|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Witam poświątecznie!
Miśku, Et-ko, bardzo mi przykro. Z rakiem w najbliższej rodzinie miałam do czynienia. Już o tym chyba pisałam kiedyś - mój tata miał trzy rodzaje tego choróbska (nie na zasadzie przerzutów, tylko zupełnie nowych zachoworwań). Tylko jego determinacja i walka o samego siebie sprawiły, że jest teraz zdrowy. Poemi, trzymam kicuki, żeby informacja o ciąży lub jej braku była pozytywna dla Ciebie Stwierdziłam ostatnio, że chyba nie lubię świąt Oczywiście, nieco przesadzam, ale odkąd jesteśmy z TŻ małżeństwem, święta są jakieś nerwowe. Wigilię spędzaliśmy u moich rodziców. Przed wyjściem do nich trochę się posprzeczaliśmy i zły humor miałam już do końca dnia. Koszula, która T. sobie kupił, okazała się za mała (był w niej tylko raz, teraz próbował się do niej przekonać) i bez niczego oddał ją bratu. Wiadomo, była bez metki, więc oddać się nie da, ale żeby brat tak bez niczego przyjął takie "niedrogi" upominek? Ja bym zaproponowała, że oddam mu część kasy - tym bardziej, że brat TŻ trochę kasy ma Wiem, że to pierdoły, ale ta sytuacja wyprowadziła mnie z równowagi.Było jeszcze parę sytuacji, które mnie wkurzyły przez święta. Generalnie chyba nie lubię spędzać czasu z rodziną T. Na szczęście nikt nie życzył nam dzieciaka, tu mają plusa Ale te gadanie babć, żeby Tomeczek jadł na zdrowie, jak mu smakuje (a jest w stadium nadwagi graniczącej z otyłością!!! ), żebyśmy lepiej z I. (żoną brata TŻ) ruszyły tyłki i pomogły naszej teściowej, bo Tomeczek jest przemęczony... ![]() Mam nadzieję, że przejdą mi kiedyś te ciągoty do bycia odludkiem i że będzie we mnie więcej luzu. Jak na razie widzę, że im jestem starsza, tym bardziej się zamykam. Nawet TŻ się wkurzył, że jestem jakaś wredna, warcząca i non stop się wkurzam
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja te święta totalnie olałam. Znaczy byłam tak jakby obok tego wszystkiego. Chyba przechodzę coś w rodzaju lekkiego załamania nerwowego czy coś w tym stylu i ciągle ryczę. Musiałam się trzymać w bezpiecznej odległości od wszystkiego żeby nie robić cyrków . Już i tak się popisałam przed świętami.A co Wy robicie w sylwestra? Pewnie już pisałyście, ale ja kompletnie nie mam czasu nadrabiać. |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sylwester będzie skromny. Prawdopodobnie u nas w domu - my, brat TŻ z żoną, znajome małżeństwo, moja przyjaciółka i kumpel do pary. Oczywiście, ja nie mam zamiaru wszystkiego organizować. Podzielimy się obowiązkami
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mnie przeziębienie całkiem nie rozłoży, to mam zamiar się dobrze bawić |
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mało kto lubi siedzieć kilka godzin przy stole z nie do końca lubianą rodziną ![]() Ja w tym roku miałam wyjątkowo spokojne święta...aż dziwnie. Nawet w knajpie żadnej nie byłam ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Ja na sylwestra już doczekać się nie mogę . Byle do czwartku do godz. 14 ![]() Dziś powinny mi przyjść ciuszki...boję sie że kupiłam za małą tunikę
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, na takiego sylwestra mam ochotę w tym roku . A tu lipa.---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu! bo klubowych akcji sylwestrowych mam dość. Będą sami bliscy znajomi....przy okazji obgadamy wyjazd na narty. Także już od godz. 14 będziemy wspólnie gotować, popijać winko, gadać, grac na PS itp. Mąż będzie dj więc potańczyć też potańczymy .
|
|
#3698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś broniłam się przed stwierdzeniem, że jestem egoistką. Dziś otwarcie to przyznaję i jakoś nie jest mi z tego powodu głupio. Męczy mnie ogólnie nasiadówka, nawet u moich rodziców nie chciałabym aż tyle czasu siedzieć.Gdzie zamawiałaś? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to im jestem starsza tym większa egoistka ze mnie. Kiedyś we wszystkich planach brałam pod uwagę co myślą i jakie oczekiwania mają znajomi, rodzina...teraz ważne jest to co ja chcę - no i mąż . Jak nie mam ochoty siedzieć przy stole ..wstaje i idę na spacer, jak nie mam ochoty odbierać telefonu- nie dobieram, jak nie mam ochoty sie spotykać mówię "nie mam ochoty sie spotykać" i problem z glowy.Zamawiałam na allu oczywiście. Niby S więc powinna być ok...ale podane wymiary były dziwnie małe. No nic..pewnie dziś sie okaże czy jest OK. Jakby co nie ma problemu- oddam..a na Sylwestra tak czy siak mam w czym iść
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-12-28 o 14:57 |
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Dziewczyny !
Cytat:
najgorsze, że dziadek bardzo o siebie dbał, do lekarzy chodził, ale jakoś im się tego raka nie wykryło. ech.
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
wzięłam sobie wolne do końca roku, zamierzam się wykurować i poleżeć w łóżku, bo czuję, że tego mi trzeba
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, plany mam, ale nie takie jak bym chciała. Chciałabym jakąś małą domówkę z przyjaciółmi... A tu zonk. |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Aż nie moge uwierzyć, że jestem pierwsza. Nie licząc nocnej wizyty Poemi. Pytanie zakupowe: polujecie już na wyprzedaże? Ja upatrzyłam sobie w stradivariusie kurtkę z eko. Tyle, że ma ona kilka kolorów i tu jest zonk bo nie wiem co wziąć. Kolory sa takie: czarna, szara (szara odpada), czekoladowy brąz, rudy brąz, i fiolet/śliwka. Kiedyś o tym pisałyśmy i wyszło, że czarna uniwersalna jest, ale... W tym fasonie jakoś wyglądała na wieszaku najbardziej smutno, jakoś tak.. Waham się między czarną własnie, czekoladowym brązem, rudą bądź fioletową. Fioletowa najmniej uniwersalna chyba, mimo, że kolor jest ciemny, więc powinnam sobie ją odpuścić. Ruda kusi bardzo, kolor na czasie. Brązowa ciemna to coś w środek, nie traci uroku tak jak całkiem czarna... Nie wiem. Jak zakładałam ta rudą to się zastanawiam czy mi się nie zlewa ze mną, bo mam traz rudawy brąz na głowie (głupi argument ![]() )Jak myślicie, który kolor warto wziąć??? Jak wezmę rudą to wypada miec też pasująca torbę lub buty do tego? Myślę tez o czymś takim: teraz wezme inną niż czarna, a czarna dokupię na wiosnę sobie. I będą dwie:d Nienawidzę mojego zakupowego niezdecydowania. Taka męczy-dup* jestem. Myślę i myślę zamiast od razu brać, bo mi w końcu eskę wykupią.... Mam foto tych kurtek z netu ale na zdjęciu wyglądają brzydko i nudno, dopiero na żywo mi się spodobały.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jakie pustki.
Czyżbym tylko ja biedna pracowała Co za niesprawiedliwość. Madlen ja nie umiem doradzić. Ze mnie żaden spec modowy. Znając mnie wzięłabym fioletową...wszelkie rudości i brązy po prostu mi sie nie podobają .Sama na jesień kupiłam sobie niebieską
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle miałam szał na bardzo ciemny granat, bo pasuje mi do typu urody bardziej niż czarny, a też jest b. ciemna.
Ale nie ma takiej teraz nigdzie akurat. Więc myślę o tamtej. no własnie - co tak cicho??
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madlen jeśli nie czarna to ja bym brała rudą Kolor na głowie nie przeszkadza, nawet fajnie to wygląda, moim zdaniem oczywiście ![]() Jak trafię w dobrej cenie, sama sobie kupię jeszcze rudą Madlen po ile teraz ta eko w Stravi ? A naturalne są może przecenione, polecam naturalną jakby była przeceniona, jak to się nosi cudownie Ja mam z Bershki, bardzo wygodna jest, zajrzyj tam może .
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-12-29 o 09:45 |
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Haniu nie Ty jedna w pracy jak tunika na sylwestra? Madlen ja mam kurtkę w kolorze karmel
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Ale fajnie mieć urlop...chciałabym pozostać w tym stanie na dłużej ![]() Madlen, co do kurtki, to jak nie masz żadnej, to ja bym brała czarną, bo jest najbardziej uniwersalna, a inną dokupiła później. Jeśli czarna jest na prawdę niekorzystna, to rudą, albo ciemny brąz ![]() Dziewczyny, wyobraźcie sobie, że wczoraj dzwonili do TŻ z kolejną propozycją pracy...i to bardziej dla niego korzystną, niż ta którą przyjął. Wiedziałam, że tak będzie: najpierw nic, a teraz kilka... No ale TŻ umówił się z tym kolesiem, chce zobaczyć, co tamtem ma mu do zaproponowania, najwyżej zrezygnuje z tego pierwszego... |
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Butter świetna wiadomość
, u nas też dobre wieści w tej materii, ale póki umowa nie podpisana to boję się zapeszać ![]() Dziewczyny któraś kupowała coś w Ikei na raty ? Jaka tam jest procedura, łatwa czy skomplikowana ? Chcę kupić łóżko małemu, już pod kątem nowego domu ale nie wiem czy pozbywać się gotówki czy wziąć na raty ?
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Kurtki są po 139zł (chociaz dziwna sprawa, ja byłam w stradim tydzień temu i tyle kosztowały, a teraz mi dziewczyny piszą, że 179 zł - możliwe, żeby podrożały w czasie wyprzedaży, chwyt taki czy coś?).
O karmel mi chodzi. Czarnej jakby "nie widać". A jak z tym dopasowywaniem pod kurtkę butów czy torebki...robicie tak?
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dopasowuję buty i torebkę do całości, nie do kurtki czy odwrotnie, po prostu całość ma jakoś grać, albo na zasadzie kontrastu, to zależy
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
139 bym dała, już po nią miałam jechać. zresztą pojade na pewno, bo taką mam zajawkę... zobaczymy na miejscu jak jest z tą ceną.
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Kurczę, ja muszę sobie kupić coś na sylwestra! Wczoraj nabyłam czarną kamizelkę bo nie byłam pewna czy będę kupować jakieś sylwestrowe ciuchy... A, no i w sylwestra będę pić ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Hmm... Tak sobie właśnie pomyślałam, że dziewczyna u której mieszkam w Krakowie pracuje w Stradivariusie. Jak chcesz to mogę się jej zapytać czy coś wiadomo o przyszłości cen tych kurtek. |
|
|
|
#3715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
taka: http://www.allegro.pl/item861857901_..._tunika_m.html
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
haniu super ta tunika
ja w pracy od 8 i tez cisza
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Sylwestra to nie wiem czy skorzystać z zaproszenia sąsiadów czy siedzieć we dwoje w domu ?
Jakoś nie mam weny na zabawę, normalnie mam ochotę zjeść coś pysznego i wpić i posiedzieć we dwoje, starość czy jak Haniu fajna tunika, ta co nie lubi brązu kupiła brąz
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-12-29 o 11:31 |
|
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Miskowa ![]() Butter gratujalcje dla Tż Cytat:
![]() Są przecenione skóry, ale szczerze powiedziawszy nie pamiętam teraz o ile są tańsze... Na szczęście dzisiaj mam wolne.....nogi mi do d....... wchodzą W ogóle jakoś tak nie czułam świąt w tym roku......wymyśliłam sobie, że w przyszłości będę gdzieś wyjeżdżać na święta
The future starts today, not tomorrow. Edytowane przez novocaine870 Czas edycji: 2009-12-29 o 11:32 |
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
siedzę w domu i leniuchuję. Właśnie niedawno wstałam, pokręcę się w piżamie a potem mam nadzieję na mobilizację sił, bo muszę trochę ogarnąć w domu przed przyjazdem kumpeli. |
|
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak zwykle zostałam zrobiona w konia i zostałam sama w pracy..kolega niby ma anginę...więc siedzę w pracy po 9 godzin + Sylwestra A Ty zdrowa już?? Fajnie że u Was w końcu słonko wychodzi Cytat:
![]() A Ty gdzie w końcu idziesz??
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

Oczywiście, nieco przesadzam, ale odkąd jesteśmy z TŻ małżeństwem, święta są jakieś nerwowe. Wigilię spędzaliśmy u moich rodziców. Przed wyjściem do nich trochę się posprzeczaliśmy i zły humor miałam już do końca dnia. Koszula, która T. sobie kupił, okazała się za mała (był w niej tylko raz, teraz próbował się do niej przekonać) i bez niczego oddał ją bratu. Wiadomo, była bez metki, więc oddać się nie da, ale żeby brat tak bez niczego przyjął takie "niedrogi" upominek? Ja bym zaproponowała, że oddam mu część kasy - tym bardziej, że brat TŻ trochę kasy ma
Wiem, że to pierdoły, ale ta sytuacja wyprowadziła mnie z równowagi.
), żebyśmy lepiej z I. (żoną brata TŻ) ruszyły tyłki i pomogły naszej teściowej, bo Tomeczek jest przemęczony...