|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
Idealnecialo jak najbardziej rozumiem, ze mozna miec gorsze dni teraz. Ja tez przepraszam, jesli za duzo wyczytalam z Twojej wiadomosci. Fajnie, ze obydwu nam nie zalezy na zlych emocjach i klotniach i ze potrafimy to zalatwic 'profesjonalnie'
![]() I masz racje - nie zwracaj w ogole uwagi na szwagierke i jej zachowanie, jesli Cie irytuje. Kazdy z nas jest inny i to, co robia inni ludzie nie jest zadnym wyznacznikiem (nawet jak maja super wyksztalcenie czy pozycje). Milego dnia
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
podczytuję Was cały czas mimo, że nie piszę. Cieszę się, że ten "konflikt" został zażegnany w taki sposób i wszystko jest ok. Lepiej pisac i się wyżalać bo wtedy nam lżej. Ja już nie pisuję bo faktycznie moje posty pozostawały niezauważane a jak widze to nikt za mną nie tęskni, z nikim nie nawiązałam jakoś bliższego kontaktu.. ale jestem ![]() Miło się Was czyta i tyle, to mi dodaje otuchy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1714 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Tobie na pewno też się ułoży bo kto mógłby być tak twrdym żeby nie ulec słodkiemu brzuszkowi,uroczym zdjęciom z usg i widoku własnego dziecka głaszczącego swojego brzuszka ??Twoja mama na pewno będzie Ci pomagać![]() ja w to wierzę!!Lazurowa wcale się nie dziwię że zdecydowałas sie na bycie samą-ten facet to kiepski kandydat na tatę-życzę Ci żeby Ci sie wszytsko poukladalo !!trzymaj sie słonko |
||
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa podziwiam cie za postawe, ja sama bym sie konkretnie podlamala. ale widze ze ty sobie z tym dzielnie radzisz i sluszna decyzje podjelas ze nie chcesz byc z ojcem dziecka - mialabys przez niego tylko same problemy. napewno sie jeszcze wszystko ulozy
|
|
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
Hexa84 i Bajka1807 dzięki za słowa, które dają mi siłę aby to wszystko przetrwać.
Mam nadzieję, że każdej z nas (bo przecież każdy ma w życiu jakieś trudniejsze sytuacje) się poukłada. Dzisiaj się troszkę gorzej czuję. Jest mi niedobrze i wszystko mnie boli. Chce mi się ciągle pić i jestem nerwowa. Moja rodzinka jak przetrwa to wszystko to powinna dostać medal za cierpliwość. |
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa ja to samo mysle o moim TZ'cie biedny sie musi nasluchac
|
#1718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 4 filety z kurczaka - 2 opakowania przyprawy gyros - 4 średnie cebule - słoik ogórków konserwowych - 2 puszki kukurydzy - wielka kapusta pekińska - pikantny ketchup Pudliszki - majonezem kielecki - papryka Filety posypać przyprawą i odstawić na 15 minut, następnie usmażyć. NA dno miski ukłądamy kawałki filetów, posypujemy obficie przyprawą Gyros, na to ketchup,cebula w kostke pokrojona, majonez, ogórki, na to 3 łyżki ketchupu+3 łyzki majonezu wymieszane ze sobą, na to kukurydza. Kapustę posiekać, posypać wegetą, odstawić na chwilę, odcisną sok. Posypać nią ostatnią warstwę i udekorować papryka. Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo.
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o to to znalazłam jedynie to:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3300450 z tego co pospiesznie wyczytałam to nie ma zbytnich przeciwwskazań ![]() W pracy korzystam jedynie z neta, tyle udało mi się wyszperac na szybko jeśli nadal będziesz miała watpliwości to najlepiej zadzwoń do lekarza i zapytaj ![]() Nie wiem czy to u was takie popularne, czy tylko mój lekarz jest trefny..ale ja nie mam do niego numeru tel. jedynie do rejestracji przed wizytą 0_o a z tego co czytam to większość z Was chyba ma.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twojego pytania to nie wiedziałam o co Ci chodzi teraz już wiem, żE o maść. MI gin przepisała CLOTRIMAZOLUM GSK. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2009-12-28 o 19:00 |
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sądzę, że to przez połączenie wątków. Choc mogło sie to pogłębić. Jestem tu prawie od samego początku wątku i juz wtedy byłam "pomijana" choć nie byłam dla nikogo opryskliwa, niemiła czy jakakolwiek na złe ![]() Trudno, może nie jestem charakterystyczna i zapadająca w pamięć. Jestem, poczytuję i odpisuję jak mam cos do powiedzenia w jakims temacie, sama z siebie już raczej sie nie udzielam.
|
|
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
kasandra, marta, siala bala pewnie jesteście czytane,
ja zwróciłam uwagę na pytanie o nystatynę, ale niestety nie mam pojęcia jak jest w ciąży. W ogóle myślałam, że to lek na receptę i i tak trzeba zapytać lekarza. Przy pytaniach czasem najlepiej zapytać google, jak się dobrze wpisze frazę to wyskakują wątki tylko i wyłącznie na dany temat. |
|
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj chyba każdej z nas się zdarzyło,że została pominięta i nie trzeba się w tym doszukiwać złej woli innych.Mnie się często zdarza,że mam komuś cos odpisać,ale mam kilka stron do nadrobienia i w końcu zapominam co miałam napisać. Z nystatyną też tak zresztą było,bo chciałam napisać,że ja brałam i 3 razy specjalnie lekarza pytałam czy nie zaszkodzi i mówił,że nie.Ja miałam wprawdzie w postaci tabletek dopochwowych,ale postac leku nie robi tu różnicy tylko substancja czynna,więc możesz stosować
![]() No i kurcze cos jeszcze miałam napisać i znów zapomniałam... Ale zwalę to na ciążę-podobno w 4 miesiącu jest się strasznie roztargnionym
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje jagus
![]() i jeszcze raz mowie czesc
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to nie tak jest ze was nikt nie zauwaza, chociaz ja tez tak mysle o sobie :/ Poprostu tyle osob i tyle wypowiedzi i nie sposob na wszystko odpowiadac i reagowac. Ja was kojaze znakomicie
, ale nestatyna licho wie co to jest ;P A propos roztarnienia ja jestem prawie w 12 tygodniu a wczoraj zalalam cala lazienke biorac prysznic i nawet nie zauwazylam ze woda nie leje sie na mnie tylko na pralke a z tamtad na drzwi i przedpokoj :/ Moj tz wparowal bo myslal ze to pralka wylala czy cos i niestety nie umialam mu wytlumaczyc jak to sie stalo
|
|
|
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam![]() A teraz najważniejsze! Dziewczyny poleciałam do mojego gina spytać o to plamienie 25.12. i jestem bardzo zadowolona z jego postawy wobec mnie, znajoma mi go poleciła i teraz wiem że dobrze zrobiłam wybierając właśnie jego. Powiedział, że czasem tak bywa ale skoro ustało to jest raczej dobrze ale ponieważ plamienia w I trymestrze stanowią zagrożenie, kazał mi się rozebrać i zrobił na szybko bez żadnych formalności USG dopochwowe Na szczęście oboje nas uspokoiło. Moje Słonko od ostatniego usg tydzień temu urosło 6mm i ma teraz 17mm Dziękuję wszystkim Wam, które wspierały mnie na duchu ) p.s. Gratulacje dla przybyłych ostatnio mamuś
Edytowane przez katia_ Czas edycji: 2009-12-28 o 20:33 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wlasnie nystatyne dopochowa. Nawet nie wiedzialam ze jest masc, ale jak jest tzn ze chyba mozna, przeciez to ten sam lek. Wogole to przydala by mi sie taka masc.. by troche na zewnatrz sie posmarowac..
Hmm mi sie clotrimazolum tak czy siak kojarzy z tym ze nie wolno... Ale czy by masc byla dopuszczalna a globulki nie? Ale czytam na necie ze czasem lekarze pozwalaja nawet w 1wszym trymestrze smarowac, najlepiej tylko brzegowo, zeby nie daleko nią smarowac. no ale jak zawsze wszystko nalezy konsultowac z lekarzem. |
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
moje Słoneczko podglądane dziś o 16:34
|
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
Słodziutkie
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny! przestancie wysuwac takie wnioski! czasem jest tak ze nie udzielam jakis odpowiedzi bo poprostu nie znam na nie odpowiedzi wiec po co mam "gdybac" czasem sie zdarzy rowniez ze gdy mam zaleglosci i czytam kilka stron na raz po prostu zapominam wiec prosze mi sie tu nie buczyc tylko dalej aktywnie brac udzial na forum!
![]() siala bala no ja mam numer komorkowy mojego ginka i wiem ze zawsze gdy cos sie dzieje moge do niego smialo dzwonic a z tego co pamietam to twoj ginek ogolnie malo zaangazowany w swoja prace jest chyba naprawde powinnas poszukac innego aaa i dziekuje slicznie za przepis na salatke ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- normalnie olbrzym super
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
hexa84
Dziękuję za ciepłe słowa... Zostaje mi tylko wierzyć, że wszystko będzie dobrze Uśmiechać się i dbać o siebie i maleństwo... nie możemy się denerwować ![]() Natomiast postanowiłam, że nie chce, żeby mój były Tż miał z nami jakikolwiek kontakt, stresuje mnie to tylko, denerwuje się, a teraz jest mi to najmniej wskazane. A to czy kiedyś się opamięta czy nie, ja nie mogę żyć takimi złudnymi nadziejami.
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszły mi te spodnie dresowe. Super wygodne sa!! TRoszkę sobie za długie kupiłam, ale może babcia mi skróci. |
|
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Az mnie kusi by uzyc clotrimazolu.. bylo by troche przyjemniej.. :/
A wizyte mam za 2-3 tyg.. No jeszcze pare dni na nystatynie moze przejdzie.. a jak nie to bede musiala dzwonic.. |
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie chyba tak zrobię ![]() Na wizytę miałam iść na początku stycznia i pójdę jeszcze do niego a jak nic nie zmieni swojego podejścia to pójdę do tego drugiego co jest u mnie w przychodni. Dziś nawet jak jechałam do pracy to widziałam na mieście (stojąc w korku) tabliczkę z jego prywatnego gabinetu. Tylko obawiam się, że może celowo mnie wysyłać do siebie na prywatne wizyty, mimo że w przychodni sprzęt mają całkiem niezły. Dostałam grafik z pracy, więc do lekarza idę 6 stycznia ![]() Co prawda miałam nadzieję na drugie usg ale chyba nie będzie mi to dane bo ten ciulas nic nie mówił na ten temat a należy się wcześniej umówić :[ Jak mnie nie umówi jak najszybciej to pójdę do drugiego... namieszałam? :P
|
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
tak tak dziwczyny jak widzicie ze cos nie tak z ginkiem to szukac innego, teraz jest w czym wybierac a dzidzie najwazniejsze
|
|
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
jakie duze
![]() Cytat:
![]() edit: widzialyscie, juz powstal watek z mamami wrzesniowo-pazdziernikowymi, my juz nie najmlodsze
Edytowane przez kasandra82 Czas edycji: 2009-12-28 o 22:10 |
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
I martwi mnie też, że jak pójdę do tego drugiego i też mi cos nie podpasuje to jak wrócę do tego pierwszego to mi coś głupiego będzie gadał o tej zmianie.
Może któraś z Was zna dobrego lekarza w okolicach Będzin, Czeladź, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza? Oups... koniec zmiany ![]() Tak się zapracowałam z Wami, że nawet nie wiem kiedy minęła mi dniówka :P Tak więc dobrej nocy życzę wszystkim ![]() i iiii do... Sylwestra bo mam 2 dni wolnego ![]() Gdybyśmy się nie widziały to szampańskiej zabawy z picolo
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2009-12-28 o 22:14 |
|
|
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
moj sie juz mrozi w lodowce
|
#1740 |
|
Rozeznanie
|
a coz to za klotnie dzisiaj na forum, widze ze hormony szaleja hehe
![]() ja sie przeziebilam, bylam na wizycie przed swietami, mialam sie zapobiegawczo zapytac co wolno brac na przeziebienie i zapomnialam narazie kuruje sie herbata z miodem i cytryna mam nadzieje ze mi szybko przejdzie![]() ktos pisal o bolach glowy: sprobuj sie napic kawy, pol kubka to Ci przejdzie, prawdopodobnie cisnienie ci spada i dlatego. ja pije jak mnie juz strasznie boli i pomaga ![]() ojej dziwnie slyszec ze juz nie jestesmy najmlodsze chyba pozdrowie nowe mamusie wrzesniowo-pazdziernikowe.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

źle mi z tym, sama pochodzę z rozbitej rodziny i wiem jak bardzo ważna jest pełna rodzina, ale nic na siłę. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)