|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Myślę sobie - zajrzę, zobaczę może zeberka już urodziła no i jest. Gratulacje i niech szybko miną problmy z płuckamiSweet Delights dla 2-tygodniowego Filipka, a jutro Ola Agape będzie miała miesiącCo do karmienia, to i tak dobrze, że mały dostaje chociaż trochę twojego mleczka Malga ja jestem za Izabelą Anna, ale oczywiście ty decydujesz gooha mam bratanka Marka i zdrobniale wołają do niego Mareczek Cytat:
|
||
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie od kilku dni dopadaja skurcze okropne i to przewaznie w nocy juz nie powiem z e nie moge spac bo mi nie wygodnie i sie krece z boku na bok
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko przyjmij moje serdeczne gratulacje!!!
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że piszecie o Oilatum, my kupiliśmy Emolium, bo tych kosmetyków ja sama używam i mam do nich zaufanie... Działa na tej samej zasadzie...
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Kropka śpi już 3,5 godziny... Chyba ją obudzę, bo moje piersi tego potrzebują...
|
#3365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
To jest to samo tylko innej firmy. Można wlewać do wody, tak jak Ty robisz, a wersja którą Ci podałam ze smarowaniem to jest właśnie dla bardzo suchej skóry. Położna mowiła, zeby nie uzywac po tym niczego innego, bo wtedy bez sensu jest stosowanie go. Mój mały zani wyeliminowałam mleczne rzeczy miał podejrzenie atopii, ale po takiej kuracji zeszło.
|
#3367 |
|
Raczkowanie
|
hmm, a własciwie taki maluch powinien spać w rożku przez cały czas, czy może pod kołderką?
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Mój od razu spał pod kołderką |
|
|
|
|
#3369 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie i melduję się międzyświątecznie w dwupaku!!!
Cytat:
Jak większość jestem za Izą, ale wiem jak to jest z wyborem imienia. Jeden mówi ładne, fdrugiemu sie nie poddoba inny jesz ze potrafi się nieźle wysmiać. Wiem, że Józefina będzie bardzo oryginalnym imieniem, tylko nie wiem czy nie za bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Najważniejsze zeberko że juz po wszystkim. Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Kochana masz szkraba pry sobie. Cieszymy sie wizażowo!! |
|||
|
|
|
#3370 |
|
Raczkowanie
|
Ja już kupiłam sobie zestaw Oilatum, zobaczymy , jak wujdzie to "w praniu"
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
No, z połogowymi problemami nie jest różowo...
Oprócz szwów z nacięcia, które nie bolą, mam jeden z pęknięcia na bok i ten czuć mocno, bo jest w takim głupim miejscu... No i nadal boję się chodzić do toalety na coś więcej, bo właśnie ten szew ciągnie... Cytat:
Jeszcze tylko Linomagiem same stópki i pod paszkami, bo tam ma nieładne takie i starczy chyba... ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- No ja wczoraj przebierałam, bo jak mówię kupa jak stodoła, przecież bym jej tak nie zostawiła na 3 godziny...
|
|
#3372 |
|
Rozeznanie
|
Kamyku spróbuj, u nas się sprawdziło. Ale co położna to inne metody. A co do kupki zawsze przewinąć, bo taką delikatną skórkę to bardzo szybko odparzy.
Co do pójścia na coś większego, to nie powstrzymuj się, bo będzie gorzej. Mówię z doświadczenia, też się bałam, a miałam tylko 2 szwy i skończyło sie czopkiem.
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Zeberko kochana, moje serdeczne gratulacje!!! Witamy na świecie Piotrusia, buziaki dzielna mamusio!!!
kamyil właśnie ja rozmawiałam i z lekarzem i z położnymi i z ludźmi z poradni laktacyjnej jeszcze w szpitalu i niewiele mi to dało w sumie. Swoje mleko muszę odciągać, żeby widzieć ile mały zjada i ile muszę go dokarmić sztucznym. Odnośnie tego co mi wolno jeść a czego nie też wiem, ale niektóre rzeczy i tak widzę dokuczają Małemu więc zaczynam się stresować i koło się zamyka...
|
#3374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z tym błądzeniem we mgle to spokojnie Z czasem sobie wszystko wypracujecie ![]() Cytat:
U nas na początku będzie w rożku, potem w śpiworku. Kołderki nie planujemy.
|
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalka.....boli to mało powiedziane
,ale tego się nie da opisać slowami.To trzeba przeżyć.Kamyku....ja bym przewinęła.Bo kupa to wiesz...może odparzyć,a po co ma się Paulinka męczyć.Mnie tylko mówili,żeby w nocy nie przewijać,aby nie przyzwyczajać.Na chwilę obecną nie bardzo kumam o co im chodziło,ale nie przewijałam jak kazali.No i też miałam święty spokój,bo Oskarek nie pruł się,że ma mokro. Ale teraz jak narobi w pieluchę podczas snu to nie dość,że smród niemiłosierny to dupsko rano byłoby czerwone jak u indora.Więc muszę zmienić mu pieluchę nawet podczas snu. Wniosek z tego taki,że sama się zorientujesz co potrzeba małej.To,że śpi to np.nie znaczy że nie można jej obudzić i dać pierś.Mama jest tak samo ważna jak dzidzia.Tylko pamiętaj aby ją odbić,aby brzuszek nie bolał i nie ulewała. A tak swoją drogą to miałyśmy na forum koleżankę położną i co??Gdzie się podziewa .Mogłaby wspomóc radami świeżo upieczone maminki
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Patka
jest jedynka ja kupilam i czeka sobie w razie gdyby ![]() u nas w szpitalu po porodzie tez podawali Hipp1 Kamyku wiesz ja tylko mówie co slyszałam, tak samo o parafinie, ze nie zawsze nawilża. Nie wiem od czego to zalezy ![]() ja raczej bym spróbowała jakiegos mleczka z Emolium własnie ![]() ale jak stosujesz do kąpania to pewnie szybko sie poprawi ![]() Eudaimonia ciesze sie, ze poprawiłam Ci humor
|
|
|
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj czuje sie strasznie. Ciśnienie 90/85 puls 50, a odkad biore fenoterol to nie bylo nizsze niz 120/80 puls 100. No i do tego mega
po odbiciu od zgagi. A przez to zgaga teraz straszna i rennie nie skutkuje. Obyto nie były objawy porodu, bo ja chce do stycznia dociagnac
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
ale właśnie chyba po jedzeniu nie można, bo może mu się ulać..
|
#3379 |
|
Rozeznanie
|
Ja przewijałam po jedzeniu i odbiciu, bo Olafek zawsze po karmieniu kupkę robił.
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamyk...na buźkę to LIPOBASE ja używam dla siebie jak mi gębę przesuszy i swojemu juniorowi.Nam pomaga.A pediatra dała nam go na nóżki przesuszone u synka jak się urodził,więc na ciało też można stosować.
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
kamyku też chyba będe miała takie problemy
,z tego co zauważyłam u bratowej jak postępowała z małym to rzeczywiście jak spi i zrobi kupke(słychać) to go nie budziła i jak sie obudził to zmieniała przed jedzeniem,no chyba ze jeszcze nie spi a nawali w pieluche to zmieniała,ale niech sie wypowiedza doświadczone.a mam pytanko czy oprócz położnej przychodzi do was pediatra do domku?wiecie cos o tym?bo w łodzkim tak a u nas nic mi nie wiadomo,a mogłaby by przyjśc bo i recepte na witaminke D by dała zeby nie latac do dr. też nie bede dopajać dziecka herbatkami ani wodą(stare sposoby),ale słyszałam ze sie daje pić dziecku jak jest na mleku w proszku |
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
przebrac lepiej przed jedzeniem ale jak sie sfunia po jedzeniu, to nie trzymac w tej kupie
po co pozniej walczyc z odparzona dupką.Ja w zasadzie zawsze przewijałam, pozniej karmiłam odbijałam i tak w kółko. Jak pojawiła sie kupa od razu przewijałam. W nocy tez przewijałam bo mały siurał jak hydrant pozniej jak juz mniej sikał to przestałam. Jednak kupy podczas snu nam sie nie zdarzały filka u nas pediatra nie chodzi Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-28 o 15:24 |
|
|
|
#3383 |
|
Rozeznanie
|
Zebra gratulacje
ja się z jednej strony trochę boję porodu a z drugiej już nie mogę się doczekać.. Strasznie męczą mnie noce i ogólnie już mi ciężko jak nie wiem.. Może gdybym aż tyle nie przytyła to byłoby odrobinkę lepiej
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak sie odbije to możesz normalnie przebrać. A podczas przewijania kładziesz główkę na boku, żeby w razie co się dziecko nie zakrztusiło.
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
kancia no nie wiem czy ta wizyta ma na celu taka kontrol bo to przychodzi zaraz jakies 2dni po powrocie do domku.no ciekawe spytam tej mojej połoznej
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas tego nie ma
tylko połoznaPatka znalazłam na stronce http://www.hipp.pl/?id=428 http://www.hipp.pl/?id=181 ja mam to probiotyczne ![]() te teksty o dobrowolnym czytaniu informacji n/t mleka modyfikowanego sa mocno przesadzone
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-28 o 15:36 |
|
|
|
#3387 |
|
Raczkowanie
|
zebra - gratulacje i wszystkiego najlepszego dla ciebie i maluszka !!!
|
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie była tylko położna chyba z raz.
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka hemeglobine masz w normie.Ja mialam ostatnio 10,7
Eudaimonia tez mam Oilatum Kamyczku nas tez na SR uczyli zeby przewinac przed karmieniem.A wszystkie mamuski mi mowi, ze dziecko sie spakudzi zaraz po karmieniu i co wtedy ?? Bede miala ten sam dylemat.... Filka zgodnie z przepisami pediatra ma OBOWIAZEK przyjsc na wizytacje do dziecka |
|
|
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Zeberka - WIELKIE GRATULACJE MAMUSIU - I WITAMY NA SWIECIE NASZEGO WIZAZOWEGO PIOTRUSIA A ja jakos bez weny dzis do pisania - tez dopadl mnie jakis wisielczy nastroj dzisiaj - wiec piszcie kochane - a ja bede czytac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

po odbiciu od zgagi. A przez to zgaga teraz straszna i rennie nie skutkuje. Obyto nie były objawy porodu, bo ja chce do stycznia dociagnac
,z tego co zauważyłam u bratowej jak postępowała z małym to rzeczywiście jak spi i zrobi kupke(słychać) to go nie budziła i jak sie obudził to zmieniała przed jedzeniem,no chyba ze jeszcze nie spi a nawali w pieluche to zmieniała,ale niech sie wypowiedza doświadczone.
po co pozniej walczyc z odparzona dupką.