kciuki!!!
filka slodkie zdjatko ![]() strasznie tu cichutko dzisiaj....ja sie juz tak objadlam przez Swieta ze bede bala sie stanac na wage w srode na kontrolnej wizycie szaman mi powiedzial ze urodze 2 dni przed terminem wiec zostalo by 9...wzasadzie chcialabym juz miec to za soba , co dzien to jest gorzej, wogole juz nie spie w nocy, boli mie brzuch , skora na nim dretwieje, kregoslup nawala, skurcze lydek zaczely sie pojawiac no i te ciagle mdlosci ..ponarzekalam chociaz sobie
|
|
|
|
#3225 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwna sprawa z Zebrą... Ciekawe, czy jej nie przetrzymują i nic nie robią, bo święta, a potem dadzą na przyspieszenie, jak u Sweeet... ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() Mój Glutek jest obecnie ułożony pośladkowo, ale był już (wcześniej) głową w dół. A obydwa ułożenia wiem, że są na raz niemożliwe ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
ja tez mimo, ze spalam do 11:00, fakt, ze od 2:30, ale dalo rade sie wyspac, a ja i tak bylam caly dzien nie do zycia... teraz zreszta tez
|
||||
|
|
|
#3226 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki....a ja całe święta nic nie robie tylko leżę i jem
dzisiaj wyciągnęłam męża na spacer i ledwo wróciłam do domu ... no i zaczynam mieć przeczucie, że chyba do połowy stycznia urodzę, bo trochę mi się brzuchol opuścił....
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Od 2 dni jestem spuchnieta jak slonik - powoli przestaje rozpoznawac wlasne stopy
Brzuchol znow sie troche obnizyl.... |
|
|
|
#3228 |
|
Rozeznanie
|
mój brzuchol
|
|
|
|
#3229 |
|
Rozeznanie
|
Aldii ja też bardzo spuchłam, jak zobaczyłam swoje zdjęcia z Wigilii z podwójnym podbrudkiem mega łydkami to aż się przestraszyłam i jeszcze do tego mam tak spuchnietą prawa dłoń, że ledwo nia ruszam
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Wow fajne brzuszki
U mnie dopiero niespełna godzinkę temu wyszli goście...mąż na zmywaku a na na wizaż....bo może ktoś urodził ![]() hihi ************************* *** PS. Miałam dopisać własnie że nie mam nowych wieści, ale jednak mam...własnie poszłam po telefon , bo coś zapikało Wieści od Zebci: W skrócie: "Napisała, że wariuje na tej patologi...dostaje jakieś osłonowo leki i antybiotyk, jutro ma miec wyniki leukocytozy...ma nadzieję, że coś sięzacznie.... bo ogólnie to marzy już by urodzic...ponoć z USG Piotruś ma 38 tydz"
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-26 o 20:24 |
|
|
|
#3231 |
|
Rozeznanie
|
trzymamy kciuki za Zebcie
|
|
|
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja właśnie wcięłam sałatkę śledziową a zaraz potem tabliczkę czekolady aż boję się wejść na wagę!
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
BubiGirl i to jest ten Twoj meeega wielki brzuch
Zaraz zobaczysz moj ![]() Pysia tvn24 dziekuje za info ![]() Zebciu ![]() ![]() ![]() A czemu dostaje antybiotyk ? Z powodu lekocytozy ? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-30 o 17:45 |
|
|
|
#3234 |
|
Rozeznanie
|
Ale ładnie!! i faktycznie taka okrągła piłeczka!! Bardzo mi się podoba
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
aldii no super brzuszek zazdroszcze bo moj to taka mala pileczka
|
|
|
|
#3236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A brzusio faktycznie jak piłeczka....rzadko się taki spotyka...jak doklejony arbuz cudo
|
|
#3237 |
|
Raczkowanie
|
witam poświątecznie
![]() ale tu się pozmieniało hihi po pierwsze KAMYCZKU, MAMOIDY - gratulacje!!no i zdrówka dla Waszych pociech ![]() Sweet - aż gęsiej skórki dostałam czytając Twojego posta na całe szczęście wszystko dobrze się skończyło i tego się trzymaj i ciesz się że synek ma się już dobrze ![]() oboje byliście bardzo dzielni! trzymam kciuki za Zebrę!!wcale jej się nie dziwię że już wariuje i chciałaby być "po" a ja całe święta w domu na kanapie pochłaniając coraz to nowe smakołyki dowiedziałam się że kuzynka jest w 4 miesiącu ciąży i w czerwcu będzie rodziła a dziś mama widziała się z ciocią położną która kazała już spakować dwie torby - jedną dla mnie a jedną dla dzidziusia i w razie potrzeby pędzić do niej do szpitala (niestety ona teraz jest cała powykręcana bo jej dysk wypadł, ma dwie blokady i najprawdopodobniej idzie na operację więc nie będę miała jej wsparcia, ale mam pozwolenie by się na nią powoływać w razie czego), a jak ja mam się spakować skoro ja nie mam nawet połowy rzeczy - ani dla siebie ani dla maleństwa ![]() dopiero w tym tygodniu wybieram się na większe zakupy żeby uzupełnić ostatnie braki ehhh... już coraz bliżej - jeszcze 7 tygodni do terminu zostało... ale i tak mi się wydaje że maleństwo nie będzie się spieszyć i się przeterminujemy, a od wczoraj męczy mnie myśl że moje przeczucia były mylne i że będę miała jednak synka... chyba pojadę jednak na to USG dodatkowe podejrzeć kto tam siedzi w brzuszku
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn no ja mam nadzieje, ze odpoczywasz
O arbuzie, to nawet ostatnio ktos mi powiedzial, czy ja nie wiem, ze arbuza trzeba pokroic zanim sie go zje Dziekujemy za mile slowa |
|
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
he he he by sie kłóciły która ma większy brzucholek
no aldii masz spory ale wydaje mi sie że dlatego tak wygląda bo ty chyba nie przytyłas tylko sam brzuszek .mój niby mi przeszkadza ale ogromny chyba nie jest,myślałam ze bedzie wiekszy.jak mała sie tam miesci. ja dziś miałam straszne bóle brzucha,nospa nie pomogła juz myślałam ze sie zbliza.....ale narazie jest lepiej. ![]() zebra biedaczka,lepiej niech coś zaczna robić ![]() my sie dziś wynudziliśmy,wyspaliśmy tż znów chyba przeziebiony,mam nadzieje ze go nie rozbierze na dobre bo jak on bedzie rodził ze mna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

było słychać niemalże tak jakbym sama sobie włączyła w drugim pokoju.. masakra. Jakby Mała była już w domku to bym na pewno do nich zeszła, ale tak to dałam sobie spokój..
Bo w sumie jak nic się nie będzie działo to po co.. 

bo jesli trzymają ja tylko dlatego, ze są święta to

szaman mi powiedzial ze urodze 2 dni przed terminem wiec zostalo by 9...wzasadzie chcialabym juz miec to za soba , co dzien to jest gorzej, wogole juz nie spie w nocy, boli mie brzuch , skora na nim dretwieje, kregoslup nawala, skurcze lydek zaczely sie pojawiac no i te ciagle mdlosci
..ponarzekalam chociaz sobie
Zaraz zobaczysz moj