Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-28, 12:52   #871
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Zastanawiam sie od kilku dni czy ja nie mam asymetrii Nic mi orto w sumie nie mowila, ale ona jest taka ze jej sie wszystko trzeba pytac, nic sama od siebie nie powie. Pokaze Wam zdjecia mojego usmiechu. Powiedzcie mi czy to jest asymetria, oki?

Edytowane przez redrose89
Czas edycji: 2009-12-28 o 12:53
redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 12:55   #872
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
kurcze, Tobie też zniknela? ja nie rozumiem dlaczego mi została i to spora
A czy ty przed założeniem hyraxa nie miałaś diastemy? Bo może dlatego ci została... Moje jedynki się stykały (a przynajmniej do połowy, bo potem rozgałeziają się na boki :P) i wróciły po prostu do dawnej postaci.
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:06   #873
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie od kilku dni czy ja nie mam asymetrii Nic mi orto w sumie nie mowila, ale ona jest taka ze jej sie wszystko trzeba pytac, nic sama od siebie nie powie. Pokaze Wam zdjecia mojego usmiechu. Powiedzcie mi czy to jest asymetria, oki?

Czy chodzi Ci o to, że jedynki nie są ułożone symetrycznie względem górnej/dolnej wargi, nosa? Coś tak jakby były lekuchno przesunięte, ale może orto nad tym pracuje a Ty o tym nie wiesz? Zapytaj, dla pewności, na następnej wizycie.
Stary 2009-12-28, 14:39   #874
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Czy chodzi Ci o to, że jedynki nie są ułożone symetrycznie względem górnej/dolnej wargi, nosa? Coś tak jakby były lekuchno przesunięte, ale może orto nad tym pracuje a Ty o tym nie wiesz? Zapytaj, dla pewności, na następnej wizycie.
Jedynki są troche przesunięte na prawą stronę a nie na środku gdzie jest "dziubek" ust tak jak to chyba powinno być...

Stary 2009-12-28, 14:56   #875
natewa
Rozeznanie

Cytat:
Redrose, no moim obiektywnym zdaniem masz asymetrię. Do mnie Ci baaardzo daleko, ale jednak jedynki nie są na środku. Osobiście na pewno bym powiedziała o tym orto i nalegała na przesunięcie zębów. Wiem, że czasem nie da się zrobić tak, żeby linia pośrodkowa górna i dolna idealnie się ze sobą stykały, ale w takim wypadku ja bym wolała mieć asymetrię na dole, a nie na górze.
Mam nadzieję, że cię nie zdołował mój post, ale wiesz, ja z tego powodu zakładałam aparat, więc jestem wyczulona
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:09   #876
ania_wu
Zadomowienie

wg mnie również nie są te ząbki takie jakie być powinny, ale bardzo możliwe, że ortodontka przewiduje przesunięcie zębów w planie leczenia. Najlepiej gdybyś zwróciła jej na to uwagę, w końcu aparat nie kosztuje grosze i masz prawo coś zasugerować swojej ortodontce..
ania_wu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:14   #877
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Redrose, no moim obiektywnym zdaniem masz asymetrię. Do mnie Ci baaardzo daleko, ale jednak jedynki nie są na środku. Osobiście na pewno bym powiedziała o tym orto i nalegała na przesunięcie zębów. Wiem, że czasem nie da się zrobić tak, żeby linia pośrodkowa górna i dolna idealnie się ze sobą stykały, ale w takim wypadku ja bym wolała mieć asymetrię na dole, a nie na górze.
Mam nadzieję, że cię nie zdołował mój post, ale wiesz, ja z tego powodu zakładałam aparat, więc jestem wyczulona
Kurcze, mogla mi powiedziec A u Ciebie bedzie sie dalo zmniejszyc lub calkiem zniwelowac asymetrie?
Przypomnialam sobie, ze Ty masz aparat półkosmetyczny. Sama zdecydowałaś się na taki czy orto Ci taki zaleciła? Była informacja w cenniku o takim aparacie? Z tego co zauwazyłam to cena zależy od tego ile się chce mieć zamków kosmetycznych a ile metalowych, tak? Jak będę tylko miała więcej kasy to chcę sobie taki na dół założyć...

Edytowane przez redrose89
Czas edycji: 2009-12-28 o 15:24
Stary 2009-12-28, 15:50   #878
natewa
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze, mogla mi powiedziec A u Ciebie bedzie sie dalo zmniejszyc lub calkiem zniwelowac asymetrie?
Przypomnialam sobie, ze Ty masz aparat półkosmetyczny. Sama zdecydowałaś się na taki czy orto Ci taki zaleciła? Była informacja w cenniku o takim aparacie? Z tego co zauwazyłam to cena zależy od tego ile się chce mieć zamków kosmetycznych a ile metalowych, tak? Jak będę tylko miała więcej kasy to chcę sobie taki na dół założyć...
Wiesz, przyszłam do orto z asymetrią, i nie usłyszałam ani słowa, że mogło by się nie udać, więc zakładam, że efekt będzie taki, jak sobie wymarzyłam tj. linia środkowa zębów na środku Widzę tylko, że przesuwanie zębów (w moim przypadku prawie wszystkich zębów w łuku) jest o wiele bardziej czasochłonne, niż ich prostowanie

Co do aparatu, to orto sama o nim wspomniała, a ja podłapałam, choć nastawiona byłam początkowo na metal, bo nie sądziłam, ze na jakiś estetyczny będzie mnie stać Właśnie sprawdziłam w cenniku i nie ma tam nic na temat półkosmetycznych, jest tylko info "aparat ceramiczny - od 2.000 zł", a ja za swój mieszany płaciłam 1.800 zł.
Z tego co wiem, to ortodonci wolą metal, i chyba wiem dlaczego: asystentka złamała mi już dwa skrzydełka zamków przy ściąganiu gumek... Ale moja orto wtedy mówiła, że wybór należy do mnie, że jej jest wszystko jedno.
Nie pozostaje Ci nic innego, jak zapytać o to swojego/swoją orto. Jeśli masz kryształ na górze i chcesz, żeby oba aparaty pasowały poproś o wersję kryształ + metal, u mnie też była chyba taka możliwość.
Stary 2009-12-28, 16:03   #879
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Wiesz, przyszłam do orto z asymetrią, i nie usłyszałam ani słowa, że mogło by się nie udać, więc zakładam, że efekt będzie taki, jak sobie wymarzyłam tj. linia środkowa zębów na środku Widzę tylko, że przesuwanie zębów (w moim przypadku prawie wszystkich zębów w łuku) jest o wiele bardziej czasochłonne, niż ich prostowanie

Co do aparatu, to orto sama o nim wspomniała, a ja podłapałam, choć nastawiona byłam początkowo na metal, bo nie sądziłam, ze na jakiś estetyczny będzie mnie stać Właśnie sprawdziłam w cenniku i nie ma tam nic na temat półkosmetycznych, jest tylko info "aparat ceramiczny - od 2.000 zł", a ja za swój mieszany płaciłam 1.800 zł.
Z tego co wiem, to ortodonci wolą metal, i chyba wiem dlaczego: asystentka złamała mi już dwa skrzydełka zamków przy ściąganiu gumek... Ale moja orto wtedy mówiła, że wybór należy do mnie, że jej jest wszystko jedno.
Nie pozostaje Ci nic innego, jak zapytać o to swojego/swoją orto. Jeśli masz kryształ na górze i chcesz, żeby oba aparaty pasowały poproś o wersję kryształ + metal, u mnie też była chyba taka możliwość.
Teraz w środę mam wizytę to się jej zapytam o tą asymetrię a nad aparatem półkosmetycznym (pół metal pół ceramiczny) zastanowię się jak będę miała pieniążki Dzięki za informacje A Ty masz w planach zakładać aparat na dół? I czy faktycznie cena jest ustalana w zalżności od ilości rodzajów zamków?

Stary 2009-12-28, 16:32   #880
Chantalle
Raczkowanie

witam ponownie, w końcu udało mi się dostać do netu
Dzień przed wigilią zakładałam Damona na górę i dół, a jeszcze dzień wcześniej miałam założoną separację. ból przy separacji okropny,ale przeżyłam, przy zakładaniu pierścieni na szóstki zamykałam oczy, żeby nie płakać. na szczęscie doba z separacją wystarczyła, żeby udało się założyć pierścienie. OBawiałam się migren nosząc na początku aparat, ku mojemu zaskoczeniu nie miałam jeszcze.
WIGILIA,hehhe, zjadłam 6 filiżanek z kisielem, a rano sam bydyń. Nie szło nic innego jeść, za zupami nie przepadam . od wczoraj jem już bułki, twarożki i nawet bigos. Wszystko wraca do normy.
Bardzo podoba mi się mój aparacik, śmieję się pełną gębą i wyglądam jak 17 latka z nim
A, góra nachodziła mi na dolne zamki, więc mam coś tam nałożone na szóstki, teraz jak mam zamkniętą buzię mogę kawałek języka wystawic,hehe. Ktoś też tak miał?
Z przejęcia zapomniałam się zapytać, tymi wyciorkami czyści się zeby na sucho czy po myciu zębów mając jeszcze pastę w buzi?
Fajną pastę do zębów już kupiłam, muszę jeszcze wybrać płyn do płukania, jaki polecacie?

Najfajniej na moj aparat zareagowała 6 latka:
-cioicu masz kolczyki na zębach?nie?bransoletki?:b rzydal:

Jak zrobię fotki to się pochwalę.

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 16:48   #881
moonlight88
Raczkowanie

To ja bym chciala powiedziec ze po 2 tygodniach od zdjęcia aparatu przeszla mi depresja i popadłam w samozachwyt Jak ja mogłam uważać że mam brzydki uśmiech Dziewczyny ściagajcie szybko aparaty to jest cudowne :P:P
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 17:03   #882
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
To ja bym chciala powiedziec ze po 2 tygodniach od zdjęcia aparatu przeszla mi depresja i popadłam w samozachwyt Jak ja mogłam uważać że mam brzydki uśmiech Dziewczyny ściagajcie szybko aparaty to jest cudowne :P:P

super zęby... ja na takie efekty muszę poczekać jeszcze 2 lata

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 17:07   #883
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Red_Roose Pokaż wiadomość
Po alkoholu to co najwyzej bedzie Cie bardziej obcieral aparat
Wiec mysle, ze Twoja kolezanka pod tym katem Ci o tym mowila. Alkohol nie zawiera substancji, ktore powoduja, ze zamki sie odklejaja. Innymi slowy, mozesz pic wodke, a zamki beda tam, gdzie ich miejsce
chyba że po pijaku przypieprzysz aparatem o chodnik. to wtedy mogą już się nie utrzymać

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 17:07   #884
natewa
Rozeznanie

Cytat:
Teraz w środę mam wizytę to się jej zapytam o tą asymetrię a nad aparatem półkosmetycznym (pół metal pół ceramiczny) zastanowię się jak będę miała pieniążki Dzięki za informacje A Ty masz w planach zakładać aparat na dół? I czy faktycznie cena jest ustalana w zalżności od ilości rodzajów zamków?
Tak, cena zależy od ilości zamków kosmetycznych, i wogóle od ilości zamków, dlatego często piszą "cena od ...".
Na dół też oczywiście aparat zakładam i doczekać się już nie mogę, ale orto na razie chce się "uporać z górą", cokolwiek to znaczy
Jeśli cena się nie zmieni do tego czasu, to też najprawdopodobniej wezmę półceramiczny.

moonlight88, no pewnie, że piękny masz uśmiech, jak mogłaś mieć depresję Może dziwne, ale ja tam wogóle nie chcę na razie ściągać aparatu i nie myślę o tym. Pewnie dlatego, że tak długa u mnie jeszcze droga, i na ten dzień zęby mam gorsze, niż przed założeniem druta...
Stary 2009-12-28, 17:19   #885
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

A ja jutro idę niezapowiedziana, by mi przykleiła zamek, który odpadł mi w czwartek xP.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 17:24   #886
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
chyba że po pijaku przypieprzysz aparatem o chodnik. to wtedy mogą już się nie utrzymać
przypomniałaś mi pewną historię, która zdarzyła się u mojej koleżanki w klasie... jej kolega który nosił aparat bił się z jakimiś chłopakami i nagle wyskoczył do nich z tekstem tylko nie bijcie po buzi bo mam aparat przez kilka dni sie z tego śmiałam

Stary 2009-12-28, 18:04   #887
pyzulka79
Raczkowanie

Witam po długiej przerwie

Aparatką już jestem od miesiąca i na razie czekam na efekty...

P.S. Od 2 dni zauważyłam że rusza mi się trochę jeden ząb który musimy odwrócić bo rośnie w poprzek.
Normalne?
pyzulka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:37   #888
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pyzulka79 Pokaż wiadomość

P.S. Od 2 dni zauważyłam że rusza mi się trochę jeden ząb który musimy odwrócić bo rośnie w poprzek.
Normalne?
mi tez się czasami ruszają... to normalne... w końcu zęby się przesuwają

Stary 2009-12-28, 18:58   #889
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pyzulka79 Pokaż wiadomość

Normalne?
Jak ma się przesunąć nie ruszając się? Jak najbardziej dobrze, ze się giba

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 19:52   #890
~Gonia~
Rozeznanie

A ja się przyszłam pochwalić, że dzisiaj po 2 latach, 4 miesiącach i 12 dniach przyszła i na mnie kolej na ściągnięcie aparatu

ostatnio wypadłam z wątku, ale parę postów wyżej ktoś wspominał, że popadł w samozachwyt po zdjęciu aparatu i mnie chyba też to czeka, bo już teraz nie mogę się oderwać od lusterka i nie mogę też przestać jeździć językiem po ząbkach, są teraz taaakie gładziutkie

jak tylko naładują mi się baterie to wrzucę zdjęcia ku pokrzepieniu serc

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 20:03   #891
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
A ja się przyszłam pochwalić, że dzisiaj po 2 latach, 4 miesiącach i 12 dniach przyszła i na mnie kolej na ściągnięcie aparatu

ostatnio wypadłam z wątku, ale parę postów wyżej ktoś wspominał, że popadł w samozachwyt po zdjęciu aparatu i mnie chyba też to czeka, bo już teraz nie mogę się oderwać od lusterka i nie mogę też przestać jeździć językiem po ząbkach, są teraz taaakie gładziutkie

gratuluję,że udało Ci się wreszcie zdjąć aparat!!!!klas ki:
będę czekała na zdjęcia
ja swój zdejmuję w styczniu -ale tylko górę,dół jeszcze ponoszę bo też dużo później go zakładałam.Już nie mogę się doczekać choć jeszcze 2 miesiące temu nie wyobrażałam sobie,że będę i ja zdejmować aparacik
tak w ogóle to witam,rzadko piszę bo niby o czym??Zęby proste i tylko utrwala się powoli wszystko
pozdrawiam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 20:46   #892
bombon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Red_Roose Pokaż wiadomość
Po alkoholu to co najwyzej bedzie Cie bardziej obcieral aparat
w moim przypadku sie potwierdzilo..myslalam ze to za duzo sie smialam..- ale ja non stop mam usmiech na twarzy wiec cos mi nie pasowalo:P

mam pytanie szczegolnie do nosicieli/nosicielek Damona.. po jakim czasie zauwazyliscie pierwsze efekty?
wiem ze to zalezy od wady i wszystko jest indywidualne..ale tak mniej wiecej ?
bombon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 20:55   #893
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

czekamy z niecierpliwością

Stary 2009-12-28, 21:05   #894
Morfina
Rozeznanie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;16094741]A czy ty przed założeniem hyraxa nie miałaś diastemy? Bo może dlatego ci została... Moje jedynki się stykały (a przynajmniej do połowy, bo potem rozgałeziają się na boki :P) i wróciły po prostu do dawnej postaci.[/QUOTE]

hehe no troszkę mialam ale po rozszerzeniu jest większa niż przed....

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
witam ponownie, w końcu udało mi się dostać do netu
Dzień przed wigilią zakładałam Damona na górę i dół, a jeszcze dzień wcześniej miałam założoną separację. ból przy separacji okropny,ale przeżyłam, przy zakładaniu pierścieni na szóstki zamykałam oczy, żeby nie płakać. na szczęscie doba z separacją wystarczyła, żeby udało się założyć pierścienie. OBawiałam się migren nosząc na początku aparat, ku mojemu zaskoczeniu nie miałam jeszcze.
WIGILIA,hehhe, zjadłam 6 filiżanek z kisielem, a rano sam bydyń. Nie szło nic innego jeść, za zupami nie przepadam . od wczoraj jem już bułki, twarożki i nawet bigos. Wszystko wraca do normy.
Bardzo podoba mi się mój aparacik, śmieję się pełną gębą i wyglądam jak 17 latka z nim
A, góra nachodziła mi na dolne zamki, więc mam coś tam nałożone na szóstki, teraz jak mam zamkniętą buzię mogę kawałek języka wystawic,hehe. Ktoś też tak miał?
Z przejęcia zapomniałam się zapytać, tymi wyciorkami czyści się zeby na sucho czy po myciu zębów mając jeszcze pastę w buzi?
Fajną pastę do zębów już kupiłam, muszę jeszcze wybrać płyn do płukania, jaki polecacie?

Najfajniej na moj aparat zareagowała 6 latka:
-cioicu masz kolczyki na zębach?nie?bransoletki?:b rzydal:

Jak zrobię fotki to się pochwalę.

kolczyki na zębach:ha haha: aaa nie, to bransoletki

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
piękne masz te ząbki

Cytat:

no czekam z niecierpliwością na zdjęcia

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 21:42   #895
mclilu
Rozeznanie

Witam po Świętach!
Coś ostatnio zaniedbywałam sie w postach ale u Was tyle nowości, a u mnie i tak wieje nudą!

Piękne macie już zęby dziewczynki!
Fotek Goni nie mogę sie doczekać, wrzucaj szybciutko!
Ja mam chwilową depresje aparatową w związku z brakiem widocznych zmian już od dłuższego czasu, a do tego orto nie będzie mi robił stripingu o którym marzyłam

A co do coli, to co to za bzdury, że zamki poodpadają
co najwyżej druciak będzie na wysoki połysk
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 23:09   #896
malarybka16
Raczkowanie

DZIEWCZYNY mam ważne pytanie. pewnie wiele z Was mialo piłowane ząbki,żeby były rowne itp. powiedzcie mi czy to moze zaszkodzic?zeby bolą kruszą się psują? to dla mnie wazne
malarybka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 23:22   #897
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
no niestety, ale już mi nie przeszkadzają... poprostu mam prawie 50 km. do orto i musze przejechać przez całą warszawe (ostatnio prawie 2 h jechałam bo były korki) i nie opłacało by mi się przyjeżdżać specjalnie na założenie gumek (co trwa niecałe 5 min) poza tym nie wiem czy mój tata by mógł a sama bym tam nie dojechała... więc kazałam orto żeby mi założyła na ostatniej wizycie ( z górą też tak miałam) tylko troche mnie nastraszyła bo powiedziała że te gumki mogą wejść pod dziąsłoi wtedy trzeba będzie je rozcinać... więc musze ich pilnować i w razie czego sama sobie je wyjąc
Mogą wejść te gumki pod dziąsło i baaardzo to boli i nieprzyjemne jest ból, krew i obrzęk...nie życzę

Cytat:
Napisane przez malarybka16 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY mam ważne pytanie. pewnie wiele z Was mialo piłowane ząbki,żeby były rowne itp. powiedzcie mi czy to moze zaszkodzic?zeby bolą kruszą się psują? to dla mnie wazne
Ja miałam piłowane a później od razu nakładany żel do fluoryzacji. W głównej mierze moje zęby składały się z plomb, więc piłowanie było szybkie i od tamtej pory (4 miesiące) nic mi się nie kruszy i nie psuje

redrose89 - też mi się wydaje że to asymetria...mam podobnie a nic nie słyszałam od orto jeszcze na temat naprawy sytuacji.

moonlight88 - śliczny uśmiech!!!
Gonia - nie mogę doczekać się zdjęć

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 23:27   #898
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
A co do coli, to co to za bzdury, że zamki poodpadają
co najwyżej druciak będzie na wysoki połysk

Nie wiem, mi tak orto powiedziała i czytałam tak w internecie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Mogą wejść te gumki pod dziąsło i baaardzo to boli i nieprzyjemne jest ból, krew i obrzęk...nie życzę

Ja miałam piłowane a później od razu nakładany żel do fluoryzacji. W głównej mierze moje zęby składały się z plomb, więc piłowanie było szybkie i od tamtej pory (4 miesiące) nic mi się nie kruszy i nie psuje
widzę, że Ci się to zdarzyło...
Twoje żeby to jak moje... dużo plomb... ale to też przez to że były krzywe... bo takie trudniej myć

Stary 2009-12-28, 23:31   #899
malarybka16
Raczkowanie

dziewczynki co prawda ja nie nosze aparatu ale chodzi tutaj o dwójkę górną-jest leciutko ukruszona tak moze z milimetr. i nie chce wlasnie jej ozdabiac w plombe bo to jest maly kawaleczek na srodku zęba i chcialabym sobie ten ząb upiłowac,tylko prosze powiedzcie mi coś na ten temat,czy to bezpieczne czy lepiej zostawić tego zęba takim jakim jest
malarybka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 23:38   #900
betti_888
Wtajemniczenie

ja nigdy nie miałam piłowanego zęba ale mam leciutko ukruszoną górną jedynkę, z pół milimetra ale to widać bo to jest róg, mam nadzieje że jak zęby się wyprostują to jakoś tak się ustawią że będzie to mało widoczne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości