CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-28, 09:49   #2341
Carolajna24
Zakorzenienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

cinka nie łam się
ja przez 2 miesiące szukała kaszki mannej z bobovity bez mleka...po czym okazało się że takowa nie istnieje
Mój już je 180 kaszki pszennej wieczorkiem...i biszkopty je też
i jajecznice nawet

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
ja mam też bobovity,ale raz dosypałam błyskawiczną i też było ok.Zawsze można chwilkę mleko z kaszką pogotować
mleka modyf nie gotujemy

chyba że o krowim mówisz czy tam kozim
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 09:57   #2342
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
cinka nie łam się
ja przez 2 miesiące szukała kaszki mannej z bobovity bez mleka...po czym okazało się że takowa nie istnieje
i jajecznice nawet

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

mleka modyf nie gotujemy

chyba że o krowim mówisz czy tam kozim
skoro w mikrofali mozna podgrzać,to chyba nic się nie stanie jeśli chwilkę będzie się grzało na gazie,nie mówię tu o zagotowaniu.Krowiego nie wolno jeszcze podawać

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Co robicie w sylwestra?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:10   #2343
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej I po świętach...Minęły całkiem przyjemnie, objechaliśmy rodzinę, Aleks był w miarę i zresztą miał go kto nosić I ze zmian...od kilku dni zasypia sam w łóżeczku . Oczywiście nie obyło się bez płaczu ale jestem twarda, przyzwyczai się...Dzięki temu miałam już dwie noce kiedy wstaliśmy tylko raz Prezenty świąteczne na razie leżą nierozpakowane, szczeniaczek-uczniaczek nadal leży pod choinką a huśtawka nie złożona

Marika, oj współczuję fatalnej wigilii Faktycznie rodzina TŻ popisała się

Malutka, dla Dawida.

Maugoszatka, biedne jesteście nie zazdroszczę Ci przejść, Hela jest jeszcze trudniejsza od Aleksa.

Superzabula, my też mamy huśtawkę ale Aleks jeszcze nie próbował

Cinusiowa, ile Ninula ma długości? Aleks też teraz roztył się po kaszkach będzie już miał 8 kg

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:51   #2344
Anulkam77
Przyczajenie

hej Mamusie
postanowilam sie w koncu ujawnic, mam na imie Ania, 04.05 zostałam mamusia Aleksa
często Was czytam, ale nigdy nie mam czasu i odwagi sie ujawnic.
pozdrawiam i ma nadzieje ze mnie przygarniecie!?
Anulkam77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:00   #2345
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

Co robicie w sylwestra?
My z Ninulką siedzimy razem w domu. Będziemy oglądać filmy i jakiegoś np. Sylwestra z Jedynką Sami tak zdecydowaliśmy, bo nie chcemy teraz Niny nikomu zostawiać, bo nie wiem jak ona będzie reagowała na huki itp. Mieliśmy być u nas w domu ale że siostra chce zrobić imprezę, to uciekamy do "czarownicy", bo jej nie będzie i tam będziemy sami, ewentualnie może odwiedzi nas wtedy siostra Tż-ta.

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Cinusiowa, ile Ninula ma długości? Aleks też teraz roztył się po kaszkach będzie już miał 8 kg
Nie wiem ile Nina ma długości, bo ostatnio przy szczepieniu jej nie zmierzyli, a że była z nią moja mama to nie pomyślała, aby się o to upomnieć. Ja często mierzę ją sama bo u nas w przychodni na korytarzu jest takie urządzenie wystawione do mierzenia dzieci i mamy mogą to robić same. Jak mi się uda to wieczorem po kąpieli sama ją zmierzę
Stary 2009-12-28, 13:06   #2346
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulkam77 Pokaż wiadomość
hej Mamusie
postanowilam sie w koncu ujawnic, mam na imie Ania, 04.05 zostałam mamusia Aleksa

Witaj Nasi synkowie są imiennikami

Cytat:
skoro w mikrofali mozna podgrzać,to chyba nic się nie stanie jeśli chwilkę będzie się grzało na gazie,nie mówię tu o zagotowaniu.Krowiego nie wolno jeszcze podawać

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Co robicie w sylwestra?
My siedzimy w domu, na szczęście Byle Aleks usnął to posiedzimy sobie chociaż spokojnie

Stary 2009-12-28, 13:31   #2347
Carolajna24
Zakorzenienie

cze Anulkam77

My też zostajem w Sylwka w domu
COś na przyszły rok może pomyślimy ale wątpie bo mój tż w zimie podnajmuje się jako drogowiec do odśnieżania
No i ciężko coś zaplanować bo nie wiadomo czy go nie wezwą do pracy w razie śniegu ewntualnego

Cinka a ię podglądała ostatnio na nk i jakie ty miałaś boskie włosy
mogę zapytać czemu ścięłaś??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 13:42   #2348
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Co robicie w sylwestra?

a my siedzimy f domu....... z Alusią siedzieliśmy, to z Pietrulką też..... bo to wiadomo, czy to nie jedyny wspólny sylwester..... jak nas przestanie nosić na rożne wypady, to dzieciaki już się zaczną rozjeżdżać

i tak fogle, witam po Swiętach które przeżyłam ... nie wiem jak

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:23   #2349
iwciag
Wtajemniczenie

CZE MAMUŚKI! Nam udało się dotrzeć na święta do rodziców, wracamy dopiero po NR, ja jestem chora, Iwo dziś cały dzień i noc u teściowej, bo ja nie mam siły się nim zająć tż też jeszcze nie doszedł do siebie, także święta u nas chorowicie.
Przepraszam, że tak tylko o sobie ale chciałam cokolwiek skrobnąć a nie wiem czy za chwilę będę jeszcze miała internet.
Pozdrawiam Was cieplutko i całuje. A teraz poczytam co tam u Was
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:09   #2350
*kaalinaa*
Zadomowienie

Witam

Kurczę w Wigilię cały czas mnie z wizażu wywalało i nie mogłam Wam złożyć od Naszej trójeczki życzeń Świątecznych a później już nie miałam czasu na kompa ( na Sylwestra się poprawię )
W każdym razie myślami byłam z Wami

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
kaalinkaa - a dawałas jej czopki czy czekalas te 11 dni na kupkę? ranyyy ja bym w stresie żyła tyle dni łooo matko.
No właśnie nie dawałam bo mi kazała gastrolog poczekać aż sama się pojawi ale po 11 dniach jak zadzwoniliśmy to kazała dać.

Jeszcze Was nie poczytałam więc zmykam do lektury póki Kalina śpi

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 16:15   #2351
Illbana
Raczkowanie

Dzień dobry,

Buziaki dla Olivierka, Bryanka i Nicoli
oraz syna mego

U nas święta również spokojne (i bardzo leniwe). Wigilię spędziliśmy u siebie – tzn. we czwórkę –ja, monsz, Guzik i Aza. Guzik siedział przy stole dumny jak paw i zjadł trochę ziemniaczków z gotowaną rybką. Opłatek był zdaniem Guzika fuj. Prezenty bardzo udane – szczeniaczek-uczniaczek wywołał u Guzika napad śmiechawy. No i zafascynowały go klocki magnetyczne – to te na zdjęciu.W święta odwiedziliśmy rodziców, byliśmy na spacerku i leniliśmy się. Sylwestra spędzamy w domu – filmy, karmi i te sprawy. Dziewczyny, ja się dołuję, jak Was czytam – Guzik nie raczkuje, nie staje w łóżeczku, nie siada. Zaczął ostatnio coś tam gaworzyć, ale to coś w stylu Mikołajowskim jest: hołhołhoł i tyle. Niby wiem, że ma jeszcze czas, ale jak tak Was czytam, to sobie zaczynam wkręcać różne rzeczy. Zbijecie mnie, jeśli niepotrzebnie się zamartwiam

Ursull – Guzik dziękuje bardzo za życzonka. Zaczęłam pisać interpretację Twego tekstu, ale też zaczęło mnie polonistycznie ponosić i epos by mi powstał, dlatego niech Ci ocena wystarczy: celujący. Milenka wyglądała ślicznie w swojej świątecznej kreacji, ale w swojej skrzacikowej wersji też bardzo mi się podoba. A co do orzechów, ja wolę włoskie, ale w sumie laskowe też dobre są Dobrze, że zauważyliście w porę. Teraz musicie mieć oczy dookoła głowy.

Marika – współczuję tej kłótni. Niektórzy to nie potrafią się ugryźć w język. Żeby w taki wieczór takie akcje robić.

Malutka – pięknie Dawidek siedzi. Też liczyłam na taki prezent świąteczny, ale się przeliczyłam.

Superzabula – no Jachu to się rozwija w tempie błyskawicznym. Pewnie niedługo Wam biegać zacznie. Huśtawka świetna i ślicznie się w niej Jasiu prezentuje.

Cinusiowa – a ja dobiję do wagi sprzed ciąży… kiedyś tam. Tak postanowiłam i słowa dotrzymam. Dziś się zważyłam i na szczęście waga nie poszła w górę. Gratulujemy ząbka.

Maugoszatka – gratulujemy ząbka. A Hela marudzi, bo pewnie teraz drugi ząb wyłazi.

Caro – Guzik też będzie już miał jakieś 9kg i lekarka nic nie mówiła, że kloc jest. Jeżu, ja też szukałam tej kaszki manny i menszowi kazałam w hipermarketach szukać.

Gosik – widziałam zdjęcia na nk. Poprawiłaś się. Aleks słodziutki i co tu dużo mówić, toż to cała mama. Gratuluję takich cudnych nocek

Anulkam77 – witajcie z Aleksem. Pewnie, że Cię przygarniemy. Coś więcej napisz o Was, no i koniecznie jakieś zdjęcia zapodaj.

Iwciag – dużo zdrówka dla Was.

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

W Świeta Martusia zaczeła mi mówić MAMA
Teraz Magda mowi TATA a Marta MAMA

A to mister Guziczek przeżywający prezenty

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 16:53   #2352
iwciag
Wtajemniczenie

Illbana dziękujemy
Ja myślę, że nie warto się przejmować, że nasze dzieciaczki czegoś tam nie potrafią, tu na forum się tego nauczyłam Mój Iwo też do tych leniwców należy raczej. Nie siada samodzielnie, nie udaje mu się za długo utrzymywać równowagi jak go posadzę, nie raczkuje, nie podnosi się w łóżeczku, gada na tę chwilę najczęściej BA BA o innych sylabach już zapomniał. Chociaż masz rację, czytając o tych osiągnięciach maluszków można czasem sobie coś wkręcać, ale należy pamiętać, że każdy malec ma swoje tępo rozwoju i wierzyć, że na nasze maluszki przyjdzie pora
A Hubercik tzn mister Guziczek uroczy!!

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-12-28 o 16:56
Stary 2009-12-28, 17:29   #2353
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Cinka a ię podglądała ostatnio na nk i jakie ty miałaś boskie włosy
mogę zapytać czemu ścięłaś??
Bo doprowadzały mnie do białej gorączki. One pięknie wyglądały jak najpierw spedziłam 3 h przed lustrem Nawet mi tego nie przypominaj...

Ursull taka choinka piękna stoi w restauracji w Rzepinie woj. lubuskie - ul Słubicka tuż obok Domu Kultury
Stary 2009-12-28, 18:19   #2354
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Laski mamy 3 zęba jedynkę górną
Ilbana dzięki za buziaczki dla Olusia My ślemy dla Huberta

ja zamówiłam kaszkę z mlekiem i biszkoptami Milupa
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:48   #2355
Illbana
Raczkowanie

Iwciag - dziękuję Ja niby wiem, że nie warto i nie wolno się przejmować, i wkręcać sobie niedobrych rzeczy Tylko czasami to takie trudne...

Blondynkapoznan - Gratulujemy ząbka My nadal dwuzębni

Hubert

Stary 2009-12-28, 19:02   #2356
iwciag
Wtajemniczenie

Illbana ja wiem i też porównuje, bo ciężko tego nie robić, ale ważne by się nie zadręczać i zdrowo podchodzić do tego. Do mnie dzwoniła teściowa dosłownie przed chwilą i mówiła, że Iwo sam się podniósł trzymając się rąbka kołderki

Blondynka gratulujemy ząbeczka
Stary 2009-12-28, 19:25   #2357
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Blondyna - gratulujemy ząbeczka

Kobitki jakoś smutno tu Wracajcie
Stary 2009-12-28, 19:29   #2358
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

To jeszcze się wam pochwalę, że po nowym roku jedziemy odebrać kruszynkę

Tą kruszynkę, która przerodzi się w "wielkoludka"
Kruszynkę od nas dostanie mój bratanek, bo jego "stara" boi się być sama w domu jak mój brat w pracy Oczywiście dostanie za ich przyzwoleniem, które mamy
Stary 2009-12-28, 19:45   #2359
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Dawidowi dzisiaj w nocy chyba strasznie dokuczał ząbek, bo po północy obudził się z takim krzykiem, że przez pół godziny musiałam go tulić, w efekcie spał z nami w łóżku co do planów sylwestrowych to my idziemy do moich rodziców, jakoś nawet nie mam natchnienia na balowanie, posiedzimy, pogadamy, pojemy, pooglądamy tv i spać

dla Bryanka, Nikolki i Guzika - Hubercika

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Z nowości: Hela już siedzi sama ale trochę się jeszcze kiwa. Natomiast udaje jej się od czasu do czasu podnieść z pozycji leżącej do siedzenia jeżeli ma jakąś misję typu dorwanie husteczek do pupy
dla Heli

Cytat:
malutka gratuluje prezentu od Dawidka
widziałam na nk
My też już siedzimy, ale nie raczkujemy i nie stoimy za to ważymy 9 kg
my siedzimy posadzeni, pełzamy, obracamy się na wszystkie możliwe strony, stoimy, powoli drepczemy i ostatnio ważyliśmy 7540 g
Cytat:

Ja wiem,że nie chwalimy,ale ja muszę.Do tej pory mała budziła się w nocy po kilka razy,a tej tylko o 5 na łyczek picia i wstała o 8-ej.Wzięliśmy się na sposób i zamiast o 20-tej,połozyliśmy ją spać 0 22-iej.Zobaczymy czy dziś też zadziała

Malutka raz jeszcze wielkie brawa dla Dawidka,pewnie cieszyłaś się jak dziecko,ja to się prawie poryczałam,gdy mała pierwszy raz sama siedziała

Z nowości,Milucha pełza sprawnie i już zaczyna raczkować,siada sama z pozycji na czworakach,robi minkę skrzta non stop (fota na NK),cały czas chce stać na nóżkach i robi już kroczki.Wczoraj dopełzla do ławy,przysunęła sobie miskę z orzechami zaczęła je wyciągać pojedyńczo,co ciekaw tylko laskowe.Zrobila to tak cicho,że cudem udało nam się zareagować,gdy pakowała jednego do buzi.Nadszedł czas pozabierać rzeczy z dolnych półek i z ławy
ad. 1 gratuluję ładnie przespanej nocki i trzymam za kolejne
ad. 2 oj łezka się zakręciła w oku. Najlepsze jest to, że wytrzymał tak dobre 2 minuty, a za następnymi razami to już czatowałam z aparatem, żeby nagrać filmik
ad. 3 no i się zaczęło

Cytat:
i jajecznice nawet
a jak mu robisz tą jajecznicę

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
I ze zmian...od kilku dni zasypia sam w łóżeczku . Oczywiście nie obyło się bez płaczu ale jestem twarda, przyzwyczai się...Dzięki temu miałam już dwie noce kiedy wstaliśmy tylko raz

Malutka, dla Dawida
ad. 1 to jednym słowem się wyspałaś
ad. 2

Cytat:
Napisane przez Anulkam77 Pokaż wiadomość
hej Mamusie
no witamy i na wkupne prosimy i fotkę mamusi i synka

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
ja jestem chora, Iwo dziś cały dzień i noc u teściowej, bo ja nie mam siły się nim zająć tż też jeszcze nie doszedł do siebie, także święta u nas chorowicie
oj to dużo zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Guzik siedział przy stole dumny jak paw i zjadł trochę ziemniaczków z gotowaną rybką. Opłatek był zdaniem Guzika fuj.

Zaczął ostatnio coś tam gaworzyć, ale to coś w stylu Mikołajowskim jest: hołhołhoł i tyle. Niby wiem, że ma jeszcze czas, ale jak tak Was czytam, to sobie zaczynam wkręcać różne rzeczy. Zbijecie mnie, jeśli niepotrzebnie się zamartwiam

Malutka – pięknie Dawidek siedzi. Też liczyłam na taki prezent świąteczny, ale się przeliczyłam.
ad. 1 Dawid spróbował barszczyku i piernika, a opłatek jadł, aż mu się uszy trzęsły
ad. 2 ja do tej pory też tak myślałam, ale od świąt jestem spokojniejsza, choć np Dawid do tej pory nie łapie się za stópki, żeby je zjeść. A co do gaworzenia to jesteśmy na etapie grr, rr, wrr, a gu, ej
ad. 3 a może Guzik zrobi Wam prezent noworoczny

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
gratulacje

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-12-28 o 19:47
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 20:08   #2360
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
To jeszcze się wam pochwalę, że po nowym roku jedziemy odebrać kruszynkę

Tą kruszynkę, która przerodzi się w "wielkoludka"
Kruszynkę od nas dostanie mój bratanek, bo jego "stara" boi się być sama w domu jak mój brat w pracy Oczywiście dostanie za ich przyzwoleniem, które mamy
mój tż uwielbia haskie, ma dorosłą parkę i właśnie przed świętami dorobił się 3 szczeniaczków Śliczne są

Malutka współczujemy nocki i 3mamy kciuki by dzisiejsza była wporzo!

A co do sylwestra to my idziemy do mojej siostry sąsiadki, taka domówka, sami swoi, no i dziś się dowiedziałam, że stroje wieczorowe obowiązują ehhO i jeszcze będę musiała zrobić jakieś jedzonko a ja jak wiecie jestem z lekka anty talent kulinarny
Stary 2009-12-28, 20:08   #2361
Carolajna24
Zakorzenienie

cinka boniuuu mi ukradli huskyego
jak ja bym chciała ale strasznie cholery wymagające są, do domu to one się nie nadają tzn muszą mieć ogród i trzeba z nimi duuuuużo biegać i charakterne że ho

malutka oddzielam żółtko i wrzucam na teflon żeby się ścieło, tzn tak mocniej i gotowe...nie wiem czy można już tak podawać ale nic się nie dzieje małemu
raz jadł ze mną taką zwykłą z białkiem i też mu nic nie było
Stary 2009-12-28, 20:13   #2362
iwciag
Wtajemniczenie

uuu coś mi się popierniczyło z kompem

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-12-28 o 20:14
Stary 2009-12-28, 20:34   #2363
gosikk_s
Zakorzenienie

Spóźnione buziaki dla Bryanka, Guzika i Nikoli

Iwciag, dla Iwa.

Illbana, Aleks też nie raczkuje, nie siada, nie staje, nie pełza. A za 10 dni skończy 8 miesięcy. Wcześniej ciągle się tym stresowałam ale teraz spokojnie czekam. I wiem że się doczekam Aleks jest na razie podobny do mnie kolorystycznie i więcej podobieństw nie widzę choć niektórzy niby tak. A Guzik słodziak z tymi prezentami

Blondynka, gratulujemy ząbka

Malutka, oby ząbek szybko wyszedł I za wszystkie umiejętności, Aleks jest pełen podziwu ale na razie na tym poprzestaje Ech, wcale się nie wysypiam, nawet jak Aleks chrapie to ja i tak wiercę się na łóżku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 20:35   #2364
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Caro piesek będzie miał do dyspozycji 150 m2 domu i 23 arowe podwórze
Poza tym oni codziennie z Piotrusiem maszerują nad rzekę, na łąki, do lasu bo tam u nich tego pełno więc piesek będzie miał dobrze. Nie wyląduje w żadnej budzie, ani na łańcuchu, ani w żadnym kojcu. Wchodzi i spi sobie w domu. Już trwają przygotowania do organizowania mu miejsca w domu Jakieś posłanko, michy... Latem stanie też buda na dworze ale tylko po to, by miał gdzie się chować na dworze przed słońcem, czy deszczem....
Stary 2009-12-29, 07:59   #2365
Illbana
Raczkowanie

Dzień dobry

Buziaki dla Julki
Anji (której już wieki całe tutaj nie było)

Wpadłam tylko na chwilę, żeby życzyć Wam miłego dnia

Iwciag
- pięknie wyglądasz Gratulacje dla Iwa

Malutka- Też mam nadzieję, że w końcu Guzik się na ten prezent zdecyduje A opłatka to mu dosłownie dałam takie małe kawalątko, a ten się krzywił, jakby cytrynę jadł Współczujemy nocki i trzymamy kciuki za ząbka

Gosik - Ja też miałam taką fazę, że się w ogóle nie przejmowałam, ale znowu mi się to włączyło. Ale masz rację - doczekamy się na pewno A ja widzę podobieństwo Aleksa do Ciebie - usta, kształt oczu. Także to nie tylko kolorystyka

Cinusiowa - cudne szczeniaki

Hubert

Stary 2009-12-29, 09:46   #2366
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Schwaliłam moje dziecko i dziś mieliśmy trzy pobudki. A jaki piękny dzień...wczoraj cały dzień sypało a dziś słońce i bezchmurne niebo

Buziaki dla Julka

Illbana, to mnie lepiej żeby się nie włączała panika mam nadzieję że Aleks wcześniej zdobędzie jakąś umiejętność Tak, mój syn usta ma po mnie ale oczy ma większe i bardziej okrągłe. Teście śmieją się że jak od cyrkla

Stary 2009-12-29, 10:38   #2367
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dzieńdoberek

No i nie udało mi się wczoraj nadrobić zaległości ale jestem już do tego przyzwyczajona na poczekalni też nie nadążałam

Cytat:
Co robicie w sylwestra?
Siedzimy z Kaliną w domciu czyli spędzamy Sylwestra z teściami

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
U nas święta również spokojne (i bardzo leniwe). Wigilię spędziliśmy u siebie – tzn. we czwórkę –ja, monsz, Guzik i Aza. Guzik siedział przy stole dumny jak paw i zjadł trochę ziemniaczków z gotowaną rybką. Opłatek był zdaniem Guzika fuj. Prezenty bardzo udane – szczeniaczek-uczniaczek wywołał u Guzika napad śmiechawy. No i zafascynowały go klocki magnetyczne – to te na zdjęciu.W święta odwiedziliśmy rodziców, byliśmy na spacerku i leniliśmy się. Sylwestra spędzamy w domu – filmy, karmi i te sprawy. Dziewczyny, ja się dołuję, jak Was czytam – Guzik nie raczkuje, nie staje w łóżeczku, nie siada. Zaczął ostatnio coś tam gaworzyć, ale to coś w stylu Mikołajowskim jest: hołhołhoł i tyle. Niby wiem, że ma jeszcze czas, ale jak tak Was czytam, to sobie zaczynam wkręcać różne rzeczy. Zbijecie mnie, jeśli niepotrzebnie się zamartwiam
Moja Mała też jeszcze nie siada zaczyna dopiero przekręcać się z boku na bok i na macie edukacyjnej przekręca się na brzuch jak złapie się pałączka ale ja się nie przejmuję tłumaczę sobie, że ma czas a poza tym jest najmłodsza na wątku

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Gratulację !!! A my jesteśmy szczerbaci na razie

23 grudnia byliśmy u pediatry Kalina waży 7510g i ma 71 cm, mój wielkoludek kochany, na własnym cycku takiego kluseczka wyhodowałam (bo my do 6msc tylko na cycku)

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 10:56   #2368
michaela
Raczkowanie

Czesc mamuski
Unas swieta mimo ze nie w polsce to calkiem fajne spedzilismy ze znajomymi jeden dzien kolejny z babcia tzta a w niedziele byli znajomi z 2tygodniowym synkiem ojjj jaki on malutki no i widze jak moje dziecko wyroslo
Pochwale sie ze jeszcze dwie inne kolezanki urodzily tydzien temu synkow (nowi koledzy Maxia) a trzy inne kolezanki beda mamusiami majowo-czerwcowymi
Z nowosci to mamy 4 zabka
Maxio od 3 tyg. gada TATA i od wczoraj MAMA
Zaczyna sie podnosic do siadania i w lozeczku sie podnosi (jak na fotce)
Dzisiaj sie obudzil pierwszy raz o 4:30 zjadl cyca i dalej spal ale niechce przechwalac.

Illbana- chyba wczesniej niewidzialam fotek Guzika alez on fajny i jakie ma super wloski
Anulkam77- witam nowa mamusie i synka
Blondynka- gratuluje ząbka
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 10:57   #2369
Mell_xx
Wtajemniczenie

Witam po swietach!
My rowniez po chrzcinach... Czas minał nam fajnie i szybko, Aleks byl grzeczny i caly czas usmiechniety, wszyscy sie dziwili ze jest taki pogodny i wogole nie plakal...a meczyli go wszyscy , co chwile ktos inny sie z nim bawil i robil zdjecia.
U fotografa byl ubaw Aleks tak sie smial ze zarazil tym pania fotograf.
Od mikołaja dostal trzy pchacze, z tym ze jeden od nas, i go oddalismy do sklepu a w przyszlym tygodniu zamienimy na inna zabawke, tylko nie wiem na jaka???
Moze podpowiedzcie co Wasze dzieci dostaly i z czego najbardziej sie ciesza?

Illbana witaj po swietach, my w Sylwestra tez sami w domku bedziemy.
A fajne te klocki?
Cinusiowa ale te szczeniaczki piekne
Iwciag helloł... wracajcie do zdrowia
Gosikk a raz na jakis czas moga sie zdarzyc takie trzy pobudeczki....oby dzisiaj spal lepiej

Spokojnie tu strasznie
Stary 2009-12-29, 11:56   #2370
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Mell mój te stoliczka dwujęzycznego F.Price
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości