|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
pomidorko zostaly mi 4 tyg o porodu takze podejzewam ze bedzie ich coraz wiecej no ale jakos sie przemecze
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora super tż zareagował
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Pomodorka ja już gratulowałam(mówiłam, że test nie wychodzi z niczego
) , ale pogratuluję jeszcze raz Co do palenia, moja mama rzuciła jak się dowiedziała, że jest w ciąży i od tamtej pory nienawidzi papierosów ![]() MAGiALENA no to powodzenia życzę ![]() Ollliwko widzisz jaka telepatia, ja wczoraj o tym samym pomyślałam. Chciałam zapytać czy u Ciebie jakieś zmiany W sumie brałam tylko miesiąc niecały, ale w tym miesiącu nie miałam bólu piersi w ogóle, a zawsze mam. Nie miałam humorów, niestety został ból brzucha okropny, ale zobaczmymy jak w przyszłym miesiącu. Do tego przyszły miesiąc monitiruję testami owulacyjnymi. Zobaczymy co z tego będzie A u Ciebie jak tam?Lolota trzymam kciuki .Bardzo mi się Twój awatar podoba ![]() Dziewczyny tak pod wpływem Waszych ciąż postanowiłam, że jak tylko skończę brać leki na oczy zaczniemy się znowu starać Walić czekanie rok...Do tego dzisiaj rozwiązała nam się sprawa Sylwestra. Dostaliśmy zaproszenie do mojego brata ciotecznego, także dylemat z głowy. ![]() W pracy dzisiaj była inwentaryzacja i padam na twarz.... |
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy kończą się leki?
|
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, dziękuje
I mam do ciebie pytanie: jak stworzyłaś listę na początku naszego wątku? Tzn. masz ją gdzieś zapisaną, czy edytowałaś posta pierwszego i tam zmieniasz w razie potrzeby? Bo chcę stworzyć na wrześniowych, a nie wiem jak Pomyślałam, ze zapytam eksperta
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze do końca nie wiem, na razie czekam aż mi jedno oko wydobrzeje i ewentualnie drugie zrobię. Także co najmniej 3-4 miesiące to potrwa, no ale to nie rok
![]() Pomidorka edytowałam na początku listę, którą zrobiła zgadnij, a teraz ją na bieżąco edytuję w pierwszym poście. Innej metody nie znam ![]() A inwentaryzacja jeszcze ze 2 dni potrwa
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii jakie cudowne wieści!!!!!!!!
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam u lekarza i akurat jak weszłam do położnej to na chwile lekarz wyszedł i jak zobaczył, że w ciąży jestem i mówiłam o infekcji to od razu mnie przyjął i położna nie miała nic do gadania Mówił, że mała zmiana ale leki dostałam i już mam spokój![]() I posłuchałam sobie znów serduszka Ale galopuje...I rozmawiałam z Weruczkiem na nk i obiecała się odezwać na wątku. Trochę się u niej pozmieniało ale pewnie sama opowie. I II Pomidorki ją też skusiły
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całe święta się potem nie odezwała do mnie, a ja do niej.. Nie spodziewałam się, że usłyszę coś takiego..
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to kurcze jakieś zawody? kto pierwszy ten lepszy... czuje się lepsza ma wcześniej dziecko? a ile ona ma lat? co za dzieciak no nie zazdroszczę siostry, faktycznie jej wypowiedź świadczy o jej niedojrzałości, co za babsztyl
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Zmobilizowała mnie Tity do odezwania się Ale nie wiem co napisać. 3 tygodnie miałam zepsutego laptopa i odpoczywałam od myslenia. Ale szczerze mówiąc nie najlepiej sie juz tutaj czuje, prawie wszystkie jestescie juz zafasolkowane, z czego bardzo się cieszę, ale czytanie o waszych problemach ciążowych sprawia mi przykrość, ciągle myślę, czemu się nam nie udaję. Ten miesiąc to już piąte podejście ![]() Pomidorko --> gratuluje, ściskam ![]() Ściskam wszystkie Edytowane przez Scio Czas edycji: 2009-12-28 o 20:21 |
|
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
Pomidora wielkie gratulacje
nawet nie wiecie jak miło się czyta takie dobre wieści po całym dniu wiem wiem znowu mam dużo czytania ale przez te choróbska poprostu nie miałam siły włączac kompika ale melduje ,że grypa opanowana w portfelu wieje halny ale jakos daje rade teraz czekam do sylwestra - bedzie mój tz a ja po nowym roku musze wybrac sie do gina ![]() znowu mam jakies bolesci ehh oby nie okazalo sie ,że znowu z jajnikiem problem o reszcie nie wspomne czeka mnie chyba zabieg i mam dylemat czy zrobic czy nie |
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka no to siosrta wredna :/
Scio nie przejmuj się...chociaż łatwo mówić. Jeszcze wiele z nas nie jest w ciąży i jeszcze pewnie część z nas nie będzie jakiś czas. Każdej jest przykro, że znowu przychodzi @, ale co zrobić. Jednym się udaje szybciej drugim później. Nam też się nie udało do tej pory, ale trzeba próbować do skutku. Poza tym z tych dziewczyn co są w ciąży nie wiele się odzywa. Część na dobre wyemigrowała stąd, szkoda, bo przykro, że się nie przywiązały do dziewczyn z wątku, no ale co zrobić... ![]() Mam nadzieję, że Wam się szybko uda i nam się pochwalisz jak już nadejdzie ten szczęśliwy moment Ściskam ![]() Awenturyn no to dobrze, że grypa opanowana Przykro mi tylko, że znowu z jajnikiem cyrki. Myślę, że jeśli ma to Ci się w jakiś sposób odbić na zdrowiu to lepiej, żebyś zrobiła zabieg.
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2009-12-28 o 20:24 |
|
|
|
#3886 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lenko widzę, że obie miałyśmy "super" święta dzięki rodzince
Dla mnie to były najgorsze święta ze wszystkich o których pamiętam i atmosfera trwa nadal
|||||||||||||||||||||
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Tity jesteś kochana.
Powiem szczerze, ze ddobrze mi zrobiła taka przerwa. Ale i jednak Was brakowało W srodę idę na usg kontrolnę, byłam tuż przed świętami i coś się ginowi nie spodobało. A po Nowym Roku TZ idzie na badanie nasienia, doradził mi o lekarz, ze po co czekać rok, jak można sprawdzić, może się okazać, ze to jakaś infekcja, prosta do wyleczenia A potem pobadamy hormony. Póki co mierzę tempkę, a od przyszłego cyku mam zamiar kupić testy owulacyjne, wiesiołek i te ziółka o których pisała Pomidora (o ile przypomnie nazwę )
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Scio no nareszcie do nas wróciłaś, nie wolno ci się łamać
na pewno i na ciebie przyjdzie pora, więc proszę mi się tu nie dołować i z pozytywnym nastawienie ( i pomocą ziółek) brać się za nowy cykl Tity nie wiem o jakich emigrantkach mamusiowych piszesz ,ale to chyba nie znaczyło, że chcecie się zafasolkowanych pozbyć z tego wątku, żeby wam nastroju nie psuć mi tutaj dobrze z wami
|
|
|
|
#3889 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za palenie to ![]() Cytat:
jak dla mnie józefina zdecydowanie odpada, ale izabela może być ![]() Cytat:
A was to chyba by mogli z łóżkami wynieść co? Cytat:
ciekawa jestem co u weruczka, mam nadzieję, ze dotrzyma słowa i do nas zajrzy Cytat:
![]() Scio miło cię widzieć. Jeszcze jest nas kilka starających sie, u nas pierwszy cykl = pudło. Cytat:
A ja zjadłam pół paczki chipsów, popiłam 7upem i oglądam seriale. Taki oto wieczór.
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
nie nikogo nie uraziłaś
ale tak mi sie zapamiętało, że kretencja nie lubi tego określenia.
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam, że szkoda, że się do nas nie przywiązały i sobie poszły stąd. Np Sensuel i kilka innych dziewczyn....no ale widać po liście mamusiowej kto się odzywa,a kto nie. Mam nadzieję, że Wy będziecie z nami do samego rozwiązania, a nawet przez wychowanie ![]() Cytat:
Pomidora no właśnie czym Ty się wspomagałaś? Tylko wiesiołkiem?? |
||
|
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj chyba krzywdę bym zrobiła za takie słowa w Twojej sytuacji ![]() Witaj Chociaż mi z Wami tak dobrze... Cytat:
Objadłam się fasolką po bretońsku, cukierkami, pomarańczami i chipsami i jestem taaaaka pełna... Zmykam...
|
|
#3894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia! Cytat:
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymyśliłaś imię dla synka? Sorki, może pisałaś, ale nawet nie porywam się za nadrabianie 3 tygodniowych zaległości |
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam kilka str temu... Tz chciał Aleksander a ja wolałabym Dominik ale może jeszcze się zastanowimy... Bo to tak na szybko i wstępnie wybieraliśmy... Jak zostaniemy sami w domku to siądziemy na spokojnie... Do ndz mamy gości...
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, informacja dla ciekawych, czym się posiłkowałam (a było tego trochę
):Ja piłam ziółka ojca Sroki na owulację. Można kupić na all już wymieszane, albo zerknąć na skład i samemu wymieszać. Pije się je raz dziennie przed snem przez cały cykl. Są całkiem smaczne. Do tego do owulacji tego trafionego cyklu brałam wiesiołek w kapsułkach 3 razy dziennie po jednej tabletce (poprawia jakość śluzu, który to pomaga plemnikom przebyć drogę do jajeczka). Od owulacji zaczęłam brać siemię lniane w tabletkach, które podobno pomaga na zagnieżdżenie się jajeczka w macicy (informacja od mojej koleżanki-biolożki, która zaszła w ciążę mimo tego, ze lekarze nie dawali jej szans i kazali psa sobie kupić a nie dzieci płodzić Dziś Wojtuś ma 3 miesiące ). To brałam dwie tabletki raz dziennie wieczorem. Mąż natomiast wcinał od samego początku Salfazin, a rano wit. E (poprawia długiść życia plemników nawet do 120%). I dostał kategoryczny zakaz gorących kąpieli, które tak lubi. Wydaje się tego dużo, ale nie jest wielkim problemem zaparzyć ziółka do kolacji zamiast herbaty, a wieczorem łyknąć tabletki. Wszystko jest suplementem diety, nie są to żadne dziwactwa. Trzeba tylko wiedzieć, co może poprawić płodność i jak to skompletować. Mam nadzieję, że komuś pomogłam Kochane, nie odpiszę już dzisiaj każdej, jutro zajrzę, bo padam na ryjek. Opiszę tez reakcję rodziców, ale nie dzisiaj. Dobrej nocy życzę |
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidorka - jeszcze gratulacje ode mnie
![]() Lenka - bardzo nieładnie siostra się zachowała Lolota - witaj! trzymamy kciuki za teścik
|
#3899 | ||
|
BAN stały
|
Ojj ja tez czekam na nie...
ale po nowym roku....Cytat:
Cytat:
a ja spac nie moge....a mala szaleje... |
||
|
|
|
#3900 |
|
BAN stały
|
2 razy mi sie wcinelo wyslij.....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

) , ale pogratuluję jeszcze raz
Co do palenia, moja mama rzuciła jak się dowiedziała, że jest w ciąży i od tamtej pory nienawidzi papierosów 

a kiedy kończą się leki?

Całe święta się potem nie odezwała do mnie, a ja do niej.. Nie spodziewałam się, że usłyszę coś takiego..

a co to kurcze jakieś zawody? kto pierwszy ten lepszy... czuje się lepsza ma wcześniej dziecko? a ile ona ma lat? co za dzieciak 

Dla mnie to były najgorsze święta ze wszystkich o których pamiętam