|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
BubiGirl ja tez tak mam. Mniej wiecej raz dziennie dopada mnie skurcz taki ze brzuch mi sie napina i boli a kilka razy dziennie i w nocy tez mam bole takie jak na @ i w krzyzu tak ciagnie. Tez sie ciagle zastanawiam czy to tylko macica cwiczy czy to znaczy ze juz niedlugo, przeciez mam jeszcze 4 tygodnie.No ale jak widac po Zeberce to nic nei znaczy. Tak wiec sie zmobilizaowalam i dzisiaj spakowalam torbe. Ale w planach porod w 2010
|
|
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja to chyba jakas gupia jestem
bo nie mam pojecia czy mam skurcze czy nie. tzn, cos tam czasem lekko zaboli, ale nie nazwalabym tego skurczem. takie tylko lekkie zaklucie, to ze niby to to??
|
#3423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
A to moja pierwsza córcia, która uwielbia zimę
a co tam pochwalę się
|
|
|
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
Madzik, Kolka i Gosbaj ja mam własnie takie bóle a'la miesiączkowe, czasem mocny skurcz, a np. wczoraj miałam lekki ale przez 10 minut
i taki tepy ból czasem jak Madzik opisałaś tez mam...wydawało mi się, że to np. dzidzia drapnie paznokciem, albo mięsnie się rozciągają.....bo np. jak kichnę albo mocniej kaszlnę to też mam taki tepy ból....no własnie nie wiem, czy to te ćwiczebne, czy przepowiadające, czy nie wiadomo co.....no myślę, że porodowe byśmy od razu rozpoznały, więc może ćwiczy nam macica intensywnie, bo już coraz bliżej mi jeszcze 5 tygodni zostało.....chociaż tez juz coraz częściej myślę, oby do stycznia
|
|
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
bubi ten twój psiak(psisko)
też podejrzałam piotrusia ale on cudaśny ,można by było patrzec na takie maluszki non stop.ja dzis sprzątam po świetach i piore a teraz robie prasowanie,chyba nie pojade na porodówke jak zebra hmmm no staram sie nie przesadzać.madzik nie przejmuj sie ja też nie wiem czy to skurcze czy to bóle,ja myslalam ze skurcze przepowiadajace a na ktg nic nie wyszło. kurcze zostało nam 10dni,chyba zacznę odliczać Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-12-28 o 19:51 |
|
|
|
#3427 |
|
Rozeznanie
|
Filka dziękuję
![]() 10 dni...z jednej strony super a z drugiej przerażające![]() ![]() Dobrze będzie!!!!! Pomyśl sobie, że jestes juz tylko 10 dni od spotkania z maleństwem.....które przewróci do góry nogami cały Twój świat |
|
|
|
#3428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
popuszczam juz jak kicham. buhahahahhaha Bubi, ale masz czadowego psiaka
|
|
#3429 |
|
Rozeznanie
|
Madzik
i kichanie to bardzo cięzka sprawa, trzeba uważać, żeby nie popuścić
|
|
|
|
#3430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jak już będą te porodowe to mimo wszystko troszkę poczuję Cytat:
A ja właśnie wcinam owoce z bitą śmietaną i przegryzam ciasteczkami ![]() i czekam aż mi się włoski ufarbują.. tż został zmuszony do nałożenia farby. bardzo, bardzo się opierał ale siła moich argumentów
|
|
#3431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ostatnią tabletkę weźmiesz w sylwestra to najwcześniej myślę, że 2 stycznia coś się może zacząć dziać ewentualnie 1 stycznia pod wieczór - zależy czy bierzesz rano czy na wieczór ![]() Cytat:
Im bliżej porodu tym częściej będą skurcze ![]() Cytat:
Dziewczyny gdzie WY podglądacie nasze dzieciaczki? Bo nie mogę tego ogarnąć?? A to moje świeże porównanie Jak na moje oko to nic się nie obniżyło jeszcze
Dominiś - 20.05.2012 Edytowane przez PatkaM84 Czas edycji: 2009-12-28 o 20:53 |
|||
|
|
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wkładki laktacyjne J&J lub chicco podkłady higieniczne herbatka na laktacje pojemniczki na pokarm termometr do pomiaru temp. na uchu lub czole smoczek uspakajający cieplejszy kocyk przescieradełko pampersy dla noworodków chusteczki dla niemowląt krem linomag (nie wiem który jest dobry bo są jakies z różnymi dodatkami?) gaziki spirytus wanienka szczoteczka do włosków gruszka do noska lub Frida (czy ta Frida jest naprawde duzo lepsza od gruszki?) szczoteczka do butelek krem na mróz olejek do kąpieli (czy polecacie jakiś inny oprócz Oilatum?) i to by było chyba na tyle
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
Zdjęcie Piotrusia Zeberki.
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1262013990
|
#3434 |
|
Rozeznanie
|
dzięki malinka118
jejku!! jaki cudny!! naprawdę wspaniały!!
|
#3435 |
|
Rozeznanie
|
Patka ale fajny brzuszek....i nie widać, żeby coś się opuszczało
Gooha kobieto, to żeś listę stworzyła a to jest kilka Linomagów? a nas jeszcze czeka kupno wanienki, wózka i łóżeczka turystycznego....ale to już jak dzidzia się urodzi...i tak po narodzinach okaże się, że jeszcze trzeba mnóstwo rzeczy kupić....i TŻta na zakupki wyprawię on to uwielbia.... więc od rau kupiliśmy!---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- A Piotruś mężczyzna pierwszej klasy....z takim facetem moja córcia może się umawiać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- O matko zjadłam całą paczkę Mentos Fruits i się zasłodziłam....
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepakowałam torbę na dwie- jedną dla mnie drugą dla bejbi, bo w sumie na SR też tak radziła i chyba rzeczywiście tak będzie lepiej, nie będzie mi się nic plątać. A ogólnie mam dzisiaj meeega zdołowany dzień...normalnie poryczałam się pod prysznicem...denerwuje mnie wszystko - tż oczywiście przyznał się że od nowa pali, nie mam pomalowanego pokoju dla dzidzi i jakoś mu się z tym nie spieszy - wszystko inne jest ważniejsze, nie ma go w ogóle w domu a ja siedzę w czterech ścianach, normalnie porażka |
|
|
|
|
#3437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Ja tam takich wynalazków nie mam zamiaru stosować.Cytat:
* Sudokrem to bardzo dobry środek na odparzenia zaraz po maści łożyskowej w zasadzie już nie do zdobycia .Chyba,ze ktoś ma chody w szpitalu.A ja ten krem dostałam na położnictwie,także chyba nie jest zakazany.* Mówi się,że dziecko powinno mieć zawsze jedną warstwę więcej ubraną niż my.Ja to stosowałam i jakoś nie narzekam.Poza tym zawsze sprawdzałam karczek małego.Jak był wilgotny tzn,że mu za gorąco.Na stópki nie patrzałam,bo ja np.mam ciągle zimne ![]() * Co do gojenia się rany po cięciu krocza to ja stosowałam TantumRosa i robiłam irygacje z tego.Trzeba się myć podczas tego czasu co to wszystko zlatuje kilka razy dziennie.No ja tak robiłam ![]() To chyba na tyle.
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie też jak patrzę to nie widać To dobrze Teoretycznie jeszcze trochę się poturlam ![]() A ja bym coś zjadła a sama nie wiem co... Wziełam niby czekolade z ryżem, ale jednak to nie jest to co bym chciała... Sama nie wiem na co mam ochotę
|
|
|
#3439 |
|
Rozeznanie
|
brzoskwinko
pomyśl, że już niedługo wszystkie smuteczki zostaną złagodzone przez malutkiego szkrabika! warto dla niego mieć gorsze dni a tu jeszcze jeden buziaczek na pocieszenie
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Cudny ten Piotruś Zeberki
Patka na moje oko też nie widzę by Ci się brzuch obniżył ![]() Gooha a gdzie będziesz kupować te rzeczym w jakiejś aptece internetowej czy na Allegro? Bo ja tez muszę się zaopatrzyć w kosmetyki do pielęgnacji i tak się zastanawiam czy wszystkiego w aptece internetowej nie kupić.. ![]() Brzoskwinko nie dołuj się
|
#3441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do sudocremu to jest on dostępny niemal w każdej aptece i supermarkecie ja mam kilka sudocremów bo mi pomaga na trądzik![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Brzoskwinko głowa do góry smutasku....a może zaczął palić bo sie denerwuje...wiesz faceci nigdy nie powiedzą, że się boją, i że przezywają wszystko, może on jest mega zestresowany nową rolą
|
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po tym co piszesz to już nie wiem. W sumie mam próbką tego oilatum, więc wypróbuje jak się skóra dziecka zachowuje, a potem zdecyduje czy oliwka po kąpaniu czy olejek do kąpieli. Co do herbatki to bardzo mi ją siostra polecała. Nie wiem czy będę stosować, ale wrazie czego wolałabym mieć ze sobą w szpitalu, jakby były problemy z karmieniem. Nie wiem jak działa i nie zaprzeczam, herbatka nie jest na pewno szkodliwa i nie taka droga więc ja sobie ją kupię. Sudocremu ja się trochę boje używać bo dużo o nim słyszałam że to jest mocny środek na bazie jakiegoś antybiotyku i to powinna być ostateczność. Jeśli ze skórą dziecka jest wszystko dobrze to podobno lepiej stosować łagodniejsze środki. Z tego co czytałam to linomag może również i mnie się przydać. Patka ja po fotkach narazie też nie widzę brzuszka niżej, ale kto wie kto wie ![]() A zestawienie ![]() tez dzisiaj robiłam swoje i tak się zastanawiam patrząc na pierwsze zdjęcia gdzie to my się tych brzuszków dopatrywałyśmy
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dzisiaj koleżanka z pracy zadzwoniła do mnie z niefajną nowiną... Pracowałam w salonie Ery i co się okazuje, że z końcem roku zamykają nasz salon i mam umowę tylko do dnia porodu... Potem zus płaci macierzyński i jestem bezrobotna... Lipa... Przynajmniej odprawę jakąś dostanę i jeszcze kasę za urlop niewykorzystany z 2009 roku, więc mam nadzieję, że kaski trochę wpadnie.
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
eudaimonia, youyou, bubigirl - dzięki za pociechę
czasem mnie takie doły łapią. Jakoś wydaje mi się że jak już bejbi będzie na tyle duże żeby na spacer wyjść to może trochę odżyję, wyjdę do ludzi, bo dosłownie dobija mnie to siedzenie w domu... tż pali - nie wiem czy z nerwów pewnie trochę tak, ale mimo wszystko mam mu to za złe i bardzo mi jest z tego powodu przykro... wiem że mnie kocha i że ja też mam humorki przez te hormony, dodatkowo brak seksu przez kilka miesięcy też na pewno swoje robi...no ale dobra, nie smęcę już, byle do przodu
Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2009-12-28 o 22:00 |
|
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc mamuśki...jutro mam wizytę o 12.00 u gina i zobaczymy co tam słychac u mojej szyjki
czy pozamykana czy szykuje się buziaki
|
|
|
|
#3446 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze sie zorientuje w pore ![]() ja nie widze, zeby sie obnizyl, slicznie zaokraglony na swoim miejscu Cytat:
Cytat:
Tz mi wlasnie uswiadomil, ze chrapalam w nocy kataru sie nabawilam i oddychac nie moglam, to juz nawet se pochrapac nie mozna, no ........ hihih
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam upatrzonego sprzedawce "r p77" już kiedyś go tutaj dziewczyny polecały. Jeszcze poszukam jakiś innych. Mieszkam na wsi, już teraz nie chce jeździć samochodem zwłaszcza, że u nas ciężkie warunki drogowe. Mąż pracuje całymi dniami i wygodniej mi przez internet nawet dla takich pierdułek.
|
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
Patka....to nie miła informacja na zakończenie dnia.....
Brzoskwinko a ja myślę, że to nerwy...każdy "chłop" przeżywa ciążę swojej partnerki....a co do braku seksu to się zgadzam....my tez mieliśmy mały kryzys przez to, ale jakoś przebrneliśmy...trzeba sobie radzić na różne sposoby i bedzie dobrze :rolle yes: możesz z nim zawsze porozmawiać, zapytac....ja myślałam, że mój TŻ to "twardy" facet, ale wyciągnęłam w końcu od niego, że jest mega zestresowany i kupił juz sobie Redbulla do szpitala co by go pobudził, jaby miał zemdleć z wrażenia![]() ![]() a on z kolei nie pali i nigdy nie palił a zastępuje papierosy siedzeniem przez komputerem....chyba próbuje nie myślec o tym wszystkim co go czeka
|
|
|
|
#3449 | |||||||
|
Zadomowienie
|
[
Cytat:
Mi tam mówili, że po każdym karmieniu powinno się odbić, choć czasami się zdarzało, że pomimo trzymania iluś tam minut w pionie i tak się nie odbijało.Cytat:
![]() Cytat:
majkela ładna mamuśka z ładnym brzusinkiem Cytat:
- pierwsze siusiu jeszcze w szpitalu najlepiej zrobić pod prysznicem (nawet położna nam tak radziła i żeby jeszcze dodatkowo skierować na krocze strumień prysznica, o ile jest taka możliwość), osuszanie okolic krocza papierowymi ręcznikami - pierwsze dłuższe posiedzenie, to poważna sprawa, bo pamietam obawy czy mi się szwy nie rozejdą itp., generalnie polecam czopki (choć położna z SR się śmiała, że ona pomagaja na głowę, tzn. na psychikę) - dobrze mieć dmuchane kółko (albo z jakimś wypełnieniem) do podłożenia pod pupę jak sie będzie siadało (a w zasadzie chodzi o okolice krocza) zwlaszcza na twardym krześle. Ja akurat nie miałam, ale przynajmniej podkładałam podusię, a teraz spróbuję wykorzystać tą poduchę do spania dla kobiet w ciąży, - kąpiel w wannie jest niewskazana, tylko prysznic Nie napiszę po jakim czasie było lepiej, bo już nie pamiętam czy to było 1,5 czy 2 tygodnie temu. Myślę, że mamuśki które rodziły później ode mnie będą bardziej pomocne Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ......................... ............. Widziałam, ze się pojawiła kwestia przewijania i karmienia, więc może dodam coś z własnego doświadczenia: - na początku przewijałam przed karmieniem, ale jak potem w trakcie jedzenia albo tuż po mały robił kupę, to stwierdziłam że ta zmiana pieluchy przed jest bez sensu. No chyba żeby była juz tak ciężka od siuśków, że prawie sama spada z pupy. - karmiłam z 1 cyca i kończyłam na 2 (żeby synuś trochę popił), a potem zaczynałam od tego cyca na którym kończyłam i tak w kółko (tak zresztą mówili też na SR, a jak widać co SR to się moga różnić) ......................... ... A co do zdjęcia Piotrusia zeberki to podaję linka do strony i nr posta (no chyba, że już któraś mamuśka podała - ale u mnie coś kiepsko teraz net działa i nie odświeżałam strony, bo chyba musiałabym czekać z 10 minut). Piotrusia widziałam tylko na miniaturce, bo nawet nie chce mi powiększyć https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=390566&page=18 post nr 526 |
|||||||
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj,BubuGirl tez tak mam
Malinka dzieki za linka Zebciu Piotrus jest piekny i podobny do Ciebie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

mi jeszcze 5 tygodni zostało.....chociaż tez juz coraz częściej myślę, oby do stycznia

a nigdy nie wiadomo jak będzie

co do sudocremu to jest on dostępny niemal w każdej aptece i supermarkecie