|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Gocha io Mateusz i Marek sa fajne imiona...
![]() Mateusz ma chyba wiecej...zdrobnien...niz Marek.. wiecie u mnie niby mamy wybrane te imiona...ale tak jak Gosia mowi zobaczy sie jak bede je rodzic i je zobacze.... |
|
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
.Święta, święta i po świętach .Cały czas na bieżąco śledzę Wasze wpisy, ale jakiś mnie taki marazm dopadł, że az nie miałam siły pisać. Rzeczywiście wielkie zmiany!Super,że urodzone ostatnio dzieciątka są juz w domku i rosną jak na drożdżach.Lila- niestety, przekonałam się na własnej skórze, lekarze nie potrafią rozmawiać z pacjentami, oni tylko komunikują...Z dzieciątkiem będzie na pewno wszystko ok. Cały czas trzeba podejmować trudne decyzje: fenoterol i skutki uboczne czy wczesny poród...EH.... Z Zeberką to rzeczywiście tajemnicza sprawa, ale może chcieli "dociągnąc" ja do 37 tygodnia, żeby uznać ,że ciąza donoszona.... Mam jakiś wisielczy nastrój, ale to chyba przez mój "niepewny"stan: mam jakieś lekko bolesne skurzcze, to twardnienie brzucha, nie mam ochoty urodzić wczesnie i to mnie tak trochę dołuje....Rozważam nawet, czy nie pojchać do szpitala-może troche siarczanu magnezu? |
|
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3334 |
|
Raczkowanie
|
Mamaidy, Zebra - gratulacje!!!
![]() Nie mam prądu od 1-go dnia świąt, dziś naprawiaja i jak się uda to was nadrobię. |
|
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Zeberka
![]() GRATULACJE ![]() Biedulka sie wycierpiała. Dobrze, że juz po wszystkim
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
własnie też mam wiadomośc od zeberki
wiec gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !dla dzielnej mamusi i dla piotrusia!!!1
|
|
|
|
#3337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co zaś do wzmianki o bólu to nie brzmi optymistycznie.. ale skoro tyle kobitek przed nami przetrwało to i my damy radę ![]() Zeberko!! ogromne gratulacje i wszystkiego dobrego!! Wracaj tu do nas prędko!! i czekamy na foty małego ![]() hi hi hi! też wychodzę z tego założenia. jedz dziś ile możesz, bo jutro może się to zmienić ![]() ja już wróciłam z badań. oczywiście tuż po pobraniu krwi rzuciłam się na wcześniej przyszykowaną kanapkę
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak Wam nikt nie zabroni nazwać jak chcecie Ja tez bym wybrała Ize ale jak Wam się podoba Józefina to sprawa jest jasna ![]() Gosia a mi sie podoba bardziej Marek Wcale nie jest takie twarde
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
Zeberko GRATULACJĘ!
Zazdroszczę Ci i swoją drogą chyba zaczynam przyzwyczajać się do tego, że będzie bolało
|
#3340 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyte ![]() Cytat:
kuruj sie ino myk bo jak taka zagilana w Sylwka bedziesz piruety krecic?? ![]() Cytat:
![]() WOW teraz to sie zaczynam bac, bo Zebra miala termin 2 dni po mnie --------------------------- a ja dzis ograniam reszte dla Malej, popralam fotelik, wozek i inne bajery, ktorych mi sie nie chcialo wczesniej, sterylizuje, chcialam pompke do cyca wyprobowac, ale cos ma slabe ssanie chyba odkurzac podlacze i bede odciagac jak bedzie trzeba
|
|
#3341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Cytat:
A kołyska stanie sobie w salonie... Ja też sprawdzam czy się ubranko rusza od oddechu... Cytat:
Od kiedy jesteśmy w domu je co 3 godziny, w nocy co 4 godziny i ssie od 10 do 15 minut... Czyli jednak ok. Mała już zapisana do pediatry, więc pewnie położna będzie dzwonić, to mnie uspokoi... Chyba zaczyna mi się nawał... A wczoraj kupiliśmy Bebilon na wypadek takich akcji jak wcześniej... Laktator już rozpracowałam, bo mam problem z karmieniem dwoma piersiami za jedną sesją... Jak ją chcę przestawić to zasypia i za żadne skarby jej się nie obudzi... Więc czasem z drugiej muszę odciągnąć... Bo coś mi się za bardzo zbiera... Cytat:
Nawet jadłam sernik i pierniki świąteczne...Cytat:
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
Zeberko, gratulacje!!!!Trzymam kciuki za Piotrusia!!!1
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
A propos bólu, to mężowi powiedziałam, że nigdy więcej dzieci, ale jak już mnie zszywali zmieniłam zdanie, więc spoko... Nie jest tak źle...
![]() Ja mam Linomag w tubce, schodzi go straszne ilości, zróbcie sobie zapas... Szczególnie u mnie, bo Paulinkę całą trzeba smarować Linomagiem lub oliwką na zmianę, ale już nie jest taka sucha... A dzisiaj miała zimne rączki i wpadłam w panikę, ale ją mocno poprzytulałam i już jest dobrze... No i wieczorem była akcja w co ja ubrać do spania, bo mi się ciągle wydaje, że za cienko i się przeziębi... Myślicie, że starczy body z długim rękawkiem, pajac z długim rękawkiem, śpiworek bez rękawków i ew. kocyk na nóżki. U nas jest 21,8 stopnia...
|
#3344 |
|
Wtajemniczenie
|
MadzikUK....z tym katarem to jakoś pójdzie,ale gorzej z oprychą
.Nienawidzę tego Kamyku....nie wiem czy to odpowiednia temperatura,ale mnie zawsze powtarzali,że lepiej dziecko przechłodzić niż przegrzać,bo od chłodu ewentualnie się przeziębi,a od przegrzania zapalenia płuc dostanie.Z moim Oskarem się to sprawdziło z tymi płucami.Co prawda tylko raz,ale z mojej winy .Ubierz jej pajaca i coś pod spód np.body z dł.rękawem.
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
************************* * Ps. Dziekujemy za miłe słowa z Kubusiem
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że styknie. Jak nie body z długim rękawem to z krótkim, albo kaftanik.
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko kochana gratuluje w koncu sie doczekalas malego
to teraz czekamy na fotki
|
|
|
|
#3348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zeberko ![]() Powiem Wam szczerze, ja chwilami panikuję strasznie. Wiem jak to jest, ale dodatkowo demonizuję to. Słyszałam zresztą opinie, że drugi boli bardziej . Niby da się przeżyć ( wszystko da się przeżyć), ale chwilami jestem przerażona okrutnie. Ubzdurałam sobie, że urodzę wcześniej i mam schizy . Niezdrowe jest siedzenie na wizażu .Pysia , a o co chodziło z tym wieprzem, chyba czegoś niedoczytałam Zresztą to chyba ostatni raz, gdy jesteśmy w takim stanie i trzeba się tym cieszyć, bo tak niedużo nam zostało |
|
|
|
|
#3349 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet trochę mniejsza ta temperatura jest...
Teraz czytam, że temperatura jest ok... A zimne rączki są normalne u dzieci, bo maja problemy z krążeniem... No teraz się boję, że ją przegrzewam... Niech ta położna już dzwoni i przychodzi...
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Zebciu kochana, no w koncu
![]() ![]() Malga oczywiscie masz racje.Ale nie wiem czy bys chcial zeby Cie wolali Jozka...Pamietaj, ze dzieci w przedszkolu, badz szkole potrafia byc bardzo okrutne... Kamyczku mi tez sie wydaje, ze ubrana ok.Nie wiem czy ten kocyk potrzebny - zalezy jaki masz spiworek |
|
|
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
serdeczne gratulacje dla Zeberki!!i zdrowka dla Piotrusia
![]() Sweet - może powinnaś zacząć jadać regularnie i bardziej treściwie i przestać się stresować że małemu może zaszkodzić to może wtedy pokarm będzie bardziej wartościowy, będzie go więcej i będziecie mogli odstawić butlę? jak nie wiesz co masz jeść to poszperaj po necie albo zadzwoń do poradni laktacyjnej z takim pytaniem i nie wprowadzaj nowych produktów na hurra, coś nowego 2-3 dni obserwacji jak mały reaguje i jak będzie ok to kolejny nowy produkt ![]() a co do butli... ja mam kupione, choćby po to żeby dopajać dziecko wodą albo herbatką a gdyby nie chciało ciągnąć cyca to mleko się najwyżej dokupi na bieżąco |
|
|
|
#3353 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede pic z Adikiem Cytat:
Cytat:
![]() teraz planuje od razu uzywac Nivea S.O.S Cytat:
kosztuje znosnie a jest dobre, probiotyczne. Chwale tez Bebilon bo to jest porządne mleczko ale juz droższe. Kiedyś czytałam ranking mleczek i własnie najwyzej znajdował sie Hipp, Bebilon, pozniej Nan na końcu Bebiko. Mimo to przy podawaniu trzeba malucha obserwowac bo nie kazdemu kazde mleczko pasuje ![]() Cytat:
![]() co do ubieranie to mi się wydaje, ze za duzo tych wartstw ja Adriana chowałam na zimno i bardzo tego pilnowałam. Przy takiej temperaturze ja bym ubrała tylko body ale z krótkim, pajac i ewentualnie spiworek a może nawet wtedy bez body ![]() u malucha sprawdzaj karczek, rączki o niczym nie swiadczą np jak mój Adrian ma ciepłe ręce to wiem, ze juz mu za ciepło ogólnie ![]() i zgadzam sie z Sensuel lepiej jak jest chłodniej niz jak za ciepło. Gratulacje dla Zebry no wreszcie************************* ************************* ******** dziękuję za miłe komentsy Pysia ja u siebie lubie tylko twarz ja się dzis czuje bardzo dobrze musze przyznac, bóle i skurcze minęły, mały wczorj mocno łaził az bolało. Pierwszy raz mi sie to zdażyło, ze syczałam jak się przemieszczał. Wnioskuje, ze juz ma malutko miejsca ![]() dobra lece bo mama przyszła
|
|||||
|
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje jakoś nie mogę was nadrobić , prasowanie czeka ![]() Kamyczku Paulinka jest prześliczna Brzuszki oczywiście bombowe reszte nadrobię pozniej ![]() dziś jeszcze do księgowej muszę jechać oczywiście z mężem
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
Kamyku, wydaje mi się,że temp. w pomieszczeniu jest jak najbardziej Ok. Ponoć gorzej przegrzać maluszka...
|
|
|
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
Kamyku na suchą skórkę polecam emulsję Oilatum. Smarujesz Paulinkę przed kąpielą i do wanienki tylko sama woda. Nie trzeba po kapieli niczym smarowac a skórka ma taki delikatny film. Takie miałam zalecenia poloznej na sucha skorkę i u nas działało.
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje!!!!! ja już po wizycie-wyniki w miarę dobre,tzn.hemoglobina znów spadła i aktualnie jest 11,3 mocz idealny.Szyjka miękka,ale nic nieskrócona. Kolejna wizyta za 2 tygodnie....
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2009-12-28 o 14:24 |
|
|
|
|
#3359 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie też słyszałam o Oilatum. Tylko ja o wersji gdzie się dodaje do wody do kąpieli a potem wyciąga się takiego naoliwionego szkraba. Ponoć rewelacja, tylko cenowo trochę drogo wychodzi. ale można spróbować.
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rączki i nóżki, to zawsze Linomagiem, bo są takie biedniutkie... Więc z tą oliwką to nie ja wymyśliłam... A do kąpieli kupiliśmy Emolium emulsję, taka co się dolewa do wody i ona mocno nawilża... Faktycznie, macie rację, bez kocyka... Chyba się schizuję... Teraz się będę martwić, że jej za ciepło... Karczek ma ok... Wydaje mi się, że w sam raz... Czuję się jak dziecko we mgle... Np. z przewijaniem też mam problem... Jak się obudzi, to przewijamy i jemy... A jak potem zrobi kupę, np. w trakcie jedzenia, to ma z nią siedzieć do następnego przebudzenia? Niby tak robili w szpitalu... Powiedziała mi kobieta, że jak się nie budzi, to zostawić w spokoju i nie ruszać... Zresztą po jedzeniu nie powinno się przebierać, bo to źle wpływa na trawienie...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

.Święta, święta i po świętach

.
kuruj sie ino myk bo jak taka zagilana w Sylwka bedziesz piruety krecic??
Filip dostał za przeproszeniem takiego srania, że się poryczałam, że przeze mnie dziecko się tak męczy. Przewrażliwoina jestem, ale jak pomyślę, że o mały włos mogłam go stracić, to jestem w stanie zrobić i zrezygnować dla niego ze wszystkiego. Jak każda mama dla swojego skarbu z resztą

.Nienawidzę tego
, a o co chodziło z tym wieprzem, chyba czegoś niedoczytałam