![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: sylwek - sama w domu
Cytat:
leć do nich ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
26 letni facet, który jest uzależniony (nie ważne czy maminsynek, czy współuzależniony) od matki. W dodatku za przeproszeniem wielkie gówno w życiu robi, całe dnie śpi i gra na kompie, a żadna robota mu nie odpowiada.
Jak dla mnie życie jakie Cię czeka to wcielenie się w rolę Halinki Kiepskiej w realu... Ty będziesz zapierniczać, a on będzie miał kompa i żadna praca nie będzie odpowiednia. Nie wiem jak Ty z nim żyjesz 5 lat, ale moim zdaniem to o kilka lat za dużo. Nie marnuj sobie dziewczyno kolejnych. Szkoda Twojego życia.
![]() |
#34 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sylwester to jakiś szczególny dzień, że mamunia sama zostać nie może ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może odpocznij od niego, skup się na własnym zdrowiu, czas pokaże czy jest w ogole sens kontynuować tę znajomość. Dużo zdrowia życzę!
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
No na miejscu Twojej mamy też nie byłabym zachwycona tym związkiem. Myślałam, że napiszesz, że się facet stara, że szuka pracy intensywnie. A z Twojej wypowiedzi wynika, że jednak nie i w sumie szuka pretekstu do siedzenia w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz mówi że od nowego roku będzie roboty szukał bo chce zamieszkać ze mną. Ale nie wiem co z tego mu wyjdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
W takim razie już z daleka widać że jest z niego straszny leń któremu nie chce się nic robić i czeka tylko na to żeby inni na niego i za niego wszystko robili a w tej sytuacji najlepszym wyjściem będzie skończenie tego chorego związku no chyba że chcesz w przyszłości na niego pracować żeby on mógł całymi dniami siedzieć i grać na komputerze. I wcale się nie dziwię Twojej mamie że tak go podsumowała bo miała rację. A poza tym co to za facet który nie potrafi ruszyć swoich 4 liter do swojej dziewczyny która jest chora tylko szuka różnych głupich wymówek żeby tylko zostać w domu? A skoro teraz tak jest to w przyszłości gdybyście zamieszkali razem może być jeszcze gorzej (czego Ci oczywiście nie życzę) skoro na tym etapie waszego związku tak jest. I pisząc na tym etapie mam na myśli to że mieszkacie osobno więc pewnie nie macie takich samych problemów jak osoby które mieszkają razem więc nie wiadomo co będzie gdy do tego dojdzie o ile w ogóle dojdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Po przeczytaniu wątku dochodzę do wniosku, że powinnaś się cieszyć, że nie będziesz musiała zaczynać nowego roku z taką kiepską partią
![]() Znam mnóstwo kobiet, które jakby je ktoś zmuszał do spędzenia sylwestra/dnia pieczonego ziemniaka/świąt róznego rodzaju, z takim leniem śmierdzącym, to by się nogami i rękoma zapierały. To jak myślisz, przed czterdziechą znajdzie sobie jakąś fuchę ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
po pierwszym poscie pomyslalam : swinia nie facet.
...potem doczytalam DDA. DDA to nie maminsynek! W takim zwiazku trzeba niestety byc gotowym do poswiecen. Wiem co mowie bo sama jestem DDA i wiem co swojego czasu przechodzil moj maz. Musisz byc gotowa na to , ze w dniu twoich urodzin twoj TZ przed dmuchaniem swieczek zwieje od ciebie , zeby zgarnac z ulicy pijana mamusie.. Tak niestety to dziala . Jedyne co mozesz zrobic to zaproponowac swojemu TZ terapie dla DDA . Proponuje ci rowniez , zebys poczytala troszke o tym i zadecydowala czy jestes gotowa na taki zwiazek, bo to moze nie byc twoj ostatni samotny sylwester... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Chłopak musi wybrać, którą z najbliższych mu osób ma zostawić samą w Sylwestra. Ma do wyboru zdrową emocjonalnie dziewczynę i mającą problemy matkę.
Nie znam się na alkoholikach, nie jestem żadnym psychologiem, ale wydaje mi się, że Sylwester jest ogólnie dniem zabawy, imprez z przyjaciółmi i ludzi samotnych tego dnia wyjątkowo dopada chandra, a u alkoholików może się to skończyć różnie. Robisz z siebie biedną ofiarę, która zostaje sama w Sylwestra, a nie możesz zrozumieć, że matka chłopaka też nie może być wtedy sama, a ma poważniejsze problemy emocjonalne niż Ty? Ty nie jesteś samotna, bo na codzień masz rodzinę i chłopaka, a ona? Odsunęła sie od niej rodzina i tylko on jej pozostał. Trochę zrozumienia. Naprawdę aż tak ważne jest dla Ciebie, żeby spędzić z nim ten wieczór? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wcześniej piła bo spotykała się na święta ze swoją siostrą teraz ona zajęta jest swoim nowym mężem i ma ją gdzieś. Tż mówi że ona się już wyleczyła bo od roku nie miała trunku w ustach i nawet ją nie korci by wypić. A rodzina odsunęła się z jej winy sama sobie na to zaparcowała Tż brat też ma ją gdzieś woli sędzić czas z żona i synkiem niz z matką |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A niby dlaczego matka nie może zostać sama ? W ten dzień jest jakoś szczególnie chora? Poza tym czy Ty coś wiesz o jej sytuacji, o tym jaka jest samotna itd żeby się w ten sposób wypowiadać ![]() Z tego co czytam to wywnioskowalam, że syn ma z nią być zawsze kiedy ona tego potrzebuje tak?bo inczej się upije ![]() ![]() Moim zdaniem to ten chłopak ma duży problem sam ze sobą i swoimi emocjami i to on powinien zrozumieć, że nie tędy droga.
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A skad wiesz, ze to matka kazala ze soba siedziec? Mi sie wydaje , ze to raczej kwestia jego wlasnego wyboru. Nie sadze, zeby mu powiedziala, ze ma z nia zostac bo sie napije.. to tak nie dziala. On poprostu wie czego moglby sie spodziewac jak matka zostanie sama. I niestety w ten dzien moze byc szczegolnie"chora" , tak jak w swieta, w urodziny czy w kazdy inny dzien gdy dzieje sie cos waznego .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak by chciała pić to by piła wtedy kiedy do mnie jeździ. Myślę że to jest jego wybór nie matki. Gdyż 2 lata temu okłamała go że jedzie do ciotki na sylwka i kazała mu jechać do mnie by sam nie siedział. A jak on do nie zadzwonił wieczorem i powiedziała mu że jest sama w domu to się rozczulał i następnego dnia po obiedzie do niej pojechał bo sama siedzi i go okłamała. Dlatego sądze że to nie wina matki lecz jego. Nawet moja mama powiedziała że gdyby mu na mnie zależało to by przyjechał do mnie. Mój eks miał rodziców po rozwodzie i na sylwka przyszedł do mnie 5km idąc na pieszo bo nie miał połączenia z autobusami. Matke samą zostawił i nie było problemów, natomiast TŻ je stwarza. Jego matki siostra ma nowego męża ona nie poznała nikogo do tej pory. Edytowane przez lavida Czas edycji: 2009-12-28 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Co Cię trzyma przy nim? Nie rozumiem tego, 26-letni facet bez pracy, trzymający kurczowo spódnicy matki.
Naprawdę nie ma żadnych normalnych, fajnych i zaradnych facetów wokół, że wybrałaś takiego beznadziejnego? Chcesz tak ciągle żyć, z nim, bez perspektyw na życie na jakimkolwiek poziomie, on w jednej ręce joystick a w drugiej telefon i rozmawia z mamusią? Bo on się nie zmieni, nie łudź się, tylko go zostaw. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czuje że zostanę starą panną. Nie mam powodzenia u facetów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem nijak nie można tłumaczyć olewania pracy, obojętnie czy jest się DDA, czy inne (sama jestem). I na tym polu nie powinnaś go tłumaczyć i dawać mu taryfy ulgowej. I - jak już ktoś napisał - zastanów się dobrze, czy chcesz to ciągnąć, bo nie będzie coraz łatwiej, a raczej coraz trudniej, szczególnie w sytuacjach takich jak święta, wyjazdy. Poza tym brak pracy i chęci znalezienia jej źle wróży. Jego matka nie pije DOPIERO od roku, a pomyśl, że musi wytrzymać do końca życia - kilkadziesiąt lat bez picia. Oboje powinni pomyśleć o profesjonalnej terapii. A swojego szczęścia, bycia kimś ważnym dla samej siebie nie uzależniaj od tego, czy jesteś, czy nie jesteś w związku. Sama wiele możesz osiągnąć, a z czasem może być poznała kogoś innego. A jeśli nie, to chyba i tak byłoby to lepsze, niż frustrowanie się, smucenie przez faceta. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-12-28 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co się zamykać na jednego gościa, lepiej być niczyja, niż byle czyja, uwierz mi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak juz powiedzialam, albo bedziesz wytrwala, postarasz sie zrozumiec, nauczyc i namowic TZ na terapie, albo lepiej sie z nim rozstan bo bedzie ci bardzo ciezko zaakceptowac pewne jego zachowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Głównym problemem nie jest picie matki(zresztą jak pisze autorka od roku nie pije) tylko postawa TŻ, który jest totalnie uzależniony, lub przyzwyczaił się do życia w strachu o matkę - na dłuższą metę nikt tego nie wytrzyma. Chyba że chce podporządkować całe swoje życie obawie o to czy któregoś dnia matka napije się czy nie. A to nie brzmi normalnie ![]() Cytat:
Autorka wielokrotnie pisała, że matka nie stawiała mu ultimatum, wręcz zachęcała TŻa do spotkania ze swoją dziewczyną. Powtórzę raz jeszcze - to chłopak autorki ma ogromny problem sam ze sobą - OGROMNY(być może podświadomie czuje, że matka tego od niego oczekuje mimo iż w rzeczywistości tak nie jest). Cytat:
![]() To jest dopiero chore. Jego pomoc matce powinna raczej dotyczyć pójścia na terapię, a nie pilnowania jej jak dziecka.
Nie palę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-12-28 o 12:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wspoluzalenienie to choroba jak kazda inna , dlatego jestem sklonna bardziej go zrozumiec niz karcic jak psa, ze zycie mamusi poswieca.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Jak sama nie mozesz przyjechac to on moglby zalatwic Ci trnsport, zebys nie zemdlala w drodze, czy cos.
Moja mama tez spedza sama sylwestra od kilku lat i tez mam ogromne wyrzuty sumienia z tego powodu. Moja przyjaciolka z kolei zostaje z mama i w zeszlym roku jej chlopak byl z nimi, wiec nie widze nic nadzwyczajnego, ze syn nie chce zostawiac mamy... Jasne, ze moze byc tak, ze on klamie, ale niekoniecznie... nie przesadzajmy ![]() edit: doczytalam jaki jest Twoj facet, Cytat:
i chyba nie ma sensu nic wiecej pisac ![]() Edytowane przez Olcia Czas edycji: 2009-12-28 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo zawsze mamusia to mamusia tamto. Jak wyjechała do sanatorium nagotowała mu jedzonka tylko nie miał kto mu podać, więc jedzonko popsuło się. To wygląda tak ona pracuje on siedzi w domu i gra w gry bo nie ma co robić - pracy nie szuka bo przecież nie ma nowych ofert pracy. Matka z roboty przyjdzie zrobi obiad i mu poda i na koniec oglądają razem filmy. Tak wygląda ich każdy dzień. Bez matki życ nie może, kiedy ja chciałam przeprowadzić się za praca do innego miasta nie chciał, no bo mama sama zostanie. I tak sobie myślę ostatnio wyjdę za niego za mąż to ja będę mieszkać u siebie a on z matką bo przecież nie zostawi jej. Teraz coś zaczyna gadac o wspólnym mieszkaniu, o kredycie ale po co kredyt jak roboty nie ma kto to będzie spłacać. Bardzo mnie wkurza jak jestem u niego a matka cały czas siedzi w jego pokoju albo leży albo co innego robi. Alo kiedyś mi mówił, że jak ma wolne i do roboty nie idzie to żeby wstał rano stoi mu pod drzwiami albo wejdzie do pokoju i każe by wstał bo chce pogadać ![]() Cytat:
On sam powiedział, mam siedzieć chorutka w domu żeby mi się nic nie stało. A potem mam iśc do szpitala i wrócić zdrowa i się wtedy spotkamy. Edytowane przez lavida Czas edycji: 2009-12-28 o 12:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I wydaje mi się, że nie należy poświęcać życia matce, fajnie że o niej myśli, to dobrze o nim świadczy, ALE jednocześnie powinien umieć oddzielić pewne sprawy i pomyśleć też o swoim związku. Poza tym bycie DDA nie uprawnia do jakiegoś szczególnego traktowania i tego, że autorka ma wszystko zrozumieć, wybaczyć, przyjąć - to chyba nie na tym polega związek ![]()
Nie palę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-12-28 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ludzie nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc. Ma ja ciagle obserwowac, trzymac za reke, sprawdzac czy nie pije?! Dorosly facet musi zajac sie wlasnym zyciem, a nie ciagle pilnowac mamusi. Nie wiem czemu odrazu jemu jakies choroby przypisujecie? Moze poprostu niechce mu sie ruszyc 4 liter do autorki, albo idzie gdzie indziej, a mamusia to przykrywka. Moge tak spekulowac do rana. Jesli autorka nie pogada z nim, nie wyloży kawy na lawe to ciekawe jakie jeszcze wnioski tutaj poleca
![]() Edytowane przez Merys Czas edycji: 2009-12-28 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
to po co z nim jestes?
nie masz z nim zadnej przyszlosci, w dodatku odnosze wrazenie, ze go nie kochasz ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Najlepiej będzie jak jego mama pójdzie o tej 22 spac to zaraz pojedzie do Ciebie i wyjdzie że nikt nie będzie sam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.