Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-28, 12:25   #3841
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Dziewczyny, beta 41, zakładam wątek

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:27   #3842
aldii
Zakorzenienie

klask i:
Stary 2009-12-28, 12:31   #3843
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
cudownie!!!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:37   #3844
olayya
Raczkowanie

Cytat:
Oj już już nie linczuj, sama mam wyrzuty Ale ginek mi mówił, że dziecko przez pierwsze 14 dni po zapłodnieniu nie pobiera nic od matki, dopiero otem zaczyna, bo pobiera przez łożysko, które się dopiero tworzy. No już nie krzycz na mnie, nie zapalę ani jednego - dla mojego maleństwa
Muszę trochę się wstawić za Pomidorą. Sama sobie popalałam przed ciąża. A od kiedy zaszłam w ciąże ani raz do ust fajki nie wziełam. Po pierwsze, że sam zapach tytoniu mnie odrzuca a po drugie nie wierze w gadanie lekarzy co niektórych że lepiej ograniczyć palenie niż rzucić bo to większy szok dla organizamu matki i dziecka.
Może łatwo mi też bylo rzucić bo nie paliłam dużo 2-3 fajki dziennie, co nie znaczy że nie mam wyrzutów sumienia, bo w końcu te dwa tygodnie paliłam po zapłodnieniu.
Mam nadzieję, że Pomidorce też będzie łatwo bez fajki. Musisz sobie jakoś obrzydzić zapach tytoniu.
A dużo paliłaś??

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

to nie uciekaj nam na ten nowy wątek

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:41   #3845
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
klask i:

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cudownie!!!

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Muszę trochę się wstawić za Pomidorą. Sama sobie popalałam przed ciąża. A od kiedy zaszłam w ciąże ani raz do ust fajki nie wziełam. Po pierwsze, że sam zapach tytoniu mnie odrzuca a po drugie nie wierze w gadanie lekarzy co niektórych że lepiej ograniczyć palenie niż rzucić bo to większy szok dla organizamu matki i dziecka.
Może łatwo mi też bylo rzucić bo nie paliłam dużo 2-3 fajki dziennie, co nie znaczy że nie mam wyrzutów sumienia, bo w końcu te dwa tygodnie paliłam po zapłodnieniu.
Mam nadzieję, że Pomidorce też będzie łatwo bez fajki. Musisz sobie jakoś obrzydzić zapach tytoniu.
A dużo paliłaś??

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

to nie uciekaj nam na ten nowy wątek
Dziękuję za pocieszenie Nie wiem czy dużo. Zdarzało się, że pół paczki, zdarzało się, że 5 papierosów dziennie. Zależało od dnia. Ale teraz koniec! Nie będę truła maleństwa.

Nie ucieknę wam, już tak długo tu jestem, ze nie ma mowy, zebyście się mnie pozbyły. Tym bardziej jak pójde na zwolnienie i będe miała dużo czasu

28.09.2014

Stary 2009-12-28, 12:43   #3846
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Ale teraz koniec! Nie będę truła maleństwa.
no myślę! bo inaczej...

Stary 2009-12-28, 12:47   #3847
Lolota
Przyczajenie

Smile Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Witajcie. Mam 25 lat. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej i w czerwcu zamierzam ją obronić, (studiowałam administrację), w pracy mam na razie przerwę, siedzę na bezrobociu, ale szukam nowej.
Ostatnią miesiączkę miałam 29 listopada, jednakże w grudniu kochaliśmy się z mężem kilkakrotnie w trakcie wyznaczonych przez test owulacyjny dni płodnych, mimo to, teraz 26 grudnia (to był 27 dc) dostałam jakieś dziwne plamienie, potem nastepnego dnia krwawienie się zwiększyło i dzisiaj już nie ma nic, także jeśli chodzi o to grudniowe krwawienie, to było bynajmniej dziwne i niespotykane, jak na moje regularne krwawienia, które trwają od 4 do 6 dni i są bardzo obfite. Na wszelki wypadek chciałabym zrobić sobie jutro test ciążowy. Jutro mija 10 dni od ostatniego dnia w którym kochałam się z mężem. No zobaczymy co będzie...byłoby super gdyby to ciąża, ale nie chcę się jakoś tak nastawiać, bo potem jak się widzi jedną kreskę na teście, to człowiekowi przykro się robi
Super, że jest tu takie forum i taki wątek, że można sięz dziewczynami dzielić swoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami. Pozdrawiam was wszystkie i życzę wam, obyście jak najszybiciej zostały "zafasolkowane"
Lolota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:55   #3848
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Malga już nie dużo zostało do 1 stycznia Jeszcze troszkę i będziesz ze swoją wyczekaną dziecinką
OJJ tak wytrwam....ehhe Musze..chodzbym miala rodzic w Sylwestrowa nocke...

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Malga wybraliście w końcu imię??
Juz wiemy... Po Swietach sie wyjasnilo...

bedzie albo Józefina Cecylia albo Izabela Anna

Cytat:
Kochane, to chyba już mogę się cieszyć? Może to nie tłuściocha, ale z każdym dniem wyraźniejszy. Dziś jest 28dc. A mnie zżera szok!
bravo!!!!!!kla ski:k laski:: jupi:

az sie norlamnie poplakalam....bo pamietam jak ja czekalam na te 2 kreski...

a teraz dobrze....wyczekujemy do stycznia w spokoju...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:01   #3849
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
no myślę! bo inaczej...

Cytat:
Napisane przez Lolota Pokaż wiadomość
Witajcie. Mam 25 lat. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej i w czerwcu zamierzam ją obronić, (studiowałam administrację), w pracy mam na razie przerwę, siedzę na bezrobociu, ale szukam nowej.
Ostatnią miesiączkę miałam 29 listopada, jednakże w grudniu kochaliśmy się z mężem kilkakrotnie w trakcie wyznaczonych przez test owulacyjny dni płodnych, mimo to, teraz 26 grudnia (to był 27 dc) dostałam jakieś dziwne plamienie, potem nastepnego dnia krwawienie się zwiększyło i dzisiaj już nie ma nic, także jeśli chodzi o to grudniowe krwawienie, to było bynajmniej dziwne i niespotykane, jak na moje regularne krwawienia, które trwają od 4 do 6 dni i są bardzo obfite. Na wszelki wypadek chciałabym zrobić sobie jutro test ciążowy. Jutro mija 10 dni od ostatniego dnia w którym kochałam się z mężem. No zobaczymy co będzie...byłoby super gdyby to ciąża, ale nie chcę się jakoś tak nastawiać, bo potem jak się widzi jedną kreskę na teście, to człowiekowi przykro się robi
Super, że jest tu takie forum i taki wątek, że można sięz dziewczynami dzielić swoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami. Pozdrawiam was wszystkie i życzę wam, obyście jak najszybiciej zostały "zafasolkowane"
Witaj Mam nadzieję, że test pokaże dwie kreseczki

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
OJJ tak wytrwam....ehhe Musze..chodzbym miala rodzic w Sylwestrowa nocke...

Juz wiemy... Po Swietach sie wyjasnilo...

bedzie albo Józefina Cecylia albo Izabela Anna

bravo!!!!!!kla ski:k laski:: jupi:

az sie norlamnie poplakalam....bo pamietam jak ja czekalam na te 2 kreski...

a teraz dobrze....wyczekujemy do stycznia w spokoju...
Dziękuję
Bardziej mi się podoba Izabela Anna. Izki to fajne dziewuchy Spokojnego czekania do stycznia. Teraz to już z górki

28.09.2014

Stary 2009-12-28, 13:08   #3850
Malga19
BAN stały

Cytat:
Dziękuję
Bardziej mi się podoba Izabela Anna. Izki to fajne dziewuchy Spokojnego czekania do stycznia. Teraz to już z górki
dokladnie ze z gorki.....

teraz jakos mi dziwnie...bo w zeslzym roczku tez bylam w ciazy....a tu po domku zadne male nozki sie nie przewijaa

ale mala corcia dodaje mi sil.....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:10   #3851
kretencja
Zakorzenienie

Malga, już za chwilę będą nóżki po domu tupać Ani się obejrzysz

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:10   #3852
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
teraz jakos mi dziwnie...bo w zeslzym roczku tez bylam w ciazy....a tu po domku zadne male nozki sie nie przewijaa
skarbie...

Stary 2009-12-28, 13:10   #3853
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie ze z gorki.....

ale mala corcia dodaje mi sil.....
Niedługo pojawi się cudo, które będzie później tuptało małymi stopami. Pamiętaj, że dzieci nie odchodzą, tylko zmieniają czas przyjścia na świat

28.09.2014

Stary 2009-12-28, 13:13   #3854
olayya
Raczkowanie

Cytat:
Niedługo pojawi się cudo, które będzie później tuptało małymi stopami. Pamiętaj, że dzieci nie odchodzą, tylko zmieniają czas przyjścia na świat
Ładnie powiedziane. Malga czekamy na Wasze rozpakowanie

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:18   #3855
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Olayya fajny avatarek

Cytat:
Witajcie. (...) Na wszelki wypadek chciałabym zrobić sobie jutro test ciążowy.
Witaj To czekamy na jutrzejsze wyniki testu

Malga to już tylko parę dni... Zazdroszczę Ci z jednej strony ale w sumie fajnie jest być w ciąży

Zmykam za pół godzinki do lekarza... I teraz mam wątpliwości bo prawie mi nic nie jest, czasem tylko coś zaswędzi... A położną mam wredną, focha strzela jak ktoś nieumówiony przychodzi. I mam nadzieję, że lekarz przyjmuje dziś...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:31   #3856
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kakusiu, to mamy takie same odczucia bezwątkowości
hehe to jak jest Nas dwie to już nie takie same
Lindsley no to założymy tylko teraz niech każda myśli nad nazwą wątku bo ja odkąd w ciązy to lekko otłumiona

Aldii a słodkie owoce też się zaliczają na dziewczynke? moja szwagierka tak zajadała się mandarynkami i ma córunię i teraz ja zajadam się pomarańczami i mandarynkami
Do słodyczy mnie nie ciągnie, owszem, zjem, ale malutko. Kwaśne odpada Słone też
ostre ale to zawsze lubiałam pikantne
A Tobie zostały niecałe 4tyg do końca... to malutko przytyłaś?? też bym tak chciała narazie się przerażam bo od początku ciąży przytyłam 4kg, to chyba dużo jak na 19tc ?
Mężuś mnie pociesza, że nie mam się czym martwić bo nie jem w ogóle niezdrowych rzeczy, odżywiam się zdrowo.

Malga nic się nie smutaj, już nie długo zobaczysz swoją córunię

Olayya co do bronienia z paleniem to ja tu zleje po dupce każdą która się będzie tłumaczyć ja się wściekam jak stoję obok osoby palącej, że ja i moje dzieciątko przez tą osobę musimy palić biernie
A w dniu spodziewanej @ (kiedy to ją oczywiście nie dostałam) mieliśmy imprezę urodzinową i pilnowałam się na wszelki wypadek żeby nic sie nie napić, ani łyczka, bo a nóż jestem w ciąży... (mimo, że wtedy jeszcze w to nie za bardzo wierzyłam, wmawiając sobie, że pewnie dostanę na następny dzień) no ale ok, jak rzucacie i nie będziecie podpalać to bić nie będę
Swoją drogą odkąd jestem w ciąży i czuję dym tytoniowy to się duszę i tak w drugi dzień świąt u teściów, siedzimy sobie w pokoju, teść oczywiście nie mógł wytrzymać i poszedł do kuchni kurzyć.... jeju żebyście wiedziały jak ja się źle poczułam... całe oskrzela mnie drapały, ciężko mi się oddychało... wkurzona wyszłam do drugiego pokoju i stałam przy otwartym oknie. A mój TŻ? Zamiast zwrócić tacie uwagę, żeby przy takich imprezach rodzinnych wstrzymał się z paleniem na te 4h bo są malutkie dzieci, bo jest kobieta w ciąży, to usłyszałam, że przesadzam ehh....

A coś Wam jeszcze opowiem z dnia wczorajszego Wczoraj rano paliło się u nas na klatce, była straż, karetka, kupa dymu... a my z TŻtem przespaliśmy do 10 nie wiedząc o niczym
Tylko jak wstałam to śmierdziało mi metalem jakimś i czułam dym, cała framuga od drzwi wejściowych była czarna, wystraszyliśmy się z TŻtem więc poszłam do sąsiada zapytać czy coś się działo, a On Nam dopiero opowiada... nogi się pode mną ugieły... oto jaką mamy z TŻtem wzorową czujność

Lindsley lepiej dmuchać na zimne, więc olej położną i idź mimo wszystko do lekarza, powiedz Mu, że przez ostatnie dni miałaś takie i takie dolegliwości, jeśli będzie wszystko ok to przynajmniej się uspokoisz

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-28 o 13:33
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:40   #3857
aldii
Zakorzenienie

Malga odnosnie imion to juz Ci napisalam na mausiowym A tupot uslyszysz szybciej niz sie spodziewasz
Lindsley niech sobie polozna marudzi, a Ty i tak jedz do gina
Kakusia owoce chyba niee.Na mamusiowym wszystkie jemy tonami mandarynki niezaleznie od plci dzidziola
W polowie tez mialam jakies +4, pozniej w troche ponad m-c przytylam 6
Stary 2009-12-28, 13:40   #3858
Pomidora
Zakorzenienie

Lindsley, spokojnej wizyty. Czekamy na relację.

Kakusia, brzydko teść i TZ postąpili. Ja się nie tłumaczę, wiem, że źle zrobiłam, ale się poprawię A co do palenia, to najśmieszniejsze jest to, że nie tylko ciebie wkurza, jak na jakimś przystanku ktoś pali i ci dmucha. Jestem palaczem od wielu lat (zbyt wielu, niestety), ale nigdy nikogo nie zmuszałam do wdychania moich wyziewów. W domu nie paliłam nigdy, nawet w mróz - fora na balkon. Jak chcę siebie zatruwać, to mogę też marznąć. Z moimi sąsiadami prowadzę wojnę już długi czas, bo oni palą na korytarzu i mi w mieszkaniu strasznie śmierdzi (nie po to ja chodziłam na balkon, żeby oni mi w mieszkaniu smrodzili). Nigdy nie paliłam na przystankach. Nawet w deszcz jak chciało mi się zapalić, wychodziłam za przystanek, żeby nikogo nie denerwować. Wierz mi, chociaż to może trudne, istnieją kulturalni palacze, którzy zdają sobie sprawę ze szkodliwości nałogu, wstydzą się go i nie mają ochoty zatruwać innych. Nie proszę o zrozumienie palaczy, tylko o wiarę, że są też ludzie palący, którzy zachowują się w kulturalny sposób

Dziewczyny, mój mąż za jakąś godzinę, może półtorej powinien być w domu Ale jestem podekscytowana

28.09.2014

Stary 2009-12-28, 13:45   #3859
aldii
Zakorzenienie

Kakusiu Zebcia urodzila - 3220,dł 54
Stary 2009-12-28, 14:18   #3860
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

pomidora gratuluje kochana no to teraz dbaj o siebie i malenstwo
a mnie od kilku dni dopadaja skurcze okropne i to przewaznie w nocy juz nie powiem z e nie moge spac bo mi nie wygodnie i sie krece z boku na bok
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:22   #3861
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
pomidora gratuluje kochana no to teraz dbaj o siebie i malenstwo
a mnie od kilku dni dopadaja skurcze okropne i to przewaznie w nocy juz nie powiem z e nie moge spac bo mi nie wygodnie i sie krece z boku na bok

A co to za paskudne skurcze, trzeba je przepędzić Może spróbuj w dzień pospać, żebyś nie chodziła niewyspana

28.09.2014

Stary 2009-12-28, 14:30   #3862
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:

A co to za paskudne skurcze, trzeba je przepędzić Może spróbuj w dzień pospać, żebyś nie chodziła niewyspana
czytalam na necie ze to skurcze Braxtona to skurcze przepowiadajace i juz pod koniec moga sie pojawiac ale nie myslam ze az tak bolesna sa
Stary 2009-12-28, 15:30   #3863
gabisun
Zakorzenienie

a ja wreszcie mam się czym pochwalic, a nie tam jakieś bladziochy jak przez ostatnie parę dni. Oto mój dzisiejszy teścik:
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:54   #3864
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
a ja wreszcie mam się czym pochwalic, a nie tam jakieś bladziochy jak przez ostatnie parę dni. Oto mój dzisiejszy teścik:
gratulacje : roza: dbaj o siebie teraz
Stary 2009-12-28, 16:00   #3865
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
gratulacje : roza: dbaj o siebie teraz
dziekuję
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 16:05   #3866
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ech fajnie sie czyta ze wam sie udaje zajsc w ciaze
Stary 2009-12-28, 16:30   #3867
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
To teraz już zupełnie oficjalnie - GRATULACJE! Życzę dużo zdrówka i powodzenia i wiem że to brzydko, ale zielenieję z zazdrości

Cytat:
Witamy!

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ależ piękne krechy! Gratulacje!

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 16:39   #3868
Ollliwka
Zakorzenienie

gabisun piękne krechy gratuluje raz jeszcze
pomidorka jaka reakcja męża ?
Stary 2009-12-28, 16:45   #3869
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny! Ja już po pracy, zamierzam spędzić popołudnie na porządkowaniu mieszkania.. Chyba że mi się odechce A wy co dzisiaj porabiacie?

serduszko, fajnie że z rodzicami się jakoś ułożyło, na pewno miałaś spokojniejsze święta

gabisun, dziękuję!

Pomidorko, jesteś kochana mam nadzieję, że mnie na ten swój wątek naprawdę myślami ściągniesz

MAGiALENA, fajnie że podjęliście taką decyzję, słuszna

Lolota, to rób teścik. Ja też się staram od września, a w czerwcu też mnie czeka obrona

aldii, nic takiego się nie stało, pojechałam na Święta do rodziców z bardzo pozytywnym nastawieniem, ale wszystko zepsuła moja młodsza siostra, która mnie obraziła.. Poza tym znowu nikt nie pamiętał o moich urodzinach, a tyle ludzi było w domu (oczywiście poza mężem i mamą).

Olliwka, to od Ciebie zaproszenie na nk??

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2009-12-28 o 16:53
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 17:15   #3870
Pomidora
Zakorzenienie

Gabisun, no krechy piękne! Ja chyba za parę dni też zrobię jeszcze jeden teścik, żeby takie zobaczyć

Lenko, no nie ma innej możliwości, ja ściągam i tyle

Marthinisa

Elcia0787, to niestety nie odpędzę tych skurczów, ale życzę, żeby były jak najmniej bolesne

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Mężu poszedł na próbę, mam czas, żeby napisać o reakcji P. Więc wchodzi, rozmawiamy sobie o jego pracy. Ja mu każę usiąść, bo mam dla niego prezent. No a on, że szybko, bo musi służbowego laptopa podłączyć (potem chyba zapomniał, bo już nie podłączył ). Siedzi, ogląda, śmieje się ze śmiesznych zdjęć, wszystko cacy. W końcu ostatnia klatka z napisem i koniec piosenki. A on siedzi i patrzy przed siebie. Potem na mnie i pyta, czy naprawdę Ja mówię, że naprawdę. A on na to, czy naprawdę naprawdę No to kiwam głową. A ten wariat zaczął krzyczeć, że przeczuwał i wycałował mnie całą. A potem chodził po mieszkaniu i śmiał się jak głupi do sera I mówił do mnie "mamuśka" - powiedziałam, że dziś zdzierżę, bo jest niepoczytalny, ale jak mnie tak jutro nazwie, to go skrzywdzę Normalnie polewkę miałam z niego. Wieczorem do moich rodziców idziemy, ciekawa jestem ich reakcji. Chociaż mam wrażenie, że się domyślają __________________

28.09.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości