Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-28, 13:15   #3331
Malga19
BAN stały

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Gocha io Mateusz i Marek sa fajne imiona...

Mateusz ma chyba wiecej...zdrobnien...niz Marek..

wiecie u mnie niby mamy wybrane te imiona...ale tak jak Gosia mowi zobaczy sie jak bede je rodzic i je zobacze....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:16   #3332
kolka222
Raczkowanie

Witajcie.Święta, święta i po świętach.Cały czas na bieżąco śledzę Wasze wpisy, ale jakiś mnie taki marazm dopadł, że az nie miałam siły pisać. Rzeczywiście wielkie zmiany!Super,że urodzone ostatnio dzieciątka są juz w domku i rosną jak na drożdżach.Rozumiem Cię Kamyku, Twoje obawy, bo ja mam podobnie i pewnie będę miała, ale uważam ,że to nic dziwnego, bo każdy chce dla swojego dziecka jak najlepiej. A poza tym to nowa sytuacja.
Lila- niestety, przekonałam się na własnej skórze, lekarze nie potrafią rozmawiać z pacjentami, oni tylko komunikują...Z dzieciątkiem będzie na pewno wszystko ok. Cały czas trzeba podejmować trudne decyzje: fenoterol i skutki uboczne czy wczesny poród...EH....
Z Zeberką to rzeczywiście tajemnicza sprawa, ale może chcieli "dociągnąc" ja do 37 tygodnia, żeby uznać ,że ciąza donoszona....
Mam jakiś wisielczy nastrój, ale to chyba przez mój "niepewny"stan: mam jakieś lekko bolesne skurzcze, to twardnienie brzucha, nie mam ochoty urodzić wczesnie i to mnie tak trochę dołuje....Rozważam nawet, czy nie pojchać do szpitala-może troche siarczanu magnezu?A i tak chyba mi juz nie pomaga..eh
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:19   #3333
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA !!!!!

Mamy kolejnego wizażowego szkraba .

ZEBRA urodziła PIOTRUSIA

" Urodziłam o 12:15,waży 3220,dł 54 ale ma trochę problemów z płuckami więc go zabrali.Nie spodziewałam się takiego bólu,ale widok dziecka to rekompensuje".

Gratuluję kochana i życzę zdrówka dla małego
Super wieści. Zeberko gratuluję serdecznie, Piotruś na pewno szybko się pozbiera.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:22   #3334
xmila
Raczkowanie

Mamaidy, Zebra - gratulacje!!!

Nie mam prądu od 1-go dnia świąt, dziś naprawiaja i jak się uda to was nadrobię.

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:22   #3335
gooha3
Zadomowienie

Zeberka
GRATULACJE

Biedulka sie wycierpiała. Dobrze, że juz po wszystkim

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:25   #3336
filka2
Zadomowienie

własnie też mam wiadomośc od zeberki
wiec gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !dla dzielnej mamusi i dla piotrusia!!!1
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:30   #3337
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!!!

ZEBRA urodziła PIOTRUSIA

" Urodziłam o 12:15,waży 3220,dł 54 ale ma trochę problemów z płuckami więc go zabrali.Nie spodziewałam się takiego bólu,ale widok dziecka to rekompensuje".
Ale w sumie był całkiem duży jak 3200;-)) Bardzo, bardzo się cieszę!! a za płuca Piotrusia trzymam mocno kciuki - na pewno będzie dobrze!!
Co zaś do wzmianki o bólu to nie brzmi optymistycznie.. ale skoro tyle kobitek przed nami przetrwało to i my damy radę
Zeberko!! ogromne gratulacje i wszystkiego dobrego!! Wracaj tu do nas prędko!! i czekamy na foty małego

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja sobie zajadam płatki z mleczkiem,za tydzien już moge nie pojeść!!!
hi hi hi! też wychodzę z tego założenia. jedz dziś ile możesz, bo jutro może się to zmienić szczególnie takie rzeczy jak czekolada czy cytrusy.. ech.. życie stanie się ciężkie bez nich

ja już wróciłam z badań. oczywiście tuż po pobraniu krwi rzuciłam się na wcześniej przyszykowaną kanapkę. a po badaniach podeszłam do rossmana zobaczyć co tam ciekawego i wydałam 60zeta na nie całkiem niezbędne rzeczy.. ale po porodzie lepiej jest mieć zapas balsamików przecież
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:32   #3338
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!!!

ZEBRA urodziła PIOTRUSIA

oooooooooooo, super!!!!!!! Gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
wiecie u mnie niby mamy wybrane te imiona...ale tak jak Gosia mowi zobaczy sie jak bede je rodzic i je zobacze....
Wasz wybór I tak Wam nikt nie zabroni nazwać jak chcecie Ja tez bym wybrała Ize ale jak Wam się podoba Józefina to sprawa jest jasna

Gosia a mi sie podoba bardziej Marek Wcale nie jest takie twarde

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:33   #3339
rybcia2309
Wtajemniczenie

Zeberko GRATULACJĘ!

Zazdroszczę Ci i swoją drogą chyba zaczynam przyzwyczajać się do tego, że będzie bolało
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:35   #3340
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

My dziś zaczynamy 35 tydzień

Fotki z wczoraj ...z wielgachnym brzucholkiem
ale superasny brzucholek,

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Witam Mamusie i ich brzuszki

Kolejny dzień bliżej porodu
Ja dziś idę o 15 do gina na kontrolę po szpitalu mam nadzieję, że będzie ok. Jakoś stresuje się tym co mi powie. Ostatnio jak byłam to powiedział, że następnego dnia o 8 rano chce mnie widzieć w szpitalu, to może dlatego jestem jakaś taka zestresowana wizytą. Jak tylko wrócę to wszystko Wam napiszę. Wcześniej jadę odebrać wypis ze szpitala bo miałam się zjawić po świętach i podrzucić zwolnienie do pracy.
A teraz dalej leżę.

Buziaki
za wizyte

Cytat:
Cześć lasencje

Ja to chyba zwariuję.Gardło mnie boli,gluty mam do pasa,kaszel i w dodatku znowu opryszczkę ale tym razem na nosie .Dopiero co zaleczyłam tą z ust .
niezazdraszczam kuruj sie ino myk bo jak taka zagilana w Sylwka bedziesz piruety krecic??

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!!!

ZEBRA urodziła PIOTRUSIA

GRATULACJE !!!!!!! za wytrwalosc

WOW teraz to sie zaczynam bac, bo Zebra miala termin 2 dni po mnie

---------------------------
a ja dzis ograniam reszte dla Malej, popralam fotelik, wozek i inne bajery, ktorych mi sie nie chcialo wczesniej, sterylizuje, chcialam pompke do cyca wyprobowac, ale cos ma slabe ssanie chyba odkurzac podlacze i bede odciagac jak bedzie trzeba
Stary 2009-12-28, 13:35   #3341
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Z tymi schizami to chyba normalne ja też miałam to co piszesz w dodatku jeszcze w nocy wstawałam sprawdzać czy Kubuś oddycha
Ja zarządziłam przemeblowanie, bo z kołyską muszę się podnosić żeby sprawdzić czy wszystko ok, a budzę się co godzinę... W łóżeczku będę widziała od razu... No i od tego wstawania wszystko mnie boli na dole...
A kołyska stanie sobie w salonie... Ja też sprawdzam czy się ubranko rusza od oddechu...

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Skoro tak długo śpi to moim zdaniem znaczy, że się najadła. Też na początku miałam problem z jedzeniem Oli. W ogóle nie mogłam jej dobudzic (ze względu na przechodzoną żółtaczkę), a jak obudziłam ją to też krótko jadła. Teraz jest zupełnie inaczej - je co 2,5-3 godziny i czasem cały rytuał karmienia - razem z odbijaniem, czkawką itp trwa 1,5 godziny.
W szpitalu mówili, że dziecko powinno od 5 do 15 minut aktywnie ssać, więc nie martw się, na pewno z jedzeniem u Paulinki jest ok. Jeżeli nadal będziesz się martwiła to zważ ją po tygodniu czy przybiera przy takim jedzeniu.
W szpitalu przeszłam gehennę, w końcu dostała mieszankę...
Od kiedy jesteśmy w domu je co 3 godziny, w nocy co 4 godziny i ssie od 10 do 15 minut... Czyli jednak ok.
Mała już zapisana do pediatry, więc pewnie położna będzie dzwonić, to mnie uspokoi...
Chyba zaczyna mi się nawał... A wczoraj kupiliśmy Bebilon na wypadek takich akcji jak wcześniej... Laktator już rozpracowałam, bo mam problem z karmieniem dwoma piersiami za jedną sesją... Jak ją chcę przestawić to zasypia i za żadne skarby jej się nie obudzi... Więc czasem z drugiej muszę odciągnąć... Bo coś mi się za bardzo zbiera...

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Nie pomogają żadne sposoby na pobudzenie laktacji, 60 ml to wszystko co jestem w stanie odciągnąć na jeden raz, resztę Mały musi dojeść. Poza tym jest bardzo wrażliwy jeśli chodzi o brzuszek, chyba ten antybiotyk od początku też nie ułatwił sprawy. Chodzę głodna bo boję się zjeść cokolwiek, żeby nie było problemu. Wczoraj zjadłam jabłko z piekranika, bo położne zabroniły surowego Filip dostał za przeproszeniem takiego srania, że się poryczałam, że przeze mnie dziecko się tak męczy. Przewrażliwoina jestem, ale jak pomyślę, że o mały włos mogłam go stracić, to jestem w stanie zrobić i zrezygnować dla niego ze wszystkiego. Jak każda mama dla swojego skarbu z resztą
Ja policzyłam że w 10 minut schodzi 30 ml i końca nie widać... A ja jadłam surowe jabłka, zresztą w tym szpitalu bardzo urozmaicona dieta była i jak na razie małej nic nie zaszkodziło... Nawet nam dali schab pieczony tak czosnkowy, że 3 h mi się odbijało... A Paulinka robi tylko dwie kupy dziennie, ale podobno to też norma, bo za to wielkie jak stodoły Nawet jadłam sernik i pierniki świąteczne...
Cytat:
UWAGA UWAGA !!!!!

ZEBRA urodziła PIOTRUSIA

" Urodziłam o 12:15,waży 3220,dł 54 ale ma trochę problemów z płuckami więc go zabrali.Nie spodziewałam się takiego bólu,ale widok dziecka to rekompensuje"
No nareszcie, gratulacje wielkie
Stary 2009-12-28, 13:38   #3342
kolka222
Raczkowanie

Zeberko, gratulacje!!!!Trzymam kciuki za Piotrusia!!!1
Stary 2009-12-28, 13:40   #3343
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

A propos bólu, to mężowi powiedziałam, że nigdy więcej dzieci, ale jak już mnie zszywali zmieniłam zdanie, więc spoko... Nie jest tak źle...

Ja mam Linomag w tubce, schodzi go straszne ilości, zróbcie sobie zapas... Szczególnie u mnie, bo Paulinkę całą trzeba smarować Linomagiem lub oliwką na zmianę, ale już nie jest taka sucha...

A dzisiaj miała zimne rączki i wpadłam w panikę, ale ją mocno poprzytulałam i już jest dobrze...
No i wieczorem była akcja w co ja ubrać do spania, bo mi się ciągle wydaje, że za cienko i się przeziębi...
Myślicie, że starczy body z długim rękawkiem, pajac z długim rękawkiem, śpiworek bez rękawków i ew. kocyk na nóżki. U nas jest 21,8 stopnia...
Stary 2009-12-28, 13:50   #3344
Sensuel
Wtajemniczenie

MadzikUK....z tym katarem to jakoś pójdzie,ale gorzej z oprychą .Nienawidzę tego

Kamyku
....nie wiem czy to odpowiednia temperatura,ale mnie zawsze powtarzali,że lepiej dziecko przechłodzić niż przegrzać,bo od chłodu ewentualnie się przeziębi,a od przegrzania zapalenia płuc dostanie.Z moim Oskarem się to sprawdziło z tymi płucami.Co prawda tylko raz,ale z mojej winy .Ubierz jej pajaca i coś pod spód np.body z dł.rękawem.
Stary 2009-12-28, 13:55   #3345
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!!!

ZEBRA urodziła PIOTRUSIA

Zebciu GRATULACJE !!!!!!!! Cudowne wieści....mam nadzieję że u Piotrusia szybko płucka się unormują

************************* *
Ps. Dziekujemy za miłe słowa z Kubusiem

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:59   #3346
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
No i wieczorem była akcja w co ja ubrać do spania, bo mi się ciągle wydaje, że za cienko i się przeziębi...
Myślicie, że starczy body z długim rękawkiem, pajac z długim rękawkiem, śpiworek bez rękawków i ew. kocyk na nóżki. U nas jest 21,8 stopnia...
Ja myślę, że styknie. Jak nie body z długim rękawem to z krótkim, albo kaftanik.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:00   #3347
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

zeberko kochana gratuluje w koncu sie doczekalas malego to teraz czekamy na fotki
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:00   #3348
joli31
Rozeznanie

Cytat:
A dzisiaj miała zimne rączki i wpadłam w panikę, ale ją mocno poprzytulałam i już jest dobrze...
Spokojnie. Haniu nie denerwuj się, maluchy bardzo często mają chłodne rączki i stópki, to jest zupełnie normalne. Ciepłotę ciałka najlepiej sprawdzać na karku.
Zeberko
Powiem Wam szczerze, ja chwilami panikuję strasznie. Wiem jak to jest, ale dodatkowo demonizuję to. Słyszałam zresztą opinie, że drugi boli bardziej . Niby da się przeżyć ( wszystko da się przeżyć), ale chwilami jestem przerażona okrutnie. Ubzdurałam sobie, że urodzę wcześniej i mam schizy . Niezdrowe jest siedzenie na wizażu .
Pysia , a o co chodziło z tym wieprzem, chyba czegoś niedoczytałam . Fotki super , widzę po sobie, że inaczej "nosi" się ciążę z dziewczynką, inaczej z chłopcem.
Zresztą to chyba ostatni raz, gdy jesteśmy w takim stanie i trzeba się tym cieszyć, bo tak niedużo nam zostało
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:00   #3349
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
chcialam pompke do cyca wyprobowac, ale cos ma slabe ssanie chyba odkurzac podlacze i bede odciagac jak bedzie trzeba
tylko nie próbuj na cycu na razie!! bo to może pobudzić produkcję oksytocyny i poród przyśpieszyć!!

Cytat:
Ja myślę że spokojnie wystarczy!! Pamiętam jak przyjechałam w pierwszym tygodniu po porodzie do mojej siostry a tam biedna mała Matylda wyubierana jak na syberię! a mojej siostrze się wydawało cały czas, że jest zbyt zimno!! jak jej mówiłam, że przecież u niej jest gorąco to ona odpowiadała, że jej ciągle zimno!! i na szczęście położnej już posłuchała

Stary 2009-12-28, 14:03   #3350
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Nawet trochę mniejsza ta temperatura jest...
Teraz czytam, że temperatura jest ok...
A zimne rączki są normalne u dzieci, bo maja problemy z krążeniem...
No teraz się boję, że ją przegrzewam...
Niech ta położna już dzwoni i przychodzi...
Stary 2009-12-28, 14:06   #3351
aldii
Zakorzenienie

Zebciu kochana, no w koncu GRATULUJE !!!! : roza: I oby z Piotrusiem jak najszybciej bylo wszystko ok Porod pewnie bardziej bolesny, bo praktycznie na sucho....A swoja droga Piotrus m-c przed terminem i 3200, to jakby donosila to pewnie bymial z 5 kg
Malga oczywiscie masz racje.Ale nie wiem czy bys chcial zeby Cie wolali Jozka...Pamietaj, ze dzieci w przedszkolu, badz szkole potrafia byc bardzo okrutne...
Kamyczku mi tez sie wydaje, ze ubrana ok.Nie wiem czy ten kocyk potrzebny - zalezy jaki masz spiworek
Stary 2009-12-28, 14:07   #3352
kamyil
Raczkowanie

serdeczne gratulacje dla Zeberki!!i zdrowka dla Piotrusia

Sweet - może powinnaś zacząć jadać regularnie i bardziej treściwie i przestać się stresować że małemu może zaszkodzić to może wtedy pokarm będzie bardziej wartościowy, będzie go więcej i będziecie mogli odstawić butlę?
jak nie wiesz co masz jeść to poszperaj po necie albo zadzwoń do poradni laktacyjnej z takim pytaniem i nie wprowadzaj nowych produktów na hurra, coś nowego 2-3 dni obserwacji jak mały reaguje i jak będzie ok to kolejny nowy produkt

a co do butli... ja mam kupione, choćby po to żeby dopajać dziecko wodą albo herbatką a gdyby nie chciało ciągnąć cyca to mleko się najwyżej dokupi na bieżąco
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:08   #3353
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
No no....tez ci Kamyku zazdroszczę takiego tempa akcji .
Co do SYLWESTRA to my idziemy do znajomych.Będą tam dzieci także mój Oskar będzie miał zajęcie.
Zaopatrzyłam się już w PL w szampana....bezalkoholowe go
ja tez kupiłam Piccolo bede pic z Adikiem

Cytat:
Mnie też coś siły odchodzą powoli .Chyba,że to po świętach tak jakoś mi ciężko.Wy to jeszcze macie dobrze,bo to wasze pierwsze dziecko w większości.A ja mam małego łobuza 3,5-letniego i daje mamusi w kość .Porusza się szybciej niż ja.
Zaraz zmykam do łóżeczka do TŻ,bo jego coś rozkłada i idę mu współczuć .Właśnie zjadłam makowca od teściowej....pycha i spadam.

Miłej nocki i ciekawe co tym razem noc nam przyniesie.Może kolejnego szkraba??

jak ja mówie małemu, ze nie dam rady się np bawic w konia bo brzuch mam za duzy to on mówi z takim smiesznym akcentem " mamusiu mały masz brzuch, mówie Ci"

Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość
ja miałam taki i był ok, on jest z tlenkiem cynku
teraz planuje od razu uzywac Nivea S.O.S

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy kupujecie jakies mleko w proszku?? Tak w razie W ?? zeby jakby co nie trzeba bylo po nocy latac po sklepach Ja bym chciala ale kompletnie nie wiem jakie?? Napiszcie jakie kupujecie albo jakie polecaja dziewczyny ktore juz sa mamusiami.
ja polecam Hipp kosztuje znosnie a jest dobre, probiotyczne. Chwale tez Bebilon bo to jest porządne mleczko ale juz droższe.
Kiedyś czytałam ranking mleczek i własnie najwyzej znajdował sie Hipp, Bebilon, pozniej Nan na końcu Bebiko.
Mimo to przy podawaniu trzeba malucha obserwowac bo nie kazdemu kazde mleczko pasuje

Cytat:

Kamyku oliwka wbrew pozorom może wysuszac

co do ubieranie to mi się wydaje, ze za duzo tych wartstw ja Adriana chowałam na zimno i bardzo tego pilnowałam. Przy takiej temperaturze ja bym ubrała tylko body ale z krótkim, pajac i ewentualnie spiworek a może nawet wtedy bez body
u malucha sprawdzaj karczek, rączki o niczym nie swiadczą np jak mój Adrian ma ciepłe ręce to wiem, ze juz mu za ciepło ogólnie

i zgadzam sie z Sensuel lepiej jak jest chłodniej niz jak za ciepło.

Gratulacje dla Zebry no wreszcie

dziękuję za miłe komentsy
Pysia ja u siebie lubie tylko twarz gdyby nie ona to już całkiem byłabym kwazimodo

ja się dzis czuje bardzo dobrze musze przyznac, bóle i skurcze minęły, mały wczorj mocno łaził az bolało. Pierwszy raz mi sie to zdażyło, ze syczałam jak się przemieszczał. Wnioskuje, ze juz ma malutko miejsca

dobra lece bo mama przyszła
Stary 2009-12-28, 14:09   #3354
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA UWAGA !!!!!

ZEBRA urodziła PIOTRUSIA

Gratulacje \

jakoś nie mogę was nadrobić , prasowanie czeka

Kamyczku Paulinka jest prześliczna

Brzuszki oczywiście bombowe

reszte nadrobię pozniej
dziś jeszcze do księgowej muszę jechać oczywiście z mężem

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:11   #3355
aldii
Zakorzenienie

Kamyil dziecka nie trzeba dopajac woda,ani herbatka
Stary 2009-12-28, 14:11   #3356
kolka222
Raczkowanie

Kamyku, wydaje mi się,że temp. w pomieszczeniu jest jak najbardziej Ok. Ponoć gorzej przegrzać maluszka...
Stary 2009-12-28, 14:14   #3357
malinka118
Rozeznanie

Kamyku na suchą skórkę polecam emulsję Oilatum. Smarujesz Paulinkę przed kąpielą i do wanienki tylko sama woda. Nie trzeba po kapieli niczym smarowac a skórka ma taki delikatny film. Takie miałam zalecenia poloznej na sucha skorkę i u nas działało.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:19   #3358
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensuel Pokaż wiadomość
" urodziłam o 12:15,waży 3220,dł 54 ale ma trochę problemów z płuckami więc go zabrali.nie spodziewałam się takiego bólu,ale widok dziecka to rekompensuje".

gratuluje!!!!!

ja już po wizycie-wyniki w miarę dobre,tzn.hemoglobina znów spadła i aktualnie jest 11,3 mocz idealny.Szyjka miękka,ale nic nieskrócona. Kolejna wizyta za 2 tygodnie....

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2009-12-28 o 14:24
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:20   #3359
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Nawet trochę mniejsza ta temperatura jest...
Teraz czytam, że temperatura jest ok...
A zimne rączki są normalne u dzieci, bo maja problemy z krążeniem...
No teraz się boję, że ją przegrzewam...
Niech ta położna już dzwoni i przychodzi...
hi hi hi Kamyczku!! pewnie każda z nas będzie takie schizy miała

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
jak ja mówie małemu, ze nie dam rady się np bawic w konia bo brzuch mam za duzy to on mówi z takim smiesznym akcentem " mamusiu mały masz brzuch, mówie Ci"
ha ha ha ale się uśmiałam. Mały jest moim idolem!!

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Kamyku na suchą skórkę polecam emulsję Oilatum. Smarujesz Paulinkę przed kąpielą i do wanienki tylko sama woda. Nie trzeba po kapieli niczym smarowac a skórka ma taki delikatny film. Takie miałam zalecenia poloznej na sucha skorkę i u nas działało.
Właśnie też słyszałam o Oilatum. Tylko ja o wersji gdzie się dodaje do wody do kąpieli a potem wyciąga się takiego naoliwionego szkraba. Ponoć rewelacja, tylko cenowo trochę drogo wychodzi. ale można spróbować.

Stary 2009-12-28, 14:21   #3360
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Kamyku oliwka wbrew pozorom może wysuszac

co do ubieranie to mi się wydaje, ze za duzo tych wartstw ja Adriana chowałam na zimno i bardzo tego pilnowałam. Przy takiej temperaturze ja bym ubrała tylko body ale z krótkim, pajac i ewentualnie spiworek a może nawet wtedy bez body
u malucha sprawdzaj karczek, rączki o niczym nie swiadczą np jak mój Adrian ma ciepłe ręce to wiem, ze juz mu za ciepło ogólnie
Oliwkę mam z Hippa i już w szpitalu siostry nią smarowały...
A rączki i nóżki, to zawsze Linomagiem, bo są takie biedniutkie...
Więc z tą oliwką to nie ja wymyśliłam...
A do kąpieli kupiliśmy Emolium emulsję, taka co się dolewa do wody i ona mocno nawilża...

Faktycznie, macie rację, bez kocyka... Chyba się schizuję... Teraz się będę martwić, że jej za ciepło...

Karczek ma ok... Wydaje mi się, że w sam raz...

Czuję się jak dziecko we mgle...
Np. z przewijaniem też mam problem...
Jak się obudzi, to przewijamy i jemy...
A jak potem zrobi kupę, np. w trakcie jedzenia, to ma z nią siedzieć do następnego przebudzenia?
Niby tak robili w szpitalu... Powiedziała mi kobieta, że jak się nie budzi, to zostawić w spokoju i nie ruszać...
Zresztą po jedzeniu nie powinno się przebierać, bo to źle wpływa na trawienie...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości